SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Pagina 2 din 11 Înapoi  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Urmatorul

In jos

SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 02.03.06 19:01

Rezumarea primului mesaj :

http://cultural.bzi.ro/descoperire-incredibila-in-israel-37221


Ultima editare efectuata de catre Admin in 17.11.15 9:40, editata de 3 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 04.02.15 14:48

De ce în alfabetul ebraic și cel arab se scrie de la dreapta la stânga?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 29.01.15 9:41

SEXUL  IN  IUDAISM
=============

Moise coborând de pe muntele Sinai, își anunță poporul, că are vești bune și vești proaste.
- Care sunt veștile bune?, întreabă poporul.
- M-am tocmit cu Dumnezeu și astfel am primit doar zece porunci.
- Și care este vestea cea proastă?

 • Nu a vrut să renunțe la "Legea de Adultere"!!!

 
Iudaismul recunoaște că dorința sexuală provine de la aceeași sursă divină ca și spiritualitatea. Iudaismul de asemenea recunoaște corpul uman ca fiind lucrarea lui Dumnezeu, deci acesta trebuie respectat. Corpul fiind la fel de sfânt ca și sufletul, împreună formând un tot, care funcționează  în armonie. Recunoașterea corpului, ca o lucrare de-a lui Dumnezeu, explică de ce evreii nu își tatuează corpul, și nici nu-și atârnă cercei în nas (sau în alte părți, vizibile sau intime).
 
Iudaismul recunoaște faptul că fără sex, nu putem să ne procreăm. Fără sex, prezența lui Dumnezeu pe pământ va fi limitată, fără ființele care au fost create în imaginea Sa.  De aceea sexul ne aduce o așa de mare plăcere și bucurie. În iudaism, sexul nu numai că este permis, mai mult, activitatea sexuală este o obligație divină, cu câteva condiții atașate.
2. Și Sara a zis lui Avraham: "Iată, Domnul m-a făcut stearpă; intră, te rog, la roaba mea; poate că voi avea copii de la ea.” Avraham a ascultat cele spuse de Sara. 3. Atunci Sara, nevasta lui Avraham, a luat pe egipteanca Hagar, roaba ei, și a dat-o de nevastă bărbatului său, Avraham, după ce Avraham locuise ca străin zece ani în țara Canaan. (Genesa (Facerea) : 16/2-3).
Sara o prezintă pe Hagar  lui Avraham  - de Jean-Jacques Lagrenée
 
Acum înțelegem că puritanii, care spun că sexul e ceva murdar, gândesc greșit.
Pentru că cei mai mari oameni divini din istorie, au practicat relații sexuale ca fiind ceva natural, ceva care nu putea să le micșoreze cu nimic relația lor cu Dumnezeu, ci din contra.
Ba mai mult, profeții: ISAIA, IEREMIA, EZECHIEL, OSEA și MALEAHI, nu au ezitat să întrebuințeze imagini sexuale, pentru a descrie relațiile dintre evrei și Dumnezeu.
Dumnezeu ne-a dat ochi ca să vedem, urechi ca să auzim și de asemenea ne-a dat senzații senzuale, dorințe sexuale puternice, organe sexuale, nu doar ca să ne înmulțim, dar și pentru o recompensă personală ca și  plăcerea de a mânca, dormi etc. toate acestea fac parte din creație.  Nefiind o greșeală divină, din contra fiind o reușită divină.  La fel e și plăcerea sexuală.
Legea evreiască spune că un bărbat are trei obligații față de soția sa, și anume: hrana, îmbrăcămintea și sexul.  (Exodul (Eșirea) 21/10). De a refuza una dintre aceste obligații, este un motiv de divorț.
 
 
“10 Dacă-i va lua o altă nevastă, nu va scădea nimic pentru cea dintâi din hrană, din îmbrăcăminte și din dreptul ei de soție.” 
10. Când a văzut Iacov pe Rahela, fata lui Lavan, fratele mamei sale, și turma lui Lavan, fratele mamei sale, s-a apropiat, a prăvălit piatra de pe gura fântânii și a adăpat turma lui Lavan, fratele mamei sale.  11. Apoi Iacov a sărutat pe Rahela și a început să plângă tare. (Genesa 29/10-11)
Întâlnirea dintre Iacov și Rahela  - de Wiliam Dyce 1854
Să spui... suntem căsătoriți... dar... nu facem sex... este ilegal.  De altfel legea este clară, un bărbat nu poate să refuze sexul nevestei sale mai mult de o săptămână. 
 
Deci,  noi suntem încadrați bine de lege și dorința noastră sexuală este legală, dar....cum se face că rabinii din Thalmud erau așa de preocupați de drepturile sexuale ale femeilor? Înseamnă că pe timpurile Thalmudului, rabinii erau mai mult îngrijorați, ca bărbatul să nu spună că are o durere de cap și să se eschiveze.
 
Răspunsul fiind că în perioada aceea, “drepturile femeilor” era un termen necunoscut, în afară de iudaism, care încă pe atunci a avut inițiativa de a apăra drepturile femeilor prin lege.  Sau oare era un alt motiv?
 
Am început cu o glumă, fiind vorba de una din cele 10 porunci, legate de adultere.  Ori, dacă bărbatul era obligat prin lege ca să aibă relații cu nevasta sa, cel puțin o dată pe săptămână, obligatoriu vineri noaptea, asta însemna că nu mai avea poate chef sau putere ca să alerge și după o altă fustă.  Deștepți rabini!
Deci este clar că iudaismul pune mare accent pe fidelitatea totală, dar în același timp, are grijă de relații sexuale frecvente.
Nu veți crede, dar în Thalmud, rabinii au prescris un program minimal de relații sexuale, depinzând de ocupația bărbatului:
 
Bogații - zilnic, muncitorii - de două ori pe săptămână, conducătorii de asini – o dată pe săptămână, mânătorii de cămile – o dată la 30 de zile și marinarii, o data la 6 luni. Aceasta fiind scris în Thalmud / Mișhna, Ordinul  "Nașhim" / Tratatul "Ktubot" 5,5(6). Nefiind clar ce va face un titrat, advocat, medic, om politic, funcționar (sau eu), dintre aceștia care totodată nu sunt și bogați???
 
ה,ה [ו] המדיר את אשתו מתשמיש המיטה--בית שמאי אומרין, שתי שבתות; בית הלל אומרין, שבת אחת.  התלמידים יוצאים לתלמוד תורה שלא ברשות, שלושים יום; והפועלים, שבת אחת.  "עונה" (ראה שמות כא,י) האמורה בתורה:  הטיילים, בכל יום; הפועלים, שתיים בשבת; החמרים, אחת בשבת; הגמלים, אחת לשלושים יום; הספנים, אחת לשישה חודשים, דברי רבי אליעזר.
2. Într-o după amiază spre seară, David s-a sculat de pe pat; și pe când se plimba pe acoperișul casei împărătești, a zărit de acolo o femeie care se scălda și care era foarte frumoasă la chip. 3. David a întrebat cine este femeia aceasta, și i-au spus: "Este Batsheva, fata lui Eliam, nevasta lui Urie, hetitul."  4. Și David a trimis niște oameni s-o aducă. Ea a venit la el, și el s-a culcat cu ea. După ce s-a curățat de necurăția ei, ea s-a întors acasă.  5. Femeia a rămas însărcinată și a trimis vorbă lui David, zicând: "Sunt însărcinată." (Regi 2 Samuel 11/2-5)
Bat sheva cu scrisoarea Regelui David – de Rembrandt 1654
Discuțiile din Thalmud emit ipoteza, că un bărbat care lucrează lângă casă și vrea să-și ia un serviciu departe de casă, poate să se lovească de dorința negativă a soției, aceasta fiind socotită ca legitimă.  Motivul ei poate fi faptul de a nu-și dori ca drepturile sale sexuale să fie micșorate. Sunt însă sigur, că ar fi fost multe femei, care și-ar dori mult ca bărbații lor să devină marinari.
 
În urmă cu ani (1960) era un film numit "Niciodată duminica".  Era vorba de o casă de prostituție din Atena, Grecia, unde "profesionistele", au luat decizia de a nu "lucra" duminica, fiind recunoscută ca  "Ziua Domnului".
 
Aceasta fiind complet opusă legii evreiești care zice că ziua ideală de a avea relații sexuale e vineri seara/noaptea, la începutul sfântului Șhabat, de ce?
 
Pentru că acestea fiind acte sfinte, e preferabil de a fi făcute într-o zi sfântă. Deci contrar concepției: "Niciodată duminica“, opinia iudaică sfătuiește: “Întodeauna sâmbăta", adică în ziua de Șhabat.
Care este explicația?  Iudaismul recunoaște relațiile intime din căsătorie ca fiind ceva bun, bun pentru corp, bun pentru suflet… complet divin. Însă cum se face că iudaismul privește sexul ca fiind divin?
În Biblie cuvântul pentru actul sexual este numit: "a o ști", "a o cunoaște"; "cât de bine o cunoști?”, "a cunoscut-o în sens biblic? ".  Apare în Biblie: (Genesa (Facerea) 4/1): "După aceea a cunoscut Adam pe Eva, femeia sa, și ea, zămislind, a născut pe Cain și a zis: "Am dobândit om de la Dumnezeu"".
 
 
 
 
 
Fiind vorba de cunoștințe intime, inima, sufletul și corpul, această expresie are implicații profunde. Ce vrea Biblia să spună e că actul sexual are valoare, doar dacă două persoane, o femeie și un bărbat, "se cunosc“ într-o formă profundă. Iudaismul zice că un bărbat e doar o jumătate de om, devenind un întreg prin căsătorie. Interesant e, că iudaismul nu spune și că o femeie este doar o jumatate, când e necăsătorită. 
 Intimitatea fizică este oglinda intimității emoționale, deci sexul e socotit ca important, natural, necesar și de origine divină.
 
א[size=37] וְהָאָדָם [/size][size=37]יָדַע[/size][size=37] אֶת-חַוָּה אִשְׁתּוֹ וַתַּהַר וַתֵּלֶד אֶת-קַיִן וַתֹּאמֶר קָנִיתִי אִישׁ אֶת-יְהוָה.[/size]
Iudaismul este o religie a vieții,  de aceea se găsesc în iudaism legi pentru toate situațiile posibile.  Astfel, socotind sexul ca un subiect important, rabinii, de-a lungul anilor, au scris manuale pentru a îmbunătăți căsătoria, inclusiv viața sexuală. Rabinii au mai scris și despre pericolul plictiselii în căsnicie, cum să se mențină pasiunea de-a lungul anilor, cum bărbații trebuie să fie sensibili la faptul că femeile se excită mai lent decât ei.  Scris înainte cu 2000 de ani, Thalmudul declara: "bărbații care se vor abține de a ejacula, înainte ca femeia să aibe orgasmul, vor avea băieți si nu fete".  Nu e necesar să fiți evrei ca să încercați tehnica!  Și azi știința medicală explică cele relatate în Thalmud ca fiind logice, posibile, dar nu garantate. (Thalmudul Babilonian, Ordinul "Tehara", Tratatul "Nida" 30/B)Comentatorii sugerează că într-o societate unde era important bărbaților de a avea băieți, aceasta era forma în care bărbații erau îndrumați să se gândească și la plăcerea femeii, nu numai a lor. Nu e de mirare că femeile ne-evreice caută să aibă un bărbat evreu, motivul nefiind cariera, banii, umilința, bătaia sau faptul că ei nu se îmbată, ci pentru că le lasă și pe ele să aibă plăcere sexuală
 
 [size=43]Acum știți secretul!!![/size]
דף ל, ב גמרא  הא קתני נדה שאם תראה יום ל"ד ותחזור ותראה יום מ' ואחד תהא מקולקלת עד מ"ח וכן לענין נקבה שאם תראה יום ע"ד ותחזור ותראה יום פ"א תהא מקולקלת עד פ"ח:  רבי ישמעאל אומר יום מ"א תשב לזכר ולנדה כו':  תניא רבי ישמעאל אומר טימא וטיהר בזכר וטימא וטיהר בנקבה מה כשטימא וטיהר בזכר יצירתו כיוצא בו אף כשטימא וטיהר בנקבה יצירתה כיוצא בה אמרו לו אין למדין יצירה מטומאה אמרו לו לר' ישמעאל מעשה בקליאופטרא מלכת אלכסנדרוס שנתחייבו שפחותיה הריגה למלכות ובדקן ומצאן זה וזה למ"א אמר להן אני מביא לכם ראייה מן התורה ואתם מביאין לי ראייה מן השוטים מאי ראיה מן התורה אילימא טימא וטיהר בזכר וטימא וטיהר בנקבה כו' הא קאמרי ליה אין דנין יצירה מטומאה אמר קרא תלד הוסיף לה הכתוב לידה אחרת בנקבה ומאי ראיה מן השוטים אימר נקבה קדים ואיעבור ארבעין יומין קמי זכר ורבנן סמא דנפצא אשקינהו ור' ישמעאל איכא גופא דלא מקבל סמא אמר להם ר' ישמעאל מעשה בקלפטרא מלכת יוונית שנתחייבו שפחותיה הריגה למלכות ובדקן ומצאן זכר לארבעים ואחד ונקבה לפ"א אמרו לו אין מביאין ראיה מן השוטים מאי טעמא הך דנקבה אייתרה ארבעין יומין והדר איעבר ורבי ישמעאל לשומר מסרינהו ורבנן אין אפוטרופוס לעריות אימא שומר גופיה בא עליה ודילמא אי קרעוהו להך דנקבה בארבעין וחד הוה משתכחא כזכר אמר אביי בסימניהון שוין: ...
Legea datinei stipulează că și o pereche care știe că nu poate avea copii, din motive fizice, de sănătate, sau de vârstă înaintată sau chiar și când femeia este însărcinată, sunt obligați, prin lege, de a avea relații sexuale.  În iudaism, sexul nu este aplicat doar pentru procreare, sexul este și pentru a avea plăcere.
Cu toate acestea, un bărbat nu are voie să-și oblige nevasta de a avea relații sexuale cu el, dacă ea nu vrea. Actul sexual forțat nefiind legal conform datinei, chiar și în căsătorie.  Culmea este că abia în urmă cu câțiva ani, curțile juridice din Canada, au recunoscut că sexul forțat din căsnicie este socotit ca viol.
 
Mai există o serie întreagă de legi, care se numesc "Taharat hamișpacha", adică “Puritatea familiei".  Aceste legi pun anumite limite activităților sexuale.  Lunar, un cuplu  e obligat să se abțină de a face sex, deoarece după legile biblice, este un circuit de… da... nu... da... nu... da.  Legile sunt foarte complicate, dar mă voi strădui să vi le explic. Punctul principal e, că nu e voie de a face sex, din momentul începerii menstruației și până la 12 zile după aceasta. Și aici intervine o problemă de traducere. Termenul biblic "tame", înseamnă "impur", nu "necurat" sau "murdar".  Aceste legi biblice fac parte  dintr-un număr de legi, la care nu s-a dat vreo explicație.  Comentatorii Bibliei au explicat această lege (no sex 12 zile) astfel:  Și sexul poate să devină o rutină obositoare de plictiseală, ceea ce distruge căsnicia. Dacă vei mânca zilnic fripturi la grătar, te vei scârbi și plictisi de ele. Astfel legea datinei evreiești, obligă formarea unei "luni de miere" lunară.  Un bărbat și o femeie trebuie din când în când să se despartă sexual, ca apoi să se regăsescă cu o pasiune nouă, reînnoită. 
 
Dacă Thalmudul ar fi avut slogane, sloganul său ar fi fost: "mai puțin pentru mai bun", mai puțin sex, pentru o mai bună calitate.
O dragoste adevărată trebuie să fie bazată pe mai multe și nu doar pe sex. Un cuplu trebuie să aibă conversații, prietenie, dispute de inteligență și păreri, precum și soluționarea lor în comun. Astfel au pentru acestea o jumate de lună, care este un ideal, ce nu a fost explorat în afara sistemului legal al datinei iudaice.  Rezultatul fiind că evreii divorțeaza cu mult mai puțin în comparație cu restul populației.
Sigmund Freud a descoperit că este posibil de a redirecționa energia sexuală în alte direcții. El nu s-a referit în direcția viciului. Se crede chiar că creativitatea și forma de gândire genială poate fi relatată la acest fenomen de redirecție a energiei sexuale. Nu însă pe o perioadă lungă sau pe toată viața, căci aceasta este contra naturii, iar  natura este Dumnezeu. 
"Baptismul" ca act fizic, nu a fost inventat de creștinism. Imersiunea în apă este o practică evreiască legată de viața sexuală, făcând parte din legile originale biblice, referitoare la “Puritatea familiei".
 
În timpurile biblice, după perioada de 12 zile de la menstruație, o femeie intra într-o baie rituală înainte de avea voie să facă sex. Această baie rituală reprezintă faptul că sexul este recunoscut de iudaism ca un act  divin. Femeia revine în patul conjugal ca o persoană nouă, pură, proaspătă ca atunci cand s-au "cunoscut" pentru prima oară.  Cât de divin este sexul?  Misticismul evreiesc susține că în momentul ejaculării, bărbatul ajunge la cel mai înalt nivel divin, ba chiar îl vede pe Dumnezeu. (Acum înțelegeți de ce în filmele XXX “partenerele” gem și în extaz exclamă: “Ah... Oh... God, My God, My Goood”!!!)
 
Numele acestei băi rituale este: "mikve" și în Israel s-au găsit peste tot băi "mikve", din perioadele cele mai vechi.
O mikve e construită după specificații religioase stricte. Ideea de mikve nu e pentru curățenia corpului, este pentru curățenia sufletului.  Baia mikve este atât de importantă, încât o lege stipulează că dacă o comunitate trebuie să aleagă, din motive financiare, între a construi o sinagogă sau o mikve, va construi o baie mikve. Puritatea familiei fiind mai importantă decât rugăciunea comunitară.
 
Utilizarea băii "mikve"  face sexul în iudaism "cașher" (apt).
Femeia revine în patul conjugal ca o persoană nouă, pură, proaspătă ca atunci cand s-au "cunoscut" pentru prima oară. 
Deci:

 • -- Actul sexual în iudaism este o obligație divină,
 • -- Energia sexuală a fost creată de Dumnezeu, ca omenirea să aibă plăcere,
 • -- Iudaismul se ocupă de calitatea sexului, frecvența și timpul oportun,
 • -- Biblia numește actul sexual - "a cunoaște", a cunoaște mintea și sufletul mai întâi și pe urmă a cunoaște corpul,
 • -- Legile datinei iudaice oferă un ghid pentru fericirea sexuală, sexul fiind un component important într-o căsnicie fericită,
 • -- Iudaismul limitează relațiile sexuale lunare, pentru a evita plictiseala și saturația,
 • -- Purificarea spirituală este rolul băii rituale "mikve", obligatorie, înainte de nuntă, după menstruație și înainte de anumite sărbători,
 • -- După ce a născut, femeia evreică este interzisă unui bărbat, până la revenirea menstruației și doar după ritualul purificării la o baie "mikve".

 

 •    S. CERBU - B.A. STUDII IUDAICE - CONCORDIA UNIVERSITY


MONTREAL, CANADA

 • - http://kodesh.snunit.k12.il/i/tr/t0101.htm - Arhiva Sfintelor     Scripturi Iudaice.
 • - Biblia Online în Limba Română: http://www.ebible.ro/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 14.01.15 13:18

Poporul lui Goliath, în negura istoriei
Cu toții cunoaștem povestea biblicã a luptei dintre David și Goliath. Tânãrul pãstor neînarmat îl ucide pe uriașul rãzboinic. Între israeliți și filisteni mãrul discordiei nu s-a consumat ușor....
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 22.12.14 8:37

http://cultural.bzi.ro/descoperire-arheologica-remarcabila-in-palatul-regelui-irod-23646
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 24.11.14 10:24

http://cultural.bzi.ro/isabella-i-regina-domnitoare-a-ierusalimului-22484
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 21.10.14 14:21

Batalia de la Antiohia
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 20.10.14 11:25

http://dezvaluiribiz.ro/shalosh-regalim/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 16.10.14 8:49

http://dezvaluiribiz.ro/toti-pelerinii-din-lume-vizeaza-primul-rand-israelul/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 05.10.14 13:18

http://www.descopera.ro/mari-intrebari/13363215-de-ce-exista-obiceiul-circumciziei-la-evrei-si-musulmani
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 01.10.14 11:41

http://cultural.bzi.ro/batalia-de-la-megiddo-1457-i-hr-20192
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 16.09.14 13:29

http://www.ziare.com/magazin/arheologie/descoperire-neasteptata-in-israel-un-monument-mai-vechi-decat-piramidele-din-egipt-1322125
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 15.09.14 21:44

http://dezvaluiribiz.ro/casareea-un-oras-fondat-onoarea-imparatului-august/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 04.09.14 10:19

http://cultural.bzi.ro/cum-este-vazut-regele-solomon-din-punct-de-vedere-al-istoricilor-19020
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 30.08.14 9:49

Reincarnarea in Iudaism
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 27.08.14 9:11

Arheologii din Israel au gasit orasul lui Goliat
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 23.08.14 10:32

Se intorc gigantii biblici, in Israel?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 22.08.14 18:05

Sionismul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 08.08.14 12:27

Descoperire de proportii in Israel - comoara veche de 2.000 de ani!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 17.07.14 19:52

http://cultural.bzi.ro/mormantul-lui-irod-cel-mare-descoperit-17074
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 17.07.14 5:04

http://istoriesicultura.ro/poporul-ales.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 13.07.14 21:22

http://istoriesicultura.ro/cine-fost-regina-din-saba.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 11.07.14 13:53

http://istoriesicultura.ro/cabala.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 09.07.14 22:01

http://istoriesicultura.ro/avraam.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 05.07.14 12:50

Cele ZECE lectii de viata ale Regelui Solomon
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Admin la data de 30.06.14 21:22

Iudaismul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SARBATORI/RELIGIE/DATINI/TRADITIE

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 11 Înapoi  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum