MORCOVII

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin la data de 03.01.14 11:20

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin la data de 31.08.13 13:56

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin la data de 27.04.12 11:39

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin la data de 05.06.11 19:47

Morcovi pentru a renunța la fumat

Persoanele aflate la conducerea unei închisori din Noua Zeelandă au găsit o modalitate inedită pentru a-i ajuta pe deținuți să renunțe la fumat și le oferă să ronțăie batoane de morcovi, relatează gentside.com.
Cu o lună înainte de punerea în aplicare a legii prin care se interzice fumatul în pușcăriile din Noua Zeelandă, șefii unei asemenea instituții de corecție au decis să-i ajute pe prizonieri să se elibereze de acest viciu.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin la data de 26.09.10 17:25

Sucul de morcovi – remediu în tulburările de tranzit intestinal

Morcovul este o sursă importantă de vitamina A, utilă pentru tratarea afecțiunilor ochilor, a celor respiratorii și infecțioase, pentru stimularea creșterii și dezvoltării normale a copiilor. Sucul de morcovi este foarte bine tolerat, ușor asimilabil și cu un gust plăcut. Este considerat ingredientul obligatoriu al diferitelor combinații de sucuri obținute din alte legume.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin la data de 24.08.10 7:56

"Din natura..."
Morcovul vindeca pielea! Vitaminele A, B si C, sarurile minerale, carotenul, fierul, calciul, magneziul si multe altele, toate se regasesc in morcov! De aceea, orice afectiune a pielii se poate trata sau ameliora cu aceasta leguma delicioasa.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Morcovul previne îmbătrânirea prematură

Mesaj Scris de Admin la data de 10.07.10 14:28

Morcovul previne îmbătrânirea prematură


Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cum să trăiești Cultivat pe scară largă în Europa, morcovul este una dintre legumele recunoscute pentru conținutul de vitamina A. Din acest motiv,
Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cum să trăiești
Cultivat pe scară largă în Europa, morcovul este una dintre legumele recunoscute pentru conținutul de vitamina A. Din acest motiv, morcovul este un aliment-medicament pentru bolile de piele, ca și pentru cele oculare. În plus, ajută la vindecarea rapidă a guturaiului și tusei.
Morcovul este o excelentă sursă de glucide, minerale și fibre. Este și un antioxidant foarte puternic, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare și a îmbătrânirii premature a țesuturilor.
Din aceste considerente, fitonutriționistul Eric Favre consideră că acest aliment poate preveni boli precum cataracta, Alzheimer și imunitatea scăzută. Morcovul face parte din dieta copiilor în perioada de creștere. Pentru bebeluși se recomandă consumul de morcovi mici, săraci în nitrați.
Bucătăria meridională
Osso buco - Rasoale mici
Calorii - 6oo. Timp de preparare - 90 de minute
Ingrediente: trei rasoale mici, 150 g morcovi, o țelină, două păhărele de vin alb, două păhărele de supă concentrată, o linguriță de făină, trei linguri de ulei, sare, piper, cimbru, 250 g orez.
Preparare: Rasoalele se taie în două. Acestea se prăjesc ușor în uleiul încins, apoi se scot și se păstrează pe aragaz, să nu se răcească. În același ulei se prăjesc, timp de 10 minute, legumele, tăiate cubulețe, apoi se presară făina, se adaugă vinul, supa, sarea, piperul și cimbrul. În final, se pun rasoalele în cratița acoperită, se lasă la foc potrivit, timp de o oră. Se servește cu o garnitură de orez.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Morcovul previne cancerul și înlătură ridurile

Mesaj Scris de Admin la data de 10.07.10 14:27

Morcovul previne cancerul și înlătură ridurile
http://www.atac-online.ro/13-02-2009/Morcovul-previne-cancerul-si-inlatura-ridurile.html
Morcovii conțin cantități uriase de beta-caroten. Atât de mult, că un singur morcov îți poate asigura suficient beta-caroten pentru ca organismul tău să poată produce necesarul zilnic de vitamina A.
Vitamina A este vitală pentru o piele sănătoasă și rezistenta împotriva bolilor. Obișnuitul morcov este foarte important pentru protecția plămânilor și pentru o bună funcționare a întregului sistem respirator. Vitamina A este de asemenea importantă pentru vederea pe timp de noapte.
Mai eficienți în mâncăruri
În marea majoritatea a cazurilor se spune că gătirea legumelor le micșorează valorile nutriționale, și că marea majoritate a legumelor sunt mult mai hrănitoare în stare crudă. Cu toate acestea, în cazul morcovilor, lucrurile stau invers. Gătitul lor practic ajuta organismul să absoarbă beta-carotenul de 4-5 ori mai rapid.
Morcovii mai închiși la culoare și mai bătrâni sunt de asemenea mai nutritivi decât cei tineri și dacă îi vei găti cu puțin ulei, sau îi vei mânca cu mese care conțin o cantitate mică de grăsime, vei ajuta asimilarea antioxidantului beta-caroten. Dacă este posibil, alege morcovi crescuți în mediu organic, pentru a evita eventualele reziduuri de pesticide.
O supă de morcov și curmale roșii poate alunga tusea măgărească la copii;
Gătit împreună cu păstârnac, poate deveni o mâncare ideală pentru grăbirea apariției erupției cutanate la copiii bolnavi de varicelă;
Reduce riscul de cancer
Se știe că morcovii oferă o anumită protecție împotriva razelor ultraviolete, de aceea sunt priviți ca un remediu excelent împotriva ridurilor, arsurilor solare și îmbătrânirii pielii. Unele cure naturiste sugerează un “festin” de două zile, bazat pe nimic altceva decât suc proaspat de morcovi și apă minerală, pentru curățarea organismului și în special a ficatului.
Compresele cu suc de morcov proaspăt duce la vindecarea arsurilor. Pentru a scapă de edeme, fierbeți pe foc mic 5g semințe de morcov în 500 ml apă, până când apa se înjumătațește. Dacă veți coace pe plită coji de morcovi - până se înnegresc - și le mâncați fierbinți, puteti scăpa de urinările prea dese din timpul nopții. Obțineți același efect și dacă împărțiți un morcov în 3 părți egale și mâncați câte o parte la fiecare masă, zilnic;
Morcovul mai poate fi folosit și ca un tonic al sângelui, dacă se gătește din el o supă cu spanac și rădăcini de lotus, sau o mancare de morcovi cu roșii, ceapă și carne de vită, sau o mâncare de morcovi cu ficat de porc; Pentru cei care vor să-și îmbunatateasca vederea, o mancare de morcov cu ficat de pui sau de rață.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Florile de morcov înlătură stresul și oboseala

Mesaj Scris de Admin la data de 10.07.10 14:24

Florile de morcov înlătură stresul și oboseala
Un tratament natural cu bune rezultate în combaterea stresului, oboselii, asteniei și nevrozei, dar și în vindecarea unor afecțiuni sexuale provocate de aceste boli îl constituie ceaiul din flori de morcov.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Inflorescențe de morcov, contra îmbătrânirii

Mesaj Scris de Admin la data de 03.07.10 13:40

Inflorescențe de morcov, contra îmbătrânirii

Florile și semințele aparent banalelor legume au uimit lumea științifică prin efectele lor hormonale. Dacă semințele de mărar au efect estrogen, florile de morcov acționează atât asupra glandei hipofize, cât și a ovarelor. Efectul curei cu inflorescențe de morcov asupra femeilor care se apropie de vârsta a treia este de încetinire a proceselor de degradare a organismului sau, mai simplu, de prelungire a tinereții organismului.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Morcovii, medicamente vegetale!

Mesaj Scris de Admin la data de 06.02.10 11:02

Morcovii, medicamente vegetale!


Revitaminizarea și remineralizarea organismului în timpul iernii

Se știe că morcovii sunt foarte bogați în vitamina A. Dar acesta nu este singurul lor avantaj! După cum ne-a spus dl prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie, morcovii au multe alte calități, care fac din ei adevărate medicamente vegetale. Excelent pentru tratarea problemelor de tranzit intestinal, morcovul este recomandat și pentru revitaminizarea și remineralizarea organismului, precum și împotriva ulcerului gastro-duodenal, hepatitei și chiar reumatismului.

Remediu minune împotriva anemiei

Compoziția sa extrem de bogată în substanțe active, precum vitaminele A, B, C, săruri minerale și elemente ca fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sodiu, caroten face din morcov un aliment de primă importanță, care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al fiecărui om, fie el sănătos sau suferind.

Acțiunile remineralizante și antianemice ale morcovului sunt date, mai ales, de conținutul bogat în fier. Pentru a obține un remediu foarte eficient în combaterea anemiei, dl prof. Milică ne-a spus că se amestecă 100 ml de suc de morcovi cu 200 ml apă minerală, apoi se adaugă miere de albine, de preferință polifloră, până la obținerea unui sirop. Se ia câte o lingură de preparat, de 8-10 ori pe zi.

O infuzie combinată foarte utilă în cazurile de anemie, convalescență, oboseală fizică și psihică, stări de apatie și lipsă de concentrare, este din 30 g morcov ras, 30 g măceșe, 10 g coacăze negre și 30 g frunze de urzică. Se pun 2-4 lingurițe de amestec într-un vas și peste ele se toarnă 2 pahare cu apă clocotită. Se lasă la infuzat, apoi se ține în cuptor, la circa 70°C, timp de o oră. Se strecoară și se bea câte jumătate de pahar, de 3-4 ori pe zi, până la revitalizarea organismului.

În același scop se poate utiliza o băutură din suc de morcovi, suc de ridichi negre și suc de sfeclă roșie, în părți egale. Din acest amestec de sucuri se ia câte o lingură, cu 15 minute înainte de cele 3 mese principale.

Având și mult calciu -- aproximativ 30 mg la 100 g -- morcovul ajută mult și în menținerea sănătății oaselor și a dinților. Consumat regulat, morcovul ajută la prevenirea osteoporozei.

Reglarea tranzitului intestinal

Având multe fibre (pectine și celuloză), morcovul reglează tranzitul intestinal atât în caz de constipație, cât și de diaree, iar pentru acțiunea sa cicatrizantă este recomandat, îndeosebi, în tratamentul ulcerelor gastrice și enterocolitelor.

În caz de constipație, se fierbe de 2 ori 1 kg de morcovi într-un litru de apă, iar din zeama obținută se bea câte 1 pahar, de 3 ori pe zi. Pentru combaterea diareei, se folosesc 15 g de semințe de morcov, sub formă de pulbere. Se lasă să fiarbă în 300 ml apă 15 minute și se strecoară. Se bea o jumătate de pahar dimineața, pe stomacul gol, o altă jumătate de pahar cu o oră înainte de cină și încă una cu jumătate de oră înainte de culcare.

Împotriva gastritei, dl prof. Milică recomandă suc de morcovi cu puțină apă minerală și miere de albine, din flori de salcâm, din care se bea de 3 ori pe zi, dimineața, pe stomacul gol, după amiaza și cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Piele sănătoasă, vedere ageră, longevitate

Procentul mare de caroten face ca morcovul să fie foarte indicat în procesul de creștere, în sporirea acuității vizuale dar și în combaterea unor afecțiuni ale pielii. Practic, spune dl prof. Milică, morcovul întinerește toate celulele și țesuturile din organism: „Betacarotenul este precursor al vitaminei A. Acest pigment, care dă morcovului culoarea portocalie, absorbit de organism, se transformă în vitamina A, excelentă pentru piele și ochi. Protejând celulele corpului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, substanțele conținute de morcov încetinesc procesul de îmbătrânire”. Doar 50 ml de suc este de ajuns pentru a acoperi nevoile zilnice de vitamina A ale organismului.

Consumul de morcovi scade colesterolul și curăță sângele

Dl prof. Milică spune că morcovul este o legumă care trebuie să fie inclusă zilnic în meniul hepaticilor, al reumaticilor, al celor suferinzi de artrită și gută, precum și în curele de dezintoxicare. Având în vedere că are numai 35 de calorii la 100 g, morcovul este un aliment privilegiat în curele de slăbire. Mai mult, fibrele conținute de morcov contribuie la diminuarea colesterolului "rău" din sânge. Ca antianemic, diuretic și depurativ, pentru întărirea vederii precum și în boli hepatice, este bine să se consume zilnic, dimineața, 100 ml de suc de morcovi. În tot timpul anului, dar mai ales iarna, este bine să se consume morcovi pentru a întări mecanismele imunitare naturale ale organismului.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

6 beneficii ale morcovilor

Mesaj Scris de Admin la data de 04.02.10 18:57

6 beneficii ale morcovilor

http://www.madone.ro/29-11-2009/6-beneficii-ale-morcovilor.html

"Morcovelul cu codiță" nu este doar o simplă legumă și nu degeaba a devenit și personaj într-o poezie pentru copii. El are multe beneficii ascunse și este considerat legumă esențială pentru sezonul rece.

1. vedere mai bună: morcovii conțin beta caroten care ajută la protejarea vederii, în special pe timp de noapte, dar oferă și protecție împotriva cataractei senile.

2. protecție a inimii: morcovii conțin carotenoide, adică un tip de antioxidant.Studiile arată că dietele bogate în carotenoide reduc riscul de a te îmbolnăvi de inimă.

3. prevenirea cancerului: datorită conținutului mare de antioxidant, morcovii ajută la reducerea riscului de cancer la sân, cancer cervical, de colon, de plămâni sau de prostată.

4. plămâni sănătoși: dietele sărace în vitamina A cresc șansele de emfizem, în special la cei care fumează sau la fumătorii pasivi. Țigările conțin benzopiren, o substanță cancerigenă, care duce la deficiență de vitamina A. Mâncând morcovi, creșteți aportul de vitamina A, care vă ajută să vă feriți de bolile de plămâni.

5. stabilizarea zahărului din sânge: studiile arată că aportul de alimente care conțin carotenoide poate fi invers asociat cu rezistența la insulină și nivelul ridicat de zahăr din sânge.

6. asigură sănătatea colonului: din cauza conținutului de fibre, morcovii duc la reglarea tranzitului intestinal și previn reducerea riscului de cancer de colon.

Cum poți consuma morcovii
1. Supe: morcovii sunt legume care dau un gust deosebit supelor.
2. Salate: morcovii cruzi au o savoare deosebită și sunt crocanți.
3. Plăcintă: morcovii dau un gust dulce, nefiind nevoie să mai adaugi zahăr.
4. Snacks: inmoaie morcovi cruzi dați pe răzătoare în iaurt și o să ai parte de o gustare crocantă și echilibrată.
5. Garnitură: fierbe morcovii pentru a crea o garnitură sănătoasă pentru prânz sau cină.
6. Piure: amestecă morcovii cu spanac, suc de roșii și castraveți pentru a obține un piure delicious, bogat în vitamine și minerale.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Retete inedite cu morcovi

Mesaj Scris de Admin la data de 04.02.10 18:52

Retete inedite cu morcovi

Morcovul este una dintre cele mai sanatoase legume.

Bogat in vitamina A si antioxidanti, folosim morcovul la supe, ciorbe, uneori in mancare si atat!

Colectia de retete pe care ti-o ofera Eva este seducatoare si apetisanta, iar preparatele pot fi consumate la o masa obisnuita, dar si la una speciala.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Luptă împotriva îmbătrânirii cu ajutorul morcovilor

Mesaj Scris de Admin la data de 04.02.10 12:34

Luptă împotriva îmbătrânirii cu ajutorul morcovilor

Include în alimentația ta zilnică patru zarzavaturi care fac minuni pentru sănătate

Delicioase în supe și ciorbe, dar bune și de pus... la rană. Se știe din bătrâni că morcovul, pătrunjelul, țelina și leușteanul nu sunt numai legume pe care le poți consuma tot timpul anului, dar și plante care te ajută să previi anumite boli sau să le vindeci pe altele. Tot medicina tradițională ne avertizează să le consumăm cu atenție, pentru că substanțele pe care le conțin sunt foarte puternice.


1. Pătrunjelul stimulează fertilitatea

probleme cu tensiunea arterială. Deoarece sucul acestei plante este foarte concentrat, nutriționiștii îl recomandă zilnic, dar nu mai mult de 40-50 ml. El poate fi diluat cu apă sau cu zeamă de morcov și băut cu succes de către cei care încearcă să se lase de fumat. Pentru litiaza biliară se bea, înainte de masă, câte un sfert de pahar de suc de pătrunjel (rădăcină și frunze). Respirația neplăcută, dismenoreea și sindromul post-menopauză sunt ameliorate cu zeamă proaspătă de pătrunjel, în timp ce pentru astm, gută și reumatism trebuie băut zilnic, timp de două luni, cu o lună pauză. Mai puțin cunoscut este faptul că pătrunjelul poate să ajute femeile să rămână însărcinate, pentru că stimulează funcționarea ovarelor.

2.Leușteanul combate anorexia
Pentru a prepara sucul de leuștean se amestecă o mână de frunze cu cinci linguri de apă și se lasă la macerat circa 30 de minute, după care se filtrează. Zeama proaspătă este un puternic medicament ce trebuie administrat doar diluat, în amestec cu alte sucuri de legume, precum cel de morcov. La un sfert de pahar de suc extras din această rădăcină portocalie, se adaugă doar patru lingurițe de zeamă de leuștean. Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, experții în alimentația sănătoasă vă recomandă să ronțăiți frunzele acestei plante. Ele au efect diuretic și antispastic, combat anorexia și stările de greață. Infuzia de leuștean este bună pentru pietrele la rinichi, pentru cistite, balonări și colici intestinale. În cazul petelor de pe piele, se freacă zona cu frunze proaspete, de două ori pe zi, iar durerile de gât trec cu gargară cu infuzie fierbinte din frunze uscate.

3.Rădăcinoasa dulce previne canceru
l

Indiferent de soi, morcovul este un aliment care face minuni pentru sănătate. Coaja lui nu trebuie îndepărtată, ci poate fi curățată cu o perie, iar părțile stricate se îndepărtează cu un cuțit. Dacă preferi sucul, acesta se bea proaspăt, circa 150-300 ml pe zi. Foarte bune sunt și salatele cu morcovi, sau rădăcina fiartă, iar pentru copii se recomandă piureul. La ce e bun morcovul? Ei bine, el conține falcarinol, o substanță ce previne formarea tumorilor și încetinește creșterea lor. Pentru cancerul de piele, betacarotenul ajută epiderma să lupte cu razele solare nocive și, mulțumită acestei substanțe, semnele îmbătrânirii pot fi amânate printr- un consum supravegheat al acestei legume. În cazul persoanelor care suferă de ateroscleroză, morcovul combate afecțiunea cu ajutorul a peste 20 de substanțe antioxidante. Bogată în vitamina A, această rădăcinoasă întărește imunitatea și îmbunătățește vederea nocturnă.

4.Țelina te ajută să slăbești rapid

Bogată în vitamine și minerale, țelina ajută hipertensivii și detoxifică organismul. Ea are un efect tonic și reușește să regleze funcțiile hormonale ale organismului. Pentru vindecarea rănilor, se aplică comprese cu frunzele acestei plante, în timp ce uleiul de țelină este folosit pentru afecțiuni renale (colică, litiază), edeme cardiace și în diabet. Decoctul de rădăcină și frunze este bun pentru slăbit, calmează tusea, răgușeala. Această legumă este, de asemenea, un cunoscut vermifug, iar sucul ei combate frigiditatea și impotența. Conform medicinei tradiționale, chiar și sindromul de oboseală cronică trece cu țelină. Se bea zilnic, dimineața, o combinație din jumătate de pahar de suc de frunze, diluat cu suc de morcovi. “Doza” energetică se ia pe stomacul gol, cu 10 minute înainte de masă. Pentru uz extern, țelina este eficientă la degerături, pentru care se prepară un decoct din rădăcini și frunze, cu care se fac comprese locale călduțe.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Tratați ulcerul cu suc de morcovi!

Mesaj Scris de Admin la data de 29.01.10 16:04

Tratați ulcerul cu suc de morcovi!

Simțiți o senzație de arsură sau o durere în partea superioară a abdomenului, care se accentuează când stomacul este gol? În acest caz este posibil să aveți ulcer, iar pentru stabilirea diagnosticului e bine să mergeți la un control medical de specialitate. Până atunci însă puteți să renunțați la tutun, la prăjeli și să consumați piureuri de legume, supe și suc de morcovi.
Simptome:
• senzație de arsură;
• durere în partea superioară a abdomenului;
• balonare;
• greață;
• scăderea în greutate;
• senzația de sațietate după câteva înghițituri.
Cauze:
• mâncăruri foarte picante;
• bacteria Helicobacter pylori;
• consum exagerat de antiinflamatoare;
• alcool;
• tutun;
• predispoziție genetică
Produse naturiste care vă pot fi de ajutor:
Ulcerofit - Fares - este indicat în ulcer gastric și duodenal, în gastrite erozive, datorită acțiunii antiinflamatorii, antihemoragice. Administrare: una-două capsule de trei ori pe zi. Preț: 2• de lei.
Digesto - Pentavox- are acțiune analgezică, antivirală, antispastică, fiind util în toate afecțiunile gastro- intestinale, ulcere. Administrare: una-două capsule o dată sau de două ori pe zi. Preț: 16 lei.
Guduchi - Herba Ayurvedica - poate fi folosit în ulcer gastric și hiperaciditate gastrică, anemie. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi. Preț: 29 de lei.
Alț & Propolis - Laboratoarele Medica - util în ulcer gastric și duodenal, constipație, dischinezie biliară. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi. Preț: 10 lei.
Sfaturi:
• feriți-vă de antiinflamatoare;
• nu vă enervați;
• eliminați stresul;
• renunțați la țigări;
• nu consumați băuturi alcoolice;
• beți foarte multă apă;
• eliminați din alimentație prăjelile, rântașul, tocătura, maioneza, ouăle, murăturile;
• puteți mânca brânză de vaci degresată, orez, paste
făinoase, supe și piureuri
de legume, soteuri, sufleuri.
Leacuri la îndemâna oricui:
• Cura cu suc de țelină;
• Cura cu suc de pătlagină;
• Cura cu suc de cartofi;
• Cura cu suc de morcovi;
• Cura cu chefir;
• Cura cu infuzie de flori de salcâm;
• Cura cu tinctură de propolis (30 de picături de trei ori pe zi).
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Flori de morcov de câmp, țelină și semințe de ovăz, împotriv

Mesaj Scris de Admin la data de 23.01.10 14:36

Flori de morcov de câmp, țelină și semințe de ovăz, împotriva oboselii, frigidității și impotenței sexuale





Întrucât numeroși cititori ai acestor pagini ne-au solicitat tratamente naturale pentru vindecarea unor afecțiuni sexuale provocate de oboseală și stres, colaboratorul nostru, terapeutul naturist arădean Ioan Groza, propune câteva rețete care s-au dovedit deosebit de eficiente în practica îndelungată a cabinetului „Natura” din Arad: "Se bea, zilnic, pe o perioada de 2-4 săptămâni, dimineața și seara, cu cel puțin 15 minute înainte de masă, câte o cană de 250 ml ceai din flori de morcov de câmp. Concomitent, se consumă și macerat din rădăcini de țelină și semințe de ovăz. Se infuzează, seara, două lingurițe cu vârf de flori tocate sau netocate de morcov de câmp cu 0,5 litri apă fierbinte (înainte să dea în clocot). Jumătate din această cantitate de ceai se consumă seara, iar cealaltă cantitate de ceai se bea dimineața. Ceaiul este bine să fie cald și neîndulcit sau ușor îndulcit, dar numai cu miere de albine. Maceratul din rădăcini de țelină și semințe de ovăz se prepară astfel: se curăță rădăcinile de țelină (cantitatea lor trebuie să ocupe o treime dintr-un borcan), se spală cu apă rece, se taie în felii mici, apoi se dau prin mașina de tocat carne și se introduc într-un borcan. În alt borcan, de aceeași capacitate, se pun semințe de ovăz nedecorticate (și cantitatea lor trebuie să ocupe o treime din vas), iar peste ele se pune apă rece până se umple borcanul. Se amestecă bine cu o lingură de lemn. Semințele de ovăz se dau prin mașina de măcinat cafea, dar prin rotirea rotorului numai de 2-3 ori, ca să nu se transforme în făină. Atât rădăcinile de țelină, cât și semințele de ovăz se lasă la macerat fix 24 de ore, după care fiecare macerat se strecoară separat, prin tifon, apoi se amestecă în părți egale. Amestecul trebuie consumat în răstimpul a două zile, după care se prepară cantități noi. Se consumă 1-1,5 litri de macerat pe zi. Tratamentul se repetă de mai multe ori într-un an, cu pauze de 1-2 luni".

Dl Ioan Groza spune că tratamentul cu rădăcini de țelină și semințe de ovăz dă rezultate deosebite și în următoarele afecțiuni: surmenaj, digestie deficitară, inapetență, insuficiență suprarenală, colici renale, reumatism, gută, litiază renală și vezicala, afecțiuni pulmonare, hepatice, splenice, demineralizare, diabet, obezitate, insomnie, sterilitate, insuficiență tiroidiană, astenie fizică și nervoasă, diferite forme de cancer, circulația proastă a sângelui, detoxifiere, regenerare sanguină, gripe, răceli, bronșite, eliminarea gazelor intestinale, drenarea bilei, hipertensiune, normalizarea ciclului menstrual, eliminarea viermilor intestinali, hidropizie, retenție urinară, ulcer gastric, afecțiuni cardiace.



http://www.evenimentul.ro/articol/flori-de-morcov-de-camp-telina-si-seminte-de-ovaz-impotriva-oboselii-frigiditatii-si-impotentei-sexuale.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Morcovul remediu împotriva hipertensiunii

Mesaj Scris de Admin la data de 06.01.10 10:59

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/morcovul-remediu-impotriva-hipertensiunii-5267071
Morcovul – remediu împotriva hipertensiunii
Medicii nutriționiști spun că morcovii au un conținut nutritiv complex, asigurând astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine și minerale. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă să mâncăm morcov în stare naturală, deoarece fiert sau sub formă de suc are un indice glicemic ridicat. "Morcovul crud este un carbohidrat complex, bogat în fibre, cu un indice glicemic scăzut, calități care se pierd odată cu prepararea lui", spune dr. Bilic. În plus, specialiștii completează că la fiecare 100 de grame de morcov consumat organismul uman primește 7,6 grame de carbohidrați, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grăsime, 30 miligrame de calciu și 0,6 miligrame de fier.
Unul din marile beneficii ale aportului de fier este eficiența cu care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, răspunzători de grăbirea procesului de îmbătrânire, asociat de multe ori declanșării unor boli grave. Mai mult, această legumă reprezintă o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotină, potasiu și tiamină. Medicii adaugă că morcovii asigură și cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie să le consumăm zilnic.

Betacarotenul este un pigment galben-portocaliu, găsit în toate plantele verzi, însă în cantități mai mari în morcovi, spanac și pepene galben. Nutriționiștii spun că hipertensiunea arterială poate fi tratată cu ajutorul sucului de morcovi. Astfel, pentru persoanele care suferă de această afecțiune este nevoie de 100 mililitri de suc de morcovi zilnic, de două ori pe zi. Terapia se recomandă să se prelungească pe o perioadă de 30 de zile.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 10.07.10 14:25, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Morcovi si pere pentru obrazul delicat

Mesaj Scris de Admin la data de 12.12.09 10:49

Morcovi si pere pentru obrazul delicat

O improspatare si o revitalizare a tenului se poate obtine prin ingrijirile cu morcovi proaspeti dati prin razatoare si amestecati cu smintina proaspata sau cu caimac de lapte fiert. Masca se mentine pe obraz 15 minute, fiind indepartata apoi cu infuzie de musetel sau tei, sau cu apa


obisnuita de la cald la rece


.


Mastile cu morcovi rasi au asupra tesuturilor actiuni calmante, cicatrizante si tonifiante. Prin continutul sau de vitamina A in stare naturala, sucul de morcovi, obtinut prin stoarcerea printr-un tifon radacinii date prin razatoare, este indicat pentru stergerea obrazului cu tampoane cosmetice imbibate.

Sint recomandate aceste "spalari" in cazul tenului obosit, palid, sensibil, lipsit de prospetime si culoare sau devitaminizat. Morcovul este folosit si pentru a atenua petele care


apar odata cu virsta. Catifeleaza si vitaminizeaza pielea uscata mai ales din cauza din cauza intemperiilor.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

6 beneficii ale morcovilor

Mesaj Scris de Admin la data de 09.12.09 8:19

6 beneficii ale morcovilor


"Morcovelul cu codiță" nu este doar o simplă legumă și nu degeaba a devenit și personaj într-o poezie pentru copii. El are multe beneficii ascunse și este considerat legumă esențială pentru sezonul rece.

1. vedere mai bună: morcovii conțin beta caroten care ajută la protejarea vederii, în special pe timp de noapte, dar oferă și protecție împotriva cataractei senile.

2. protecție a inimii: morcovii conțin carotenoide, adică un tip de antioxidant.Studiile arată că dietele bogate în carotenoide reduc riscul de a te îmbolnăvi de inimă.

3. prevenirea cancerului: datorită conținutului mare de antioxidant, morcovii ajută la reducerea riscului de cancer la sân, cancer cervical, de colon, de plămâni sau de prostată.

4. plămâni sănătoși: dietele sărace în vitamina A cresc șansele de emfizem, în special la cei care fumează sau la fumătorii pasivi. Țigările conțin benzopiren, o substanță cancerigenă, care duce la deficiență de vitamina A. Mâncând morcovi, creșteți aportul de vitamina A, care vă ajută să vă feriți de bolile de plămâni.

5. stabilizarea zahărului din sânge: studiile arată că aportul de alimente care conțin carotenoide poate fi invers asociat cu rezistența la insulină și nivelul ridicat de zahăr din sânge.

6. asigură sănătatea colonului: din cauza conținutului de fibre, morcovii duc la reglarea tranzitului intestinal și previn reducerea riscului de cancer de colon.

Cum poți consuma morcovii
1. Supe: morcovii sunt legume care dau un gust deosebit supelor.
2. Salate: morcovii cruzi au o savoare deosebită și sunt crocanți.
3. Plăcintă: morcovii dau un gust dulce, nefiind nevoie să mai adaugi zahăr.
4. Snacks: inmoaie morcovi cruzi dați pe răzătoare în iaurt și o să ai parte de o gustare crocantă și echilibrată.
5. Garnitură: fierbe morcovii pentru a crea o garnitură sănătoasă pentru prânz sau cină.
6. Piure: amestecă morcovii cu spanac, suc de roșii și castraveți pentru a obține un piure delicious, bogat în vitamine și minerale.
http://www.madone.ro/29-11-2009/6-beneficii-ale-morcovilor.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

MORCOVII

Mesaj Scris de Admin la data de 05.12.09 12:58

Mierea cu suc de morcov buna pentru rani

Amestecul poate fi pastrat maxim doua-trei zile la frigider.

Inca din antchitate mierea cu suc de morcov era considerat un leac miraculos pentru tratamentul infectiilor externe, rani, eczeme supurate sau nu, leziuni ale pielii sau mucoaselor. Acest preparat are efect cicatrizant, antiseptic si hranitor a tesuturilor, grabind vindecarea lor.


100 ml de suc de morcov se amesteca cu 100 g miere de albine pina la omogenizarea completa Se utilizeaza pentru gargare, spalatul ranilor, pansamente. Cind se face gargara solutia se dizolva in apa, se clateste timp de citeva minute gura apoi se inghite.


Amestecul ese pastreaza maxim 2-3 zile la frigider si 2-3 ore la temperatura camerei altfel devine toxic si trebuie aruncat. Are contraindicatii la persoanele alergice si diabetici.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 04.02.10 12:33, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum