PREVENIRE

Pagina 5 din 20 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 27.12.05 10:18

Rezumarea primului mesaj :

ESTE MAI USOR SA PREVII DECAT SA TRATEZI
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=47428
Sub imboldul acestui indemn, Fudatia Rheum_Care, in colaborare cu Centrul pentru Diagnosticare a Talpii si in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Mures, va desfasura, in perioada 25.01 _ 26.02.2010, in scolile targumuresene, o ampla campanie de prevenire si diagnosticare precoce a deviatiilor patologice a boltei plantare.

Scopul declarat al campaniei este de a depista deviatiile patologice a boltei plantare si prevenirea complicatiilor rezultate din schimbarea staticii piciorului la copii. Platfusul sau piciorul scobit sunt doar cateva din complicatiile cele mai des intalnite. Aceste schimbari patologice pot provoca complicatii care pot determina modificari de statica si la nivelul coloanei vertebrale. Asadar, este momentul sa actionam din timp pentru sanatatea copiilor nostri!

Echipe mixte, formate din specialisti ai Fundatiei Rheum_Care si Centrul pentru Diagnosticare a Talpii "Suporth", se vor deplasa in scoli cu aparatura de specialitate si vor amprenta talpa fiecarui elev din clasele I_VIII. Aceasta actiune se va desfasura in cadrul cabinetelor scolare. Amprenta talpii va fi diagnosticata de un medic specialist ortoped. La finalul campaniei, parintii elevilor care prezinta deviatii ale boltei plantare sau complicatii vor fi instiintati printr-o scrisoare prin care se explica problemele, dar si metodele de tratament. In cazul in care sunt depistate complicatii, parintii sunt sfatuiti sa apeleze de urgenta la specialistii Fundatiei Rheum_Care si a Centrului pentru Diagnosticarea Talpii.

Ne propunem ca pe durata desfasurarii campaniei sa evaluam aproximativ 10 mii de elevi.

RHEUM_CARE, MARINELA GOMBOS


Ultima editare efectuata de catre Admin in 21.01.10 14:30, editata de 10 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 25.07.10 1:51

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cum să previi și să tratezi înțepăturile de țânțari

Mesaj Scris de Admin la data de 23.07.10 18:32

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cum să renunți la zahăr

Mesaj Scris de Admin la data de 21.07.10 17:18

Cum să renunți la zahăr
Zahărul dăunează organismului, deși puține persoane știu acest lucru. Mulți specialiști îl numesc chiar „otrava albă“. Și asta deoarece corpul uman este construit în așa fel încât să metabolizeze zaharuri complexe din alimente precum fructe, legume, miere, cereale.
Astfel, atunci când acesta primește o substanță atât de concentrată cum este zahărul, face mai multe eforturi pentru a o procesa, acestea ducând, în timp, la apariția mai multor dezechilibre.
În plus, există persoane care consumă foarte multe dulciuri și care spun că nu pot renunța la ele pur și simplu, pentru că simt nevoia de dulce. Explicația constă în faptul că zahărul poate crea dependență. Pentru a încerca să te eliberezi de această nevoie, news.com.au îți oferă cinci sfaturi, care au fost preluate și de ziare.com.

1. Ia atitudine!

Dacă vrei să reușești, nu trebuie să te gândești că vei fi privat de ceva renunțând. Pur și simplu nu pierzi nimic. Din contră, câștigi mai multă sănătate stopând o dependență care are multe efecte negative asupra corpului tău.
Gândește-te cu milă la cei din jurul tău care cred că zahărul este bun și încearcă să le explici și lor cât de periculos este. După ce vei fi conștient și convins că renunțarea la acesta îți va aduce beneficii, străduința în sine va părea mult mai simplă decât crezi.

2. Renunță la obiceiurile asociate consumului de zahăr!

Un alt pas important este să identifici obiceiurile care te încurajează să consumi zahăr. Asocierea a două plăceri face ca renunțarea să fie și mai grea, însă dacă ai voință, vei reuși.
Spre exemplu, multe persoane s-au obișnuit să mănânce ceva dulce atunci când se uită la un program preferat de la televizor. Pentru a scăpa de această tentație, cel puțin o perioadă, poți să încerci să faci altceva plăcut în loc să te uiți la TV sau să mănânci ceva sărat, în loc de dulciuri. De asemenea, o altă tentație puternică este cea a grupului. Atunci când ieși în oraș cu prietenele tale și acestea își cumpără câte o înghețată și te îndeamnă și pe tine să iei una, este mult mai greu de rezistat. Poți încerca să luați o hotărâre comună în acest sens și să evitați toate acest aliment sau să le spui că pur și simplu tu vrei să renunți și să nu te mai îmbie.

3. Înlătură alimentele dulci din casă!

Scoate din casă toate alimentele dulci, ca să faci față mai ușor. Elimină ciocolata, biscuiții, băuturile dulci - atât cele fără alcool, cât și cele cu alcool -, iaurturile dulci, în general tot ce înseamnă aliment procesat, bogat în zahăr. Dacă vezi că pe o cutie de cereale scrie că are miere sau stafide, ar fi bine să verifici conținutul de zahăr deoarece, în multe cazuri, producătorii adaugă zahăr, dar scot în evidență folosirea unor ingrediente naturale, cum ar fi mierea, pentru a atrage cumpărătorii.

4. Înarmează-te cu răbdare!

Deși pare foarte greu de crezut, odată ce ai trecut peste perioada de început, în care îți este gândul numai la dulciuri, vei vedea că, în câteva săptămâni, pur și simplu nu vei mai simți nevoia să consumi așa ceva. Ai răbdare și încurajează-te să treci de cele mai grele ispite, cele care apar imediat după aplicarea hotărârii de a renunța.

5. Reconsideră-ți opțiunile alimentare!

După ce ai pornit pe această cale, ține cont și de faptul că, deși există multe alimente care conțin fructoză, substanță care se găsește și în zahăr, asta nu înseamnă că trebuie să renunți și la ele, deoarece acestea nu au același efect dăunător. Fructele au fructoză, în unele cazuri chiar în cantități mari; însă acestea conțin și fibre și apă, care ajută la o metabolizare firească a substanței. Legumele, de asemenea, toate conțin fructoză, dar ea devine nesemnificativă prin prisma cantității de fibre pe care acestea o au.
Totodată, este bine să alegi produse lactate cât mai simple, fără diferite arome, și să eviți carnea marinată, care conține zahăr. În ce privește pâinea, trebuie să știi că toate tipurile de pâine au o anumită cantitate de zahăr. Cea neagră este însă mai indicată deoarece are cantități mai mici de fructoză și conține de aproape două ori mai multe fibre decât cea albă.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cum prevenim căderile de calciu

Mesaj Scris de Admin la data de 20.07.10 17:46

Cum prevenim căderile de calciu

Îți țiuie urechile, ți se împăienjenesc ochii și simți că nu te mai țin picioarele? Cel mai probabil ai o...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 19.07.10 6:47

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 16.07.10 13:44

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Suplimentele pe bază de magneziu previn insomnia

Mesaj Scris de Admin la data de 13.07.10 9:22

Suplimentele pe bază de magneziu previn insomnia


Magazinieri, 18:48 0 Vitaminele și mineralele joacă un rol esențial pentru buna funcționare a organismului. Specialiștii în nutriție spun că dietele sărace în magneziu cresc riscul apariției insomniilor. Potrivit acestora, în lipsa magneziului, în organism se produce mai puțină melatonină, un hormon care reglează ceasul nostru biologic. În cazul în care insomnia s-a instalat, ea poate fi remediată cu suplimente de magneziu, luate cu o oră înainte de culcare, sau printr-o dietă bogată în acest mineral
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 10.07.10 10:19

Campanie de prevenire HIV/SIDA
În perioada 19 iulie - 29 august, la Costinești se va desfășura campania "Iubește cu cap! Până peste cap". 70 de voluntari instruiți, îmbrăcați în haine de militari, vor discuta cu tinerii despre responsabilitatea în viața sexuală și prevenirea HIV/SIDA.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 10.07.10 9:52

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 01.07.10 2:55

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 17.06.10 8:12

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Iaurtul previne aparitia cariilor

Mesaj Scris de Admin la data de 04.06.10 17:06

Iaurtul previne aparitia cariilor


Consumul regulat de iaurt diminueaza riscul de aparitie a cariilor la copii, dupa cum se arata intr-un nou studiu citat de Daily Mail. Daca se consuma cate un iaurt ... detalii »
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Suplimentele de crom previn diabetul

Mesaj Scris de Admin la data de 02.06.10 18:13

Suplimentele de crom previn diabetul

Când avem poftă de ceva dulce, putem lua suplimente nutritive pe bază de crom după ce mâncăm. Acest
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de anita47 la data de 20.04.10 9:05

FICATUL
http://secretulvietii.ro/Sanatate/FICATUL-marele-gardian-si-totodata-salvator-al-sanatatii-noastre.html
Puțin mai mare decât o carte obișnuită, ficatul nostru minunat știe totuși să realizeze simultan mai multe operații și reacții chimice decât ar fi capabile cele mai moderne și mai mari laboratoare, calculatoare sau uzine chimice. Acțiunile biologice ale ficatului, ca și participarea sa la manifestările noastre vitale sunt ceva mai importante chiar decât cele ale inimii. În numai o zecime de secundă, el este capabil să efectueze fără greșeală câteva sute de transformări chimice simultan. De el depind în mod direct digestia noastră, calitatea sângelui, bogăția memoriei și forța musculară. Ficatul are deci un rol foarte important în viața intimă- și total necunoacută de ființa umană obișnuită - a corpului nostru fizic care este un microcosmos în miniatură. De acțiunile sale complexe depind fără îndoială atât sănătatea cât și viața noastră.

Cele 9 proprietăți ale ficatului:
1. Ficatul secretă zilnic între 0,5 și 1l de bilă. Acest lichid amar, de culoare galbenă, ne permite în primul rând să digerăm grăsimile ; pe de altă parte, el ne dezinfectează intestinele și ne protejează împotriva diareei și constipației.
Un ficat obosit nu secretă în cantitate suficientă acest lichid miracol. Consecințe: digestia materiilor grase devine mai dificilă, insuficient evacuate, substanțele nocive stagnează în intestine, expunând organismul la pericolele rezultând din diaree și constipație.

2. Ficatul transformă și „umanizează” toate substanțele care intră în corp (el este acela care le face perfect compatibile cu structura noastră, modificându-le prin trasmutație și sublimare frecvența de vibrație pentru ca aceasta să fie la unison cu aceea a aurei noastre, numai astfel aceste substanțe devenind parte integrantă din corpul nostru și, într-o anumită măsură , din noi înșine), pentru ca ele să ne poată hrăni celulele fără a le agresa.
Un ficat slab sau obosit lasă să treacă în întregul organism substanțe străine netransformate (prin transmutație și sublimare) sau insuficient asimilate, care ne vor îmbâcsi în cel mai scurt timp cu toxine.

3. Ficatul primește totalitatea materiilor digerate și le controlează riguros el elimină excedentele și reziduurile alimentare, tot el interceptează, neutralizează și expulzează către intestin toate substanțele toxice, distruge bacteriile, așteaptă ca elementele nutritive să fie transformate prin acțiunea fermenților și enzimelor, pentru a le permite numai atunci să treacă în sânge.
Un ficat obosit ne asigură imperfect apărarea și imunitatea corpului. El lasă să treacă în sânge substanțe neverificate, încărcate încă de toxine și bacterii nocive. Ca urmare a acestui fapt, apar în timp diverse maladii și chiar otrăvirea corpului.

4. Ficatul neutralizează la fel de eficient otrăvurile datorate activității celulare cât și pe cele provenind din exterior: alcool, tutun, medicamente, carne etc.
Un ficat slab sau obosit se află în incapacitate de a face eforturi suplimentare, tocmai de aceea atunci el va elimina insuficient aceste otrăvuri care ne intoxică. Pe de altă parte, un mare număr de celule hepatice sunt distruse în contact cu alcoolul, tutunul, cu anumite medicamente sau cu unele substanțe chimice. Dacă această distrugere este cotidiană, ficatul nostru se va micșora și se va rigidiza gradat, riscând să fie atins de ciroză.

5. Ficatul normalizează circulația sanguină în același mod în care un baraj dirijează cursul unui fluviu. Asemenea unui burete, el reduce congestiile sanguine care ar putea stânjeni funcționarea inimii, putând absorbi până la 1,5l de sânge pentru a restabili o ciculație normală. Atunci când congestia a fost eliminată, el restituie din nou acest sânge organismului.
Unui ficat slab sau obosit îi lipsește suplețea necesară „înghițirii” temporare a unei asemenea cantități de sânge. Din această cauză, atunci organismul pierde un prețios normalizator al circulației lui sanguine.

6.Ficatul dozează totodată armonios cantitatea de hormoni din sânge, metabolizează grăsimile și proteinile, stochează vitaminele și zahărul în așa fel încât acestea să fie oricând gata să fie folosite. Printre altele, el fixează materialele de construcție necesare reclădirii și consolidării acelor părți ale corpului care au fost victimile unor leziuni sau ale uzurii. De asemenea, tot el este acela care elimină excesul de colesterol.
Un ficat slab sau obosit ne va lăsa corpul să îmbătrânească repede fără a-i aduce hormonii care îi sunt indispensabili. El nu mai digeră atunci grăsimile și proteinile de care avem nevoie. Vitaminile și zahărul nu mai ajung să fie stocate, părțile afectate sau uzate ale corpului nostru nici nu se mai consolidează și nici nu se mai reconstruiesc; iar colesterolul ne invadează vasele sanguine.

7. Ficatul ne asigură permanența sau constanța temperaturii interne.
Un ficat slab sau obosit nu-și mai poate îndeplini funcția termică, făcându-ne astfel să suferim de frig sau de căldură.

8. Ficatul produce un anumit număr de substanțe esențiale pentru sânge printre care amintim:protrombina și fibrina, care îi permit sângelui să se coaguleze; heparina care îl face fluid și globulina, substanță care îl protejează sau îl imunizează față de diverse infecții.
Un ficat slab sau obosit se privează de substanțele necesare coagulării sângelui, ne expune pericolului de hemoragie și lasă ca sângele să se îngroașe (să devină dens, vâscos), în dauna vaselor sanguine și a inimii. El ne abandonează astfel, fără apărare, în fața bolilor.

9. Ficatul este de asemenea direct răspunzător de echilibrul sanguin, el normalizează procentul de fier conținut de globulele roșii.
Un ficat slab sau obosit nu mai poate interveni pentru alinarea suferințelor celulelor noastre, care vor fi înfometate din cauza unui sânge dezechilibrat și anemiat.

O întreagă carte n-ar fi de ajuns ca să descrie cu precizie toate operațiile, transmutările, transformările, reconstituirile, fixările și sintezele elaborate de ficat, care este un organ nepereche. A-i pătrunde complet misterele tuturor acțiunilor sale ar echivala cu înțelegerea miracolului vieții.

Dimpotrivă, enumerarea maladiilor rezultând direct sau indirect dintr-o dereglare a ficatului poate fi de natură să ne facă mult mai responsabili față de acest agent esențial al vieții corpului nostru. Printre acestea se numără:
-digestie dificilă;
-constipație și diaree;
-apendicită;
-diabet;
-obezitate sau slăbirea exagerată a corpului,
-anamie,
-colibaciloză,
-inflamare, fermentații putrede și spasme la nivel intestinal;
-demineralizare;
-incapacitate de a suporta frigul;
-diverse tulburări auditive și vizuale;
-boli de piele și tulburări de pigmentare a pielii;
-arteroscleroză și reumatism;
-hipertensiune arterială;
-sinuzită, guturai și bronșită cronică;
-astm, boala fânului și alte manifestări alergice;
-picioare umflate sau roșii;
-dezechilibrul glandular;
-slăbiciune musculară;
-platfus;
-varice, hemoroizi;
-sterilitate și impotență;
-celulită, depresii;
-tulburări menstruale;
-paralizie datorată sclerozei;
-tuberculoză;
-cancer.

Din fericire însă, natura ne furnizează întotdeauna un anumit număr de indicii sau semnale care ne avertizează că sănătatea ficatului nostru este în pericol și am intrat deja pe panta periculoasă. Grație acestor semne, putem fi întotdeauna capabili să ne decelăm o eventuală oboseală hepatică. Aceste semne (care pentru yoghin ar trebui să fie niște semnale de alarmă) sunt următoarele:
- limba mai mereu foarte încărcată și miros urât al respirației;
- amețeli dese sau chiar senzații de sfârșeală;
- balonări și gaze de fermentație în exces;
- migrene și dureri de cap;
- insomnii, somn agitat;
- urină încărcată sau prea limpede;
- culoare galbenă a pielii și o privire obosită;
- nas roșu și pete de culoare închisă pe față.

Pentru a evita ca aceste semne de rău augur să se instaleze în organism și pentru a nu ne lăsa copleșiți de aceste infecții, trebuie să acționăm ca yoghini din timp, mai înainte ca ficatul, organ vital pentru noi să se degradeze. Știind toate acestea, noi trebuie, cu alte cuvinte, să-i cunoaștem „prietenii” și „dușmanii”, în special printre alimentele pe care noi le consumăm zilnic. Astfel, într-o alegere conștientă și pe deplin responsabilă, ca yoghini care deja considerăm că avem o mai mare voință, ar trebui să spunem cu hotărâre:

NU: zahărului alb rafinat, produs chimic „pur”, care ne agresează ficatul și pancreasul prin simpla sa concentrație. Neconținând nici unul dintre fermenții necesari bunei sale asimilări; el (zahărul) constrânge ficatul să acopere această carență cu prețul unui efort suplimentar care îl face să furnizeze el însuși substanțele deficitare. Acest zahăr alb ar trebui deci să fie permanent alungat de pe masa noastră, în locul lui putând fi utilizat (doar la mare nevoie), mai curând ca un condiment decât ca un aliment, zahărul roșu de trestie.

DA: mierii naturale, fructelor proaspete (în special lămâile) și fructele uscate dulci, care vor putea înlocui foarte avantajos zahărul alb. Ele alină totodată tulburările hepatice și favorizează funcționarea armonioasă a ficatului (în special lămâile, care îl drenează și îl stimulează în mod deosebit);

NU: sării recristalizate și rafinate, care este un alt produs chimic pur (clorura de sodiu). Întocmai ca și în cazul zahărului și făinii albe, rafinarea artificială îl privează de orice element viu. Din nefericire, acest tip de sare este folosit în exces în alimentația noastră.

DA: sării marine nerafinate, purtătoare de viață și vehiculatoare a unor subtile fluide benefice;

NU: uleiurilor rafinate, margarinei și grăsimilor animale, nefaste pentru sănătatea noastră. Primele, după cum se știe, sunt fabricate prin intermediul unor procedee care distrug complet enzimele și vitaminele, lăsând probabil diverse urme de catalizatori și conpuși chimici utilizați deja, foarte periculoși pentru ficat. În ceea ce privește grăsimile animale, ele sunt acelea care accelerează necroza celulelor hepatice.

DA: uleiurilor obținute prin presare la rece, fără solvenți chimici, care luptă eficient împotriva colesterolului; îndeosebi uleiul de măsline care este întotdeauna extraordinar pentru ficat și care, fiind emulsionat cu lămâie, expulzează în timp record calculii biliari.

NU: conservelor. Pentru a se păstra fără să se altereze, alimentele trebuie să fie fierte de mai multe ori, adăugându-li-se și anumite substanțe chimice de sinteză (conservanți). În urma acestui tratament, ele nu mai au nici o valoare alimentară biologică și ne iau totodată posibilitatea de a utiliza vitaminele conținute în alimentele crude.

DA: legumelor și plantelor crude sau fierte numai atât cât trebuie: morcovii, sfecla, varza, anghinarea, țelina, păpădia, prazul sau usturoiul care fluidifică secrețiile bilei, vindecă hepatita și restabilesc pe cale naturală funcțiile hepatice.

NU: pâinii albe, pastelor făinoase și produselor de patiserie. Diversele lor forme și preparări, adeseori foarte apetisante, ascund în realitate absența substanțelor vii și a vitaminelor, aceasta datorându-se lipsei grâului integral și a tărâței atât de pregnant revitalizante. În schimb, aceste produse sunt bogate în coloranți, arome chimice și diverse alcooluri. Prezența atâtor elemente nefaste, combinată cu carența în vitamine, enzime și săruri minerale obosesc rapid ficatul, care nu mai poate asigura digestia și neutralitatea lor.

DA: pastelor alimentare și pâinii integrale, care ar trebui să constituie baza alimentației noastre. Într-adevăr, toate vitaminele și aminoacizii pe care îi putem găsi în făina necernută protejează în mod natural celula hepatică împotriva agresiunii toxinelor.

NU: cărnurilor și mezelurilor. Să ne reamintim că ele sunt pline de proteine de proastă calitate, „de mâna a doua”, cum s-ar spune, fiind deja folosite de animalele din care provin. Aceste proteine sunt însoțite de toxine și deșeuri a căror asimilare ne epuizează foarte mult organele digestive. În special mezelurile (dar și carnea, aproape la fel de mult) conțin diverse substanțe chimice care ne obosesc și ne mortifică ficatul. Să nu uităm de asemenea, că tocmai ca și bazele azotate, carnea acidifică sângele și că un organism acidifiat devine un teren propice dezvoltării unor maladii grave, cum ar fi chiar cancerul.

DA: cerealelor complete (cum ar fi soia), ciupercilor, legumelor uscate, brânzeturilor naturale și ouălelor, care în viitor vor înlocui cu succes cărnurile și mezelurile, proteinele lor pure sunt de primă calitate, ele îi permit ficatului să se refacă fără să-l polueze cu toxine.

NU: alimentelor sintetizate chimic, medicamentelor alopate (numai atunci când le putem înlocui cu remedii naturiste, total nenocive), tutunului și alcoolului. În contact cu aceste veritabile otrăvuri, un mare număr de celule hepatice mor, iar vasele sanguine se rigidizează, devenind mai fragile și peirzând și o parte din capacitatea lor circulatorie. Insuficient energizat, oxigenat și hrănit, ficatul suferă și se sclerozează. El nu mai are suficientă forță vitală pentru a reface celulele deteriorate, pentru a elimina colesterolul în exces, pentru a elabora anumite vitamine și a filtra substanțele nocive. Încetul cu încetul, se instalează astfel o intoxicație generală.

DA: alimentelor naturale care ne ajută să ne dezintoxicăm. Dacă vom înlocui otrăvurile alimentare cu elementele de construcție conținute în alimentația biologică, ficatul se va reconstitui și va funcționa din nou la parametrii săi normali.

NU: surmenajului și sedentarismului, suprasolicitării fizice și intelectuale, angoasei și fricii, care constituie tot atâtea otrăvuri ce ne intoxică celulele corpului. Lipsa mișcării sau exercițiului fizic (cum ar fi gimnastica sau posturile (asana-ele) Yoga) este parțial răspunzătoare de apariția constipației, ca și de insuficiențele respiratorii. În aceste condiții, ficatul nu mai ajunge să elimine din organism o cantitate suficient de mare de deșeuri. Acumularea lor ne poate afecta măduva spinării, durificănd-o, aceasta conducând la paralizie.

DA: relaxării profunde și exercițiilor fizice în aer liber (cel mai bine ar fi la mare sau la munte), sau practicii Yoga, care ne vor salva din acest pericol. Atunci când ficatul dispune de timpul necesar eliminării substanțelor nefaste, organismul se dezintoxică mult mai ușor. Aceste tehnici corporale ne aprofundează și capacitatea respiratorie, prin intermediul căreia ne putem debarasa de aerul viciat, rezidual din plămâni. Ele sunt deci foarte necesare purificării corpului și ficatului.

Unele dintre aceste reguli sau principii de bază ne pot părea prea severe și limitative. Trebuie însă să realizăm că ele constituie baza unei cunoașteri care ne este vitală. Este o prostie crasă să neglijăm aceste reguli pline de bun simț sub pretextul că suntem interesați în primul rând de spirit și mai puțin de trup (așa cum, din neînțelegere și lipsă de maturitate au tendința să facă și unii yoghini începători), pentru că un trup bolnav se va așeza implacabil de-a curmezișul spiritualizării noastre forțate. Să nu uităm acel înțelept dicton latin „MENS SANA IN CORPORE SANO” (Minte sănătoasă în corp sănătos”); bolile ne handicapează, frânându-ne dezvoltarea sau ascensiunea spirituală și concentrându-ne uneori foarte eficient realizarea aspirațiilor și idealurilor noastre înalte. De fapt, orice boală trădează un anumit dezechilibru în ființă. Cunoașterea mecanismelor prin care sănătatea noastră se poate deregla ne permite să învătăm și să folosim nenumărate metode pentru a o restabili. La fel cum un bun meșteșugar lucrează cu instrumente foarte bune, și noi trebuie să ne ameliorăm starea principalului nostru instrument: corpul. Redobândindu-ne sau păstrându-ne nealterată starea de sănătate, eliberăm forțele binefăcătoare care erau ascunse în noi înșine, putând de acum înainte să folosim inteligent aceste forțe pentru realizarea ideilor noastre creatoare.

Instrumentul este deci corpul, iar o piesă esențială a acestuia este ficatul, care îndeplinește atât funcția de”gară de triaj” cât și cele de centru distribuitor, uzină chimică și centru anti-otrăvuri în organismul nostru.Trebuie deci să-l protejăm cu deosebită grijă și să reținem foarte bine următoarele 10 precepte de aur care, dacă vor fi cu adevărat respectate, ne vor menține mereu ficatul într-o condiție excelentă:
1) Nu ne vom obosi niciodată ficatul aducându-i o alimentație plină de deșeuri și toxine;
2) Nu ne vom otrăvi ficatul lipsindu-l de alimentele bogate în celuloză, care accelerează evacuarea deseurilor;
3) Nu ne vom deteriora sau agresa niciodată ficatul cu alcool sau cu tutun;
4) Nu ne vom slăbi puterea de apărare a ficatului consumând numai alimente acide și azotate;
5) Nu ne vom distruge ficatul cu alimente denaturate sau printr-un abuz de medicamente chimice.
6) Nu ne vom surmena niciodată ficatul printr-un exces de hrană;
7) Nu vom cere niciodată ficatului eforturi suplimentare administrându-i alimente greu digerabile;
Nu ne vom usca ficatul pritr-o circulație sanguină deficitară care nu-i aduce sânge proaspăt;
9) Nu ne vom sufoca niciodată ficatul privându-l de oxigen;
10) Nu ne vom congestiona niciodată ficatul refuzăndu-i o dietă hidrică care i-ar permite să respire și să se odihnească.

articol primit
=========
avatar
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 18.04.10 16:05


Proiect pntru prevenirea HIV/SIDA pentru tineri

Fundatia Tineri pentru Tineri si alte patru organizatii neguvernamentale au lansat marti proiectul [...]
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Alimente ce previn aparitia maladiei Alzheimer

Mesaj Scris de Admin la data de 18.04.10 16:05


Alimente ce previn aparitia maladiei Alzheimer

O combinatie de alimente, printre care se numara carnea de peste, fructele, legumele, carnea rosie [...]
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Prevenirea accidentului vascular

Mesaj Scris de Admin la data de 17.04.10 9:17

Prevenirea accidentului vascular

Pentru suferinzii "de inimă", mai ales pentru cei predispuși la accidente vasculare, fitoterapia recomandă cura cu salată de leurdă. Timp de cel puțin 2 săptămâni, în fiecare dimineață, se consumă câte o porție de salată, obținută dintr-o mână de frunze. După cura de salată, se continuă tratamentul, cu tinctură: o linguriță în jumătate de pahar cu apă, de 4 ori/zi, pe stomacul gol.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sexul de doua ori pe saptamana previne infarctul

Mesaj Scris de Admin la data de 12.04.10 8:22

Sexul de doua ori pe saptamana previne infarctul
La studiul efectuat de un institut medical din Massachusetts au participat 1.000 de barbati cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani, iar 45% dintre acestia au precizat ca fac amor cel putin de doua ori pe saptamana, restul respondentilor preferand sexul doar o data pe luna. S-a constatat, astfel,
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de anita47 la data de 11.04.10 9:15

Iată mâncarea care previne cancerul
de Andrei Dobrogea
Sursa Click
Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Expertul în nutriție Sven David Müller (40 de ani) spune că există 50 de alimente care protejează și uneori sunt capabile să lupte împotriva celulelor canceroase.
"Prin hrană nu te vindeci de cancer, dar multe alimente acționează preventiv", a declarat specialistul, citat de cotidianul Bild.
1. Ananasul
Antioxidanți bogați în vitamina C și E protejează celulele atacate de diverse molecule. Ananasul conține minerale valoroase, cum ar fi zincul și seleniul care inhibă dezvoltarea cancerului.
2. Caisele
Sunt deosebit de bogate în antioxidanți. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reacție a pielii la razele ultraviolete cancerigene.
3. Usturoiul sălbatic
Are sulfuri care conțin substanță secundară de plante. Previne dezvoltarea cancerului.
4. Broccoli
E cea mai bună legumă împotriva cancerului. Are cea mai mare densitate de vitamine și minerale - vitamina C, E, beta-caroten.
5. Cicoarea
Conține prebiotice (fibre vegetale digerabile) - protejează împotriva cancerului de colon.
6. Căpșunele
Nu conțin nici un component cancerigen.
7. Rodiile
Conțin vitamine și minerale care pot neutraliza substanțele agresive din organism.
8. Ceaiul verde
Previne cancerul de esofag și de stomac. Acesta promovează enzime care neutralizează substanțele cauzatoare de cancer.
9. Varza
Face parte din cele mai active alimente în vitamina C, beta-caroten și furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja împotriva cancerului de sân și cel uterin, pentru că slăbește efectele nocive ale hormonului estrogen.
10. Grepfrutul
E bogat în vitamina C și în una dintre cele mai importante clase de pigmenți vegetali care previn cancerul.
11. Alunele
Conțin vitamina E naturală și păstrează celulele înainte de expunerea la razele UV. Prin acizii grași, vitamina E este bine absorbită.
12. Cerealele de ovăz
Conțin mulți agenți anticancer: zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacienții cu cancer: fulgi de ovăz cu ulei de nuci!
13. Brânza
Branza conține, printre altele, vitamina B12 și vitamina B6 . Prima este importantă pentru creșterea celulelor normale, iar a doua e bună pentru metabolism.
14. Măceșele
Foarte bogate în Vitamina C, măceșele intervin în inactivarea radicalilor liberi.
15. Heringul
Acest pește aprovizionează organismul deficitar de vitamină D, mai ales în timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizează dezvoltarea cancerului.
16. Afinele
Protejează vezica urinară prevenind infecțiile ei. Deosebit de bogată în acid folic, vitamina C.
17. Zmeura
Conține substanțele fotochimice care protejează împotriva transformării maligne a celulelor.
18. Ouăle de găină
Sunt bogate în toate vitaminele și mineralele. Conținutul ridicat de vitamina D și E protejează împotriva cancerului.
19. Fibrele
Mazărea, fasolea și lintele în special protejează împotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei boli poate fi redusă printr-o dietă bogată în fibre, cu până la 40%.
20. Coacăzele
Foarte bogate în antioxidanți, sunt extrem de bune împotriva cancerului.
21. Fructul de cactus
Bogat în compuși care protejează împotriva degenerării celulelor, inclusiv vitaminele C și E. Protejează împotriva cancerului la prostată.
22. Grâul
Important protector împotriva cancerului, este esențial pentru sistemul imunitar.
23. Usturoiul
Scade tensiunea arterială și colesterolul. Inhibă creșterea tumorilor.
24. Șofranul de India
Conține curcumină, ingredient activ, care protejează împotriva cancerului de colon. Doză de prevenire: o linguriță pe zi, în supe.
25. Cacao
Îndepărtează posibilitățile de îmbolnăvire cu cancer prin substanțele bioactive pe care le conține.
26. Pesmeții
Protejează împotriva cancerului de colon.
27. Dovleacul
E bogat în vitaminele A, C, E și D. În plus, conține o mare parte a ofertei de vitamine din gama B.
28. Semințele
Conțin cantități mari de acizi grași nesaturați (omega-3-tip). Sunt bogate în seleniu și alte minerale.
29. Uleiul din porumb
Conține cea mai multă vitamină E dintre toate uleiurile.
30. Ștevia
Combinație de vitamina K și vitamina C, poate inhiba creșterea celulelor canceroase.
31. Mango
Conține foarte multă vitamina A. Intervine în inactivarea radicalilor liberi.
32. Morcovii
Pot compensa radiațiile ultraviolete și fumatul prin conținutul foarte ridicat de beta-caroten.
33. Uleiul de nuci sau alune
E bogat în acizi grași polinesaturați și bun împotriva influențelor negative de mediu, cum ar fi poluanții atmosferici care pot afecta sever organismul uman.
34. Papaia
Conține papaina, chymopapain - aceste enzime sunt folosite în tratamentul cancerului.
35. Migdalele
Proporția ridicată de seleniu o face deosebit de importantă pentru prevenirea cancerului. Mult mai bună decât preparatele artificiale de selenium.
36. Cartofii
Au extrem de multe vitamine anticancer, dar le rămân în proporție maximă doar atunci când cartoful este fiert.
37. Fisticul
Conține vitamina A și selenium și poate preveni într-o anumită măsură cancerul la plămâni.
38. Prazul
Vitaminele și antioxidanții reduc riscul de cancer.
39. Alimentele probiotice
Iaurtul, chefirul, varza proaspătă contribuie la rezistența florei intestinale și inhibă pătrunderea de substanțe străine în organism.
40. Pâinea de secară
Ideală în prevenirea cancerului, secara este bogată în acid phytic, acesta prevenind creșterea celulelor canceroase. Ajută în mod deosebit la prevenirea cancerului de sân.
41. Varza de Bruxelles
Conține vitamina C de două ori mai mult decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic.
42. Sfecla roșie
Este bogată în acid folic, conține betanină.
43. Cătina
Un mix esențial de vitamine, minerale și fitochimicale, e mai bună decât orice pilulă de vitamine.
44. Susanul
Conține fitosteroli - acești compuși secundari de plante pentru reducerea colesterolului protejează împotriva cancerului.
45. Laptele de soia
Protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei, datorită substanțelor vegetale secundare.
46. Agrișele
Sunt bogate în pectină. Aceasta distruge sursa de toxine din intestine.
47. Spanacul
Acidul folic inhibă degenerarea celulelor.
48. Roșiile
Licopenul protejează împotriva cancerului pulmonar.
49. Somonul sălbatic
Conține în mod semnificativ mai mult omega-3, acizi grași, decât somonul de crescătorie. Acești acizi sunt esențiali în protejarea împotriva cancerului.
50. Varza creață
Inhibă răspândirea celulelor canceroase. Vitaminele și mineralele sporesc efectul prevenirii.
avatar
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin la data de 10.04.10 12:40

Miere și unt pentru prevenirea osteoporozei

Lipsa de calciu din organism poate provoca mari probleme sistemului osos. De aceea, verificarea nivelului de calciu din organism este recomandată măcar o dată pe an.
După cum ne-a spus dl prof. Vasile Andrițoiu, specialist în apiterapie, lector al Asociației Naționale pentru Terapii Complementare din România (ANATECOR), mierea de albine, în combinație cu untul, este benefică organismului pentru că ajută la fixarea calciului: "Se amestecă 100 g de miere polifloră cu 100 g de unt, până la omogenizare.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de anita47 la data de 08.04.10 10:42

Consumul excesiv de lapte favorizează cancerul de prostată

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Montreal, există o posibilă legătură între consumul ridicat de lapte și creșterea riscului apariției cancerului de prostată.
Au fost testate 200 de produse lactate în cadrul unui studiu epidemiologic efectuat de doi profesori din Canada și Italia. Concluziile sale arată că un consum zilnic de 470 g de produse lactate ar dubla riscul apariției cancerului de prostată, față de un consum de 125 g pe zi.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, aproape 400 de persoane au răspuns la un chestionar asupra consumului de produse lactate. Dintre acestea, 197 sufereau de cancer de prostată. Această legătură ar apărea numai la consumul de lapte. Celelalte produse lactate, ca brânza, iaurturile, smântâna n-ar avea același efect asupra organismului.

http://princz.sunphoto.ro/
avatar
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Asa puteti preveni astenia

Mesaj Scris de Admin la data de 29.03.10 21:23

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Evitam hepatita daca ne spalam de 6 ori pe zi

Mesaj Scris de Admin la data de 05.03.10 8:00

Evitam hepatita daca ne spalam de 6 ori pe zi
Recomandare. Medicii sustin ca pentru a evita contaminarea cu virusul hepatitic A si B sau cu cel gripal este bine sa ne spalam mainile de cel putin 6 ori pe zi. Ei avertizeaza ca cei mai multi microbi se ascund sub unghii si intre degete, astfel incat se recomanda ca spalarea sa fie mai accentuata
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Pagina 5 din 20 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum