USTUROIUL

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

USTUROIUL

Mesaj Scris de Admin la data de 17.10.09 11:40

Rezumarea primului mesaj :

Usturoiul si ceapa, elixire pentru o viata sanatoasa

Studiile arata ca persoanele care consuma regulat ceapa si usturoi sint protejati impotriva cancerului. Usturoiul, ca extract proaspat, este un antibiotic cu spectru larg si nu creaza rezistenta bacterina. Ceapa contine substante ce previn crizele de astm bronsic si e utila in intepaturi de insecte. Cele doua alimente-medicament pot fi combinate in mincaruri dar si in remediile terapeutice.

Ce efecte pot avea unele alimente asupra organismului? Este o intrebare pe care si-au pus-o de-a lungul vremii generatii de medicii si cercetatori. Astfel ei au aflat ca ceea ce mincam are efecte directe asupra intregului organism, ca unele produse alimentare sint adevarate medicamene pentru om si ca alimentele-medicament cu cele mai multe proprietati terapeutice, si la indemina oricui, sint fructele si legumele. Ele contin un numar mare de calori, datorita faptului ca sint bogate in glucide dar si vitamine, oligoelemente care sint implicate in buna functionare a organelor.

Cambridge Journal a publicat rezultatele studiului Departamentului de Biochimie si Nutritie din cadrul Institutului Central de Cercetare in Nutritie din India, prin care se demonstra stiintific faptul ca usturoiul si ceapa reduc cantitatea de colesterol din organism. De asemenea, in alte studii a fost aratat faptul ca persoanele care consuma regulat ceapa si usturoi sint protejati impotriva cancerului, insa nu se stie inca rolul exact pe care il joaca aceste legume in combaterea cancerului. Singura explicatie gasita a fost ca ele contin niste antioxidanti foarte puternici.

Usturoiul, ca extract proaspat, este un antibiotic cu spectru larg si nu creaza rezistenta bacterina. Sucul de usturoi capteaza Pb si Hg din organism si le elimina, deci este un detoxifiant bun. Ajuta ficatul sa neutralizeze toxinele fiind si un puternic antioxidant. Usturoiul are si activitate antifungica - herpes, eczema - dar si antidot pentru rau de inaltime. De asemenea scade riscul de cancer gstric si diverse forme de cancere si previne infarctul miocardic prin scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Ceapa are aceleasi proprietati pentru bolile de inima ca si usturoiul. Ea contine substante ce previn crizele de astm bronsic si e utila in intepaturi de insecte.

Cum folosim ceapa si usturoiul?

Cele doua legume pot fi puse impreuna si in bucatarie si in remediile terapeutice. Astfel ca mincarurile pot beneficia de gustul ambelor iar ca aliment-medicament se pot combina astfel ca rezultatul sa fie benefic pentru organism.

Remediu energetic: 4 catei mici de usturoi bine pisatI, 4 cepe prospete de marime potrivita din care se extrage sucul, 200 g boabe de griu, 20 g radacina tataneasa tocata marunt, 20 g salvie, 20 g menta, 10 g sofran (turmeric)

Toate se amesteca cu 700 g miere de albine si se fierb la foc mic pina cind intreaga masa capata consistenta unei creme subtiri. Se lasa la racit pe o farfurie intinsa, apoi se taie bucatele si se pastreaza la rece. Se consuma cite 6 bucatele pe zi, 3 la prinz si 3 seara, cu jumatate de ora inainte de masa. Energizeaza foarte bine, mai ales pe timpul iernii.

Elixirul tineretii contine usturoi si lamii: Se amesteca 350 g usturoi pisat cu sucul de la 24 lamii . Se lasa in borcan acoperit cu tifon 24 ore. Se agita bine inainte de intrebuintare. Se consuma 2 lingurite seara, cu jumatate de pahar de apa calduta. In 10 zile apare o imbunatatire a tonusului intregului organism. Poate fi folosit de cei lipsiti de energie, sau care obosesc usor la cel mai mic efort.

Tinctura de usturoi scade colesterolul si hipertensiunea arteriala. Se prepara din 350 g usturoi pisat in piua nemetalica (pentru ca metalul oxideaza) se pun intr-un vas de sticla in care se mai adauga 200 g alcool alb 96%. Se lasa la macerat 20 zile la temperatura camerei, ferit de lumina. Dupa 10 zile, se filtreaza amestecul printr-un tifon si se lasa in continuare la limpezit, tot la intuneric. Se administreaza sub forma de picaturi cu 20-30 minute inainte de masa dupa schema: prima zi - 5 picaturi x 3/zi, se creste cu cite o picatura pe zi (6, 5, 5) , (6, 6, 5), (6, 6, 6), pina la 10, 10, 10. Se ramine asa 21 zile, apoi se scade cu cite o picatura pe zi, pina la doza de inceput.

Reamintim aici ca remediile prezentate nu inlocuiesc sfatul specialistilor si se vor utiliza dupa consultarea unui terapeut sau medic avizat.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 31.01.10 4:31, editata de 3 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Usturoiul tratează tusea

Mesaj Scris de Admin la data de 10.12.09 15:38

Usturoiul tratează tusea
Chiar dacă nu îți vine să crezi, unul dintre cele mai la îndemână alimente din bucătăria ta te poate scăpa de o mulțime de afecțiuni. Această plantă miraculoasă este usturoiul, cel care, datorită conținutului de alicină, vindecă tusea, hipertensiunea, poate fi un antibiotic și chiar poate fi folosit ca tratament împotriva căderii părului.
Hipertensiune. Afecțiunea se poate ține sub control cu 3-4 căței de usturoi pe zi. Aceștia se mestecă cruzi și decojiți. Dacă gustul este prea puternic și vrei să scapi și de respirația urât mirositoare pe care aceștia o provoacă, poți să îi tai în bucăți mici și să-i înghiți ca pe pastile.
Tuse. Ca sirop de tuse, usturoiul se consumă pisat, în combinație cu câteva lingurițe de miere. Amestecă usturoiul zdrobit cu maximum trei lingurițe de produs apicol și ia zilnic câte o linguriță din acest amestec, de 3 ori pe zi. Acest tratament este eficient și pentru gâtul iritat.
Dureri auriculare. Dacă ai probleme cu urechile, uleiul de usturoi, picurat în organul auditiv, te scapă de neplăceri. Zdrobește cinci căței de usturoi și adaugă peste ei 1/4 ceașcă de ulei de măsline extravirgin. Lasă acest amestec timp de 3-5 zile la temperatura camerei. Strecoară amestecul și îl poți păstra la frigider până la 6 luni. Pune 2-3 picături în urechea infectată și astup-o lejer cu un tampon de vată. Repetă acest procedeu de 3 ori pe zi, timp de 4 zile.
Imunitate scăzută. Întărește-ți sistemul de apărare al organismului cu ceai de usturoi. Pune apă și câțiva căței de usturoi într-un ibric pe foc și lasă- i până dau în clocot. Îndepărtează ibricul de pe foc și adaugă miere și suc de lamâie. Strecoară ceaiul și consumă cel puțin o ceașcă zilnic. Lichidul va acționa ca un antibiotic și te va feri de infecții și de viroze toată iarna.
Calviție. Căderea părului se rezolvă cu tinctură de usturoi. Se pun 3-4 căței de usturoi sfârâmați în 100 ml de alcool. Amestecul se lasă la macerat 7-10 zile. Se frecționează pielea capului cu amestecul astfel obținut, apoi se lasă soluția pe păr aproximativ 15 minute, după care se clătește.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Tratamentul naturist al cardiopatiei ischemice

Mesaj Scris de Admin la data de 05.12.09 10:11

Tratamentul naturist al cardiopatiei ischemice
http://www.evenimentul.ro/articol/tratamentul-naturist-al-cardiopatiei-ischemice-0.html

Cardiopatia ischemică este rezultatul unei insuficiente irigări cu sînge a mușchiului cardiac și este caracterizată, de obicei, prin oboseală, palpitații, dispnee și dureri precordiale (în cardiopatia ischemică dureroasă). La început, tratamentul durează 6 luni, în trei reprize, fiecare a 2 luni structurate pe trei etape. Ulterior, tratamentul se reduce la 1-2 luni pe trimestru.

Etapa I - cura de epurare a organismului

Durează 3-6 zile în prima repriză, 6-9 zile în cea de-a doua și 9-12 zile în cea de-a treia repriză. În această etapă se consumă numai sucuri naturale de legume și fructe și ceai, decoct circa 5 minute, 1-2 litri pe zi, din următorul amestec de plante medicinale: frunze și fructe de păducel (4 părți), frunze și fructe de afin (3p), frunze de urzică (2p), păpădie (1p), scoarță de salcie (1p), flori de sulfină (1p) și talpa gîștei (1p).

Etapa a II-a - tratamentul propriu-zis

Se face pe o perioadă de 1-1,5 luni, în care la cele enumerate în etapa I se adaugă următoarele remedii terapeutice: ulei de pește sau ulei de soia (rapiță, măsline), 1-2 linguri/zi, cu 10-20 picături de zeamă de lămîie, dimineața, cu circa 30 de minute înaintea micului dejun; oțet de mere, 1-2 linguri/zi, dimineața diluat în 100 ml ceai medicinal sau apă, luat înghițitură cu înghițitură, timp de o lună (este contraindicat în caz de hipotensiune, boli gastrice, hipertiroidie și insuficiență corticosuprarenală, gută și litiază renală urică); drojdie de bere uscată, 1 linguriță de 2-3 ori/zi, după mesele principale, ca atare sau dizolvată în apă minerală, ceai sau alt lichid, de preferat dintre cele recomandate pentru acest tratament, timp de 2 săptămîni/lună; borș de tărîțe, 1 pahar (circa 200 ml) de 2-3 ori/zi, între mese, 1-2 luni/trimestru (cantraindicat în caz de gastrite, ulcer gastric și dispepsii acide).

Un remediu cu rezultate spectaculoase în tratarea cardiopatiei ischemice se dovedește a fi maceratul de usturoi cu miere și propolis, la care se adaugă o tinctură specială. Mai întîi se prepară tinctura de usturoi 60 la sută (600 g de bulbi trecuți prin mașina de tocat carne, la 1 l alcool etilic de 90-95 de grade). Se lasă la macerat o săptămînă, cu agitație zilnică, folosindu-se doar lichidul de după decantare. Apoi se prepară tinctura de propolis: la 100 ml alcool de peste 80 de grade se adaugă 20 g propolis; amestecul se introduce într-un vas, se încălzește la 30-35 grC și se amestecă bine; această procedură se repetă zilnic, o săptămînă, după care, amestecul se lasă la decantat și se alege doar lichidul curat. Se amestecă apoi cele trei ingrediente în următoarele proporții: 62 la sută tinctură de usturoi, 32 la sută miere de albine (de preferință de salcîm) și 6 la sută tinctură de propolis. Se mai prepară o tinctură 10 la sută din flori și frunze de păducel și coajă de salcie, în părți egale, care se adaugă 10 la sută în remediul de bază.

Etapa a III-a constă într-o pauză de circa două săptămîni.

Coenzima Q10, principalul scut în fața bolii

După cum dovedesc cercetările privind factorii de risc ai cardiopatiei ischemice, o notă aparte este reprezentată de carențele nutriționale în Coenzimă Q10. Aceasta acționează, în special, ca antioxidant, protejînd pereții vasculari împotriva agresiunii radicalilor liberi (rezultați în urma pătrunderii în organism a substanțelor nocive, grăsimilor saturate, nicotinei ca rezultat al fumatului, poluanților mediului, aditivi alimentari, alcool și cafea în exces). În același timp, Coenzima Q10 menține la cote ridicate aprovizionarea cu oxigen a țesuturilor. De aceea, în regimul alimentar vom suplimenta nutrienții care conțin Coenzimă Q10: ulei de pește, soia, rapiță, porumb și măsline, sardină și macrou, pește de apă dulce, carne de vită, porc (fără slănină), oaie și pasăre, unt, nuci, spanac, alune de pădure, căpșuni, arahide, usturoi, morcov și varză.

De asemenea, vom suplimenta vitamina E (asimilată din aceleași uleiuri și alimente, la care se adaugă grîul germinat, mazărea, porumbul fiert, pîinea Graham și pîinea neagră), vitamina C (din măceșe, ardei gras, spanac, roșii, hrean, coacăze negre, fructe de cătină albă, sfeclă roșie, lămîi, portocale, varză roșie, gulii, pătrunjel verde, urzici, ștevie, lobodă, ridichi, afine), vitamina P (în toate fructele de pădure) și magneziu.

Vom înghiți zilnic, 1-2 luni pe trimestru, cîte un cățel de usturoi, cu puțină apă călduță, de 2-3 ori/zi, cu circa 30 de minute înaintea meselor principale.

În regimul de viață vom evita eforturile fizice și intelectuale mari, situațiile stresante, frigul și băile în cadă sau bazine încălzite (ne vom limita doar la duș). Vom desfășura, zilnic, activități fizice (mers pe jos, alergare ușoară, gimnastică).
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Gripa aduce un boom al vânzărilor de usturoi în China

Mesaj Scris de Admin la data de 01.12.09 7:44

Gripa aduce un boom al vânzărilor de usturoi în China
http://www.gandul.info/international/gripa-aduce-un-boom-al-vanzarilor-de-usturoi-in-china-5144038
Faima usturoiului că poate ține gripa la distanță, eventual chiar și virusul AH1N1, este atât de mare în China, încât prețurile au crescut de până la 40 de ori în unele provincii. În restul țării, media creșterilor de preț este de 15 ori față de valoarea din martie 2009, ceea ce face ca, la vreme de criză, cățelul de usturoi să se arate mai profitabil decât un gram de aur.
Convingerea populară în puterile vindecătoare ale acestei plante a fost dublată, în ultimele luni, de isteria privind gripa nouă, astfel că usturoiul este la mare căutare, deși China este cel mai mare producător mondial. Potrivit Reuters, într-un liceu din provincia estică Hangzhou, conducerea a cumpărat 200 kg de usturoi și l-a decreat "obligatoriu" în meniul de prânz al elevilor. Pe fondul cererii mari, au apărut speculatorii care nu fac altceva decât să mute tone de usturoi dintr-o provincie în alta, ținându-și "comoara" în depozite, până în momentul în care prețurile cresc. Comercianții "încearcă să rețină cât mai mult din oferta de pe piață, apoi deschid licitații pentru marfa lor", consideră un analist de la Morgan Stanley.
Prețul mediu al unui kilogram a urcat de la 1,64 yuani (0,15 euro) la 6,14 yuani (0,59 euro), acoperind cheltuielile presupuse de transport și depozitare. Pe de altă parte - în condițiile în care China produce trei sferturi din cantitatea mondială de usturoi (din care exportă în toată lumea) - anul trecut se ajunsese la un excedent, iar fermierii erau dezamăgiți de prețul oferit. Prin urmare, ei și-au redus producția cu 50% în 2009.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Virtuțile usturoiului

Mesaj Scris de Admin la data de 21.11.09 11:02

Virtuțile usturoiului



Cîte 50 de căței de usturoi, zdrobiți, se pun la
macerat într-un litru și jumătate de oțet de vin sau oțet din mere și
miere, timp de 2 săptămîni, apoi se strecoară și se iau cîte 30 de
picături, într-un pahar cu apă sau ceai, de 3 ori/zi, înainte de masă
cu 20 de minute. Remediul este tonic pentru sistemul imunitar, înlătură
infecțiile, problemele cu sinusurile, bronhiile și plămînii, întărește
inima și ajută circulația sîngelui.

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

La ce este bun usturoiul?

Mesaj Scris de Admin la data de 20.11.09 13:00

La ce este bun usturoiul?
Ca usturoiul e bun pentru sanatate, nu e o noutate, Din 1500, i.Hr.,
vracii din China si India il foloseau ca si anticoagulant al sangelui.
Hippocrate, parintele medicinei moderne, il folosea pentru tratarea
cancerului cervical. Louis Pasteur a fost cel care a evocat
proprietatile antibacteriene si antifungice ale usturoiului, care l-au
inspirat pe Albert Schweitzer sa il foloseasca pentru tratarea
dizinteriei in Africa.

Un studiu recent a aratat ca usturoiul
proaspat strivit, nu uscat sau gatit, iti protejeaza inima, conform
site-ului Health.com, citat de ziare.com.
Odata consumat, usturoiul elibereaza un gaz care se mai gaseste si in
ouale stricate, explica unul dintre autorii studiului, Dipak K. Das.
Chiar daca acest gaz in exces poate fi otravitor, in cantitati mici
este benefic, el protejand inima. Acest gaz dispare in cazul in care
usturoiul este uscat, procesat sau gatit.

Usturoiul uscat sau
procesat retine insa antioxidantii, care ajuta la protejarea de
radicali liberi, e drept, nu in aceeasi masura ca si cel proaspat.
Usturoiul este eficient atat in prevenirea infarctului, dar si in
perioada imediat urmatoare, restabilind circulatia optima a sangelui in
aorta, dupa cum au aratat testele pe cobai. Studiul a intarit ideea ca
un usturoi pe zi este cantitatea ideala ce trebuie consumata.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Usturoiul alungă gripa Usturoiul alungă gripa

Mesaj Scris de Admin la data de 14.11.09 11:59

Usturoiul alungă gripa



Știința
a demonstrat că usturoiul este un puternic antibiotic, avînd un spectru
larg de acțiune terapeutică. Lumea medicală a ajuns la o concluzie
unanimă, că dintre toate proprietățile curative ale usturoiului, cea
mai importantă este aceea de antibiotic natural. Numeroase studii au
confirmat faptul că usturoiul are proprietăți antibiotice și este
foarte eficient împotriva bacteriilor, ciupercilor și virușilor. Sînt
specialiști care susțin chiar că sîngele unui mîncător de usturoi poate
distruge bacteriile. Proprietatea de antibiotic este dată de conținutul
de allicin, care se găsește în usturoiul crud.

După cum ne-a spus dna
lector universitar Angela Beju, terapeut naturist, membru al Asociației
Naționale pentru Terapii Complementare din România (ANATECOR)
,
de-a lungul timpului s-a tot căutat un tratament eficient pentru
răceală însă fără un succes real. Unul dintre motive este acela că
răceala banală nu este chiar atît de comună: "Există o foarte
mare varietate de viruși care produc viroze respiratorii B peste 200 de
viruși cunoscuți pot provoca răceli. Există și foarte multe mutații ale
virusului care produce gripa. Răceala și gripa sînt ținte în mișcare.
Un tratament eficient pentru un tip de virus poate să nu aibă nici un
efect asupra altuia. În acest moment poate interveni tratamentul cu
usturoi. Usturoiul are, mai degrabă, acțiunea unui antibiotic cu
spectru larg decît a unui antibiotic țintă. De asemenea, are efecte
pozitive asupra întregului sistem imunitar. Foarte multe suplimente
nutritive pe bază de plante conțin usturoi, alături de plante bine
cunoscute pentru acțiunea lor imunostimulatoare, precum echinaceea.
Usturoiul conține două componente principale, care au importanță
terapeutică: allicin și compuși bio-activi care conțin sulf. Allicinul
este compusul cu cele mai importante efecte asupra sănătății. Acesta nu
se găsește în usturoiul normal, ci se produce în momentul în care
cățelul de usturoi este tăiat sau zdrobit. Cu cît este tocat mai
mărunt, cu atît mai mult allicin se produce, deci și efectul terapeutic
va fi mai puternic. Usturoiul ajută în tratamentul răcelii și gripei
însă are și efecte excelente folosit în scop preventiv"
.
De
știut că allicinul din usturoi începe să dispară imediat ce este
produs, iar prin fierbere își pierde efectul terapeutic. Pentru a
beneficia de usturoi și din punct de vedere terapeutic este recomandată
consumarea lui în stare proaspătă sau adăugat în mîncare la sfîrșit,
fără a-l mai fierbe.
Pentru
a-și păstra efectul terapeutic, usturoiul se poate prepara și sub formă
de macerat: se macină (prin mașina de tocat carne) sau se zdrobesc 6-8
căpățîni de usturoi, se pun într-un borcan, se toarnă 1 l de apă rece
și se amestecă. Pentru a diminua mirosul și gustul usturoiului, se mai
pun în borcan, tot măcinate sau zdrobite, două rădăcini mici sau două
linguri cu frunze de pătrunjel. După cel puțin două ore, din maceratul
strecurat se beau, zilnic, pînă se termina cantitatea din borcan, cîte
5-10 linguri sau înghițituri. Atenție: maceratul se strecoară pe măsură
ce este consumat. Acest macerat este indicat atît preventiv, cît și în
cazul cînd gripa s-a instalat.
Celor
bolnavi de gripă li se mai pot face și frecții cu macerat călduț pe
spate și pe mîini. Pentru aceasta se va prepara un alt litru de
macerat. Celor care nu suportă mirosul de usturoi, li se pot pune
comprese și face aceleași frecții pe tălpi. Dacă gripa este însoțită de
frisoane și de febră, în urma acestui tratament frisoanele dispar în
cîteva ore, iar temperatura corpului revine la normal în 1-2 zile.
Atît
preventiv, cît și pentru vindecarea persoanelor gripate, se vor bea,
zilnic, timp de 2-3 săptămîni, cîte 3-4 căni de ceai cald de țintaură
(infuzie, o linguriță de plantă mărunțită la o cană de apă clocotită)
sau un amestec de trei plante, la alegere, dintre următoarele:
țintaură, tei, cimbru, nalbă, pătlagină (cîte o linguriță de plantă la
o cană cu apă).
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Preveniți răceala și gripa mîncînd usturoi crud Usturoiul e

Mesaj Scris de Admin la data de 07.11.09 10:11

Preveniți răceala și gripa mîncînd usturoi crud



Usturoiul
este unul dintre cele mai recomandate remedii naturiste contra
răcelilor și gripei. Alicinul din usturoi este o substanță care poate
lupta împotriva virusului gripei, poate anula riscurile de contaminare
cu un alt virus și grăbește perioada de vindecare. Ea încurajează
globulele albe din sînge să se reproducă, ceea ce duce la creșterea
sistemului de apărare al organismului. Din păcate, alicinul se
distruge, dispare la temperaturi mari, atunci cînd usturoiul este
gătit. De aceea, se recomandă ca usturoiul să fie consumat crud. Ideal
este să mîncați cel puțin o jumătate de cățel de usturoi crud pe zi, de
preferat dimineața, pe stomacul gol, înainte de micul dejun. Pentru a
scăpa de mirosul de usturoi, cel mai bine este să se înghită un cățel
de usturoi, tăiat în cubulețe mai mici, cu puțină apă călduță sau ceai
medicinal. Pentru cei care nu suportă usturoiul, în farmacii există
tablete cu usturoi.
În
cazul primelor semne de gripă, tăiați mărunt o ceapă mare și apoi
inspirați mirosul de ceapă pe gură. Repetați această procedură de 3-4
ori/zi. În intervalul dintre aceste proceduri, înmuiați un tampon de
vată în usturoi proaspăt pisat și introduceți-l în nas. Pentru uz
intern se folosesc și picăturile de usturoi (cîte o picătura pe limbă,
se plimba prin toată gura și apoi se înghite). Pentru pregătirea
acestor picături se pisează două căpățîni de usturoi (100 g), se
acoperă cu un pahar de alcool și se agită bine. Tratamentul durează 3-4
zile.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Decoct de usturoi, împotriva infecțiilor

Mesaj Scris de Admin la data de 24.10.09 9:49

Decoct de usturoi, împotriva infecțiilor

Decoctul de usturoi se distinge prin aceea că, prin pregătire, se păstrează sărurile minerale. Puneți într-un vas emailat două pahare de apă și puneți vasul la foc mic. Cînd apa începe să fiarbă, adăugați o linguriță de usturoi. După cîteva minute, luați vasul de pe foc, lăsați să se răcească, apoi strecurați.

Decoctul de usturoi este un medicament destul de puternic și, de aceea, nu trebuie să beți mai mult de o jumătate de pahar la un interval de 4-5 ore. Acest decoct este foarte indicat împotriva infecțiilor, inflamațiilor.

Infuzia de usturoi nu se fierbe. Cățeii de usturoi tăiați mărunt se pun într-un vas și se acoperă cu apă fierbinte, apoi se pune capacul și se înfășoară vasul cu un prosop. După o oră, se strecoară. Infuzia aceasta este foarte recomandată pentru clismele purificatoare.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Preparat chinezesc, din usturoi și produse apicole, pentru p

Mesaj Scris de Admin la data de 17.10.09 11:42

Preparat chinezesc, din usturoi și produse apicole, pentru prevenirea și combaterea aterosclerozei și a altor afecțiuni cardiovasculare


Din vechime, mierea de albine a fost folosită pentru tratarea și vindecarea rapidă a rănilor și a plăgilor supurate. În afecțiunile digestive și gastro-intestinale, mierea s-a dovedit un bun remediu, stimulînd activitatea intestinului – avînd în acest sens un efect mai bun decît al fructelor – favorizînd eliminarea substanțelor toxice din organism. Ea are și un efect diuretic, influențînd în mod deosebit rinichiul.

Folosită în tratarea ulcerului stomacal, mierea de albine a dus la dispariția durerilor, senzațiilor de arsură și grețurilor.

Prin consumul de miere, s-a observat o creștere a valorilor hemoglobinei sanguine, mierea avînd reale calități de stimulare a procesului de hematopoieză. Analizele de laborator au confirmat că, în mierea de albine se regăsesc 22 din cele 24 elemente principale ale sîngelui. De aceea, foarte multe efecte benefice ale mierii s-au constat și în afecțiunile cardio-vasculare.

Materii prime necesare

Pentru prevenirea dar și combaterea sclerozei sau a altor afecțiuni cardiovasculare, medicina chinezească recomandă un preparat natural bazat pe o tinctură din usturoi (extras cu o soluție hidroalcoolică concentrată), cu adaos de miere și extract de propolis. În primul rînd, este nevoie de 50 g miere de salcîm. Apoi, pentru prepararea maceratului de usturoi în alcool, se curăță și se toacă 125 g de usturoi, care se adaugă în 125 g alcool 96°. Din această cantitate, după 10-15 zile de macerare, se obține, prin strecurare și presare, 175 g macerat usturoi în alcool. Pentru obținerea extractului moale de propolis, 43 g de propolis brut, natural, fără impurități, se dizolvă în 57 g alcool 96°. Se ține o săptămînă lîngă o sursă de căldură, apoi se desface dopul pentru a se evapora alcoolul, pînă se obține o pastă moale cîntărind aproximativ 50 g extras de propolis sub formă de pastă. Pentru a obține un extract alcoolic în concentrație de 30 la sută, se procedează astfel: din extractul de propolis sub formă de pastă, se iau 30 g și se amestecă în 70 g alcool 96°, din care, după omogenizare prin amestec, se folosesc doar 25 g, pentru o doză de tratament.

Modul de preparare

O doză de tratament pentru 100 de zile este de 250 ml preparat (cca 3.000 de picături). Pentru aceasta, se amestecă maceratul de usturoi rezultat (175 g), cu extractul alcoolic de propolis în concentrație 30 la sută (25 g) și mierea de salcîm (50 g); total preparat 250 g. Această cantitate echivalează cu 2.700-3.000 de picături necesare unui tratament pentru o perioadă de 100 de zile, fără întrerupere.

Mod de administrare

Preparatul se administrează timp de 100 de zile, neîntrerupt, după următoarea schemă: se începe dimineața cu o picătură și se continuă la prînz cu 2 picături și seara cu 3 picături; a doua zi dimineața se iau 4 picături, la prînz 5 picături, seara 6 picături și tot așa pînă în seara zilei a cincea, cînd se ajunge la 15 picături; în dimineața zilei a șasea, se iau tot 15 picături și se continuă administrarea acestora descrescător pînă în seara zilei a zecea, cînd se ajunge la o singură picătură; în ziua a unsprezecea, dimineața, la prînz și seara se ia cîte o "doză șoc" de 25 de picături; din ziua a doisprezecea se începe iarăși cu o picătură dimineața și se continuă, după modul descris, timp de 100 de zile, respectînd cu strictețe zilele în care se iau dozele șoc de cîte 25 de picături.

Picăturile se administrează în puțină apă (o linguriță), cu o jumătate de oră înainte de mese. La fiecare administrare se agită flaconul înainte de a trage cu pipeta preparatul.

După 100 de zile de tratament continuu, cu doza variabilă din schemă, se face o pauză de 60 de zile, după care se poate reîncepe tratamentul, acesta fiind de întreținere.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

USTUROIUL

Mesaj Scris de Admin la data de 17.10.09 11:40

Usturoiul si ceapa, elixire pentru o viata sanatoasa

Studiile arata ca persoanele care consuma regulat ceapa si usturoi sint protejati impotriva cancerului. Usturoiul, ca extract proaspat, este un antibiotic cu spectru larg si nu creaza rezistenta bacterina. Ceapa contine substante ce previn crizele de astm bronsic si e utila in intepaturi de insecte. Cele doua alimente-medicament pot fi combinate in mincaruri dar si in remediile terapeutice.

Ce efecte pot avea unele alimente asupra organismului? Este o intrebare pe care si-au pus-o de-a lungul vremii generatii de medicii si cercetatori. Astfel ei au aflat ca ceea ce mincam are efecte directe asupra intregului organism, ca unele produse alimentare sint adevarate medicamene pentru om si ca alimentele-medicament cu cele mai multe proprietati terapeutice, si la indemina oricui, sint fructele si legumele. Ele contin un numar mare de calori, datorita faptului ca sint bogate in glucide dar si vitamine, oligoelemente care sint implicate in buna functionare a organelor.

Cambridge Journal a publicat rezultatele studiului Departamentului de Biochimie si Nutritie din cadrul Institutului Central de Cercetare in Nutritie din India, prin care se demonstra stiintific faptul ca usturoiul si ceapa reduc cantitatea de colesterol din organism. De asemenea, in alte studii a fost aratat faptul ca persoanele care consuma regulat ceapa si usturoi sint protejati impotriva cancerului, insa nu se stie inca rolul exact pe care il joaca aceste legume in combaterea cancerului. Singura explicatie gasita a fost ca ele contin niste antioxidanti foarte puternici.

Usturoiul, ca extract proaspat, este un antibiotic cu spectru larg si nu creaza rezistenta bacterina. Sucul de usturoi capteaza Pb si Hg din organism si le elimina, deci este un detoxifiant bun. Ajuta ficatul sa neutralizeze toxinele fiind si un puternic antioxidant. Usturoiul are si activitate antifungica - herpes, eczema - dar si antidot pentru rau de inaltime. De asemenea scade riscul de cancer gstric si diverse forme de cancere si previne infarctul miocardic prin scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale.

Ceapa are aceleasi proprietati pentru bolile de inima ca si usturoiul. Ea contine substante ce previn crizele de astm bronsic si e utila in intepaturi de insecte.

Cum folosim ceapa si usturoiul?

Cele doua legume pot fi puse impreuna si in bucatarie si in remediile terapeutice. Astfel ca mincarurile pot beneficia de gustul ambelor iar ca aliment-medicament se pot combina astfel ca rezultatul sa fie benefic pentru organism.

Remediu energetic: 4 catei mici de usturoi bine pisatI, 4 cepe prospete de marime potrivita din care se extrage sucul, 200 g boabe de griu, 20 g radacina tataneasa tocata marunt, 20 g salvie, 20 g menta, 10 g sofran (turmeric)

Toate se amesteca cu 700 g miere de albine si se fierb la foc mic pina cind intreaga masa capata consistenta unei creme subtiri. Se lasa la racit pe o farfurie intinsa, apoi se taie bucatele si se pastreaza la rece. Se consuma cite 6 bucatele pe zi, 3 la prinz si 3 seara, cu jumatate de ora inainte de masa. Energizeaza foarte bine, mai ales pe timpul iernii.

Elixirul tineretii contine usturoi si lamii: Se amesteca 350 g usturoi pisat cu sucul de la 24 lamii . Se lasa in borcan acoperit cu tifon 24 ore. Se agita bine inainte de intrebuintare. Se consuma 2 lingurite seara, cu jumatate de pahar de apa calduta. In 10 zile apare o imbunatatire a tonusului intregului organism. Poate fi folosit de cei lipsiti de energie, sau care obosesc usor la cel mai mic efort.

Tinctura de usturoi scade colesterolul si hipertensiunea arteriala. Se prepara din 350 g usturoi pisat in piua nemetalica (pentru ca metalul oxideaza) se pun intr-un vas de sticla in care se mai adauga 200 g alcool alb 96%. Se lasa la macerat 20 zile la temperatura camerei, ferit de lumina. Dupa 10 zile, se filtreaza amestecul printr-un tifon si se lasa in continuare la limpezit, tot la intuneric. Se administreaza sub forma de picaturi cu 20-30 minute inainte de masa dupa schema: prima zi - 5 picaturi x 3/zi, se creste cu cite o picatura pe zi (6, 5, 5) , (6, 6, 5), (6, 6, 6), pina la 10, 10, 10. Se ramine asa 21 zile, apoi se scade cu cite o picatura pe zi, pina la doza de inceput.

Reamintim aici ca remediile prezentate nu inlocuiesc sfatul specialistilor si se vor utiliza dupa consultarea unui terapeut sau medic avizat.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 31.01.10 4:31, editata de 3 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: USTUROIUL

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum