MARUL

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

MARUL

Mesaj Scris de Admin la data de 24.09.09 16:36

Rezumarea primului mesaj :

Mărul ne protejează de nicotină


Un măr conține 5 grame de fibre, mai multe decât cerealele, spun
medicii nutriționiști. În plus, specialiștii completează că
substanțele nutritive din acest fruct ajută la prevenirea
afecțiunilor cardiace. "Mărul este un adevărat izvor de
fitonutrienți, care, pe lângă faptul că protejează inima, ajută la
combaterea aterosclerozei. Tot această substanță este benefică
pentru fumători, deoarece îi protejează de efectele nocive ale
nicotinei", spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, autoarea
cărții "Trăiesc, deci mă abțin".
În plus, specialistul completează că fibrele solubile din măr,
care se numesc pectine, reduc nivelul colesterolului din sânge.
Merele roșii și soiul Fuji au cel mai bun efect asupra
colesterolului. "Pectinele au consistență de gel și determină
absorbția lentă a zahărului din măr, indicele glicemic este scăzut,
iar glicemia nu crește brusc, fapt ce le este recomandat în
alimentație persoanelor bolnave de diabet", explică dr. Bilic.

În același timp, compușii antioxidanți din coaja mărului, denumiți
fenoli, furnizează protecție UV, oferind pielii mai multă
rezistență la acțiunea dăunătoare a soarelui. În plus, merele roșii
fortifică colagenul și elastina, oferind pielii un aspect
tânăr.
Medicii nutriționiști spun că merele ionatane și soiul Golden au
cel mai ridicat conținut de quercitină, astfel că acestea sunt
considerate un bun stimulator pentru memorie.
De asemenea, datorită conținutului ridicat de apă și sidiu,
merele ajută la accelerarea tranzitului intestinal lent, iar studii
au demonstrat că persoanele care mănâncă cel puțin un măr pe zi au
un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer la colon. În plus,
specialiștii spun că un măr mâncat după masă ajută la digestie.
Medicii spun că persoanele care vor să slăbească pot înlocui
chipsurile sau covrigeii cu un măr, deoarece fibrele insolubile din
acest fruct, odată ajunse în stomac, cresc în volum și vor da
senzația de sațietate. În plus, mărul are capacitatea de a elimina
toxinele din organism.
http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/marul-ne-protejeaza-de-nicotina-4927224


Ultima editare efectuata de catre Admin in 07.03.10 17:12, editata de 4 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Mărarul "taie" greața

Mesaj Scris de Admin la data de 10.10.09 9:21

Mărarul "taie" greața


Un leac la îndemînă atunci cînd avem stări de greață sau vomă este infuzia din 30 g fructe uscate de mărar la 1 litru de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit timp de 10 minute, pentru infuzare, apoi se strecoară. Se consumă, zilnic, un ceai puțin îndulcit. Fructele se recoltează la maturitate deplină.


Un leac la îndemînă atunci cînd avem stări de greață sau vomă este infuzia din 30 g fructe uscate de mărar la 1 litru de apă clocotită.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Merele, aliment si medicament-izvor de sanatate si frumusete

Mesaj Scris de Admin la data de 30.09.09 16:51

Merele, aliment si medicament-izvor de sanatate si frumusete


http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=45265Grija pentru buna aprovizionare cu fructe si legume a targumuresenilor se vede prin organizarea "saptamanii marului"; de catre administratia pietelor, sub egida primariei. Actiune patronata de primarul municipiului, dr. Dorin Florea.

Aceasta actiune se face din dorinta edililor orasului ca populatia sa consume cat mai multe mere, cunoscandu-se valoarea alimentara, terapeutica si estetica a marului.

Continutul lui parfumat si zemos este atat de bogat in vitamine, saruri minerale, antociani, zaharuri, acizi organici, pectine, aminoacizi si multe alte componente cu valoare biologica ridicata, intrucat fac din mar o adevarata uzina de sanatate.

Marul, fruct de origine biblica, este cunoscut si cultivat din cele mai vechi timpuri.

Dumnezeu a creat gradina Edenului (Raiul), cu toate speciile de plante, pentru bucuria sufletului si sanatatea trupului. Din acea gradina minunata nu lipsea marul-fructul interzis-pentru care Adam si Eva au fost izgoniti din Eden, fiind nevoiti, ei si noi, urmasii lor, sa muncim pentru a incerca sa realizam gradini asemanatoare, cu fructe gustoase si savuroase.

De atunci si pana azi, numerosi cultivatori, cu priceperi si preocupari diferite, au creat mii de soiuri de mere (peste 10.000) cu felurite forme, culori si gusturi, dar cu insusiri binefacatoare asemanatoare.

Arheologii atesta cultura marului de peste 8.000 ani. Romanii pretuiau marul ca aliment si medicament. Pentru ei si geto-daci marul era un simbol al prosperitatii, fiind oferit ca dar de Anul-Nou. Noi, romanii, urmasii lor, am continuat traditia, facand din Romania un coltisor de rai, in aceasta gradina a lumii.

Pretuirea merelor ca izvor de sanatate, frumusete trupeasca si sufleteasca, deriva cel mai elocvent din multitudinea de prezente in nenumaratele basme, legende si povestiri, unde e personificat prin: regele fructelor, fructul sfant, fructul oprit, merele din aur, elixirul tineretii. Merele au deopotriva valoare alimentara si calitati terapeutice.

Valoarea alimentara este data de continutul ridicat in zaharuri usor asimilabile (fructoza, dextroza), care sustin metabolismul energetic. Continutul ridicat in apa (80-90%) contribuie la hidratarea organismului. Celuloza, substantele pestice si tanate participa la consistenta bolului alimentar.

Contin numeroase vitamine (C, B, A, PP), foarte necesare in buna functionare a tuturor organelor, in respiratia celulara, in transformarile biochimice ale glucidelor, lipidelor, proteinelor. Vitaminele din mere favorizeaza producerea globulelor rosii, mentin rezistenta organismului fata de infectii, stimuleaza cresterea la copii, influenteaza pozitiv glandele sexuale si multe altele.

Sarurile minerale si acizii din mere ajuta la curatirea, alcalinizarea si fluidizarea sangelui ingrosat, influenteaza buna activitate a glandelor cu secretie interna etc.

Merele sunt tamaduitoare pentru numeroase afectiuni. Fapt bine ilustrat de un vechi proverb, care spune: ,,Un mar pe zi tine doctorul departe".

Dintre numeroasele efecte terapeutice amintim: amelioreaza astenia fizica si intelectuala, surmenajul, anemia, demineralizarea, reumatismul, guta, artritismul, litiaza urinara, regleaza diareea si constipatia. Are efecte pozitive in infectiile intestinale, herpes, stari febrile, ulcer gastric, afectiuni bronhice, insomnii, nervozitate, cefalee, hipertensiune, scade colesterolul, albeste dintii, poate fi consumate de diabetici, amelioreaza obezitatea. Stimuleaza functiile creierului, calmeaza tusea, amelioreaza afectiunile renale etc.

Dorim sa va informam ca cercetarile recente au demonstrat ca merele sunt cele mai bogate vegetale in quercitina _ componenta a flavoanelor care au actiune anticancerigena. Soiul Ionagold are cea mai mare concentratie in quercitina. Vitamina C din mere este mai usor asimilabila decat cea din citrice. Celuloza si pectinele care le contin ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Amelioreaza si vindeca unele afectiuni externe, ca plagi, raie etc. Se utilizeaza in cosmetica pentru eliminarea ridurilor, intarirea sanilor, prospetimea pielii etc.

Merele, e bine sa se consume crude, cu coaja. In coaja se afla de doua ori mai multa vitamina C ca in pulpa. Coaja contine substante tanate, flavonide, antociane si altele, indispensabile organismului. Pentru organismul uman, cele mai benefice efecte le are consumul de seara al merelor, care ajuta sa avem un somn linistit. Merele se pot consuma si coapte, in caz de constipatie, colite etc. Sucul de mere, cel mai consumat suc din lume, are majoritatea efectelor alimentare si terapeutice a fructelor proaspete. Trebuie ca el sa inlocuiasca multitudinea de asa-zise "sucuri", care sunt chimicale cu apa, ce fac mai mult rau decat bine organismului. Sucul natural din mere se poate produce, conserva si pastra in orice gospodarie si consuma tot anul.

Ne-am permis sa va retinem atentia cu cateva din efectele benefice ale consumului de mere, intrucat, acum, suntem in plin cules al fermecatoarelor fructe. Fiecare familie, dupa necesitati si posibilitati, e bine sa-si depoziteze in pivnite sau camari merele necesare anotimpului rece, lipsit de cruditati.

Dorim sa va supunem judecatii dumneavoastra, si cu aceasta ocazie, un adevar neglijat de multi. Merele romanesti au valoare alimentara si terapeutica mai mare, sunt mai "ecologice" decat fructele importate de peste mari si tari. In sprijinul acestei afirmatii, va prezentam numai cateva argumente. Merele romanesti sunt crescute, produse in conditii apropiate de cele naturale, cu ingrasaminte chimice putine, tratamente fitosanitare reduse, ca numar, cu produse ieftine care nu lasa reziduuri, fara regulatori de crestere sau pastrare. Aceasta tehnologie, aplicata, de nevoie, de saracie, face ca merele sa fie mai mici, cu pulpa densa, cu mai putina apa, mai aromate, mai fructuoase si savuroase. Au un continut mai ridicat in vitamine, saruri minerale si mai scazut in azotati, in comparatie cu merele din import care sunt frumos colorate, mestesugit ambalate, formate in livezi puternic fertilizate chimic, irigate, mult tratate cu pesticide (15-18 tratamente). Organoleptic sunt fade, cu multa apa, cu reziduuri de pesticide. Sunt mai putin hranitoare si mai putin sanatoase ca merele autohtone, dar pretul de vanzare este de 2-3 ori mai mare.

De ce in tarile U.E. oamenii se inghesuie la merele mai mici, cu pete de rapan, chiar viermanoase? Este cel mai bun argument la pledoaria de mai sus, in favoarea marului romanesc. Un alt argument al consumului de mere muresene, poate mai puternic decat argumentele de mai sus, este faptul ca organismele vii cresc si se dezvolta sub influenta radiatiilor cosmice, a energiilor telurice. In fructe sunt inglobate, concentrate, inmagazinate aceste energii. Se stie ca radiatiile solare (componenta, intensitate) sunt diferite de la ecuator la poli, de la munte la mare. Tot diferite sunt si celelalte energii ce conduc viata vegetala (ale solului, atmosferei etc.). Aceleasi puteri cosmice dirijeaza cresterea si dezvoltarea omului, a plantelor si animalelor. De aceea este bine sa consumam vegetale, fructe din zona in care ne-am nascut, am crescut. Ele contin toate elementele de viata cerute de organism, consecinta a legaturilor invizibile intre toate organismele dintr-o anumita zona, dirijate si determinate de energiile amintite.

Dati copiilor vostri fructe (mere), care s-au format sub aceleasi influente cosmice si arheologice ca si ei! Le asigura ceea ce organismul le cere!

Asa cum mentionam anterior, aceste mere de Apold, Batos, Campenita, Dedrad, Reghin sau Saes au inglobate in ele lumina soarelui, puterea pamantului, toate energiile din cosmos, pe care Ie avem si ni se potrivesc si noua.

Stimati mureseni! Uitati-va si vedeti ca izvorul tamaduirii noastre este aici si folositi-l cu incredere, pentru a avea mai multa energie, sanatate si optimism!

Consumati mere de-ale noastre, pentru frumusetea dumneavoastra trupeasca si sufleteasca!

Dorim, si cu aceasta ocazie, sa amintim adevarul: "agricultura este sansa natiunii romane"! Singurul sector care poate scoate Romania din profunda criza economica, financiara, chiar alimentara. De aceea, cu totii trebuie sa ne indreptam gandurile, faptele, eforturile, realizarile spre agricultura.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: MARUL

Mesaj Scris de Admin la data de 28.09.09 18:12

Acidul acetic si biosubstantele din otetul de mere absorb grasimea depusa in celule si o transporta mai departe spre ardere. Otetul de mere ajuta la descompunerea albuminei din stomac in aminoacizi. Acestia sunt foarte importanti pentru producerea - la nivelul hipofizei - a unui hormon special, cu actiune lipolitica. Noaptea, la o ora sau doua dupa instalarea somnului, acest hormon deschide celulele adipoase si transporta grasimea, prin sange ...

Citeste tot articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

MARUL

Mesaj Scris de Admin la data de 24.09.09 16:36

Mărul ne protejează de nicotină


Un măr conține 5 grame de fibre, mai multe decât cerealele, spun
medicii nutriționiști. În plus, specialiștii completează că
substanțele nutritive din acest fruct ajută la prevenirea
afecțiunilor cardiace. "Mărul este un adevărat izvor de
fitonutrienți, care, pe lângă faptul că protejează inima, ajută la
combaterea aterosclerozei. Tot această substanță este benefică
pentru fumători, deoarece îi protejează de efectele nocive ale
nicotinei", spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, autoarea
cărții "Trăiesc, deci mă abțin".
În plus, specialistul completează că fibrele solubile din măr,
care se numesc pectine, reduc nivelul colesterolului din sânge.
Merele roșii și soiul Fuji au cel mai bun efect asupra
colesterolului. "Pectinele au consistență de gel și determină
absorbția lentă a zahărului din măr, indicele glicemic este scăzut,
iar glicemia nu crește brusc, fapt ce le este recomandat în
alimentație persoanelor bolnave de diabet", explică dr. Bilic.

În același timp, compușii antioxidanți din coaja mărului, denumiți
fenoli, furnizează protecție UV, oferind pielii mai multă
rezistență la acțiunea dăunătoare a soarelui. În plus, merele roșii
fortifică colagenul și elastina, oferind pielii un aspect
tânăr.
Medicii nutriționiști spun că merele ionatane și soiul Golden au
cel mai ridicat conținut de quercitină, astfel că acestea sunt
considerate un bun stimulator pentru memorie.
De asemenea, datorită conținutului ridicat de apă și sidiu,
merele ajută la accelerarea tranzitului intestinal lent, iar studii
au demonstrat că persoanele care mănâncă cel puțin un măr pe zi au
un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer la colon. În plus,
specialiștii spun că un măr mâncat după masă ajută la digestie.
Medicii spun că persoanele care vor să slăbească pot înlocui
chipsurile sau covrigeii cu un măr, deoarece fibrele insolubile din
acest fruct, odată ajunse în stomac, cresc în volum și vor da
senzația de sațietate. În plus, mărul are capacitatea de a elimina
toxinele din organism.
http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/marul-ne-protejeaza-de-nicotina-4927224


Ultima editare efectuata de catre Admin in 07.03.10 17:12, editata de 4 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: MARUL

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum