Forum Informativ

Istoria evreilor in Romania interbelica, actualitate evreiasca si...lucruri mai putin cunoscute din istoria si cultura romana[si...mondiala].
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  Conectare  

Distribuiti | 
 

 MASLINELE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: MASLINELE   19.09.09 8:31

Maslinul, un aliment-medicament adoptat

In terapie sint folosite si frunzele si scoarta de maslin.
Maslina,
considerata pina acum 40 de ani "mincarea saracului" fiind foarte
ieftina, este totusi un fruct importat din tarile mediteraneene. In
Romania este cultivat numai in sere sau in apartament, maslinele
importate fiind consumate ca aliment. Maslinul, Olea europaea, este
originar din Asia Mica, astazi fiind raspindit in tot bazinul
mediteranean, Australia, Africa de Sud si America Centrala.
Datorita
proprietatilor sale maslinul a ajuns sa fie si personaj de poveste in
basmele din tarile unde creste. Uleiul de masline este cunoscut de
peste 5000 de ani fiind utilizat in lampile de iluminat, pentru gatit
dar si in ritualurid e purificare.
Maslinul
era considerat a reprezenta integritatea spirituala. La egipteni era un
copac sacru protejat de zeul suprem solar. Maslinele erau considerat un
simbol al favoarei divine. La crestini, crucea pe care Iisus a fost
rastignit a fost facuta din lemn de maslin. Grecii credeau ca maslinele
mincate cu tot cu simburi vor contribui la marirea potentei si a
fertilitatii.
Exceptind fructele, de la
maslin se folosesc frunzele si scoarta. Frunzele contin cenusi de
calciu, magneziu, fosfor, siliciu, sulf, potasiu, sodiu, fier, clor,
zaharuri, substante rasinoase, acizi organici, ulei esential etc.
Frunzele
au proprietatea de a dilata capilarele, sint diuretice, antidiabetice,
febrifug si ajuta la buna functionare a ficatului. Fitoterapia
recomanda maslinul in tratamentul hipertensiunii, arteriosclerozei,
eliminarea ureei din singe si litiazei urinare. Sint folosite infuziile
concentrate si calde din frunze uscate alernativ cu infuzie de paducel.Din frunze sau scoarta de maslin se mai pot prepara tincturi sau extracte apoase utilizate in aceleasi boli.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 17.04.10 9:15, editata de 2 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Măslinul recomandări terapeutice   19.09.09 8:33

Măslinul – recomandări terapeutice

Simbol al păcii și înțelepciunii, martor al atîtor evenimente
biblice, măslinul (Olea europaea) are o viață deosebit de lungă, trăind în medie
1000-1500 de ani. În funcție de stadiul de maturitate, măslinele sînt
bogate în fibre, săruri minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, mangan,
magneziu) dar și în protide și vitamine (A, B1, B2, C, E)
. Fructele și
frunzele de măslin pot fi folosite cu succes în tratarea diverselor afecțiuni,
dar cea mai mare importanță terapeutică o are uleiul de măsline extras prin
presare la rece și nerafinat (se găsește în comerț). În măslinele verzi,
cantitatea de ulei este de 15 la sută, iar în cele mature de 58 la sută.
Acizii grași nesaturați (sau monosaturați) din uleiul de măsline
întăresc imunitatea dar și rezistența vaselor sanguine și a pereților
arteriali
. Acest ulei este deosebit de nutritiv, fiind de un foarte
mare ajutor în tratarea afecțiunilor hepatice, mai ales în combaterea
dischineziilor biliare, avînd efect colagog. Este deosebit de util în
insuficiență hepatică și în eliminarea calculilor biliari.
Este un bun
laxativ, fără a produce colici, avînd un efect helminitic (omoară viermii
intestinali). Decongestionant hepatic, antiinfecțios, cicatrizant, antianemic,
antirahitic, scade colesterolul din sînge și previne bolile de inimă. Măslinele
sînt drenoare hepatice și biliare excelente.
Frunzele de măslin, folosite în prepararea de infuzii, au un efect
calmant asupra sistemului nervos, sînt antireumatice, antivaricoase,
antihemoroidale și revigorante.

http://www.evenimentul.ro/articol/maslinul-recomandari-terapeutice.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Frunzele de maslin, cunoscute si folosite in medicina orient   29.09.09 13:00

Frunzele de maslin, cunoscute si folosite in medicina orientala de cel putin 3000 de ani, sunt unele din cele mai puternice remedii antioxidante, cunoscute in prezent. Desi putin folosite in medicina occidentala, frunzele de maslin sunt mai puternice antioxidante chiar decat ceaiul verde, efectele lor terapeutice fiind remarcabile.

Ce actiuni au frunzele de maslin?

antioxidant, protejeaja impotriva radicalilor liberi din corp;
efect detoxifiant, asupra metalelor grele si substantelor chimice nocive acumulate in organism;
stimulator al sistemului imun;
scad tensiunea arteriala si reduc colesterolul in organism;
efecte antibacteriene, antifungice si antivirale;
stimuleaza repararea ADN-ului celular;
inhiba dezvoltarea si multiplicarea celulelor canceroase;
efect energizant similar cu al cofeinei.

Cum actioneaza in organism?

Inhiba infectiile virale
Prin continutul lor in oleuropeina, cresc activitatea sistemului imun, avand efecte inhibitorii asupra virusurilor Herpex simplex 1 si 2, precum si Herpes zoster. Prin aceasta sunt indicate in infectiile herpetice orale si genitale, zona zoster si varicela.

Previn raceala si gripa
Prin substantele antibiotice si antivirale naturale pe care le contine, consumul preventiv de extract de frunze de maslin, indeparteaza pericolul contactarii racelii si gripei. De asemenea are efecte foarte bune in cazul racelilor si infectiilor respiratorii cronice.

Scad cantitatea colesterolului “rau”
S-a demonstrat ca administrarea constanta a frunzelor de maslin, are efecte foarte bune de reducere a colesterolului “ rau” LDL, si previne formarea placii de aterom pe peretii vaselor de sange. Acest lucru duce la scaderea incidentei bolilor cardiovasculare ischemice si a infarctului de miocard, fiind evident la populatia mediteraneana, mare consumatoare de ulei de masline si produse obtinute din masline.

Regleaza tensiunea arteriala
Studiile au dovedit ca oleuropeina- substanta extrasa din frunzele de maslin- are efecte antiaritmice asupra activitatii inimii, vasodilatatoare si hipotensive. . Folosirea lor duce la scaderea hipertensiunii arteriale si reglarea ritmului cardiac.

Efecte pozitive in oboseala cronica
In SUA, administrarea frunzelor de maslin este foarte des recomandata de medicii naturisti pentru sindromul oboselii cronice. Consumul lor regulat aduce un plus de energie similar administrarii cafeinei, dar fara a avea efectele negative ale acesteia din urma.

Ajuta si stimuleaza digestia
Extractul apos ori alcoolic din frunze de maslin, are efecte detoxifiante foarte bune, creste apetitul alimentar si stimuleaza functiile digestive.Este recomandat in coloniritabil, sindroame dispeptice biliare si gastrice, cu efecte remarcabile. De asemenea actiunea sa antiparazitara, face sa fie folosit cu succes in caz de paraziti intestinali.

Actiune antioxidanta
Studiile au aratat ca frunzele de maslin contin unii din cei mai puternici antioxidanti cunoscuti, luptand cu succes impotriva radicalilor liberi din organism. Puterea lor antioxidanta este mai mare chiar decat cea a vitaminei C, a ceaiului verde ori semintele de struguri.

Concluzie
Frunzele de maslin, folosite pe o perioada suficienta de timp, sub forma de pulberi, capsule, extracte apoase sau alcoolice (tincturi) au efecte remarcabile asupra organismului. Recomandate de catre un medic naturist sunt remediul excelent pentru numeroase afectiuni si dezechilibre ale corpului.


http://vindecare. piczo.com

Acest articol a fost postat de mellup
===============================
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline, benefic împotriva demenței   03.10.09 23:07

Uleiul de măsline, benefic împotriva demenței
Un anumit antioxidant prezent în uleiul de măsline poate încetini distrugerile care apar în creier și care conduc la declanșarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat recent. Cercetătorii consideră că acest antioxidant, care oferă uleiului de măsline un gust picant, va fi ingredientul principal în medicamentele care vor fi fabricate pentru tratarea acestei maladii. Acest studiu a analizat felul în care substanțele chimice periculoase din creier atacă celulele nervoase. În cele din urmă, acestea reușesc să întrerupă comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocînd moartea celulelor și apariția demenței. Cercetătorii au descoperit că uleiul de măsline schimbă modul de acțiune al acestor substanțe chimice, împiedicîndu-le să atace celulele nervoase și să le distrugă. Pînă în prezent, aceste experimente au fost realizate doar în laborator, în eprubete, iar cercetătorii spun că testele trebuie continuate pe animale și apoi subiecți umani. Noul studiu s-a bazat pe analiza substanței oleocantal din uleiul de măsline, despre care se știe deja că are proprietăți antiinflamatorii și că este un antioxidant puternic. Aproximativ 700.000 de persoane suferă de demență în Marea Britanie. Însă, din cauza procesului de îmbătrînire a populației, numărul bolnavilor va depăși un milion peste 20 de ani și va ajunge la 1,7 milioane în 2051. citește mai mult
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline poate preveni instalarea maladiei Alzheime   06.10.09 9:25

Uleiul de măsline poate preveni instalarea maladiei Alzheimer

Un antioxidant aflat în compoziția uleiului de măsline poate încetini distrugerea neuronilor care conduc la declanșarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat în revista Toxicology and Applied Pharmacology, citat de express.co.uk.
Cercetarea s-a bazat pe analiza substanței oleocantal din uleiul de măsline, despre care se știe deja că are proprietăți antiinflamatorii și că este un antioxidant puternic. Acum, specialiștii au analizat felul în care substanțele chimice periculoase din creier atacă celulele nervoase. În cele din urmă, acestea reușesc să întrerupă comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocând moartea celulelor și apariția demenței. Rezultatele cercetătorii coordonate de Paul Breslin, expert în psiho-biologie la Universitatea din Philadelphia (SUA), au arătat că uleiul de măsline schimbă modul de acțiune al acestor substanțe chimice, împiedicându-le să atace celulele nervoase și să le distrugă. Până în prezent, aceste experimente au fost realizate doar în laborator, în eprubete, iar oamenii de știință sunt de părere că testele trebuie continuate pe animale și, apoi, subiecți umani.
Potrivit specialiștilor, acest antioxidant din uleiul de măsline, oleocantalul, ar putea constitui ingredientul principal al medicamentelor care vor fi fabricate pentru tratarea maladiei Alzheimer.
Uleiul de măsline are efecte benefice asupra organismului, protejându-l contra maladiilor cardiace, a creșterii nivelului de colesterol rău și a astmului.

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/uleiul-de-masline-poate-preveni-instalarea-maladiei-alzheimer-4962809
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline ajută fierea   20.11.09 17:57

Uleiul de măsline ajută fierea
Fierea sau bila este un lichid galben-verzui, secretat de
ficat. Sunt situații în care apar anumite disfuncționalități
manifestate prin lipsa poftei de mâncare, stări de vomă sau dureri
abdominale.

Cele mai predispuse îmbolnăvirii sunt, de
regulă, femeile trecute de 50 de ani, supraponderale sau, dimpotrivă,
care au slăbit brusc, precum și cele care au diabet sau folosesc
contraceptive. Pentru a preveni manifestările neplăcute, e indicat
regimul alimentar - trebuie evitate grăsimile, cafeaua, alcoolul și
țigările și e recomandată mâncarea naturală.

De asemenea,
puteți ține cură cu ulei de măsline sau cu ceai de cicoare, de
anghinare ori de păpădie.Și produsele naturiste vă pot ajuta.

Midro Tea - util în cazul anumitor disfuncții biliare.
Administrare: o măsură, seara.
Preț: 60 de lei;

Ceai Protector Hepatic
- Fares - stimulează producerea bilei din ficat.
Administrare: două-trei căni pe zi.
Preț: 5 lei;

Bhumiamla - Herba Ayurvedica
- util în dischinezie biliară, afecțiuni hepatice și calculi biliari. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Preț: 31 de lei;

Plusprin Liver - Indial Herbal
- asigură sănătatea vezicii biliare și a ficatului.
Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Preț: 39 de lei;
Iarbă Mare - Laboratoarele Medica - util în dischinezii biliare.
Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Preț: 8,5 lei.
Produsele prezentate pot fi găsite în magazinele din Splaiul Independenței nr. 2 K și din str. Lipscani nr. 104.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Peștele și uleiul de măsline previn apariția Alzheimerului h   20.11.09 17:59

Peștele și uleiul de măsline previn apariția Alzheimerului
http://www.gandul.info/sanatatea/pestele-si-uleiul-de-masline-previn-aparitia-alzheimerului.html?3891;3898526
Dieta
mediteraneeană, bogată în pește, ulei de măsline și legume, poate
preveni agravarea problemelor legate de memorie și apariția maladiei
Alzheimer, susțin cercetătorii de la Universitatea Columbia din New
York. Oamenii de știință au descoperit că pacienții care au deja
probleme cu memoria, un posibil simptom al bolii, au șanse mai mari de
a nu fi până la urmă diagnosticați cu maladia Alzheimer, dacă adoptă o
dietă bogată în pește, ulei de măsline și legume. În același timp,
persoanele care au adoptat această dietă au suferit mai puțin din cauza
problemelor de memorie, pe parcursul celor cinci ani în care a fost
realizat studiul.
La cercetare au participat 1.393 de voluntari care
nu aveau probleme de memorie și 482 de pacienți diagnosticați cu o
degradare cognitivă ușoară (probleme de memorie ușoare, n.r.).
Alimentația fiecăruia a fost evaluată în funcție de gradul de
respectare a regulilor dietei tipic mediteraneene, care include pește,
legume, fructe și cereale, în cantități mari, și lactate, carne și
grăsimi saturate, în cantități mici, dar și puțin alcool. Aceste
alimente, spun cercetătorii americani, contribuie la reglarea nivelului
de colesterol și de zahăr din sânge și chiar la reducerea inflamațiilor
din organism, împiedicând astfel degradarea capacității cognitive.
Astfel,
după ce au adoptat o dietă mediteraneeană, cei care nu aveau probleme
de memorie și-au redus cu 28% riscul de a suferi de degradare cognitivă
ușoară, în timp ce persoanele care fuseseră deja diagnosticate cu
această afecțiune și-au redus cu 48% probabilitatea de a dezvolta
demență. Cercetătorii spun că dieta are un rol important în prevenirea
Alzheimerului
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de masline previne aparitia cancerului de colon http:   20.11.09 18:00

Uleiul de masline previne aparitia cancerului de colon
http://www.madone.ro/19-12-2008/Uleiul-de-masline-previne-aparitia-cancerului-de-colon.html


Cancerul
de colon este o boala care afecteaza din ce in ce mai multi oameni.
Nedepistarea la timp a afectiunii duce la raspandirea sa si la
extirparea unei parti mai mari sau chiar a intregului colon.

O
mixtura de componente, denumite fenoli, extrase din uleiul virgin de
masline, inhiba procesul prin care celulele colonului devin canceroase.
Tot uleiului de masline i se datoreaza succesul dietei mediteraneene,
celebra prin faptul ca ne ajuta sa slabim, prin principiile sale bazate
pe consumul de peste, salate si fructe de mare.

Lasarea
celulelor cancerigene intr-un fel de incubator, cu ulei de masline,
timp de 24 de ore, a protejat celulele respective contra deteriorarii
ADN-ului, au afirmat cercetatorii. Efectele benefice au fost
amplificate, dupa 48 de ore. De asemenea, uleiul ex­tras din
mas­linele proaspete, prin pre­sarea aces­tora
la rece, pre­vine si ras­pan­direa
can­cerului in afara colonului.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline previne apariția ulcerului http://www.gand   20.11.09 18:01

Uleiul de măsline previne apariția ulcerului
http://www.gandul.info/sanatatea/uleiul-de-masline-previne-aparitia-ulcerului.html?3891;2437095
Consumul
regulat de ulei de măsline virgin are beneficii mari asupra stării de
sănătate a stomacului, putând preveni apariția ulcerului. Cercetătorii
spanioli au descoperit că uleiul de măsline poate preveni și trata
infecțiile stomacale, responsabile de apariția gastritei și a
ulcerului. Se pare că antioxidanții găsiți în uleiul de măsline virgin
sunt responsabili de aceste efecte benefice. Cercetătorii mai spun că
și alte produse naturale bogate în antioxidanți ar putea avea aceleași
beneficii, cum ar fi vinul roșu, ceaiul verde și sucul de merișor.
Totuși, uleiul de măsline este unic, deoarece conține o cantitate
ridicată de componente fenolice. Cercetătorii au studiat în laborator
influența acizilor din ulei asupra bacteriilor din stomac, descoperind
că nivelul celor dintâi rămâne neschimbat timp de câteva ore, stimulând
activitatea gastrică.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: http://www.gandul.info/sanatate/uleiul-masline-ajuta-preven   20.11.09 18:02

http://www.gandul.info/sanatate/uleiul-masline-ajuta-prevenirea-formarii-cheagurilor-sange.html?3891;906437

Consumul
de mâncare gătită cu ulei de măsline ajută la prevenirea formării
cheagurilor de sânge, relevă un studiu spaniol. Uleiul conține fenoli,
substanțe care aduc beneficii sistemului circulator (și inimii). La
studiu au participat două grupuri de 21 de persoane care aveau un nivel
de colesterol ridicat.
Un grup a consumat ulei de măsline normal,
iar celălalt a consumat ulei de măsline din care au fost extrași
fenolii. În urma studiului, s-a constatat că cei din primul grup erau
cu mult mai puțin predispuși la a dezvolta cheaguri de sânge, iar
nivelul colesterolului le scăzuse.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: ULEIUL DE MASLINE TOPESTE "COLESTEROLUL RAU" http://www.ziar   20.11.09 18:03

ULEIUL DE MASLINE TOPESTE "COLESTEROLUL RAU"

Uleiul de masline presat la rece coboara semnificativ nivelul zaharului
din sangele celor mai multi diabetici imbolnaviti la maturitate si le
reduce necesitatea zilnica de insulina. De asemenea, previne acumularea
mortala de colesterol rau in inima, vene si artere, ceea ce ajuta la
prevenirea unor complicatii ale diabetului de maturitate. Totusi, daca
sunteti diabetic, inainte de a incepe o cura cu ulei de masline, este
bine sa consultati medicul, pentru a va asigura ca este indicata in
cazul dv. Dieta mediteraneeana este bogata in ulei de masline si de
aceea populatia din acea zona prezinta un risc mai scazut de diabet si
boli cardiace decat alte popoare care consuma preponderent grasimi
animale sau vegetale puternic rafinate. O alimentatie bogata in ulei de
masline este mai eficienta pentru reducerea colesterolului decat o
dieta standard fara grasimi. De asemenea, un studiu american, efectuat
asupra unor suferinzi de hipertensiune, a demonstrat ca daca se consuma
zilnic doua treimi de lingura de ulei de masline coboara, in timp, cu
circa cinci puncte tensiunea sistolica si cu patru puncte tensiunea
diastolica.

http://www.ziarulprahova.ro/articol~categorie-sanatate-pentru-trup-si-suflet~stire-7669~uleiul-de-masline-topeste-colesterolul-rau.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: De ce e bun uleiul de masline   07.12.09 9:28

De ce e bun uleiul de masline
Un anumit antioxidant prezent in uleiul de masline poate incetini distrugerile care apar in creier si care conduc la declansarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in revista Toxicology and Applied Pharmacology. Cercetatorii considera ca acest antioxidant, care ofera uleiului de masline un gust picant, va fi ingredientul principal in medicamentele care vor fi fabricate pentru tratarea acestei maladii.
Acest studiu a analizat felul in care substantele chimice periculoase din creier ataca celulele nervoase.
In cele din urma, acestea reusesc sa intrerupa comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocand moartea celulelor si aparitia dementei.
Cercetatorii au descoperit ca uleiul de masline schimba modul de actiune al acestor substante chimice, impiedicandu-le sa atace celulele nervoase si sa le distruga.
Pana in prezent, aceste experimente au fost realizate doar in laborator, in eprubete, iar cercetatorii spun ca testele trebuie continuate pe animale si apoi subiecti umani.
Studiul a fost coordonat de Paul Breslin, un expert in psiho-biologie de la Universitatea din Philadelphia (SUA).
Aproximativ 700.000 de persoane sufera de dementa in Marea Britanie. Insa, din cauza procesului de imbatranire a populatiei, numarul bolnavilor va depasi un milion peste 20 de ani si va ajunge la 1,7 milioane in 2051.
Pana recent, se credea ca dementa apare atunci cand se formeaza anumite placi intre celulele cerebrale, blocand semnalele dintre acestea. Insa oamenii de stiinta au remarcat recent ca, desi foarte multe dintre persoanele in varsta prezinta aceste placi amiloide, doar cativa dintre ei dezvolta maladia Alzheimer. Ei au identificat de curand o mica proteina, numita ADDL, care ataca neuronii.
Echipa doctorului Breslin a identificat proteina ADDL in 1998, declarand ca aceasta va conduce la o “modificare majora" in analizele cauzelor dezvoltarii bolii si in conceperea tratamentelor impotriva maladiei Alzheimer.
Noul studiu s-a bazat pe analiza substantei oleocantal din uleiul de masline, despre care se stie deja ca are proprietati antiinflamatorii si ca este un antioxidant puternic.
Uleiul de masline are efecte benefice asupra organismului, protejandu-l contra maladiilor cardiace, a cresterii nivelului de colesterol rau, a astmului si chiar a unor tipuri de cancer. Uleiul de masline face parte din dieta mediteraneana, despre care se crede de multa vreme ca ii ajuta pe oameni sa traiasca pana la o varsta inaintata.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline este benefic împotriva maladiei Alzheimer   12.12.09 10:41

Uleiul de măsline este benefic împotriva maladiei Alzheimer

http://www.evenimentul.ro/articol/uleiul-de-masline-este-benefic-impotriva-maladiei-alzheimer.html

Un antioxidant prezent în uleiul de măsline poate încetini distrugerile care apar în creier și care conduc la declanșarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat în revista Toxicology and Applied Pharmacology.

Cercetătorii consideră că acest antioxidant, care oferă uleiului de măsline un gust picant, va fi ingredientul principal în medicamentele care vor fi fabricate pentru tratarea acestei maladii.

Studiul a analizat felul în care substanțele chimice periculoase din creier atacă celulele nervoase. În cele din urmă, acestea reușesc să întrerupă comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocînd moartea celulelor și apariția demenței.

Cercetătorii au descoperit că uleiul de măsline schimbă modul de acțiune al acestor substanțe chimice, împiedicîndu‑le să atace celulele nervoase și să le distrugă.

Pînă în prezent, aceste experimente au fost realizate doar în laborator, în eprubete, iar cercetătorii spun că testele trebuie continuate pe animale și apoi pe subiecți umani.

Studiul a fost coordonat de Paul Breslin, un expert în psiho‑biologie de la Universitatea din Philadelphia (SUA).

Pînă recent, se credea că demența apare atunci cînd se formează anumite plăci între celulele cerebrale, blocînd semnalele dintre acestea. Însă, oamenii de știință au remarcat recent că, deși foarte multe dintre persoanele în vîrstă prezintă aceste plăci amiloide, doar cîteva dintre ele dezvoltă maladia Alzheimer. Specialiștii au identificat de curînd o mică proteină, numită ADDL, care atacă neuronii.

Echipa doctorului Breslin a identificat proteina ADDL în 1998, declarînd că aceasta va conduce la o "modificare majoră" în analizele cauzelor dezvoltării bolii și în conceperea tratamentelor împotriva maladiei Alzheimer.

Noul studiu s‑a bazat pe analiza substanței oleocantal din uleiul de măsline, despre care se știe deja că are proprietăți antiinflamatorii și că este un antioxidant puternic.

Uleiul de măsline are efecte benefice asupra organismului, protejîndu‑l contra maladiilor cardiace, a creșterii nivelului de colesterol rău, a astmului și chiar a unor tipuri de cancer. Uleiul de măsline face parte din dieta mediteraneană, despre care se crede de multă vreme că îi ajută pe oameni să trăiască pînă la o vîrstă înaintată.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline și afecțiunile hepatice   16.01.10 11:36

http://www.evenimentul.ro/articol/uleiul-de-masline-si-afectiunile-hepatice-1.html
Uleiul de măsline și afecțiunile hepatice





Uleiul de măsline, în special cel presat la rece, se găsește în comerț din abundență. Mai scump față de celelalte uleiuri alimentare, uleiul de măsline are în plus o importanță terapeutică deosebită. În măslinele verzi, cantitatea de ulei este de 15 la sută, iar în cele mature de 58 la sută.

După cum ne-a spus dna Iulia Tunaru, terapeut naturist, membru al Asociației Naționale pentru Terapii Complementare din România (ANATECOR), acizii grași mononesaturați conținuți în uleiul de măsline întăresc imunitatea dar și rezistența vaselor sanguine și a pereților arteriali. Acest ulei este deosebit de nutritiv, fiind un foarte bun adjuvant în tratarea afecțiunilor hepatice, mai ales în dischinezii biliare, având efect colagog. Este deosebit de util în insuficiență hepatică și în eliminarea calculilor biliari. Este decongestionant hepatic, antiinfecțios, cicatrizant, antianemic, antirahitic, scade colesterolul din sânge și previne bolile de inimă. Este laxativ, fără a produce colici, având efect helminitic (omoară viermii intestinali).

În afecțiuni hepatice și dischinezii biliare, dna Tunaru recomandă, ca dimineața, pe stomacul gol, să se ia o lingură de ulei de măsline, după care se ia o lingură de zeamă de lămâie, apoi se stă pe partea dreaptă 10-15 minute. Acest tratament se face zilnic, timp de 3 săptămâni.

Pentru litiază biliară și hepatică, timp de 4 zile se mănâncă numai mere, 2-3 kg/zi, iar în a patra zi, seara, se înghit 250 ml ulei de măsline și 250 ml zeamă de lămâie, alternativ, o lingură de ulei, o lingură de lămâie, până se termină cantitățile. Dimineața, la primul scaun, pietrele se elimină. Revenirea la masa normală se face astfel: dimineața -- suc de morcov, țelină și sfeclă; la prânz -- o supă cremă de legume; seara -- un iaurt.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Dieta mediteraneană, bogată în ulei de măsline, previne canc   18.01.10 10:53

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/dieta-mediteraneana-bogata-in-ulei-de-masline-previne-cancerul-5358934


Dieta mediteraneană, bogată în ulei de măsline, previne cancerul

"Rezultatele studiului vin în sprijinul ideii că dieta mediteraneană reduce riscul de cancer și susține nevoia de a continua promovarea acestui regim alimentar în zonele în care acesta își pierde adepții", a declarat Carlos A. Gonzalez, de la Institutul de oncologie catalan din Barcelona, coordonatorul studiului.
Dietele tradiționale din Grecia, Italia și alte țări mediteraneene oferă protecție împotriva multor boli, inclusiv a cancerului. Însă există puține informații despre modul în care acest tip de dietă influențează riscul de a dezvolta un anumit tip de cancer. Gonzalez și echipa sa de specialiști au analizat modul în care aceasta influențează riscul de cancer stomacal.
33% mai puține riscuri de cancer pentru fanii dietei mediteraneene
Cercetătorii au analizat date obținute din studiul European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC), la care au participat 485.044 de voluntari, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 70 de ani, din zece țări europene. Fiecărui voluntar i s-a dat o notă, pe o scală de la 0 la 18, în funcție de cât de apropiată era dieta lui de cea mediteraneană. Dieta mediteraneană este bogată în legume, fructe, pește, cereale, ulei de măsline și săracă în carne roșie și produse lactate.
În timpul studiului, care a durat nouă ani, 449 dintre voluntari s-au îmbolnăvit de cancer stomacal. Persoanele a căror dietă respecta cel mai mult principiile celei mediteraneene au prezentat cu 33% mai puține riscuri de a se îmbolnăvi de cancer stomacal, comparativ cu persoanele care respectau cel mai puțin aceste reguli alimentare.
Doar 23% dintre persoanele diagnosticate cu cancer stomacal trăiesc mai mult de cinci ani de la apariția bolii.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Parodontoza, tratată cu ulei de măsline   23.03.10 15:00

Parodontoza, tratată cu ulei de măsline

Proces patologic de retracție a gingiei, parodontoza este agravată de tutun, alcool, tartru, igiena bucală defectuoasă sau lucrări protetice incorect realizate.

Masajul gingiilor și gargara cu ulei de măsline calmează durerile și ajută la cicatrizarea leziunilor produse de parodontoză
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline dizolvă "pietrele" din rinichi   17.04.10 9:16

Uleiul de măsline dizolvă "pietrele" din rinichi

Dizolvarea calculilor renali se poate obține prin consumul unui amestec din 3 linguri ulei de măsline cu sucul de la două lămâi. Se amestecă foarte bine și se consumă cu jumătate de oră înainte de masă, pentru a nu intra în mâncare și a fi mai eficient. Este indicat să se ia de două ori pe zi, timp de 2-3 săptămâni.
Uleiul de măsline trebuie să fie autentic. Cel mai bun este uleiul de măsline verzi, presat la rece. Uneori, este posibil ca "piatra" din rinichi, de dimensiuni mai reduse după tratament, să pornească în jos spre a fi eliminată, declanșând astfel un travaliu dureros. În acest caz, mergeți la medic pentru a vă administra medicamente care pot ușura momentul. Deși un astfel de remediu dizolvă calculii, cauza formării lor nu este, de obicei, eliminată, așa că pacientul mai poate forma pietre sau nisip în rinichi, cazuri în care tratamentul se poate relua.
Citeste articolul
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline dizolvă "pietrele" din rinichi   24.04.10 15:52

Uleiul de măsline dizolvă "pietrele" din rinichi

Dizolvarea calculilor renali se poate obține prin consumul unui amestec din 3 linguri ulei de măsline cu sucul de la două lămâi. Se amestecă foarte bine și se consumă cu jumătate de oră înainte de masă, pentru a nu intra în mâncare și a fi mai eficient. Este indicat să se ia de două ori pe zi, timp de 2-3 săptămâni.
Uleiul de măsline trebuie să fie autentic. Cel mai bun este uleiul de măsline verzi, presat la rece. Uneori, este posibil ca "piatra" din rinichi, de dimensiuni mai reduse după tratament, să pornească în jos spre a fi eliminată, declanșând astfel un travaliu dureros. În acest caz, mergeți la medic pentru a vă administra medicamente care pot ușura momentul. Deși un astfel de remediu dizolvă calculii, cauza formării lor nu este, de obicei, eliminată, așa că pacientul mai poate forma pietre sau nisip în rinichi, cazuri în care tratamentul se poate relua.

Citeste articolul
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline întreține colonul   12.05.10 8:34

Uleiul de măsline întreține colonul
Consumat cu regularitate, uleiul de măsline ține colonul sănătos, micșorând riscul instalării colitei ulcerative. Acidul oleic, un acid gras monosaturat, este conținut de uleiul de măsline, de arahide, din sâmburi de struguri, unt și unele tipuri de margarină.

Un studiu britanic arată că folosirea frecventă în alimentație a uleiului de măsline asigură protecție de 90% în fața colitei ulcerative. Specialiștii sunt de părere că două-trei linguri de ulei de măsline pe zi ar trebui să protejeze de bolile colonului.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de masline, remediu impotriva obezitatii   05.06.10 8:59

Uleiul de masline, remediu impotriva obezitatii
Folosirea uleiului de masline, mai ales in salate, este un prim pas in lupta impotriva kilogramelor in plus, sustin nutritionistii. Statisticile arata ca unul din patru romani este obez, iar unul din doi este supraponderal. Obezitatea este o problema care afecteaza din ce in ce mai multe persoane, la nivel mondial.
Medicii nutritionisti spun ca aceasta afectiune este strans legata de un regim alimentar bogat in grasimi si kilocalorii, des intalnita in tarile industrializate, citeaza site-ul Regimes Maigrir.
Potrivit specialistilor in nutritie, uleiul extravirgin de masline poate ajuta la prevenirea obezitatii, datorita continutului ridicat de acizi Omega 6. In plus, un studiu recent vine in completarea nutritionistilor si arata ca acest tip de ulei contine un antioxidant, denumit hydroxytyrosolul, care stimuleaza arderile interne si ajuta la pastrarea siluetei.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de masline extravirgin, elixir al sanatatii   07.06.10 17:47

Uleiul de masline extravirgin, elixir al sanatatii
Mentionat si in Biblie, uleiul de masline a fost unul dintre alimentele esentiale pentru multe civilizatii antice. Inca de pe atunci i se cunosteau virtutile medicinale. Homer il denumea “aurul lichid”, iar parintele medicinei, Hipocrate, il folosea pentru tratarea anumitor boli cronice. Dupa ce, vreme de cateva secole, s-a aflat intr-un con de umbra, numeroase studii stiintifice din ultimele decenii au readus uleiul de masline in prim-plan, acesta ajungand sa fie considerat un aliment prin excelenta sanatos.

Conform normativelor CEE, clasificarea uleiurilor de masline se face in baza unor parametri chimici (aciditate, numar de peroxizi, absorbire de raze ultraviolete), dar si a unui “Panel test” intocmit de specialisti in degustare.
O asemenea clasificare arata astfel: • Ulei de masline extravirgin (Extravirgin Olive Oil). Este un produs natural obtinut prin presarea la rece a maslinelor proaspat culese, fara niciun tratament prealabil. Acesta pastreaza toate proprietatile fructului si are o aciditate sub 0,8%; • Ulei de masline (Olive Oil). Este un amestec de ulei de masline rafinat cu un mic procent de ulei de masline extravirgin. Are o aciditate ceva mai crescuta, dar nu mai mare de 1%; • Pomace Olive Oil. Este un ulei obtinut prin extractie chimica din pasta de samburi de masline zdrobiti. Nici in acest caz aciditatea nu trebuie sa depaseasca 1%. Potrivit normelor CEE, acesta nu poate fi numit ulei de masline.
“Uleiul de masline extravirgin este un macronutrient deosebit de important in dieta omului, bogat in grasimi nesaturate sanatoase - acizi grasi mononesaturati de tipul omega 9, polinesaturati de tipul omega 3 si omega 6 - si alti ingredienti - vitamine, minerale, polifenoli si aromatizanti”, sustinea Prof. Dr. Ioan Nedelcu, intr-o prezentare a uleiurilor Monini, saptamana trecuta la Bucuresti.

Necesitatea consumului de grasimi “sanatoase”
Pentru a afla ce rol au in organismul uman grasimile nesaturate sanatoase, am apelat tot la Dr. Ioan Nedelcu (foto). De retinut ca acestea:
• Reduc senzatia de oboseala. Suplimentarea dietei cu patru grame de Omega 3-6 reduce semnificativ senzatia de oboseala la 75% din cazurile cu sindromul de oboseala cronica dupa o luna de tratament (Behan si col. 1990, Huffman si col. 2004);
• Tonus si buna dispozitie. Concentratiile crescute de acizi grasi polinesaturati Omega 3 au fost asociate cu reducerea depresiei si anxietatii (Suzuki si col. 2004, Osher si col. 2005). Femeile cu varsta intre 18 si 27 de ani si cu un colesterol sub 160 mg/dl. au prezentat o rata mai mare de depresie si anxietate (Babe – Jablonska si col.2000);
• Reduc incidenta accidentelor hemoragice cerebrale cu colesterol (Okumura si col.1999). Incidenta AVC hemoragic este mai crescuta la cei cu colesterol sub 180 mg/dl (Olsen si col.2007);
• Acizii grasi polinesaturati imbunatatesc profilul lipidelor sangvine. Omega 3 reduce colesterolul total cu 14%, trigliceridele cu 30% si hipoproteinele cu 37% (Haglund si col.1999);
• Reduc riscul de deces prin boli cardiovasculare. Acest risc este de trei ori mai mare la cei cu o valoare scazuta a raportului grasimi polinesaturate/grasimi saturate (Zatovski si col 2005);
• Acizii grasi nesaturati (Omega 3) reduc riscul de cancer de san si cancer de prostata (Hirose si col. 2003, Terry si col. 2001). Consumul acestora imbunatateste functia imuna, reduce frecventa si intensitatea durerilor abdominale (Horohov si col. 2001, Kelly si col. 1988) si creste speranta de viata la pacientele cu cancer de san (Meijler si col.1982, Rohan si col.1993).
In editia urmatoare va vom prezenta cateva retete de sanatate bazate pe ulei de masline extravirgin, din portofoliul Prof. Dr. Ioan Nedelcu.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline regenerează pielea   14.06.10 9:43

Uleiul de măsline regenerează pielea
Uleiul de măsline este cunoscut pentru beneficiile aduse organismului, și în special pielii, după cum afirmă specialiștii în cosmetică. Potrivit acestora, uleiul de măsline curăță și înmoaie pielea, o hidratează și o regenerează.



Uleiul de măsline este cunoscut pentru beneficiile aduse organismului, și în special pielii, după cum afirmă specialiștii în cosmetică. Potrivit acestora, uleiul de măsline curăță și înmoaie pielea, o hidratează și o regenerează. Cosmeticienii îl recomandă pentru a fi inclus în ritualul de seară după demachiere, zilnic, pentru o perioadă de două sau trei săptămâni.
Astfel, în cazul persoanelor cu tenul obosit și uscat, specialiștii recomandă comprese călduțe, aplicate pe pomeți, frunte și tâmple timp de cinci-zece minute. Apoi fața se spală cu apă călduță. Pentru persoanele cu tenul uscat se recomandă cremele care au la bază ulei de măsline pentru că acesta ajută la hidratare și la creșterea elasticității pielii. Uleiul de măsline are beneficii și asupra mâinilor, în special asupra unghiilor. Este indicat ca, după manevre casnice - precum spălatul vaselor ori clătitul rufelor - să folosim ulei de măsline în locul cremei de protecție. Efectul de hidratare apare rapid și, în timp, unghiile se întăresc și capătă un aspect lucios.
Trei măști cu ulei pentru a arăta fabulos
Câteva picături de ulei de măsline, amestecate cu alte ingrediente, pot face minuni pentru tenul fiecăruia dintre noi, susțin cosmeticienii. Astfel, masca ce conține pulpă de portocală, brânză de vaci și ulei de măsline este benefică pentru tenul obosit și deshidratat. Se amestecă pulpa de portocală cu puțină brânză de vaci și cu o linguriță de ulei de măsline. Se lasă pe față timp de 20-30 minute, apoi se curăță cu apă călduță. Cu acțiune hidratantă este și masca cu banană, zeamă de lămâie și ulei de măsline: se strivește un sfert de banană până se obține o pastă, peste care se adaugă jumătate de linguriță de zeamă de lămâie, o linguriță de ulei de măsline și puțină cremă nutritivă. Acest amestec se lasă să acționeze pe față timp de 20-30 minute, după care se îndepărtează cu apă călduță. Ambele măști sunt potrivite oricărui tip de ten și au ca efect împiedicarea uscării dermei și îmbătrânirea acesteia. Pot fi aplicate și de trei ori pe săptămână.
Persoanelor care au ten uscat și ridat specialiștii le recomandă masca cu ou, miere, ulei de măsline și suc de fructe de sezon: se amestecă un ou crud bătut cu o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline. Se adaugă suc de fructe și se aplică pe față timp de 20-30 minute, după care se curăță tenul cu apă călduță.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Tratamente medicale cu ulei de masline   14.06.10 16:33

Tratamente medicale cu ulei de masline
Retete bazate pe ulei de masline extravirgin, oferite de prof. dr. Ioan Nedelcu (foto), membru al Federatiei Mondiale de Medicina Antiaging

Pentru tratarea ulcerului, se combina un pahar de suc de aloe (strecurat in prealabil) cu un pahar de miere si cu unul de ulei de masline. Totul se pune intr-o sticla si se astupa bine la gura. Se fierbe timp de trei ore la bain-marie, se raceste si se pastreaza la loc racoros. Doza – o lingura dimineata, inainte de masa. Se agita sticla inainte de intrebuintare. Preparatul se poate pastra la frigider (fara sa inghete) timp de o saptamana.
Pentru tratarea reumatismului se pun opt linguri de piper negru macinat intr-un litru de rachiu tare si se lasa la macerat cinci-sapte zile. Se filtreaza si se maseaza cu aceasta solutie zonele dureroase de doua-trei ori pe zi.
In acelasi scop, timp de zece minute se fierb: o ceapa mare taiata marunt, patru linguri de ulei de masline, 150 ml apa si 40 gr untura nesarata. Dupa doua ore, la culcare, se bea un decoct de crusin (o lingurita la cana, fiert trei minute). Tratamentul se face o data pe an, timp de sapte zile.
Ciocurile pe coloana pot fi tratate cu alifie de sanziene, care se prepara astfel: 20g planta uscata, bine maruntita se pun in 30 ml spirt sanitar si se lasa la macerat timp de 12 ore intr-un borcan inchis ermetic. Apoi se adauga 200 ml ulei de masline si se tine la “bain marie” timp de trei ore, agitand vasul din cand in cand. Se lasa in repaus trei zile, dupa care se filtreaza. Dupa filtrare, se pune intr-un vas pe foc si se adauga 50g ceara de albine, amestecandu-se continuu pana se topeste. Se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale in fiecare seara.

Retete pentru eliminarea pietrelor de la vezica biliara
• Se amesteca 200 grame de ulei de masline, un galbenus de ou, zeama de la o lamaie, 40 ml. coniac natural de buna calitate si o lingurita de miere naturala. Dupa ce se amesteca, se bea cu inghitituri rare. Stati apoi culcat pe partea dreapta, cu picioarele la piept. Urmariti-va scaunul si veti observa ca ati eliminat pietricele.
• 250 ml ulei de masline se bate puternic cu zeama de la trei-patru lamai pana ce uleiul devine laptos. Beti acest amestec doua zile la rand. Veti elimina pietrele cu siguranta.
• Se rasnesc seminte uscate de pepene rosu. Timp de zece zile, dimineata pe nemancate se ia o lingurita din pulberea obtinuta impreuna cu o lingura de ulei de masline extravirgin si se sta culcat pe partea dreapta 20 de minute. Tratamentul dureaza trei luni, cate zece zile pe luna, atunci cand luna este in descrestere.
• Prima zi: se ia masa de pranz iar cina nu. Inainte de culcare se ia un amestec de 100 gr ulei de masline cu 100 gr suc proaspat de lamaie si se sta pe partea dreapta 20-30 minute. A doua zi: dimineata se face clisma. In timpul zilei se bea numai apa fiarta putin indulcita cu miere si cu un adaos de suc de lamaie. Seara se face din nou clisma. A treia zi: dimineata se face clisma. Ziua se consuma legume fierte si fructe. Dupa una din clisme vor aparea pietrele. Daca dupa ultima clisma nu vor aparea pietre, atunci procedura se repeta peste cinci zile. Procedura se mai repeta o data peste doua saptamani.
• Se ia una-doua linguri de ulei dimineata inainte de masa, sau chiar inaintea fiecarei mese. Este recomandat ca dupa inghitirea uleiului sa se stea culcat pe partea dreapta o jumatate de ora. Daca medicul constata ca pietrele sunt destul de mici pentru a putea fi eliminate fara sa se blocheze, se amesteca o jumatate de ceasca de ulei de masline cu o jumatate de ceasca cu suc de lamaie sau grapefruit si se bea seara inainte de culcare. Dimineata se bea ceva fierbinte si apoi e posibil ca pietrele sa fie eliminate. Alteori se poate posti doua zile inainte, band doar suc de mere din doua in doua ore, iar in cea de a doua seara se bea amestecul de ulei si suc de lamai. Astfel se va curata vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici.

Cura de dezintoxicare de o zi
Aveti nevoie de doua pliculete de 30 gr fiecare de sare amara (sulfat de magneziu) din farmacie pe care le dizolvati in 750 ml apa. Obtineti o solutie laxativa pe care o impartiti in trei cani de cate 250 ml fiecare. De asemenea mai sunt necesare 200 ml ulei de masline extravirgin si zeama de la trei lamai.
Programul este urmatorul: luati masa dimineata la ora 10.00 si pana la ora 14.00 nu mancati nimic. Ora 14.00 – Luati prima cana de laxativ. Ora 16.00 – luati a doua cana de laxativ. Ora 18.00 – se inghite uleiul de masline (200ml) cu zeama de la trei lamai si apoi, obligatoriu se sta pe partea dreapta o ora-doua. Ora 22.00 – luati ultima cana de laxativ. Ora 23.00 – mancati o cana de gris fiert in lapte.
Pe parcursul curei se poate bea apa, mai putin insa cu o ora inainte si o ora dupa ce luati uleiul. Veti avea multe scaune, e bine sa va controlati fecalele pentru a vedea ceea ce eliminati. Excesul de bilirubina precipita sub forma de bilute verzi gelatinoase (sunt imbibate cu ulei), colesterolul sub forma de bilute albe, iar nisipul si malul ies ca atare.

Atentie!
Diabeticii pot manca normal pe parcursul curei, insa in cantitati foarte mici. Cu o ora inainte si una dupa ce luati uleiul de masline nu mancati nimic. Cei cu gastrita hiperacida si ulcer nu folosesc solutia laxativa, ci numai solutia uleioasa de la ora 18.00. In schimb, timp de doua zile, incepand cu ziua in care se face cura, vor face doua clisme pe zi: una dimineata si una seara cu doi litri de ceai de musetel.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Măsline pentru sănătate   12.07.10 16:27

Măsline pentru sănătate


Măslinii au fost folosiți în medicină timp de multe secole, atât frunzele lor cât și uleiul....

mai mult ...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 135913
Data de inscriere : 15/12/2005

MesajSubiect: Re: MASLINELE   24.07.10 10:20

Uleiul de măsline, la fel de bun ca laptele matern

Specialiștii au descoperit că acizii grași monosaturați din uleiul de măsline, sunt similari celor prezenți în laptele matern. Astfel se explică de ce această substanță este tolerată foarte bine de organism. Uleiul de măsline are rol pozitiv în metabolismul complex al lipidelor, fiind recomandat, în special, persoanelor cu afecțiuni biliare și intestinale.
În general, uleiul de măsline fabricat în țările mediteraneene este mai "tare".

Citeste articolul
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: MASLINELE   Astazi la 5:28

Sus In jos
 
MASLINELE
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum Informativ :: Medicina/Terapie-
Mergi direct la: