Forum Informativ

Istoria evreilor in Romania interbelica, actualitate evreiasca si...lucruri mai putin cunoscute din istoria si cultura romana[si...mondiala].
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  Conectare  
Distribuiti | 
 

 MASLINELE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: MASLINELE   19.09.09 6:31

Maslinul, un aliment-medicament adoptat

In terapie sint folosite si frunzele si scoarta de maslin.
Maslina,
considerata pina acum 40 de ani "mincarea saracului" fiind foarte
ieftina, este totusi un fruct importat din tarile mediteraneene. In
Romania este cultivat numai in sere sau in apartament, maslinele
importate fiind consumate ca aliment. Maslinul, Olea europaea, este
originar din Asia Mica, astazi fiind raspindit in tot bazinul
mediteranean, Australia, Africa de Sud si America Centrala.
Datorita
proprietatilor sale maslinul a ajuns sa fie si personaj de poveste in
basmele din tarile unde creste. Uleiul de masline este cunoscut de
peste 5000 de ani fiind utilizat in lampile de iluminat, pentru gatit
dar si in ritualurid e purificare.
Maslinul
era considerat a reprezenta integritatea spirituala. La egipteni era un
copac sacru protejat de zeul suprem solar. Maslinele erau considerat un
simbol al favoarei divine. La crestini, crucea pe care Iisus a fost
rastignit a fost facuta din lemn de maslin. Grecii credeau ca maslinele
mincate cu tot cu simburi vor contribui la marirea potentei si a
fertilitatii.
Exceptind fructele, de la
maslin se folosesc frunzele si scoarta. Frunzele contin cenusi de
calciu, magneziu, fosfor, siliciu, sulf, potasiu, sodiu, fier, clor,
zaharuri, substante rasinoase, acizi organici, ulei esential etc.
Frunzele
au proprietatea de a dilata capilarele, sint diuretice, antidiabetice,
febrifug si ajuta la buna functionare a ficatului. Fitoterapia
recomanda maslinul in tratamentul hipertensiunii, arteriosclerozei,
eliminarea ureei din singe si litiazei urinare. Sint folosite infuziile
concentrate si calde din frunze uscate alernativ cu infuzie de paducel.Din frunze sau scoarta de maslin se mai pot prepara tincturi sau extracte apoase utilizate in aceleasi boli.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html


Ultima editare efectuata de catre Admin in 17.04.10 7:15, editata de 2 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Măslinul recomandări terapeutice   19.09.09 6:33

Măslinul – recomandări terapeutice

Simbol al păcii și înțelepciunii, martor al atîtor evenimente
biblice, măslinul (Olea europaea) are o viață deosebit de lungă, trăind în medie
1000-1500 de ani. În funcție de stadiul de maturitate, măslinele sînt
bogate în fibre, săruri minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, mangan,
magneziu) dar și în protide și vitamine (A, B1, B2, C, E)
. Fructele și
frunzele de măslin pot fi folosite cu succes în tratarea diverselor afecțiuni,
dar cea mai mare importanță terapeutică o are uleiul de măsline extras prin
presare la rece și nerafinat (se găsește în comerț). În măslinele verzi,
cantitatea de ulei este de 15 la sută, iar în cele mature de 58 la sută.
Acizii grași nesaturați (sau monosaturați) din uleiul de măsline
întăresc imunitatea dar și rezistența vaselor sanguine și a pereților
arteriali
. Acest ulei este deosebit de nutritiv, fiind de un foarte
mare ajutor în tratarea afecțiunilor hepatice, mai ales în combaterea
dischineziilor biliare, avînd efect colagog. Este deosebit de util în
insuficiență hepatică și în eliminarea calculilor biliari.
Este un bun
laxativ, fără a produce colici, avînd un efect helminitic (omoară viermii
intestinali). Decongestionant hepatic, antiinfecțios, cicatrizant, antianemic,
antirahitic, scade colesterolul din sînge și previne bolile de inimă. Măslinele
sînt drenoare hepatice și biliare excelente.
Frunzele de măslin, folosite în prepararea de infuzii, au un efect
calmant asupra sistemului nervos, sînt antireumatice, antivaricoase,
antihemoroidale și revigorante.

http://www.evenimentul.ro/articol/maslinul-recomandari-terapeutice.html

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Frunzele de maslin, cunoscute si folosite in medicina orient   29.09.09 11:00

Frunzele de maslin, cunoscute si folosite in medicina orientala de cel putin 3000 de ani, sunt unele din cele mai puternice remedii antioxidante, cunoscute in prezent. Desi putin folosite in medicina occidentala, frunzele de maslin sunt mai puternice antioxidante chiar decat ceaiul verde, efectele lor terapeutice fiind remarcabile.

Ce actiuni au frunzele de maslin?

antioxidant, protejeaja impotriva radicalilor liberi din corp;
efect detoxifiant, asupra metalelor grele si substantelor chimice nocive acumulate in organism;
stimulator al sistemului imun;
scad tensiunea arteriala si reduc colesterolul in organism;
efecte antibacteriene, antifungice si antivirale;
stimuleaza repararea ADN-ului celular;
inhiba dezvoltarea si multiplicarea celulelor canceroase;
efect energizant similar cu al cofeinei.

Cum actioneaza in organism?

Inhiba infectiile virale
Prin continutul lor in oleuropeina, cresc activitatea sistemului imun, avand efecte inhibitorii asupra virusurilor Herpex simplex 1 si 2, precum si Herpes zoster. Prin aceasta sunt indicate in infectiile herpetice orale si genitale, zona zoster si varicela.

Previn raceala si gripa
Prin substantele antibiotice si antivirale naturale pe care le contine, consumul preventiv de extract de frunze de maslin, indeparteaza pericolul contactarii racelii si gripei. De asemenea are efecte foarte bune in cazul racelilor si infectiilor respiratorii cronice.

Scad cantitatea colesterolului “rau”
S-a demonstrat ca administrarea constanta a frunzelor de maslin, are efecte foarte bune de reducere a colesterolului “ rau” LDL, si previne formarea placii de aterom pe peretii vaselor de sange. Acest lucru duce la scaderea incidentei bolilor cardiovasculare ischemice si a infarctului de miocard, fiind evident la populatia mediteraneana, mare consumatoare de ulei de masline si produse obtinute din masline.

Regleaza tensiunea arteriala
Studiile au dovedit ca oleuropeina- substanta extrasa din frunzele de maslin- are efecte antiaritmice asupra activitatii inimii, vasodilatatoare si hipotensive. . Folosirea lor duce la scaderea hipertensiunii arteriale si reglarea ritmului cardiac.

Efecte pozitive in oboseala cronica
In SUA, administrarea frunzelor de maslin este foarte des recomandata de medicii naturisti pentru sindromul oboselii cronice. Consumul lor regulat aduce un plus de energie similar administrarii cafeinei, dar fara a avea efectele negative ale acesteia din urma.

Ajuta si stimuleaza digestia
Extractul apos ori alcoolic din frunze de maslin, are efecte detoxifiante foarte bune, creste apetitul alimentar si stimuleaza functiile digestive.Este recomandat in coloniritabil, sindroame dispeptice biliare si gastrice, cu efecte remarcabile. De asemenea actiunea sa antiparazitara, face sa fie folosit cu succes in caz de paraziti intestinali.

Actiune antioxidanta
Studiile au aratat ca frunzele de maslin contin unii din cei mai puternici antioxidanti cunoscuti, luptand cu succes impotriva radicalilor liberi din organism. Puterea lor antioxidanta este mai mare chiar decat cea a vitaminei C, a ceaiului verde ori semintele de struguri.

Concluzie
Frunzele de maslin, folosite pe o perioada suficienta de timp, sub forma de pulberi, capsule, extracte apoase sau alcoolice (tincturi) au efecte remarcabile asupra organismului. Recomandate de catre un medic naturist sunt remediul excelent pentru numeroase afectiuni si dezechilibre ale corpului.


http://vindecare. piczo.com

Acest articol a fost postat de mellup
===============================

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline, benefic împotriva demenței   03.10.09 21:07

Uleiul de măsline, benefic împotriva demenței
Un anumit antioxidant prezent în uleiul de măsline poate încetini distrugerile care apar în creier și care conduc la declanșarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat recent. Cercetătorii consideră că acest antioxidant, care oferă uleiului de măsline un gust picant, va fi ingredientul principal în medicamentele care vor fi fabricate pentru tratarea acestei maladii. Acest studiu a analizat felul în care substanțele chimice periculoase din creier atacă celulele nervoase. În cele din urmă, acestea reușesc să întrerupă comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocînd moartea celulelor și apariția demenței. Cercetătorii au descoperit că uleiul de măsline schimbă modul de acțiune al acestor substanțe chimice, împiedicîndu-le să atace celulele nervoase și să le distrugă. Pînă în prezent, aceste experimente au fost realizate doar în laborator, în eprubete, iar cercetătorii spun că testele trebuie continuate pe animale și apoi subiecți umani. Noul studiu s-a bazat pe analiza substanței oleocantal din uleiul de măsline, despre care se știe deja că are proprietăți antiinflamatorii și că este un antioxidant puternic. Aproximativ 700.000 de persoane suferă de demență în Marea Britanie. Însă, din cauza procesului de îmbătrînire a populației, numărul bolnavilor va depăși un milion peste 20 de ani și va ajunge la 1,7 milioane în 2051. citește mai mult

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline poate preveni instalarea maladiei Alzheime   06.10.09 7:25

Uleiul de măsline poate preveni instalarea maladiei Alzheimer

Un antioxidant aflat în compoziția uleiului de măsline poate încetini distrugerea neuronilor care conduc la declanșarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat în revista Toxicology and Applied Pharmacology, citat de express.co.uk.
Cercetarea s-a bazat pe analiza substanței oleocantal din uleiul de măsline, despre care se știe deja că are proprietăți antiinflamatorii și că este un antioxidant puternic. Acum, specialiștii au analizat felul în care substanțele chimice periculoase din creier atacă celulele nervoase. În cele din urmă, acestea reușesc să întrerupă comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocând moartea celulelor și apariția demenței. Rezultatele cercetătorii coordonate de Paul Breslin, expert în psiho-biologie la Universitatea din Philadelphia (SUA), au arătat că uleiul de măsline schimbă modul de acțiune al acestor substanțe chimice, împiedicându-le să atace celulele nervoase și să le distrugă. Până în prezent, aceste experimente au fost realizate doar în laborator, în eprubete, iar oamenii de știință sunt de părere că testele trebuie continuate pe animale și, apoi, subiecți umani.
Potrivit specialiștilor, acest antioxidant din uleiul de măsline, oleocantalul, ar putea constitui ingredientul principal al medicamentelor care vor fi fabricate pentru tratarea maladiei Alzheimer.
Uleiul de măsline are efecte benefice asupra organismului, protejându-l contra maladiilor cardiace, a creșterii nivelului de colesterol rău și a astmului.

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/uleiul-de-masline-poate-preveni-instalarea-maladiei-alzheimer-4962809

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline ajută fierea   20.11.09 15:57

Uleiul de măsline ajută fierea
Fierea sau bila este un lichid galben-verzui, secretat de
ficat. Sunt situații în care apar anumite disfuncționalități
manifestate prin lipsa poftei de mâncare, stări de vomă sau dureri
abdominale.

Cele mai predispuse îmbolnăvirii sunt, de
regulă, femeile trecute de 50 de ani, supraponderale sau, dimpotrivă,
care au slăbit brusc, precum și cele care au diabet sau folosesc
contraceptive. Pentru a preveni manifestările neplăcute, e indicat
regimul alimentar - trebuie evitate grăsimile, cafeaua, alcoolul și
țigările și e recomandată mâncarea naturală.

De asemenea,
puteți ține cură cu ulei de măsline sau cu ceai de cicoare, de
anghinare ori de păpădie.Și produsele naturiste vă pot ajuta.

Midro Tea - util în cazul anumitor disfuncții biliare.
Administrare: o măsură, seara.
Preț: 60 de lei;

Ceai Protector Hepatic
- Fares - stimulează producerea bilei din ficat.
Administrare: două-trei căni pe zi.
Preț: 5 lei;

Bhumiamla - Herba Ayurvedica
- util în dischinezie biliară, afecțiuni hepatice și calculi biliari. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Preț: 31 de lei;

Plusprin Liver - Indial Herbal
- asigură sănătatea vezicii biliare și a ficatului.
Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Preț: 39 de lei;
Iarbă Mare - Laboratoarele Medica - util în dischinezii biliare.
Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
Preț: 8,5 lei.
Produsele prezentate pot fi găsite în magazinele din Splaiul Independenței nr. 2 K și din str. Lipscani nr. 104.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Peștele și uleiul de măsline previn apariția Alzheimerului h   20.11.09 15:59

Peștele și uleiul de măsline previn apariția Alzheimerului
http://www.gandul.info/sanatatea/pestele-si-uleiul-de-masline-previn-aparitia-alzheimerului.html?3891;3898526
Dieta
mediteraneeană, bogată în pește, ulei de măsline și legume, poate
preveni agravarea problemelor legate de memorie și apariția maladiei
Alzheimer, susțin cercetătorii de la Universitatea Columbia din New
York. Oamenii de știință au descoperit că pacienții care au deja
probleme cu memoria, un posibil simptom al bolii, au șanse mai mari de
a nu fi până la urmă diagnosticați cu maladia Alzheimer, dacă adoptă o
dietă bogată în pește, ulei de măsline și legume. În același timp,
persoanele care au adoptat această dietă au suferit mai puțin din cauza
problemelor de memorie, pe parcursul celor cinci ani în care a fost
realizat studiul.
La cercetare au participat 1.393 de voluntari care
nu aveau probleme de memorie și 482 de pacienți diagnosticați cu o
degradare cognitivă ușoară (probleme de memorie ușoare, n.r.).
Alimentația fiecăruia a fost evaluată în funcție de gradul de
respectare a regulilor dietei tipic mediteraneene, care include pește,
legume, fructe și cereale, în cantități mari, și lactate, carne și
grăsimi saturate, în cantități mici, dar și puțin alcool. Aceste
alimente, spun cercetătorii americani, contribuie la reglarea nivelului
de colesterol și de zahăr din sânge și chiar la reducerea inflamațiilor
din organism, împiedicând astfel degradarea capacității cognitive.
Astfel,
după ce au adoptat o dietă mediteraneeană, cei care nu aveau probleme
de memorie și-au redus cu 28% riscul de a suferi de degradare cognitivă
ușoară, în timp ce persoanele care fuseseră deja diagnosticate cu
această afecțiune și-au redus cu 48% probabilitatea de a dezvolta
demență. Cercetătorii spun că dieta are un rol important în prevenirea
Alzheimerului

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de masline previne aparitia cancerului de colon http:   20.11.09 16:00

Uleiul de masline previne aparitia cancerului de colon
http://www.madone.ro/19-12-2008/Uleiul-de-masline-previne-aparitia-cancerului-de-colon.html


Cancerul
de colon este o boala care afecteaza din ce in ce mai multi oameni.
Nedepistarea la timp a afectiunii duce la raspandirea sa si la
extirparea unei parti mai mari sau chiar a intregului colon.

O
mixtura de componente, denumite fenoli, extrase din uleiul virgin de
masline, inhiba procesul prin care celulele colonului devin canceroase.
Tot uleiului de masline i se datoreaza succesul dietei mediteraneene,
celebra prin faptul ca ne ajuta sa slabim, prin principiile sale bazate
pe consumul de peste, salate si fructe de mare.

Lasarea
celulelor cancerigene intr-un fel de incubator, cu ulei de masline,
timp de 24 de ore, a protejat celulele respective contra deteriorarii
ADN-ului, au afirmat cercetatorii. Efectele benefice au fost
amplificate, dupa 48 de ore. De asemenea, uleiul ex­tras din
mas­linele proaspete, prin pre­sarea aces­tora
la rece, pre­vine si ras­pan­direa
can­cerului in afara colonului.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline previne apariția ulcerului http://www.gand   20.11.09 16:01

Uleiul de măsline previne apariția ulcerului
http://www.gandul.info/sanatatea/uleiul-de-masline-previne-aparitia-ulcerului.html?3891;2437095
Consumul
regulat de ulei de măsline virgin are beneficii mari asupra stării de
sănătate a stomacului, putând preveni apariția ulcerului. Cercetătorii
spanioli au descoperit că uleiul de măsline poate preveni și trata
infecțiile stomacale, responsabile de apariția gastritei și a
ulcerului. Se pare că antioxidanții găsiți în uleiul de măsline virgin
sunt responsabili de aceste efecte benefice. Cercetătorii mai spun că
și alte produse naturale bogate în antioxidanți ar putea avea aceleași
beneficii, cum ar fi vinul roșu, ceaiul verde și sucul de merișor.
Totuși, uleiul de măsline este unic, deoarece conține o cantitate
ridicată de componente fenolice. Cercetătorii au studiat în laborator
influența acizilor din ulei asupra bacteriilor din stomac, descoperind
că nivelul celor dintâi rămâne neschimbat timp de câteva ore, stimulând
activitatea gastrică.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: http://www.gandul.info/sanatate/uleiul-masline-ajuta-preven   20.11.09 16:02

http://www.gandul.info/sanatate/uleiul-masline-ajuta-prevenirea-formarii-cheagurilor-sange.html?3891;906437

Consumul
de mâncare gătită cu ulei de măsline ajută la prevenirea formării
cheagurilor de sânge, relevă un studiu spaniol. Uleiul conține fenoli,
substanțe care aduc beneficii sistemului circulator (și inimii). La
studiu au participat două grupuri de 21 de persoane care aveau un nivel
de colesterol ridicat.
Un grup a consumat ulei de măsline normal,
iar celălalt a consumat ulei de măsline din care au fost extrași
fenolii. În urma studiului, s-a constatat că cei din primul grup erau
cu mult mai puțin predispuși la a dezvolta cheaguri de sânge, iar
nivelul colesterolului le scăzuse.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: ULEIUL DE MASLINE TOPESTE "COLESTEROLUL RAU" http://www.ziar   20.11.09 16:03

ULEIUL DE MASLINE TOPESTE "COLESTEROLUL RAU"

Uleiul de masline presat la rece coboara semnificativ nivelul zaharului
din sangele celor mai multi diabetici imbolnaviti la maturitate si le
reduce necesitatea zilnica de insulina. De asemenea, previne acumularea
mortala de colesterol rau in inima, vene si artere, ceea ce ajuta la
prevenirea unor complicatii ale diabetului de maturitate. Totusi, daca
sunteti diabetic, inainte de a incepe o cura cu ulei de masline, este
bine sa consultati medicul, pentru a va asigura ca este indicata in
cazul dv. Dieta mediteraneeana este bogata in ulei de masline si de
aceea populatia din acea zona prezinta un risc mai scazut de diabet si
boli cardiace decat alte popoare care consuma preponderent grasimi
animale sau vegetale puternic rafinate. O alimentatie bogata in ulei de
masline este mai eficienta pentru reducerea colesterolului decat o
dieta standard fara grasimi. De asemenea, un studiu american, efectuat
asupra unor suferinzi de hipertensiune, a demonstrat ca daca se consuma
zilnic doua treimi de lingura de ulei de masline coboara, in timp, cu
circa cinci puncte tensiunea sistolica si cu patru puncte tensiunea
diastolica.

http://www.ziarulprahova.ro/articol~categorie-sanatate-pentru-trup-si-suflet~stire-7669~uleiul-de-masline-topeste-colesterolul-rau.html

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: De ce e bun uleiul de masline   07.12.09 7:28

De ce e bun uleiul de masline
Un anumit antioxidant prezent in uleiul de masline poate incetini distrugerile care apar in creier si care conduc la declansarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in revista Toxicology and Applied Pharmacology. Cercetatorii considera ca acest antioxidant, care ofera uleiului de masline un gust picant, va fi ingredientul principal in medicamentele care vor fi fabricate pentru tratarea acestei maladii.
Acest studiu a analizat felul in care substantele chimice periculoase din creier ataca celulele nervoase.
In cele din urma, acestea reusesc sa intrerupa comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocand moartea celulelor si aparitia dementei.
Cercetatorii au descoperit ca uleiul de masline schimba modul de actiune al acestor substante chimice, impiedicandu-le sa atace celulele nervoase si sa le distruga.
Pana in prezent, aceste experimente au fost realizate doar in laborator, in eprubete, iar cercetatorii spun ca testele trebuie continuate pe animale si apoi subiecti umani.
Studiul a fost coordonat de Paul Breslin, un expert in psiho-biologie de la Universitatea din Philadelphia (SUA).
Aproximativ 700.000 de persoane sufera de dementa in Marea Britanie. Insa, din cauza procesului de imbatranire a populatiei, numarul bolnavilor va depasi un milion peste 20 de ani si va ajunge la 1,7 milioane in 2051.
Pana recent, se credea ca dementa apare atunci cand se formeaza anumite placi intre celulele cerebrale, blocand semnalele dintre acestea. Insa oamenii de stiinta au remarcat recent ca, desi foarte multe dintre persoanele in varsta prezinta aceste placi amiloide, doar cativa dintre ei dezvolta maladia Alzheimer. Ei au identificat de curand o mica proteina, numita ADDL, care ataca neuronii.
Echipa doctorului Breslin a identificat proteina ADDL in 1998, declarand ca aceasta va conduce la o “modificare majora" in analizele cauzelor dezvoltarii bolii si in conceperea tratamentelor impotriva maladiei Alzheimer.
Noul studiu s-a bazat pe analiza substantei oleocantal din uleiul de masline, despre care se stie deja ca are proprietati antiinflamatorii si ca este un antioxidant puternic.
Uleiul de masline are efecte benefice asupra organismului, protejandu-l contra maladiilor cardiace, a cresterii nivelului de colesterol rau, a astmului si chiar a unor tipuri de cancer. Uleiul de masline face parte din dieta mediteraneana, despre care se crede de multa vreme ca ii ajuta pe oameni sa traiasca pana la o varsta inaintata.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline este benefic împotriva maladiei Alzheimer   12.12.09 8:41

Uleiul de măsline este benefic împotriva maladiei Alzheimer

http://www.evenimentul.ro/articol/uleiul-de-masline-este-benefic-impotriva-maladiei-alzheimer.html

Un antioxidant prezent în uleiul de măsline poate încetini distrugerile care apar în creier și care conduc la declanșarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat în revista Toxicology and Applied Pharmacology.

Cercetătorii consideră că acest antioxidant, care oferă uleiului de măsline un gust picant, va fi ingredientul principal în medicamentele care vor fi fabricate pentru tratarea acestei maladii.

Studiul a analizat felul în care substanțele chimice periculoase din creier atacă celulele nervoase. În cele din urmă, acestea reușesc să întrerupă comunicarea dintre diversele zone ale creierului, provocînd moartea celulelor și apariția demenței.

Cercetătorii au descoperit că uleiul de măsline schimbă modul de acțiune al acestor substanțe chimice, împiedicîndu‑le să atace celulele nervoase și să le distrugă.

Pînă în prezent, aceste experimente au fost realizate doar în laborator, în eprubete, iar cercetătorii spun că testele trebuie continuate pe animale și apoi pe subiecți umani.

Studiul a fost coordonat de Paul Breslin, un expert în psiho‑biologie de la Universitatea din Philadelphia (SUA).

Pînă recent, se credea că demența apare atunci cînd se formează anumite plăci între celulele cerebrale, blocînd semnalele dintre acestea. Însă, oamenii de știință au remarcat recent că, deși foarte multe dintre persoanele în vîrstă prezintă aceste plăci amiloide, doar cîteva dintre ele dezvoltă maladia Alzheimer. Specialiștii au identificat de curînd o mică proteină, numită ADDL, care atacă neuronii.

Echipa doctorului Breslin a identificat proteina ADDL în 1998, declarînd că aceasta va conduce la o "modificare majoră" în analizele cauzelor dezvoltării bolii și în conceperea tratamentelor împotriva maladiei Alzheimer.

Noul studiu s‑a bazat pe analiza substanței oleocantal din uleiul de măsline, despre care se știe deja că are proprietăți antiinflamatorii și că este un antioxidant puternic.

Uleiul de măsline are efecte benefice asupra organismului, protejîndu‑l contra maladiilor cardiace, a creșterii nivelului de colesterol rău, a astmului și chiar a unor tipuri de cancer. Uleiul de măsline face parte din dieta mediteraneană, despre care se crede de multă vreme că îi ajută pe oameni să trăiască pînă la o vîrstă înaintată.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de măsline și afecțiunile hepatice   16.01.10 9:36

http://www.evenimentul.ro/articol/uleiul-de-masline-si-afectiunile-hepatice-1.html
Uleiul de măsline și afecțiunile hepatice





Uleiul de măsline, în special cel presat la rece, se găsește în comerț din abundență. Mai scump față de celelalte uleiuri alimentare, uleiul de măsline are în plus o importanță terapeutică deosebită. În măslinele verzi, cantitatea de ulei este de 15 la sută, iar în cele mature de 58 la sută.

După cum ne-a spus dna Iulia Tunaru, terapeut naturist, membru al Asociației Naționale pentru Terapii Complementare din România (ANATECOR), acizii grași mononesaturați conținuți în uleiul de măsline întăresc imunitatea dar și rezistența vaselor sanguine și a pereților arteriali. Acest ulei este deosebit de nutritiv, fiind un foarte bun adjuvant în tratarea afecțiunilor hepatice, mai ales în dischinezii biliare, având efect colagog. Este deosebit de util în insuficiență hepatică și în eliminarea calculilor biliari. Este decongestionant hepatic, antiinfecțios, cicatrizant, antianemic, antirahitic, scade colesterolul din sânge și previne bolile de inimă. Este laxativ, fără a produce colici, având efect helminitic (omoară viermii intestinali).

În afecțiuni hepatice și dischinezii biliare, dna Tunaru recomandă, ca dimineața, pe stomacul gol, să se ia o lingură de ulei de măsline, după care se ia o lingură de zeamă de lămâie, apoi se stă pe partea dreaptă 10-15 minute. Acest tratament se face zilnic, timp de 3 săptămâni.

Pentru litiază biliară și hepatică, timp de 4 zile se mănâncă numai mere, 2-3 kg/zi, iar în a patra zi, seara, se înghit 250 ml ulei de măsline și 250 ml zeamă de lămâie, alternativ, o lingură de ulei, o lingură de lămâie, până se termină cantitățile. Dimineața, la primul scaun, pietrele se elimină. Revenirea la masa normală se face astfel: dimineața -- suc de morcov, țelină și sfeclă; la prânz -- o supă cremă de legume; seara -- un iaurt.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 112889
Data de inscriere: 14/12/2005

MesajSubiect: Dieta mediteraneană, bogată în ulei de măsline, previne canc   18.01.10 8:53

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/dieta-mediteraneana-bogata-in-ulei-de-masline-previne-cancerul-5358934


Dieta mediteraneană, bogată în ulei de măsline, previne cancerul

"Rezultatele studiului vin în sprijinul ideii că dieta mediteraneană reduce riscul de cancer și susține nevoia de a continua promovarea acestui regim alimentar în zonele în care acesta își pierde adepții", a declarat Carlos A. Gonzalez, de la Institutul de oncologie catalan din Barcelona, coordonatorul studiului.
Dietele tradiționale din Grecia, Italia și alte țări mediteraneene oferă protecție împotriva multor boli, inclusiv a cancerului. Însă există puține informații despre modul în care acest tip de dietă influențează riscul de a dezvolta un anumit tip de cancer. Gonzalez și echipa sa de specialiști au analizat modul în care aceasta influențează riscul de cancer stomacal.
33% mai puține riscuri de cancer pentru fanii dietei mediteraneene
Cercetătorii au analizat date obținute din studiul European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC), la care au participat 485.044 de voluntari, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 70 de ani, din zece țări europene. Fiecărui voluntar i s-a dat o notă, pe o scală de la 0 la 18, în funcție de cât de apropiată era dieta lui de cea mediteraneană. Dieta mediteraneană este bogată în legume, fructe, pește, cereale, ulei de măsline și săracă în carne roșie și produse lactate.
În timpul studiului, care a durat nouă ani, 449 dintre voluntari s-au îmbolnăvit de cancer stomacal. Persoanele a căror dietă respecta cel mai mult principiile celei mediteraneene au prezentat cu 33% mai puține riscuri de a se îmbolnăvi de cancer stomacal, comparativ cu persoanele care respectau cel mai puțin aceste reguli alimentare.
Doar 23% dintre persoanele diagnosticate cu cancer stomacal trăiesc mai mult de cinci ani de la apariția bolii.

_________________
http://www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
 

MASLINELE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum Informativ :: Medicina/Terapie-