CARTOFUL

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 29.09.13 19:40

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 25.04.13 17:23

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 31.10.12 14:07

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 16.03.12 21:08

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Supercartoful va scapa omenirea de foamete?

Mesaj Scris de Admin la data de 24.07.11 11:47

Analistii economici de pretutindeni avertizeaza ca, dupa actuala criza financiara, planeta ar fi putea fi afectata de un dezastru si mai mare: o criza alimentara fara precedent, care ar putea declansa cea mai cumplita foamete din istoria omenirii. Temerile sunt cu atat mai accentuate cu cat populatia Terrei creste intr-un ritm alarmant, iar resursele de hrana raman aproape constante. O posibila solutie la aceasta problema ar putea-o reprezenta crearea de specii de plante mai rezistente la boli si mai rodnice, cu ajutorul ingineriei genetice.
Cartoful – o „paine” pentru 2 miliarde de pamanteni

Nu mai departe de acum cateva zile, o echipa de savanti din Marea Britanie a anuntat descifrarea codului genetic al cartofului. Intelegerea genomului cartofului va permite dezvoltarea unor varietati deosebite de cartof, astfel incat aceasta planta din familia Solanaceelor, care constituie hrana de baza pentru sute de milioane de oameni, sa devina practic invulnerabila in fata bolilor si a daunatorilor si sa posede valori nutritionale superioare. Cartoful este a treia resursa de hrana a omenirii, dupa grau si orez si ar putea ajunge si mai sus pe acest „podium”, daca modificarile genetice vor permite obtinerea de recolte mai abundente, capabile sa hraneasca o populatie umana care, potrivit estimarilor specialistilor, va ajunge la 9 miliarde de locuitori in 2050.
Cartofii sunt cultivati in peste 120 de tari ale lumii si sunt consumati zilnic de peste un miliard de oameni. In 2007, recolta totala de cartofi a fost de 300 de milioane de tone, cantitate considerata insuficienta insa, in conditiile in care, potrivit estimarilor stiintifice, peste 2 miliarde de oameni vor depinde de cartof, pentru hrana lor, a animalelor sau in scopuri mercantile. In plus, cartoful ramane vulnerabil in fata bolilor, o mana care a afectat aceste plante anul trecut ducand la pierderi de peste 5 miliarde de dolari.

Mai rezistent, mai mare, mai nutritiv

Dar dr. Glenn Bryan, conducatorul echipei de la James Hutton Institute din Scotia care a patruns tainele genomului de cartof, este optimist: „Aceasta segmentare a genomului constituie un pas important in intelegerea biologiei cartofului, care va accelera crearea unor noi varietati de planta. Lucrul va fi posibil prin identificarea genelor si markerilor genetici care influenteaza dezvoltarea tuberculilor si rezistenta plantei la factorii ostili de mediu sau la daunatori si prin introducerea celor mai bune elemente genetice la toate speciile de cartofi. Totodata, vom putea creste cantitatea de proteina vegetala din planta, pentru ca, dupa cum se stie, speciile existente de cartofi sunt deficitare, din punct de vedere nutritiv, ele avand doar circa 2 grame de proteine utilizabile la 100 g de tubercul.”
Bryan a aratat ca descifrarea genomului de cartof a fost o sarcina extrem de dificila, pentru ca aceasta planta are patru copii ale codului ei genetic, fiecare usor diferita de celelalte. Prin comparatie, oamenii au doar doua copii, mostenite de la ambii parinti. Cartoful primeste doua copii ale secventei genomului de la „planta-mama” si alte doua de la „planta-tata”, fiecare copie constand in 12 cromozomi, „pachetele” de ADN continand genele. Din acest motiv, savantii britanici au lucrat cu „clone” de cartofi, cu o structura mai simpla, spre a-si usura analiza. Secventa genomului a fost obtinuta dintr-o clona „homozigota”, in care toate copiile ADN erau identice. Aceasta a fost comparata cu o clona „heterozigota”, de asemenea modificata genetic, pentru a sublinia diferentele.


Supercartoful va scapa omenirea de foamete?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 05.05.11 19:22

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 21.11.10 13:28

Sucul de cartofi, foarte util în gastrite și ulcer

Sucul de cartofi conține hidrați de carbon, protide, lipide, săruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hrănitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat în gastrite, ulcere gastrice și duodenale, diabet, litiază biliară, constipație. Se bea câte jumătate de pahar, de 3-4 ori pe zi, timp de o lună, în diabet sau ulcere gastroduodenale.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 10.10.10 15:58

Cartoful, leac pentru dureri
Migrenele rebele dispar sau sunt atenuate cu aplicații de feliuțe de cartof pe frunte, ceafă și tâmple. Feliile pot fi fixate cu un prosop și se înlocuiesc după ce se încălzesc pe piele și se usucă. La reușita metodei concură și relaxarea pacientului, care este bine să stea culcat, în liniște, într-o cameră întunecoasă.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 06.10.10 19:00

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 11.08.10 13:13

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 10.08.10 8:00

Un strop de sanatate
Cartoful te scapa de vanatai Daca te lovesti sau ai noduli in urma injectiilor, aplica o felie de cartof pe zona afectata si problema va disparea. Cartoful trateaza si eczemele pielii, durerile in gat, de urechi, reumatismul, tranzitul intestinal lent, ulcerele si gastrite.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cartoful nu ingrasa

Mesaj Scris de Admin la data de 09.08.10 14:39

Cartoful nu ingrasa


  • Cartoful e recomandat de medicina moderna pentru ca e sanatos, hranitor, energetic, permis tuturor celor predispusi la ingrasare. Inlesneste functiile intestinale, combate ulcerul, este cicatrizant. Daca nu e preparat cu grasime, cartoful nu ingrasa. Este chiar recomandat obezilor, hepaticilor. Administrate diabeticilor, zilnic cite 1 kg-1,5 kg de cartofi, s-a constatat atenuarea simptomelor morbide (glicozurile, poliurie, polidipsie). Chiar daca este voluminos, cartoful are 80% apa, un pic mai putin decit laptele. Un cartof de dimensiuni medii cintareste in jur de 150 de grame si furnizeaza organismului doar 100-110 kilocalorii, cit un pahar de suc de portocale. Un cartof are numai 10 miligrame de sodiu (de 400 de ori mai putin decit aportul zilnic de sodiu). Potasiu are, insa, din plin: de trei ori mai mult decit o portocala si chiar si mai mult decit o banana. Sint mai greu de digerat cartofii prajiti, deoarece contin mai multe lipide. Cartofii fierti nu trebuie pastrati mai mult de 24 ore. Nu consumati portiunile verzi ale cartofului. Sint toxice!
Consumul de cartofi poate aduce mai multe beneficii decât consumul de spanac



  • Cartoful poate aduce multe beneficii organismului uman, însă din cauza faptului că cei mai populari sunt cartofii prăjiți, plini de grăsime, beneficiile nu mai apar. Mai mult, până și cartofii copți sunt „îmbogățițicu unt, brânză sau bucăți de șuncă
Ca urmare, de multe ori, consumul de cartofi, astfel gătiți, contribuie serios la apariția afecțiunilor cardiace sau chiar a unui atac de cord. Însă consumul cartofilor copți, simpli, fără grăsimi, constituie o sursă de fibre care oferă protecție împotriva bolilor de inimă și, mai mult, are foarte puțin calorii. Cartofii sunt o bogată sursă de vitamina C, de vitamina B6, de potasiu, de magneziu și de fibre, susțin specialiștii.
Reputatia cartofului


  • Studii recente au arătat că reputația cartofilor de a fi bogați în carbohidrați și că trebuie eliminați din alimentația celor care vor să slăbească este falsă. O descoperire surprinzătoare a cercetătorilor arată că broccoli este mai puțin folositor corpului uman decât cartoful. Mai mult, cartoful este mai bogat în fenoli decât spanacul sau varza.
Sucul de cartofi cruzi


  • Sucul de cartofi nu are egal in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerelor gastrice. Calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive. Este un antispastic, diuretic, emolient. Intr-un pahar de vin, se pun doua degete de suc si restul apa calda. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se poate amesteca si cu supa sau ciorba. Ca toate sucurile, si cel de cartofi se altereaza repede; de aceea, trebuie extras si consumat imediat. Milioane de indivizi sufera de artrita, dar putini cunosc actiunea benefica a sucului de cartofi impotriva acestei boli. Extractul crud e indicat si in hepatita si litiaza biliara, constipatie, hemoroizi, scorbut. Sucul de cartofi din soiurile rozalii contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Amidonul de cartof este antiinflamator in bolile gastrointestinale, in intoxicatii cu substante toxice.
Medicamentul pielii


  • Pentru arsuri, degeraturi, crapaturi ale pielii, ulceratii, edeme ale
  • pleoapelor: se rade o cantitate suficienta de cartofi cruzi si se aplica pe locul respectiv, in amestec cu o lingurita de miere sau ulei de masline, lasind sa actioneze cel putin doua ore; se fixeaza cu ajutorul unui bandaj. Se schimba cataplasma in timpul zilei, pina la vindecarea completa. Pentru arsuri solare, se pun cartofi in rondele subtiri. Se lasa sa actioneze citeva minute. Pecinginea trece cu cartof crud, dat prin mixer, se lasa 10 minute, apoi se clateste. Faina de cartofi este un bun calmant in caz de flegmoane, arsuri, erizipel, ulcer varicos, eruptii cutanate si crapaturi ale pielii. Se fixeaza cu un bandaj si se lasa o ora sau doua. Operatia se repeta de doua ori pe zi, pina la vindecarea completa. Pe negi, se pune cartof crud, ras, o data dimineata si o data dupa-amiaza. Transpiratia abundenta a picioarelor se trateaza cu faina de cartofi pudrata pe piele, dupa spalarea picioarelor.
Alunga tusea si migrenele


  • Chiar si frunzele cartofului au intrebuintare terapeutica. 15 g de frunze proaspete se fierb 5 minute in 750 ml de apa. Se strecoara. Ceaiul obtinut se indulceste cu miere. Se bea intre mese pentru calmarea tusei. Pentru migrene, se pot aplica pe frunte si pe timple felii de cartof crud sau frunze proaspete de visin, menta, cimbrisor sau podbal. In cazul durerilor de cap persistente, se va bea suc cald de cartofi (cite 1/4 pahar, de 3 ori pe zi, inainte de masa). Contra parazitilor intestinali: se va minca seara, timp de 3 zile, exclusiv o salata de cartofi amestecati cu 60 g de ulei de nuca. Asadar, nu ocoliti cartofii din dieta zilnica. La masa de seara, 100-200 g de brinza de vaci si citiva cartofi la cuptor reprezinta un regim de sanatate mai bun decit orice medicament din lume.
Leacuri din batrani


  • Cand se formeaza noduli in urma injectiilor, aplicati felii reci de cartofi cruzi.
  • In cazul durerilor in gat, se pun cartofi cruzi rasi si dati prin alcool incalzit; amestecul se asaza intr-o tesatura de bumbac si se aplica pe zona gatului; trebuie pastrata caldura.
  • Pentru cei care sufera de inima, e bun cartoful copt.
  • Pentru a scapa de ulcer, mancati zilnic doua-trei felii de cartofi cruzi sau beti cate 100 ml de suc de cartofi cruzi (simplu sau amestecati cu miere de albine sau suc de morcovi) cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa.
  • In sciatica si dureri reumatice: 100 g de cartofi se fierb intr-o jumatate de litru de apa. Pasta se intinde pe o carpa si se aplica pe locul dureros.
Cartoful si frumusetea


  • Pentru ten gras: aplicati, o data pe saptamana, o masca pe baza de cartof ras amestecat cu zeama de lamaie si lasati sa actioneze 10 minute, dupa care clatiti cu ceai de galbenele sau apa minerala.
  • Pentru ten uscat sau mixt: se face o masca din cartofi fierti si pasati amestecati cu galbenus crud si lapte fiert. Amestecul trebuie sa capete consistenta unei smantani si trebuie lasat sa actioneze 10 minute, apoi se clateste cu ceai de galbenele.
De ajutor gospodinelor


  • Clei din cartofi: fierbem patru sau cinci cartofi timp de o jumatate de ora intr-un litru de apa. Adaugam trei sau patru prafuri de alaun (piatra acra).
  • Ca sa curatam calcarul de pe un vas, fierbem indelung in el coji de cartofi.
  • Ca sa curatam geamurile si oglinzile, le frecam cu o felie de cartof.
  • Ca sa stergem urmele de degete de pe usi, le frecam cu o felie de cartof.
  • Apa de la fiertul cartofilor fara coaja curata perfect argintaria.
  • Pentru a inviora culorile unui covor: il aspiram bine; apoi radem doi cartofi, ii acoperim cu apa calda si-i lasam sa infuzeze doua ore. Ii strecuram si frecam covorul cu pasta obtinuta.
Organizatia Natiunilor Unite a declarat anul 2008 drept Anul international al cartofului.


  • Cartof
  • (bandraburce, baraboi, barabule, balogene, crumpeni, grumciri, hadeburce, mere de pământ, poame de pământ, piciorcă, țermer, solanum tuberosum).
ORIGINE


  • Un platou inalt din muntii Anzi in America de Sud este locul de nastere al cartofului alb, numit astazi “irlandez”.
  • Platoul cunoscut de noi astazi ca Titicaca se intinde pe teritoriul statelor Peru si Bolivia. Indienii Aymara au dezvoltat mai mult de 100 de varietati de cartofi pe care ii ciltivau la inaltimi mai mari de 3000m. Cartofii erau baza alimentatiei incasilor si a indienilor Aymara
ISTORIC


  • In ruinele antice din Peru si Chile, arheologii au gasit ramasite de cartofi, datate din sec.V i.Ch. Incasii ii cultivau ,ii mancau si chiar ii adorau. Adesea cosuri sigilate, pline cu cartofi erau ingropati ca rezerva pentru anii de foamete sau in caz de razboi, ii uscau si formau proviziile carate in expeditii.
LEGENDA


  • Cartofii vechilor incasi aveau coaja de culoare rosie inchisa si miezul galben. Incasii ii numeau “papas”, asa cum sunt numiti si astazi in Peru.
  • O rugaciune incasa spune:
  • O, Creatorule! Tu, care ai dat viata tuturor lucrurilor si ai facut ca oamenii sa traiasca si sa se inmulteasca, inmulteste si fructele pamantului, cartofii si alta hrana pe care ai creat-o, ca sa nu mai suferim de foame si mizerie.
Piedro de Cieza de Leon


  • 1540- primul european care a vazut cartofi, a fost Piedro de Cieza de Leon(1518-1560).
  • Conchistador spaniol si istoric, care a scris despre cartof in opera sa: “Peru- Descoperire si cucerire” -1560
Gonzalo Jimenez de Quesada


  • 1565- exploratorul spaniol Gonzalo Jimenez de Quesada, a adus cartoful in Spania, in locul aurului pe care il cautase zadarnic.
  • 1588- o legenda irlandeza spune ca vasele armatei spaniole esuate pe coastele irlandeze , erau incarcate cu cartofi
In sec. XX, a devenit alimentul de baza in toate tarile lumii


  • Cartoful a ajuns in Europa prin secolul XVI si, de atunci, nu ne-a mai lipsit de la masa. Aceasta leguma aparent banala, daca este fiarta pe abur sau inabusit, dezintoxica organismul, datorita continutului sau bogat in potasiu. Contribuie la eliminarea acidului uric, fiind indicat in reumatism si artroza. Slab hipnotic si calmant, cartoful e foarte bun pentru persoanele nervoase, cu crampe, insomnii, tuse pe baza nervoasa. Este recomandat si diabeticilor, copt in cenusa, in asa fel incit sa nu i se piarda nici savoarea, nici calitatile nutritive. Cartoful reduce glicozuria, determina o ameliorare a starii generale si, la bolnavii cu complicatii chirurgicale, o revitalizare a tesuturilor, prin favorizarea proceselor de cicatrizare. Cartoful contine provitamina A, vitamina K (antihemoragica si antianemica), sulf (combate excesul de seboree si fier). Constituie una dintre principalele surse de vitamina C a francezilor, care consuma in jur de 120 kg de cartofi pe an de persoana. Dr. Leon Binet a demonstrat ca aceasta leguma contine o substanta azotata, tuberina, care favorizeaza cresterea copiilor. Mai cu seama cartofii noi sint bogati in tuberina. POSTAT DE "ANITA 47"
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 07.08.10 11:48

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cartofii noi pot favoriza cresterea la copii

Mesaj Scris de Admin la data de 31.05.10 14:27

Cartofii noi pot favoriza cresterea la copii
Prezent in Europa inca de prin secolul al XVI-lea, cartoful poate aduce beneficii nebanuite organismului uman. El reprezinta o bogata sursa de vitamina C, B6, K, provitamina A, sulf, potasiu, magneziu si fibre. Dr. Leon Binet, presedintele Academiei de medicina din Paris, a demonstrat ca aceasta leguma contine o substanta azotata – tuberina – care favorizeaza cresterea la copii, mai cu seama cartofii noi. Contribuind la eliminarea acidului uric, cartoful este indicat in reumatism si artroza. Copt in cenusa, este recomandat chiar si diabeticilor deoarece reduce glicozuria, determinand o ameliorare a starii generale. Din pacate, intrucat cei mai populari sunt cartofii prajiti, plini de grasime, toate aceste beneficii nu mai apar. Mai mult, pana si cartofii copti sunt “imbogatiti” cu unt, branza sau bucati de sunca, fapt ce contribuie serios la aparitia afectiunilor cardiace.

Sucul de cartofi cruzi nu are egal in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerelor gastrice. Calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive. Puneti intr-un pahar doua degete de suc de cartof crud iar restul apa calda si beti-l dimineata, pe stomacul gol. Se poate amesteca si cu supa sau ciorba. Este foarte eficient si in tratarea artritei.
Ca toate sucurile, si cel de cartofi se altereaza repede; de aceea, trebuie extras si consumat imediat.
Vindeca afectiuni ale pielii. Pentru arsuri, degeraturi, crapaturi ale pielii, ulceratii ori edeme ale pleoapelor, radeti o cantitate suficienta de cartofi cruzi, amestecati-o cu o lingurita de miere sau ulei de masline, aplicati-o, prin fixarea cu un bandaj, pe locul respectiv si lasati-o sa actioneze cel putin doua ore. Repetati operatiunea pana la vindecarea completa. Impotriva arsurilor solare, puneti rondele subtiri de cartofi si lasati-le sa actioneze cateva minute. Impotriva negilor, aplicati pe locul afectat cartof crud ras, o data dimineata si o data dupa-amiaza.
Alunga tusea si migrenele. Se fierb 15 g de frunze proaspete de cartof , timp de cinci minute, in 750 ml de apa, se strecoara si se indulceste cu miere. Se bea intre mese pentru calmarea tusei.
Pentru migrene, se pot aplica pe frunte si pe tample felii de cartof crud, iar in cazul durerilor de cap persistente, se va bea suc cald de cartofi (cate un sfert de pahar, de trei ori pe zi, inainte de masa).

Daca nu este preparat cu grasime, cartoful nu ingrasa
Intrucat este sanatos, hranitor si energetic, medicina moderna recomanda cartoful tuturor celor predisputi la ingrasare.
Chiar daca este voluminos, cartoful are 80% apa, ceva mai putin decat laptele, zece miligrame de sodiu (mult mai putin decat necesarul zilnic), iar potasiu din plin (de trei ori mai mult decat o portocala sau chiar o banana).
Cartofii fierti nu trebuie pastrati mai mult de 24 ore.
De asemenea, nu consumati portiunile verzi ale cartofului. Sunt toxice!
Contra parazitilor intestinali, mancati seara, timp de trei zile, exclusiv o salata de cartofi amestecati cu 60 g de ulei de nuca. La masa de seara, 100-200 g de branza de vaci si cativa cartofi la cuptor reprezinta un regim de sanatate mai bun decat orice medicament din lume.

Leacuri de la bunica
• Impotriva nodulilor formati in urma injectiilor, aplicati felii reci de cartofi cruzi.
• Alungati durerile din gat aplicand pe zona gatului (intr-o tesatura de bumbac) cartofi cruzi, rasi si dati prin alcool incalzit.
• Cartoful copt este foarte bun pentru cei care sufera de inima.
• Pentru a scapa de ulcer, mancati zilnic, cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa, doua-trei felii de cartofi cruzi sau beti cate 100 ml de suc de cartofi cruzi (simplu sau in amestec cu miere de albine ori suc de morcovi).
• In sciatica si dureri reumatice: fierbeti intr-o jumatate de litru de apa 100 g de cartofi, faceti o pasta din ei, intindeti-o pe o carpa si aplicati-o pe locul dureros.
i
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cartoful și oul fac pielea catifelată

Mesaj Scris de Admin la data de 12.04.10 8:40

Cartoful și oul fac pielea catifelată
http://www.click.ro/actualitate/utile/Cartoful-oul-fac-pielea-catifelata_0_936506386.html
Paula Marica ne-a dezvăluit câteva trucuri cosmetice pentru un ten catifelat.



Etapa I: Se amestecă un albuș cu mălai. Se "freacă" fața cu această pastă apoi se clătește cu apă.
Etapa a II-a: Se aplică o mască dintr-un cartof fiert, un gălbenuș, o linguriță de miere și o linguriță de smântână. Masca se lasă pe față 10 minute apoi se spală fața.
Click! Dă-ne un sfat util și te premiem!
Ești expert în curățenie? Cunoști toate trucurile din lume pentru ca locuința ta să fie "lună"? La capitolul bucătărie nu te întrece nimeni? Știi cele mai bune leacuri cosmetice?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sucul de cartofi inhibă tumorile

Mesaj Scris de Admin la data de 30.03.10 12:00

Sucul de cartofi inhibă tumorile
Studii recente au arătat că sucul proaspăt de cartofi conține substanțe înrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltării tumorilor, de oprire a proliferării virusurilor hepatice și efecte hipotensoare. Obținut prin stoarcerea cartofilor bine spălați, sucul trebuie consumat rapid pentru că se oxidează și își pierde proprietățile terapeutice.

În obezitate, se bea o jumătate de pahar cu suc de cartofi cu 15 minute înainte de mese. În hepatită se bea, de două ori pe zi, o combinație formată din 50 ml suc de pătrunjel și 150 ml suc de cartofi. Cura durează o lună, cu 10 zile pauză, după care se poate relua. Reumaticii trebuie să bea jumătate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 14-21 de zile.

În cancerul gastric se beau câte 50 ml de suc de cartofi de trei ori pe zi. Efecte și mai puternice se obțin din amestecul a 100 ml cartofi + 100 ml varză + 500 ml morcov. Întreaga cantitate rezultată se bea pe parcursul unei zile. Sucul de cartofi din soiurile rozalii conține hidrați de carbon, protide, lipide, săruri minerale și vitamine (B1, B6, C, K). În plus, amidonul de cartof este antiinflamator în bolile gastrointestinale și în intoxicații cu substanțe toxice.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sucul de cartofi tratează indigestia

Mesaj Scris de Admin la data de 13.03.10 11:39

Sucul de cartofi tratează indigestia

Conform unui nou studiu, un pahar de suc de cartofi băut în fiecare zi poate înlătura simptomele specifice indigestiei, relatează Daily Mail.
În urma experimentului, aproximativ opt din zece participanți care sufereau de indigestie cronică au înregistrat efecte benefice după doar o săptămână de tratament cu suc de cartofi. De asemenea, una din cinci persoane a declarat că a scăpat de toate manifestările bolii după această perioadă. În unele regiuni ale Europei, sucul din cartofi proaspeți este deja utilizat pentru tratarea afecțiunilor stomacului.
La această cercetare, efectuată de specialiștii de la patru universități din Germania și Australia, au luat parte 40 de adulți, care se confruntau cu simptome ale indigestiei de cel puțin 12 săptămâni. Ei au fost rugați să bea 100 ml de suc de cartofi dimineața, cu jumătate de oră înaintea micului dejun și aceeași cantitate seara, înainte de a merge la culcare. După o săptămână, rezultatele au evidențiat că două treimi dintre voluntari au raportat îmbunătățiri ale stării de sănătate, aproape jumătate au mărturisit că se simțeau mult mai bine, iar 20 la sută au spus că s-au vindecat complet.
Specialiștii sunt de părere că efectul curativ se datorează alcaloizilor care pot fi găsiți în cartofi, substanțe chimice cu caracter bazic ce au proprietatea de a îndepărta aciditatea.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Suc de cartofi contra durerilor de stomac

Mesaj Scris de Admin la data de 13.03.10 11:27

Suc de cartofi contra durerilor de stomac

Se iau 2-3 cartofi mari, se curăță și se spală, apoi se rad pe răzătoarea mică și se adaugă o ceașcă de apă. Se amestecă, se lasă 5 minute, se mai amestecă și se strecoară zeama printr-un tifon sau o strecurătoare de plastic. Se storc bine cartofii, care apoi se aruncă. Zeama obținută se lasă aproximativ 15 minute, într-un vas, să se decanteze. Amidonul se lasă pe fundul vasului, iar apa se scurge cu grijă. În vas rămâne o cantitate de aproximativ două lingurițe de amidon. Se adaugă peste ele 2-3 linguri de apă curată, se amestecă și se bea lichidul obținut.
Cei care au încercat această metodă spun că, după ingerarea lichidului, este necesară întinderea în pat, 5 minute cu fața în sus, 5 minute pe partea dreaptă, 5 minute cu fața în jos și 5 minute pe partea stângă. Astfel, amidonul "pansează" întreg interiorul stomacului. Acest leac se ia, obligatoriu, pe stomacul gol, dimineața, timp de 2 săptămâni și alungă definitiv durerile de stomac la suferinzii de ulcer.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Suc de cartofi contra durerilor de stomac

Mesaj Scris de Admin la data de 06.03.10 17:33

Suc de cartofi contra durerilor de stomac


Se iau 2-3 cartofi mari, se curăță și se spală, apoi se rad pe răzătoarea mică și se adaugă o ceașcă de apă. Se amestecă, se lasă 5 minute, se mai amestecă și se strecoară zeama printr-un tifon sau o strecurătoare de plastic. Se storc bine cartofii, care apoi se aruncă. Zeama obținută se lasă aproximativ 15 minute, într-un vas, să se decanteze. Amidonul se lasă pe fundul vasului, iar apa se scurge cu grijă. În vas rămâne o cantitate de aproximativ două lingurițe de amidon. Se adaugă peste ele 2-3 linguri de apă curată, se amestecă și se bea lichidul obținut.
Cei care au încercat această metodă spun că, după ingerarea lichidului, este necesară întinderea în pat, 5 minute cu fața în sus, 5 minute pe partea dreaptă, 5 minute cu fața în jos și 5 minute pe partea stângă. Astfel, amidonul "pansează" întreg interiorul stomacului. Acest leac se ia, obligatoriu, pe stomacul gol, dimineața, timp de 2 săptămâni și alungă definitiv durerile de stomac la suferinzii de ulcer.
http://www.evenimentul.ro/articol/suc-de-cartofi-contra-durerilor-de-stomac-1.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cartofii dulci, bogăție de vitamine și minerale

Mesaj Scris de Admin la data de 13.02.10 14:41

Cartofii dulci, bogăție de vitamine și minerale

Cartofii dulci se numără printre legumele recomandate de nutriționiști pentru a fi integrate în regimul alimentar de zi cu zi, fiind nu doar gustoși, ci și extrem de sănătoși.

Cartofii dulci, originari din America de Sud și cunoscuți și sub numele de batate, se aseamănă destul de mult cu cei obișnuiți, diferența fiind dată în principal de forma lor alungită la unul dintre capete. Coaja cartofilor dulci are în general o nuanță portocalie, însă există soiuri cu coajă albă, violet sau roșie. Toate soiurile de batate sunt însă foarte bune la gust și benefice pentru sănătate, datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conțin.

Cartofii dulci sunt bogați în betacaroten (de aici și culoarea portocalie), această substanță fiind prezentă sub forma vitaminei A. Antioxidanții nu lipsesc nici ei: batatele au proprietăți antiinflamatorii datorită faptului că sunt o sursă prețioasă de vitamina C. Împreună, vitamina C și betacarotenul combat orice fel de durere articulară și calmează dificultățile de respirație în cazul bolnavilor de astm. Cantitatea de vitamina C pe care o conține un cartof dulce reprezintă cel puțin 25 la sută din cantitatea zilnică recomandată. Așa cum bine se știe, vitamina C aduce o serie de beneficii: joacă un rol important în vindecarea rănilor și în sănătatea orală, protejând totodată organismul împotriva radicalilor liberi.

Sursă de minerale

O substanță foarte importantă pe care o conțin cartofii dulci este manganul. Acesta echilibrează nivelul de glucoză din sânge, reface densitatea osoasă și promovează acțiunea benefică a acizilor grași. De asemenea, manganul reglează funcționarea glandei tiroide la persoanele care suferă de afecțiuni provocate de aceasta și potențează efectele celorlalte vitamine stocate în organism. Un singur cartof dulce vă oferă 0,52 mg din cantitatea zilnică recomandată.

Întrucât fiecare dintre aceste legume conține cel puțin 3 grame de fibre, sunt ideale pentru reglarea funcționării sistemului digestiv.

Și oasele au de câștigat de pe urma consumului de cartofi dulci, pentru că aceștia conțin 23 mg de calciu, contribuind în mod semnificativ la cantitatea zilnică recomandată de calciu.

Dacă suferiți de anemie cu deficiențe de fier, batata este una dintre legumele care nu trebuie să lipsească din alimentația dumnevoastră zilnică.

Fierul de care veți beneficia în urma consumului cartofilor dulci, aproximativ 10 la sută din cantitatea de care aveți nevoie, va ajuta la echilibrarea nivelurilor hemoglobinei, condiția fiind ca aceste legume să fie consumate în mod regulat, de două ori pe săptămână, împreună cu alte alimente care reprezintă surse de fier.

Cartofii dulci conțin, de asemenea, și cupru - o substanță care promovează vindecarea rănilor și care este esențială pentru buna funcționare a sistemului nervos și a celui cardiovascular. O porție de cartofi dulci vă va pune la dispoziție aproximativ 17 la sută din cantitatea de care organismul dumneavoastră are nevoie zilnic.

Salată de cartofi dulci cu vinegretă de portocale

Ingrediente: 2 cartofi dulci, o portocală, o mână de rucola, o ceapă roșie, stafide, ulei de măsline, sare și piper. Pentru vinegretă: o lingură de zeamă de lămâi verzi, o lingură de suc de portocale, 2 linguri de ulei de măsline, o linguriță de miere de albine.

Mod de preparare: cartofii se curăță de coajă, se taie felii, se ung cu ulei și se pun în cuptorul încins în prealabil până se rumenesc bine. Separat, într-un castron se amestecă mierea cu zeama de lămâi verzi și sucul de portocale, apoi cu uleiul. După ce cartofii s-au copt, se toarnă vinegreta și se amestecă bine. Se adaugă frunzele de rucola, ceapa tăiată rondele, portocala tăiată rondele, stafidele, sarea și piperul. Dacă vi se pare că preparatul are un gust neobișnuit, mai puteți adăuga rucola, zeamă de lămâie sau chiar mai multă ceapă.
Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cartoful, un balast plin de calități

Mesaj Scris de Admin la data de 13.01.10 10:38

Cartoful, un “balast” plin de calități



Cartoful este o legumă aparent banală, dar cu proprietăți foarte eficente în tratarea unor boli. Această legumă este bogată în vitamine din complexul B, dar nu trebuie neglijate nici cantitățile de vitamina C și K. Cartoful este sănătos, hrănitor, foarte digest - mai ales copt în coaja lui, aliment de balast ce înlesnește funcțiile intestinale, anti-ulceros și cicatrizant. Sucul crud preparat din cartof este un bun diuretic, calmant și cicatrizant al mucoaselor digestive și un eficient antispasmodic. Această legumă constituie una din principalele surse de vitamina C a francezilor, care consumă în jur de 120 kilograme de cartofi pe an. Consumat, fără grăsime, cartoful nu îngrașă ci este chiar recomandat obezilor, hepaticilor, pentru favorizarea diurezei. În cazul durerilor în gât, se pun cartofi cruzi rași și dați prin alcool încălzit. Acest amestec se așază într-o țesătură de bumbac și se aplică pe zona gâtului de câte ori este nevoie. De asemenea, pentru a scăpa de ulcer, se recomandă consumarea zilnică a două-trei felii de cartofi cruzi sau 100 ml de suc de cartofi cruzi. Produsul este folosit și în tratamentele cosmetice. Dacă aveți tenul gras, aplicați o dată pe săptămână, o mască pe bază de cartof ras amestecat cu zeama de lămâie și lăsați să acționeze 10 minute. Pentru tenul uscat sau mixt se face o mască pe bază de cartof fiert și pasat amestecat cu gălbenuș crud și lapte fiert. [continuare]
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

CARTOFUL

Mesaj Scris de Admin la data de 19.09.09 7:46

Sucul de cartofi, foarte util în gastrite și ulcer



Sucul
de cartofi conține hidrați de carbon, protide, lipide, săruri minerale,
vitamine (B1, B6, C, K). Este hrănitor, diuretic, energizant,
cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat în gastrite,
ulcere gastrice și duodenale, diabet, litiază biliară, constipație. Se
bea cîte jumătate de pahar, de 3-4 ori pe zi, timp de o lună, în diabet
sau ulcere gastroduodenale. În caz de litiază biliară, obezitate sau
constipație, se bea cîte jumătate de pahar de 1-2 ori pe zi.
Dacă nu poate fi suportat simplu, se poate amesteca în suc de morcovi, cu miere și cîteva picături de suc de lămîie.
Sucul
de cartofi se prepară la fel ca sucul de morcovi. După spălarea și
curățarea cartofilor sau morcovilor, aceștia se toacă foarte mărunt sau
se dau prin răzătoare, apoi se trec prin mașina de tocat sau prin
mixer. Se storc bine și se separă sucul, care trebuie să fie consumat
imediat.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 13.02.10 14:40, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CARTOFUL

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum