Forum Informativ

Istoria evreilor in Romania interbelica, actualitate evreiasca si...lucruri mai putin cunoscute din istoria si cultura romana[si...mondiala].
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  Conectare  
Distribuiti | 
 

 CEAPA

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: CEAPA   12.09.09 12:05

Remedii naturale pentru tratamentul bolnavilor de ateroscleroză

Ateroscleroza
este o boală cronică apărută din cauza unor infiltrări de grăsimi în
partea internă a arterelor, formîndu-se depozite de colesterol și
uneori de calciu, la care se asociază și un proces de scleroză. Această
afecțiune vasculară este caracterizată prin rigiditatea pereților
vasculari, ca o consecință a vîrstei, a exceselor de grăsimi alimentare
și sedentarismului. Boala se constituie și se accentuează o dată cu
înaintarea în vîrstă. Bolnavii acuză dureri de cap, oboseală, scădere a
memoriei, agitație sau depresie, răcire a extremităților, cîrcei și
dureri care apar la mers.


Sucul de ceapă fluidifică sîngele și combate scleroza arterelor
În
alimentația bolnavilor de ateroscleroză, care trebuie să fie una
preponderent vegetariană, lipsită mai ales de grăsimi care generează
colesterol, este bine să se introducă și unele preparate
antiaterosclerotice naturale. Indicat este sucul de la 2 lămîi, diluat
în puțină apă, luat dimineața înainte de masă. Fitoterapia recomandă
cure cu boabe de ienupăr, cu pulbere sau macerat la rece din frunze de
vîsc, cu tije de păpădie, suc de orz verde - 50 ml de 3 ori pe zi și
suc de roșii.
Cercetătorii
britanici au arătat că un regim bogat în ceapă fluidifică sîngele,
micșorînd tromboza și chiar riscul unui infarct. Se iau cîte 15-30 de
picături în apă sau mîncare, timp de o lună. Acesta ajută și în
prevenirea aterosclerozei.
Efecte
deosebite are sucul de ceapă roșie cu miere de albine. Se curăță ceapa,
se trece prin răzătoare și apoi prin mașina de tocat. Din sucul obținut
prin stoarcere se pregătește jumătate de pahar în care se adaugă 2-3
linguri cu miere. Se consumă cîte o treime din preparat la fiecare masă
din zi. Cura durează 3-4 luni, cu o pauză de 30 de zile și are efect în
congestia cerebrală și în combaterea aterosclerozei.
Același
efect antisclerotic îl are maceratul de usturoi cu lămîie. Într-un vas
se pune o căpățînă de usturoi curățat și pisat, se adaugă coaja rasă și
zeama de la o lămîie și 1 l apă clocotită. Se acoperă și se lasă la
macerat 2 zile. Se consumă cîte 3 linguri pe zi, timp îndelungat.
După
unii cercetători, ateroscleroza ar fi generată de carența de vitamină
C. Prin urmare, se recomandă un regim dietetic foarte bogat în această
vitamină.
Apiterapia - o metodă de mare ajutor în combaterea bolii
Un
foarte bun efect în combaterea aterosclerozei îl au produsele stupului.
Cîteva rețete ne-au fost oferite de dl prof. Vasile Andrițoiu, din
Tîrgu Jiu, specialist în apiterapie și colaborator apropiat al ziarului
nostru. În primul rînd, dl Andrițoiu recomandă oțetul de mere cu miere
de albine (se găsește în magazinele Apicola). Se pun 2 lingurițe
preparat la 100 ml apă și se bea de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Cea
mai indicată miere în caz de ateroscleroză este cea de tei - o ceașcă
de miere amestecată cu 1 lingură de hrean ras se lasă la macerat o
noapte și se consumă a doua zi, cu lingurița, pînă seara la culcare.
Cura este de 30 de zile, de două ori pe an, în lunile aprilie și
octombrie.
De
folos este și lăptișorul de matcă liofilizat. Se varsă într-un pahar o
fiolă de lăptișor și o fiolă de solvent și se omogenizează prin
agitație. Se ține sub limbă cîteva minute și apoi se înghite. Se bea
cîte o fiolă zilnic, timp de 20 de zile. Cura se repetă de 4 ori pe an,
cîte una în fiecare trimestru.
Polenul
se consumă în doze de 20 g pe zi, dimineața, pe stomacul gol, timp de
30 de zile. Pînă la ameliorarea completă a bolii se țin cure cu
tinctură de propolis - 20 g propolis (proaspăt recoltat de către
apicultori cu experiență) la 100 ml alcool de 80-86 grade. Se iau 30
picături, zilnic, în 100 ml apă sau ceai.
Preparat din produse apicole și usturoi
Mai
întîi se prepară macerul de usturoi în alcool: 125 g usturoi tocat la
125 ml alcool de 96 grade. Se macerează timp de 10-15 zile, după care,
prin presare și stoarcere, se obțin 175 ml macerat.
Apoi
se obține extractul moale de propolis: 43 g propolis brut, fără
impurități, în 57 ml alcool de 96 grade. Se dizolvă propolisul în
alcool, se lasă să se evapore alcoolul pînă la starea de pastă moale,
rămînînd 50 ml de extract. Se iau 30 ml pastă moale și se amestecă în
70 ml alcool de 96 grade, pentru a obține un extract alcoolic de
propolis în concentrație de 30 la sută.
Pentru
obținerea preparatului final se amestecă 175 ml macerat de usturoi cu
25 ml extract alcoolic de propolis de concentrație 30 la sută și 50 g
miere de salcîm. Se obține în total 250 ml preparat, ceea ce
echivalează cu 2.700-3.000 picături necesare unui tratament permanent
de 300 de zile. Picăturile se iau în puțină apă, de 3 ori pe zi,
înainte de mesele principale. Este bine ca înainte de administrare să
se agite flaconul.
Același
efect îl are și maceratul de usturoi cu lămîie: într-un vas, se pune o
căpățînă de usturoi pisat, se adaugă coaja rasă și zeama de la o lămîie
și 1 l apă clocotită. Se acoperă și se lasă la macerat 2 zile. Se
consumă 3 linguri pe zi, timp îndelungat.
Alte remedii
Indicat atît în prevenirea, cît și în tratarea aterosclerozei este infuzia
în amestec din frunze de vîsc (30 g), păducel (30 g), frunze de
anghinare (20 g), frunze de mesteacăn (20 g) și traista ciobanului (10
g)
. Se pune 1 linguriță amestec, uscat și mărunțit, la o cană cu apă. Se beau 2 căni de infuzie pe zi. La fel de util este maceratul la rece din frunze de vîsc, flori de păducel și bulbi de usturoi, cîte 10 g din fiecare. Se pune 1 linguriță amestec la o cană cu apă. Se beau cîte 2-3 căni.



Citeste articolul


Ultima editare efectuata de catre Admin in 07.11.09 13:33, editata de 1 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Ceapa, leguma cenusareasa din bucatarie http://www.google.c   17.09.09 18:33

Ceapa, leguma cenusareasa din bucatarie

http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct
In
tratarea racelii, a gripei si a bronsitei, ceapa are efecte remarcabile.
Degeraturile, problemele respiratorii sau reumatice, caderea parului sau
durerile de cap pot fi tratate eficient cu ajutorul sucului proaspat de ceapa.




O leguma banala, poate prea ieftina si prea la indemana
ca sa o consideram pretioasa, producatoare de lacrimi si lasand in urma ei un
miros neplacut, astfel este perceputa ceapa. Nu fugi insa de ea, ci serveste-o
ca pe unul dintre alimentele minune pe care natura ni le pune la dispozitie in
hrana noastra cea de toate zilele. Haideti sa-i dam Cezarului ce este a
Cezarului si sa reabilitam acest aliment la statutul de aliment medicament pe
care il merita. Benefiicile pe care consumul de ceapa le aduc organismului sunt
numeroase. Pentru ca merita mentionate, reamintite si neaparat stiute iata
asadar care sunt acestea:
Este recomandat ca ceapa sa fie consumata mai ales
in stare proaspata, coapta in coaja sau sub forma de supa, devenita celebra in
bucataria traditionala pariziana. Ceapa are proprietati antibacteriene puternice
si de aceea este un remediu excelent pentru tratarea infectiilor respiratorii.
In compozitia cepei intra albumina, cantitati minime de grasime, vitamine din
complexul B, C si E si flavonoide. 100 g de ceapa au un continut scazut de
calorii -circa 22 kcal (de aceea poate fi consumata si in curele de slabire si
detoxifiere) si 2 g fibre alimentare, 260 mg potasiu, 26 mg vitamina C, 39 mg
calciu, 54 micrograme acid folic, caroten, fosfor, iod.
In niciun caz nu
trebuie sa uitam ca ceapa contine si flavonoizi, substante cu rol important in
reducerea nivelului de colesterol din singe si fluidizarea acestuia. 100 g de
ceapa mai contin si 50 mg de vitamina C, doza zilnica recomandata. La randul
sau, vitamina C are rol esential in neutralizarea radicalilor liberi si a
nitrozaminelor. De asemenea, unele ingrediente active din ceapa contribuie si la
optimizarea irigarii creierului cu sange, contribuind la imbunatatirea memoriei
de scurta durata.
Ce mai trebuie sa stim despre beneficiile consumului de
ceapa? Consumand ceapa in stare proaspata, reducem considerabil riscul aparitiei
infarctului miocardic. Ceapa impiedica dezvoltarea celulelor daunatoare care se
pot dezvolta la nivelul colonului si contribuie la eliminarea ureei. Un
flavonoid puternic continut de ceapa este cuercitina, antioxidant cu functia de
prevenire a afectiunilor cardiovasculare si a cancerului la colon. Conform unor
cercetari recente, ceapa mai are si o alta functie importanta, aceea de scadere
a glicemiei. Oligozaharidele continute de ceapa au rol de echilibrare a florei
cenusareasa din bucatarieIn tratarea racelii, a gripei si a bronsitei,
ceapa are efecte remarcabile. Degeraturile, problemele respiratorii sau
reumatice, caderea parului sau durerile de cap pot fi tratate eficient cu
ajutorul sucului proaspat de ceapa.



Ceapa are un puternic
efect detoxifiant si purifiant, stimuland rinichii in eliminarea toxinelor.
Sucul de ceapa este cel care cumuleaza mai toate proprietatile legumei: este un
diuretic eficient, are proprietati antireumatice si antiinfectioase, ajutand
totodata la oxigenarea sangelui si la calmarea sistemului nervos. Sucul de ceapa
poate fi utilizat cu incredere in cazurile de stres, depresie sau oboseala
fizica si psihica. Deficitul de sulf din organism poate fi prevenit prin
consumul de ceapa, ceapa continand o cantitate semnificativa de sulf.

In
tratarea racelii, a gripei si a bronsitei, ceapa are efecte remarcabile.
Degeraturile, problemele respiratorii sau reumatice, caderea parului sau
durerile de cap pot fi tratate eficient cu ajutorul sucului proaspat de ceapa.
Ceapa poate fi folosita si ca remediu impotriva insomniilor sau chiar ca remediu
impotriva celulitei prin frictionari ale pielii cu suc de ceapa. Una peste alta,
ceapa ajuta la normalizarea temperaturii corpului si de aceea este recomandata
dupa expunerea prelungita la soare.
In general, nu exista restrictii in ceea
ce priveste cantitatea de ceapa care poate fi consumata, insa in cazul unor
persoane cu stomacul mai sensibil, consumul mare de ceapa poate da nastere unor
iritatii gastrointestinale


Ultima editare efectuata de catre Admin in 10.10.09 10:17, editata de 1 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Sucul de ceapă combate surmenajul intelectual Cel mai efici   26.09.09 9:34

Sucul de ceapă combate surmenajul intelectual

Cel mai eficient mijloc pentru obținerea sucului de
ceapă este storcătorul electric. Ceapa conține vitamine (A, B, C) și
săruri minerale. Este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic,
renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfecțios, antisclerotic,
antireumatismal. Se utilizează în astenii, surmenaj intelectual,
reumatism, afecțiuni respiratorii (guturai, bronșită, astm), gripă,
diabet, ateroscleroză, obezitate, impotență, prostatite, edeme. Se bea
cîte un pahar pe zi. Se poate amesteca în puțin suc de țelină sau de
morcovi. De asemenea, se poate bea după ce i s-au adăugat cîteva
picături de zeamă de lămîie sau diluat cu apă.



Citeste articolul
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Pentru o bună circulație sanguină   10.10.09 10:16

Pentru o bună circulație sanguină
http://www.evenimentul.ro/printview/pentru-o-buna-circulatie-sanguina-0.html#




Un remediu care acționează favorabil asupra circulației sanguine, mai ales la membrele inferioare, ajutînd la ameliorarea varicelor, este sucul de ceapă cu miere.

Se curăță 1 kg de ceapă roșie și se introduce în aparatul de stors fructe. Sucul obținut se amestecă bine în 300 g miere de albine polifloră și se păstrează la frigider. Se iau cîte 150 g/zi - cîte 50 g înaintea celor 3 mese principale, timp de o lună, cu o săptămînă de pauză. Nu se administrează la bolnavii cu diabet, gastrite, ulcere gastrice și duodenale. Se păstrează, maxim o săptămînă, la frigider.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Tinerețe fără bătrânețe cu o ceapă pe zi   13.12.09 9:53

Tinerețe fără bătrânețe cu o ceapă pe zi
Tinerețe fără bătrânețe cu o ceapă pe zi
Charlie Northam împlinește peste trei săptămâni venerabila vârstă de 91 de ani. Nu a simțit niciodată că sufletul sau corpul i-ar fi îmbătrânit. A avut mereu o viață activă, s-a hrănit sănătos și a făcut chiar și câteva excese pe care mai târziu le-a compensat cu odihnă sănătoasă. Charlie Northam cântă încă în corul bisericii. Cântă acolo de 81 de ani. S-a căsătorit la vârsta de 27 de ani cu Mabel și și-au construit împreună viața în satul Montacute din districtul Somerset (în sudul Marii Britanii).




În ultimii 40 de ani, soții Northam au cultivat legume în grădina din spatele casei - au și roșii, și ceapă, și cartofi, spanac, fasole etc. Nu au folosit niciodată chimicale pentru a alunga dăunătorii sau a grăbi apariția recoltei. În fiecare an, scot din pământ 500 de cepe aurii, mari, frumoase, extrem de hrănitoare. Mai dau din ele copiilor, însă mare parte e păstrată în cămara casei din Montacute, satul în care trăiesc cei mai longevivi oameni, potrivit unor statistici citate de presa britanică. De când se știu, Charlie și Mabel consumă câte o ceapă pe zi și apă de izvor din belșug. "Cred că acesta este unul dintre motivele majore pentru care oamenii din satul nostru trăiesc atât de mult. Suntem fericiți. Săraci, dar fericiți", comentează domnul Northam. Mulți locuitori din Montecute au în dieta lor zilnică două produse la care nu renunță niciodată - o ceapă și o cană de apă proaspătă de izvor. Shirley Hann nu a cumpărat niciodată legume sau fructe de la magazin. Are tot ce-i trebuie în curtea casei. Pământul trebuie lucrat ca să rodească, iar Shirley, deși are 74 de ani, nu fuge deloc de muncă.

Bill Duffon, la cei 83 de ani, se cațără cu ușurință pe schelele din jurul casei sale din Montacute. Omul își repară singur ramele ferestrelor și recunoaște că secretul agilității sale constă în alimentația echilibrată și cât mai naturală, dar și în medicația recomandată de doctorul de familie. Ceilalți locuitori ai satului intervievați de jurnaliștii de la cotidianului britanic The Guardian nu îi țin isonul în totalitate lui Bill. Kevin și Carolyn Bowmaster s-au născut și au crescut aici și au observat că aerul curat al pădurilor din jur, dar și hrana crudă consumată de oameni reprezintă așii din mâneca celor care, la vârste atât de înaintate, se țin încă bine pe picioare și aproape că nu se vaită de nimic.

Î.HR.
Arheologii au descoperit că în urmă cu cinci milenii, în timpul erei bronzului, oamenii foloseau ceapa atât în alimentație, cât și în tratarea unor afecțiuni. Potrivit cercetătorilor, în Egiptul Antic, cu 2000 de ani înainte de Hristos, ceapa era considerată un simbol al vieții eterne, datorită formei sale rotunde și a inelelor concentrice, dar și un tribut adus zeilor pentru ca sufletele celor morți să ajungă în Rai. Istoricii spun că, în Antichitate, egiptenii își îngropau faraonii punându-le pe ochi rondele de ceapă, atleții greci consumau această legumă crezând că le va subția sângele, iar gladiatorii romani erau frecați cu bulbii aurii în timpul antrenamentelor pentru a-și încălzi mușchii.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: CEAPA   21.12.09 12:45

Tusea este primul simptom al unei raceli pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masuri de prevenire. Este agasanta, chiar chinuitoare, insa ajuta la indepartarea secretiilor de pe caile respiratorii. Intr-un fel se poate spune ca este un rau necesar. Acesta este modul in care organismul se apara de eventualii daunatori ce pot patrunde prin caile respiratorii, catre bronhii si plamani. In tuse se disting doua faze principale: faza iritativa, initiala (tuse seaca, fara expectoratii) si faza productiva, cu secretii abundente. In prima faza (cea iritativa), se recomanda plante si substante cu actiune calmanta, antispastica si sedativa, astfel incat bolnavul sa fie scutit de efortul deosebit al cailor respiratorii si nu numai, pentru invingerea actului reflex. In cea de-a doua faza (cea productiva), se recomanda plante si substante cu actiune emolienta si expectoranta, ce permit fluidificarea si usurarea eliminarii secretiilor.

Prima faza: tusea uscata

Fiind provocata de iritatiile mucoaselor care captusesc caile respiratorii, fara expectoratii, aceasta tuse devine foarte obositoare si greu de suportat, repetandu-se la intervale scurte de timp, atat ziua, cat si noaptea.
Pentru calmarea ei sunt recomandate:
• O cana cu lapte cald, indulcit cu miere, in care se pune o lingurita cu sirop de ceapa sau de praz (dimineata si seara). Vezi mai jos modul de preparare;
• Sirop de ridichi sau de napi (5-6 linguri pe zi). Pentru prepararea acestui sirop, in ridiche se face o scobitura care se umple cu miere sau zahar, apoi se lasa cel putin sase ore intr-un loc calduros, dupa care se poate consuma.
• Siropul de brad si cel de pin sunt, de asemenea, foarte bune antitusive;
• Infuzie de busuioc (30 g flori sau frunze la 1 litru de apa), din care se beau trei cani pe zi, intre mese. La fel se poate utiliza si infuzia de cimbru, flori de tei etc.
Se mai pot utiliza, de asemenea, si cateva amestecuri de plante a caror eficienta in combaterea tusei a fost verificata de-a lungul timpului:
• patlagina, lumanarica, podbal, soc si mierea ursului; • lumanarica, ciubotica-cucului si nalba mare; • tei, ciubotica-cucului, nalba de gradina, cimbru de cultura, isop, trei-frati-patati si fenicul; • patlagina, tei, podbal, coada-soricelului, limba-mielului, limba-cainelui si muschi-de-piatra.

Remedii pentru tusea productiva

In aceasta faza apare fenomenul de eliminare a unor secretii ale mucoaselor cailor respiratorii (sputa, mucus, secretii nazale, sange), care invelesc eventuale corpuri straine din plamani si le transporta spre exterior prin miscarile ritmice si bine coordonate ale cililor.
Pentru fluidificarea si usurarea eliminarii acestora sunt recomandate:
• Decoct din doua cepe cu coaja, taiate marunt, fierte impreuna cu trei nuci zdrobite, intr-un litru de apa, timp de 10-15 minute. Se indulceste cu miere si se bea intreaga cantitate, cu inghitituri mici, in cursul unei zile. Are efecte emoliente, expectorante si imuno-stimulatoare;
• Decoct de radacina de telina si morcovi (doua cani mici pe zi);
• Sirop de praz (2-4 linguri pe zi). Pentru preparare, timp de 30 de minute, se fierb 150 g de praz intr-un litru de apa, dupa care se adauga 150 g de miere;
• Sirop de ceapa indulcit cu miere (2-4 linguri pe zi). Se spala bine o ceapa intreaga, cu tot cu frunze, se pune la fiert in 500 ml apa si 3 linguri de zahar si se fierbe pana scade apa si devine un sirop maroniu grosut. Se scoate ceapa, iar siropul se pune intr-o sticluta. Este valabil 24 de ore;
• Infuzie de flori de gutui (30 g la 1 litru de apa), sau ceai din samburi de gutui (o lingurita de samburi la o ceasca de apa clocotita);
• Decoct din radacina de iarba mare (20 g la 200 ml apa). Se iau 3-4 linguri pe zi.

Recomandari apiterapeutice

• Miere cu lapte fiert. Se dizolva 50 g miere zaharisita intr-o cana de lapte dulce fiert la care se adauga un galbenus de ou proaspat. Se bea cu inghitituri mici;
• Tinctura de propolis (60 g propolis la 200 ml alcool). Se iau cate 15-30 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese;
• Miere (4 linguri) amestecata cu unt (4 linguri) si 100 ml alcool rafinat 30%. Se ia o lingura dimineata pe stomacul gol;
• Propolis maruntit (1 lingurita) se fierbe in 250 ml apa pana scade la jumatate si apoi se indulceste cu miere. Se iau 3 lingurite pe zi.

Atentie!
Pentru copii se folosesc doar produsele special adaptate varstei lor.


http://www.cronicaromana.ro/combaterea-tusei-pe-cai-naturiste.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: CEAPA, intre medicament si otrava   04.02.10 13:08

CEAPA, intre medicament si otrava
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=47724
In 1919, cand gripa a ucis 40 de milioane de oameni, un doctor vizita fermierii, pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera. Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar doua camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui, a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident, aceasta a absorbit virusul, pastrand familia sanatoasa. Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona. Acum, multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa, si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an, ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei, niciun angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unul sub birou sau undeva, pe un raft. Incercati si veti vedea! Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!

Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care, de obicei, imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:

"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol..., iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata, ceapa era un dezastru, dar eu deja ma simteam mai bine.

Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."

CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE

Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu. Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.

Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena

mea Jeanne este CEO acolo. A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist. Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implic in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pentru McDonald's. Deci, retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura. "Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau. Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII. El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider. Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!). Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste, s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa, cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial. Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credibilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.

De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.

Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila.

Si chiar intoxicatii alimentare.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Scapă cu ceapă de durerile dinților   11.06.10 9:25

Scapă cu ceapă de durerile dinților

Scapă cu ceapă de durerile dinților



Sfaturi utile de la cititori


Scapă de durerile de dinți în mod naturist





Huică Maria din Gorj ne-a dezvăluit un truc pentru a scăpa de durerile de dinți:


* Dacă te dor dinții, nu te repezi la cutia cu medicamente!
* Taie o foaie de ceapă, zdrobește-o și așază pasta rezultată direct pe gingie, în zona dintelui bolnav.
* Durerea va dispărea destul de repede.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: CEAPA   13.07.10 18:42

Vinul cu ceapă, bun pentru artere

Într-un litru de vin alb puneți la macerat cinci cepe roșii tocate. Separat, fierbeți 250 g rădăcini de pătrunjel...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: CEAPA   30.09.10 13:24

Ceapa, usturoiul, citricele și lactatele țin răceala la distanță
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: CEAPA   07.10.10 17:21

Ceapa, leac pentru impotență
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: CEAPA   17.10.10 16:44

Sucul de ceapă combate surmenajul intelectual
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: CEAPA   09.11.10 15:58

Remedii cu ceapa pentru obrazul cu probleme
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: CEAPA   21.01.11 10:19

Casa&Gradina


Totul despre ceapa: Allium cepa
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120046
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: CEAPA   28.02.11 10:01

Ceapa previne bolile de inimă
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
 

CEAPA

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum Informativ :: -