STRUGURII

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 05.09.09 13:18

Rezumarea primului mesaj :

Strugurii, izvor de sanatate in timpul toamnei
Sint
remineralizanti si revitalizanti datorita continutului de minerale si
vitamine. Au intrebuintari diverse, pendulind intre aliment si
medicament. Curele cu struguri ajuta organismul sa isi recapete starea
de sanatate. Sint folosite toate partile plantei: frunzele, seva,
boabele si semintele. Fiecare are proprietati binefacatoare pentru
fiinta umana. In plan subtil strugurii aduc energie spirituala si
maresc puterea mentala, deschizind fiinta spre intelegerea viselor si
viziunilor.
Vita de vie era sacra in Grecia
antica, iar sucul stors din struguri era considerata licoarea lui
Dionysos iar la romani a lui Bacchus. In Dacia strugurii erau la loc de
cinste, Deceneu reusind cu greu sa arda viile care erau mai peste tot
raspindite si schimba mentalitatea dacilor in a folosi vinul cu prea
mult zel. Pentru egipteni trei mari zei Osiris, Horus si Isis aveau
vita de vie ca planta magica iar strugurii au fost apreciati pentru
faptul ca sint si aliment si medicament.
Strugurii
au rol in remineralizarea organismului si revitalizarea lui datorita
continutului bogat in minerale si vitamine. Strugurii aduc energie
spirituala si maresc puterea mentala, deschizind fiinta spre
intelegerea viselor si viziunilor. Se spune ca mincind struguri sau
stafide se mareste fertilitatea femeilor. Astfel ca, punind in balanta
binefacerile pe care consumul strugurilor il poate avea asupra
organismului in orice toamna se pot minca bobitele aurii sau negre in
fiecare zi sau se pot face cure de minim o saptamina.
Strugurii
au un continut foarte mare de apa, pina la 73% si zahar fermentabil
pina la 24%. Restul substantelor continute in aceste fructe sint acizii
organici, mineralele, materii azotate, cenusi si taninuri, materii
rasinoase, ulei si acizi volatili precum si un continut bogat in
vitamina A si B si mai putin C si P.
Strugurii
negri contin si o subtanta protectoare favorabila vederii. Datorita
acestor substante continute sucul obtinut prin stoarcerea boabelor de
struguri mai este numit si "un lapte vegetal".
Cum se pot prepara produsele vitei de vie
* Seva
de primavara obtinuta prin colectarea sucului din coardele vitei taiate
proaspat se poate utiliza contra litiazelor urinare si biliare si ca
solutie pentru ingrijit ochii.
* In cure de minim o saptamina strugurii se consuma proaspeti.
* Dulceata este laxativa si se poate prepara si in amestec cu alte fructe de toamna: mere, gutui si pere.
* Sucul extras inainte de maturarea strugurilor este racoritor foarte bun in stari febrile.
* Mustul, sucul obtinut prin stoarcerea strugurilor copti, este diuretic si laxativ.
* Stafidele,
boabe de struguri uscate, au aceleasi proprietati ca si fructul
proaspat. Sint foarte energetice indicate in afectiunile pulmonare,
renale, vezicale si hepatice.
* Uleiul din simburi de struguri este recomandat in afectiunile cardiovasculare.
* Frunzele
de vie se pastreaza in sare sau introduse fortat in sticle si astupate
pina in momentul utilizarii lor. Acestea sint urilizate mai ales in
alimentatie.
* Vinul este folosit in terapeutica pentru macerarea plantelor medicinale si obtinerea de bauturi medicinale.
Utilizarile terapeutice
In
dispepsii, litiaza urinara sau biliara, intoxicatii, constipatii,
dermatoze, tuberculoze se consuma struguri in fiecare zi pina la doua
kilograme.
Dezintoxicarea organismului sau
starile febrile, anginele sau stomatitele se pot ameliora cu ajutorul
mustului proaspat consumindu-se 300-400 ml pe zi.
Afectiunile pulmonare, renale, ale vezicii, in bolile ficatului se pot consuma stafide sub forma de cura, cite 200 g pe zi.
Seva
primaverii poate fi utilizata ca adjuvant in tratamentul litiazelor
urinare si biliare sau sub forma de comprese in cazul plagilor avind
efect cicatrizant.
Doua retete inedite din must si stafide
Mustul taiat:
Mustul dulce este savurat cu o deosebita placere de cei mici. Pentru a
prelungi aceasta satisfactie iata o reteta simpla de pastrare a
mustului pe timp de iarna, cu acelasi gust ca atunci cind a fost baut
direct de la teasc. Mustul care se aduna prin presarea strugurilor se
stringe intr-o oala si se pune la fiert. Se pazeste si i se ia spuma
ori de cite ori este necesar. Se lasa sa se dea intr-un clocot. Se
toarna in sticle de plastic si se da la rece. Nu se pune zahar sau alti
conservanti. Important este ca temperatura de pastrare sa fie scazuta
si constanta. Este singurul secret pentru pastrarea mustului taiat fara
a se altera.Stafide si nuci in alcool:
Se ia un kilogram de stafide, 200 g coji de nuci verzi de anul acesta
si se pun intr-un borcan mai mare. Se adauga 200 g zahar sau 250 g
miere de albine apoi se acopera totul cu alcool dublu rafinat. Se
astupa bine borcanul si se lasa la macerat timp de 30 de zile. Se
obtine o bautura care poate fi utilizata ca aperitiv.

http://www.ziaruldeiasi.ro/naturist/strugurii-izvor-de-sanatate-in-timpul-toamnei~ni5o93


Ultima editare efectuata de catre Admin in 01.09.10 6:24, editata de 4 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Tonice naturale din fructe de toamnă

Mesaj Scris de Admin la data de 10.10.09 12:43

Tonice naturale din fructe de toamnă
Adevărate rezervoare de vitamine, fructele de toamnă conțin, totodată, o sumă de alți nutrienți necesari bunei funcționări a organismului.
Merele combat afecțiunile cronice

Vitaminele (A, C, B3), mineralele (potasiul, fosforul, calciul), zaharurile, taninurile și pectinele acționează ca adjuvant în cel puțin 60 de afecțiuni. Când nivelul colesterolului din sânge depășește valorile normale, dieta cu mere crude (câte trei mere în loc de desert) sau sub formă de suc (câte 500 ml pe zi), urmată timp de 14 zile, are efect hipocolesterolemiant. De asemenea, mărul conține cantități semnificative de potasiu, ceea ce face din acest fruct un bun remediu diuretic și hipotensiv.

Cei care au probleme respiratorii pot consuma un mic dejun preparat din două mere rase, amestecate cu câte o linguriță de miere și de scorțișoara.

Strugurii, un somnifer natural

Deoarece sunt bogate în vitamine din complexul B, aceste fructe au efecte calmante și sedative. Cercetările medicale au dovedit că persoanele care suferă de insomnii și mănâncă struguri sau beau suc de struguri, timp de trei-patru săptămâni, își recapă somnul și nu mai au nevoie de somnifere.

De asemenea, persoanele anemice, care se confruntă frecvent cu stări de oboseală, dar și cele cu deficit de minerale au nevoie de o cură cu struguri, pentru că sunt o excelentă sursă de energie. Specialiștii recomandă câte un kilogram de struguri, de două ori pe săptămână și celor care se confruntă cu problema retenției de apă în organism.

Perele au efect antiseptic

Perele conțin o substanță specifică, numită arbutină, care are proprietăți antiseptice. Consumată crudă sau sub formă de suc, para se recomandă în tuberculoză și în infecțiile respiratorii. Dieta trebuie să conțină o porție zilnică de 500 g de pere, vreme de două luni.

Nutriționiștii recomandă un regim alimentar pe bază de pere și persoanelor care suferă de colită de putrefacție. Acestea trebuie să consume numai pere, timp de cinci-șase zile. După aceea, tratamentul se continuă cu o dietă de cruțare, fără carne, ouă și fără lactate (cu excepția iaurtului și untului), timp de 40-60 de zile.

Coarnele, remediu pentru indigestii

Coarnele, fructe de pădure cu gust dulce-acrișor, conțin o cantitate mare de vitamina C, potasiu, magneziu și pectină. Unul dintre cele mai populare remedii pentru problemele intestinale este fiertura de coarne. Studiile cercetătorilor europeni demonstrează că preparatele din coarne depășesc în eficiență orice antidiareic de sinteză. Un „compot” preparat din trei linguri de coarne fierte în 500 ml de apă tratează și cele mai complicate indigestii. Un astfel de leac se bea trei zile la rând.

Specialistul nostru

Livia Nena biolog nutriționist

Toate fructele de toamnă (merele, perele, prunele, strugurii) sunt tonice pentru organism. Aceasta pentru că au un conținut mai ridicat de fructoză. Zahărul natural ajută organismul din punct de vedere energetic, ridicând tonusul acestuia.

Aceste fructe pot fi consumate de persoane din toate categoriile de vârstă, mai ales de copiii în creștere, de tineri și de persoanele care depun efort fizic și intelectual. Având în vedere conținutul ridicat de hidrați de carbon al fructelor de toamnă, persoanele cu diabet trebuie să le consume cu precauție.

Perele se remarcă printr-un conținut ridicat de tanin, celuloză, minerale (zinc, fier, cupru, mangan, magneziu) și vitamine (A, B și C). Acțiunea lor terapeutică constă în proprietatea lor diuretică și uricolitică, fiind indicate în litiaza urică , reumatism degenerativ, gută, și, în profilazia infecțiilor urinare (2 zile pe săptămână câte 500 g pere).
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cât de sănătos e mustul

Mesaj Scris de Admin la data de 09.10.09 19:17

Cât de sănătos e mustul
Mustul este un excelent stimulator pentru imunitate, fiind bun pentru anemici. Nu e recomandat diabeticilor ori înainte de a urca la volan.

Sucul de struguri, ori mustul, este bogat în vitamina A, B1, B2 și minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenția de apă și energizează organismul.

Mustul este recomandat celor care fac efort intelectual intens, dar și celor aflați în convalescență, deoarece stimulează imunitatea și refacerea organismului, datorită conținutului ridicat de vitamina C.

Nu exagerați însă dacă urmează să urcați la volan ori dacă sunteți diabetic.

Excelent pentru astenici


„Mustul este indicat pentru anemie, astenie, surmenaj, dar și în afecțiuni precum gută sau artroză. Este un bun laxativ, fiind recomandat în anumite tipuri de constipație, dar și un excepțional diuretic, indicat pentru tulburări ale tensiunii arteriale”, spune nutrițonistul Maria Florea.


  • Persoanele obosite sau slăbite se simt mai relaxate după ce consumă must pentru că zahărul din struguri este foarte ușor asimilat de organism, trecând direct în sânge la scurt timp după ce este ingerat.


  • Nutriționiștii spun că mustul poate fi folosit și în curele de slăbire. Pe lângă kilogramele nedorite, se elimină din organism și toxinele. Atenție, însă, dacă este consumat în cantități mari, mustul are efectul invers, îngrașă.


  • În plus, și diabeticii sau cei cu rezistență la insulină trebuie să se abțină să consume pentru că are un conținut mare de zahăr.

  • Mustul mai poate fi folosit și în tratamentele de frumusețe. Reîmprospătarea tenului poate fi făcută cu ajutorul mustului aplicat pe o compresă și apoi pe față. Sucul, pus pe tifon, ajută la refacerea pielii, iar cojile strugurilor îi redau elasticitatea. Capacitățile tonice sunt mai puternice la strugurii roșii decât la cei albi, mai spun nutriționiștii.

Atenție la strugurii stropiți



  • Pentru a nu fi un pericol, mustul trebuie pregătit în condiții stricte de igienă. Evitați să faceți must din strugurii necopți sau mucegăiți.
„Atenție și la strugurii stropiți de curând, pentru că trebuie mai întâi spălați bine pentru a nu vă intoxica”, spunde nutriționistul Mincinicopschi.


  • Ca să mențineți mustul mai mult timp, nu e recomandat să adăugați aspirină, pentru că irită mucoasa gastrică, putând provoca gastrită sau ulcer. Varianta mai bună este fierberea, dar chiar și așa, mustul își pierde din vitamine și nu mai este la fel de sănătos.


  • Dacă doriți să încetiniți fermentarea mustului pentru câteva săptămâni, îl puteți ține la frigider, lăsându-i loc să „rasufle” prin dop.
"Mustul e indicat pentru anemie, astenie, surmenaj și artroză. E un bun laxativ, dar și un excepțional diuretic, indicat pentru tulburări ale tensiunii arteriale."
Maria Florea, nutriționist

SFAT

Contraindicat șoferilor


Dacă mergeți cu mașina, este bine să evitați consumul de must, pentru că își face efectul diferit la fiecare persoană, în funcție de vârstă, sex, toleranță la alcool, grad de fermentare sau medicație în curs.

Totuși, specialiștii susțin că este mai bine să consumați un fruct integral decât un suc din fructe.

„Sucul este un produs semirafinat, iar cu cât este mai prelucrat, cu atât este mai nesănătos”, crede prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Răsfăț pentru piele cu struguri

Mesaj Scris de Admin la data de 03.10.09 22:14

Răsfăț pentru piele cu struguri Deși detoxifică organismul, te ferești să-i consumi în cantități mari, fiindcă îngrașă. Ei bine, folosiți în tratamentele cosmetice, strugurii mențin tinerețea pielii și modelează corpul, favorizând slăbirea.Tratamentele cosmetice pe bază de struguri poartă numele de vinoterapie, iar efectul benefic se datorează bogăției de antioxidanți din aceste fructe.

Polifenolii din struguri ajută la sporirea nivelului intracelular de vitamina C și contribuie la întărirea vaselor de sânge. În plus, reduc acțiunea nocivă a radicalilor liberi de 50 de ori mai eficient decât vitamina E și de 20 de ori mai rapid decât vitamina C.

Întârzie apariția ridurilor

Întârzierea proceselor de îmbătrânire a pielii se explică, pe de o parte, prin faptul că polifenolii din struguri stimulează activitatea unor enzime detoxifiante și, pe de altă parte, prin faptul că aceștia stimulează acțiunea unui alt grup de enzime implicate în menținerea tinereții pielii.

Este vorba de-spre enzime precum hialuronidaza, colagenaza și elastaza, substanțe care determină producția de acid hialuronic, de colagen și de elastină la nivelul epidermei.

Dacă acestea sunt prezente în cantități suficiente, îmbătrânirea cutanată este întârziată, iar pielea se menține tonifiată. Mai mult, polifenolii acționează și asupra microcirculației, stimulând-o, iar efectul este o piele mai bine hrănită, cu un aspect sănătos.

Remodelează corpul

Urmând câteva ședințe de vinoterapie, poți lupta împotriva kilogramelor în plus, retenției de apă și împotriva senzației de picioare grele. Ședințele constau în împachetări cu un amestec omogen din struguri transformați în pastă și din alge marine (bogate în iod, magneziu, fier, zinc și în seleniu) care sporesc efectul de reducere a stratului de grăsime și de eliminare a toxinelor.

Tratamentul clasic la salon presupune câțiva pași: 1. un gomaj pe bază de extract de struguri, alge și de săruri marine pentru a curăța pielea, 2. împachetarea cu amestecul din struguri și din alge, 3. înfășurarea în plastic, pentru a favoriza transpirația, și 4. introducerea în termosaună pentru 40-60 de minute, cu rol de a facilita pătrunderea ingredientelor active în piele.

La finalul procedurii, când se îndepărtează foliile de plastic, se aplică și o cremă anticelulitică, tot cu extract de struguri și de alge marine. Specialiștii spun că, după o singură ședință, se poate ajunge la o reducere de până la doi centimetri în circumferință, iar în urma unui tratament complex, desfășurat de-a lungul a patru săptămâni, se poate ajunge la o scădere în greutate de până la șapte kilograme.

Ce poți face acasă

Nu doar la salon poți beneficia de efectele vinoterapiei. Și acasă poți să te bucuri de rezultate bune dacă folosești următoarea rețetă. Zdrobește un strugure mare, de preferință roșu, pentru că este mai bogat în polifenoli, și lasă-l „la fermentat” pentru o oră. Apoi aplică pasta rezultată pe pielea feței și decolteului, ca pe o mască, și las-o să acționeze timp de 20 de minute.

Clătește cu apă călduță, iar la final, tenul tău va fi mai bine oxigenat și își va recăpăta aspectul proaspăt. Și cosmeticele pe bază de extracte de struguri au efect antiaging. Poți alege pentru îngrijirea săptămânală o mască pentru tonicitatea feței și decolteului de la Yves Rocher (1), pe bază de extract de strugure, preț 24 de lei.

Pentru curățarea zilnică a tenului poți opta pentru demachiantul cu ulei din sâmburi de struguri de la Iwostin (2), preț 32 de lei, iar pentru îngrijirea zilnică a buzelor poți utiliza balsamul baton cu extract de strugure de la Yves Rocher (3), preț 13 lei.

Pentru menținerea supleții coapselor, poți folosi crema de corp anticelulitică de la Rangali (4), care conține ulei de măceș, de ienupăr și de strugure, toate cu efect de reducere a celulitei și de catifelare a pielii. Preț: 135 lei.

Și părul poate beneficia de îngrijire cu ajutorul strugurilor, serul „Grapeseed Glossing Serum” (5) pe bază de ulei de sâmburi de strugure de la The Body Shop, preț: 47 de lei, fiind recomandat pentru a conferi strălucire și rezistență părului uscat.

Specialistul nostru
Betty Rațiu

consultant în slăbire
și tratamente corporale


Vinoterapia este un tratament inovator, care ajută la eliminarea apei reținute în corp, fenomen ce conduce la senzația de picioare grele, umflate și dureroase. Extractul din sâmburi de strugure și concentratul de alge marine care se folosesc în vinoterapie ajută la eliminarea toxinelor, la reducerea celulitei și la scăderea în greutate cu până la 7 kilograme după un singur tratament intensiv.

Concret, ședințele de vinoterapie se fac la salon, o dată pe săptămână, durează aproximativ o oră, iar tratamentul constă în minimum șase ședințe. Vinoterapia este contraindicată persoanelor cu probleme cardiace grave, femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de spasmofilie, epilepsie, cancer și de boli genetice.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Scăpați de probleme urinare cu frunze de strugurii ursului

Mesaj Scris de Admin la data de 03.10.09 14:55

Scăpați de probleme urinare cu frunze de strugurii ursului


Frunzele de strugurii ursului (Folium Uvae ursi) conțin arbutină, o substanță care, în tractul urinar, este transformată într-un antiseptic redutabil, făcînd acest arbust - care în țara noastră este ocrotit de lege - ideal pentru tratamentul cistitelor și a uretritelor. Dacă urina s-a colorat verzui-închis după ce ați băut infuzie sau macerat din pulbere de frunze de strugurii ursului, nu intrați în panică: este numai o reacție secundară, nedăunătoare. Remediul este contraindicat femeilor gravide.

Remediul se prepară sub formă de infuzie, dintr-o linguriță de frunze mărunțite la o cană de apă clocotită; se beau 2 căni pe zi, înghițitură cu înghițitură.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Tratamentele cu struguri mențin pielea tânără

Mesaj Scris de Admin la data de 02.10.09 16:23

Tratamentele cu struguri mențin pielea tânără
Puterea antioxidantă a strugurilor este mai mare decât cea a vitaminelor A, C și E. De aceea sunt folosiți în cosmetică pentru efecte antiaging. O tehnică revoluționară, vinoterapia, care combină calitățile strugurilor cu cele ale algelor marine, este folosită în saloane pentru remodelarea corporală.
Beneficiile cosmetice ale tratamentelor cu struguri se datorează în mare parte polifenolilor, antioxidanți prezenți într-o concentrație mare în aceste fructe, mai ales în sortimentele închise la culoare.

Experții spun că, dacă polifenolii pătrund în țesuturi, măresc nivelul intracelular de vitamina C, întăresc vasele de sânge, neutralizează radicalii liberi, limitează distrugerea fibrelor de colagen din piele și reduc inflamațiile.

Prin urmare, aplicarea pe piele a sucului, a măștilor și a produselor cosmetice din game speciale pe bază de extract de struguri ajută la menținerea tonicității pielii, întârzie îmbătrânirea și detoxifică țesuturile.

Întârzie îmbătrânirea țesuturilor

Folosirea strugurilor în cosmetică întârzie procesele de îmbătrânire a pielii, fapt care se explică, pe de o parte, prin faptul că polifenolii stimulează activitatea unor enzime detoxifiante și, pe de altă parte, prin faptul că accelerează sinteza altor categorii de enzime ce favorizează sinteza de acid hialuronic, de colagen și de elastină la nivelul epidermei.

Dacă aceste substanțe sunt prezente în cantități suficiente, îmbătrânirea cutanată se produce mult mai lent decât în mod normal.

Înlătură senzația de picioare grele

Problema retenției de apă, senzației de picioare grele și gleznelor umflate se poate ameliora după doar o oră de vinoterapie, metodă de tratament disponibilă în saloanele de remodelare corporală.

Ședințele constau în împachetări cu un amestec omogen din struguri transformați în pastă și din alge marine (bogate în iod, magneziu, fier, zinc și în seleniu), care sporesc efectul de reducere a stratului de grăsime și de eliminare a toxinelor din tegumente.

„Tratamentul clasic presupune un gomaj pe bază de extract de struguri, alge și săruri marine pentru a curăța pielea, înfășurarea în plastic pentru a favoriza transpirația, introducerea în termosaună pentru 40-60 de minute, cu rol de a facilita pătrunderea ingredientelor active în piele, iar la final, după îndepărtarea foliilor de plastic, aplicarea unei creme anticelulitice tot cu extract de struguri și de alge marine“, explică Betty Rațiu, managerul centrului de slăbire Betty Blue din Capitală.

Există contraindicații

Un tratament complet care poate duce la scăderea cu 14-16 centimetri în circumferința taliei și cu circa 5 kilograme în greutate poate fi efectuat intensiv, de trei ori pe săptămână, pe parcursul unei luni. Un set de 10 astfel de ședințe costă în jur de 650 de lei.

Specialiștii recomandă ca, atunci când optați pentru vinoterapie, să țineți cont de contraindicații. „Vinoterapia este contraindicată persoanelor cu probleme cardiace, celor cu spasmofilie, epilepsie și cancer și femeilor însărcinate“, avertizează consultantul Betty Rațiu.

Vinoterapia este contraindicată persoanelor cu probleme cardiace, celor cu spasmofilie, epilepsie și cancer și femeilor însărcinate.
Betty Rațiu
consultant în slăbire
și remodelare corporală
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Strugurii previn bolile vasculare

Mesaj Scris de Admin la data de 29.09.09 12:01

Strugurii previn bolile vasculare
Vă plac pentru că sunt gustoși. Dar v-ați gândit vreodată cât de
sănătoși sunt strugurii? Cristina Bălănescu, medic primar medicină
generală, cu competență în terapii complementare de la Centrul Medical
Clar Med, spune că "o cură de struguri asigură creșterea imunității
organismului, mărind astfel rezistența organismului la factorii
infecțioși".
Pentru că au un efect energizant, este recomandat ca aceștia să fie
consumați dimineața. În special persoanele care au insomnii trebuie să
evite să mănânce struguri înainte de culcare.

ANTIOXIDANT NATURAL
Bolile
cardiovasculare, cum ar fi arterioscleroza (boală caracterizată prin
îngroșarea și sclerozarea pereților arterelor), pot fi prevenite cu
ajutorul strugurilor. Aceștia sunt o sursă de flavonoide, un excelent
antioxidant capabil să scadă nivelul colesterolului din sânge,
îmbunătățind metabolismul. Prin urmare, poftiți strugurii la masă,
zilnic.

Efectul puternic diuretic îi recomandă și pentru reducera tensiunii arteriale.
De
asemenea, strugurii fluidizează sângele și au o acțiune tonică asupra
ficatului, contribuind astfel la eliminarea toxinelor din organism.
Cura de struguri își dovedește eficiența asupra rinichilor și este recomandată inclusiv suferinzilor de gută și de reumatism.

COSMETIC NATURAL
Bogați în vitamina E, strugurii mențin tinerețea pielii și previn unele afecțiuni dermatologice: psoriazis, depigmentări.
Specialistul
nostru recomandă măștile cosmetice cu struguri. Este folosită pulpa
boabelor sau se zdrobesc câteva boabe, se strecoară printr-un tifon,
iar cu sucul obținut se revigorează tenul. Se menține pe față circa
20-30 de minute și apoi se clătește cu apă călduță.

Astfel,
tenul este remineralizat, devine mai luminos, catifelat și se previne
apariția ridurilor. Pentru că taninurile au efect astringent, măștile
sunt indicate și pentru îngrijirea tenului gras și acneic. Masajul cu
frunze de viță luptă împotriva inesteticei celulite.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Mănâncă struguri pe post de medicament

Mesaj Scris de Admin la data de 17.09.09 15:57

Mănâncă struguri pe post de medicament

Specialiștii au constatat că acest fruct previne apariția cancerului
Dulci și aromate, boabele de struguri sunt bogate în
numeroase substanțe cu proprietăți terapeutice, recunoscute din cele
mai vechi timpuri. Specialiștii
au constatat că sucul
fructelor viței-de-vie este un izvor de sănătate pentru că reușește să
prevină apariția cancerului, reduce nivelul colesterolului și tratează
hipertensiunea arterială. Mai mult, strugurii sunt indicați pentru cure
de slăbire și detoxifiere și pot fi folosiți în tratamente cosmetice cu
rezultate rapide.

Detoxifică organismul
Consumă minimum un litru de must pe zi, timp de două săptămâni,
pentru a elimina toxinele din organism. Licoarea din struguri are o
mare valoare energetică și este bogată în lecitină. Ea reușește să
ofere organismului o mare parte din necesarul zilnic de vitamine.
Pentru a scăpa de kilogramele în plus, două zile pe săptămână nu mânca
decât struguri (trei kilograme pe zi), iar specialiștii te asigură că
pofta ta de mâncare va scădea.
Afecțiuni hepatice și biliare
Prin conținutul lor mare în zaharuri ușor absorbabile, strugurii și
mustul măresc rezerva de glicogen din ficat. Consumul zilnic al unui
kilogram de fructe îmbunătățește funcționarea acestui organ și
ameliorează bolile cronice. Fructele sunt indicate și pentru tratarea
colecistitei și a formelor ușoare de litiază biliară.
Revigorează tenul
Compresele cu must aplicate pe ten ajută la revigorarea lui. Cu
ajutorul unor discuri cosmetice îmbibate cu suc de struguri roșii, poți
să îți reîmprospătezi pielea feței în fiecare seară. Lasă produsul
naturist să acționeze timp de cinci minute, apoi clătește cu apă
călduță. Același tratament poate fi urmat, aplicând pe față boabe
tăiate pe jumătate.
Reduc riscul tumoral

Curele
cu aceste fructe reduc riscul de cancer pulmonar, favorizează stagnarea
și chiar micșorarea tumorilor existente, arată studiile. În cazul
cancerului de piele, medicii recomandă comprese cu struguri. Este
benefic un consum de minimum un kilogram de fructe, zilnic.
Uleiul din sâmburi scade colesterolul

Conform
unui studiu american, consumul zilnic a 43 de grame de ulei de semințe
de struguri reduce nivelul colesterolului din sânge cu circa 15%.
Rezultatele sunt vizibile după un tratament de trei săptămâni. Folosit
la prepararea salatelor, untdelemnul previne îmbătrânirea prematură și
pierderea treptată a vederii. Aplicat pe piele, după baie sau după duș,
catifelează și hidratează epiderma uscată.
Vinul roșu previne infarctul

Licoarea
din struguri conține resveratrolul, o substanță care subțiază sângele.
Ea acționează prompt și împiedică trombocitele (celulele implicate în
formarea cheagurilor de sânge) să se alipească. Astfel, resveratrolul
previne apariția infarctului. Se recomandă cel mult două pahare cu vin
pe zi.
Te scapă de indigestii
Consumați în mod regulat, strugurii reglează tranzitul intestinal.
Dacă aveți frecvent indigestii, apelați cu încredere la aceste fructe
și așteptați să își facă efectul, fără a le combina cu alte produse
naturiste sau din farmacie.
Elimină celulita
Saloanele de cosmetică propun numeroase tratamente anticelulită ce
au în componență struguri. Ritualul are la bază un extract natural din
aceste fructe și alge marine, care ajută la arderea grăsimilor. Pentru
menținerea elasticității, masează-te acasă cu sucul proaspăt al
fructelor.
Buni pentru anemici
Strugurii roșii și negri conțin substanțe antianemice, care
stimulează apetitul. În plus, vitaminele din complexul B ajută la
fixarea fierului în organism.
Cere sfatul medicului!

Orice
cură cu vin, cu must sau cu struguri nu trebuie urmată fără
recomandarea medicului. Strugurii sunt contraindicați bolnavilor care
suferă de ulcer gastric și duodenal, de diabet zaharat sau de ciroză
hepatică.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cura de struguri elimina masiv toxinele din corp

Mesaj Scris de Admin la data de 14.09.09 18:08

Cura de struguri elimina masiv toxinele din corp

Consumati din belsug, strugurii rivalizeaza cu o intreaga industrie de medicamente

Ne aflam in plin cules al viilor. Este momentul sa profitam de
acest lucru si sa nu ratam o cura sanatoasa de struguri. Rod magic al
vitei-de-vie, strugurele face parte din categoria celor mai puternice
alimente cu proprietati terapeutice. Este foarte bogat in glucide,
acizi organici, apa, saruri minerale si oligoelemente (potasiu, calciu,
magneziu, fier, sodiu, mangan, fosfor). Mai contine si numeroase
vitamine (A, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, C), precum si uleiuri volatile.


Consumul de struguri asigura mineralizarea organismului si ameliorarea
afectiunilor gastrointestinale, stimuland digestia si eliminand
putrefactiile. Medicii ii recomanda in constipatii si tulburari de
crestere. Mai pot fi folositi: in curele de slabire, in tratamentul
tumorilor, pentru purificarea sangelui, revigorarea sistemul imunitar
si cresterea masei musculare. Mai bogati in tanin decat cei albi,
strugurii negri au calitati tonice accentuate, contin mari cantitati de
substante antianemice, ajuta la fixarea fierului si, mai mult,
contribuie la imbunatatirea vederii.

Trebuie tinuta cel putin o data pe an
Cura se tine pe perioade scurte de timp – 2-3 zile – insa in bolile
maligne perioada creste pana la 15-30 zile. Se incepe de la 0,5 kg pe
zi, crescand treptat pana la 2-3 kg zilnic. Dupa atingerea acestei
cantitati consumul ramane constant timp de 1-3 saptamani. Strugurii se
consuma dimineata, pe stomacul gol, iar in timpul zilei, cu o ora
inaintea meselor principale. In timpul curei se face multa miscare.
Consumati dupa masa, strugurii nu mai au acelasi efect. Cei care au
tendinte de diaree vor trebui sa-i consume fara seminte. Datorita
capacitatilor diuretice si dezintoxicante, cura de struguri face
adevarate minuni in bolile de rinichi, guta si reumatism. Ea curata
rinichii, diminueaza aciditatea urinara, scade cantitatea de acid uric
si are o actiune benefica asupra ficatului. Mai este recomandata si in
anemie, convalescenta, demineralizare, astenie, surmenaj, precum si in
toate manifestarile artritice. Deoarece zaharurile continute de
struguri sunt cu ardere lenta ce se asimileaza usor, aceasta cura poate
fi urmata cu prudenta si de diabetici.

Atentionari speciale
• Se folosesc doar strugurii bine copti, proaspeti si parfumati; •
Strugurii ce urmeaza a fi consumati se spala bine cu apa curata pentru
a fi indepartate substantele folosite la stropitul vitei; • Strugurii
se mananca lent (cu tot cu coaja), ca senzatia de satietate sa se
instaleze cat mai repede; • Pentru scaderea colesterolului, este bine
sa fie mestecati si samburii; • Se pot consuma alternativ struguri
albi, struguri negri si alte soiuri; • Cura este contraindicata in
afectiunile renale grave, hipertensiune grava, retentie de apa in
tesuturi, colita de fermentatie, diaree cronica
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Trei diete cu struguri si suc de struguri

Mesaj Scris de Admin la data de 12.09.09 12:51

Trei diete cu struguri si suc de struguri

Consumul de struguri ajuta organismul in diverse
afectiuni. Astfel curele efectuate citeva zile cu fructe proaspete sau
cu suc de struguri alina bolile sistemului digestiv
1.
Timp de sapte zile se consuma intre 1-2 kg de fructe pe zi. Cura este
recomandata in constipatii, litiaza biliara si urinara, artritism,
intoxicatii cronice, dermatoze, hemoroizi, tuberculoze pulmonare.
2.
Se consuma in prima zi 500 g struguri si se creste cantitatea zilnic cu
100-200 g pina se ajunge la doua kilograme. Timp de doua-trei zile se
maninca cite doua kilograme de struguri apoi cantitatea se scade la fel
cum a fost crescuta. Recomandarile terapeutice sint in demineralizari,
avitaminoze, intoxicatii,sarcina etc.
3. Cura
de dezintoxicare a organismului se face timp de sapte zile. In fiecare
zi se maninca intre unul si cinci kilograme de struguri fara a se
consuma nimic altceva. Eventual seara se poate minca putina brinza de
vaci. Pe linga aceasta regimul este recomandat si in anemie,
remineralizare, surmenaj, astenie, sport de rezistenta, stari acute si
febrile, congestia ficatului si a splinei, afectiuni hepatice si
hepatita, afectiuni pulmonare, tuse, catar pulmonar, laringite,
afectiuni renale, nefrite, afectiuni ale vezicii, cistita, reumatism.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Strugurii albi întineresc organismul

Mesaj Scris de Admin la data de 06.09.09 14:26

Strugurii albi întineresc organismul

Analizele biochimice complexe au dovedit că în pulpa bobului de
strugure, dar mai ales în coajă și semințe se găsesc aproape toate
vitaminele în cantități mai mari fiind vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6,
B9, vitaminele D, K, E și F. Totodată, din bobul de strugure nu lipsesc
cloruri, fosfați, ioduri de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, cupru,
zinc, fier și seleniu, alături de aminoacizi, quercitine, acid malic,
tartic și coenzima Q10. Datorită acestei compoziții complexe, strugurii
mențin sănătatea ficatului, fiind un remediu împotriva litiazei
biliare, benefic pentru sănătatea rinichiului, scăzând aciditatea
urinei. Strugurele este, de asemenea, un fortifiant al inimii, al
vaselor de sânge, dar și al plămânilor, având efect antiasmatic. Pentru
sistemul digestiv, acționează ca anticonstipant, iar pentru sănătatea
creierului, prin cantitatea de vitamina B6, B9, B10 și magneziu, este
un bun antinevrotic. Totodată, consumul de struguri are un efect
anticancerigen, datorită conținutului în procianidine. De asemenea,
reglează tensiunea arterială și depunerile de grăsimi, crescând
totodată rezistența oaselor, facilitând astfel și echilibrul
hidroelectricității organismului și favorizând creșterea la vârsta
copilăriei. Strugurii grăbesc eliminarea produșilor incomplet
metabolizați ce pot deveni toxici pentru organism, au efect diuretic,
drenând lichidele ce conțin toxine din organism, au efect
antiinflamator asupra articulațiilor, reglează temperatura corporală,
fiind chiar și un bun antifebril. Prin toate aceste efecte, strugurii
sunt considerați un eficient medicament natural, atât în profilaxii și
tratamentul a 85 de boli, fără a mai pune la socoteală efectul
antiinfecțios împotriva a zeci de germeni patogeni. Datorită acestor
calități de medicament universal, consumul regulat de struguri poate
crește considerabil speranța de viață. Este bine cunoscut faptul că un
organism ferit de boli are mai multe șanse să-și păstreze țesuturile
mai tinere și mai apt pentru lupta cu oricare element care i-ar putea
pune în pericol viața. Pe lângă toate aceste aspecte, recent au fost
descoperite unele noi, care fac din strugure un real remediu împotriva
îmbătrânirii.


Încetinesc îmbătrânirea celulelor

Substanțele din bobul de strugure alb, cum ar fi unii derivați
heterociclici ai unor aminoacizi, pot ajuta o mare parte din celule să
nu se uzeze.
Cercetătorii britanici au descoperit că substanțele pe care le conțin
strugurii albi intră în celule și se fixează pe unele proteine cu rol
de identificare a neregulilor ce apar în celulă. Aceste proteine din
apropierea ADN-ului acționate de aminoacizii ciclici din strugure devin
extrem de vigilenți atunci când celula nu mai preia destul oxigen sau
nutrienți, ori nu mai produce substanțe de care are nevoie. Împiedicând
aceste „nereguli” din interiorul celulei, aminoacizii din struguri
cresc șansa ca celula să nu se uzeze, deci să înceapă să îmbătrânească.
Ca urmare, celulele vasculare, renale, cele gliale din creier, ca și
multe altele, rămân pentru o perioadă mai lungă tinere. Cercetătorii
gerontologi estimează că un consum modest de struguri (o dată la 3
zile), timp de un an, poate scădea ritmul de îmbătrânire al
organismului cu peste 15%. Curele intense cu struguri albi, cu un
consum de 250 g pe zi, timp de 3 săptămâni, pot reduce viteza de
îmbătrânire cu 20% pentru următoarele 4 luni. Aceste date presupun
bineînțeles un regim de viață sănătos, atât din punct de vedere
alimentar, cât și al raportului dintre stres și calitatea somnului.


Prelungesc viața inimii
Inima este, așa cum se știe, organul cel mai important pentru
supraviețuire și, în același timp, organul care face cel mai mare efort
în cursul vieții noastre. Același aminoacid nou descoperit în coaja de
strugure alb este cel care are grijă și de sănătatea țesutului cardiac.
Astfel, miraculosul aminoacid ciclic se fixează pe membrana fibrelor
musculare ale inimii și determină o distribuție mai exactă a curenților
electrici. Așa cum arată studiile realizate prin simulare pe
calculator, această substanță din strugure face ca inima să fie ferită
de cumulul unor curenți electrici apăruți întâmplător în țesutul
cardiac. Ca urmare, celulele inimii nu vor mai face un efort
suplimentar să lupte cu perturbațiile electrice parazite, iar gradul
lor de oboseală și uzură va fi mai mic. Tot datorită acestui efect,
inima este ferită și de accidentele în care acești curenți se pot uni,
formând un impuls care poate conduce la o contracție anormală a inimii,
la extrasistole, la aritmii sau stop cardiac. Prin urmare, consumul de
struguri în cure de minimum 20 de zile ne păstrează țesutul cardiac mai
sănătos și mai tânăr. Acest aspect se reflectă și în scăderea vitezei
de îmbătrânire a tuturor țesuturilor care au permanent nevoie de
oxigenul și nutrienții pompați prin sânge de către cord.


Lupta cu factorii externi ai îmbătrânirii

În afara uzurii naturale a organitelor și materialului genetic al
celulei, îmbătrânirea este pricinuită și de o mulțime de factori din
afara organismului, care reprezintă aproximativ 60% din totalitatea
cauzelor îmbătrânirii. Unul dintre cei mai importanți factori ai
îmbătrânirii este legat de substanțele poluante, toxinele din unele
alimente sau factori patogeni, medicamentoși, droguri ușoare sau de
risc și, nu în ultimul rând, de stres.
Procianidinele tip B, dar mai ales compușii cu fosfor ai acestora,
prezenți în strugurele alb, au un efect deosebit de puternic asupra
întăririi capacității de luptă a organismului cu factorii toxici
externi. Astfel, procianidinele, cunoscute până acum 2 ani a fi doar
anticancerigene și stimulatoare ale vigorii celulelor, s-au dovedit a
acționa în sensul creșterii capacității de reacție imunitară a
organismului la oricare substanță ce ar putea fi periculoasă pentru
sănătate. Acești compuși din strugurele alb acționează asupra
suprafeței celulelor albe din sânge, cum ar fi limfocitul, crescându-i
agresivitatea asupra substanțelor ce ar răni, îmbolnăvi sau uza
celulele organismului. Antropologii americani au observat că, în
populațiile din zonele viticole, toți cei care nu cad în patima lui
Bacchus au o durată a vieții foarte lungă, iar gradul de îmbătrânire
este foarte redus până la vârsta de 80 de ani. Totodată, micile
cantități de procianidine (Opc) prelungesc tinerețea organismului prin
scăderea colesterolului și creșterea elasticității vaselor de sânge.


http://www.revistafelicia.ro/articol_1006378/strugurii_albi_intineresc


Ultima editare efectuata de catre Admin in 12.01.10 11:34, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 05.09.09 13:18

Strugurii, izvor de sanatate in timpul toamnei
Sint
remineralizanti si revitalizanti datorita continutului de minerale si
vitamine. Au intrebuintari diverse, pendulind intre aliment si
medicament. Curele cu struguri ajuta organismul sa isi recapete starea
de sanatate. Sint folosite toate partile plantei: frunzele, seva,
boabele si semintele. Fiecare are proprietati binefacatoare pentru
fiinta umana. In plan subtil strugurii aduc energie spirituala si
maresc puterea mentala, deschizind fiinta spre intelegerea viselor si
viziunilor.
Vita de vie era sacra in Grecia
antica, iar sucul stors din struguri era considerata licoarea lui
Dionysos iar la romani a lui Bacchus. In Dacia strugurii erau la loc de
cinste, Deceneu reusind cu greu sa arda viile care erau mai peste tot
raspindite si schimba mentalitatea dacilor in a folosi vinul cu prea
mult zel. Pentru egipteni trei mari zei Osiris, Horus si Isis aveau
vita de vie ca planta magica iar strugurii au fost apreciati pentru
faptul ca sint si aliment si medicament.
Strugurii
au rol in remineralizarea organismului si revitalizarea lui datorita
continutului bogat in minerale si vitamine. Strugurii aduc energie
spirituala si maresc puterea mentala, deschizind fiinta spre
intelegerea viselor si viziunilor. Se spune ca mincind struguri sau
stafide se mareste fertilitatea femeilor. Astfel ca, punind in balanta
binefacerile pe care consumul strugurilor il poate avea asupra
organismului in orice toamna se pot minca bobitele aurii sau negre in
fiecare zi sau se pot face cure de minim o saptamina.
Strugurii
au un continut foarte mare de apa, pina la 73% si zahar fermentabil
pina la 24%. Restul substantelor continute in aceste fructe sint acizii
organici, mineralele, materii azotate, cenusi si taninuri, materii
rasinoase, ulei si acizi volatili precum si un continut bogat in
vitamina A si B si mai putin C si P.
Strugurii
negri contin si o subtanta protectoare favorabila vederii. Datorita
acestor substante continute sucul obtinut prin stoarcerea boabelor de
struguri mai este numit si "un lapte vegetal".
Cum se pot prepara produsele vitei de vie
* Seva
de primavara obtinuta prin colectarea sucului din coardele vitei taiate
proaspat se poate utiliza contra litiazelor urinare si biliare si ca
solutie pentru ingrijit ochii.
* In cure de minim o saptamina strugurii se consuma proaspeti.
* Dulceata este laxativa si se poate prepara si in amestec cu alte fructe de toamna: mere, gutui si pere.
* Sucul extras inainte de maturarea strugurilor este racoritor foarte bun in stari febrile.
* Mustul, sucul obtinut prin stoarcerea strugurilor copti, este diuretic si laxativ.
* Stafidele,
boabe de struguri uscate, au aceleasi proprietati ca si fructul
proaspat. Sint foarte energetice indicate in afectiunile pulmonare,
renale, vezicale si hepatice.
* Uleiul din simburi de struguri este recomandat in afectiunile cardiovasculare.
* Frunzele
de vie se pastreaza in sare sau introduse fortat in sticle si astupate
pina in momentul utilizarii lor. Acestea sint urilizate mai ales in
alimentatie.
* Vinul este folosit in terapeutica pentru macerarea plantelor medicinale si obtinerea de bauturi medicinale.
Utilizarile terapeutice
In
dispepsii, litiaza urinara sau biliara, intoxicatii, constipatii,
dermatoze, tuberculoze se consuma struguri in fiecare zi pina la doua
kilograme.
Dezintoxicarea organismului sau
starile febrile, anginele sau stomatitele se pot ameliora cu ajutorul
mustului proaspat consumindu-se 300-400 ml pe zi.
Afectiunile pulmonare, renale, ale vezicii, in bolile ficatului se pot consuma stafide sub forma de cura, cite 200 g pe zi.
Seva
primaverii poate fi utilizata ca adjuvant in tratamentul litiazelor
urinare si biliare sau sub forma de comprese in cazul plagilor avind
efect cicatrizant.
Doua retete inedite din must si stafide
Mustul taiat:
Mustul dulce este savurat cu o deosebita placere de cei mici. Pentru a
prelungi aceasta satisfactie iata o reteta simpla de pastrare a
mustului pe timp de iarna, cu acelasi gust ca atunci cind a fost baut
direct de la teasc. Mustul care se aduna prin presarea strugurilor se
stringe intr-o oala si se pune la fiert. Se pazeste si i se ia spuma
ori de cite ori este necesar. Se lasa sa se dea intr-un clocot. Se
toarna in sticle de plastic si se da la rece. Nu se pune zahar sau alti
conservanti. Important este ca temperatura de pastrare sa fie scazuta
si constanta. Este singurul secret pentru pastrarea mustului taiat fara
a se altera.Stafide si nuci in alcool:
Se ia un kilogram de stafide, 200 g coji de nuci verzi de anul acesta
si se pun intr-un borcan mai mare. Se adauga 200 g zahar sau 250 g
miere de albine apoi se acopera totul cu alcool dublu rafinat. Se
astupa bine borcanul si se lasa la macerat timp de 30 de zile. Se
obtine o bautura care poate fi utilizata ca aperitiv.

http://www.ziaruldeiasi.ro/naturist/strugurii-izvor-de-sanatate-in-timpul-toamnei~ni5o93


Ultima editare efectuata de catre Admin in 01.09.10 6:24, editata de 4 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum