STRUGURII

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 19.11.13 8:38

Produsele vitei de vie     

   Aceasta este ultima noutate in medicina, care se pare ca lupta efectiv impotriva cancerului!!!
        
        Vinul este un produs miraculos, care distruge celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia. De ce nu suntem la curent cu acest fapt?
          Pentru ca exista laboratoare interesate de fabricarea unei variante sintetice, ce le-ar aduce imense beneficii.
 
       Gustul vinului este agreabil si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei. *Dacã aveți posibilitatea, plantați o vițã de vie în gradina voastrã!!!* Cîte persoane mor, în timp ce acest secret este pãstrat cu rea-vointa, pentru a putea fi obtinute beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
          Puteti sa consumati fructele in maniere diferite: sã mancați pulpele, sa faceti suc, bauturi, serbet, patiserii etc. I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta consta in efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Unii afirma ca este foarte eficient in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemenea, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care tine sub control infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizator al tensiunii arteriale, antidepresiv si adjuvant in bolile de nervi.
 
        *In Elvetia, soselele supraterane au fost inlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date in circuitul agricol, special pentru cultivarea vitei de vie.
       *Elvetia, tara farmaceuticelor, a constatat ca e mai bine sa fie consumat in mod moderat vinul, nu medicamente ucigatoare.
       *Sursa acestei informatii este interesanta. Ea provine de la unul dintre cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca, dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, extrasele au relevat ca vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, incluzandu-le pe cel de colon, de san, de prostata, plaman, pancreas... Componentele vitei de vie au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat in mod obisnuit in intreaga lume in scopul incetinirii cresterii celulelor canceroase. Uimitor este si faptul ca acest tip de terapie, completata si cu extract de lamaie, nu doar distruge celulele maligne canceroase, dar nici nu afecteaza celulele sanatoase!
 
                   Institutul de Stiinte Medicale, Les Breuleux, Elvetia 

                     Uleiul din samburi de struguri
 
       Se gaseste in supermarketuri.  
        Planta are un nume cu adevarat predestinat ca elixir de sanatate: "vita de vie", izvor al vietii.
        Prima vie a fost cultivata - se pare - acum nu mai putin de 10.000 de ani si, de atunci, din negurile preistoriei si pana acum, oamenii a dezvoltat pană la nivel de arta cultivarea strugurilor si transformarea lor in vin. Iar virtutile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute si folosite de mii de ani. Pana de curand, s-a crezut chiar ca, in acest domeniu, nu mai pot aparea noutati absolute.
        Aceasta, pana cand atentia cercetatorilor s-a indreptat asupra a ceea ce se arunca din struguri: samburii. Mai intai, acestia au provocat o mica revolutie in industria alimentara, pentru ca apoi sa inceapa o adevarata "cariera" in domeniul medical. "De vina" este uleiul extras din acesti samburi cu proprietati terapeutice exceptionale.
        Un campion al anti-imbatranirii
        Desi vita de vie este cultivata de mii de ani, extractia uleiului din seminte este de data recenta, aspect datorat dificultatilor tehnologice de obtinere. Initial, a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, pe care o inmoaie si o intinde.
        Abia la urma a fost luat in vizor si de industria farmaceutica.
        Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu.
        Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine  (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
        Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, ajuta la inhibarea reactiilor alergice. Cu alte cuvinte, un nou medicament natural s-a nascut de curand. Sa vedem, in cele ce urmeaza, cum trebuie folosit.
        Cateva precizari
        Cand vorbim despre efectele terapeutice, ne raportam la uleiul de struguri obtinut prin presare la rece.
        Mai exista un ulei rafinat din samburi de struguri, care se obtine la temperaturi mari, cand sunt distruse, practic, toate substantele active din punct de vedere terapeutic si care, evident, nu este recomandat in vindecare. Uleiul presat la rece din samburi de struguri il gasim in prezent in marile supermarketuri, in raioanele cu uleiuri de import. Intern, acest ulei se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, sosuri, in diferitele feluri de mancare ce nu presupun prepararea la foc.
        Este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice.
        Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare sau in hrana.
        Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.
        Uleiul de struguri - o pavaza impotriva bolii
        Bolile vasculare
        - Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor de sange.
        Bolile de inima
        - Se consuma zilnic doua linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au avut sau au o dieta cu multa carne si preparate din carne, cu prajeli sau alte grasimi "rele", cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile rafinate.
        Acest ulei previne ischemia cardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si tensiunea arteriala oscilanta.
        Tumorile benigne
        - Studii de data recenta arata ca anumite substante continute in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare.
        Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in care sa consume ulei de samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.
        Infectiile diverse
        - Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C in organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai incercat, se recomandă consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic.
        Alzheimer
        - La persoanele din zonele in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna functionare a sistemului nervos. Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta. Studiile pentru izolarea unei substante active care sa previna aceasta cumplita boala sunt in plina desfasurare, insa pana atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte de struguri este printre cele mai bune antidoturi impotriva bolii Alzheimer.
        Afectiuni dermatologice
        - Se recomanda atat consumul intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei. Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.). Masajul facut dupa baie cu lei de samburi de struguri impiedica        pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea.
        Colesterol
        - In 1993 a fost prezentat la conferinta anuala a "Colegiului stiintific de Cardiologie din Statele Unite" un studiu pe 56 de pacienti, barbati si femei, care aveau valori ridicate ale colesterolului. Consumand zilnic cate 43 de grame de ulei de seminte de struguri, acestia si-au redus cu 15,6 % nivelul colesterolului din
sange in doar 3 (!) saptamani.
        In prezent, uleiul de samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.
        Varice si hemoroizi
        - Consumul zilnic al acestui ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora venele varicoase. Se consuma in salate de cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an). Este recomandat si pentru tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.
        Arteroscleroza
        - Uleiul de samburi de struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de colesterol.
        Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de grame zilnic.
        Fragilitatea capilara si fragilitatea vasculara in general
        - Substantele din semintele de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a celulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor sanguine. O cura de sase luni, in care se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce  la reducerea semnificativa a suprafetelor cu echimoze produse de fragilitatea capilara si previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).
        Deficiente imunitare
        - Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului.
        O cura cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei organismului la factorii infectiosi.
        Artrita (reumatismul)
        - Cei care sufera deja de artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor datorate inflamatiilor.
        Aceasta, pentru ca semintele de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale.
        Se consuma salate cu ulei de samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.
        Alergie
        - Este utilizat si in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele (substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor alergice).
        Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic. In caz de criza alergica, administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care este folosita in toate tratamentele anti-alergice.
        Imbatranirea
        - Uleiul de seminte de struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica. La femei, ajuta la mentinerea echilibrulul hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces, estomparea caracterelor secundare feminine. La barbati, previne  impotenta vasculara.
 
La ambele sexe, previne si combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace.
        Se consuma, zilnic, minimum 30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).
        Vedere obosita
        - Mai multe studii arata ca acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa functioneze mai eficient. Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii.

Se recomanda in paralel si curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.
                       Boli care se trateaza extern cu                           uleiul de samburi de struguri

Piele uscata si sensibila la frig
        - La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri.
          Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.

Piele cu tendinta de imbatranire
        - Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de vant si de soare.
        Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii.
        Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.

Ten uscat
        - O data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de samburi de struguri. Are efecte de protectie, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.

Contraindicatii...
        Intern, nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.
          Extern, va fi evitata folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putand in aceste cazuri sa produca reactii cutanate locale.


DE  LA  ELY  GLIKMAN
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 17.09.13 9:44

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 30.08.13 10:38

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 25.05.13 12:47

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 24.04.13 7:09

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 04.06.12 9:49

STAFIDELE INAMICUL COLESTEROLULUI RĂU
STAFIDELE
Stafidele sunt cele mai populare fructe uscate, folosite atât la
pregătirea deserturilor tradiționale, cât și la prepararea salatelor
sau a mâncărurilor exotice. Acestea se obțin din struguri fără
sâmburi, cultivați de-a lungul țărmului Mării Mediterane, în Grecia,
Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau în cuptoare speciale.


Nu îngrașă
Stafidele sunt bogate în fructoză, un zahăr natural care poate fi
transformat de organism, cu ușurință, în energie. S-a constatat că
datorită lipsei grăsimilor și a sării nu îngrașă, așa cum se credea.
Din acest motiv, se numără printre puținele fructe dulci recomandate
în curele de slăbire, bineînțeles consumate în mod limitat.


Previn depresia
Stafidele conferă un important aport de energie, au rolul de a tăia
pofta de mâncare și reduc riscul apariței bolilor cardiovasculare.
Datorită fructozei, o excelentă sursă de energie, consumul regulat de
aceste fructe uscate combate oboseala și previne depresia, fiind un
tonic excelent. În acest sens, în special sportivilor, persoanelor în
vârstă, tinerilor și celor care depun un efort deosebit, fizic sau
intelectual, li se recomandă cel puțin 50 g de stafide brune pe zi.


Tratează constipația
Stafidele nu sunt bogate doar în fructoză și nu sunt recomandate doar
datorită conținutului mare de fructoză. Fibrele prezente în aceste
fructe uscate contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătățesc
funcția intestinelor și previn sau tratează constipația.
Problemele cu stomacul "încărcat" pot fi date uitării cu ajutorul unui
pumn cu stafide înmuiate într-un pahar cu apă și lăsate peste noapte
la macerat. Dimineața, acestea trebuie consumate pe stomacul gol,
pentru a grăbi digestia și pentru a elimina resturile alimentare
neabsorbite de intestin.


Împiedică retenția de lichide
Cantitatea uriașă de potasiu previne retenția de lichide, fluidizează
sângele și ajută la reducerea tensiunii arteriale. Stafidele sunt
bogate și în antioxidanți, denumiți polifenoli, care au un rol
important în prevenirea apariției tumorilor maligne prin ajutarea
celulelor să-și păstreze funcția normală, și tratează stările febrile.
Magneziul din stafide reduce aciditatea stomacală, iar dacă le
consumați în loc de desert vă puteți regla digestia.


Constituie un aport important de fier
Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind
recomandate în cazul anemiilor ușoare. Femeile însărcinate, cu grave
carențe de acest mineral, riscă să nască un copil cu aceleași
probleme, care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de
fier din organism, viitoarele mămici trebuie să adopte o alimentație
bogată în acest element. Dintre produsele nonanimale, stafidele sunt
cele mai indicate în acest sens.


Reglează hormonii
Stafidele conțin și boron, un mineral important pentru menținerea
oaselor sănătoase, care intervine în reglarea hormonilor și în
metabolismul vitaminei D. Boronul este indicat și în osteoporoză,
întărirea oaselor și reducerea durerilor osoase, iar vitamina A, care
chiar dacă este prezentă într-o cantitate mică, este benefică pentru
sănătatea ochilor.


Recomandate femeilor de 50-70 de ani
Specialiștii sunt de părere că dieta pe bază de stafide are și rolul
de a crește libidoul. În India există chiar un ritual în care
cuplurile proaspăt căsătorite consumă la nuntă lapte cu stafide,
pentru îmbunătățirea libidoului. Dacă aveți probleme de această
natură, trebuie să știți că pot fi rezolvate foarte simplu cu doar o
mână cu stafide brune. Pentru început spălați-le bine cu apă și apoi
fierbeți-le în puțin lapte. Consumați acest amestec după ce s-a răcit,
de trei ori pe zi, până vă redobândiți vigoarea sexuală.
Potrivit studiilor, consumul zilnic de stafide, însoțit de câteva
minute de mers pe jos, reduce considerabil riscul apariției bolilor
cardiovasculare în cazul femeilor cu vârsta între 50 și 70 de ani.
Specialiștii au ajuns la concluzia că o cană cu stafide pe zi reduce
pofta de mâncare și nivelul colesterolului rău și crește, în schimb,
cantitatea de colesterol bun, care previne ateroscleroza.


Rețetă gustoasă și sănătoasă
Pentru a prepara această rețetă simplă de salată de varză cu stafide,
aveți nevoie de o varză roșie, o linguriță cu vârf cu pudră de
scorțișoară, o cană cu stafide aurii, câteva linguri cu ulei, sucul de
la o jumătate de lămâie, un păhărel cu vin roșu, sare, piper și o
linguriță cu miere. Primul pas constă în tăierea foarte fină a verzei
și adăugarea unei lingurițe rase cu sare. Amestecați bine pentru ca
varza să se înmoaie. Apoi adăugați câteva linguri cu ulei, sucul de
lămâie și piperul măcinat. Puneți stafidele, mierea și scorțișoara în
vin și lăsați-le să stea circa 30 de minute în frigider. Turnați acest
amestec peste salata de varză, acoperiți cu o folie de plastic și
puneți totul la rece timp de o oră înainte de a servi.

Pont! Stafidele brune sunt mai indicate decât cele aurii, deoarece
conțin mai mulți nutrienți, precum vitaminele A și C, calciu și
potasiu.

Sfat! Acidul oleanolic din stafide distruge bacteriile cauzatoare de
carii și de boli gingivale. Astfel, consumați câteva grame pe zi.


Să fiți sănătoși
Ionuț Popa
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 11.10.11 15:51

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 03.10.11 8:51

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 16.03.11 11:46

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 02.02.11 14:08

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 26.11.10 15:23

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 09.10.10 9:57

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 30.09.10 14:52

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 28.09.10 8:37

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 19.09.10 12:53

Terapia cu extract de sâmburi de struguri roșii

Virtuțile terapeutice ale viței de vie și ale strugurilor sunt recunoscute din cele mai vechi timpuri, ca și asocierea acestei plante miraculoase cu însăși esența vieții. Probabil nu este o coincidență faptul că analiza biochimică a sucului de struguri este foarte asemănătoare cu cea a laptelui matern.
Dincolo de mit și legendă, aprofundarea cunoștințelor pe baza cercetării științifice a adus argumente de necontestat cu privire la o serie de substanțe bioactive conținute în struguri sau în sâmburi, ele jucând un rol important în prevenirea
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 19.09.10 12:53

Sucul de struguri regenerează ficatul

• de vorbă cu acad. Mircea Ciuhrii, doctor în biologie, virusolog recunoscut pe plan internațional, director al Centrului Științific Aplicativ «Insect-Farm» din București
- Domnule Ciuhrii, pe lângă prepararea unor remedii pe baza unor substanțe biologic active (SBA) extrase din insecte, știu că folosiți intens în terapie și sucul de struguri...
- Nici nu vă închipuiți ce calități poate avea acest suc.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 19.09.10 12:52

Consumul de struguri fortifică organismul

Un consum echilibrat și constant de struguri produce, în câteva săptămâni, dezintoxicarea profundă a întregului organism, acțiune combinată cu regenerarea funcțiilor organelor.
Specialiștii subliniază că avantajele consumului de struguri, cel puțin 500 g/zi, sunt semnificative datorită conținutului de lecitină și acid fosforic, calități însumate în bogăția de zaharuri ușor asimilabile, vitaminele A, B1, B2, PP, C, săruri minerale, tanin, unele substanțe care acționează ca un tonic natural și altele cu proprietăți anticancer.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 10.09.10 7:54

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Admin la data de 31.08.10 20:11

Strugurii previn apariția ridurilor

Bogați în vitamine, zaharuri, fosfor, proteine, enzime, săruri minerale și siliciu, strugurii au proprietatea...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Efectele terapeutice ale strugurilor

Mesaj Scris de Admin la data de 19.04.10 18:55

Efectele terapeutice ale strugurilor

Folositi de mii de ani pentru tratarea si ameliorarea anumitor afectiuni (in special a celor gastro-intestinale si hepatice), strugurii, prin efectul lor hranitor, ajuta organismul sa treaca mai usor peste boala. Au un continut de nutrienti care se apropie foarte mult de compozitia plasmei sanguine, ceea ce ii recomanda in regimurile de detoxifiere sau pentru tratarea afectiunilor vezicii biliare.
10-15 grame de struguri negri uscati pot elimina durerile de cap cauzate de constipatie. De asemenea, acestia tonifica plamanii si elimina mucusul, fiind recomandati mai ales in tuberculoza, deoarece ajuta si la recapatarea puterii si a vigorii. Frunzele de vita rosie recoltate la inceputul verii sunt recomandate in tratamentul venelor varicoase, a hemoroizilor si fragilitatii capilare. Decoctul de struguri imbunatateste acuitatea vizuala. Maceratul la rece din struguri si seminte de fenicul in care s-a adaugat si zahar brun, este un remediu excelent importriva hiperaciditatii gastrice. Samburii de struguri au efect antiinflamator si astringent iar apa din vlastarii de vita tineri este un bun remediu pentru ochi.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cura cu stafide

Mesaj Scris de Admin la data de 17.04.10 9:14

Cura cu stafide

Cântăriți un kilogram de stafide uscate și mâncați în fiecare zi, pe stomacul gol, exact 40 boabe. Când se vor termina toate boabele, luați încă un kilogram și-l mâncați după următoarea schemă: prima zi 40 boabe, a 2-a zi 39 boabe, a 3-a zi 38 boabe s.a.m.d, până ajungeți la 10 boabe. Fitoterapia recunoaște faptul că stafidele ajută la întărirea mușchiului cardiac. Un astfel de tratament se face de 2 ori pe an.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

"Lacrimile" viței de vie, leac pentru afecțiuni oculare

Mesaj Scris de Admin la data de 17.04.10 9:14

"Lacrimile" viței de vie, leac pentru afecțiuni oculare

Se spune că cine bea, primăvara, "lacrimi" de viță de vie nu va plânge tot anul și va avea noroc și belșug în casă. La tăierea de primăvară a viței, din ramurile ceva mai groase începe sa curgă, picătură cu picătură, un lichid transparent cu gust dulce-sălciu. Fenomenul este numit și "plânsul" viei, iar picăturile de sevă ce se scurg prin punctul de tăiere mai sunt numite popular și "lacrimi". Acestea se colectează în sticluțe, care se leagă la capătul ramurilor tăiate și se folosesc în scopuri terapeutice. Seva viței de vie este un leac tradițional cunoscut și aplicat de mii de ani. În medicina tradițională românească, seva viței de vie este numită și "apă vie", fiind întrebuințată împotriva durerilor de ochi. Dar există și alte utilizări.
Cel mai cunoscut efect terapeutic al sevei de la vița de vie este în combaterea unor afecțiuni oculare, în special conjunctivite și blefarite. Pentru aceasta, cu seva proaspăt recoltată se ung pleoapele sau se pun comprese pe ochii închiși, comprese care se păstrează 10-15 minute. De asemenea, se pun câteva picături în ochi, de 2-3 ori/zi. S-a constatat că seva viței de vie are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și o enigmatică acțiune de mărire a rezistenței la infecții, la nivelul ochilor.
Dar acest remediu este util și administrat intern, în cazuri de dischinezie biliară, colecistită și litiază biliară; se iau 3-4 lingurițe de sevă, înainte de masă cu o jumătate de oră, după care se stă culcat pe partea dreaptă, timp de 10 minute. Tratamentul se face 5 zile la rând.
Tot intern, seva viței de vie ajută și în cazul pietrelor la rinichi: se iau 8-10 lingurițe dimineața, pe stomacul gol, în puțină apă sau în ceaiul recomandat în tratamentul acestei afecțiuni. Cura durează o săptămână.
Cu seva de la vița de vie pot fi vindecate și unele leziuni ale pielii, iar în amestec cu usturoi pisat întărește rădăcina părului și împiedică formarea cheliei.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Gelul pe bază de struguri și ananas reglează sebumul

Mesaj Scris de Admin la data de 12.01.10 11:33

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/gelul-pe-baza-de-struguri-si-ananas-regleaza-sebumul-5311495

Gelul pe bază de struguri și ananas reglează sebumul
Acizii naturali din struguri și ananas au efect de reglare a sebumului și de calmare a tenului sensibil sau reactiv. Pe piața din România s-a lansat de curând un astfel de gel care accelerează procesul natural de eliminare a celulelor moarte și previne procesele de îmbătrânire a pielii.
"Produsul are o acțiune abrazivă blândă, cu scopul de a îndepărta celulele moarte. Avantajul peelingului realizat cu acest gel îl reprezintă protecția oferită pielii pe termen lung și faptul că nu o îmbătrânește", spune biologul Cătălina Anca Golea. În același timp, ananasul are un conținut ridicat de bromelaină, cu efect calmant asupra pielii, iar strugurii sunt utilizați în cosmetică pentru virtuțile antirid și de "luminare" a tenului. Mai mult, gelul are un conținut bogat de vitamina E naturală care protejează epiderma și ajută în lupta împotriva radicalilor liberi.
În plus, ananasul prezintă câteva principii active foarte benefice asupra pielii, grație substanțelor bogate în zaharuri și enzime. Acestea sunt responsabile atât pentru întreținerea pielii cât și pentru a înlătura semnele bătrâneții.
"Gelul are capacitatea de a curăța tenul în profunzime și de a-i reda elasticitatea, tonusul, aspectul catifelat și strălucitor. Pielea reînnoită devine mai receptivă la substanțele hidratante și nutritive", explică dr. Golea.
Produsul se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara, în strat subțire pe fața curată. Se masează ușor, cu mișcări blânde până la absorbția completă. Prețul acestui produs variază înrtre 75 și 225 de lei, în funcție de cantitatea produsului pe care doriți să îl achiziționați.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Mustul ajută la recuperarea memoriei

Mesaj Scris de Admin la data de 10.12.09 12:15

Mustul ajută la recuperarea memoriei




Sucul din struguri închiși la culoare sau mustul îmbunătățește memoria, putînd chiar readuce amintirile pierdute de puțină vreme, arată un studiu recent. În cadrul unui experiment, cei care au consumat timp de 12 săptămîni această băutură și-au îmbunătățit considerabil memoria, descurcîndu-se mai bine la o serie de teste de memorie. Experții de la Universitatea din Cincinnati, care au realizat studiul, sînt de părere că secretul constă în antioxidanții din pielița și sucul fructului. În cadrul studiului s-a observat că voluntarii de 75 – 80 de ani, toți cu pierderi de memorie, tratați cu must – pentru că a existat și o a doua grupă căreia i s-a dat o băutură placebo – și-au îmbunătățit memoria de scurtă durată și cea spațială. Un alt studiu realizat în SUA, în 2006, a arătat că sucul de fructe și legume, consumat frecvent, scade considerabil riscul de Alzheimer. Singura condiție, după cum a arătat experimentul efectuat pe 2.000 de subiecți, este ca aceștia să consume acest fel de suc trei zile pe săptămînă. În acest caz, riscul instalării bolii scade cu 76%. Strugurii au de patru ori mai mulți antioxidanți față de portocale, ei fiind excelenți și pentru inimă, pentru că păstrează arterele elastice și presiunea arterială mică, după cum au demonstrat cercetătorii.citește mai mult
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Mustul - recomandat celor care fac efort intelectual

Mesaj Scris de Admin la data de 12.10.09 8:45

Mustul - recomandat celor care fac efort intelectual
Mustul este un excelent stimulator pentru imunitate, fiind bun pentru anemici. Nu e recomandat diabeticilor ori inainte de a urca la volan. Sucul de struguri, ori mustul, este bogat in vitamina A, B1, B2 si minerale, stimuleaza sistemul nervos, reduce retentia de apa si energizeaza organismul. Mustul este recomandat celor care fac efort intelectual intens, dar si celor aflati in convalescenta, deoarece stimuleaza imunitatea si refacerea organismului, datorita continutului ridicat de vitamina C. Nu exagerati insa daca urmeaza sa urcati la volan ori daca sunteti diabetic.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STRUGURII

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum