Forum Informativ

Istoria evreilor in Romania interbelica, actualitate evreiasca si...lucruri mai putin cunoscute din istoria si cultura romana[si...mondiala].
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  Conectare  
Distribuiti | 
 

 NUCILE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: NUCILE   01.09.09 9:23

Un tratament cosmetic complet din frunze si fructe de nuc
Substantele continute in frunze, coji si nuci vopsesc parul, curata fata, elimina oboseala picioarelor si trateaza pielea.
Copac
impunator si cu o coroana globulara impresionanta, nucul ne ofera totul
pentru a fi frumoase: frunzele pentru tratarea parului, cojile nucilor
verzi pentru sprincene, gene dar si pentru picioarele transpirate sau
umflate, iar nucile copate bine pentru gomajul fetei si in mastile de
infrumusetare a obrazului, decolteului sau miinilor.
Cojile
de nuci verzi se pot utiliza pentru vopsirea sprincenelor si a genelor.
Dintr-un pumn de coji de nuci verzi puse in 500 ml apa clocotita, se
obtine dupa 5-10 minute de fierbere un ceai de culoare neagra. Cu
aceste ceai se pot tampona atent dar insistent genele si sprincenele
decolorate de soare pentru a obtine inviorarea culorii lor.
Tratamente pentru par
Pentru
deschiderea nuantei parului se utilizeaza coji de nuca verde, macerate
timp de 14 zile in ulei de masline. Pentru a obtine o nuanta mai
inchisa a parului se poate prepara o solutie din coji proaspete de
nuci. Se pun intr-un vas un litru de ulie de masline si 100 g coji.
Vasul se incalzeste pe baie de apa pina la evaporarea apei din coji.
Uleiul se strecoara si se pastreaza in sticle inchise la culoare si la
loc intunecos.
Decoctul din coji de nuca verde,
adaugat in apa de clatit, dupa spalarea capului intensifica reflexele
parului castaniu si ii dau stralucire. Pentru a obtine o nuanta bruna
mai intunecata, decoctul se poate aplica direct pe par, nediluat.
Tinctura
de nuca folosita pentru par brunet se prepara din 100 ml apa si 200 g
coji de nuci verzi puse la macerat, timp de doua zile. Dupa aceea
lichidul se strecoara si cojile se storc bine cu un tifon apoi se aduga
50 ml alcool de 70s.
Decocturi pentru picioare si frumusete
Frunzele
de nuc se pot prepara sub forma de decoct. Tamponarea usoara in jurul
ochilor creeaza o umbra castanie-aurie, ce da un farmec aparte
privirii. Decoctul preparat din 600 g frunze de nuc si patru litri de
apa se foloseste la baia de picioare, in cazul picioarelor umflate si a
transpiratiei prea abundente a picioarelor. Tot deoctul de frunze de
nuc se foloseste pentru clatirea parului castaniu sau negru pentru a-i
da prospetime, pentru a intari radacina firului si pentru a inchide
culoarea.
Masti cosmetice din nuciDin
nuci uscate cosmetica naturala pregateste masti de ingrijire a tenului.
Tot din nuci maruntite se poate realiza un gomaj perfect al pielii
fetei. Obrazul se clateste cu ceai de musetel caldut apoi se aplica o
crema hidratanata. Mastile care au la baza nuci se prepara astfel: se
curata de coaja lemnoasa apoi de pielita miezul de nuca, apoi se
piseaza si se amesteca cu putina apa si o lingurita de miere de albine.
Apoi se intinde pe ten si se mentine 10-15 minute. Se indeparteaza cu
ajutorul unui tampon cosmetic inmuiat in infuzie slaba de musetel.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 13.04.10 15:30, editata de 2 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Consumul uleiului de nuci reduce acumularea de colesterol și   12.09.09 11:58

Consumul uleiului de nuci reduce acumularea de colesterol și riscul instalării aterosclerozei

Fructe
oleaginoase deosebit de nutritive și vitalizante, foarte indicate în
perioada rece a anului, nucile conțin 15 g la sută proteine, 60 g la
sută lipide, 15 g la sută glucide și 2,4 g la sută celuloză. Sînt
bogate în minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor,
sulf, fier, cupru, zinc și iod. Conțin vitaminele C, B1, B2, B5,
vitamina PP și caroten.
După cum ne-a spus dna dr. Alexandrina Petrea, de la cabinetul medical Asclepios din Iași, pe lîngă faptul că sînt foarte hrănitoare, nucile au și valoare terapeutică bine definită: "Le
sînt recunoscute atît proprietăți laxative cît și antidiareice, virtuți
antitoxice la nivelul pielii și circulației limfatice. De asemenea, au
acțiune vermifugă, în special asupra teniei. Cura cu miez de nucă este
indicată, ca adjuvant, în tulburările de stomac și intestine: ulcere,
dispepsii, iritații, pirozis, diaree, constipație. Unii spun că miezul
de nucă le provoacă afte și inflamații bucale, iritații ale mucoasei
anale și inducerea de crize hepatice. Aceste neajunsuri pot fi evitate
dacă după consum clătiți gura cu un decoct de salvie sau luați o
linguriță de miere de albine. Sfărîmat la mixer sau făcut pudră, miezul
de nucă nu provoacă iritație. În cură, doza maximă, nu trebuie să
depășească 100 g pe zi, timp de o lună, sau 100 g o dată la două zile,
timp de două luni. Se mestecă îndelung"
.
Nucile
proaspete sînt foarte apreciate pentru gustul lor. Pentru a le reda,
iarna, nucilor uscate savoarea celor proaspete, dna Petrea recomandă să
punem miezul la muiat în lapte cald, timp de 5-6 ore. Tot în acest
scop, nucile în coajă se țin la înmuiat în apă rece, timp de 10 zile: "Prin
conținutul bogat în cupru, nucile sînt indicate în dieta persoanelor cu
anemie, a persoanelor cu reumatism și artroze, în stări precanceroase
și tuberculoză, în special tuberculoză osoasă și, de asemenea, la
bolnavii de sifilis și blenoragie. Constituie un excelent adjuvant în
scrofuloză, pentru că favorizează drenajul limfei și al pielii. Această
calitate recomandă consumul miezului de nucă în tratamentul adenitelor
supurate, în eczeme și impetigo. Conținutul bogat în zinc recomandă
miezul de nucă în astenie, întîrzieri de creștere, tulburări ale
sistemului nervos, afecțiuni ale pielii, psoriazis și impotență. Nucile
sînt un adjuvant excelent în tratamentul disfuncțiilor endocrine,
tulburărilor hipofizei, insuficienței suprarenale, tulburărilor de
ciclu menstrual și de menopauză. Nucile conțin tanin și, de aceea, au
un efect astringent, folositor în tratamentul diareei. La persoanele
constipate, pentru eliminarea materiilor fecale, nucile trebuie ținute
în apă cîteva ore, apoi uscate și mîncate"
.
Pentru
persoanele slăbite, cu astenie și surmenaj, dna Petrea recomandă
următoarea rețetă energizantă: un pumn de miez de nucă mărunțit și
amestecat cu o lingură de miere se mestecă îndelung, după care se bea
un pahar de suc de fructe: "Contrar unor afirmații, nucile nu
fac rău la ficat și nu sînt contraindicate celor cu afecțiuni hepatice,
doar că aceștia vor trebui să consume cantități mai mici, stabilindu-și
singuri toleranța personală. În orice caz, nu se vor depăși 100 g/zi.
De asemenea, pentru diabetici, nucile reprezintă un aliment prețios,
datorită conținutului lor sărac în glucide. Ele nu provoacă tulburări
și dificultăți de digestie dacă sînt corect asociate. Compoziția
meniurilor în care sînt incluse le fac indigeste! Datorită conținutului
lor bogat în grăsimi, felurile de mîncare asociate trebuie să fie
ușoare. Nucile nu vor fi incluse într-o cină copioasă sau la prînz și
nici după un mic dejun foarte bogat. Nucile se combină bine cu
crudități, verdețuri, fructe acide și nu trebuie asociate cu carne,
făinoase, produse de patiserie și dulciuri. Prin calitățile și
conținutul lor, nucile pot înlocui carnea, constituind un aliment de
bază în hrana vegetarienilor"
.
Extras
și folosit cîndva în gospodăriile țărănești, uleiul de nuci este astăzi
greu de găsit. Dna dr. Petrea spune că de acest ulei ar putea profita
toți cei care suferă de hipercolesterolemie și sînt predispuși la
ateroscleroză: "Avînd 73-84 la sută acizi grași
polinesaturați, uleiul de nuci se situează pe primul loc între
uleiurile nesaturate, înaintea uleiului de soia (50-60 la sută) și al
celui de porumb (40-50 la sută), pentru proprietățile sale
anticolesterolice. Conține acid linoleic, linolenic și oleic și foarte
puțini acizi grași saturați (palmitic și stearic). Datorită
conținutului bogat în acizi grași polinesaturati sau esențiali, uleiul
de nuci este indicat în curele de protecție a aparatului
cardio-vascular. În caz de hipercolesterolemie, este indicată o cură de
8-10 zile/lună, cu 2 linguri luate dimineața, pe nemîncate. Are și
proprietăți tonice. Este indicat doar uleiul presat la rece. Gustul său
este extrem de apreciat de către cunoscători. Doza de consum curent
oscilează între 20 și 40 g/zi, în funcție de necesarul de lipide.
Pentru tratamentul teniazei, se consumă timp de 3 zile consecutiv, în
locul mesei de seară, o salată de cartofi preparată cu 60 ml de ulei de
nuci"




Citeste articolul
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de nuca de cocos previne diabetul (11:29)   22.09.09 19:45

Uleiul de nuca de cocos previne diabetul (11:29)
O dieta bogata in ulei de nuca de cocos va poate feri de diabet de tip
II. Acest tip de ulei ajuta la reglarea insulinei, hormonul care
participa la eliminarea excesului de zahar din sange.
Oamenii de stiinta australieni au facut un studiu pe soareci, scrie,
marti, dailymail.co.uk. O parte dintre rozatoare au fost hranite cu
ulei din nuca de cocos, printre alte alimente obisnuite si o parte nu.
Cercetatorii au descoperit ca prima categorie de soareci nu aveau
probleme cu nivelul insulinei. Uleiul de nuca de cocos era considerat
nesanatos, pentru ca este bogat in acizi saturati, ceea ce duce la
cresterea nivelului de colesterol. Specialistii au declarat, insa, ca
acest tip de ulei contine un alt tip de acizi grasi saturati, mai putin
daunatori pentru organism decat cei care se gasesc in unt sau untura
animala.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Nucile, strugurii și perele țin medicul la distanță!   29.09.09 16:28

Nucile, strugurii și perele țin medicul la distanță!Este sezonul lor, iar acesta este principalul motiv care ne determină să le consumăm. Dincolo de gustul delicios, nucile, strugurii și perele au o serie de beneficii asupra sănătății noastre. Prin urmare, oferta toamnei este generoasă: nuci pentru fortifierea sistemului imunitar, struguri pentru păstrarea tinereții, pere pentru recăpătarea energiei.




Ce efecte benefice are consumul acestor fructe asupra sănătății noastre ne va spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

NUCILE
În prag de toamnă, ne putem bucura de nucile verzi cu miezul format. Acestea sunt mai bune decât cele uscate. Nucile crude sunt o sursă bună de săruri minerale, precum potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, seleniu și vitamine: B, C și E. Nucile verzi conțin aproximativ 57% grăsimi, iar nucile uscate au 70% grăsimi. Și conținutul caloric este diferit: 100 g nuci verzi conțin 580 de calorii, iar aceeași cantitate de nuci uscate - 690 de calorii. Cu toate că sunt bogate în grăsimi, nucile pot contribui la scăderea nivelului colesterolului în sânge.

"Trebuie însă să fie consumate în cantități moderate și fără sare!", atrage atenția specialistul nostru. Conținutul de vitamina E din nuci previne ateroscleroza, împiedicând depunerea colesterolului pe vasele sangvine. De asemenea, nucile previn bolile cardiovasculare, îmbătrânirea precoce, degradarea fizică și intelectuală, diabetul, cancerul. Fie că sunt verzi, fie că sunt uscate, nucile întăresc sistemul imunitar. Complexul de vitamine conferă nucilor proprietăți imunostimulatoare.

STRUGURII
Albi sau roșii, strugurii sunt o sursă de acid elagic, antocianidine și flavonoide- substanțe cu proprietăți anticancerigene. Strugurii asigură creșterea imunității organismului. De asemenea, previn bolile cardiovasculare, cum ar fi arterioscleroza (boală caracterizată prin îngroșarea și sclerozarea pereților arterelor). Conținutul de flavonoide, antioxidant capabil să scadă nivelul colesterolului din sânge, determină îmbunătățirea metabolismului.

Efectul puternic diuretic îi recomandă și pentru reducerea tensiunii arteriale. Pentru că fluidizează sângele și au o acțiune tonică asupra ficatului, strugurii contribuie și la eliminarea toxinelor din organism. Zaharul din struguri se asimilează foarte ușor de către organism, trecând direct în sânge la scurt timp după ingerare. Așa se explică efectul reconfortant asupra organismelor obosite sau a celor slăbite. Toate aceste calități recomandă consumul de struguri pentru creșterea speranței de viață.

PERELE
O veritabilă acțiune antistres au perele datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conțin aceste fructe. Calciul, fosforul, potasiul, vitaminele din grupul B din aceste fructe au efect sedativ asupra sistemului nervos. Specialistul nostru ne asigură că aceste fructe, deși foarte dulci, sunt recomandate și diabeticilor. Totodată, perele sunt și bune remineralizante, diuretice, depurative și laxative. Din acest motiv, perele sunt recomandate ca adjuvant în tratarea asteniei, anemiei, gutei.

Datorită fibrelor alimentare, ele ajută în păstrarea colesterolului în limite normale, dar și în menținerea greutății. Perele pot fi consumate și de către persoanele care au stomacul mai sensibil, pentru că se digeră mai ușor decât alte fructe. Combat efectele stresului, grăbesc vindecarea acneei, înlătură oboseala, stimulează formarea globulelor roșii, ajută la buna funcționare a glandei tiroide și înlătură constipația datorită conținutului mare de fibre. Toate acestea fac din pere adevărate fructe curative.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Uleiul de cocos previne diabetul   01.11.09 21:00

Uleiul de cocos previne diabetul

O dieta bogata in ulei de nuca de cocos poate ajuta la prevenirea diabetului de tipul II, favorizat de obezitate si de un stil de viata sedentar, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, publicat de dailymail.co.uk. Uleiul din nuca de cocos, folosit la fabricarea mai multor tipuri de alimente, favorizeaza preventia instalarii rezistentei la insulina. In cazul diabetului tip II pacientilor li se spune sa incerce sa-si aduca greutatea la limite normale. In ambele tipuri de diabet (cel de tip I afecteaza mai ales tinerii si este o boala autoimuna), excesul de zahar din sange afecteaza multe organe din corp, precum ochii, rinichii si inima.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Metode simple pentru a scăpa de enurezis Frunzele de nuc au   14.11.09 13:03

etode simple pentru a scăpa de enurezis
Frunzele
de nuc au proprietăți depurative, tonifiante și astringente. Infuzia
din aceste frunze este recomandată contra enurezisului, o boală
întîlnită adesea în rîndul copiilor și bătrînilor, caracterizată prin
"scăparea" involuntară și inconștientă a urinei. Contra acestei boli se
mai poate folosi o felie de pîine prăjită îmbibată cu o lingură de ulei
de nucă, în fiecare seară, timp de 15 zile.
Terapeutul Fănică Voinea Ene recomandă pentru această afecțiune un ceai din rădăcină de valeriană, flori de coada șoricelului și talpa gîștei,
în părți egale. Decoctul este în proporție de 3-4 la sută. Se consumă
seara, cu circa 2 ore înainte de culcare, cîte 200 ml (o cană). După
cum ne-a spus dl Ene, trebuie formată copilului deprinderea de a urina dimineața.
Pentru aceasta, în prima săptămînă va fi sculat noapte de noapte la ora
1 și trimis la toaletă, avînd grijă să fie complet treaz cînd urinează,
a doua săptămînă la ora 2, a treia săptămînă la ora 3 și tot așa, pînă
la ora obișnuită de sculare. Acțiunea se repetă pînă la formarea
actului reflex necesar.
În regimul alimentar, se vor evita condimentele iuți, ciocolata și cacaua, mai ales după amiaza.


Citeste articolul
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Nucile - bogate în grăsimi benefice pentru piele   04.01.10 13:24

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/nucile-bogate-in-grasimi-benefice-pentru-piele-5251071

Nucile - bogate în grăsimi benefice pentru piele
de Mădălina CHIȚU
Medicii nutriționiști spun că nucile reprezintă un aliment bogat în proteine și vitamine esențiale organismului. Vitamina A și vitamina E se găsesc din belșug în aceast fruct. În plus, potrivit specialiștilor, nucile au un conținut ridicat de minerale, precum fosfor și potasiu, fibre, dar mai ales acizi grași omega 3, necesari pentru buna funcționare a creierului.
Nucile sunt bogate în grăsimi benefice pentru piele, astfel că acestea sunt recomandate în perioada iernii, când factorii externi ne atacă derma. Mai mult, fructul îmbunătățește elasticitatea pielii, iar consumul lor este recomandat și în cazul persoanelor care suferă de eczeme sau psoriazis.
În același timp, acest fruct are un conținut ridicat de carbohidrați și uleiuri, ceea ce oferă organismului uman energie. Nutriționiștii spun că o linguriță de nuci pisate pe zi, mâncate, de preferat, de dimineață, asigură necesarul de energie și vitamine, iar în plus această porție este suficientă ca și aport caloric. Atenție însă, nucile au un conținut caloric destul de ridicat, astfel că specialiștii recomandă să nu facem abuz, mai ales când suntem la dietă.
Acest fruct reprezintă o excelentă sursă de acizi grași esențiali, pe care altfel corpul nu îi poate produce în mod natural și de care are nevoie. Medicii le recomandă persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, astm și artrită. De asemenea, datorită conținutului de acizi monosaturați care au efecte favorabile asupra nivelului de colesterol din sânge, nucile sunt indicate în cazul dietei persoanelor care suferă de diabet.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Nuci si migdale pentru pielea obrazului   30.01.10 12:39

Nuci si migdale pentru pielea obrazului



Dintre semintele mult uzitate pentru epiderma se numara si migdalele si nucile. De doua-trei ori pe saptamina se pot aplica pe fata, timp de 15-20 de minute, migdale dulci pisate.

Migdalele se moaie cu apa calduta citeva minute pina se poate scoate coaja. Apoi se piseaza bine cu un pic de apa rece pina se obtine o pasta. Se amesteca aceasta pasta cu o lingurita de miere de albine si se aplica pe ten si decolteu. Masca se indeparteaza cu apa minerala.


Nucile pisate pot fi folosite si ele pentru curatirea tenului. Doua-trei nuci mari macinate se amesteca cu doua-trei lingurite de apa calduta pina se obtine o pasta albicioasa. Acest amestec se aplica pe fata si decolteusi se lasa sa actioneze zece minute. Apoi, cu miscari circulare, se maseaza pielea fetei cu miscari circulare. Se clateste apoi cu infuzie calduta de musetel.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Nucile, laxativ natural   13.04.10 15:31

Nucile, laxativ natural

Este fructul cel mai bogat în cupru și zinc, dar conține și potasiu, magneziu, fosfor, sulf, fier, calciu, vitaminele A, B, C și PP. De asemenea, are efect nutritiv, laxativ, antidiuretic, vermifug și drenor cutanat. Nuca este recomandată în diabet, tuberculoză, diaree, paraziți intestinali, litiază renală, dermatoze, sifilis și enurezis.

Recent, studiile epidemiologice au arătat că riscul bolilor coronariene poate fi redus la jumătate dacă se consumă de patru-cinci ori pe săptămână câte 5-10 nuci
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Nucile te feresc de boli cardiovasculare   10.05.10 10:11

Nucile te feresc de boli cardiovasculare

Nucile au un conținut ridicat de fibre, vitamina E, magneziu și acid folic, iar toate aceste elemente ajută la diminuarea riscului apariției bolilor de inimă, susțin cercetătorii
Deși au un conținut ridicat de grăsimi, nucile ajută la scăderea colesterolului din sânge. Aceasta este concluzia oamenilor de știință americani citați de EatingWell.com. Potrivit specialiștilor, persoanele care mănâncă de cel puțin două ori pe săptămână 30 de grame de nuci prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare.
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au monitorizat, timp de 17 ani, peste 21.000 de medici bărbați. Subiecții care au declarat că au inclus în dieta lor aceste fructe prezentau riscuri minime de boli de inimă.

n plus, o altă cercetare realizată pe femei, respectiv 86.000 de asistente, a arătat că voluntarele care mâncau nuci săptămânal aveau un risc scăzut de a suferi un stop cardiac.
Specialiștii precizează că aceste fructe au un conținut ridicat de fibre, vitamina E, magneziu și acid folic, iar toate aceste elemente ajută la diminuarea riscului apariției bolilor de inimă.
De asemenea, medicii nutriționiști afirmă că o linguriță de nuci pisate pe zi, mâncate, de preferat dimineața, asigură necesarul de energie și vitamine, iar în plus această porție este suficientă ca și aport caloric.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Nuca de cocos regenereaza tesuturile   10.05.10 16:28

Nuca de cocos regenereaza tesuturile

Consumata ca atare sau folosita in masajul pielii capului (uleiul de cocos sau apa din interiorul fructului), nuca de cocos este unul dintre cele mai bune remedii pentru cresterea parului. Uleiul de cocos, aplicat local, grabeste vindecarea ranilor sau a unor boli de piele precum eczemele. Unul dintre cele mai bune remedii anti-acnee consta in aplicarea unei paste obtinuta din pulbere de ghimbir uscat amestecata cu ulei de cocos. Apa din interiorul nucii de cocos, consumata ca atare, elimina senzatiile de arsura din organism, febra, setea temporara excesiva si amelioreaza unele afectiuni urinare precum disuria (urinare dureroasa). Pentru a stopa o hemoragie se administreaza apa de cocos cu zahar brun si cardamom. Fructul copt este afrodisiac, are efect tonic si de regenerare a tesuturilor, dar este mai greu de digerat. Pentru eliminarea viermilor lati se mananca pulpa din interiorul nucii urmata la trei ore de administrarea unei doze de ulei de ricin. Dupa inca doua ore incepe eliminarea viermilor. Medicina indiana sustine ca sucul proaspat obtinut din florile cocotierului, administrat femeilor insarcinate de doua-trei ori pe saptamana, confera frumusete pielii fatului.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Nuca de cocos ajută la menținerea siluetei   31.05.10 10:07

Nuca de cocos ajută la menținerea siluetei
Fructul protejează ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului și alimentației bogate în kilocalorii

Nuca de cocos conține în proporție de 90 la sută grăsimi saturate, grăsimi "bune", necesare structurii celulare pentru păstrarea integrității și fermității organismului, spun medicii nutriționiști.
Potrivit specialiștilor, aceste grăsimi sunt esențiale pentru absorbția calciului în oase și protejează ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului și alimentației bogate în kilocalorii.
De asemenea, fructul întărește sistemul imunitar, iar acizii Omega 3 conținuți se absorb [color:f0af=#0494e1! important]mai bine la nivelul țesutului atunci când regimul alimentar este bogat în acizi saturați. Medicii nutriționiști recomandă nuca de cocos persoanelor care doresc să își mențină silueta, deoarece ajută la reglarea metabolismului.
În plus, fructul este un aliat de nădejde în cazul răcelilor, deoarece are proprietăți antivirale și influențează stoparea dezvoltării virusului gripal. Specialiștii în nutriție completează că uleiul din cocos reduce influența colesterolului rău din organism și reglează valorile mari.
Nuca de cocos important]mai este folosită și în industria cosmetică, iar efectele acestui fruct asupra pielii sunt spectaculoase. Astfel, cremele pe bază de nucă de cocos redau fermitatea, elasticitatea și strălucirea pielii.
[color:f0af=#000]Folosit ca și balsam de buze, acest fruct hrănește pielea uscată și previne apariția crăpăturilor inestetice. Măștile de păr pe bază de nucă de cocos au proprietatea de a reda strălucirea podoabei capilare și de a întări firul de păr, mai ales dacă ne vopsim.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: NUCILE   26.08.10 7:57

Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: NUCILE   24.09.10 16:24

Toamna, corpul are nevoie de hidratare - Uleiul de migdale catifelează pielea
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
Admin
Admin


Numarul mesajelor: 120834
Data de inscriere: 15/12/2005

MesajSubiect: Re: NUCILE   19.10.10 4:54

Infuzia de nuc regenereaza parul
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net
 

NUCILE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum Informativ :: -