Gur-Arie[v=]

In jos

Re: Gur-Arie[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 05.07.11 22:36

Povestea reală a unui spion evreu

The Champagne Spy" este titlul unei pelicule al cărei regizor susține că prezintă pentru prima dată viața reală a unui agent Mossad, mult diferită de cea întruchipată în seria James Bond. Filmul a fost prezentat ieri la Festivalul de Film de la Londra.

Regizorul și scenaristul Navad Schirman povestește că a abordat acest subiect fascinat de biografia maiorului Zeev Gur Arie, un evreu originar din Germania. El a mai fost inspirat și de perioada petrecută la Paris în anii ’80. Fiu al unui diplomat israelian, Schirman a început în capitala franceză să-i suspecteze pe mulți dintre prietenii tatălui său că sunt agenți ai Mossad.

În 1961, Gur Arie a fost trimis de Mossad în Egipt pentru a pătrunde în cercul unor oameni de știință germani suspectați că dezvoltă arme de distrugere în masă. El a preluat identitatea milionarului Wolfgang Lotz, un simpatizant al regimului nazist.
Proprietar de cai de rasă, Lotz ducea o viață de lux. Preluându-i identitatea, agentul a fost impresionat de schimbare. Zeev și-a făcut numeroși prieteni printre cercetătorii germani care lucraseră pentru Hitler și care erau curtați de guvernul egiptean pentru a crea arme de distrugere în masă. Acestea urmau să fie folosite împotriva Israelului.
După îndeplinirea misiunii, Zeev Gur Arie a fost incapabil să se întoarcă la viața de dinainte. S-a căsătorit în secret cu o nemțoaică pe care a întâlnit-o la Cairo, în timp ce soția și fiul se aflau la Paris. Pe cei doi îi vizita din când în când și i-a povestit băiatului despre viața sa dublă.
În cele din urmă a fost arestat și trimis în Israel. După ce inițial a fost condamnat la închisoare pe viață, a fost eliberat în 1968. A divorțat și a plecat în Germania, angajându-se ca vânzător la un magazin din Muenchen. Fiul său, Oded Gur Arie, are puține amintiri despre tatăl său.
Cea care i-a rămas cel mai clar în minte este vizionarea unui film din seria James Bond. "După ce s-a terminat filmul a râs și mi-a spus că în viața reală este mult mai interesant".
Mărturii din interior
În afară de Oded, în film apar și mărturiile unor foști agenți ai Mossadului, regizorul Navad Schirman considerând că a reușit să afle informații despre activitatea acestui serviciu secret care nu au mai fost dezvăluite până în prezent. Regizorul susține că nu a deconspirat proceduri și misiuni ale serviciului, ci a pus accentul pe impactul emoțional pe care viața de agent o are asupra familiilor.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Gur-Arie[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 24.10.07 13:07

Ze'ev
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum