Nostradamus[v=]

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Nostradamus[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 16.02.06 10:38

Rezumarea primului mesaj :

NOSTRADAMUS-
Nu-mi fac planuri de viitor.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 01.11.15 15:05, editata de 19 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Nostradamus despre Romania

Mesaj Scris de Admin la data de 24.01.10 13:19

Nostradamus despre Romania


Prezicerile lui Nostradamus despre Romania


In 100 de catrene, Nostradamus a prezis evenimentele care aveau sa se intample pana in anul 3797. Pentru ca profanii sa nu le poata intelege, el si-a redactat oracolele folosind modalitatile sintaxei latine, cu inversiuni, antiteze, anagrame (Rapis pentru Paris, Nersaf pentru Franta, Norlaris pentru Loreni etc.), calambururi (Dort-l顮s pentru Orl顮s), metafore, cuvinte celtice, romane, spaniole, latine, grecesti si ebraice.
Interpretarile Centuriilor


Unul dintre cei mai importanti interpreti ai profetiilor lui Nostradamus a fost Vlaicu Ionescu, un roman emigrat in anii 1960 in SUA. Acesta a incercat sa demonstreze ca Nostradamus ar fi prevazut, printre altele, caderea regimului comunist, dezmembrarea Uniunii Sovietice, precum si puciul de la Moscova in 1991. Aceste interpretari au fost publicate in mai multe carti cu mult inainte de a se intampla, fapt ce i-a sporit lui Vlaicu Ionescu credibilitatea. S-a sustinut ca Nostradamus a prezis masacrul din noaptea Sfantului Bartolomeu a anului 1572, incendiul Londrei din 1667, instituirea Premiului Nobel, criza economica din 1929-1933, o intalnire Hitler-Franco-Mussolini, revolutia din Ungaria din 1956, asasinarea fratilor Kennedy, razboiul din Golful Persic, caderea comunismului si sfarsitul lumii, atentie, in anul 3755, dupa altii, 3797. Nu este data explicita a parjolirii planetei, ci doar presupusa data a incheierii previziunilor sale.
Nostradamus si-a prezis propria moarte


Deosebit de limpede este prezicerea de catre Nostradamus a propriei sale morti regasita in mai multe catrene. De obicei, exprimarea sa este impersonala, dar intr-unul din catrene, el trece dramatic la persoana intai:
,,Intors din misiune, dar al regelui, tinut in loc, nu va mai face nimic. Se va intoarce la Dumnezeu. Prietenii mei apropiati si cei din sangele meu. Ma vor gasi mort intre pat si masa de lucru.”
Nostradamus a fost gasit exact in locul indicat de el unde, incercand pesemne sa se ridice din pat, a cazut in noaptea de 1 spre 2 iulie 1566.
Romania, limita a frontului estic


Norneigre, Dacia si Insula Britanica vor fi atacate de fratii cei uniti.
Un cap la Roma nascut din sange Galic.
Si armatele lor vor fi respinse pana la paduri.
Aici este vorba de operatia numita “metaplasma”: din doua nume se ia cate o parte, se pun laolalta si se formeaza un nou termen, care exprima sinteza primelor doua.
Intelesul catrenului se deseneaza cu claritate limitele pana la care au ajuns Puterile Centrale, in Primul Razboi Mondial, pe cele trei fronturi: la apus Anglia, la sud Italia si regiunea nordica a Iugoslaviei, iar la rasarit Romania.
Marile raiduri din 1944


Patruzeci si cinci de grade cerul va arde
Focul se va apropia de marea cetate noua:
Intr-o clipa, flacari mari vor izbucni si se vor intinde,
Atunci cand se va planui sa fie pusi la incercare cei din Normandia.
Orasul Ploiesti e indicat aici prin paralela 45, care trece, intr- adevar, cu o mare precizie pe langa aceasta localitate. Nici un alt oras de o anumita insemnatate din Europa nu se afla pe aceasta paralela.
Al doilea vers ne spune ca focul bombardamentelor se va apropia de “marea cetate noua”. Expresia se potriveste bine cu cetatea lui Bucur, care e una din cele mai recente capitale din Europa. Ea devine capitala doar dupa ce, la 1600 (un secol dupa moartea lui Nostradamus), Targoviste e distrus de turci.
Sa remarcam acum exactitatea datelor acestui catren. Avioanele anglo-americane au bombardat, intr-adevar, mai intai Ploiesti, pentru a cobori apoi spre Bucuresti, unde au bombardat Gara de Nord: “Focul se va apropia de marea cetate noua”.
Al treilea vers arata cum incendiul a izbucnit deodata (instant) si cum s-a intins subit pe o mare intindere (flamme esparse sautera).
In sfarsit, pentru a nu ramane nici o indoiala asupra circumstantelor istorice ale acestor atacuri, ultimul vers ne spune ca acestea se vor face cand se va planui tentativa din Normandia. Si intr-adevar, dupa cum am aratat, suprimarea sursei de petrol romanesc a fost printre principalele masuri strategice care trebuiau sa preceada invazia din Normandia.
Invazia sovietica din august 1944


Insula franca va fi poluata de Arnani,
Banda nesfarsita prin muntele Adrian:
Raul va fi trecut Hutin prin pod de plute,
Vor intra Bayonne toti strigand “Bichoro”.
Romania, aceasta insula latina izolata in oceanul slav (isle franque), va fi intinata si profanata (tholoser) de sovietici (Arnani=Nanari), acesti descedenti ai prostitutiei revolutionare comuniste.
Hoardele nesfarsite (bande infinite) vor trece muntii Transilvaniei, tintind catre Germania de rasarit si Austria, regiunea muntilor unde s-a nascut Hitler (par le mont Adrian).
Ele vor trece Nistrul (passer rivi貥) pe la Hotin (Hutin) printr-un pod de barci si scanduri (par pont la planque) si vor intra ca intr-o tara inamica, cu baionetele trase (bayonn頥ntrer) si cu strigatul de lupta: “catre Bucuresti!” (tous Bichoro criant).
Romania Mare si drama Regelui Mihai


In anul cand fratii crinului vor fi in varsta,
Unul dintre ei va detine Romania Mare:
Muntii sai se vor cutremura, trecerea Latina fiind deschisa,
Mahnit va fi pentru a fi admis marsul contra puternicului din Armenia.
Se stie ca intre dinastiile din Europa se stabilisera legaturi de rudenie in cursul secolelor. Astfel, Casa de Hohenzollern poate fi privita ca sora a Capetienilor, ea insasi de origine germanica si indicata in catren prin semnul ei heraldic: crinul.
Iata cum confirmarea acestei interpretari data printr-o enigma pe cat de ingenioasa, pe atat de neasteptata. Ea e continuta in expresia “ouvers Latin passage”.
Ceea ce ne-a sugerat ca e vorba de un joc de cuvinte este schimbarea lui “t” final din “ouvert” in “s” si, de asemenea, faptul ca “latin” e scris cu litera mare, sugerand un nume propriu. Se vede astfel ca e vorba de o scurta anagrama: -s LATIN=STALIN.
Dar iata ca o noua confirmare ni se prezinta in ultimul vers. Aici Stalin e numit “fort d?Arm鮩e”, e o varianta a expresiei “le grand duc d?Arm鮩e”, cum e numit in extraordinarul catren V-94, a carui solutie in extenso se afla in paginile 504-510 din prima noastra lucrare (1976) si la paginile 303-310 ale celeilalte (1987).
In sfarsit, ni se spune ca regele Mihai va fi “fach馱uot; (suparat), ceea ce in limbajul nostradamian implica o grea lovitura sau o nenorocire. Mihai a fost obligat, dupa cum se stie, sa abdice, de catre Stalin in 1947, dupa ce el este cel care, impotriva planului lui Antonescu, rupe alianta cu Germania si lasa libera trecerea fortelor sovietice prin tara. Faptul de a fi participat la agresiunea lui Hitler impotriva Uniunii Sovietice nu i s-a iertat totusi. Faptul de a fi “marcher contre fort d?Arm鮩e” a fost, dupa profet, cauza caderii sale.
Stalin si teroarea PCR


Toti aderentii care vor fi sustinut partidul
In favoarea celui al carui nume va fi dur si taios,
vor fi condamnati la moarte, striviti si distrusi.
Bunurile le vor fi luate prin confiscari publice,
pauperizare generala,
Niciodata poporul roman nu va fi fost atat de ultragiat.
Majoritatea aderentilor care vor fi sustinut “Partidul”: aservit lui Stalin (qui auront tenu party pour Rude en l贴res) vor fi condamnati la moarte (mis mort) si exterminati in inchisori si lagare de munca (saccag鳩.
Mai toate valorile vor fi distruse (grand neanty) si toate posesiile vor fi confiscate si “nationalizate” (biens publi鳠par fisc).
Niciodata in trecutul sau poporul roman nu va fi fost atat de umilit si urgisit (onc Romain peuple ne fut tant outrag驮
Colapsul blocului socialist dupa 1989


Inainte de conflict marele zid va cadea,
Un cap de stat va fi dat mortii, o moarte prea saubita si deplansa.
Noul nascut semi-perfect: caci majoritatea va inota:
Aproape de fluviu, pamantul va fi patat de sange.
Inaintea conflictului dintre seful reformator din Moscova si Ceausescu, ramas fidel totalitarismului stalinian (avant conflict), Zidul din Berlin va cadea.
Marele (tiran) roman va fi executat (le grand ࠭ort). Moartea sa, dupa doar trei zile de la arestare (mort trop subite), va fi mult regretata (plainte).
Noul guvern (nay) va fi doar jumatate din ceea ce revolutia populara va fi voit (miparfaict), caci majoritatea activistilor de partid se vor mentine la putere (la plupart nagera).
La Timisoara si la Bucuresti, doua orase apropiate de Dunare (aupr賠du fleuve), va fi pamantul patat de sangele revolutionarilor romani (de sang la terre teinte).
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Marele mistic Osho n-avea nicio încredere în profețiile lui

Mesaj Scris de Admin la data de 28.12.09 10:13

Marele mistic Osho n-avea nicio încredere în profețiile lui Nostradamus Într-un interviu televizat acordat în urmă cu peste 20 de ani, marele și controversatul mistic indian Osho (1931-1990) afirma că nu are deloc încredere în Nostradamus. Să urmărim câteva fragmente din acest interviu: “N-am nicio încredere în Nostradamus. Lucrul adevărat e faptul că...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Pentru 2010 Nostradamus anunță o mare catastrofă în Marea Ne

Mesaj Scris de Admin la data de 17.12.09 17:47

Pentru 2010 Nostradamus anunță o mare catastrofă în Marea Neagră Anul viitor se anunță sumbru pentru țara noastră. “În Marea Neagră va avea loc o catastrofă ce va fi provocată de hidrogenul sulfurat”. Asta “a văzut” pentru 2010 marele prezicător Nostradamus (1503-1566, medic francez devenit celebru pentru prezicerile lui). Iar viziunile sale...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Nostradamus și viitorul papă

Mesaj Scris de Admin la data de 13.10.09 18:28

Nostradamus și viitorul papă Nostradamus, în timp ce se afla în Italia, unde fugise de Inchiziție, a întâlnit un grup de frați franciscani, pe care îi salută. Atunci când îl zări pe tânărul călugăr cu ochi negri, Gelice Peretti, Nostradamus căzu în genunchi. Un călugăr îl întrebă de acest omagiu, iar Nostradamus...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Nostradamus, profet sau futurolog genial?

Mesaj Scris de Admin la data de 12.10.09 20:02

Nostradamus, profet sau futurolog genial? Michel de Nostredame, zis Nostradamus, s-a născut la Saint-Remy-de-Provence, în 1503. A fost medic la Universitatea din Montpellier, și a practicat medicina la Toulouse înainte de a fi chemat de Parlamentul din Aix, în timpul ciumei din 1546, ca să-și exercite meseria timp de trei ani, pe spezele...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Nostradamus Scamatorul cerului Este prea tentant! Î n fața

Mesaj Scris de Admin la data de 27.06.09 14:48

Nostradamus – Scamatorul cerului Este prea tentant! Î n fața mea se află Centuriile, previziunile pentru secolele următoare. Este prima ediție de buzunar din 1568. Autorul se numește Michel Nostradamus – medic, profet și astronom din Secolul al XVI-lea, iar această cărticică l-a transformat în legendă. ,,Avem voie să răsfoim puțin cartea?” Șefa muzeului din Salon - De Provence ne face semn că da. Înțelege această curiozitate. Se confruntă cu ea aproape zilnic. Ceea ce ni se descrie aici, în versuri, pe circa o sută de pagini, înseamnă, în fond, ceea ce ar trebui să se petreacă în lume. Se pare că a fost prezis și marele război dus de Hitler, se vorbește și de Stalin, de Napoleon, de Revoluția franceză și de alte evenimente importante ale istoriei, inclusiv de sfîrșitul lumii. Dar după ce am terminat de vizitat casa în care a locuit Nostradamus – unde este amplasată acum o statuie a lui din ceară - și citim din nou cartea, lectura ni se pare mai puțin convingătoare. Și aceasta nu numai din cauza limbii franceze vechi, în care a fost scrisă. Adevărata problemă este că Nostradamus nu a prezentat evenimentele cutremurătoare pe care le-a prezis sub forma știrilor de presă cu care sîntem noi obișnuiți astăzi. Lipsesc în totalitate date precise despre locuri, persoane și precizări în timp. Maestrul a transpus totul în catrene – circa 950 – care par să încalce toate regulile gramaticii și ale logicii firești. A grupat cîte o sută din ele într-o Centurie. Numai Centuria a VII-a are doar 48 de catrene, cea de a VIII-a are 106 catrene, inclusiv o scrisoare pe mai multe pagini cu horoscopul regelui francez Henric al II-lea. Numărul catrenelor diferă în funcție de ediție. De-a lungul timpul ui, s-au mai descoperit alte catrene aparținînd lui Nostradamus. Ediția apărută la o sută de ani după moartea sa are în plus chiar două centurii complete, numărul XI și XII, prezentate ca lăsate moștenire de maestru. Uneori, falsul este vizibil, de pildă, cînd ,,prezicerea” apare în text cu mult înainte să se fi petrecut. Dacă facem abstracție de asemenea contrafaceri, rămîne în realitate o cărticică cu zece Centurii. Toate sînt scrise de maestru și ar conține ,,știința despre viitorul omenirii”, cum susțin actualele reeditări ale lui Nostradamus.
http://www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=22605


Ultima editare efectuata de catre Admin in 12.10.09 20:14, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

2 iulie 1566 – ziua mortii celui mai cunoscut prezicator a

Mesaj Scris de Admin la data de 17.01.08 17:48

2 iulie 1566 ziua mortii celui mai cunoscut prezicator al lumii

Nostradamus si profetiile lui

Cel mai cunoscut profet al lumii este, fara indoiala, Nostradamus. Al optulea fiu al unui evreu, negustor de grane, Nostradamus a fost doctor, astrolog, scriitor si unul dintre marii mistici ai lumii. Inca de mic, Nostradamus a demonstrat aptitudini deosebite pentru studiul matematicii si al astronomiei, reusind sa-si supere profesorii pentru ardoarea cu care a luat apararea astrologiei.
Singurul prezicator al lumii, cu adevarat interesant, a fost Michel de Nostredame, zis Nostradamus. S-a nascut la Saint-RĂ©my-de-Provence (Franta), in 1503, intr-o familie evreiasca obligata de autoritatile vremii sa treaca la religia catolica. A studiat medicina la Universitatea din Montpellier, unde si-a sustinut examenele finale in 1525.

Viata unui prezicator

Izbucnirea unei epidemii de ciuma a facut ca Nostradamus sa-si intrerupa studiile si sa calatoreasca prin toata Franta pentru a-i ajuta pe bolnavii loviti de flagel. In timpul calatoriilor, a schimbat idei cu numerosi medici mai putin cunoscuti din Renastere, cu alchimisti, kabalisti si mistici, practica pe care a continuat-o in cea mai mare parte a vietii sale.
In 1529 s-a intors la Montpellier pentru a-si lua doctoratul. Julius-Cesar Scaliger, considerat un protagonist al Renasterii, l-a invitat in 1534 la Agen. Acolo s-a casatorit cu o femeie al carei nume a ramas necunoscut, dar despre care se stie ca i-a facut lui Nostradamus doi copii. In 1537, sotia si cei doi copii ai lui Nostradamus au murit, probabil de ciuma.
Intr-o incercare de a se regasi dupa tragedia pierderii familiei, Nostradamus a facut mai multe calatorii in Italia si Franta. In timpul acestor calatorii, si-a descoperit puterea de a face profetii. O vreme a practicat medicina la Toulouse, inainte de a fi chemat de Parlamentul din Aix, in timpul ciumei din 1546, ca sa-si exercite meseria timp de 3 ani, pe spezele municipalitatii.
Apoi s-a instalat in orasul Salon-de-Craux, unde s-a casatorit a doua oara cu o vaduva bogata, Anne Ponsarde Gemelle. In 1550, a scris un almanah, dupa care a demarat proiectul de a scrie 1000 de catrene despre viitorul probabil.
Fara sa aiba nimic spectaculos in ea, moartea lui Nostradamus s-a produs in 2 iulie 1566. A fost inmormantat in zidul Bisericii Cordelierilor din Salon. In 1791, mormantul lui a fost deschis si osemintele reingropate in Biserica Sf.Laurent din Salon. Se zice ca pe sicriul sau era gravata data exacta a deschiderii mormantului.

Profetiile sibilinice

A studiat astrologia din niste carti pe care mai apoi le-a ars si si-a inceput Centuriile, catrene profetice repartizate in serii de cate o suta. Multa vreme a ezitat sa le publice. Prima editie, intitulata Les Prophéties de Me Michel Nostradamus, a aparut in editura Macé Bonhomme din Lyon, in 1555; ea cuprindea trei Centurii si 53 de catrene din cea de a patra, toate dedicate fiului sau nou-nascut, César.
Succesul lui Nostradamus a fost atat de mare incat, in 1556, regele Henric al II-lea l-a chemat la Curte, de unde a plecat incarcat cu daruri. Caterina de Medici, Francisc al II-lea, ducele si ducesa de Savoia s-au dus la Salon sa-l consulte; Carol al IX-lea l-a numit consilier si medic personal.
Editia princeps completa a celor 10 Centurii a fost facuta de Pierre Rigoud in doua volume (in 1558 si 1566), dupa moartea lui Nostradamus. Benoit Rigoud a reeditat-o, in 1568, cu variante extrase din manuscrise. In 1000 de catrene, Nostradamus a prezis evenimentele care aveau sa se intample pana in anul 3797. Pentru ca profanii sa nu le poata intelege, el si-a redactat oracolele folosind modalitatile sintaxei latine, cu inversiuni, antiteze, anagrame (Rapis pentru Paris, Nersaf pentru Franta, Norlaris pentru Loreni etc), calambururi (Dort-léans pentru Orléans), metafore, cuvinte celtice, romane, spaniole, latine, grecesti si ebraice.
Faptul ca Nostradamus si-a redactat profetiile intr-un mod greu de decriptat a fost si din cauza presiunilor Inchizitiei. Era perioada in care multi dintre cei care vorbeau sau scriau despre lucruri pe care Biserica nu le accepta erau torturati sau arsi pe rug.
Nostradamus ne avertizeaza ca opera lui nu este amfibiologica, adica nu are mai multe sensuri, ci unul singur, ascuns cu grija. Astfel, faptul ca s-au dat atatea interpretari diferite dovedeste ca toti comentatorii sai se inseala: ei ar trebui sa fie de acord, cu mici diferente, asupra esentialului. Lucrarea sa, despre care se spunea ca a venit, prin divina inspiratie supranaturala, versurile sale sibilinice pe care le numea “nocturnele si profeticele mele aprecieri, compuse mai degraba dintr-un instinct natural insotit de o furie poetica datorita regulii poetice”, sunt tot atatea dovezi ale unui sistem crono-cosmografic atat de savant, incat calculele sale tin seama de planetele Neptun si Uranus, nedescoperite la acea vreme.

Interpretarile Centuriilor

O multime de comentatori au incercat sa patrunda in enigmele Centuriilor. Fiecare le-a interpretat dupa dorintele sale si s-a folosit de ele in pamfletele impotriva lui Mazarin sau a altor oameni politici; doi autori ce traiau in timpul lui Ludovic al XIV-lea, Guynaud, seful pajilor de la Versailles, si Jean de Roux, preot la Lovicamp, au gasit in ele indicatii privind acest rege.
In secolul al XIX-lea, TornĂ©-Chavigny (preot in Clotte, langa orasul La Rocchelle) a fost preocupat (intr-o lucrare in trei volume) de anuntarea evenimentelor viitoare conform Centuriilor: astfel, a vazut ca Napoleon al III-lea va restaura regalitatea in Franta. Dar sub cea de-a doua Republica, acest preot tumultuos a spus ca Nostradamus prezicea urcarea la tron a lui Napoleon al IV-lea si a scris ziarului “Le National”, la 8 aprilie 1878, o scrisoare prin care propunea o recompensa de o mie de franci celui care va dovedi ca Nostradamus nu avea dreptate.
In 1938, doctorul de Fontbrune a descoperit ca Nostradamus vorbea de Hitler in versurile urmatoare:
“Noua ani cel slab o va tine-n pace
Apoi cadea-va in sete atat de sangeroasa
Pentru el poporul fara crez si lege va muri
Ucis de un altul cu mult mai omenos.”
“Al treilea vers din acest catren este suficient ca sa-l desemneze pe Hitler” spune Fontbrune. Dar de ce este supranumit “cel slab”? Foarte simplu: pentru ca este vegetarian, nu bea decat apa si nu fumeaza. Nostradamus prevazuse pana si acest lucru, sau cel putin asa credea Fontbrune.

Cataclismul inexistent

Avand in vedere ca doctorul Fontbrune descifrase in Centurii sfarsitul celei de-a III-a Republici si infrangerea totala a lui Hitler si Mussolini (adica tot ce inspira lumii teama si tot ceea ce spera ea in 1938) el si-a reluat interpretarile dupa cel de-al doilea razboi mondial, pentru a demonstra ca Nostradamus prevazuse ca razboiul va incepe in 1939.
Sprijinindu-se pe aceasta demonstratie, doctorul de Fontbrune a dedus din alte catrene prezicerile urmatoare: a IV-a Republica va fi desfiintata la sfarsitul lunii septembrie 1951, contele de Paris va fi proclamat rege (caci el este “marele Chiren” despre care Nostradamus a spus “Un sef al lumii marele Chiren va fi”). Acesta va face din Avignon capitala Frantei, dar va avea de infruntat al treilea razboi mondial in cursul caruia se va produce invadarea Elvetiei. Apoi secolul se va termina cu un cataclism.

In anul o mie noua sute nouazeci si noua si sapt luni
Din cer veni-va un mare rege de spaima
Invia-va el pe marele Rege de Angoumois
Inainte, dupa, Marte domni-va cu bucurie.”
Traducerea doctorului de Fontbrune: “in iulie 1999 va veni pe calea aerului un Rege mare, inspaimantator, care-l va invia pe seful Hunilor. Inainte, ca si dupa aceea, marele zeu al razboiului va pedepsi lumea cum n-a mai facut-o niciodata”. In iulie 1999, John F.Kennedy jr. a murit intr-un accident de avion, dar evenimentul nu reprezinta un dezastru semnificativ pentru istoria omenirii.

Despre moartea Papei

Moartea misterioasa a papei Ioan Paul I reprezinta un subiect controversat al catrenelor lui Nostradamus. In seara dinaintea mortii sale, papa Ioan Paul I i-a dat cardinalului Villot o lista ce cuprindea mai multe nume ale unor prelati ce urmau sa fie demisi si o reorganizare a structurii de putere a Vaticanului. A doua zi dimineata, papa a fost gasit mort. Langa el se afla o sticla de Effortil. Cardinalul Villot a tinut secreta lista si testamentul papei si nu s-a efectuat nici o autopsie, versiunea oficiala ramanind aceea a sinuciderii. Nostradamus vorbeste insa de o eliminare a papei, sustinand teoria celor care afirma ca papa a fost asasinat.
Apropierea sfarsitului mileniului II a determinat un interes crescand fata de profetiile lui Nostradamus. Multi dintre cei care au studiat Centuriile considera ca Nostradamus a prevazut atacul din 11 septembrie 2001 intr-un catren in care vorbeste despre “cerul in flacari”, “new city”, “traznet urias” si “doi frati rapusi”. In acelasi catren se vorbeste insa si despre faptul ca “un mare lider va muri”.

Fulgerari de extraluciditate

Un magistrat din regiunea Gatinois, care lupta impotriva “exceselor prezicatorilor”, remarca in 1560: “Daca in acelasi an patru filozofi vin sa prezica lucruri contrare si unul prezice pacea, ea va domni fara indoiala, in multe zone. Altul va prezice razboiul care, de asemenea , va izbucni pe alte meleaguri. Si asa, adevar si minciuna se vor afla intotdeauna in armonie.” Astfel, ne limitam sa-l facem pe acest om extraordinar sa spuna ce vrem noi sa spuna, in loc sa cautam sa vedem ce gandea el efectiv.
Nostradamus a avut o serie de viziuni despre viitor in stare de autohipnoza, dar el le-a conceput dupa ideile timpului sau si nu dupa ideile timpului nostru! In aceasta consta originalitatea operei sale, in faptul ca ea contine suficiente generalitati, cifre, nume ambigue pentru a da fiecarui secol iluzia ca el este cel vizat de ea.
Dar un om de litere, un istoric serios isi da seama ca el vorbeste despre tot ceea ce-i hartuia pe contemporanii sai: razboaiele religioase, Antihristul, Marele Monarh, viitorul potop, toate aceste evenimente fiind precedate de comete, de eclipse, de nasteri monstruoase, semne carora nu li se mai confera acum acelasi sens. Este aberant sa crezi ca un om, in plin secol al XIV-lea, ar fi putut prevedea schimbari politice precise din secolele urmatoare si trasaturi caracteristice ale unor sefi de state.
“Sa admiram la Nostradamus o ingeniozitate uimitoare, fulgerari de extraluciditate care duc la niste coincidente, dar nu daruri pe care nici un om nu le poate avea, caci altfel omenirea n-ar fi ceea ce este. Dupa Nostradamus n-a mai existat nici un alt profet atat de subtil ca el: iata de ce el este si astazi comentat, iar ceilalti, in schimb, au fost dati uitarii”, afirma Alexandrian in Istoria filozofiei oculte.


Delirul profetic antic
Prezicerea, arta de a anunta evenimentele care vor veni intr-o perioada limitata (se facea in general pentru anul urmator sau pentru o perioada de zece ani) si profetia, anuntarea evenimentelor fericite si a catastrofelor care asteapta omenirea pana la sfarsitul veacurilor, au fost in antichitate specialitatea sibilelor, preotese care raspundeau prin oracole, enigme in versuri sau in proza, la intrebarile celor care le consultau.
Kaspar Peucer a demonstrat ca oracolele sibilelor erau inspirate de Diavol si ca teomantia sau delirul profetic comunicate de zeu unei persoane era ceva ce numai posedatii sau bolnavii puteau s-o faca.

2012 Sfarsitul Lumii!


Sfantului Malaka, nascut in 1097 la Armagh, in Irlanda, si mort in 1148 la abatia din Clairvaux unde-l vizita pe sfantul Bernard, i s-a atribuit o profetie privindu-i pe papii care se vor succeda la Sfantul Scaun pana la Judecata de Apoi. El avea o lista de 111 papi, incepand cu Celestin al II-lea (ales in 1143), fiecare dintre ei fiind desemnat cu o formula in latina; un scurt comentariu vorbea de al o suta doisprezecelea si ultimul. Papa Ioan Paul al II-lea, numit papa “al eclipsei de soare” este antepenultimul din aceasta lista. Dupa el va veni un papa “al gloriei maslinului”, apoi ultimul papa, Petrus romanus, sub pontificatul caruia se va produce distrugerea Romei si judecarea lumii de un Judex tremendus, Un Judecator fara mila. Un teolog din Namur, RenĂ© Thibeau, a facut in 1950 o demonstratie uluitoare de aritmologie, calculand ca acest sfarsit al omenirii este prevazut pentru anul 2012.
http://www.gazetademaramures.ro/fullnews.php?ID=897
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Erorile lui Nostradamus

Mesaj Scris de Admin la data de 17.01.08 16:55

Erorile lui Nostradamus
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Nostradamus - viata, opera si profetiile

Mesaj Scris de Admin la data de 03.11.07 21:08

Nostradamus - viata, opera si profetiile
Pe placa tombala a lui Michel de Nostredame, cunoscut sub numele de Nostradamus, scrie: "A murit la Salon in 1556. Posteritate, nu-i tulbura dulcea odihna!". Probabil insa ca marele profet se rasucest...
Data publicării: 03-06-2003
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cartea pierduta a lui Nostradamus

Mesaj Scris de Admin la data de 02.10.07 17:41

Cartea pierduta a lui Nostradamus
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Nostradamus: astrolog, medic si gastronom

Mesaj Scris de Admin la data de 25.05.07 11:56

Nostradamus: astrolog, medic si gastronom
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Apocalipsa dupa Nostradamus

Mesaj Scris de Admin la data de 24.05.07 18:34

Apocalipsa dupa Nostradamus
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Profetiile lui Nostradamus socheaza lumea de 500 de ani

Mesaj Scris de Admin la data de 23.05.07 16:44

Profetiile lui Nostradamus socheaza lumea de 500 de ani
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Lumea văzută altfel: Codul lui Nostradamus: Al treilea războ

Mesaj Scris de Admin la data de 06.05.07 8:21

Lumea văzută altfel: Codul lui Nostradamus: Al treilea război mondial, 2007-2012

CADRAN POLITIC NR. 47

Atunci când sunt descifrate profețiile în profeții, se dezvăluie cronologia ascunsă a celui de-al treilea război mondial


În mai 2005, membrii Bibliotecii Naționale Italiene din Roma au făcut o descoperire uluitoare. În arhivele lor era îngropat un manuscris necunoscut al faimosului profet Michel de Nostradame sau Nostradamus (1503-1566). Manuscrisul a fost înmânat fiului său și ulterior donat Papei Urban al VIII-lea. Nu a ieșit la lumină până acum, aproape patru sute de ani mai târziu.
Folosind tehnici revoluționare de extragere a datelor, dr. Rathford a cernut acest complex puzzle în căutarea unor tipare și relații semnificative. Aproape imediat a descoperit un model predictiv cunoscut sub numele de Codul lui Nostradamus.
Atunci când sunt descifrate profețiile în profeții, se dezvăluie cronologia ascunsă a celui de-al treilea război mondial. Între noile dezvăluiri se numără: un conflict între SUA și Iran; următoarele atentate teroriste majore asupra SUA; Osama Bin Laden; distrugerea nucleară a Romei.

Lider înnebunit aruncă bombe nucleare peste Mediterana și Europa
(Secolul II, Catrenele 3 și 4)
Într-o perioadă de agitație prelungită, conducătorul unei țări din Orientul Mijlociu va reuși să obțină o armă nucleară. Va face eforturi uriașe pentru fiecare părticică a acesteia și nu va ezita să o utilizeze, din cauza obsesiei pentru armamentul mortal. Poporul împotriva căruia luptă va replica folosind o armă nucleară. Țara are deschidere la Marea Mediterană.
Una dintre bombe va cădea în Mediterana, în loc de uscat, și va otrăvi toți peștii. Canalele comerciale din regiune vor fi distruse, astfel încât locuitorii de pe coastă vor căuta disperați mâncare și vor mânca chiar peștele otrăvit. Se va întâmpla lângă coasta estică a Mediteranei, într-o regiune cu roci închise la culoare.

(Secolul III, Catrenul 83)
Arma nucleară aruncată de una din țările din Orientul Mijlociu va da naștere încă unui război, pe lângă acesta. Popoarele din Europa vor încerca să intervină pentru a reduce amenințarea asupra resurselor de petrol. Atunci când vor încerca să intervină statele europene, liderul înnebunit va folosi restul arsenalului asupra Europei, lovind în special Peninsula Italia.
Coasta mediteraneană europeană, mai ales cea a Italiei și a Franței, va deveni aproape de nelocuit, iar Italia va fi cea mai afectată. Acest lider nu este Antihristul, dar pregătește terenul pentru ascensiunea acestuia aproape fără nici o opoziție.

Vulcani, cutremure, inundații, secetă
(Secolul IV, Catrenul 67)
Va apărea o cometă foarte strălucitoare, necunoscută anterior, și aceasta va coincide cu o epocă a marilor dezastre geologice, cu erupții vulcanice și cutremure care vor modifica sistemele meteorologice. Aceasta va conduce la foamete, secetă pe zone întinse și mișcări sociale în locuri neașteptate. Națiuni considerate prospere și puternice, mai ales cele occidentale, vor fi slăbite. Ele vor fi sfâșiate de mișcări civile și revolte de masă, oamenii migrând către zone care dispun de apă și pot susține culturi agricole. Mișcările sociale și slăbirea structurilor politice vor contribui la ascensiunea la putere a Antihristului.
Statele Unite, în mod deosebit, vor fi lovite de dezastre naturale majore, mai ales cutremure și inundații, care vor afecta națiunea de la un capăt la celălalt, provocând conflicte uriașe, disperare și sărăcie. SUA vor falimenta în încercarea de a face față acestor catastrofe. Alte trei state puternice vor trimite ajutoare pentru ca cetățenii să poată supraviețui.

(Secolul VIII, Catrenul 29)
Vor avea loc schimbări care vor facilita încercarea Antihristului de a cuceri lumea. În Europa centrală și de sud și în Orientul Mijlociu, în jurul părții estice a Mediteranei, vor avea loc inundații serioase. Autoritățile locale fiind depășite de aceste catastrofe naturale, Antihristul își va aduce trupele aici, sub pretextul că dorește să ajute țara să reinstaureze ordinea în societate, dar în realitate ca mijloc de cucerire a țărilor și de folosire a locuitorilor ca sclavi.
Probleme economice grave vor persista, împreună cu marile frământări sociale, contribuind la ușurința cu care puterea va fi preluată de Antihrist. Populația speriată și credulă va fi vulnerabilă la retorica sa. Antihristul va folosi dezastrele ca ocazii pentru a răsturna guverne și de a strecura spioni în diverse țări. În multe regiuni se va institui legea marțială, pentru a pune capăt răscoalelor și jafurilor. Orientul Mijlociu, sursa puterii lui, nu va fi la fel de devastat ca restul lumii. El va oferi asistență altor țări care încearcă să se repună pe picioare, dar în cele din urmă le va înjunghia pe la spate.

Ascensiunea la putere a Antihristului în Orientul Mijlociu
(Secolul II, Catrenele 23 și 81)
Antihristul va prelua puterea în Iran, prin intermediul unei stratageme care îl va păcăli pe ayatollahul aflat la putere. Vor fi implicați lingușitorii și oamenii de paie de la curtea ayatollahului. Antihristul îi va alunga întâi pe susținătorii din interior ai ayatollahului, pornind un război civil. Apoi va pune la conducere un om, asupra căruia să se concentreze ura iranienilor rămași loiali ayatollahului. Omul va fi asasinat în timp ce puterea în Iran va fi preluată, iar oponenții săi vor crede că au dejucat planurile de răsturnare a regimului prin acest asasinat. Dar vor descoperi mai târziu că omul a fost doar o capcană și că au făcut jocurile Antihristului. Într-o primă fază, Antihristul va acapara puterea în propria regiune, Asia, și în Orientul Mijlociu. Pe măsură ce se extinde în afara acestei zone, spre Europa, următorul pas va fi bazinul Mediteranei, zona sa de forță. Datorită originii sale legate de Orientul Mijlociu, îi va uni pe locuitorii din nordul Africii, care privesc cu simpatie acest background cultural, cu imperiul său din Asia și Orientul Mijlociu.

Eșec generat de o problemă de comunicare între două superputeri
(Secolul II, Catrenele 35 și 48)
Printr-o eroare, se va produce o întrerupere a comunicării între două state puternice. Situația este mult mai complicată decât pare la prima vedere. Liderul implicat va fi cuprins de regrete în această privință și va dori să-și continue cariera pentru a contribui la remedierea situației și la înlăturarea efectelor nedorite.
Dar el va fi spânzurat, metaforic, de cei care doresc să-i ocupe locul în organizație. Cariera sa profesională și politică va fi distrusă. Va fi aproape o sinucidere, pentru că în cele din urmă va fi un om sfârșit. Întregul eveniment va fi privit ca un eșec de ambele părți și va avea consecințe foarte dăunătoare, chiar catastrofice.

Liderul unei țări din Lumea a Treia provoacă discordie
(Secolul III, Catrenul 60)
Un “tânăr întunecat” se va ridica la putere într-o țară din Lumea a Treia; principalul său scop este de a uni celelalte țări din Lumea a Treia pentru a se împotrivi superputerilor. Zona de conflict va fi estul Europei și Orientul Mijlociu, mai ales în jurul Adriaticii și a Mării Caspice, și Israelul. Nu va exista un învingător clar, dar disputa va pregăti terenul pentru Antihrist. Numeroase profeții din Biblie se referă la evenimente din această regiune.

Antihristul profită de cercetările europene în domeniul radarelor
(Secolul I, Catrenul 6)
Cercetările privind un tip mai sofisticat de radar și dispozitivele de detectare vor oferi mai multe informații operatorului, adică pilotului de avion. Dar primele teste ale acestei tehnologii vor sfârși într-un accident catastrofal, în care vibrațiile emise chiar de dispozitiv vor slăbi șasiul avionului, sporind pericolul. Oamenii de știință implicați în cercetare vor fi nevoiți să abandoneze o perioadă studiile, din cauza problemelor diplomatice, a amenințării războiului etc.
Aceasta se va întâmpla înainte ca Antihristul să dețină puterea deplină. Se va întâmpla în Europa, într-un moment în care Antihristul își întărește bazele puterii în Orientul Mijlociu. Dispozitivele sunt în prezent în faza de dezvoltare, dar încă nu au fost testate. Este însă un alt eveniment istoric care va permite Antihristului să cucerească Europa.

O simulare de război a Angliei în Europa conduce la dezastru
(Secolul II, Catrenul 2)
Într-o manevră în cadrul unui exercițiu militar în care sunt implicate Marea Britanie și trupe europene, un computer defect va conduce la organizarea unei operațiuni reale, și nu simulate. Din cauza acestei erori, apărările reale vor fi activate și bombe reale vor fi aruncate în zonele dedicate exercițiului, provocând o tragedie internațională.

Biroul Electoral American votează amânarea
(Secolul VII, Catrenul 41)
Președinții Statelor Unite, o țară presupusă a fi liberă, abuzează tot mai mult de puterea care le este conferită. Într-un moment de frământări sociale mai mari decât în epoca Vietnam și Watergate, voturile în Biroul Electoral vor fi împărțite în mod egal la alegerea noului președinte. Procesul se va bloca, numeroși oameni protestând în favoarea candidatului preferat, ceea ce va aduce țara sub o presiune enormă. La nivel internațional, situația va fi delicată.
Din cauza egalității de voturi și a problemelor sociale extrem de volatile și explozive, numirea oricăruia dintre candidați amenință să ducă la război civil sau revoluție. După o lungă perioadă de dezbateri pasionale, invocând patriotismul și pe părinții fondatori ai Americii, se va adopta o soluție de compromis, aceea a organizării de noi alegeri, și va fi numit un candidat fără a se ajunge la o catastrofă.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

A gresit Nosradamus?

Mesaj Scris de Admin la data de 08.12.06 15:19


* Un manuscris descoperit la Roma aparținînd lui Nostradamus spune că în 2006 va izbucni al treilea război mondial

Uluitoarele profeții ale lui Nostradamus au fost lăsate posterității în lucrarea de 4.680 de versete, „Centuriile“. O carte încă enigmatică în care sînt înscrise cu o precizie aproape matematică, destinele unor conducători și popoare, calamități naturale și războaie. O concentrare a celor mai diverse evenimente prin care oamenii și istoria celor peste 400 de ani aveau să treacă așa cum le prevăzuse Michel de Nostre-Dame, medic francez si astrolog (de origine mozaica). În urmă cu doi ani, la Biblioteca Națională din Roma a fost descoperit un nou manuscris scris de Nostradamus. În cartea sa, „Codul Nostradamus, al treilea război mondial“, Dr. Michael Rathford pretinde că a descifrat noile scrieri și astfel a aflat că anul acesta se va declanșa o mare conflagrație mondială care se va sfîrși abia în 2012.

Profeții împlinite

Nostradamus s-a bucurat de recunoașterea talentului său ieșit din comun încă din timpul vieții. Previziunile pe termen scurt au fost, în marea lor majoritate, corecte. Se apreciază că 70% din profețiile lui s-au adeverit. Chiar și momentul propriei morți l-a apreciat corect. Pînă în prezent au fost identificate mai multe evenimente care ar fi fost prevăzute de Nostradamus în centuriile sale. Arthur Crockett le enumeră în „Profețiile inedite ale lui Nostradamus“: dominația maritimă a Marii Britanii vreme de aproape trei secole, moartea lui Giordano Bruno, revolta anti-comunistă din Ungaria, moartea lui J. F. Kennedy, căderea zidului Berlinului, războiul din fosta Iugoslavie, atacul de la 11 septembrie 2001.

Documentul secret

În 21 de ani de studiu al Centuriilor, americanul Michael Rathford n-a reușit să descopere o cheie originală de interpretare a profețiilor lui Nostradamus. În schimb, cînd a dat peste documentul îngropat vreme de 400 de ani în arhivele Librăriei Naționale din Roma, a avut o revelație. O nouă viziune asupra perioadei actuale și viitoare a prins contur în urma decriptării manuscrisului. Acesta a fost dăruit de Nostradamus fiului său care, la rîndul său, l-a donat Papei Urban VIII. Papa l-a ascuns, de teama persecuțiilor Inchiziției Spaniole, asigurîndu-se că umanitatea nu îl va descoperi pînă nu va fi suficient de evoluată pentru a-l descifra. Acest timp, se pare că a sosit. Rathford a combinat metodele de analiză tradiționale cu altele mai sofisticate și a ajuns la concluzia că trăim „Era Necazurilor“. Cea mai detaliată perioadă este cea dintre 2006 și 2012, ani plini de războaie, disperare, dar și speranță. Dar acesta nu va fi sfîrșitul lumii.

Cearta marilor puteri

„Codul lui Nostradamus“ vorbește de viitor. Astfel, se anticipează că al treilea război mondial va izbucni anul acesta și va dura pînă în 2012. Rathford spune că, în Centuria II, Catrenele 35 și 48, Nostradamus prezice că, din cauza greșelii unui lider politic important va avea loc un incident internațional. Se vor răci relațiile dintre două mari state, unul din ele fiind SUA. Președintele respectiv va regreta și va încerca să-și repare greșeala. Dar va fi înlăturat de cei care vor să-i ia locul. Va ajunge în pragul sinuciderii, fiind eliminat din politică, economie, viața socială. Ambele state vor avea de pierdut, dar un al treilea va avea de cîștigat. Situația va lua amploare atunci cînd va interveni al treilea stat, un inamic al SUA, și astfel întreaga planetă va ajunge să stea pe un butoi de pulbere.

Vremea dezastrelor

În Centuria IV, catrenul 67, se spune că o cometă foarte luminoasă, necunoscută pînă atunci, va apărea pe cer. Acest eveniment va coincide cu importante schimbări geologice, cutremure și erupții de vulcani care vor bloca accesul populației la apă. Calamitățile vor aduce foamete, secetă, shimbări sociale. Țările prospere și puternice, în special cele din vestul Europei, vor cunoaște decăderea. Vor fi dezbinate de lupte civile și tulburări sociale, cînd oamenii vor migra spre zonele cu apă, prielnice culturilor agricole. Cutremure și inundații serioase vor genera conflicte între state. SUA va fi ruinată în încercarea de a face față dezastrelor. Trei alte mari națiuni vor trimite ajutoare supraviețuitorilor din SUA în încercarea de a-i ajuta, dar acțiunile umanitare vor fi de fapt tentative de ocupație.

Musulmanii aruncă arma nucleară

Mai ales Europa Centrală și de Sud, Orientul Apropiat și partea estică a Mediteranei vor fi afectate de inundații, se spune în Centuria VIII, catrenul 29. Guvernele locale nu vor putea face față, populația înspăimîntată va fi vulnerabilă și ușor de manipulat. În multe zone, pentru a opri tulburările și jafurile, va fi instaurată legea marțială. Orientul Mijlociu va fi ferit de dezastre și va sări în ajutorul țărilor sinistrate, dar de fapt, va implementa spioni și va înrobi aceste popoare. Centuria 11, catrenele 3 și 4 prevestesc că, în timpul tulburărilor permanente din Orientul Mijlociu, unul dintre lideri va intra în posesia armei nucleare și nu va ezita să o folosească. Riposta va fi, la rîndul ei, tot cu arme nucleare, din partea unei țări care are ieșire pe coasta mediteraneeană. Una din bombe va cădea în apa Mediteranei, ucigînd toți peștii. Căile de acces vor fi întrerupte. Popoarele care depind de comerțul cu acel stat, vor ajunge să consume peștii otrăviți. Aceste nenorociri se vor petrece în apropierea coastei mediteraneene, într-o zonă cu stînci închise la culoare.

Franța și Italia, distruse

Arma nucleară aruncată într-una din țările Orientului Mijlociu va reaprinde războiul. Țările europene vor încerca să intervină, interesate mai mult de aprovizionarea cu petrol. Amestecul europenilor îl va enerva pe cel care a aruncat bomba nucleară și îl va determina să facă uz și de restul arsenalului său, lovind partea sudică a continentului. Coasta europeană a Mediteranei, în zona Italiei, Franței, va fi aproape de nelocuit. Centuria II, catrenul 62 spune că moartea conducătorului unui mare stat va coincide cu apariția unei comete, care va fi vizibilă foarte clar în acele vremuri. Țara acelui conducător se află în Orientul Mijlociu. Moartea lui și răspîndirea foametei vor provoca declanșarea a numeroase revolte. Ele vor coincide cu apariția cometei și vor continua timp de 500 de zile.

Războiul submarinelor

Centuria II, catrenul 48 descrie detalii de război. Rachetele vor cădea în partea sudică a Oceanului Atlantic, în apropierea unui submarin rusesc. Comandantul submarinului va deschide focul asupra unui vas de suprafață american. Centuria III, catrenul 60 prevestește că un tînăr bărbat de culoare va deveni liderul țărilor lumii a treia. Principalul lui scop este unirea mai multor țări pentru a putea lupta contra superputerilor. Teatrul de conflict va fi în Estul Europei și în Orientul Mijlociu, în zona Mărilor Adriatice și Caspice și în estul Mediteranei. Israelul va fi și el implicat. Nu va învinge niciuna din tabere, dar lupta va ajuta la pregătirea terenului pentru Antichrist.

Albii și albaștrii

Centuria II, catrenul 95 arată că zonele agricole importante vor îngheța. Oamenii vor fugi spre locuri prielnice vieții, dar pline de disensiuni și lupte. Drept urmare a panicii populației și deciziilor incompetente ale guvernelor se va acumula un stres considerabil în rîndul populației. Deciziile greșite vor conduce la dezastre majore. Statele Unite și Anglia vor fi cele mai afectate. Într-o simulare a stării de război, între Marea Britanie și alte țări europene, va apărea o eroare care va transforma totul într-o situație reală de război. Se vor arunca bombe.
Echipele vor fi denumite albii și albaștrii, se spune în Centuria II, catrenul 2.

Antichristul în Iran

Președinții SUA vor încerca să extindă granițele țării se spune în Centuria VII, Catrenul 41. Populația va fi nemulțumită și se va revolta înaintea alegerilor. Va porni un fel de război civil, dar se vor organiza noi alegeri și la Casa Albă se va instala un candidat acceptabil. „Antichristul se va muta în Iran, printr-un șiretlic asupra șeicului, cu ajutorul oamenilor de la curtea lui. Antichristul îl va distruge declanșînd un război civil. Se va folosi de un lider iranian loial șeicului. Acesta va fi asasinat odată cu atacarea Iranului. Oamenii șeicului vor trece de partea Antichristului“, traduce americanul din Centuria II, Catrenele 23 și 81. Antichristul va obține puterea în Orientul Mijlociu. Apoi, se va orienta către zona Mediteranei, după ce îi va aduce pe africanii din Nord, simpatizanți ai culturii lui, de partea blocului din Asia. Noul document nu contrazice scrierile anterioare ale lui Nostradamus. Aduce doar detalii inedite. Catrenele acoperă evenimentele pînă în 7 iulie 2993, dată posibilă a sfîrșitului lumii.

Alchimist și astrolog

• Pe mormîntul lui Michel de Nostre-dame scrie: „A murit la Salon în anul 1556. Posteritate, nu-i tulbura dulcea odihnă!“. Se pare că dorința nu i-a fost respectată, de atunci și pînă astăzi fiind necontenit pomenit. Născut la 14 decembrie 1503, în Franța, Nostradamus a fost cunoscut și cînd trăia și azi ca „prezicător“. Provenea dintr-o familie de negustori bogați. A studiat matematicile și medicina. Ca medic, s-a oferit voluntar să îngrijească victimele ciumei, boala care avea să-i răpună mai tîrziu prima soție și cei doi copii. Multă vreme a fost un medic oarecare, pînă cînd a experimentat cu succes noi medicamente pe bază de plante. Nostradamus a rămas în istorie datorită Centuriilor sale, prima ediție fiind datată 3 mai 1555. Însă debutul a fost cu trei ani mai devreme cu un „Tratat despre prăjituri și farduri“. Pasionat de alchimie, el a pus la punct o serie de rețete pentru „prăjituri medicamentoase“. Dar Nostradamus a fost interesat și de studiul astrelor, pasiune moștenită de la străbunicul său. Tot prevestind starea meteo la curtea Cahterinei de Médicis, i-a venit ideea să facă predicții și pentru viitorul îndepărtat. Centuriile sînt scrise într-un limbaj codat. Acesta este motivul pentru care decriptarea lor dă naștere a zeci de variante.

Invadatori din Asia

• Românul Vlaicu Ionescu, un interpret celebru al scrierilor lui Nostradamus, confirmă iminența unui al treilea război mondial. Decriptînd catrenele prezicătorului, Ionescu spune că „Europa va fi invadată de o coaliție arabo-chineză, iar războiul va începe la nordul și la sudul Mării Negre, ceea ce va afecta și România, însă nu foarte grav, pentru că țara noastră, așa cum Nostradamus a spus-o în repetate rînduri, este protejată de voința divină“. Războiul va fi devastator, dar nu va duce la sfîrșitul lumii. Jean-Claude Bernard confirmă faptul că Nostradamus a prezis în catrenul 8-99 că trei lideri „vor prelua puterea la Roma“. Unul va fi rus, celălalt asiatic și al treilea musulman. Salvarea omenirii va fi un rege născut la eclipsa din 1999. Uni cred că va domni în Franța, în jurul anului 2022 și va deveni spaima invadatorilor asiatici.

Trei antichriști

• Cele mai vehiculate profeții ale lui Nostradamus se referă la dictatorii lumii. Primul dintre ei ar fi Napoleon Bonaparte. „Născut lîngă Italia“, acesta va deveni, dintr-un simplu soldat, împărat. Își va trimite armata în Rusia, va lăsa în ruină un oraș (Moscova), iar în timpul retragerii mulți dintre soldații lui „vor muri în teritoriul alb“. Predicțiile vorbesc despre „prințul învins trimis în Elba“, după înfrîngerea „prin marele efort al forțelor străine“ (Waterloo). Al doilea antichrist ar fi Hitler (Hister): „un om pătat de crime“, „cel mai mare dușman al rasei umane“. După ce va cîștiga de partea lui mulți oameni, acest „căpitan al Germaniei“, care nu va respecta nici o lege, va oferi omenirii doar „lacrimi, foc, sînge și război“. Moartea dictatorului, „lîngă Rhin“, va rămîne sub semnul incertitudinii. Al treilea antichrist va fi un credincios al lui Mohammed, din Orientul Apropiat, care se va război cu Europa. Invazia va declanșa al treilea război mondial. Omenirea va fi amenințată cu distrugerea totală. Războiul se va sfîrși cînd liderii a două mari puteri de la Polul Nord (Rusia și SUA) vor deveni prieteni.

Monitorul ExpresCamelia
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

* 2 iulie 1566 – ziua mortii celui mai cunoscut prezicator

Mesaj Scris de Admin la data de 30.10.06 16:34

* 2 iulie 1566 - ziua mortii celui mai cunoscut prezicator al lumii

Nostradamus si profetiile lui
Cel mai cunoscut profet al lumii este, fara indoiala, Nostradamus. Al optulea fiu al unui evreu, negustor de grane, Nostradamus a fost doctor, astrolog, scriitor si unul dintre marii mistici ai lumii. Inca de mic, Nostradamus a demonstrat aptitudini deosebite pentru studiul matematicii si al astronomiei, reusind sa-si supere profesorii pentru ardoarea cu care a luat apararea astrologiei.
Singurul prezicator al lumii, cu adevarat interesant, a fost Michel de Nostredame, zis Nostradamus. S-a nascut la Saint-RĂ©my-de-Provence (Franta), in 1503, intr-o familie evreiasca obligata de autoritatile vremii sa treaca la religia catolica. A studiat medicina la Universitatea din Montpellier, unde si-a sustinut examenele finale in 1525.

Viata unui prezicator
Izbucnirea unei epidemii de ciuma a facut ca Nostradamus sa-si intrerupa studiile si sa calatoreasca prin toata Franta pentru a-i ajuta pe bolnavii loviti de flagel. In timpul calatoriilor, a schimbat idei cu numerosi medici mai putin cunoscuti din Renastere, cu alchimisti, kabalisti si mistici, practica pe care a continuat-o in cea mai mare parte a vietii sale.
In 1529 s-a intors la Montpellier pentru a-si lua doctoratul. Julius-Cesar Scaliger, considerat un protagonist al Renasterii, l-a invitat in 1534 la Agen. Acolo s-a casatorit cu o femeie al carei nume a ramas necunoscut, dar despre care se stie ca i-a facut lui Nostradamus doi copii. In 1537, sotia si cei doi copii ai lui Nostradamus au murit, probabil de ciuma.
Intr-o incercare de a se regasi dupa tragedia pierderii familiei, Nostradamus a facut mai multe calatorii in Italia si Franta. In timpul acestor calatorii, si-a descoperit puterea de a face profetii. O vreme a practicat medicina la Toulouse, inainte de a fi chemat de Parlamentul din Aix, in timpul ciumei din 1546, ca sa-si exercite meseria timp de 3 ani, pe spezele municipalitatii.
Apoi s-a instalat in orasul Salon-de-Craux, unde s-a casatorit a doua oara cu o vaduva bogata, Anne Ponsarde Gemelle. In 1550, a scris un almanah, dupa care a demarat proiectul de a scrie 1000 de catrene despre viitorul probabil.
Fara sa aiba nimic spectaculos in ea, moartea lui Nostradamus s-a produs in 2 iulie 1566. A fost inmormantat in zidul Bisericii Cordelierilor din Salon. In 1791, mormantul lui a fost deschis si osemintele reingropate in Biserica Sf.Laurent din Salon. Se zice ca pe sicriul sau era gravata data exacta a deschiderii mormantului.

Profetiile sibilinice
A studiat astrologia din niste carti pe care mai apoi le-a ars si si-a inceput Centuriile, catrene profetice repartizate in serii de cate o suta. Multa vreme a ezitat sa le publice. Prima editie, intitulata Les Prophéties de Me Michel Nostradamus, a aparut in editura Macé Bonhomme din Lyon, in 1555; ea cuprindea trei Centurii si 53 de catrene din cea de a patra, toate dedicate fiului sau nou-nascut, César.
Succesul lui Nostradamus a fost atat de mare incat, in 1556, regele Henric al II-lea l-a chemat la Curte, de unde a plecat incarcat cu daruri. Caterina de Medici, Francisc al II-lea, ducele si ducesa de Savoia s-au dus la Salon sa-l consulte; Carol al IX-lea l-a numit consilier si medic personal.
Editia princeps completa a celor 10 Centurii a fost facuta de Pierre Rigoud in doua volume (in 1558 si 1566), dupa moartea lui Nostradamus. Benoit Rigoud a reeditat-o, in 1568, cu variante extrase din manuscrise. In 1000 de catrene, Nostradamus a prezis evenimentele care aveau sa se intample pana in anul 3797. Pentru ca profanii sa nu le poata intelege, el si-a redactat oracolele folosind modalitatile sintaxei latine, cu inversiuni, antiteze, anagrame (Rapis pentru Paris, Nersaf pentru Franta, Norlaris pentru Loreni etc), calambururi (Dort-léans pentru Orléans), metafore, cuvinte celtice, romane, spaniole, latine, grecesti si ebraice.
Faptul ca Nostradamus si-a redactat profetiile intr-un mod greu de decriptat a fost si din cauza presiunilor Inchizitiei. Era perioada in care multi dintre cei care vorbeau sau scriau despre lucruri pe care Biserica nu le accepta erau torturati sau arsi pe rug.
Nostradamus ne avertizeaza ca opera lui nu este amfibiologica, adica nu are mai multe sensuri, ci unul singur, ascuns cu grija. Astfel, faptul ca s-au dat atatea interpretari diferite dovedeste ca toti comentatorii sai se inseala: ei ar trebui sa fie de acord, cu mici diferente, asupra esentialului. Lucrarea sa, despre care se spunea ca a venit, prin divina inspiratie supranaturala, versurile sale sibilinice pe care le numea “nocturnele si profeticele mele aprecieri, compuse mai degraba dintr-un instinct natural insotit de o furie poetica datorita regulii poetice”, sunt tot atatea dovezi ale unui sistem crono-cosmografic atat de savant, incat calculele sale tin seama de planetele Neptun si Uranus, nedescoperite la acea vreme.

Interpretarile Centuriilor
O multime de comentatori au incercat sa patrunda in enigmele Centuriilor. Fiecare le-a interpretat dupa dorintele sale si s-a folosit de ele in pamfletele impotriva lui Mazarin sau a altor oameni politici; doi autori ce traiau in timpul lui Ludovic al XIV-lea, Guynaud, seful pajilor de la Versailles, si Jean de Roux, preot la Lovicamp, au gasit in ele indicatii privind acest rege.
In secolul al XIX-lea, TornĂ©-Chavigny (preot in Clotte, langa orasul La Rocchelle) a fost preocupat (intr-o lucrare in trei volume) de anuntarea evenimentelor viitoare conform Centuriilor: astfel, a vazut ca Napoleon al III-lea va restaura regalitatea in Franta. Dar sub cea de-a doua Republica, acest preot tumultuos a spus ca Nostradamus prezicea urcarea la tron a lui Napoleon al IV-lea si a scris ziarului “Le National”, la 8 aprilie 1878, o scrisoare prin care propunea o recompensa de o mie de franci celui care va dovedi ca Nostradamus nu avea dreptate.
In 1938, doctorul de Fontbrune a descoperit ca Nostradamus vorbea de Hitler in versurile urmatoare:
“Noua ani cel slab o va tine-n pace
Apoi cadea-va in sete atat de sangeroasa
Pentru el poporul fara crez si lege va muri
Ucis de un altul cu mult mai omenos.”
“Al treilea vers din acest catren este suficient ca sa-l desemneze pe Hitler” spune Fontbrune. Dar de ce este supranumit “cel slab”? Foarte simplu: pentru ca este vegetarian, nu bea decat apa si nu fumeaza. Nostradamus prevazuse pana si acest lucru, sau cel putin asa credea Fontbrune.

Cataclismul inexistent
Avand in vedere ca doctorul Fontbrune descifrase in Centurii sfarsitul celei de-a III-a Republici si infrangerea totala a lui Hitler si Mussolini (adica tot ce inspira lumii teama si tot ceea ce spera ea in 1938) el si-a reluat interpretarile dupa cel de-al doilea razboi mondial, pentru a demonstra ca Nostradamus prevazuse ca razboiul va incepe in 1939.
Sprijinindu-se pe aceasta demonstratie, doctorul de Fontbrune a dedus din alte catrene prezicerile urmatoare: a IV-a Republica va fi desfiintata la sfarsitul lunii septembrie 1951, contele de Paris va fi proclamat rege (caci el este “marele Chiren” despre care Nostradamus a spus “Un sef al lumii marele Chiren va fi”). Acesta va face din Avignon capitala Frantei, dar va avea de infruntat al treilea razboi mondial in cursul caruia se va produce invadarea Elvetiei. Apoi secolul se va termina cu un cataclism.
“In anul o mie noua sute nouazeci si noua si sapt luni
Din cer veni-va un mare rege de spaima
Invia-va el pe marele Rege de Angoumois
Inainte, dupa, Marte domni-va cu bucurie.”
Traducerea doctorului de Fontbrune: “in iulie 1999 va veni pe calea aerului un Rege mare, inspaimantator, care-l va invia pe seful Hunilor. Inainte, ca si dupa aceea, marele zeu al razboiului va pedepsi lumea cum n-a mai facut-o niciodata”. In iulie 1999, John F.Kennedy jr. a murit intr-un accident de avion, dar evenimentul nu reprezinta un dezastru semnificativ pentru istoria omenirii.

Despre moartea Papei
Moartea misterioasa a papei Ioan Paul I reprezinta un subiect controversat al catrenelor lui Nostradamus. In seara dinaintea mortii sale, papa Ioan Paul I i-a dat cardinalului Villot o lista ce cuprindea mai multe nume ale unor prelati ce urmau sa fie demisi si o reorganizare a structurii de putere a Vaticanului. A doua zi dimineata, papa a fost gasit mort. Langa el se afla o sticla de Effortil. Cardinalul Villot a tinut secreta lista si testamentul papei si nu s-a efectuat nici o autopsie, versiunea oficiala ramanind aceea a sinuciderii. Nostradamus vorbeste insa de o eliminare a papei, sustinand teoria celor care afirma ca papa a fost asasinat.
Apropierea sfarsitului mileniului II a determinat un interes crescand fata de profetiile lui Nostradamus. Multi dintre cei care au studiat Centuriile considera ca Nostradamus a prevazut atacul din 11 septembrie 2001 intr-un catren in care vorbeste despre “cerul in flacari”, “new city”, “traznet urias” si “doi frati rapusi”. In acelasi catren se vorbeste insa si despre faptul ca “un mare lider va muri”.

Fulgerari de extraluciditate
Un magistrat din regiunea Gatinois, care lupta impotriva “exceselor prezicatorilor”, remarca in 1560: “Daca in acelasi an patru filozofi vin sa prezica lucruri contrare si unul prezice pacea, ea va domni fara indoiala, in multe zone. Altul va prezice razboiul care, de asemenea , va izbucni pe alte meleaguri. Si asa, adevar si minciuna se vor afla intotdeauna in armonie.” Astfel, ne limitam sa-l facem pe acest om extraordinar sa spuna ce vrem noi sa spuna, in loc sa cautam sa vedem ce gandea el efectiv.
Nostradamus a avut o serie de viziuni despre viitor in stare de autohipnoza, dar el le-a conceput dupa ideile timpului sau si nu dupa ideile timpului nostru! In aceasta consta originalitatea operei sale, in faptul ca ea contine suficiente generalitati, cifre, nume ambigue pentru a da fiecarui secol iluzia ca el este cel vizat de ea.
Dar un om de litere, un istoric serios isi da seama ca el vorbeste despre tot ceea ce-i hartuia pe contemporanii sai: razboaiele religioase, Antihristul, Marele Monarh, viitorul potop, toate aceste evenimente fiind precedate de comete, de eclipse, de nasteri monstruoase, semne carora nu li se mai confera acum acelasi sens. Este aberant sa crezi ca un om, in plin secol al XIV-lea, ar fi putut prevedea schimbari politice precise din secolele urmatoare si trasaturi caracteristice ale unor sefi de state.
“Sa admiram la Nostradamus o ingeniozitate uimitoare, fulgerari de extraluciditate care duc la niste coincidente, dar nu daruri pe care nici un om nu le poate avea, caci altfel omenirea n-ar fi ceea ce este. Dupa Nostradamus n-a mai existat nici un alt profet atat de subtil ca el: iata de ce el este si astazi comentat, iar ceilalti, in schimb, au fost dati uitarii”, afirma Alexandrian in Istoria filozofiei oculte.

Delirul profetic antic
Prezicerea, arta de a anunta evenimentele care vor veni intr-o perioada limitata (se facea in general pentru anul urmator sau pentru o perioada de zece ani) si profetia, anuntarea evenimentelor fericite si a catastrofelor care asteapta omenirea pana la sfarsitul veacurilor, au fost in antichitate specialitatea sibilelor, preotese care raspundeau prin oracole, enigme in versuri sau in proza, la intrebarile celor care le consultau.
Kaspar Peucer a demonstrat ca oracolele sibilelor erau inspirate de Diavol si ca teomantia sau delirul profetic comunicate de zeu unei persoane era ceva ce numai posedatii sau bolnavii puteau s-o faca.

2012 – Sfarsitul Lumii!
Sfantului Malaka, nascut in 1097 la Armagh, in Irlanda, si mort in 1148 la abatia din Clairvaux unde-l vizita pe sfantul Bernard, i s-a atribuit o profetie privindu-i pe papii care se vor succeda la Sfantul Scaun pana la Judecata de Apoi. El avea o lista de 111 papi, incepand cu Celestin al II-lea (ales in 1143), fiecare dintre ei fiind desemnat cu o formula in latina; un scurt comentariu vorbea de al o suta doisprezecelea si ultimul. Papa Ioan Paul al II-lea, numit papa “al eclipsei de soare” este antepenultimul din aceasta lista. Dupa el va veni un papa “al gloriei maslinului”, apoi ultimul papa, Petrus romanus, sub pontificatul caruia se va produce distrugerea Romei si judecarea lumii de un Judex tremendus, Un Judecator fara mila. Un teolog din Namur, RenĂ© Thibeau, a facut in 1950 o demonstratie uluitoare de aritmologie, calculand ca acest sfarsit al omenirii este prevazut pentru anul 2012.
http://www.gazetademaramures.ro/fullnews.php?ID=897
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Profetii - Din nou Nostradamus

Mesaj Scris de Admin la data de 20.10.06 15:32

Profetii - Din nou Nostradamus
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Nostradamus a dat verdictul: Sfârșitul lumii va fi în 3797

Mesaj Scris de Admin la data de 22.03.06 19:32

Nostradamus a dat verdictul: Sfârșitul lumii va fi în 3797
Nostradamus, născut la 1503, la St. Remy în Provence, sub numele de Michel de Notredame, trece drept cel mai renumit, dar și cel mai enigmatic profet al trecutului. Despre „Centurile” sale, o culegere de 966 de versuri cheie, publicate pentru prima dată în 1955, s-au scris sute de cărți. Centurile au fost traduse în atât de multe limbi, încât reprezintă singura carte, în afara de Biblie, care a fost retipărită în permanență. Nostradamus a fost, pentru vremea în care trăia, un om învățat. El era de origine evreiască, părinții lui trecând ulterior la creștinism. Nostradamus credea chiar că ar fi un urmaș al unuia din triburile apuse ale Israelului – isaharii. Aceștia erau „bărbații care vedeau și ghiceau tot ceea ce va face Israelul în diferite situații” (I Cronică, 12,33).

Andrei Ghiță

[b]Profeția care a câștigat inima Caterinei de Medici[/b]

Cea mai celebră dintre profețiile sale i-a adus aprecierea Caterinei de Medici, soția regelui Henri al II-lea al Franței. După ce, în 1555, a publicat primele șapte Centurii, Nostradamus a fost invitat la Curte. Profețiile sale se referau nu numai la rege, ci și la cei șapte copii ai săi. Regina a petrecut două ore cu Nostradamus și l-a întrebat ce este cu profeția în care este descrisă moartea soțului ei. Regele, însă, nu era interesat de această profeție. Ea suna astfel: „Leul cel tânăr îl va înfrânge pe cel bătrân / pe un câmp de luptă, într-un duel unic în felul său; / El îi va scoate ochii într-o cutie de aur / două răni într-una singură, pentru a sfârși într-un mod groaznic”.

[b]Prezicerea se adeverește, regele moare[/b]

Caterina i-a cerut lui Nostradamus să-i explice mai clar această profeție în special, pentru că, în urma cu mai mulți ani, un clarvăzător italian îi prezisese regelui că începutul și sfârșitul doamnei sale vor fi marcate de câte un duel. Regele nu dădea nicio importanță acestei profeții. În timpul nunților surorii lui, Elisabeta, cu Filip al II-lea al Spaniei și a fiicei sale, Margareta, cu ducele de Savoia, Henri a luat parte la toate turnirurile organizate în cele trei zile de sărbătoare tradițională. În timpul celei de-a treia zile, Henri s-a luptat cu comandantul Montgomery. La o mișcare greșită, lancea lui Montgomery a pătruns prin vizierul coifului lui Henri și i s-a înfipt în frunte, deasupra ochilor. O așchie l-a rănit la gât pe rege, care, după zece zile de luptă înte viață și moarte, a murit. Montgomery, care era mai tânăr decât regele, avea drept blazon un leu. Pentru că profeția lui s-a împlinit atât de exact, Nostradamus a fost bănuit că a făcut parte dintr-un grup care complota să-l asasineze pe rege.

[b]Liniștea, refugiul profetului[/b]

Când și alte profeții legate de familia regală s-au împlinit, faima lui Nostradamus a crescut cu repeziciune, iar profetul a decis să-și petreacă anii care i-au mai rămas, în liniște, retras departe de oraș. În următorii șapte ani, artrita de care suferea de câtva timp s-a agravat. Știa că sfârșitul îi era aproape și, la 17 iunie 1566 și-a scris testamentul prin care lăsa fiului său, printre altele, și 3.444 de coroane de aur. În dimineața de 2 iulie 1566 a fost găsit mort, exact în ziua în care spusese că va muri.

[b]Al Treilea Război Mondial, tot mai aproape[/b]

„Un mare foc se va arăta când soarele va arunca pe cer/ zgomote și lumini ciudate se vor revărsa spre nord/ O moarte va fi pe întreg globul. / Moartea prin fier, foc și foamete vă așteaptă”.
Aceste cuvinte pot descrie orice război, orice incendiu și urmările lor, însă Edgar Leonie, le-a interpretat ca pe izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial, iar Cheetham, ca pe un război între SUA și Rusia, care vor fi bombardate la răsăritul soarelui. Nostradamus nu numai că a încâlcit tot ceea ce a scris, dar chiar a folosit anagrame pentru substantivele proprii. Unele pot fi descifrate: Hister – Hitler; Chiren – Henry al II-lea, dacă este scris „Henric”, și Ripas – Paris. Adesea se refera la „Orașul Nou”, care pare să fie New York City. În centurile VII, cuvintele PAU, NAY și LORON sunt scrise cu majuscule și ar putea fi interpretate ca „NAPAULON ROY”. Napoleon Regele, pentru că toate aceste cuvinte sunt denumirile unor orașe din vestul Franței.

[b]Sfârșitul lumii - Nostradamus a dat verdictul[/b]

Nostradamus indică anul 3797 drept dată pentru sfârșitul lumii, el vorbește despre o serie evenimente, catastrofe, care vor marca apropierea inevitabilului. Ca și în Apocalipsă, el profețește că: „Sabia morții e în drum spre noi, sub formă de arșițe, războaie și foamete, care vor cuprinde pământul și acestea vor reveni la intervale regulate”. Ploi și furtuni de foc vor lovi Pământul și nimeni nu va putea scăpa. Acasta este doar introducerea la ceea ce Nostradamus numește „pârjolirea lumii” și care începe odată ce Marte își va încheia ciclul. Cum se va întâmpla asta, este neclar, pentru că Nostradamus are un model propriu de calcul a orbitelor planetare, de origine cabalistică. El spune că: „Unele se vor aduna sub semnul Vărsătorului, iar altele sub cel al Racului, care durează mai mult”.

[url=http://www.atac-online.ro/07-07-2008/Nostradamus-a-dat-verdictul-Sfarsitul-lumii-va-fi-in-3797.html][color=#006699]http://www.atac-online.ro/07-07-2008/Nostradamus-a-dat-verdictul-Sfarsitul-lumii-va-fi-in-3797.html[/color][/url]


Ultima editare efectuata de catre Admin in 12.10.09 20:04, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Nostradamus[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 16.02.06 10:38

NOSTRADAMUS-
Nu-mi fac planuri de viitor.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 01.11.15 15:05, editata de 19 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Nostradamus[v=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum