Tzivin[v=]

In jos

PRETUL TACERII: 9.000.000 €

Mesaj Scris de Admin la data de 22.05.07 11:53

PRETUL TACERII: 9.000.000 €
Stire-bomba din Tel Aviv. Mordechai Tzivin, aparator al sirianului Omar Hayssam, declara: „Un ofiter superior a venit la mine la birou si m-a in ... [ citeste ]
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cine vrea sa dezamorseze bomba Mordechai Tzivin?

Mesaj Scris de Admin la data de 08.05.07 18:45

Cine vrea sa dezamorseze bomba Mordechai Tzivin?

Prin intermediul nostru, Mordechai Tzivin cere din nou sa fie audiat de o comisie parlamentara. Avocatul israelian spune ca in acest demers ..
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Mordechai Tzivin s-a intalnit pentru prima oara fata in fata

Mesaj Scris de Admin la data de 08.05.07 17:15

Mordechai Tzivin s-a intalnit pentru prima oara fata in fata cu un ziarist romanPe 2 mai, la Bruxelles, Mordechai Tzivin, avocatul israelian care sustine ca il reprezinta pe Omar Hayssam, s-a intalnit cu Alecu Racoviceanu, directo ... [ citeste ]
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Mordechai Tzivin: 50.000 de euro, mită pentru eliberarea lui

Mesaj Scris de Admin la data de 24.04.07 12:05

Mordechai Tzivin: 50.000 de euro, mită pentru eliberarea lui Omar Hayssam
Săptămâna trecută, cotidianele israeliene "Maariv" și apoi "Yom L’Yom" au publicat o serie de articole despre o așa-numită "afacere ratată" a serviciilor de informații israeliene. Acestea nu l-ar fi racolat pe sirianul Omar Hayssam atunci când el s-a oferit, deși era în posesia unor informații de un deosebit interes pentru guvernul israelian. Scandalul a fost declanșat de avocatul israelian Mordechai Tzivin, care a depus o plângere la poliția israeliană în care sesiza autorităților că angajații Ministerului de Externe israelian nu-și fac datoria. Între probele prezentate de presa israeliană, o casetă ce conține o convorbire cu un conținut senzațional. Conversația, aflată acum la dosar, conține negocierea dintre un milionar sirian și un om de afaceri israelian, ambii din România, în care se stabilesc detaliile scoaterii lui Hayssam din România, precum și prețul "colaborării" unui "înalt oficial român din serviciile secrete". La momentul interceptării, Hayssam se afla încă în arestul Penitenciarului Rahova. Interpolul, care a cooperat pe caz cu autoritățile israeliene, a anunțat deja că va trimite autorităților române înregistrarea. Într-un interviu telefonic acordat cotidianului Adevărul, avocatul israelian Mordechai Tzivin confirmă personal existența casetei, în care un milionar sirian și un om de afaceri israelian, ambii din România, discută despre suma cu care urma să fie mituit oficialul român pentru a obține eliberarea lui Omar Hayssam din închisoare.
Reporter: Domnule avocat, confirmați faptul că există o casetă ce conține conversația cu un milionar sirian, în care s-a discutat despre mituirea unui oficial român în vederea eliberării lui Omar Hayssam?
Mordechai Tzivin: Caseta există, dar nu eu sunt israelianul care este înregistrat. Presa israeliană a încurcat puțin lucrurile. Caseta a fost înregistrată de Interpol și conține, într-adevăr, o discuție între un om de afaceri israelian și un milionar sirian din România.
- Dumneavoastră nu ați fost amestecat în acestă discuție?
- Eu am fost avocatul lui Omar Hayssam. Pe casetă nu este vocea mea.
- Dar caseta există și s-a vorbit despre bani, despre mită, nu-i așa? Știți cine este omul de afaceri israelian implicat?
- Tot ce pot să vă spun este că israelianul este un om bogat, care face afaceri imobiliare în România. Pe casetă se precizează suma de 50.000 de euro, iar sirianul spune, la un moment dat, că ar putea oferi mai mult – dacă va fi nevoie.
- Dar motivul pentru care se ofereau banii este eliberarea lui Hayssam? Ați auzit dumneavoastră aceste cuvinte?
- Vă pot spune ce a dezvăluit Interpolul, și anume că pe casetă se discută explicit despre eliberarea lui Omar Hayssam. De aceea, Interpolul consideră că înregistrarea este de interes pentru România.
- Tot în presa israeliană s-a scris despre faptul că ați făcut o reclamație, că ați fost supărat pentru că Hayssam nu a fost folosit. De ce considerați că Omar Hayssam ar fi fost un colaborator atât de „excepțional" pentru Mossad?
- Stați un pic, lucrurile nu sunt atât de simple. Eu pot să confirm că l-am considerat important pe Omar Hayssam și că ar fi fost un colaborator foarte bun pentru noi. Atât pot să confirm. Hayssam are relații de rudenie și de prietenie cu foarte mulți lideri arabi, mai ales sirieni. De pildă, chiar el mi-a spus că este foarte apropiat de actualul șef al Serviciilor Secrete siriene. Și a fost dintotdeauna. Sigur că el ar fi fost o legătură foarte importantă pentru israelieni, pentru că are prieteni și cunoștințe în toate organizațiile arabe din lume. Unul dintre sirienii din România s-a oferit să fie spion pentru israelieni dacă îl vom ajuta pe Hayssam să scape. Pentru arabi, Hayssam este un om important.
- Noi am aflat, din surse proprii, că Mossadul avea neapărată nevoie de Omar Hayssam, exact când el se afla în închisoare, pentru că el a condus, cu ani în urmă, o întreagă rețea de spionaj în Liban, care acționa mai ales în Beirut și, prin urmare, știa foarte bine unde se ascund oamenii din gruparea șiită Hezbollah.
- Nu înțeleg întrebarea.
- Considerați că Israelul avea motive să accelereze eliberarea lui Hayssam pentru că se întrezărea un conflict iminent între Israel și Hezbollah?
- Legăturile lui Hayssam din Liban, Yemen, Iordania și, în general, din toată lumea arabă sunt la un nivel atât de înalt încât informațiile furnizate de el ar fi putut fi utile oricând și oricărui serviciu secret.
- Dar aveți cunoștință despre activarea rețelei libaneze exact după ce Hayssam a plecat din România?
- Nu pot să fac speculații. Știu că prin 2002 au circulat niște informații privind un transport de arme rusești către Siria. Poate că la asta se referă sursele dumneavoastră. Sigur că Hayssam, care încă de când a venit în România avea strânse relații cu Serviciile Secrete siriene, știa probabil multe lucruri interesante. Nu am niciun dubiu în această privință.
- În presa din Israel s-a scris că Hayssam a promis că va ajuta la recuperarea osemintelor lui Eli Cohen. Le-ați recuperat?
- Ce ați spus? N-am înțeles ce ați spus.
- V-am întrebat dacă ați găsit osemintele spionului Eli Cohen, cel care a fost ucis la Damasc în urmă cu câțiva ani.
- Nu cred. Nu știu să fi fost recuperate. Așa fusese discuția inițială, dar apoi Hayssam a dispărut și deci informațiile s-au pierdut.

- Prin urmare, nu a apucat să colaboreze cu serviciile secrete israeliene.
- Tot ce pot eu să confirm este că Hayssam ar fi fost un om extrem de important pentru serviciile secrete ale oricărei țări. Rudele și prietenii lui Omar conduc – practic – lumea arabă. De aceea am fost supărat pe unii dintre oficialii noștri. Dar, după ce cazul a ajuns la generalul Shimon Hefez, ofițerul de legătură al armatei cu președintele israelian, eu nu pot să știu cum au evoluat lucrurile. Familia lui Hayssam susține că este șantajată de avocatul Tsivin
Familia lui Omar Hayssam, prin purtătorul de cuvânt Mihail Ghenghea, ne-a adus, ieri, precizări în legătură cu presupusul avocat israelian al sirianului. "Acest individ nu a fost angajat niciodată de Hayssam sau de familia sa, după cum afirmă. Între cele două părți nu a existat niciun contract scris sau împuternicire oficială. El și-a oferit singur serviciile, în perioada în care Hayssam era în arest. Amănuntul nu este deloc lipsit de importanță, deoarece istoricul profesiei sale de avocat cuprinde numai asemenea cazuri de oameni de afaceri, întemnițați în diverse țări, cărora își oferă serviciile benevol, susținând - evident - că ar fi vorba de aceleași gesturi „umanitare’’, ne-a precizat reprezentantul familiei Hayssam. Familia sirianului susține că, după eliberarea din închisoare a lui Hayssam, avocatul în cauză a încercat în repetate rânduri să obțină sume de bani din partea familiei sale, amenințând cu „dezvăluiri senzaționale" în presa din Israel și România. "Discursul său aberant amestecă familia lui Hayssam cu președinți de state, Mossadul, SUA, Israelul, terorismul arab, Hezbollahul sau spioni evrei uciși prin Damasc, în fapt, niște intoxicări fanteziste, numai bune de adormit copiii", consideră familia lui Hayssam, decisă să apeleze la justiție în situația în care Mordechai Tsivin „nu va înceta acest joc al amenințărilor și va continua să ceară bani pentru a nu mai da presei informații senzaționale".
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

TZIVIN: SERVICIILE ROMANESTI NU AU CERUT DIN ISRAEL DATELE D

Mesaj Scris de Admin la data de 24.04.07 12:03

TZIVIN: SERVICIILE ROMANESTI NU AU CERUT DIN ISRAEL DATELE DESPRE FUGA LUI HAYSSAM


Ultima editare efectuata de catre in 24.04.07 12:06, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Tzivin ameninta ca va spune povestea lui Hayssam la UE

Mesaj Scris de Admin la data de 24.04.07 12:01

Tzivin ameninta ca va spune povestea lui Hayssam la UE

Exact in momentul in care au inceput negocierile serioase pentru venirea in tara a lui Mordechai Tzivin – avocatul israelian care sust..
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Tzivin[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 16.04.07 19:59

Mordechai


Ultima editare efectuata de catre Admin in 10.07.11 10:30, editata de 3 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Tzivin[v=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum