Mosari[v=]

In jos

Re: Mosari[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 22.09.11 18:41

G.Mosari • G. Mosari - Note biografice ( 1 Articles )
 • Carti si Publicatii de G. Mosari ( 2 Articles )
 • "Lumea pe dos" - 2001 ( 10 Articles )
  Tablete saptamanale publicate de G. Mosari in ziarul "Ultima ora" in 2001
 • "Lumea pe dos" - 2000 ( 3 Articles )
  Tablete saptamanale publicate de G. Mosari in revista "Ultima ora" in 2000
 • Articole din revsista "Minimum" ( 1 Articles )
  Articole de G. Mosari publicate in revista "Minimum"
 • Interviuri ( 1 Articles )
  Interviuri date de G. Mosari
 • avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 135929
  Data de inscriere : 15/12/2005

  Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

  Sus In jos

  Autointerviu de vacanta

  Mesaj Scris de Admin la data de 16.07.11 0:31

  Autointerviu de vacanta
  G. MosariIn ultimul timp in special, autointerviurile au devenit o moda, ceea ce inseamna ca unii s-au cam saturat sa puna intrebari altora, care “se dau mari” prin spusele lor. E mai bine - si-au zis probabil cei cu rolul de a intervieva - ca macar din cand in cand, noi sa intrebam si tot noi sa raspundem, fiindca asa e usor si comod.“Sa incerc sa fiu si eu in pas cu moda” m-am gandit, in special acum, ca e vacanta, desi, sau din pacate, numai la ea nu ti-e capul cand vezi ca potopul se revarsa peste tara ta natala, iar in aceea sfanta arsita te doboara. “Dar daca am intrat in hora trebuie sa joc” m-am autoimpulsionat, mai ales ca n-am probleme cu un autointerviu, tinand seama ca asa cum a scris intr-o cronica dl Raz-van Voncu - eu nu sunt unul singur, ci com-pus din... trei: avocat, publicist, scriitor. Astfel fiind l-am rugat pe pu-blicist sa puna intrebari avocatului si scriitorului, dar sa chestioneze cu mila ca sa pot da raspunsuri usoare, nu cu dureri de cap. Drept care va redam mai jos micutul autointerviu din aceasta vara sucita.
  Publicistul (P) - Fiecare scriitor are un sponsor, caci din ce ob-tine din scris, n-ar mai tipari lucrarile in vecii vecilor. Cine-i sponsorul tau?
  Scriitorul (S) - Avocatul. Caci din avocatura se poate trai, mai poti pune un ban deoparte ca sa editezi carti si sa te bucuri de reusita sufleteasca.
  Avocatul (A) - Sunt cel mai sincer sponsor din lume si chiar cand mi-e greu, nu ma las pana nu-i asigur scriitorului macar o carte pe an.
  P - E posibil ca problema sponsorizarii sa fie ridicata deoarece nu scrii in engleza? De exemplu Alexandru Mirodan co-mentand in revista “Minimum” cartea ta “Capul ca-lendar” a facut o reflectie: daca ai fi scris cartile tale in engleza, ai fi locuit intr-o insula personala, inconjurat de secretare blonde si frumoase care s-ar fi ocupat de comenzi, lansari de volume. Ce parere ai?
  S - Alexandru Mirodan are multa fantezie pe care si-o adauga unui mare talent scriitoricesc. Eu cred ca vorbind despre insula mea si secretarele blonde, Mirodan se gandea la ceea ce i s-ar fi cuvenit lui...
  P - Totusi cu engleza nu-i de gluma. De exemplu Clinton a tiparit cartea despre viata lui, intr-un milion de exemplare si a fost tradus in multe limbi, el obtinand in urma acestei carti o adevarata avere.
  S - Clinton a fost presedinte al Statelor Unite, avand o viata picanta cu stagiara Monica, povestea lui reprezentand o senzatie mondiala.
  Eu n-am sa fiu presedinte nici macar in Tanzania si singura Monica pe care o cunosc a implinit zilele trecute 93 de ani.
  P - Sa lasam engleza si sa trecem la realitatea in limba romana. Cum a fost primita in Tara Sfanta cea mai recenta carte a ta de calatorii “De trei ori Europa”?
  S - A impresionat modul de prezentare, grafica deosebita. In-ten-tionez ca un numar de exemplare sa le aduc in Romania cand voi veni in septembrie. Bineinteles, suplimentar celor pe care le-am pus la dispozitie cu ocazia prezentei mele la Bucuresti si la Bacau in luna mai.
  A - Intervin si eu ca sponsor pentru a spune ca sunt foarte multumit de aceasta carte, care-ti da satisfactia unei cheltuieli pe care merita sa o faci. Sper ca tot astfel va fi si cu noul volum in pregatire la Bucuresti “Almanahul calatoriilor mele”.
  P - Spusele tale m-au scutit de intrebarea “ce ai pe santierul de lucru”?
  S - Nu te-a scutit deloc. Daca te interesa, iti mai spuneam ca se afla in faza de predare la editura, un volum - selectie cu tablete si povestiri in traducere ebraica pentru Israel. Dar cum n-ai intrebat, nu-ti spun nimic!
  P - Am ajuns la finalul autointerviului. In discutiile obisnuite dintre doua sau mai multe persoane, la sfarsit, se aduc multumiri participantilor. Dar cum se procedeaza la autointerviu? Nu stiu. Totusi din motive de politete am sa... automultumesc.  http://www.cronicaromana.ro/corespondenta-din-israelautointerviu-de-vacanta.html
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 135929
  Data de inscriere : 15/12/2005

  Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

  Sus In jos

  Re: Mosari[v=]

  Mesaj Scris de Admin la data de 15.07.11 19:45

  Umorul lui Mosari
  Almanahul calatoriilor mele, reeditat la Sigma
  Mosari este un scriitor israelian de limba romana (colaboratorul nostru drag). Chestia asta pare a nu spune mare lucru, dar oamenii lui sunt ba din Moldova, ba din Israel, in acelasi timp. Prozele lui scurte sunt pline de oameni simpli, care vorbesc putin, ca si cum nu ar dori sa se amestece in propriile lor intamplari. Din acest motiv, famecul povestirilor sale nu tine atat de limba ci, mai mult de tehnica unui aparat de filmat. Aproape nici nu observi cum ai fost introdus in mijlocul unor situatii cu o singura iesire, hazul, uneori amar, uneori sarat. El deseneaza omul din vreo cateva cuvinte, apoi il inteapa cu penita si acesta striga au. E viu, zice Mosari, il putem pune la lucru. Mosari scrie despre lucruri pe care le-a trait personal, cititorul isi da seama imediat de acest lucru si accepta jocul zambind la ironiile subtile sau isi sterge cate o lacrima cu mana scriitorului. Ne aflam pe strada si vorbim ca pe strada, simplu si clar, daca se poate spune asa ceva. Aceste povestiri de buzunar au haz si tin de cald. Pentru cel desprins de tarmul nasterii lui, sunt chiar niste “poale in brau” , placintele, neamule. Urmele sunt, evident, din Moldova, usile din Israel. Oare barza de pe hornul casei abia a venit, sau se pregateste sa plece? Daca aflati cumva acest lucru va rog sa-mi spuneti si mie. Realitatea surprinsa “pe viu”, pare sa fie o prostie, dar nu si in cazul lui Mosari. Cand te uiti in urma si vezi in fata, aproape totul are alte dimensiuni. A “vedea “ povestiri reprezinta, de fapt, talentul lui Mosari.
  http://www.cronicaromana.ro/umorul-lui-mosarialmanahul-calatoriilor-mele-reeditat-la-sigma.html
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 135929
  Data de inscriere : 15/12/2005

  Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

  Sus In jos

  Lansare de carte • "Almanahul călătoriilor mele" Scriitoru

  Mesaj Scris de Admin la data de 05.09.09 10:08

  Lansare de carte •
  "Almanahul călătoriilor mele"


  Scriitorul israelian de origine română G. Mosari a fost prezent ieri, la Biblioteca Județeană "Gh.  Citeste articolul
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 135929
  Data de inscriere : 15/12/2005

  Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

  Sus In jos

  Mosari[v=]

  Mesaj Scris de Admin la data de 20.09.06 16:18

  G.


  Ultima editare efectuata de catre Admin in 15.07.11 19:46, editata de 2 ori
  avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 135929
  Data de inscriere : 15/12/2005

  Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

  Sus In jos

  Re: Mosari[v=]

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


  Continut sponsorizat


  Sus In jos

  Sus


   
  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum