Lemkin[v=]

In jos

Re: Lemkin[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 14.07.11 19:43

Rafal Lemkin la începutul anilor 1940 a creat atât conceptul și foarte termenul de "genocid .*" Lemkin (1901-1959) a fost în anii treizeci un procuror adjunct publică a Tribunalului Districtual din Brzezany (Tarnopol provincia), transferat ulterior la în același timp rang la Varșovia, devenind în cele din urmă un avocat și un lecturet de la Free University Varșovia. El a lucrat pe conceptul de genocid (numit de el la timp, ca "acte de barbarie"), înainte de al Doilea Război Mondial. În 1941, el a reușit să ajungă în Statele Unite, unde, în 1944, a publicat lucrarea sa reper - articolul Axa din Europa ocupată. . El a fost, de asemenea, autorul principal al tratatului internațional fundamentale în acest domeniu de genocid: Convenția privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid, care a fost adoptat de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 09 decembrie 1948. Ca urmare a acestui fapt, în anii 1950, el a fost de două ori nominalizat pentru Premiul Nobel Peach. Textul convenției menționate, care a fost ratificat de marea majoritate a țărilor lumii, trebuie să fie considerate astăzi ca ius cogens. că este la fel de cele de la care nu poate fi nici o retragere (în contrast cu disposituum ius). În același timp, crima de genocid, a fost adăugată la statuile penale a majorități a țărilor lumii.

După cum se menționează în articolul II din Convenția de "genocid înseamnă oricare dintre următoarele acte săvârșite cu intenția de a distruge, în totalitate sau în parte, un grup național, etnic, rasial sau religios", în oricare dintre o serie de moduri. Mai întâi de toate (. Artă II, pt a /) este, desigur, "uciderea membrilor grupului Mai mult, toate acestea sunt de asemenea incluse (pt. b / e-/):. B / cauzând vatamari corporale grave sau mentale a membrilor unui grup; c / provocarea deliberată a degradării condițiilor de viață ale grupului pentru a aduce la distrugerea fizic, în întregime sau în parte; d / măsurilor care impun destinate prevenirii nașterilor în cadrul grupului; e / transferarea forțată a copiilor din grupul respectiv în alt grup.

* Cuvântul "genocid" a fost inventat în 1943 de către Lemkin, folosindu-se rădăcinile latine geno-(de la gintă, sau "trib") și-suicidul (ca în "omucidere" sau "patricid").
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Lemkin[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.08.06 19:17

Rafael
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum