Marx[v=]

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

In jos

Marx[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 24.04.06 18:08

Rezumarea primului mesaj :

KARL  MARX-
9]Rușinea e un fel de revoluție.
8]Există un singur mod de a omorî capitalismul: impozite, impozite și din nou impozite.
7]Credința este opium pentru mase.
6]Ideologia dominanta a fost intotdeauna ideologia clasei dominante.
5]Istoria nu face nimic; nu poseda bogatii, nu lupta razboaie. Oamenii, reali, in viata, sunt cei care fac toate astea.
4]Nu este istoria cea care foloseste oamenii ca pe o resursa pentru a isi atinge scopurile, ca sic and ar fi o persoana. Istoria nu e altceva decat activitatea oamenilor care cauta sa-si atinga scopurile
3]Istoria se repeta. Prima data, ca tragedie, a doua oara, ca farsa
2]Religia este opiul poporului, inima unei lumi fara inima.
1]Singurul antidot al suferintei sufletesti e durerea fizica.
=====
GROUCHO  MARX-
12]Politica este arta de a căuta necazurile, de a le găsi peste tot, a pune un diagnostic greșit și a aplica remediile necorespunzătoare.
11]Nu uit niciodata un chip, dar in cazul tau as face bucuros o exceptie.
10]Cred ca femeile sunt mai sexy imbracate. Daca mai tarziu se dezbraca... este un triumf!
9]Nu ma intereseaza sa fac parte dintr-un club care accepta ca membri oameni ca mine.
8]Nu va incredeti in cuplurile care se tin de mana. Daca cei doi nu-si dau drumul la maini, o fac pentru ca se tem ca se vor omori intre ei.
7]In spatele oricarui barbat de succes, se afla o femeie, iar in spatele ei se afla sotia barbatului.
6]Justiția militară este față de justiția propriu-zisă ce este muzica militară față de muzică în general.
5]Gasesc televizorul foarte educational. De fiecare data cand cineva da drumul la televizor, ma duc in cealalta camera si citesc o carte.
4]Acestea imi sint principiile, dar, daca nu-ti plac, pot sa-ti expun altele.
3]Am alergat dupa o fata timp de doi ani, pentru ca in final sa constat ca, intr-un domeniu esential pentru amindoi, avem aceleasi gusturi: ne plac fetele!
2]Banii nu aduc fericirea, dar nici fericirea nu-ti aduce bani.
1]Ca sa ma insor, m-am dus in fata unui judecator. Ar fi fost mai bun un juriu...
=====
Eleanor
Harpo
Chico
Richard


Ultima editare efectuata de catre Admin in 23.07.15 19:22, editata de 62 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


"Capitalul" lui Marx a ajuns spectacol de teatru

Mesaj Scris de Admin la data de 13.11.06 19:37


"Capitalul" lui Marx a ajuns spectacol de teatru
Nu exista aici nici intriga, nici iubire. Totusi, "Capitalul" lui Marx a fost dramatizat, intr-un timp record, si reprezentat la Schauspielhaus din Duesseldorf.
Transpunerea unei abstractii cum este "productia de plusvaloare" pe scena este cu adevarat o munca de Sisif, recunoaste reporterul ziarului britanic "The Telegraph". Pe o scena impodobita cu rafturi de biblioteca...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

CONDAMNAREA LUI KARL MARX

Mesaj Scris de Admin la data de 19.07.06 19:20

CONDAMNAREA LUI KARL MARX

Istoria se repeta, prima data e tragica, eroica, a doua oara e comica sau e o farsa. Observatia lui Karl Marx (1818-1883), referitor la Napoleon I si al III-lea, e valabila si azi. Procesul lui Nicolae si Elena Ceausescu a fost tragic, iar cel al comunismului, initiat de Traian Basescu, presedinte si judecator si Vladimir Tismaneanu, procuror si martor, e o farsa. Dupa Târgoviste, cine sta azi la Bucuresti pe banca acuzatilor?

(1.) Parintele ideologiei comuniste, filozofului german Karl Marx a sintetizat ideile din vremea sa, materialismul, socialismul, nationalismul, imperialismul si în „Manifestul Partidului Comunist" (1848) a analizat criza „Capitalului" din societatea occidentala si a recomandat înlaturarea „exploatarii omului de catre om" printr-o dictatura a proletariatului în întreaga lume. Apoi, raiul pe pamânt.

(2.) Rusia bolsevica ocupa, dezmembreaza si converteste România la comunism cu forta. Sub lozinca „Proletari din toate tarile, uniti-va!" panortodoxismul si panslavismul rus obtin mari succese cu „dictatura de dezvoltare", atât în efortul de a se rupe de lumea occidentala, cât si în depasirea înapoierii economice, dar mai ales în cel de al doilea razboi mondial. Victorie datorata anglo-americanilor, nu comunismului.

(3.) Agentii kominternisti evrei au lichidat la ordinele lui Stalin i Josif Visarionovici Djugasvili (1879-1953) influentele neortodoxe din civilizatia, cultura româno-ortodoxa, au interzis 8000 de publicatii proocidentale neconforme cu ideologia bolsevica, au reorientat cu forta 2000 de biserici unite cu Roma spre Moscova si au rupt orice legatura a românilor cu lumea occidentala. În spatele unei „Cortine de Fier".

(4.) Dupa retragerea trupelor de ocupatie sovietice din România, mai ales dupa 1965, începe un proces de „autocefalie" a ortodoxo-comunismului moldo-valah prin marginalizarea evreilor, care fug în masa în USA si Israel. La Revolutia din decembrie 1989 lichidarea la Târgoviste a sotilor Ceausescu, implicit a nationalismului ortodoxo-comunist „autocefal", sunt transmise la TV în întreaga lume.

Marx, URSS, KGB, kominternistii si ceausistii apartin istoriei. E absurd a-l condamna pe fondatorul Partidului Comunist, nu numai pentru ca Basescu & Tismaneanu au fost membri ai Partidului sau, sau ca tatal lui Tismaneau a fost kominternist. Dar daca absurdul - Urmuz i Dimitrie Ionescu-Buzau (1883-1923), Eugen Ionescu (1912-1994) - e cea mai originala contributie moldo-valaha la cultura universala, atunci procesul comunismului pe rol la Bucuresti, este fara doar si poate înca o mare contributie la suprarealism, la literatura absurda, în cea mai saraca tara die Europa
CLIPA
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Biografie Karl Marx

Mesaj Scris de Admin la data de 26.04.06 0:42

Biografie Karl Marx
S-a nascut pe 5 mai 1818 in Germania, in orasul Trier. Tatal sau a fost avocat. Dupa ce a terminat liceul la Trier, Marx a studiat intai la universitatea din Bonn, iar apoi la cea din Berlin. La Berlin Marx s-a alaturat grupului \"hegelienilor de stanga\" care aveau tendinte revolutionare.
Dupa absolvirea universitati, Marx isi scrie teza de doctorat pe tema: \"Deosebirea dintre filosofia naturi la Democrit si filosofia naturii la Epicur\". In aceasta lucrare Marx se situa inca pe pozitii idealiste. Dupa ce si-a sustinut in mod stralucit teza si a primit diploma de doctor la facultatea de filosofie a universitatii din Jena, Marx s-a intors la Bonn, de unde, in octombrie 1842, a plecat in Colonia, unde a devenit redactor-sef al \"Gazetei Renane\", organ al burgheziei radicale din Renania. Senin caracterizeaza perioada activitatii lui Marx la \"Gazeta Renana\" ca perioada cand incepe sa se contureze trecerea lui Marx de la idealism la materialism si de la democratismul revolutionar la comunism. La inceputul anului 1943 \"Gazeta Renana\", care, sub conducerea lui Marx promovase o linie revolutionar democratica si care aparuse tot timpul sub o cenzura foarte severa. A fost suprimata. In iunie 1843, Marx se casatoreste cu prietena sa din copilarie, Jenny von Westphalen.
La sfarsitul lui octombrie 1843 s-a mutat la Paris, unde a inceput sa scoata impreuna cu Arnold Ruge \" Analele franco-germane\". In aceasta revista au fost publicate articolele \"Contributii la critica filosofiei hegeliene a dreptului\" si \" Cu privire la problema evreiasca\", in care Marx trece definitiv de la idealism la materialism si de la democratismul revolutionar la comunism.
In septembrie 1844 a avut loc la Paris intalnirea dintre Marx si Engels, care a marcat inceputul luptei pe care au dus-o impreuna pentru cauza clasei muncitoare. Despre prietenia lor cu V.I. Lenin scria - \"Proletariatul european poate afirma ca stiinta lui a fost creata de doi savanti si luptatori, ale caror legaturi pot fi asezate alaturi de cele mai miscatoare legende ale anticilor despre prietenie dintre oameni\".
In 1845 Marx si Engels au scris cartea \"Sfanta familie\" care era indreptata impotriva conducatorilor tinerilor hegelieni - Bruno Baner & CO. si a jucat un important rol in aparitia marxismului.
In cartea \" Ideologia germana\" Marx si Engels au expus noua lor teorie, deja inchegata, a comunismului stiintific.
La Paris, Marx se ocupa cu studierea economiei politice si a istoriei revolutiei franceze. In 1845, la cererea staruitoare a guvernului Prusiei, el este expulzat din Paris ca revolutionar periculos.
Se muta la Bruxelles. Aici publica in 1847 opera sa \"Mizeria filozofiei\" indreptata impotriva carti anarhistului si socialistului mic burghez Preudhom \"Filosofia Mizeriei\". Tot aici, la Bruxelles, Marx adera la o asociatie secretade propaganda \"Liga Comunistilor\" si pentru care au elaborat programul sub denumirea de \"Manifest al Partidului Comunist\" in februarie 1848 cu deviza \" Proletari din toate tarile, uniti-va!\" fata de care V.I. Lenin scria \"Aceasta carte (cu Manifestul) valoreaza cat volume intregi; in spiritul ei traiestesi se misca pana in ziua de azi intregul proletariat organizat si luptator al lumi civilizate.\"
Dupa infrangerea miscarilor revolutionare din 1848 Marx publica lucrarile \"Luptele de clasa din Franta\" si \" 18 Brumar al lui Ludovic Bonaparte\" in care a facut bilantul revolutiei din 1848-1851. Dupa aceasta Marx munceste intens la elaborarea principalei sale opere stiintifice \"Capitalul\". In 1867 apare la Hamburg volumul I al \"Capitalului\", in care sunt expuse bazele conceptiilor economicesi socialisteale lui Marx, precum si bazele criticii sale la adresa societati existente, a modului de productie capitalist si a urmarilor acestuia.
in 1864 a contribuit la crearea \"Asociatiei internationale a muncitorilor\" prima Internationala a muncitorilor. El a intocmit manifestul constitutiv al Internationalei si a scris aproape pe toate documentele ei mai importante. Prin crearea \"Internationalei I\" Marx a pus temelia organizatiei proletare internationale in vederea luptei revolutionare pentru socialism. \"Internationala a fost instituita pentru a inlocui sectele socialiste si semisocialiste printr-o adevarata organizatie a clasei muncitoare in vederea luptei\" aprecia Marx si Engels.
Dupa infrangerea \"Comunei din Paris\" in 1871 Internationala I s-a autodizolvat.
Marx a incetat din viata la 14 martie 1883.
Despre aceasta Engels scria: \"A murit onorat, iubit, plans de milioanele de tovarasi revolutionari din toata Europa si America, de la minele siberiene pana in California.\"
Marx a descoperit legile dezvoltarii istoriei omenirii. Impreuna cu Engels a creat materialismul dialectic, conceptia revolutionara despre lume. Extinzand noua conceptie despre lume la stadiul istoriei societatii Marx, a creat - materialismul istoric - stiinta legilor dezvoltarii sociale, legilor luptei de clasa.
Studiind sub toate aspectele viata economica si politica a societati burgheze, Marx a dezvaluit procesul aparitiei Capitalismului, legile tendintele dezvoltarii lui, inevitalitatea pieirii lui. Marx a demonstrat caracterul trecator din punct de vedere istoric a oranduirii capitaliste si inevitabilitatea victoriei noi oranduirii - oranduirea socialista si in final comunista. Marx a creat Comunismul stiintific in opozitie cu diverse teorii ale socialismului utopic, care au existat pana la el. Toate laturile invataturii lui Marx sunt legate intre ele in mod organic si indisolubil.

http://www.agonia.ro/index.php/author/0009869/index.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Marx[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 24.04.06 18:08

KARL  MARX-
9]Rușinea e un fel de revoluție.
8]Există un singur mod de a omorî capitalismul: impozite, impozite și din nou impozite.
7]Credința este opium pentru mase.
6]Ideologia dominanta a fost intotdeauna ideologia clasei dominante.
5]Istoria nu face nimic; nu poseda bogatii, nu lupta razboaie. Oamenii, reali, in viata, sunt cei care fac toate astea.
4]Nu este istoria cea care foloseste oamenii ca pe o resursa pentru a isi atinge scopurile, ca sic and ar fi o persoana. Istoria nu e altceva decat activitatea oamenilor care cauta sa-si atinga scopurile
3]Istoria se repeta. Prima data, ca tragedie, a doua oara, ca farsa
2]Religia este opiul poporului, inima unei lumi fara inima.
1]Singurul antidot al suferintei sufletesti e durerea fizica.
=====
GROUCHO  MARX-
12]Politica este arta de a căuta necazurile, de a le găsi peste tot, a pune un diagnostic greșit și a aplica remediile necorespunzătoare.
11]Nu uit niciodata un chip, dar in cazul tau as face bucuros o exceptie.
10]Cred ca femeile sunt mai sexy imbracate. Daca mai tarziu se dezbraca... este un triumf!
9]Nu ma intereseaza sa fac parte dintr-un club care accepta ca membri oameni ca mine.
8]Nu va incredeti in cuplurile care se tin de mana. Daca cei doi nu-si dau drumul la maini, o fac pentru ca se tem ca se vor omori intre ei.
7]In spatele oricarui barbat de succes, se afla o femeie, iar in spatele ei se afla sotia barbatului.
6]Justiția militară este față de justiția propriu-zisă ce este muzica militară față de muzică în general.
5]Gasesc televizorul foarte educational. De fiecare data cand cineva da drumul la televizor, ma duc in cealalta camera si citesc o carte.
4]Acestea imi sint principiile, dar, daca nu-ti plac, pot sa-ti expun altele.
3]Am alergat dupa o fata timp de doi ani, pentru ca in final sa constat ca, intr-un domeniu esential pentru amindoi, avem aceleasi gusturi: ne plac fetele!
2]Banii nu aduc fericirea, dar nici fericirea nu-ti aduce bani.
1]Ca sa ma insor, m-am dus in fata unui judecator. Ar fi fost mai bun un juriu...
=====
Eleanor
Harpo
Chico
Richard


Ultima editare efectuata de catre Admin in 23.07.15 19:22, editata de 62 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Marx[v=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum