Rasputin[v=]

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Rasputin[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 23.04.06 11:18

Rezumarea primului mesaj :

Rasputin


Ultima editare efectuata de catre Admin in 11.05.15 17:10, editata de 11 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Grigori Rasputin a murit înecatOdată ce au decis că influen

Mesaj Scris de Admin la data de 12.12.08 17:18


Grigori Rasputin a murit înecat

Odată ce au decis că influența lui Rasputin (22 ianuarie 1869 - 29 decembrie 1916) asupra țarinei îl face prea primejdios pentru imperiu, un grup de nobili l-au momit pe acesta în palatul conducătorului complotiștilor, prințul Felix Iusupov. Aici a fost ospătat cu prăjituri și cu vin în care fusese pusă cianură. Rasputin nu a fost afectat de otravă, cantitatea de cianură folosită fiind suficientă pentru uciderea a șase persoane.
Hotărât să-și ducă la îndeplinire planul, Iusupov l-a împușcat pe Rasputin în piept însă nici de data asta nu a reușit să-l omoare. L-a mai împușcat o dată și când a văzut că nici așa nu-l poate ucide l-a lovit cu bâta, l-a legat fedeleș după care l-a aruncat în râul Neva. Trei zile mai târziu a fost pescuit din râu și autopsiat. Cauza morții, înec. Brațele lui au fost găsite în poziție verticală ca și cum ar fi încercat să se elibereze de legăturile cu care fusese imobilizat


Ultima editare efectuata de catre Admin in 30.09.11 11:17, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Rasputin, împușcat de un agent britanic

Mesaj Scris de Admin la data de 30.11.08 11:24

Rasputin, împușcat de un agent britanic
Grigorie Efimivici Rasputin s-a născut pe 10 ianuarie 1869 în micuțul sat siberian Pokrovskoie, pe malul râului Tura. Era al doilea copil al familiei, pe lângă Dimitri și Maria.

Fata s-a înecat în Tura, iar câțiva ani mai târziu, Dimitri și Grigori au fost la pun pas să moară amândoi în același mod. Un sătean i-a scos din apă, dar Dimitri a făcut pneumonie și a murit.

Moartea prematură a fraților l-a transformat pe Grigorie într-un copil ciudat, tăcut, cu priviri întunecate.

Singurul lui dar era că îi numea întotdeauna cu precizie pe hoții care dădeau iama prin herghelia tatălui.

La 18 ani, Grigorie a fost închis la Mănăstirea Verkoturie pentru trei luni, drept pedeapsă pentru un furt mărunt. Se spune că acolo i s-a arătat Maica Domnului.

Cert este că s-a întors de la mănăstire foarte religios. S-a însurat cu Praskovia Dubrovina în 1889 și au avut trei copii: Dimitri, Varvara și Maria. Plus încă unul nelegitim, făcut prin vecini, căci Rasputin n-a fost niciodată ușă de biserică. În 1901 a plecat în pelerinaj la Ierusalim și la întoarcere s-a stabilit la Sankt Petersburg, unde și-a făcut apariția slab și murdar, cu hainele tocite și desculț.

“Călugărul nebun”

Privirea lui hipnotică a atras atenția Anei Virubova, cea mai bună prietenă a țarinei Alexandra. Ana tocmai fusese bătută măr de soț și căzuse într-o depresie cumplită. L-a invitat în casa ei pe călugărul zdrențăros pentru că era creștinește să omenești un pelerin care a fost la Ierusalim.

De atunci, Rasputin a fost nelipsit din casa Anei, unde doamnele se adunau să se roage în compania mujicului. Rasputin a ajuns în anturajul țarinei când Alexei, singurul băiat al perechii imperiale, a căzut de pe cal, suferind o puternică hemoragie internă. Medicii Curții credeau că aceasta îi va fi fatală băiatului, care suferea de hemofilie, boala “regală” transmisă de regina Victoria.

Ana Virubova nu a ezitat nicio clipă în a-l recomanda pe Rasputin ca singura șansă a copilului. Țarina a acceptat și așa a intrat Rasputin în familia imperială. În noaptea în care el s-a rugat la căpătâiul copilului care agoniza, țarina Alexandra a crezut că s-a înfăptuit o minune.

Alexei și-a revenit, iar Rasputin­ a devenit un obișnuit al Curții, căpătând din ce în ce mai multă influență. Devenise ținta tuturor oportuniștilor care, în schimbul unor petreceri de pomină, îi cereau să mijlocească pentru ei tot felul de funcții. Totodată intrase și în vizorul serviciului secret Okhrana, care îl numea “Călugărul nebun” și “Carcalete”, după cum reieșea din “rapoartele de sub casa scării” din imobilul unde avea un apartament și de unde era filat realmente zi și noapte de agenți.

Nobilii ahtiați după funcții importante îl “spurcaseră” pe mujic la femei, băutură și petreceri cu țigani. Rasputin se lăsase bucuros “întinat”, pentru că filosofia sa mistică îi permitea: “Numai prin durerea păcatului omul poate să cunoască mântuirea lui Dumnezeu”, spunea el.

Glonțul fatal

În decembrie 1916, prințul Felix Iusupov, Marele Duce Dimitri Pavlovici și Vladimir Puriskevici, membru al Dumei, l-au ademenit în cămările din subsolul Palatului Moika, pentru a-l ucide. S-a spus că, până la urmă, Rasputin a murit înecat, după ce a fost otrăvit, bătut, împușcat, legat fedeleș și aruncat în Neva. Dr. Vladimir Zharov de la Universitatea din Arkansas, SUA și Derrick Pounder - director al Centrului de Medicină Legală al Universității din Dundee, Scoția - au reanalizat cazul.

Ei au confirmat raportul medicilor legiști care făcuseră autopsia, anume că nu exista nicio urmă de otravă activă în stomacul lui Rasputin, iar puțina apă găsită în plămâni nu justifica moartea prin înecare. Rămânea doar varianta împușcării.

Cea mai remarcabilă descoperire a celor doi specialiști se referă la tipul și calibrul gloanțelor extrase din trupul lui Rasputin. Profesorul Pounder a demonstrat, după rana provocată și tubul cartușului, că al patrulea glonț, tras în ceafa lui Rasputin,­ nu numai că i-a fost fatal, dar provenea de la altă armă decât celelalte.

Directorul departamentului de arme de foc din cadrul Muzeului Armelor din Londra a fost de acord cu profesorul că acest glonț provenea cu siguranță de la un revolver britanic, marca Webley Mk VI, folosit de serviciile secrete britanice din acea perioadă.

Complotul britanic

Unii martori îl trecuseră pe listă ca fiind participant la atentat pe locotenentul Oswald Rayner, ofițer atașat unei celule a SIS (serviciu secret britanic) în St. Petersburg.

Acesta avea revolver Webley MkVI. “Călugărul nebun” era în atenția SIS, deoarece insista ca țarul să-și retragă trupele din război. Participarea lui Rayner la complotul împotriva lui Rasputin­ nu putea fi întâmplătoare, cu atât mai mult cu cât îl cunoștea bine pe Iusupov, cu care fusese coleg la Oxford.

Țarul l-a suspectat pe Rayner, primind informații de la Okhrana, care știa cam prea multe detalii pentru un serviciu care își făcuse “mea culpa” pentru că nu fusese pe fază în noaptea cu pricina. Însă ambasadorul britanic George Buchanan l-a asigurat pe țar că serviciile țării sale nu s-ar fi implicat într-un asemenea complot. Întors în Anglia, Rayner i-a povestit unei rude, Rose Jones, că a fost prezent la uciderea lui Rasputin, fără a da alte detalii.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Vietile lui Rasputin

Mesaj Scris de Admin la data de 02.11.08 16:50

Vietile lui Rasputin
A schimbat oare Grigori Efimovici Rasputin, calugarul damnat, samanul ortodox, diavolul sfant al Rusiei, cursul istoriei sau doar perceptia despre sex a doamnelor si domnisoarelor de la curtea tarista? Oricum ar sta lucrurile, personalitatea sa stridenta si atipica a inflamat, la granita dintre veacurile XIX si XX, mintile pravoslavnicilor, continuand apoi sa bantuie, pana astazi, mentalul colectiv al omenirii.
Numele sau cu rezonante malefice, plin de conotatii extravagante, excitant, exotic, inspaimantator, a fost imprumutat, ca factor de atractie irezistibila, multor localuri publice de pe toate meridianele lumii (baruri deocheate sau oneste restaurante cu specific rusesc din Toronto pana in Vancouver, din New York pana in Baton Rouge, din Liverpool pana la Madrid), a devenit marca unei celebre vodci (care si-a trait clipele de glorie si pe plaiurile noastre) si a ajuns, la mijlocul anilor ‘70 ai veacului XX, pe buzele junilor din lumea intreaga, gratie unei formatii disco in mare voga, Boney M, care a avut inspiratia sa-l faca pe Rasputin erou al celei mai faimoase melodii pe care a creat-o. O melodie cu ritm dracesc (cum altfel?), al carei refren ametitor „Ra, Ra, Rasputin/ Lover of the Russian queen/ There was a cat that really was gone/ Ra, Ra, Rasputin/ Russia's greatest love machine/ It was a shame how he carried on“ se mai aude si astazi in selectiile radifonice de „oldies but goldies“. Desigur, nici versurile care acompaniau melodia si nici recitativele piesei nu erau ascultate cu atentie (desi povesteau cu zvelta acuratete istoria monahului nebun), pentru ca zvapaiala (obligatoriu executata cu miscari acrobatice de cazacioc) de pe ringul disco isi atingea apogeul doar atunci cand era alimentata de carbunii incandescenti ai refrenului. Cine a fost, de fapt, cel pe care dibaciul textier al celor de la Boney M l-a numit „amantul reginei“ si „cea mai performanta masina de amor a Rusiei“?


Primele chinuri ale harului
Despre inceputurile halucinate ale personajului nostru, cel mai bine povesteste Henri Troyat (Lev Aslanovici Tarasov, pe numele lui adevarat, om de cultura francez de origine rusa, autor a mai bine de o suta de carti biografice, romane si sinteze istorice), care, in volumul Raspoutine (Editura Flammarion, 1996), il surprinde pe Grigori Efimovici la prima sa incercare de a-si descolaci funia destinului din jurul grumazului:
„Mai mult decat oricare altul, micutul Grigori e convins ca s-a bucurat de grija nemasurata a puterilor ceresti. Boala l-a slabit, asa ca gandurile ii sunt in devalmasie si are nervii firavi. Aproape ca nu poate dormi, plange adesea fara motiv si se vaita ca «doamna aceea frumoasa, cu straie albastre si albe» nu mai trece pe la el sa-l vada. Apoi, moartea lui Mihail ii sapa un hau in existenta. Se mira ca fratele lui a disparut si se tot intreaba ce-o fi devenit el, tovarasul sau de joaca atat de ager si de voios. De ce Maica Domnului l-a luat la ea in brate, in vreme ce pe el l-a lasat acolo, pe Pamant? Se tot da de ceasul mortii sa dezlege aceasta enigma, in timp ce tesala si da nutret manjilor din grajd. Tupilat printre animale, le vorbeste acestora precum oamenilor. Si are certitudinea ca ele il pricep. Si el, si jivinele, isi inchipuie micutul, vorbesc aceeasi limba, cea a simplitatii.“


Nasterea si drumurile nesabuitului Grigori
Grigori Efimovici a venit pe lume in 10 ianuarie 1869 la Pokrovskoie, un sat siberian din gubernia Tobolsk. Legenda spune ca, in ziua nasterii sale, o stea cazatoare a strabatut bolta Nordului. De mic, in plina atmosfera rustica siberiana, a intrat in contact cu practicile si credintele samanice ale acestor meleaguri, care opereaza un ciudat sincretism intre religiile orientale, paganismul slav si, desigur, crestinismul ortodox. La varsta de 15 ani, se pare ca a adastat in sanul unei comunitati a sectei Khlystis (intemeiata de un taran in secolul al XVII-lea), inspirata de un filon gnostic, ai carei membri respingeau partial dogma crestina, crezand in schimb intr-o iluminare directa, realizata prin comunicarea cu Duhul Sfant, intrupat in fiecare dintre noi. Interzise de Biserica, ritualurile sectei se celebrau intr-o grota ticsita cu lumanari. Dupa rugaciuni, erau distribuite camasi albe, care semnificau invierea. Imbracati cu ele, barbati si femei laolalta incepeau sa danseze frenetic si apoi sa se autoflageleze. Totul se ispravea intr-un balamuc orgiastic, in timpul caruia dansatorii isi lepadau hainele. Pe la varsta de 18 ani, potrivit anumitor surse, Rasputin traieste primele crize mistice majore. Atunci se casatoreste cu o vecina, Praskovia Dubrovina, o taranca la fel de putin scolita ca el, careia ii tranteste cinci copii (dintre care primii, Mihail si Gheorghi, se savarsesc din viata prematur). Cunoscut de toti megiesii pentru destrabalare si betii prelungi cat pusta siberiana, Grigori Efimovici isi paraseste sotia si copiii ramasi in viata si ia calea pribegiei. Batand din poarta in poarta la manastirile ce-i ies in cale si traind din pomana, taie de-a curmezisul toata Siberia occidentala, cucerindu-si, incet-incet, faima de intelept si de vindecator. In contact cu numeroasele secte care infloresc printre faldurile ortodoxiei, misticismul sau genuin devine doctrinar si il conduce la elaborarea unor teorii obscure despre mantuirea prin pacat si prin excese de toate soiurile.In 1903, Rasputin isi face intrarea in Sankt-Petersburg, orasul lui Petru cel Mare, capitala a tarilor, si devine iute cunoscut printre capii Bisericii. Ba mai mult, ajunge un personaj in mare voga in societatea aristocratica, avida de ocultism si de mistere venite din negurile siberiene.
In 1905, este prezentat tarinei de catre Ana Virubova, una dintre doamnele de companie ale acesteia, o femeie insetata de magie si, se pare, si de celelalte [color:3997=#0494e1! important]oferte, mult mai lumesti, ale „magicianului“. Lucrurile merg struna, pentru ca Alexandra Fedorovna e ea insasi incantata sa aiba in anturajul sau personaje stranii. Sa adaugam ca, tot in 1905, in timpul Duminicii rosii, 25 ianuarie), calugarul cu rubasca devenise un simbol al legaturii de nezdruncinat dintre spiritul mistic si poporul rus.
Cu toate acestea, in anii care urmeaza, Rasputin nu apare la Curte decat arareori. In 1908, face dovada harului sau de tamaduitor vindecandu-l pe tareviciul Alexei, unicul mostenitor al tronului, de crizele sale de hemofilie, castiga definitiv increderea tarinei si ajunge sa-l atraga in mrejele sale pana si pe tarul Nicolae. La Curte, Grigori incepe sa-si exercite, treptat, indeletnicirea de calauza spirituala.
Mereu plin de vlaga, cu statura robusta, cu pletele si barba ravasite, incaltat cu niste cizme lacuite si infasurandu-si straiele taranesti intr-o mantie intunecata, Rasputin nelinisteste si fascineaza totodata. Admiratoarele sale ii pot cu greu infrunta privirea. Cu o remarcabila stiinta a regiei, el performeaza atat la Sankt-Petersburg, cat si in incaperile fastuoase (daca nu si prin alcovuri) ale palatului imperial de la tarskoie Selo, in niste vibrante sedinte de exorcism, urmate de rugaciuni. Zvonurile pe seama lui devin din ce in ce mai numeroase, iar descrierile orgiilor sale cu rauri de vin si puzderie de muieri provoaca scandaluri imense. Atat detractorii, cat si partizanii lui devin din in ce mai patimasi, cu atat mai mult cu cat prezenta calugarului in preajma cuplului imperial reteaza fara drept de apel influenta anturajului traditional. Rasputin ajunge sa fie acuzat, pe soptite, de faptul ca face si desface cariere de generali, de mitropoliti si de ministri. Printre admiratorii sai se numara profesorul de teologie al tareviciului, preotul Vasiliev, generalul Voikov, comandant al garzii palatului, mitropolitul Pitirim si marea ducesa Anastasia. Ostil in schimb ii este Piotr Stolipin, presedinte al Consiliului, care care declanseaza o ancheta si il pune pe Rasputin sub supravegherea nemiloasa a Ohranei, politia tarista (vezi caseta). Dupa un raport public prezentat de la tribuna Dumei, in expunerea presedintelui institutiei, Rojianko, destrabalatul monah (nicicand hirotonit) este indepartat de la Curte. In 1911, Grigori Rasputin anunta (ameninta) ca va pleca in pelerinaj spre tara Sfanta, dar in toamna aceluiasi an este zarit dand tarcoale prin cartierele capitalei si facandu-si mendrele la fel de infocat ca pe vremuri. Odata cu declansarea primului Razboi Mondial, controversatul personaj este definitiv discreditat: i se aduce acuzatia ca ar fi o unealta a Germaniei la Curte, ca slujeste cauza evreiasca si ca doreste pierzania aristocratiei rusesti. Influenta lui subterana isi face insa in continuare drum, pana intr-atata incat, in septembrie 1915, cand tarul Nicolae al II-lea preia personal comanda trupelor, destituindu-l pe marele duce Nikolai Nikolaevici, toata lumea vede in asta mana sumbrului calugar. Proiectele eroice de asasinat puse la cale impotriva sa incep sa devina la fel de multe si de entuziaste ca visele erotice ale doamnelor care i-au trecut prin asternut.


Moment de glorie: moartea
De cate ori poate muri un om? Rasputin ne asigura ca e posibil doar de patru ori. Regizorul atentatului: printul Felix Iusupov, hotarat sa-l trimita pe nemernicul care tradase cauza ruseasca la Dumnezeu sau la Dracul. Scena: casa printului, unde Rasputin este poftit sa se ghiftuiasca cu merinde alese, potrivit bunului sau obicei, si sa se umple cu vin. Atat vinurile scumpe, cat si felurile de mancare doldora de mirodenii sau prajiturile de ciocolata sunt toate drese cu cianura. Din nefericire pentru conjurati, Rasputin, dupa ce-si pune burta la cale, e la fel de viu ca intotdeauna. Solutia cea mai la indemana: pistolul. Dupa primul glont, medicul legist ii certifica moartea. Printul Iusupov povesteste ca, un pic mai tarziu, dorind sa vada cadavrul si sa se asigure de sfarsitul cosmarului sau, a intrat in camera in care Rasputin fusese depus. Pe punctul de plecare, printul aude un geamat si apoi cateva vorbe: „Vai, Felix, tocmai mie, care atat te-am iubit, mi-ai facut asta!!!“ Asasinii se reintorc la fostul cadavru si il impusca de inca doua ori. Il mai si ciomagesc postum, dupa care, incredintati ca se poate trage cortina, ii insarcineaza pe niste randasi sa arunce trupul in apele inghetate ale Nevei. Cum uitasera sa-i lege greutati de trup, starvul este gasit cateva zile mai tarziu... inecat, cu plamanii plini de apa. Dupa cianura, gloante si lovituri, inca mai respira cand a fost aruncat in Neva.
Incalecand pe-o sa, de ce sa nu spunem acum, ca in basmele romanesti: „Si daca n-a murit, cu siguranta mai traieste si-n zilele noastre“?

Hellboy
Filmul cu acest titlu a fost realizat de Guillermo del Toro, dupa banda desenata americana omonima, si a iesit pe piata in 2003, avandu-i in distributie pe [color:3997=#0494e1! important]Ron Perlman (Hellboy), John Hurt (Trevor Broom), Selma Blair (Liz Sherman) si Karen Roden (Grigori Rasputin). Ne aflam in Scotia anului 1944, iar profesorul Broom asista la operatiunea nazista Ragna Rok, coordonata de cine altul decat de Grigori Rasputin, un personaj care fusese ucis si apoi resuscitat, un familiar al Infernului. Demersurile echipei satanice constau in incercarea de eliberare a lui Ogdru Jahad, un demon care, insotit de legiunile sale, ar fi urmat sa puna stapanire pe intreaga planeta. Americanii intervin, proiectul esueaza, iar Rasputin este inghitit in maruntaiele Iadului. Totul s-ar fi sfarsit cu bine in acest punct, daca Rasputin, cel de neucis,
n-ar fi izbutit sa trimita din adancuri un prunc diavolesc rosu ca para, pe care profesorul Broom il va adopta, numindu-l Hellboy. 60 de ani mai tarziu, Hellboy face parte din [color:3997=#0494e1! important]echipa Biroului de Cercetari Paranormale, calitate in care se razboieste cu fortele raului, ce rabufnesc pe Pamant sub comanda aceluiasi Rasputin. Consilier al tarilor, personajul istoric este stilizat pana la caricatura, are aer de zombie cu barbuta si ochi dusi in fundul capului, dar numele sau e inca susceptibil sa starneasca groaza. Nemuritor, invincibil, puternic, hotarat si cultivat, el este personajul negativ perfect care, de altfel, nici nu are nevoie sa se lupte, cata vreme acolitii sai se afla langa el exact pentru asta.


Fleacuri cu miros de alcool
Din raportul de supraveghere al Ohranei, Arhivele Romanov, anul 1915.
26 ianuarie. Negustorul Simanovici i-a adus lui Rasputin cateva sticle de vin. Rasputin a organizat un dans in onoarea catorva detinuti care fusesera eliberati. La distractie au fost poftiti cei doi Volniski, Sapovalenkova, Maria Golovina, patru barbati necunoscuti si sase femei necunoscute. Unul dintre barbati avea o chitara. Petrecerea a fost foarte zgomotoasa, s-a cantat, s-a dansat si s-a aplaudat; a durat pana tarziu in noapte.
12 februarie. Rasputin a fost luat de o femeie necunoscuta si dus in casa cu nr. 15-17 din strada Trotkaia, la printul Andronikov, atasat la Ministerul Afacerilor Interne. Plecarea lui nu a fost observata, dar la ora patru si jumatate dimineata s-a intors acasa insotit de sase barbati beti. Acestia au ramas la el pana mai tarziu, cantand si dansand. In cursul zilei, Rasputin nu a primit pe nimeni, pentru ca dormea.
10 martie. Rasputin a primit o vizita de la Evghenia Karlovna Iegeva, care i-a cerut sprijinul ca sa obtina contractul de doua milioane de ruble pentru asigurarea necesarului de izmene al trupelor. Pe la ora unu noaptea, Rasputin a primit vizita a sapte sau opt oameni, in frunte cu Ensign Karpotini, un tanar de vreo 19 ani. Au zbierat, au sarit, au cantat si au dansat pana la 03.00. Au plecat, beti cu totii, spre o destinatie necunoscuta.
27 aprilie. Zvonurile spun ca Rasputin a fost trimis la Tarskoie Selo, dar ca nu-si revenise inca dupa seara precedenta. Volinski si baroana Kusova l-au sfatuit sa nu plece, spunandu-i ca „o sa strice totul“. Omul nostru i-a auzit sporovaind intre ei: „Staretul nostru a exagerat zilele astea.“ In cele din urma, l-au convins sa se odihneasca vreo doua ceasuri si au dat porunca sa nu fie deranjat.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Șarlatan sau sfânt?

Mesaj Scris de Admin la data de 02.11.08 16:47

Șarlatan sau sfânt?

În copilărie, Rasputin avea în mod constant viziuni divine și dovedise că are harul de a tămădui bolnavii. Odată a vindecat un cal pe care doar atingându-l. Atunci când nu se ocupa cu alinarea suferințelor celor din jur, se pare că adolescentul și-a câștigat numele de Rasputin (care înseamnă 'dezmățat') din cauza comportamentului său sexual imoral.

La vârsta de 30 de ani, Rasputin era însurat și avea patru copii. Totuși înclinațiile sale către băutură și furat cai nu se împăcau prea bine cu convențiile vieții de om așezat la casa lui. Acesta a fost momentul când, pentru a scăpa de acuzația că ar fi fost hoț de cai, a fugit din sat și s-a refugiat într-o mânăstire, unde a suferit transformarea religioasă care avea să îi afecteze tot restul vieții.

Schimbat de experiențele sale spirituale, Rasputin a plecat din sat pentru a deveni un 'stranink' – un pelerin, un hoinar – și a pornit la drum, străbătând Rusia, dar și alte țări. În timpul acestor călătorii, mergea luni de zile fără să se spele și fără să își schimbe hainele. În plus, purta cătușe de fier pentru a-și spori chinurile. Aceste pelerinaje pline de fervoare religioasă l-au purtat până la Muntele Athos, în Grecia, și l-au ajutat să obțină protectori influenți precum ‘Hermogen, episcopul de Saratov’.

Hoinărind prin lume, Rasputin a fost influențat de o sectă eretică proscrisă - Khlysty – care practica flagelarea și orgiile sexuale. Această combinație stranie de pietate și promiscuitate sexuală l-a atras imediat pe “dezmățat”, care și-a fondat pe aceste elemente întreaga sa practică religioasă ulterioară. El avea să rămână tot restul vieții încredințat că acela care comite în mod deliberat păcate trupești și apoi se căiește amarnic, se va apropia tot mai mult de Dumnezeu.
[/quote]

http://www.discovery.ro/rasputin/sarlatan_sau_sfant/index.shtml

Citat:
Putere și faimă
Pe măsură ce faima lui Rasputin creștea – în călătoriile sale, el impresionase deopotrivă membri ai aristocrației și ai clerului – creștea și intensitatea viziunilor sale. La un moment dat, i s-a înfățișat Fecioara Maria, care l-a îndemnat să se ducă la St. Petersburg, pentru a ajuta familia imperială. Prima apropiere a lui Rasputin de capitala națiunii s-a produs în 1902, când a vizitat orașul Kazan, din apropierea râului Volga. El a început să își constituie aici un grup de discipoli, al căror număr creștea rapid, aducându-i tot mai multe cunoștințe în rândul aristocrației. Fără a ține cont de ochii lui hipnotici, cu expresie dementă, de barba lungă și murdară sau de deprinderile dubioase de igienă personală, cei din “societatea rafinată” îl considerau pe Rasputin un ‘stareț’ (om sfânt).

Gata de acte subversive

În 1903, deja ajunsese până la St. Petersburg vestea despre un sfânt cu puteri ciudate, venit tocmai din Siberia, cu ochii sălbatici, luminoși și o expresie de maniac. Se părea că Rasputin își făcuse intrarea în înalta societate în cel mai potrivit moment: St. Petersburg era cuprins de o adevărată frenezie pentru misticism și avea o atitudine foarte permisivă față de sex – până și ziarele erau pline de reclame pentru tratamente contra bolilor venerice. Mai mult, membrii aristocrației erau ahtiați după orice element ocult, iar ședințele de spiritism erau ceva la ordinea zilei.

Apoi, în 1905, Rasputin a cunoscut un teolog care conducea o academie religioasă și era confesorul țarinei Alexandra Feodorovna. Astfel, călugărul a fost prezentat la Curte sub protecția unor înalți oficiali ai Bisericii și a celor două surori cu părul negru – poreclite “ciorile” – a căror influență era hotărâtoare în ceea ce privește elementele mistice care pătrundeau la Curte. În trecut, familia imperială a Rusiei ajunsese la o adevărată tradiție în a primi asemenea oameni sfinți, pentru a le cere sprijinul în mai multe privințe – cel mai important aspect fiind nașterea unui moștenitor de sex bărbătesc pentru tronul Rusiei.

Amantul țarinei

Țarul Nicolae al II-lea a consemnat în jurnalul său prima întâlnire cu Rasputin, pe data de 14 noiembrie 1905. "Am cunoscut un om al lui Dumnezeu, Grigore, care vine din provincia Tobolsk." Bucurându-se întotdeauna de mare succes în rândul doamnelor, Rasputin a făcut o impresie puternică asupra țarinei Alexandra Feodorovna. Ea a fost pe deplin convinsă de puterile lui miraculoase când călugărul a reușit să îi aline suferințele și să oprească hemoragia moștenitorului tronului – Alexis Nicolaevici cel slăbuț și bolnav de hemofilie. După ce i-a dovedit Alexandrei că are puteri sfinte, Rasputin, devenit în scurtă vreme confidentul și sfătuitorul ei personal, o vizita la palat în fiecare săptămână
.

http://www.discovery.ro/rasputin/putere_si_faima/index.shtml


Citat:
O viață în păcat
Pe măsură ce faima lui Rasputin creștea, el atrăgea tot mai mulți credincioși, din toate straturile sociale. Acești “proști” cum îi numea el se ofereau de bunăvoie “să păcătuiască pentru a alunga păcatul” cu un om ce dovedea un magnetism căruia nu i se putea rezista.

Vechile băi publice

În intimitatea băilor publice din St. Petersburg se punea în practică doctrina religioasă a lui Rasputin. El era văzut intrând în aceste locuri pline de magie și superstiție, însoțit deopotrivă de aristrocrate și de prostituate. Aici își derula ritualurile în cadrul cărora încerca să exorcizeze demonii desfrânării și să îi alunge prin pură forță fizică – mai exact prin bătăile violente aplicate femeilor cu care, ulterior, făcea sex. Una dintre doamnele din înalta societate, Olga Lokhtina, era atât de profund implicată în aceste practici, încât ajunsese să considere că Rasputin era Hristos, iar ea era Sfânta Fecioară. Din acest motiv, ea a ajuns chiar să își părăsească soțul și copiii. La un moment dat, martorii relatează că Rasputin o bătea cu violență, în timp ce ea îl ținea de penis, strigând: "Eu sunt mielul tău, iar tu ești Hristos."

Urmărit de ochi atenți

Pe măsură ce steaua călugărului se ridica tot mai sus în St. Petersburg, creștea și numărul dușmanilor săi. În afara Curții Imperiale, mulți îl vedeau ducând o viață de beție și desfrânare. Era zărit adesea în compania prostituatelor. Când principalii oameni politici ai statului au fost informați asupra acestor zvonuri, au cerut ca poliția secretă să îi urmărească fiecare mișcare. Țarul Nicolae a primit rapoarte care relatau acțiuni dezgustătoare ale lui Rasputin: întâlniri în băile publice, bătăi și partide violente de sex cu doamne din înalta societate și cu prostituate. Guvernanta familiei imperiale a susținut chiar că Rasputin abuzase de copiii țarului. La momentul respectiv însă, păcătosul sfânt le spunea deja țarului și țarinei “mămucă” și “tătucă”.

Dușmani declarați

Doi dintre foștii susținători ai lui Rasputin, Illiodor, un călugăr fanatic de dreapta, și Hermogen, episcopul de Saratov, erau convinși că Rasputin este însuși Diavolul întrupat. În 1911, l-au ademenit într-un beci unde l-au acuzat că s-ar fi folosit de puterile diavolului pentru a face minuni și l-au bătut cu un crucifix. Se pare că Illiodor l-ar fi apucat de penis, spunând: "Uite ce te conduce !" Rasputin i-a raportat acest incident țarinei, spunând că cei doi clerici au încercat să îl ucidă – ca urmare, amândoi au fost exilați. Pe 27 iunie 1914, Rasputin s-a întors în satul său din Siberia. A doua zi a primit o telegramă. În timp ce se ducea să trimită răspunsul, a fost atacat sălbatic, cu un cuțit, de Chionia Gusieva, o fostă prostituată, diformă, fără nas, care fusese trimisă de Illiodor să îl ucidă.

http://www.discovery.ro/rasputin/p_viata_in_pacat/index.shtml


Citat:
Moartea și Diavolul
În timp ce Rasputin se refăcea în spital după ce fusese înjunghiat din porunca lui Illiodar, țarul Nicolae își mobiliza trupele. Începuse primul război mondial – un adevărat dezastru pentru Rusia, căci avea să se soldeze cu peste patru milioane de victime în rândul rușilor. Reîntors în St. Petersburg, în absența țarului, Rasputin dobândea tot mai multă putere în plan politic și ajunsese chiar să se implice în numirea și destituirea miniștrilor. Având o influență atât de mare asupra deciziilor politice ale țarului, misticul din Siberia era considerat tot mai vinovat pentru multe dintre problemele Rusiei. S-a ajuns chiar până acolo încât St. Petersburg a fost denumit 'Chertograd' – “Orașul Diavolului”.

Profeția unei crime

În decembrie 1916, Rasputin i-a trimis țarului o scrisoare în care îi prevestea că va fi ucis. Despre potențialii săi criminali, el a scris: "Dacă moartea mea va fi pusă la cale de un neam al tău, atunci nimeni din familia ta, nici unul dintre copiii tăi, nici una dintre rudele tale nu va rămâne în viață mai mult de doi ani. Cu toții vor fi uciși de poporul rus... Și eu voi fi ucis. Nu mă mai număr printre cei vii. Te rog, te implor, fii puternic ! Gândește-te la familia ta binecuvântată!"

23 de zile mai târziu, Rasputin a fost ucis de către două rude ale țarului Nicolae al II-lea. La 19 luni după uciderea lui Rasputin, țarul Rusiei și familia sa au fost executați de către revoluționarii bolșevici. La vremea când a făcut această profeție cutremurătoare, Rasputin ajunsese să îl cunoască pe prințul Felix Iusupov, soțul bisexual al nepoatei țarului, Irina. Iusupov dorea ca Rasputin să moară. Aceeași dorință o aveau și vărul țarului, Marele Duce Dimitri Pavlovici, și politicianul Vladimir Purișkevici. Împreună, cei trei au pus la cale uciderea lui Rasputin și reabilitarea dinastiei regale a Rusiei.

Prăjituri și vin

În seara zilei de 16 decembrie 1916, Rasputin a fost invitat de Iusupov la palatul Moika, sub pretextul că Irina – despre care se spunea că era cea mai frumoasă femeie din St. Petersburg – dorea să îl cunoască. În așteptarea Irinei, bărbații l-au îmbiat pe Rasputin cu vin și prăjituri presărate cu cianură. Spre uimirea conspiratorilor, Rasputin părea imun la otravă. Cuprins de disperare, Iusupov și-a scos pistolul și l-a împușcat pe Rasputin.

În mod miraculos, Rasputin a reușit să se împleticească până în curtea palatului, unde Purișkevici și Pavlovici tocmai se pregăteau de plecare. Purișkevici l-a împușcat încă o dată pe Rasputin, apoi cei doi l-au bătut cu bâtele și l-au legat fedeleș înainte de a-l arunca în Neva. Două zile mai târziu, când cadavrul a fost descoperit, autopsia a dezvăluit că în plămânii lui Rasputin se afla apă, deci acesta era încă în viață atunci când a fost aruncat în râu.

Sfârșitul sângeros al lui Rasputin a marcat și începutul sfârșitului pentru țarul Nicolae și țarina Alexandra: la numai zece săptămâni după moartea lui Rasputin, Revoluția Rusă din 1917 a răsturnat ultima dinastie a Romanovilor. După mai puțin de doi ani, Nicolae și întreaga sa familie au fost executați în Siberia. A trecut aproape un secol de atunci, însă o întrebare rămâne. A fost Rasputin un om capabil să facă minuni sau doar un șarlatan îndemânatic, care se pricepea să manipuleze oamenii? Indiferent dacă Rasputin a fost doar un țăran neînțeles sau însăși întruparea diavolului, moștenirea sa întunecată încă dăinuie.

http://www.discovery.ro/rasputin/moartea_si_diavolul/index.shtml


Citat:
Date despre Rasputin
'Rasputin' înseamnă în limba rusă 'Dezmățatul'.
Alexandra a fost una dintre nepoatele preferate ale Reginei Victoria a Marii Britanii, care era verișoară de gradul al treilea cu Nicolae. Alexandra s-a numărat printre numeroasele nepoate ale Reginei Victoria care au transmis copiilor lor hemofilia, o boală care circula în familie.
Țarul Nicolae al II-lea și împăratul Wilhelm al Germaniei, cu care Rusia a intrat în război, erau veri.
Au circulat anumite zvonuri cum că Rasputin și Alexandra Feodorovna ar fi fost liderii unui grup pro-german de la Curte, care căuta să încheie o pace separată cu Puterile Centrale, pentru a asigura supraviețuirea autocrației în Rusia.
Grupul de muzică pop al anilor ’70 Boney M a rezumat într-o notă comică isprăvile lui Rasputin: "Cei mai mulți oameni îl priveau cu spaimă și teroare / Dar tipele din Moscova îl îndrăgeau cam tare."
Una dintre teoriile asupra modului în care îi stopa Rasputin hemoragiile lui Alexei este că ar fi folosit un anumit tip de hipnoză, care încetinea bătăile inimii băiatului, reducând astfel forța cu care era pompat sângele în organism.
Anumite surse consideră că motivul pentru care Rasputin nu a fost afectat de cianura folosită de asasinii săi a fost gastrita cronică – o boală asociată cu consumul excesiv de alcool, care ar putea explica de ce cianura ingerată atunci nu i-a fost fatală.
Vestea morții lui Rasputin a fost sărbătorită, iar ucigașii său au fost considerați niște eroi care au salvat Rusia de sub puterea nemțoaicei Alexandrei și a călugărului nebun Rasputin.
Nicolae i-a trimis în exil pe ucigașii lui Rasputin. Ironia a făcut însă că această pedeapsă le-a salvat viața, de fapt, pentru că astfel au scăpat de revoluționarii bolșevici, care i-ar fi închis și apoi asasinat.
Cadavrul lui Rasputin a fost exhumat și incinerat de mulțimea dezlănțuită, în timpul revoluției ruse din februarie 1917.

http://www.discovery.ro/rasputin/date/index.shtml
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Jurnalul lui Rasputin

Mesaj Scris de Admin la data de 10.06.08 0:01

Jurnalul lui Rasputin
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Rasputin, ucis de un agent al Coroanei

Mesaj Scris de Admin la data de 10.02.08 16:11

Rasputin, ucis de un agent al Coroanei
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

CONTINUARE.............

Mesaj Scris de Admin la data de 04.02.08 18:18

Seductia oarba
În aceeasi maniera în care puterea lui Rasputin a tinut în frîu evolutia bolii tareviciului, tot astfel a reusit sa cîstige teren în ce priveste vointa cuplului imperial. Tarii, curtea si clerul din Sankt Petersburg au fost fascinati de personalitatea lui Rasputin si de aceea erau cu totii orbi la comportamentul sai libertin. Aureola mistica si vorbele sale înflacarate pareau a-i servi asemenea unui bilet de libera trecere spre a domina fortele naturii, atît pe cele ascunse, cît si pe cele evidente. Uzînd de aceasta putere de dominatie, Rasputin putea sa vindece bolnavi si sa seduca orice femeie frumoasa care îi iesea în cale, fara sa conteze nici vîrsta, nici starea lor civila, în acelasi mod în care profita de încrederea tarilor pentru a-i promova pe unii dintre adeptii sai în posturi-cheie din guvern. Treptat, Rasputin a reusit sa domine vointa celor doi tari si aproape i-a transformat în executori ai misterioaselor sale planuri.

Hlîstii dansatori

Printre numeroasele secte care au proliferat în Rusia tarista au existat unele de un misticism fanatic. Printre acestea, cea a flagelatorilor hlîsti, ai carei membri comunicau cu Dumnezeu lovindu-si corpul si executînd dansuri rituale, în timpul carora intrau în extaz mistic. Prin aceasta, se asemanau cu dervisii rotitori, secta musulmana fondata de Abd al-Qadir al-Yilani în secolul al XIV-lea. Dervisii rotitori sînt cunoscuti pentru dansurile lor în stare de transa.

Îngrozitoarea agonie a monstrului

Probabil ca lui Rasputin i s-a parut suspect faptul ca Iusupov l-a invitat sa cineze la palatul sau din Moika, si asta cu atît mai mult cu cît la masa fusesera invitati Purischievici si marele duce Dimitri. Se simtea însa atît de sigur pe fortele sale si pe puterea lui, încît a acceptat. În seara de 29 decembrie 1916, Grigori Rasputin a ajuns la palatul lui Iusupov si, în aparenta încrezator, a mîncat si a baut. Spre disperarea asasinilor sai, prajitura otravita cu o doza mare de cianura nu parea sa aiba vreun efect asupra lui. Iusupov a turnat atunci mai multa otrava în paharul de vin, care însa nu l-a afectat pe Rasputin. Calugarul continua sa fie ciudat de linistit, rîdea, mînca si bea, ca si cum organismul sau ar fi fost imun la actiunea letala a oricarui tip de otrava. Asta trebuie sa fi crezut printul cînd a scos pistolul si l-a împuscat. Rasputin a cazut ranit si, imediat, crezîndu-l mort, el si complicii lui l-au dus în pivnitele palatului. "Raputin era mort - scria mai tîrziu Iusupov. Rana îi sîngera si picaturi de sînge cadeau pe dalele de granit. Brusc, ochiul sau stîng s-a întredeschis... si cei doi ochi ai lui Rasputin, care au devenit ciudat de verzi si de ficsi precum cei ai unii sarpe, m-au tintuit cu o privire draceasca, încarcata de ura...". Calugarul s-a ridicat cu o oarecare dificultate si a încercat sa-l sugrume pe print, în timp ce striga într-un mod care i-a îngrozit pe atacatori. Apoi, usa s-a deschis si Rasputin a fugit. Deputatul Purischievici a alergat dupa el si a tras patru focuri de arma înainte ca acesta sa se pravaleasca în zapada. Dar Rasputin nu murise si au început sa-l loveasca cu un baston pîna i-au spart teasta. Apoi, l-au aruncat în apele înghetate ale Nevei. Cînd i s-a descoperit cadavrul plutind pe rîu, cei care l-au examinat au observat un fapt surprinzator: acesta nu murise din cauza otravii, nici a împuscaturilor, nici a loviturilor în cap, ci înecat. Enorma putere si înfluenta hipnotica exercitate de Grigori Rasputin asupra celor care-l înconjurau, ca si ciudata sa rezistenta în fata mortii, continua sa fie un mister si o provocare pentru stiinta.
(Sfîrsit)
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Puternica forta a mintii lui Grigori Rasputin

Mesaj Scris de Admin la data de 04.02.08 18:12

Puternica forta a mintii lui Grigori Rasputin (I)Considerat un om sfînt de unii si un farsor de altii, calugarul Grigori Efimovici Rasputin a exercitat o putere cvasi-supranaturala asupra mintilor si vointei multor oameni care, asemenea curtii si familiei ultimului tar al Rusiei, au fost subjugati de ciudata lui influenta.

Din secolul al XVII-lea si pîna la izbucnirea Revolutiei bolsevice din 1917, situatia religioasa a Rusiei s-a caracterizat prin aparitia si proliferarea sectelor mistice si fanatice, a caror activitate era la limita canoanelor Bisericii Ordodoxe. Vindecatori, pustnici, fanatici si oportunisti atrageau atentia si îsi faceau adepti atît din rîndul oamenilor simpli din popor, care traiau în conditii de saracie extrema, cît si din cele ale unei aristocratii tiranice, detinatoare a marilor latifundii din Rusia. Acesta se caracteriza printr-o mare saracie spirituala, consecinta a însesi decadentei clasei si a unui sistem social de tip feudal, depasit deja de marile natiuni ale Occidentului. Tarul Nicolae al II-lea si tarina Alexandra Feodorovna nu au fost imuni la influenta "trimisilor Domnului", care în acest caz au fost întruchipati de un ciudat calugar, dotat cu o extraordinara personalitate dominatoare. Nascut în anul 1872, în Petrovskoie, un sat din Siberia situat în apropiere de Tobolsk, Grigori Efimovici Rasputin a dus înca din tinerete o viata de desfrîu, pîna cînd a simtit "chemarea Domnului" si a intrat într-o comunitate religioasa. Discursul lui viu si convingator, privirea lui încarcata de fanatism si o puternica forta psihica i-au adus faima de om sfînt. Cu aceasta aura a sosit la Sankt Petersburg în 1903 si, desi era analfabet, a fost primit la Academia de Teologie. Oricine îl asculta era sedus pe loc si, în scurt timp, gratie unor intrigi, reuseste sa ajunga la episcopul Hermogenes si la predicatorul Eliodor, care vor deveni în mod iremediabil victime ale influentei sale si îl vor introduce în cercurile aristocratice ale orasului.

Facatorul de minuni

"Miracolele" lui Rasputin în sînul aristocratiei ruse au început sa se înmulteasca, acestea facîndu-l la fel de faimos ca tendinta sa spre excese sexuale. În ochii admiratorilor sai, însa, acestea nu pareau sa fie incompatibile cu conditia sa de "om sfînt", prin mîna caruia se împlinea voia Domnului. Asa a interpretat lucrurile si tarina Alexandra, care si-a convins împaratescul sot ca Rasputin reprezinta, poate, ultima posibilitate de a-l salva pe tareviciul Alexei, bolnav de hemofilie. Nicolae al II-lea, preocupat si el de viata fiului si mostenitorului sau, nu a opus prea multa rezistenta si a dispus ca "facatorul de minuni" sa fie adus la curtea sa. La doi ani de la venirea lui în Sankt Petersburg, spre surprinderea tuturor, dar mai ales a cuplului imperial, Rasputin a reusit sa amelioreze starea copilului hemofilic, ba chiar sa-l salveze atunci cînd a fost pe punctul de a muri. Medicii de la curte nu erau prea convinsi de ceea ce vedeau, dar nici nu gaseau vreo explicatie pentru faptul ca acel om reusise ceva imposibil, potrivit stiintei medicale.

Puterea diavolului

Distrugerile din Razboiul Ruso-Japonez din 1905 si esecurile militare din timpul primului razboi mondial care începuse în 1914 au adus Rusia într-o situatie dificila. Criza economica si agitatia sociala, agravate de dificultatile economice cauzate de intrarea Turciei în conflict, s-au amplificat fara ca tarul Nicolae al II-lea sau guvernul sa gaseasca solutii viabile. Dupa înfrîngerea Rusiei si pierderea Poloniei si Lituaniei în 1915, influenta lui Rasputin în problemele de stat a fost directa. Prin intermediul tarinei, Rapustin l-a numit, în februarie 1916, pe Stürmer presedinte al Consiliului si pe Protopopov ministru de Interne, ambii facînd parte din cercul sau intim cu care facea sedinte de spiritism. Intruziunea lui Rasputin a fost considerata intolerabila de unele grupuri politice, care au denuntat situatia prin vocea lui Rodzianko, presedintele Dumei, Parlamentul rus. Nemultumirile au crescut si la palat. Maresalul Voieikov si tarina-mama au încercat sa-l convinga pe Nicolae al II-lea de consecintele nefaste pe care le poate avea asupra Rusiei influenta lui Rasputin, dar tarul a continuat sa-l sustina si situatia a devenit de-a dreptul insuportabila. Cîtiva apropiati ai tarului, condusi de marele duce Dimitri Pavlotici si de un deputat, Puriskievici, au ajuns la concluzia ca doar moartea acestui personaj malefic ar putea deschide calea unei noi politici a regimului, mai ales ca unii curteni credeau ca Rasputin era un spion al germanilor si ca, în realitate, cauta ruinarea maicii Rusii. Asa a aparut si o fost pusa în practica ideea de a-l asasina pe staret. Tînarul print Felix Iusupov si-a arogat dreptul de a duce la îndeplinire planul si, la o cina cu mai multi invitati conspiratori, l-a ucis pe taumaturg, care, dupa cît se pare, a rezistat atît efectului otravii, cît si gloantelor cu care a fost ciuruit, murind, în cele din urma, înecat în apele Nevei.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Legenda unui dezmăț RASPUTIN

Mesaj Scris de Admin la data de 17.12.07 15:32

Pentru Rasputin, de la sexualitate la religiozitate nu era decât un pas. În peregrinările lui, chiar a fost angrenat întro sectă de eretici care practicau flagelarea și orgiile sexuale. Toate aceste combinaț ii stranii i-au atras porecla de dezmățat.

Senzual și magnetic, deopotrivă. Porecla de dezmăț at i se trage încă din adolescență. Dotat cu o capacitate sexuală care depășea cu mult pe cea a unui om normal, avusese încă de pe atunci aventuri amoroase, ceea ce i-a adus mare căutare în rândul femeilor cu frustrări la acest capitol. Dincolo de calitățile sale magnetice, o avea și pe aceea a puterii de vindecare. Întotdeauna a pendulat între o viață religioasă și viața pe care o duce un proscris. Se deda la acte de furt sau de concubinaj, la orgii sexuale și flagelări, incluse în ritualurile sectei eretice proscrise numite Khlysty, din care a făcut parte, pentru ca apoi să înfăptuiască câteva pelerinaje pline de fervoare religioasă până la Muntele Athos.

Cu mare trecere la țarul Rusiei. În 1903, Rasputin se afla la St. Petersburg, într-o perioadă în care toată lumea era cuprinsă de o adevărată frenezie pentru misticism. Țarina Alexandra Feodorovna a fost extrem de impresionată de cunoștința cu Rasputin, mai ales după ce a reușit să oprească hemoragia moștenitorului tronului, Alexis Nicolaevici, puternic afectat de boala hemofiliei.

Orgii sexuale sub ochii lui mămuca și „tătuca”. În intimitatea băilor publice din St. Petersburg se derulau orgii sexuale și bătăi violente cu doamne din înalta societate și cu prostituate. Chiar a existat o doamnă, Olga Lokhtina, din clasa superioară, care fusese coruptă de magnetismul irezistibil al lui Rasputin până într-atât încât ajunsese la fanatism și demență religioasă. Toate acestea se petreceau pe vremea când Rasputin se adresa țarului și țarinei cu „mămucă” și „tătucă”.

Invidii care i-au atras moartea. Felul cum influența deciziile la curte, ajungând chiar să numească și să destituie miniștri, a atras invidia și dușmănia multora de acolo. În decembrie 1916, Rasputin a trimis țarului o scrisoare în care îi prevestea că va fi ucis: Dacă moartea mea va fi pusă la cale de un neam al tău, atunci nimeni din familia ta, niciunul din copiii tăi, niciuna din rudele tale nu va rămâne în viață mai mult de doi ani. Cu toții vor fi uciși de poporul rus... Nu mă număr printre cei vii. Te rog, te implor, fii puternic! Gândeștete la familia ta binecuvâ ntată! Se pare că profețiile lui Rasputin s-au adeverit pe un fond tragic, în care se semnala începutul experimentului comunist în Rusia.

Legenda unui dezmăț RASPUTIN
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Asasinarea lui Rasputin – Tema si variatiuni

Mesaj Scris de Admin la data de 20.06.07 18:10

Asasinarea lui Rasputin – Tema si variatiuni

Rusii adora teoria (sau teoriile, daca doriti...) conspiratiei, motiv pentru care o noua carte si un nou film, bazate pe aceeasi ipoteza, urmeaza sa apara in patria lui Vladimir Putin. Subiectul? Grigori Rasputin a fost ucis la ordinul guvernului britanic, condus la vremea respectiva de liberalul David Lloyd George. „Planul”, daca ar fi sa il credem pe autor - scriitorul si istoricul Alexandr Lebedev, urmarea „debarcarea” tarului Nicolae al II-lea si inlocuirea lui cu printul Dimitri, caracterizat ca fiind „un bisexual supus Londrei”.


UN MIC PLAGIAT? Ipoteza conform careia britanicii ar fi fost implicati in asasinarea „misticului” Rasputin (1916) nu este insa tocmai noua. In 2004, Richard Cullen, un fost angajat al Scotland Yard, si istoricul Andrew Cook au concluzionat ca Rasputin a fost impuscat de Oswald Rayner, un spion britanic care mai tarziu a devenit corespondent al ziarului „Daily Telegraph” la Helsinki. Potrivit teoriei lor, membrii guvernului majestatii sale erau ingrijorati de faptul ca Rasputin si-ar putea folosi influenta asupra familiei regale pentru a impinge lucrurile spre un armistitiu intre Rusia si Germania.


ESECUL PLANULUI „A”. Coincidenta sau nu, varianta lui Lebedev apare pe fondul acuzelor la adresa Regatului Unit, care ar intentiona din nou sa slabeasca si sa discrediteze Rusia („scandalul” Litvinenko), acuze venite dinspre fosta „Piata Rosie”. Scenariile anterioare povesteau cum Rasputin ar fi supravietuit otravirii cu cianura si impuscarii, inainte de a fi ucis in bataie si aruncat in raul Neva. Potrivit lui Lebedev lucrurile au stat cu totul si cu totul altfel. Carevasazica, Lloyd George a decis sa-l inlature pe tar de la putere, dupa ce fortele Antantei (Franta, Imperiul Britanic si Imperiul Rus) au fost invinse la Gallipoli, in decembrie 1915 - o campanie, sustine scriitorul, „al carei scop nu a fost acela de a ataca Turcia, ci de a slabi Rusia”.


PLANUL „B”. Dupa ce turcii i-au „rusinat” pe aliati in Dardanele, Lloyd George s-a temut ca pozitia Rusiei in zona se va consolida dupa razboi. In acest context, fiind constient de popularitatea din ce in ce mai scazuta a tarului, premierul britanic a pus la cale un plan „diabolic” care prevedea preluarea puterii de catre varul lui Nicolae al II-lea, anglofilul print Dimitri. Iubitul homosexual al acestuia, printul Felix Iusupov, a primit misiunea de a-l invita pe Rasputin in casa lui, si de a-l „convinge” sa isi foloseasca influenta asupra tarinei Alexandra, pentru ca aceasta din urma sa isi determine ilustrul sot... sa abdice. Rasputin a refuzat, moment in care „planul B” a fost pus in aplicare. Prin uciderea „evlaviosului”, britanicii ar fi fost convinsi ca vor impusca doi urecheati dintr-o data: familia regala ar fi fost atat de indurerata incat membrii ei ar fi devenit mai usor de manipulat, iar mostenitorul tronului, tareviciul, ar fi murit, lipsit de protectia „divina” oferita de acelasi Rasputin.


EPILOG. Nu e pentru cine se pregateste... Se stie ce a urmat. Cu largul concurs al Germaniei, bolsevicii lui Lenin au profitat de slabirea autoritatii seculare a tarului, iar epidemia de „ciuma rosie” ce a urmat isi mai face simtite efectele si astazi, la aproape un secol de la asasinarea lui Grigori Rasputin. Spre vesnica pomenire a raposatului, Biserica Ortodoxa Rusa a decis sa sprijine cele doua proiecte ale lui Lebedev, cartea si filmul, patriarhul Alexei al II-lea dandu-si acordul ca unul dintre preotii din subordine (un oarecare Ivan Oklobistin) sa joace rolul lui Rasputin. Amin!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Rusia - Pelerinaj la penisul lui Rasputin

Mesaj Scris de Admin la data de 12.02.07 19:21

Rusia - Pelerinaj la penisul lui Rasputin


Unul a fost bandit, altul medic de ocazie si amorez in Rusia. Ambii au sfarsit prin a fi impuscati. In urma lor cei doi au lasat lumii cate o amintire, penisul! Terente il are expus la Institutul „Mina Minovici” din Bucuresti iar Rasputin la Muzeul din Sankt Petersburg.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Rasputin sau "diavolul sfant"

Mesaj Scris de Admin la data de 18.12.06 11:30

Rasputin sau "diavolul sfant"
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Profetiile lui Rasputin

Mesaj Scris de Admin la data de 16.05.06 20:02

Profetiile lui Rasputin

Politologul american David W. Norvalk sustine ca in arhivele FSB-
ului, fostul KGB, s-ar afla mai multe documente care contin cateva
profetii socante facute de celebrul Grigori Efimovich Rasputin,
cunoscut sub denumirea de ?calugarul Diavolului? si considerat
eminenta cenusie a ultimului tar al Rusiei.David W. Norvalk, un
reputat politolog, afirma ca a reusit sa consulte 11 pagini dintr-un
dosar ultrasecret, care contine profetiile facute de Rasputin, cu
doar cateva luni inainte de moartea sa, in 1916, si care a zacut
peste 80 de ani in arhivele fostului KGB. Pe langa influenta sa,
considerata de multe ori malefica, asupra ultimului tar al Rusiei,
Nicolae al II-lea, Rasputin era cunoscut drept un om care avea
anumite capacitati paranormale, printre care se numara si ghicirea
viitorului. A reusit sa scape cu viata din cateva tentative de
asasinat, printre care s-a numarat si otravirea cu o cantitatea
uriasa de cianura, comandata de unul din verii tarului. In mod
miraculos, Rasputin nu a avut absolut nimic dupa ce a consumat
bautura otravita, fiind in cele din urma impuscat de un asasin
platit. Cu putin inainte de moartea sa, confidentul tarului i-a
inmanat lui Nicolae al II-lea un dosar, cel descoperit in arhivele
KGB, in care Rasputin prevestea o serie de evenimente care urmau sa
se produca. Documentul contine si prezicerea revolutiei ruse din
1917, precum si asasinarea tarului Nicolae si a familiei sale. ?
Printre aceste profetii se numara si dominatia lui Hitler, primul pas
pe luna, anuntat intr-un limbaj codat, precum si cresterea si caderea
comunismului. Prin aceasta din urma prezicere se explica si grija
autoritatilor sovietice, care au tinut secret acest dosar peste 80 de
ani?, povesteste David Norvalk. Cercetatorul american a prezentat o
serie de profetii socante facute de Rasputin, care ar urma sa se
implineasca in urmatorii ani. ?Daca s-ar indeplini ceea ce scrie in
acest dosar, omenirea ar mai avea de trait circa 13 ani. Este totusi
greu de crezut ca toate aceste evenimente vor avea loc, dar
ingrijorator e faptul ca majoritatea lucrurilor ?anuntate? de
Rasputin pana acum s-au adeverit?, spune Norvalk. Iata cateva din
cele mai ingrozitoare preziceri facute de ?calugarul Diavolului?: l
Faptul ca reincarnarea exista, va fi demonstrat fara nici un dubiu de
un fizician european in luna octombrie a anului 2002. Va urma un val
de sinucideri, oamenii sperand sa aiba parte mai mult noroc intr-o
viata ulterioara. l La inceputul anului 2003, un virus ucigator va ?
scapa? dintr-un laborator militar de cercetare din SUA si se va
raspandi cu rapiditate. Milioane de oameni vor fugi din Statele
Unite, in speranta ca vor scapa de moarte. Virusul va fi ?infrant? in
cele din urma, dar acesta va fi cel mai serios semnal de alarma fata
de folosirea geneticii in scopuri militare. l Schimbarile climatice
vor culmina in anul 2006 cu furtuni care vor dura saptamani intregi,
o incalzire fara precedent a atmosferei si cutremure puternice, care
vor rade orase intregi de pe suprafata pamantului. l In 2007,
fundamentalistii musulmani vor prelua puterea in Arabia Saudita, Irak
si Kuweit si vor forma un front comun impotriva Statelor Unite. l In
acelasi an, fortele crestine, coordonate de SUA, vor lansa o ampla
ofensiva impotriva fundamentalistilor. ?Razboiul va dura sapte ani.
Un milion de oameni va pieri intr-o singura batalie, care va fi
cunoscuta sub numele de ?Marele Macel?. Va fi cel mai mare carnagiu
inregistrat vreodata in istorie?, suna una din cele mai terifiante
profetii ale ?preotului Diavolului?. l Rasputin prognozeaza ca
sfarsitul Lumii va veni in luna august a anului 2013. ?Din senin, un
foc va mistui tot ce este viu iar planeta va ramane la fel de tacuta
ca un mormant?, anunta Rasputin. El nu ofera precizari daca e vorba
de Apocalipsa, sau distrugerea planetei va fi cauzata chiar de om.
(Calin Stroila)

http://www.libertatea.ro/index.jsp?page=archive&mid=24&aid=138
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Penisul conservat al calugarului rus Rasputin, in expozitie

Mesaj Scris de Admin la data de 26.04.06 0:52

Penisul conservat al calugarului rus Rasputin, in expozitie

Orasul australian Melbourne e pentru cateva zile capitala mondiala a sexului, pentru ca gazduieste cea mai mare expozitie, SEXPO 2004, de accesorii dedicate placerilor carnale. Pentru prima oara au fost expuse pentru vanzare jucarii sexuale care frizeaza stiintifico-fantasticul: vibratorul din sticla folosita de NASA la constructia navetelor spatiale sau prezervativul vibrator.

Una din atractiile SEXPO 2004 va fi penisul conservat al calugarului rus Rasputin. Legendele spun ca siberianul a avut cel mai mare penis din toate timpurile: aproximativ 30 cm. Organizatorii inca negociaza cu Muzeul Eroticii din Sankt Petersburg imprumutarea pentru cateva zile a valorosului obiect. Unele voci au afirmat ca penisul care va fi adus la Melbourne nu ar apartine celebrului calugar.

Igor Knyazkin, directorul Muzeului Eroticii, spune ca a cumparat exponatul de la un anticar francez pentru o suma care a depasit 10.000 de dolari. O alta atractie o reprezinta un vibrator de inalta tehnologie: jucaria e fabricat din sticla "Dichroic", folosita de NASA la realizarea navetelor spatiale. Materialul e aproape incasabil.

Un alt exponat care va incanta vizitatorii e prezervativul vibrator (foto stanga). Bijuteria tehnologica are atasata o mica baterie care poate functiona mai mult de opt minute. Prezervativul costa 7,56 $.

http://www.hotnews.ro/articol_9010-Penisul-conservat-al-calugarului-rus-Rasputin-in-expozitie.htm


Ultima editare efectuata de catre Admin in 06.05.11 10:11, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Rasputin a prezis Sfîrșitul Lumii

Mesaj Scris de Admin la data de 26.04.06 0:51

Rasputin a prezis Sfîrșitul Lumii

Rasputin a prezis Sfîrșitul Lumii
06.04.2006 (Arhiva)

* În arhiva KGB s-au descoperit documente secrete în care Călugărul Nebun anunța că lumea se va sfîrși pe 23 august 2013

Din arhivele KGB, au ieșit recent la lumină 11 pagini ale unui dosar ultrasecret conținînd scrieri semnate de Rasputin, supranumit „Călugărul Diavolului“. Politologul american David W. Norvalk a descifrat o parte din acestea, descoperind că Rasputin a anticipat mari evenimente din istoria Rusiei și a omenirii. „În remarcabilul document, Grigori Yefimovich Rasputin a prezis revoluția bolșevică din 1917 și asasinarea țarului Nicolae și a familiei sale. A anticipat apariția și dominația lui Hitler, prima aselenizare și destrămarea URSS-ului“, spune cercetătorul. „Liderii sovietici au ținut secrete aceste hîrtii pentru că Rasputin nu numai că a prezis apariția comunismului, dar a anunțat și sfîrșitul lui“, crede Norvalk.

În 2005 va veni Iisus pe Pămînt

Rasputin credea că în 2001 va fi un val masiv de sinucideri în urma atestării teoriei reîncarnării de către un fizician european. Oamenii vor prefera să moară în speranța că într-o viață viitoare o vor duce mai bine. În 2003 va apărea un virus mortal, scăpat din laboratoarele americane care se va răspîndi cu repeziciune în SUA. Mulți americani panicați vor părăsi acest stat. În final, virusul va fi ținut sub control. În 2005, vor avea loc schimbări dramatice în clima planetei. Tot atunci va apărea Iisus pe Pămînt, în timpul unei furtuni. În vara lui 2006, un mare monstru dintr-un lac din Scoția (Loch Ness) își va face apariția și va face prăpăd pînă cînd va fi înghițit de foc.

În 2013, un foc va mistui Pămîntul

În 2007, fundamentaliștii islamici vor prelua puterea în Arabia Saudită, Irak și Kuweit, formînd un singur bloc, opus celui din America. În același timp, creștinii vor prelua conducerea guvernului din SUA. „Forțele creștine se vor reuni într-o nouă cruciadă împotriva Estului care va dura 7 ani. Un milion de suflete vor pieri într-o singură bătălie numită «Marele Măcel». Va fi cel mai mare carnagiu înregistrat vreodată în istorie. Lumea se va sfîrși pe 23 August 2013 cînd focul va mistui toate vietățile, după care, pe planetă va fi o liniște de mormînt“, a tradus cercetătorul. „Este greu de crezut că toate aceste evenimente vor avea loc, dar îngrijorător e faptul că majoritatea lucrurilor anunțate de Rasputin pînă acum s-au adeverit“, constată americanul.

Hoț de cai

Grigori Efimovici Rasputin s-a născut pe 10 ianuarie 1869 în satul Pokrovskoe din Siberia. Copilul Rasputin avea viziuni divine și dovedise că are harul de a tămădui bolnavii. Într-o zi, a alunecat împreună cu fratele său, Mihail, în apa rece a rîului Tura. Mihail a murit de pneumonie. Grigori a scăpat ca prin minune. În timpul bolii, el le-a povestit părinților că a văzut în vis o doamnă frumoasă, îmbrăcată în albastru și alb, care i-a poruncit să se însănătoșească. Preotul din sat a stabilit că băiatului i s-a arătat Maica Domnului. Vestea s-a răspîndit cu repeziciune. Adolescentul și-a cîștigat numele de Rasputin (care înseamnă „dezmățat“) din cauza comportamentului său sexual imoral. La 30 de ani, era însurat și avea patru copii. Pentru a scăpa de acuzația că ar fi fost hoț de cai, a fugit din sat la o mănăstire, unde s-a convertit.

Adeptul orgiilor sexuale

A plecat și de la mănăstire pentru a deveni un „stranink“ (hoinar). A umblat prin toată Rusia, dar și alte țări. Călătorea luni de zile fără să se spele și fără să își schimbe hainele. Purta cătușe de fier pentru a-și spori chinurile. Aceste pelerinaje l-au purtat pînă la Muntele Athos, în Grecia, și l-au ajutat să obțină protectori influenți precum Hermogen, episcopul de Saratov. Rasputin a fost influențat de o sectă eretică proscrisă, „Khlysty“, care practica flagelarea și orgiile sexuale. Pe această combinație stranie de pietate și promiscuitate sexuală și-a fondat întreaga practică religioasă. El credea că acela care comite în mod deliberat păcate trupești și apoi se căiește amarnic, se va apropia mai mult de Dumnezeu. Pe măsură ce faima lui creștea, avea viziuni din ce în ce mai intense. La un moment dat, i s-a înfățișat Fecioara Maria, care l-a îndemnat să se ducă la St. Petersburg, pentru a ajuta familia imperială.

În preajma Țarului

În 1902 a vizitat orașul Kazan, din apropierea rîului Volga. Aici și-a format un grup de discipoli, al căror număr creștea rapid, aducîndu-i tot mai multe cunoștințe în rîndul aristocrației. Fără a ține cont de barba lungă și murdară sau de deprinderile dubioase de igienă personală, oamenii îl considerau pe Rasputin un „stareț“ (om sfînt). Cu toate acestea, era aproape analfabet și avea greutăți în exprimare. Își făcuse intrarea în înalta societate în momentul cînd St. Petersburg era cuprins de o adevărată frenezie pentru misticism și sex. În 1905, Rasputin a cunoscut un teolog care conducea o academie religioasă și era confesorul țarinei Alexandra Feodorovna. Astfel, la 35 de ani, călugărul a fost prezentat la Curte sub protecția unor înalți oficiali ai Bisericii. Familia imperială a Rusiei obișnuia să consulte asemenea oameni sfinți, pentru a afla despre nașterea unui moștenitor de sex bărbătesc pentru tronul Rusiei.

L-a vindecat pe prințul Alexis

Țarul Nicolae al II-lea a consemnat în jurnalul său prima întîlnire cu Rasputin, pe data de 14 noiembrie 1905. „Am cunoscut un om al lui Dumnezeu, Grigore, care vine din provincia Tobolsk.“ Bucurîndu-se de mare succes în rîndul doamnelor, Rasputin a făcut o impresie puternică asupra țarinei Alexandra Feodorovna. Ea a fost pe deplin convinsă de puterile lui miraculoase cînd călugărul a reușit să îi aline suferințele și să îi oprească hemoragia moștenitorului tronului, Alexis Nicolaevici, bolnav de hemofilie. După ce i-a dovedit Alexandrei că are puteri sfinte, Rasputin, devenit în scurtă vreme confidentul și sfătuitorul ei personal, o vizita la palat în fiecare săptămînă.

Orgii sexuale în băile publice

Pe măsură ce faima lui Rasputin creștea, atrăgea tot mai mulți adepți care se ofereau de bunăvoie „să păcătuiască pentru a alunga păcatul“. În intimitatea băilor publice din St. Petersburg se aplica doctrina religioasă a lui Rasputin, aflat în compania aristocratelor și prostituatelor. Aici își derula ritualurile de exorcizare prin bătăi violente aplicate femeilor cu care, ulterior, făcea sex. Una dintre doamnele din înalta societate, Olga Lokhtina, ajunsese să considere că Rasputin era Hristos, iar ea Sfînta Fecioară. Și-a părăsit soțul și copiii. Martorii povesteau că Rasputin o bătea cu violență, în timp ce ea îl ținea de penis, strigînd: „Eu sînt mielul tău, iar tu ești Hristos.“

Bătut de preoți

În același timp, creștea și numărul dușmanilor săi. Principalii oameni politici ai statului au cerut ca poliția secretă să îl urmărească. Țarul Nicolae a primit rapoarte care relatau acțiuni dezgustătoare ale lui Rasputin. Guvernanta familiei imperiale a susținut chiar că Rasputin abuzase de copiii țarului. Doi dintre foștii susținători ai lui Rasputin, Illiodor, un călugăr fanatic de dreapta, și Hermogen, episcopul de Saratov, erau convinși că Rasputin este însuși Diavolul întrupat. În 1911, l-au ademenit într-un beci unde l-au acuzat că s-ar fi folosit de puterile diavolului pentru a face minuni și l-au bătut cu un crucifix. Rasputin i-a povestit totul țarinei, spunînd că cei doi au încercat să îl ucidă. Clericii au fost exilați.

Înjunghiat de o prostituată

Pe 27 iunie 1914, Rasputin s-a întors în satul său din Siberia. A doua zi a primit o telegramă. În timp ce se ducea să trimită răspunsul, a fost atacat sălbatic, cu un cuțit, de Chionia Gusieva, o fostă prostituată, diformă, fără nas, care fusese trimisă de Illiodor să îl ucidă. În timp ce Rasputin se refăcea în spital, țarul Nicolae își mobiliza trupele. Începuse primul război mondial. Reîntors în St. Petersburg, în absența țarului, Rasputin ajunsese chiar să se implice în numirea și destituirea miniștrilor. Cînd țarul Nicolae a preluat personal conducerea trupelor ruse, în 1915, Alexandra și sfetnicul ei, Rasputin, au rămas practic singurii care conduceau guvernul în baza „iluminărilor“ pe care le avea misticul din Siberia.

A prevestit asasinarea familiei imperiale

În decembrie 1916, Rasputin i-a trimis țarului o scrisoare în care îi prevestea că va fi ucis. Despre criminali, a scris: „Dacă moartea mea va fi pusă la cale de un neam al tău, atunci nimeni din familia ta, nici unul dintre copiii tăi, nici una dintre rudele tale nu va rămîne în viață mai mult de doi ani. Cu toții vor fi uciși de poporul rus. Și eu voi fi ucis. Nu mă mai număr printre cei vii. Te rog, te implor, fii puternic! Gîndește-te la familia ta binecuvîntată!“. 23 de zile mai tîrziu, Rasputin a fost ucis de rudele țarului Nicolae al II-lea.

Imun la cianură

La vremea cînd a făcut profeția cutremurătoare, Rasputin ajunsese să îl cunoască pe prințul Felix Iusupov, soțul bisexual al Irinei, nepoata țarului. Iusupov dorea ca Rasputin să moară. La fel și vărul țarului, Marele Duce Dimitri Pavlovici, și politicianul Vladimir Purișkevici. Împreună, cei trei au pus la cale uciderea lui Rasputin. În seara zilei de 16 decembrie 1916, Rasputin a fost invitat de Iusupov la palatul Moika, sub pretextul că Irina, despre care se spunea că era cea mai frumoasă femeie din St. Petersburg, dorea să îl cunoască. Bărbații l-au îmbiat pe Rasputin cu vin și prăjituri presărate cu cianură. Spre uimirea conspiratorilor, Rasputin părea imun la otravă. Cuprins de disperare, Iusupov și-a scos pistolul și l-a împușcat pe Rasputin.

A murit înecat

În mod miraculos, Rasputin a reușit să se tîrască pînă în curtea palatului, unde Purișkevici și Pavlovici tocmai se pregăteau de plecare. Purișkevici l-a împușcat încă o dată pe Rasputin, apoi cei doi l-au bătut cu bîtele și l-au legat înainte de a-l arunca în Neva. Două zile mai tîrziu, cînd cadavrul a fost descoperit, autopsia a dezvăluit că în plămînii lui Rasputin se afla apă, deci era încă în viață atunci cînd a fost aruncat în rîu. Vestea morții lui Rasputin a fost sărbătorită, iar ucigașii său au fost considerați niște eroi care au salvat Rusia de sub puterea Alexandrei și a călugărului nebun Rasputin. Cadavrul lui Rasputin a fost exhumat și incinerat de mulțimea dezlănțuită, în timpul revoluției ruse din februarie 1917.

Romanovii au fost executați

Nicolae i-a trimis în exil pe ucigașii lui Rasputin. Ironia a făcut însă că această pedeapsă i-a salvat, de fapt, pentru că astfel au scăpat de revoluționarii bolșevici, care i-ar fi închis și apoi asasinat. La zece săptămîni după moartea lui Rasputin, Revoluția Rusă din 1917 a răsturnat ultima dinastie a Romanovilor. După mai puțin de doi ani, Nicolae inclusiv cei 4 copii și doctorul casei, au fost executați în Siberia, din ordinul lui Lenin de un grup de evrei ruși și prizonieri de război unguri trecuți la comunism.

„Simt că voi părăsi această viață înainte de 1 ianuarie. Dacă voi fi ucis de asasini de rînd, și în mod special de frații mei țăranii ruși, tu, țarul Rusiei, nu trebuie să te temi de nimic pentru copiii tăi, ei vor domni sute de ani în Rusia. Dar dacă voi fi omorît de boieri, nobili și dacă ei îmi vor vărsa sîngele, mîinile lor vor rămîne mînjite cu sîngele meu, pentru 25 de ani și ei nu-și vor spăla mîinile de sîngele meu. Ei vor părăsi Rusia. Frații își vor ucide frații, și se vor ucide și se vor urî și pentru 25 de ani nu vor fi nobili în țară. Țar al pămîntului Rusiei, dacă vei auzi sunetul clopotului care îți va spune că Grigori a fost ucis, trebuie să știi asta: dacă rudele tale mi-au provocat moartea, atunci nimeni din familia ta, adică nici unul dintre copii tăi sau dintre rudele tale nu vor mai rămîne în viață pentru mai mult de doi ani. Vor fi uciși de poporul rus. “
Rasputin - fragment de scrisoare

Șlagărul Călugărului Nebun

• Grupul de muzică pop al anilor ’70 Boney M a rezumat într-o notă comică isprăvile lui Rasputin. În hitul „Rasputin“, trupa cînta: „Cei mai mulți oameni îl priveau cu spaimă și teroare/ Dar tipele din Moscova îl îndrăgeau cam tare“.

Mai devreme cu un an

• Popol Vuh, textul sacru al mayașilor, prevede sfîrșitul civilizației în 4 Ahau 3 Kankin, dată care corespunde zilei de 21 decembrie 2012. Buni matematicieni, mayașii au calculat evoluția timpului în cicluri. Astfel, acum 4.000 de ani, au ajuns la concluzia că, la data amintită, va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic și cu stelele din centrul Căii Lactee. Atunci va veni pe pămînt Quetzalcoatl, zeul cu pene, lumea noastră se va sfîrși prin foc, iar din „pîntecele cosmic“ va ieși un nou soare și se va naște o nouă lume, mai evoluată.

Propunere de santificare

• În 2003, o grupare naționalistă din sînul Bisericii Ortodoxe ruse a propus canonizarea țarului Ivan cel Groaznic și a călugărului Grigori Rasputin. Ideea a fost respinsă de către Patriarhul Alexei al II-lea. Entuziaștii îl prezintă pe sîngerosul țar din sec. XVI drept un suveran generos și pios, iar pe maleficul Rasputin ca un martir care l-a apărat pe ultimul țar al Rusiei, dar care a murit răpus de francmasoni.

Colecționar de șuvițe

• Rasputin avea reputația că păstrează cutii cu părul virginelor cu care a avut relații intime. Cînd casa în care a locuit a fost dărîmată în 1977, autoritățile au dezgropat cîteva cutii cu păr îngropate în grădină.


http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=tematic&s_id=23804


Ultima editare efectuata de catre Admin in 06.05.11 10:10, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Rasputin[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 23.04.06 11:18

Rasputin


Ultima editare efectuata de catre Admin in 11.05.15 17:10, editata de 11 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Rasputin[v=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum