PATRUNJEL[V=]

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: PATRUNJEL[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 03.09.15 11:21

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/frunzele-de-patrunjel-curata-rinichii-de-toxine-1170952
De la patrunjel, ca aliment si medicament, se foloseste totul: frunzele, proaspete ori uscate, si radacina, ajunsa la maturitate pe la sfarsitul lunii august.

Patrunjelul nu lipseste din nicio bucatarie romaneasca pentru ca este de neimaginat o ciorba, tocanita sau salata de rosii fara patrunjel. E cazul insa, sa aflam mai multe despre beneficiile pe care le poate avea pentru sanatatea noastra aceasta planta, deocamdata doar partea aeriana, verde si aromata, adica frunzele.


Cercetarile au aratat ca frunzele de patrunjel au in compozitia lor de patru ori mai multa vitamina C decat o portocala, mai multe proteine decat doua oua la un loc si o cantitate insemnata de fier, bine asimilta de organism datorita vitaminei C. De asemenea, in patrunjel sunt bine reprezentate si alte elemente precum calciul, betacarotenul, vitamina B12, acidul folic si clorofila.

Patrunjelul verde, consumat constant, curata organismul de toxine, de efectele nocive ale viciilor, ca fumatul si alcoolul, si de nisipul de la rinichi. Cine doreste sa-si curate rinichii repede si ieftin si astfel, intregul organism, si are incredere in patrunjel si in fortele lui tamaduitoare, sa procedeze ca mai jos.

Se stie ca rinichii filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte toxine care patrund in organism. Cu timpul insa, sarurile se acumuleaza si e nevoie, din cand in cand, de curatenie, ca atunci cand scoatem din casa obiectele inutile.

Procedeul e cat se poate de simplu. Se ia un manunchi mai mare de patrunjel verde, se spala bine, se usuca intr-un prosop de bucatarie, se taie ca pentru ciorba si se pune la fiert in doi litri de apa plata sau de izvor. Amestecul se fierbe 10 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Se lasa la racit, se filtreaza si se pune la pastrat in frigider, intr-o sticla curata.

Zilnic se bea cate un pahar din acest ceai si se va vedea cum sarea si toate toxinele acumulate se elimina prin urina, patrunjelul fiind recunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi.

Daca optezi pentru acest tratament natural de curatare a rinichilor si, implicit, a intregului organism, atunci impune-ti si respecta niste reguli ca sa te bucuri cat mai curand de rezultatele asteptate.

Scoate ceaiul din frigider, atat cat trebuie sa bei, cu cel putin o ora inainte, si tine-l pe masa, la temperatura camerei in care stai.

Chiar daca nu este antibiotic, in fiecare zi, bea ceaiul la aceeasi ora pentru ca astfel, sa-i oferi lichidului timpi egali sa lucreze si sa-si faca datoria de medicament.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

PATRUNJEL[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 03.09.15 10:15

http://sanatate.bzi.ro/sucul-de-patrunjel-detoxifica-ficatul-rinichii-si-ucide-infectiile-urinare-59995

Un pahar de suc de patrunjel contine doar aproximativ 25 de calorii. La aceeasi cantitate, insa, organismul tau va avea parte de un aport de vitamina C(aproximativ 140% din doza zilnica recomandata), vitamina A (100%), fier (25%), dar si vitamina K, calciu, magneziu, potasiu, cupru, mangan, vitamina E, vitamina B6, vitamina B1, vitamina B2, zinc, fosfor, proteine si fibre.

Sucul de patrunjel este benefic pentru:

- detoxifierea ficatului si a rinichilor;

- tratarea infectiilor urinare;

- improspatarea respiratiei si a mirosurilor corporale;

- imbunatatirea nivelului de energie;

- calmarea durerilor de stomac prin stimularea eliberarii de enzime digestive;

- sanatatea colonului si a intregului tract digestiv, pentru ca stimuleaza miscarile peristaltice.

Ceaiul de patrunjel, un remediu neasteptat pentru mai multe probleme de sanatate 

Suc de patrunjel: mod de preparare si diverse combinatii

Daca vrei sa consumi sucul de patrunjel in forma pura, tot ce trebuie sa faci este sa pui o legatura de patrunjel in blender, sa adaugi un pic de apa si sa le lasi 1-2 minute sau pana ce obtii un lichid omogen. 

Cele mai multe persoane considera, insa, ca patrunjelul are o aroma prea intensa pentru a fi consumat de unul singur. In plus, poti evita sa adaugi apa in suc si sa obtii, astfel, o bautura si mai bogata in vitamine, minerale si nutrienti, daca alegi sa combini patrunjelul cu legume sau fructe. Iata cateva sugestii, potrivit divahair.ro:

Suc de patrunjel cu pepene rosu

Pune o legatura de pantrunjel in blender si 4-5 cubulete de pepene rosu fara samburi. Vei obtine o bautura usor dulceaga, cu efecte benefice pentru rinichi. 

Remediu cu patrunjel pentru detoxifierea rinichilor 

Suc de patrunjel cu sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie este excelent pentru detoxifierea ficatului. Pune in blender o sfecla rosie mica si o legatura de patrunjel. Adauga putina apa, daca ti se pare ca sucul este prea gros. 

Suc de patrunjel cu morcovi

Morcovii au o aroma puternica, care acopera putin din „taria" patrunjelului. Pentru un suc mai lichid, poti adauga si o bucata de castravete. 

Suc de patrunjel cu lamaie

Sucul de lamaie dizolva depozitele de minerale si previne formarea calculilor renali. In plus, previne oxidarea sucului de patrunjel. Poti face suc din combinatia celor doua sau poti adauga lamaie in orice alta reteta de suc de patrunjel.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum