Schrimm[V=]

In jos

Re: Schrimm[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 22.07.15 14:05

http://www.gandul.info/international/cine-sunt-vanatorii-de-nazisti-contabilul-de-la-auschwitz-complice-la-asasinarea-a-300-000-de-evrei-printre-ultimii-condamnati-14621159
Este vorba despre dr. Efraim Zuroff, de la Centrul Simon Weisenthal din SUA, și Kurt Schrimm, șeful instituției germane responsabile cu cercetarea ororilor naziste.
Cei doi lucrează în țări diferite, însă au un scop comun: pedepsirea celor responsabili pentru atrocitățile din timpul nazismului. ''Unul dintre cele mai deranjate lucruri este că, în ultimii 35 de ani, vinovații din timpul Holocaustului nu au pățit absolut nimic. Ar fi absurd să scape'', a declarat Zuroff. Doctorul spune că este important ca vinovații să plătească, pentru a arăta lumii că o crimă nu va fi uitată sau iertată, pentru că trecerea timpului nu atenuează din vină.

''Holocaustul a fost o crimă organizată din partea statului german. Țara noastră a moștenit această istorie și nu o poate ignora. Avem responsabilitatea de a ne întoarce și a corecta acțiunile predecesorilor noștri'', spune și Schrimm.
Zuroff se declară invidios pe Simon Weisenthal, celebrul ''vânător de naziști'', pentru că, atunci când s-a apucat el de treabă, toți criminalii naziști erau în viață și puteau fi pedepsiți. Unul dintre primii a fost Adolf Eichmann, găsit vinovat în 1962 și condamnat la moarte prin spânzurare.
Deși s-au apucat mai târziu de treabă, într-o perioadă în care 98% dintre vinovați erau deja morți, Zuroff și Schrimm au ''capturat'' și ei câțiva naziști, printre care Josef Schwammberger, care a fost extrădat din Argentina în Germania și găsit vinovat de moartea a 600 de evrei, el murind în închisoare în 2004.
Telegraph publică povestea celor doi ''vânători de naziști'' în condițiile în care, miercurea trecută, un fost membru al organizației paramilitare naziste Schutzstaffel (SS), în vârstă de 94 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la decesul a 300.000 de persoane din lagărul de la Auschwitz în timpul Holocaustului.
Oskar Groening, un fost membru al Waffen-SS, aripa armată a Schutzstaffel, a fost condamnat miercuri, la patru ani de închisoare, de un tribunal din orașul Lueneburg, situat în nordul Germaniei.
"Contabilul de la Auschwitz", așa cum a fost cunoscut Oskar Groening, a fost judecat pentru complicitate la decesul a 300.000 de persoane care se aflau în lagărul nazist de la Auschwitz în timpul Holocaustului.
Procesul lui Groening ar putea fi unul dintre ultimele dosare împotriva foștilor naziști germani.
În 1942, Groening s-a oferit să se alăture trupelor de elită Waffen-SS, înainte de a fi trimis în lagărul de la Auschwitz, unde se ocupa cu contabilizarea resurselor financiare găsite printre lucrurile personale ale prizonierilor, pe care le trimitea apoi la sediul SS din Berlin.

Groening nu a negat niciodată rolul pe care l-a avut în susținerea Holocaustului și, pe parcursul procesului, și-a acceptat responsabilitatea morală, scrie Mediafax.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Schrimm[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 22.07.15 14:04

Kurt
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum