Hoss[v=]

In jos

Re: Hoss[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 05.07.15 9:26

http://www.gandul.info/magazin/ce-s-a-intamplat-cu-fostul-comandant-al-lagarului-auschwitz-cum-a-fost-judecat-pentru-milioane-de-crime-14543921
El a fost cel care a ordonat construirea camerelor de gazare prin intermediul cărora a făcut tot felul de experimente. Inițial, el folosea filtre din bumbac înmuiate în acid sulfuric, ulterior acid cianhidric. Victimele mureau în câteva minute în chinuri groaznice, scrie rarehistoricalphotos.com.
Spre finele războiului, Hoss a fost sfătuit de însuși Heinrich Himmler, șeful SS, să se degizeze și să se ascundă în rândul personalului Marinei germane. El a reușit să evite arestarea aproape un an.


În cele din urmă, Hoss a fost prins de trupele britanice, pe 11 martie 1946, după ce soția sa le-a spus unde îl pot găsi. Era deghizat, spunea că este fermier și că numele său era Franz Lang.
După ce a fost supus unui interogatoriu dur și bătut, Rudolf Hoss și-a recunoscut adevărata identitate. El a fost adus apoi în fața Justiției. În timpul procesului, fostul comandant de la Auschwitz nu a negat niciodată crimele de care era acuzat, dar a menționat mereu că nu făcuse altceva decât să urmeze ordine.
În cele din urmă, Hoss a calculat că aproape 1,5 milioane de persoane au murit la Auschwitz, nu 5-6 milioane așa cum arătau estimările oficiale.
El a fost condamnat la moarte pe 2 aprilie 1947 și spânzurat în apropierea crematoriului fostului lagăr de concentrare Auschwitz.
Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 16 aprilie. La execuție a participat și un preot, la cererea lui Hoss. La ora 10:21, era deja mort. Cadavrul său a fost, cel mai probabil, incinerat.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Hoss[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 05.07.15 9:25

Rudolpf
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum