Katznelson[v=]

In jos

Berl Katznelson

Mesaj Scris de Admin la data de 04.01.10 18:22

Berl Katznelson
Berl Katznelson a fost un lider al miscarii sioniste Muncii și o figură centrală a doua Aliyah.

[color:bfc9=#000]Născut în Bobrinsky, Belarus, Katznelson era fiul unui membru al Hovevei Sionului, și din copilărie crescut impreuna cu visele de aliyah (se deplasează în Israel). În timp ce în Bielorusia, El a fost un bibliotecar într-o bibliotecă ebraică, idiș, precum și ca profesor de literatura ebraică și istoria evreilor. Capacități în Ambele ET Influențat Mulți tineri cu idei istorie sioniste.

În plus față de dorința istorice să se stabilească în Israel, Katznelson era puternic impregnată cu idealul fizic și atunci când a sosit la muncă în Israel în 1909, a lucrat la ferme și sunt servit MAI MULTE Consiliul Muncii. Împreună cu Meir Rotberg, Katznelson a contribuit la fondarea cooperativele de consum pentru vânzarea de produse alimentare, Cunoscut sub numele de "Hamashbir." Să se întâlnească cu problemele de sănătate ale lucrătorilor, ET-au ajutat Inițiați Kuppat Holim, Fondul Sick. (Ambele Hamashbir Kuppat Holim și sunt bine stabilite instituțiile de astăzi în Israel.) După înființarea de Histadrut, Federația Generală a Muncii evreiești, Katznelson devenit redactor al ziarului Davar Histadrut lui. În această poziție, ziarul a făcut ET ghidul spiritual pentru clasa forței de muncă și a atras cititori Mulți atent.

Katznelson a fost profund angajează să mențină influența valorilor evreiești, chiar dacă Printre colegii idealisti forței de muncă istorie ET Adesea stat singur în Vizualizari istorice. El a fost unul dintre cele câteva voci în non-religioase, cercurile de presă Muncii pentru respectarea Sabatului și festivaluri, Legile dietetice în bucătării Histadrut, și tăierea împrejur a copiilor în kibbutzim.

În 1939, când Marea Britanie a devenit tot mai ostilă față de imigrația evreiască în Palestina, Katznelson a contribuit la presiuni pentru "ilegală" imigrație. Mai mult decât atât, sub indrumarea sa, ucenicii Lui parașutat în nazist-a avut loc Teritoriului pentru a încerca să ajutorului supraviețuitori evrei. Interesant, timpul al doilea război mondial, Katznelson a profețit că evreii ar trebui să iasă din război cu un stat evreu. Cu toate acestea, ET a murit în 1944, înainte de a putea vedea profeția lui realizate. Monumente în memoria istorică la Berl pariuri au fost stabilite în Zofit, pe Lacul Tiberiada și Oholo Be'eri Kibbutz.
http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/katznelson.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Katznelson[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 11.03.06 22:16

Berl


Ultima editare efectuata de catre Admin in 30.06.11 19:15, editata de 3 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum