SFATURI PRACTICE[2=====]

Pagina 26 din 26 Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos


Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 25.02.14 12:08

. Pentru a păstra prăjiturelele proaspete, bunicuțele recomandă să puneți hârtie creponată pe fundul borcanelor. 
 
. Dacă sarea se umezește, puneți câteva boabe de orez în solniță pentru a absorbi excesul de umezeală.
 
. Pentru a curăța petele de fructe de pe degete, masați-le cu un cartof proaspăt, decojit. Oțetul alb, de asemenea, poate face acest truc.
 
. Păstrați salata iceberg proaspătă dacă o ambalați într-un prosop curat, de hârtie și apoi o puneți în frigider într-o pungă sigilată.
 
. Dacă pâinea nu mai e proaspătă, puneți o țelină proaspătă, curățată, în pungă și închideți-o la gură. Aceasta îi redă pâinii gustul proaspăt și textura moale.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 23.02.14 7:41

. Totuși, bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare extrem de eficient. Folosiți-l împreună cu oțetul pentru a dezinfecta canalizarea și a curăța chiuvetele.
. Dacă vă crestați la deget în timp ce tăiați legumele, așteptați până se oprește sângerarea, iar apoi aplicați un strat subțire de ojă. Oja acționează precum un bandaj.
 
. Ca zahărul brun să nu se întărească, puneți în pachet o felie de măr, o bucată de pâine sau un ciob de teracotă. 
 
. Aveți o așchie invizibilă și enervantă în piele de la instrumentele de lemn din bucătărie? Atunci puneți o bucată de bandă adezivă pe zona respectivă, iar apoi trageți-o pentru a elimina ”inamicul”.
 
. Dacă vă ardeți, puneți muștar pe zona afectată. Lăsați-l un timp și va ameliora durerea, dar va preveni și formarea bășicilor.
 
. Dacă mai aveți cratițe de aluminiu prin bucătărie și au devenit mate, fierbeți câteva coji de măr în ele. În afară de faptul că se vor lumina, vor parfuma și bucătăria.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 21.02.14 8:09

. Atunci când vreți să dezghețați o bucată de carne de la congelator, turnați oțet peste ea. Nu doar că va frăgezi carnea, ci și va grăbi dezghețarea.
 
. Substanța din ceapă care provoacă lăcrimarea ochilor este situată în rădăcina ceapei. Tăiați această parte într-o formă conică și îndepărtați rădăcina.
 
. Dacă apreciați gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiți, încercați trucul următor: ungeți vasul în care urmeză să serviți mâncare cu un cățel de usturoi, astfel veți avea parte de aromă fără a beneficia și de arsuri la stomac.
 
. Cafeaua se păstrează cel mai bine la frigider fie că este boabe, fie că este măcinată..
 
. Bicarbonatul de sodiu nu este un deodorant atât de eficient pentru frigider pe cât credeți. Cărbunele activ este mult mai potrivit pentru absorbția mirosurilor din frigider și congelator.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.02.14 8:45

. Pentru a nu  înmuguri cartofii, puneți în pungă, alături de ei, și un măr. 
 
. Dacă vă mai rămâne vin în sticlă, congelați-l în cuburi, în tăviță, și îl puteți adăuga ușor în supe sau sosuri. Savoarea va fi deosebită. 
 
. Pentru a curăța fisurile și locurile greu accesibile din vase, umpleți-le cu apă și adăugați două comprimate de Alka-Seltzer. Bulele vor curăța fisurile.
 
. După ce fierbeți paste sau cartofi, răciți apa și folosiți-o pentru a uda plantele de apartament. Apa conține nutrienți pe care plantele le adoră. 
 
. Când curățați acvariul, nu aruncați apa, ci folosiți-o tot pentru a uda plantele din casă. Azotul și fosforul transformă apa din acvariu într-un fertilizator ideal.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 17.02.14 9:57

. Înainte de a tăia ardeiul iute, turnați puțin ulei pe mâini, iar astfel pielea nu vă va ustura. 
 
. Dacă nu sunteți sigur că ouăle sunt proaspete, puneți-le într-un vas cu apă. Ouăle care se vor lăsa pe fundul vasului, sunt proaspete. Dacă vreun ou se ridică, fie și un pic, atunci acesta nu este foarte proaspăt și trebuie gătit curând. Dar dacă plutește, deja oul este vechi și mai bine îl aruncați decât să îl consumați.
 
. Pentru a alunga furnicile din bucătarie, descoperiți-le locația și acoperiți-le ieșirea cu vaselină. Furnicile nu trec prin soluția gelatinoasă. Dacă vin pe sub ușă, trageți o linie pe podea cu creta. Micile insecte nu vor trece de linia de demarcație.
 
. Înainte de a pregăti floricelele de porumb pe aragaz, puneți-le întâi timp de 10 minute în apă. Scurgeți-le de apă și pregătiți-le apoi ca de obicei. Umiditatea ajută floricele să se ”spargă” mai repede și să fie mai pufoase. 
 
. Nu depozitați bananele în buchet, așa cum sunt ele de obicei, sau într-un bol de fructe, alături de alte fructe. Fiecare banană trebuie pusă într-o locație diferită, deoarece bananele emană un gaz care determină coacerea rapidă a fructelor de lângă ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mut timp.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 15.02.14 9:30

9 motive pentru care este bine sa bei apa calduta cu lamaie si miere in fiecare dimineata
Iti prezentam cateva motive pentru care ar trebui sa faci o regula din a bea in fiecare dimineata un cocktail din miere, lamaie si apa calduta. Potrivit specialistilor, acest mix nu este doar bun pentru sanatate, dar te ajuta si sa pierzi din greutate.

1.Imbunatateste digestia: Combinatia dintre apa,lamaie si miere ajuta tranzitul intestinal. In afara de faptul ca lamaie iti stimuleaza ficatul, aceasta ajuta la eliminarea toxinelor din corp.  Mierea actioneaza ca un antibacterian si elimina posibilele infectii din corp.
2. Curata stomacul imbunatatind functionarea colonului: Daca bei apa calduta cu lamaie si miere, peretii intestinelor-in special al colonului- sunt stimulati, reusind in acest fel sa  scapi de toxine, sa absorbi mai usor nutrientii si sa ramai hidratata.
3. Te scapa de constipatie: Mixul este un important digestiv. Pe langa acest lucru, ajuta la producerea mucusului intestinal.

4. Ajuta sistemul limfatic: Potrivit health.india.com, daca sistemul limfatic este deshidratat, persoana este intr-un real pericol de a se imbolnavi. Lipsa apei din corp poate duce la perturbari ale somnului, tensiune arteriala si stres. Daca te obisnuiesti sa bei un pahar de apa cu lamaie si miere dis-de-dimineata, ajuti la hidratarea intregului sistem, ceea ce poate ajuta la cresterea imunitatii acestuia.
5.Te binedispune: Daca te simti obosit, mierea din compozitie iti va da un plus de energie. Apa ajuta la curatarea sangelui care se duce la creier, iar lamaia ajuta la relaxare.
6. Curata tracul urinar: Mierea, dupa cum spuneam si mai sus, este un antibacterian extrem de sanatos si are capacitatea de a combate o serie de infectii comune.
7. Combate respiratia urat mirositoare: Natura acida a lamaii combinata cu propietatile mierii reusesc sa curete gura, activand glandele salivare, reusind in acest fel sa omoare bacterile.
8. Creste sansele de a pierde din greutate: In afara de propietatile sale de a curata stomacul, lamaia contine o fibra numita pectina, care iti da senzatia de saturare. Ama calduta combinata cu mierea si lamaia ajuta la crearea unui spatiu alcalin in stomac, care ajuta la pierderea greutatii
9. Curata tenul: Una dintre propietatile lamaii este aceea de a reusi sa-ti purifice sangele din sistem. Apa calduta cu miere ajuta la refacerea texturii pielii.
Tips:
E bine sa bei mixul inainte de a te spala pe dinti. Amesteca bine 200 ml de apa cu sucul unei jumatati de lamaie si o lingurita de miere. Ca sa beneficiezi de toate propietatile mix-ului, timp de o ora evita se bei cafea sau ceai.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 13.02.14 3:37

. Pentru a curăța instrumentele de gătit din metal, nu folosiți detergenți niciodată. Doar curățați-le cu sare și cu un prosop curat, uscat de hârtie.
 
. Pentru a curăța un ceainic electric, cu depuneri de calcar pe elementul de încălzire, fierbeți un amestec din jumătate de oțet și jumătate apă.
 
. Când păstrați cutii goale închise ermetic, puneți înăuntru un vârf de cuțit de sare pentru a nu prinde miros greu.
 
. Dacă pregătiți un sos și-l ardeți din greșeală, tunați-l într-un alt vas și continuați fierberea. Adăugați apoi un vârf de linguriță de zahăr, suficient cât să nu îndulcească sosul. Zahărul îndepărtează gustul de arsură.
 
. Ați ars orezul dintr-un vas? Luați o felie de pâine albă și puneți-o pe partea cu orezul ars timp de 5-10 minute pentru a îndepărta gustul de arsură.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 11.02.14 10:30

. Dacă se întâmplă să puneți prea multă sare în oala cu supă, nu trebuie decât să adăugați în oală un cartof decojit. Cartoful va absorbi excesul de sare. 
 
. Pentru îndepărtarea mirosurilor de pe mâni după tăierea cepei sau usturoiului, frecați-le cu o linguriță din oțel inoxidabil. Oțelul ar trebui să absoarbă mirosul.
 
.  Boabele proaspete de cafea, de asemenea, pot absorbi mirosurile neplacute de pe mâini.
 
. Când ouăle fierb, adăugați în apă un vârf de cuțit de sare pentru a nu se sparge coaja.
 
. Nu puneți niciodată citrice sau roșii în frigider. Temperaturile scăzute le deteriorează gustul.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 09.02.14 10:48

GREUTATE TA ÎN FUNCTIE DE ÎNĂLTIME SI VÂRSTĂ
Suntem intr-o continua lupta pentru a obtine silueta ideala sau cel putin asta ne dorim, dar de cele mai multe ori nu se intampla si suntem dezamagiti, asta e partea trista. Pentru a obtine greutatea dorita trebuie respectati mai multi factori, pe care de obicei ii urmam in primele 3 zile de dieta dupa care vointa si dorinta ne parasesc incet, dar sigur.

Acum cu totii stim, deoarece ni se repeta incontinuu...daca vrei sa slabesti iti trebuie: vointa, sa mananci sanatos, sa faci mult sport. Cam astea sunt cele 3 reguli de aur ce sunt repetate la nesfarsit. Pacat ca nimeni nu pare sa inteleaga ca daca nu ai vointa necesara celelalte doua nici nu mai conteaza.

Este adevarat, depinde si cat de mult iti doresti tu asta desi in unele cazuri cum este mostenirea genetica ai impresia ca lupti la nesfarsit cu morile de vant, cedezi si mananci si mai mult. Ce am observat in ultimul timp la noi este ca multe fetele slabute sunt foarte revoltate daca au un gram de grasime in plus si vor neaparat sa slabeasca, si ma intreb ce vor sa mai dea jos cand ele sunt deja piele si os.

In orice caz nebunia cu slabitul ne cuprinde pe toate la un moment dat, insa in unele cazuri reusesti sa iti faci mai mult rau decat bine si astfel sa-ti distrugi echilibrul organismului si atunci chiar sa-ti dai metabolismul peste cap si sa incepi sa iei proportii serioase fara sa mai poti face ceva pentru a remedia situatia.

Pentru a veni in ajutorul celor care au impresia ca sunt "uriase" o sa va ofer o formula de calcul pentru a afla care este greutatea optima pentru voi in functie de varsta si inaltime; astfel poti hotara si singura pana la cat vrei sa mai slabesti sau daca mai este cazul sa slabesti.

Formula:[ (Inaltimea – 100) + (varsta / 10) ]x 0,9 ; Exemplu:[ (163 cm - 100) + (23/10)] x 0,9 = 58.77 = 58 kg adica greutatea potrivita pentru un astfel de caz. Acum unele persoane vor spune ... "da', mai ramane parca un colacel de grasime chiar daca am greutatea optima". Aici intervine si mersul la sala, abdomenul trebuie si lucrat pentru a intari muschii. Nu uitati deci cele trei reguli de sus pentru ca doar o imbinare intre ele si dieta echilibrata te poate ajuta pentru a obtine forma dorita.
DE  LA  ELY  GLIKMAN
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SFATURI PRACTICE[2=====]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 26 din 26 Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum