STIATI CA?[3=====]

Pagina 28 din 30 Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29, 30  Urmatorul

In jos

STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 12.10.13 9:48

Rezumarea primului mesaj :

• Blana vidrelor este alcătuită din 90.000 de fire de păr pe cm2.
• Ucraineanul Mihail Masliuc a construit un tren de 15 vagoane și o locomotivă Diesel, întreaga garnitură măsurând 0,6mm. A reușit de asemenea să-i „ofere“ un tunel găurind un fir de păr. Neobișnuita dexteritate a microconstructorului este pusă în prezent și în medicina unde el frecvent confecționează „microace“ folosite pentru cele mai fine operații ale ochiului.
• Celebrul Zid Chinezesc se întinde pe o lungime de peste 6700 km, drept pentru care se numește în chineză „Wan Li Chang Gheng“, adică „Zidul lung de 10.000 de li“ (1 “li“=0,5 km)? În drumul său spre glorie și eternitate traversează 5 provincii și 2 regiuni autonome, însumând dragonul înspăimântător, 180.000.000 m3 de pământ presat, 60.000.000 m3 de piatră și cărămidă.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 14.07.15 21:49, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 24.12.13 16:29

10 tradiții de Crăciun din întreaga lume
=========================
1. Irlanda
În Irlanda, oamenii sunt destul de atenți cu veselul și bunul lor prieten – Moș Crăciun. Ei se asigură că cel care răspândește fericire nu pleacă înfometat din casele lor, deci îi pregătesc plăcințele cu carne, împreună cu o sticlă de Guiness pentru ca și Moșul să se bucure că a trecut pe la ei.
 
2. Venezuela
Dacă se întâmplă să fii în Venezuela în Ajunul Crăciunului, ghici ce?! Nu poți conduce. Oh, da, asta pentru că vei fi lua parte la masa de oameni care folosesc patinele cu rotile.
 
3. Norvegia
Vino în Ajunul Crăciunului în Norvegia și nu vei găsi nici o mătură sau orice alt echipament pentru curățenie. De ce? Este din cauza credinței că vrăjitoarele și spiritele caută mături să zboare pe sus. Deci oamenii din Norvegia le ascund, ca o parte din tradițiile de Crăciun.
 
4. Slovacia
Înainte de a se bucura de Ajunul sărbătorii Crăciunului, capul familiei se ridică și rupe niște Loksa. Este un fel de mâncare tradițională de Crăciun, făcută din pâine. Capul familiei o aruncă, cu intenția ca aceasta să rămână lipită de tavan. Cu cât mai mult timp rămâne lipită, cu atât mai bune sunt șansele unei culturi bogate în familie.
 
5. Groenlanda
Dacă ești în Groelanda de Crăciun, atunci nu te aștepta să ai parte de bogata masă tradițională de Crăciun, cu budincă, plăcinte delicioase din carne, curcan sau șuncă cu sos de afine – cum se obișnuiește în Anglia, de exemplu. În schimb, te vei alege cu „kiviak”, un fel de mâncare tradițională de Crăciun, în Groenlanda. Aceasta conține carne crudă alcă, bine învelivă în piele de focă. Toată chestia asta este apoi ținută sub o stâncă timp de mai multe luni, pentru a se descompune.
 
6. Olanda
În Olanda, Crăciunul nu este pe 25 decembrie, ci pe 6 decembrie. Și ghici ce?! În loc de Moș Crăciun, el îl așteaptă pe Sinterklass și Black Pete. Copiii își lasă pantofii afară din casă, cu fân și zahăr în ei. Acestea sunt menite pentru calul lui Sinterklass. În schimb, el lasă bomboane și alune.
 
7. Spania, Portugalia și Italia
În unele părți ale Spaniei, Portugaliei și Italiei, tradiția de Crăciun este să se construiască un mod de sat sfânt, Betleem. Dar ceea ce este neobișnuit la această tradiție este că în scena tradițională în care îi găsim pe Fecioara Maria, Iosif și pruncul Iisus, aici vom găsi și imaginea unui „căcăcios”. Ai citit bine, o imagine a unui om care stă pe toaletă, cu fundul expus.
 
8. Rusia și Ucraina
Din cauza calendarului lor tradițional, Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie. Oamenii postesc în timpul Crăciunului, uneori pentru 39 de zile, 6 ianuarie fiind ultima zi de post. Acesta este urmat de o sărbătoare elaborată, ce cuprinde 12 tipuri de feluri de mâncare, de care toată lumea se bucură împreună.
 
9. Japonia
Pentru o majoritate de oameni din Japonia, KFC (Kentucky Fried Kitchen) a devenit sinonim cu cina tradițională de Crăciun. Nu ne credeți? Du-te acolo de Crăciun și vei vedea singur. Va trebui să faci rezervări în avans pentru a mânca la KFC în Ajunul Crăciunului.
 
10. Germania
În Germania, oamenii sărbătoresc pe Nikolaustag, ziua Sf. Nicolae pe 6 decembrie, copiii punându-și un pantof fol în afara caselor lor. Dimineața, copiii buni găsesc dulciuri și jucării în interiorul acestora, iar cei obraznici o creangă aurie, împreună cu dulciuri. Creanga aurie simbolizează bătaia, ca un avertisment pentru copii să fie buni în viitor.

=====  
=============================================================
În majoritatea țărilor din lumea arabă, orice este considerat a fi de influență occidentală este strict interzis prin lege. Astfel, autoritatile au impus coduri stricte de comportament “moral” dar și standarde de vestimentație pentru femei și pentru bărbați.


De exemplu, este de neconceput ca femeile să poarte bluze decoltate sau să-și prindă părul în coadă de cal, iar bărbații nu au voie să își lase părul lung.
Purtarea unui aparat dentar este strict interzisă în Iran, una dintre cele mai conservatoare țări arabe.
Harry Potter poate face el multe dar nu și să intre pe sub pielea arabilor. Este interzisă orice difuzare sau promovare a unui material al micuțului vrăjitor..
George Michael sau Elton John sunt total interziși. Motivul? Sunt homosexuali, iar homosexualitatea este, și ea, interzisă.
Blugii strâmți (skinny jeans) sau blugii scurți pentru fete sunt cu totul interziși. Este de neconceput ca femeile să își etaleze pe stradă formele, în fața bărbaților. Pedepsele pentru așa ceva sunt foarte drastice, așa că femeile și-au luat cu totul gândul de la astfel de piese vestimentare.
G-mail, Youtube sau Facebook sunt considerate unelte de propagandă occidentală și astfel, sunt interzise prin lege.
Batman – un super-erou neînfricat, care reușește cam tot ce își propune,  mai puțin să primească “viza” pentru majoritatea țărilor arabe.
Pisicile și câinii sunt interzise ca animale de companie. Concepția arabilor despre animalele de companie este cu totul difertită față de a noastră, astfel că în casă n-o să doarmă niciodată un animal, oricât de drag le-ar fi el.
Hainele colorate strident sau păpușile Barbie sunt și ele interzise pentru motivul că promovează valorile degradante ale occidentului.
Studiul științelor politice este o noțiune abstractă pentru țările arabe. Nu există nici o facultate unde ai putea învăța așa ceva și nici studiul particular al acestora nu este tolerat.
Carnea de porc și alcoolul sunt două lucruri de care nici un musulman nu se va atinge niciodată. Sunt considerate de religie drept unele dintre cele mai mari păcate pe care un arab le-ar putea face.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 23.12.13 10:45

COZONACUL
========
Dulce, savuros, aromat, cu stafide, nuci, brânzã, ciocolatã sau rahat, simbol al sãrbãtorilor fundamentale ale creștinismului, cozonacul este de fapt o pâine mai specialã, cu o rețetã veche ce a fost îmbunãtãțitã progresiv. Simbolismul sãu este asimilat de cel al pâinii: pâinea, sub forma ei euharisticã, se raporteazã la viața activã, iar miracolul ei (înmulțirea pâinilor) este de ordin cantitativ. Legatã și de principiul activ al dospirii, devine simbol al transformãrii spirituale. Ce nu știam poate despre cozonac…
1.Este o prăjitură tradițională românească, dar în egală măsură și un desert bulgăresc (kozunak), sau un produs de patiserie italiană, numit panettone.
2.Printre ramașitele unor comunitãți neolitice s-a gãsit o formã de aluat de cozonac. De fapt erau doar niște grãunțe sfãrâmate, înmuiate și coapte pe o piatrã caldã.
3.Arheo­logii au descoperit printre rui­nele din Egipt, cuptoare pen­tru copt, precum și desene făcute acum cel puțin 4.000 de ani, care dovedesc că egiptenii știau să facă pâine dospită de felurite tipuri, multe îndulcite cu miere și mâncate ca desert, și bere, de unde se deduce cã este foarte probabil sã nu fi fost strãini de prepararea cozonacilor.
4.Cert este cã grecii mâncau cozonac, numit plakous. Îl făceau cu miere, stafide și nucă. Se mai pomenește încã o varietate mai grea și tot platã care se numea satura.
5.Romanii au furat de la greci drojdia și pâinea dospitã, dar au adăugat în cozonac fructe uscate. La început au fost doar două varietăți numitelibum și placenta, de la cea din urmă venind termenulpasca din prezent.Libum era un cozo­nac mic, folosit ca ofrandă adusă zeilor. Placenta, mult mai elaborat, este un cozonac cu brânză, cu stafide și alune, care era servit împreună cu un vin dulce. Romanii au fost cei care au descoperit toate posibilitățile pe care le oferă drojdia adău­gată aluaturilor.
6. Evul Mediu brutarii euro­peni făceau foarte des cozo­naci cu fructe uscate, pentru că țineau mai mult timp. În Britania secolului al 14-lea, Chaucer mentioneazã in “Povestiri din Cantebury”, de cozonaci imenși fãcuți pentru ocazii speciale. Unul, care avea forma unui tort mai degrabã, fusese facut cu 13 kilograme de fainã și conținea unt, smântanã, ouã, condimente, stafide și miere.
7.În Marea Britanie, prima rețetă de cozonac apare într-o carte de bucate în 1718, cu recoman­darea de a fi copt în forme lungi și înguste, recomandare care a rămas valabilă și în zile­le noastre.
8.Marie Antoinette, controversata reginã a Franței, a rãmas în memoria oamenilor prin fraza "Sã mãnânce cozonac, dacã nu au pâine", dar cuvântul “cozonac” nu se referea la popularul desert pe care francezii moderni il numesc “le gateau”. Termenul folosit pentru cozonacul propriu-zis era “brioche”. . În francezã, termenul care la noi a devenit cozonac se referea la o metodã de gãtire. Se referea la faptul cã acest desert era gãtit în interiorul cuptoarelor în formele folosite de bucãtari la acea vreme. La sfârșitul zilei brutarul aduna resturile de pe formele folosite sau din cuptor și le scotea afarã pentru cerșetori…
9.Pânã la jumãtatea secolului al XIX-lea, francezii adãugaserã la meniu al treilea fel, "desertul", care conținea foarte des cozonac.Tehnologia a ajutat la ușurarea procesului gãtirii cozonacului: Bicarbonatul de sodiu, și curând praful de copt (un amestec uscat de bicarbonat de sodiu și un acid mediu), a înlocuit drojdia, fãcând aluatul sã creascã mai mult cu mai puțin efort. De asemenea, apariția cuptoarelor cu temperatura controlatã a fost un alt avantaj.
10.Fiecare popor a consacrat cozonacul într-un fel specific. Românii îl preferă pe cel pufos și mult crescut, frământat cu drojdie de bere, englezii - pe cel mai uscat, cu fructe confiate, francezii îl preferă în forme mai mici, cu multă ciocolată sau cu diverse umpluturi.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 22.12.13 9:42

• Unele stele sunt de 600.000 de ori mai strălucitoare decât Soarele nostru. Soarele nostru se îndreaptă cu 20 km pe secundă spre un punct în direcția constelației Hercules. Gazele dintr-o pată solară sunt cu 1.650 grade Celsius mai reci decât zonele înconjurătoare de pe Soare.
   
• Cometa Haley se întoarce la fiecare 76 de ani.
    
• Planetele se învârt în jurul Soarelui și în jurul axei proprii în sensul acelor ceasornicului. Venus este planeta care se învârte în jurul axei proprii contrar acelor ceasornicului. Pe Venus Soarele răsare la vest și apune la est. Venus este considerată sora geamănă a Pământului pentru că amândouă au cam aceeași mărime, densitate și volum, este cel mai apropiat vecin al Pământului. Dar Venus este cel mai fierbinte loc din sistemul solar după Soare și cel mai strălucitor obiect de pe cer după Soare și Lună.
    
• Mercur orbitează Soarele mai repede decât orice altă planetă, în 88 de zile. Mercur, cea mai apropiată planetă de Soare, probabil are gheață la poli.
   
• Luna noastră se depărtează de Pământ cu 3 cm pe an. Gravitația Lunii este de 6 ori mai mică decât a Pământului. De exemplu, dacă pe Pământ ai 42 de kg, pe Lună ai
7 kg.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 21.12.13 11:01

• Confruntați cu agresori mai feroce, unii viezuri melivori nu s-au lăsat speriați, ci s-au prefăcut morți.
• În ciuda faptului că este cea mai mică dintre vulpi, femecul are proporțional cele mai mari urechi. Fenecul este de asemenea foarte agil. El a fost observat sărind la 70 cm în aer din poziția stând în picioare și săltând 120 cm înainte pe orizontală.
• Vulpea cu urechi de liliac (Otocyon megalotis) din sudul Africii are urechi remarcabil de mari. Ea are 46-48 de dinți, comparativ cu numărul obișnuit de 42, și se hrănește în principal cu termite.
• Urechile mari ale fenecului îi permit să audă animalele ce se mișcă la o distanță de până la 1,5 km.
• Balenele ucigașe sunt printre cele mai mari animale de pradă din lume. Deși balenele ucigașe sunt vânători fioroși, dacă ele sunt înconjurate de bărci, devin docile și ușor de capturat.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 20.12.13 9:45

• Facultatea de Medicină din București a fost înființată de Carol Davila în anul 1869.
• Râsul este la ora actuală cea mai mare felină din fauna sălbatică a României.
• Pânza Danae a lui Rembrandt a fost serios distrusă la 15 iunie 1985, când un vizitator a stropit-o cu acid sulfuric și a tăiat-o cu un cuțit. Restaurarea s-a încheiat abia în 1997.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.12.13 14:00

• Denumirea de dinozaur – care înseamnă în grecește „șopârla înfiorătoare“ – a fost folosită pentru prima dată de către Richard Owen, în anul 1841.
• Vulcanii noroioși situați în Subcarpații de Curbură, jud. Buzău, sunt o rezervație naturală unică în Europa. 
• În 1895 a fost inaugurat podul de la Cernavodă, proiectat și construit de Anghel Saligny, la acea vreme cel mai lung pod din Europa.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 18.12.13 9:49

• Păsările au inima mai mare și mai puternică decât un mamifer de aceeași mărime.
 
• Marea Neagră este un rest din Marea Sarmatică, aceea care cu 50 de milioane de ani în urmă se întindea din centrul Asiei și până în centrul Europei.
 
• În timpul vieții, Mihai Eminescu a publicat un singur volum, intitulat Poesii (1883), și îngrijit de criticul Titu Maiorescu.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 17.12.13 8:26

• 75% dintre cei care citesc acest mesaj au încercat să își lingă coatele.
• Din cantitatea imensă de informație primită de creier, doar 126 biți/secundă sunt recepționați în mod conștient, restul fiind apanajul subconștientului!
• Matematicianul John von Neumann a calculat că mintea umană poate înmagazina 280 de catralioane de biți de memorie.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 16.12.13 15:04

• În lumea întreagă, 23% din problemele aparatelor xerox sunt cauzate de către cei care se așază pe aparat pentru a-și fotografia posteriorul.
• Pe durata medie de viață, o persoană care doarme poate înghiți 70 de insecte și 10 păianjeni.
• Ca și amprentele digitale, amprenta limbii este diferită la fiecare persoană.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 15.12.13 9:39

• Șobolanii se înmulțesc atât de repede încât în 18 luni, un cuplu de șobolani poate avea mai mult de un milion de descendenți.
• În fiecare episod din serialul TV SEINFELD, este un SUPER-OM (Superman) pe undeva.
• 35% din cei care se folosesc de anunțurile matrimoniale sunt deja căsătoriți.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 14.12.13 10:28

Jimmy Carter (1977-1981) rămâne singurul președinte care a declarat că a văzut un OZN.

După ce George H. W. Bush (1989-1993) a vomitat pe primul ministru japonez, în limba japoneză a apărut un nou cuvânt. Bushuru – care înseamnă, ad literam, “să faci ce-a făcut Bush” – a devenit termenul de argou pentru vomă.

Mulțumită relațiilor sale cu Hillary, Monica, Gennifer, Paula, Juanita, cu două câștigătoare Miss Arkansas și nenumărate femei, viața secretă a lui Bill Clinton (1993-2001) a devenit un spectacol public.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 13.12.13 10:06

John Fitzgerald Kennedy (1961-1963)  era inteligent, șarmant, arăta bine, avea bani și o grămadă de admiratoare – mai ales după ce a ajuns la Casa Albă!

La ferma sa din Texas, Lyndon Johnson (1963-1969)  își îngrozea adesea oaspeții conducând cu 150 km/h, în timp ce bea scotch dintr-un pahar de plastic.

Fiecare boacănă a președintelui Gerald Ford (1974-1977) ajungea la știri  - ca de exemplu noaptea în care s-a încuiat în afara Casei Albe când a ieșit să plimbe câinele.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 12.12.13 17:47

La 150 de kilograme, lui William Taft (1909-1913) i s-a întâmplat adesea să rămână înțepenit în cada de la

Casa Albă. Uneori, consilierii săi îl ajutau să iasă din ea!
Calvin Coolidge (1923-1929) dormea cel puțin zece ore pe zi. La ora zece seara era deja în pat, adesea dormea până la opt dimineața și întotdeauna trăgea un pui de somn după-amiaza.

Dwight Eisenhower (1953-1601) petrecea nu mai puțin de 150 de zile pe an pe terenul de golf și chiar a instalat un gazon de golf pe peluza de la Casa Albă (care a fost invadat de veverițe).
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 11.12.13 9:55

Grover Cleveland (1885-1889, 1893-1897) a devenit tutorele legal a lui Frances Folsom, pe când aceasta avea doar 11 ani – și s-a căsătorit cu ea zece ani mai târziu.

William McKinley (1897-1901) se obișnuise să facă un lucru mai ciudat. Ori de câte ori prima doamnă Ida McKinley avea o criză de epilepsie – ceea ce se întâmpla destul de des – devotatul președinte pur și simplu îi acoperea fața cu batista.

În timp ce boxa la Casa Albă cu campionul de categorie grea John Sullivan, Theodore Roosevelt (1901-1909) a primit o lovitură în față care i-a orbit ochiul stâng.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 10.12.13 15:21

Freza lui James Knox Polk (1845-1849) avea să influențeze, mai târziu, mai multe generații de trupe heavy metal și de soliști de muzică coutry-western.

Pălăria și hainele lui Zachary Taylor (1849-1850) erau atât de zdrențuite, încât mulți americani îl confundau pe președinte cu un fermier.

Numele lui Ulysses Grant (1869-1877) este adesea asociat cu masacrele în masă din timpul Războiului Civil, însă omului i se făcea greață chiar și la simpla vedere a sângelui.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 09.12.13 11:05

La cei 1,63 m ai săi, James Madison (1809-1817) a avut onoarea de a fi cel mai scund președinte din istoria Statelor Unite.

Lui John Quincy Adams (1825-1829) îi plăcea la nebunie  să se scalde gol-goluț în râul Potomac.

John Tyler (1841-1845) a avut mai mulți copii decât oricare alt președinte din istoria SUA – 15, cu totul!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 08.12.13 13:51

Salariul lui George Washington (1789-1797) era echivalent cu un milion de dolari din zilele noastre – iar el se răsfăța cu asemenea extravaganțe încât toți caii lui purtau veșminte din piele de leopard!

Soția lui John Adams (1797-1801), Abigail, se folosea de Camera de Est de la Casa Albă ca să întindă rufele la uscat, obicei care se poate să fi agravat starea morocănoasă a soțului ei.

Lui Thomas Jefferson (1801-1809) îi plăcea să întâmpine ambasadorii îmbrăcat în pijama – obicei pe care cei mai mulți dintre ei îl considerau revoltător.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 07.12.13 9:46

• Prima expoziție personală a pictorului Gheorghe Petrașcu a avut loc la Ateneul Român în 1900, unde a fost remarcat de scriitorii Barbu Delavrancea și Alexandru Vlahuță, care i-au cumpărat câte o lucrare.
• Steaua cea mai apropiată de sistemul nostru solar, numită Proxima Centauri, este la o distanță de circa patru ani lumină.
• Construcția bisericii Sagrada Família a început în anii 1880.Se estimează că va fi terminată în 2026, când se vor împlini 100 de ani de la decesul arhitectului bisericii, Antonio Gaudi.
• Păsările au inima mai mare și mai puternică decât un mamifer de aceeași mărime.
• Marea Neagră este un rest din Marea Sarmatică, aceea care cu 50 de milioane de ani în urmă se întindea din centrul Asiei și până în centrul Europei.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 06.12.13 10:36

• Termenul de gaură neagră a fost inventat de omul de știință american John Wheeler în 1969 ca o descriere grafică a unei idei care are o vechime de peste 200 de ani.
• Premiul Herder este un premiu internațional cultural ce se acordă începând cu anul 1965 unor personalități marcante aparținând culturilor central și sud-est europene.

• Ceasul de buzunar a fost inventat în jurul anului 1500 de către Peter Henlein din Nurnberg, Germania.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 05.12.13 10:12

• În 1914, firma lui W.C. Coleman a introdus lanterna care a schimbat viața rurală americană și l-a făcut pe Coleman celebru. Lanterna cu arc Coleman, cu o putere de 300 de lumânări, putea lumina la 300 de metri. Fermierii americani au putut să lucreze până târziu în noapte, mărind producția de mâncare și haine în al Doilea Război Mondial.
• Primul pantof din lemn provine din Olanda. În Olanda este foarte multă apă, așa că oamenii au avut nevoie de pantofi care să le țină picioarele uscate în timpul muncii în aer liber. Pantofii au fost numiți „klompen“ și au fost tăiați dintr-o singură bucată de lemn. Azi, „klompen“ sunt suvenirul preferat al turiștilor care vizitează Olanda.
• Din 11 invenții patentate de Nikolai Tesla, pentru industria hidroenergetică, azi sunt în folosință 9 dintre ele, neschimbate.
• Jocul de cărți a fost inventat de chinezi în 1120.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 04.12.13 8:56

• 75% dintre cei care citesc acest mesaj au încercat să își lingă coatele.
• Din cantitatea imensă de informație primită de creier, doar 126 biți/secundă sunt recepționați în mod conștient, restul fiind apanajul subconștientului!
• Matematicianul John von Neumann a calculat că mintea umană poate înmagazina 280 de catralioane de biți de memorie.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 03.12.13 9:29

14 lucruri neștiute despre Black Friday în România
 
 
• Vânzătorii se costumează în escroci și umblă din poartă în poartă întrebând: “Primiți cu țeapa?”;
• Femeile își pun sub pernă cardul de credit al soțului, ca să li se arate în vis magazinul cu cele mai mari reduceri la pantofi incomozi;
• În Ardeal, Black Friday vine abia pe la jumătatea lui decembrie;
• În Vaslui, cumpărătorii sunt derutați: “Suntem obișnuiți să vedem 40%, 50%, 60% doar pe etichetele sticlelor.”;
• Chirurgia estetică nu e prea căutată de Black Friday. În loc de măriri de penis, clinicile fac astăzi reduceri de până la 70%;
• Pentru că e prea mainstream să faci cumpărături de Black Friday, hipsterii se duc în Vamă;
• Black Friday se serbează în România din 1986, când o alimentară a avut pentru prima oară ideea ca la fiecare kg de tacâmuri de pui să dea o carte cu cuvântările Tovarășului Nicolae Ceaușescu;
• Popular, Black Friday mai e numit și Sfântul Promoție, Ocrotitorul Supermarketurilor și Aducătorul de Arginți;
• O superstiție bizară susține că dacă Black Friday pică într-o zi de vineri, reducerile sunt de fapt țepe ordinare date de retaileri clienților fraieri;
• O altă susperstiție spune că dacă îți iei TV de Black Friday, la toate meciurile pe care le vei vedea pe el echipa ta preferată va pierde;
• Statistic, laptopurile cumpărate de Black Friday se virusează de la prima accesare a site-ului YouPorn;
• Oamenii născuți de Black Friday se încadrează într-o zodie specială, numită Zodia Credulului;
• Tradiționaliștii preferă să petreacă Black Friday în familie, unde gospodinele fac colaci împletiți, cozonaci cu mac și tradiționala piftie de Black Friday;
• O tradiție din bătrâni spune ca de Black Friday să-ți pui iPhone-ul într-un ulcior cu apă neîncepută cu un bănuț în el. Dacă se ridică la suprafață, o să ai noroc tot anul, dacă nu, o să trebuiască să-ți mai cumperi un iPhone;

DE  LA  BORIS  PETROFF
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 02.12.13 9:25

• În lumea întreagă, 23% din problemele aparatelor xerox sunt cauzate de către cei care se așază pe aparat pentru a-și fotografia posteriorul.
• Pe durata medie de viață, o persoană care doarme poate înghiți 70 de insecte și 10 păianjeni.
• Ca și amprentele digitale, amprenta limbii este diferită la fiecare persoană.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 01.12.13 10:45

• Șobolanii se înmulțesc atât de repede încât în 18 luni, un cuplu de șobolani poate avea mai mult de un milion de descendenți?
• Bricheta a fost inventată înaintea chibriturilor?
• 35% din cei care se folosesc de anunțurile matrimoniale sunt deja căsătoriți?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 30.11.13 13:53

• NEPTUN – Era zeul mărilor și al oceanelor. I s-a dat planetei acest nume de la culoarea ei albastră. În mitologia greacă Poseidon era zeul mărilor și al oceanelor.
• PLUTO – Era zeul care făcea regulile în lumea morții. Este un nume potrivit pentru cea mai întunecată, rece și depărtată planetă din sistemul nostru solar. În mitologia greacă este zeul Hades. Luna lui Pluto, Charon, are legătură tot cu lumea morții. Charon este numele luntrașului care îi trecea pe cei morți peste râul Styx, râul care delimitează lumea celor vii de lumea celor morți.
• LUNA – Și-a luat numele de la zeița Diana, care mai este cunoscută și sub numele de Luna. Ea era zeița luminii dată noaptea de Lună și sora geamănă a lui Apollo. În mitologia greacă ea este Artemis. Luna, ca obiect, era numită în mitologia greacă Selena.
• METEOR – Vine de la cuvântul grecesc meteoron, care înseamnă femomen pe cer.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[3=====]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 28 din 30 Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29, 30  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum