Nemo's corner - - amestecate

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Nemo la data de 08.06.13 15:14

Rezumarea primului mesaj :

Un cuvant de deschidere,
In acest "colt" al meu am sa postez de toate, amestecate , fara a pastra o linie anume. Informatii, semnalari si comentarii din toate
domeniile.

Si ori de cate ori am sa postez o sa tin cont de acest murphy-ism :

Jumatate din a fi destept este sa stii la ce esti prost.
C. Northcote Parkinson


Ultima editare efectuata de catre Nemo in 08.06.13 17:30, editata de 1 ori
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos


Revoluția din bucătăria românească. Motor Diesel și mititeii

Mesaj Scris de Nemo la data de 01.07.14 14:45

Revoluția din bucătăria românească. Motorul Diesel și mititeii

Pașoptiștii au aruncat la groapa de gunoi a istoriei alfabetul chirilic, au adus matematicile în școlile românești și au împodobit limba română cu o sumedenie de franțuzisme. Însă revoluția de la 1848 nu s-a oprit doar aici. Mihail Kogălniceanu, revoluționar pur și dur, a mers chiar și mai departe și a încercat să revoluționeze și bucătăria românească. Încă din 1841, anticipând răsturnările sociale ce urmau să vină, Kogălniceanu a publicat o carte de bucate în care promova modelul bucătăriei franceze. Autorul declara plin de sine în introducerea operei că are de gând să „facă o revoluție strașnică în toată Moldova, întru chipul de a face frigănele și găluște".

Din păcate, revoluția din bucătărie nu a avut loc după planul revoluționarilor. La Expoziția Universală de la Paris din 1900 au fost prezentate cele mai importante descoperiri ale secolului încheiat: motorul Diesel, cinematograful cu sonor, primul magnetofon din lume și multe alte forme de vrăjitorii științifice. Standul României s-a făcut remarcat cu mititei la grătar, iar pentru aceasta a fost expediat la Paris însuși nea' Radu de pe strada Covaci, inventatorul mititeilor, alături de un lăutar celebru al epocii, Cristache Ciolac.


GEORGE DAMIAN
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

A murit Nicolae Stroescu Stânișoară, director Europa Liberă

Mesaj Scris de Nemo la data de 28.06.14 12:41

A murit Nicolae Stroescu Stânișoară, director Europa Liberă -

http://www.dcnews.ro/a-murit-nicolae-stroescu-stani-oara-ultimul-director-europa-libera_447238.html#sthash.hQJ2glM9.dpuf
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Apropos de scandalul Basescu-Bercea Mondialu'

Mesaj Scris de Nemo la data de 23.06.14 13:11

Avem un interlop. Cum procedam? Basescu, Bercea Mondial, JFK si Sinatra…Traian Băsescu a ieșit la rampă ca "un mare bărbat de stat" (Cristi Diaconescu dixit) pentru a explica, printre lacrimi, că frățiorii ți-i dă Dumnezeu și că, da, și pe el l-a deranjat anturajul fratelui Mircea. O fi fost mesajul măreț și glorios, problema României nu e, însă, anturajul lui Mircea Băsescu, ci al lui Traian însuși, partenerul de chiolhane televizate al lui Bercea Mondial.

Să oferim o mică mostră de ceea ce înseamnă un președinte responsabil și atent cu imaginea sa și a instituției.

În 1962, John F. Kennedy a acceptat să viziteze casa bunului său prieten și susținător Frank Sinatra, în Palm Springs, prilej pentru artist să construiască o întreagă nouă aripă, să facă pregătiri de zeci de mii de dolari șamd. Sinatra visa ca aripa unde ar fi adăstat JFK să primească numele "Casa Albă a Vestului", o mare onoare pentru el, dar a primit o grea lovitură.

JFK și-a anulat în ultima clipă vizita la Sinatra, după ce fratele său, procurorul general al SUA, Bobby Kennedy, i-a arătat o poză în ziare în care Sinatra se îmbrățișa cu Sam Giancana, temutul lider mafiot, un Bercea Mondial american.

Pentru că nu a vrut să își apropie imaginea de cea a unui artist cu relații atît de controversate, Kennedy a trecut și peste prietenia care îl lega de cîntăreț, și peste sprijinul pe care acesta îl acorda constant Partidului Democrat, ba chiar a marcat public distanțarea de el alegînd să tragă în gazdă la marele rival Bing Crosby.

Sinatra a fost atît de afectat de boicotul prezidențial încît și-a vărsat năduful pe cumnatul președintelui, actorul Peter Lawford, care îi era coleg în legendara trupă de actori Rat Pack și care avusese ideea cu vizita la Bing Crosby. Supărarea lui Sinatra a marcat și începutul sfîrșitului pentru Rat Pack, o trupă care în anii 60 ținea afișul Hollywoodului și al Vegasului, în egală măsură.

O poveste din care Băsescu ar putea să învețe ce înseamnă să păstrezi imaculată cu orice sacrificiu imaginea președinției unei țări și ce înseamnă sfatul potrivit dat la momentul potrivit rubedeniilor pe cale să cadă în păcat.

(inPolitics .ro- B.T.I.)

avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Istoria veselă a șpăgii la români

Mesaj Scris de Nemo la data de 18.06.14 19:16

Mon colonel! Eu sunt hoț, nu trădător!”

Unirea românilor prin ochii șpăgarului patriot

Alexandru Bogdan-Pitești este un nume scos pe nedrept din galeria istorică a marilor șpăgari români. Nu s-a ridicat la dibăcia adevăratului titan al șpăgii Alecu Constantinescu, zis Porcu’, dar s-a străduit și a reușit să își schimbe cognomenul, din Pitești, în Ciupești. Despre acest distins șperțar de la începutul secolului trecut se povestea că a făcut cadou unui june banii necesari studiilor la Paris și în paralel a angajat niște ciomăgași de mahala să îl jefuiască. Tânărul n-a mai plecat la studii, iar Bogdan-Ciupești nu s-a sfiit să-l bârfească prin tot Bucureștiul că ar fi cheltuit banii pe dame și băutură. Cam ăsta era omul – simpatic, de lume, știa să distreze, la o adică.
După ce România a intrat în Primul Război Mondial, autoritățile române i-au luat la puricat pe nemții din București. Și așa a fost găsită, în biroul unui om de afaceri german (care în timpul liber se ocupa cu spionajul), o listă cu numele unor germanofili cunoscuți și sumele date lor. De departe se detașa Alexandru Bogdan-Ciupești, cu suma de 870.000 de lei încasați. Ca să vă dați seama de valoarea acestui om, trebuie spus că scriitori ca Tudor Arghezi sau Ion Slavici au încasat doar câteva zeci de mii de lei fiecare (dacă vreți, încă o dovadă că intelectualii n-au fost prețuiți niciodată la adevărata lor valoare).

Alexandru Bogdan-Ciupești s-a dovedit a fi gospodar: de banii luați de la nemți și-a cumpărat două mașini și o casă, iar ce i-a rămas a tocat pe chefuri. Când nemții au ocupat Bucureștiul, serviciul de spionaj al Kaiserului a ținut să lămurească unele lucruri cu prietenul lor. Un ofițer german i-a reproșat lui Alexandru Bogdan-Ciupești faptul că a cheltuit banii primiți în interes personal și l-a catalogat drept escroc. Răspunsul a venit prompt: ce credeau nemții? Că pot corupe un om cinstit? Doar escrocii pot fi corupți, așa că să nu mai fie atât de indignați!
Din fericire, lucrurile s-au aranjat ca între prieteni și ocupația germană a Bucureștiului din Primul Război Mondial a fost perioada de glorie a lui Bogdan-Ciupești a fost. Constantinescu Porcu’ se refugiase la Iași, unde se ocupa de găinării (îi făcea rost de lemne de foc lui Nicolae Iorga, atât de jos ajunsese!), astfel că Bogdan-Ciupești a avut teren liber să corupă întreaga Komandatură germană. În timp ce liberalii lui Brătianu puneau la cale România Mare, clănțănind din dinți de frig la Iași, nici Bogdan-Ciupești nu se lăsa – era așa de iubit de germani, încât oștenii Kaiserului s-au repezit la cererea lui până la Giurgiu, să recupereze arhiva Academiei Române, pe care tâlharii de bulgari se pregăteau s-o treacă Dunărea.
Prin șpagă și corupție, Bogdan-Ciupești a reușit să păstreze în țară o mare parte din averile pe care germanii încercau să le scoată din România ocupată. E adevărat că, pentru asta, a fost nevoie ca banii să fie puși la fereală în conturile personale ale patriotului, dar probabil că Niculescu-Ciupești își dăduse cuvântul de onoare că nu se va atinge de ei, iae nemții, ageri la minte cum îi știm, au considerat că e o garanție suficientă.
Din păcate, unirea de la 1 Decembrie și alungarea germanilor nu i-au adus lui Bogdan-Ciupești gloria la care se aștepta. A fost arestat și aruncat în închisoarea Văcărești, alături de nume sonore precum Ion Slavici și Tudor Arghezi, sub acuzația de colaborare cu inamicul. La primul apel al încarceraților, un colonel a sugerat că aceștia și-ar fi trădat patria (se spune că a urlat la ei: „Trădătorilor!”). Bogdan-Ciupești nu a putut răbda această jignire și a răspuns demn:
- Mon colonel! Eu sunt hoț, nu trădător!

GEORGE DAMIAN
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sud-coreenii transmit salutari fratilor din Nord !

Mesaj Scris de Nemo la data de 01.06.14 18:10

https://www.youtube.com/watch?v=3EY7VP2rqNY


Kim Il Sung  Twisted Evil se rasuceste in groapa !  cheers  Laughing
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Admin la data de 08.05.14 20:28

http://www.romanialibera.ro/cultura/cultura-urbana/cele-mai-frumoase-amintiri-ale-unui-filatelist-334627
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Admin la data de 25.04.14 13:28

Filatelia – o disciplină auxiliară istoriei
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Pentru crestini, care se afla in preajma Pastelui lor

Mesaj Scris de Nemo la data de 11.04.14 16:43

Sa ne reamintim:


CELE ȘAPTE CUVINTE DE PE CRUCE

1. Părinte, iartă-le lor, căci nu știu ce fac! (Luca 23, 34).

2. Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu mine în rai ; (Luca 23, 43).

3. Femeie, iată fiul tău!… Iată mama ta! (Ioan 19, 26-27).

4. Mi-e sete ; (Ioan 19, 28).

5. Eli, Eli, lama sabahtani; (Matei 27, 46 ; Marcu 15, 34). ;Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?.

6. Săvârșitu-s-a ; (Ioan 19, 30).

7. Părinte, în mîinile Tale încredințez duhul Meu; (Luca 23, 46).
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Nemo la data de 12.01.14 18:26

Sa radem cu braileanul Acuvio :


OPERATIUNEA NEAUTORIZATA OMAR  HAYSSAM    Laughing avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

S.O.S. : Sinagoga Mare din Constanta in pericol de prabusire

Mesaj Scris de Nemo la data de 11.01.14 16:42

Aceasta este starea jalnica in care sa afla Sinagoga Mare ( askenaza)aflata in centrul orasului Constanta pe strada C.A. Rosetti nr.2 . ( in curtea careia  s-a aciuat o familie de tigani cu toate hangaralele !).
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sinagoga_Mare_din_Constan%C8%9Ba
 

 

 
 

 
 Comunitatea Evreiasca nu are bani pentru refacere , autoritatile locale sunt nepasatoare pentru ca nu le-ar iesi niciun ghiseft din restaurare, cat despre cele centrale... n-au auzit de asa ceva. Poate evreii fosti dobrogeni din Israel si lumea larga sa dea o mana de ajutor."
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Adesivul marcilor postale israeliene este kosher !

Mesaj Scris de Nemo la data de 03.01.14 17:55

Filatelie,

acum  abia am aflat  Embarassed    faptul ca adezivul marcilor  postale ( ce se activeaza in contactul cu apa) este kosher !!
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Anul Nou 2014

Mesaj Scris de Nemo la data de 31.12.13 12:34

Tuturor membrilor si vizitatorilor acestui forum le urez un AN NOU cu sanatate, bucurii, fericire si noi impliniri !
 


Carte postala ( editura Socecu )trimisa din Bucuresti la Berlin pe 23 decembrie 1899
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Expozitia filatelica Romania-Israel din anul 2000

Mesaj Scris de Nemo la data de 29.12.13 17:47

Carte postale emisa de Posta Romana pe care s-a aplicat stampila speciala a Expozitiei ce a avut loc la Cluj intre 21-28 aprilie 2000.  
 
 
 
 
" />
 
 
 
Caut carti maxime in special emise in Israel si dau la schimb c.m. romanesti sau straine cu diferite tematici. Sau Plicuri Prima Zi sau Speciale din RO cu tematica Judaica.
Rog raspundeti aici prin mesagerie
 
Mersi
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Filatelie, maximafilie, cartofilie

Mesaj Scris de Nemo la data de 27.12.13 21:18

Caut colectionar din Israel pentru schimb maximum cards . Rog un prim raspuns aici prin " mesagerie"
Mersi
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Admin la data de 21.08.13 18:35

Dacă nu devine președinte, fosta ministresă mai are o șansă: să devină împărăteasă
Împăratul țiganilor o vrea de nevastă pe Udrea: "Sunt în stare să fac crimă cu Băsescu pentru ea"
Acasă » Actualitate
Iulian Rădulescu, "împăratul" romilor, a declarat că după înmormântarea lui Florin Cioabă și după ce trece perioada de doliu, este hotărât să o ceară în căsătorie pe Elena Udrea. Rădulescu spune că a luat decizia după ce a văzut-o pe Udrea în costumul de baie în care s-a afișat. 

„O să las să treacă îngroparea defunctului, doliul după Florin Cioabă și o cer de nevastă pe Elena Udrea. O cer de la Blaga, cât o costa! Iubesc bikinii ăia de trei-patru centimetri cum îi poartă ea așa, în față. Nu aș vrea nimic de la ea decât bikinii ăia. Sunt în stare să fac crimă cu Băsescu pentru Udrea! N-am făcut săpături, dar, după cum spune ea un cuvânt și dă din cap, pare a fi de etnie romă. Oricum, o pun să stea în picioare în fața mea, în costumul ăla de baie, și îi pun aur cu găleata până la genunchi, să-i acopere. Într-o găleată intră 1.500 de cocoșei. Dacă dați publicității că vreau s-o cer de nevastă pe Udrea, o omoară Băsescu până dimineață!”a declarat împăratul romilor, pentru www.ziarulring.ro.

"Împăratul" romilor le-a mai spus ziariștilor că nu îl place pe Băsescu. „Eu nu am avut o relație bună cu Traian Băsescu. Cu câțiva ani în urmă, când a candidat prima oară la președinție, i-am spus: «Eu nu te văd pe tine bine și nu pot să-mi dau consimțământul să te aleagă președinte». Și l-a luat pe Cioabă și a lucrat cu el cum a crezut. Nu am fost și nici nu voi fi vreodată un fan al lui Băsescu. Eu sunt născut cu al șaptelea simț și acest simț mi-a spus că omul ăsta are trei fețe – nu știu care este fața lui, că nu pot să-l cunosc – și că nu e om și, până la urmă, cine știe unde va ajunge cu obrăznicia lui. Este un om obraznic. Eu am două licențe în buzunar: cea de drept și cea de management și inginerie economică, am mult mai multe studii ca Băsescu, că Institutul de Marină e un fel de birjărerie”, a afirmat Iulian Rădulescu pentru publicația citată.

De la: Boris Petroff
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Admin la data de 02.07.13 8:39

Elena Udrea, mai bogata in urma divortului de Cocos
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

DIN NEBUNIILE SECOLULUI XXI !

Mesaj Scris de Nemo la data de 14.06.13 13:32

Cea mai nouă practică sexuală periculoasă. Ce este ”ochiul roșu”

http://www.dcnews.ro/2013/06/cea-mai-noua-pratica-sexuala-periculoasa-ce-este-ochiul-rosu/
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Semnal de carte !

Mesaj Scris de Nemo la data de 13.06.13 15:39

Lansarea volumului "Monarhiile Secolului XXI"http://www.cotidianul.ro/lansarea-volumului-monarhiile-secolului-xxi-215725/
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Admin la data de 13.06.13 13:09

«Iubitul» Elenei Udrea a curtat-o și pe Simona Gherghe. Vedeta TV l-a refuzat pe primarul din Baia-Mare
 
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

DE CE A DIVORTAT ?!?

Mesaj Scris de Nemo la data de 11.06.13 11:54

Pentru ca madama ex-Cocos si-o trage cu ex-liberalul primar de Baia Mare ?!?
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Nemo la data de 10.06.13 17:46Unele chestiuni/materiale mai aparte din filatelie, maximafilie, carti postale, numismatica si istorie postala , am sa prezint in acest colt.


Voi incepe cu cateva materiale filatelice referitoare la motonava “Transilvania”, nava simbol a navigatiei maritime romanesti , inainte si dupa ultimul razboi.

1)In prima imagine sunt infatisate urmatoarele :
Un plic “ intreg postal” emis de Posta Romana( P.R.) in 1968 ce prezinta motonava intrand in portul Constanta , o stampila speciala rectangulara“ Posta Motonavei Transilvania” si stampila de zi a Oficiului postal Constanta – Port cu data “ 15.6.69 “.
Peste acest plic sunt expuse marci postale ce prezinta motonava nava , astfel :
1936, val. 6+3 Lei , din seria “ Prima Expozitie Marinareasca” , machetata de faimosul pictor marinist Dimitrie Stiubei
1948, val 10+10 Lei , din seria “Marina”, machetata de Dimitrie Stiubei
1967, val. 3,25 Lei , din seria “Uzuale”, realizata de I. Druga
1974, val.1,75 Lei , din seria “Uzuale”, machetata de I. Untsch

2) O carte maxima postala ( concordanta totala intre marca, stampila si cartea postala) al carei stampila speciala marcheaza ultima cursa a motonavei “Transilvania” , Istanbul-Constanta, la data de “05.04.75”

3) O carte postal realizata dupa un afis publicitar ( acuarela) realizat de Dimitrie Stiubei in 1950, atunci cand sovieticii ne-au “sugerat” sa infiintam impreuna cu ei Societatea mixta de transport maritim “SOVROMTRANSPORT” ( desfiintata in 1954 )

m/n Transilvania a fost construita la Copenhaga in 1938 si a avut anii ei de glorie , printre altii transportand si mii de emigranti evrei de la Constanta la Haifa, in anii ‘50 . Din pacate sfarsitul acestei “lebede albe “ a fost trist. Datorita birocratiei si neglijentei comuniste motonava "Transilvania" s-a rasturnat la cheu in portul Galati , in 1979. A fost o pierdere totala !

Toate piesele filatelice de aici sunt din colectia autorului acestor randuri.
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Mega-scandal in F.I.J. !!!

Mesaj Scris de Nemo la data de 09.06.13 19:30

Acuzații de corupție, de trafic de influență și de comportament stalinist

Federația Internațională a Jurnaliștilor, "o republică bananieră condusă de un dictator marocan
"

http://www.cotidianul.ro/federatia-internationala-a-jurnalistilor-o-republica-bananiera-condusa-de-un-dictator-marocan-215408/

(...) Participanții denunță comportamentul dictatorial al președintelui FIJ, calificând atitudinile sale nedemocratice drept ceva între violența liderului mafiei sindicale americane din anii ’30, Jimmy Hoffa, și despotul african Bokassa.
Secțiile care amenință să se rupă de Federația Internațională a Jurnaliștilor sunt: Germania, Italia, Belgia, Austria, Olanda, Elveția, Norvegia, Islanda, Finlanda, Polonia, Cipru, Macedonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia și Statele Unite (...)
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Nemo la data de 08.06.13 15:14

Un cuvant de deschidere,
In acest "colt" al meu am sa postez de toate, amestecate , fara a pastra o linie anume. Informatii, semnalari si comentarii din toate
domeniile.

Si ori de cate ori am sa postez o sa tin cont de acest murphy-ism :

Jumatate din a fi destept este sa stii la ce esti prost.
C. Northcote Parkinson


Ultima editare efectuata de catre Nemo in 08.06.13 17:30, editata de 1 ori
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Nemo's corner - - amestecate

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum