STIATI CA?[2=====]

Pagina 1 din 41 1, 2, 3 ... 21 ... 41  Urmatorul

In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 22.08.14 21:06

Antisemiți din toate țările… uniți-vă!

Perifraza ultra-marxistă nici nu pare nepotrivită, și, vorba lui Shakespeare, „De-aveți răbdare s-ascultați povestea / Ne-om strădui să-nfățișăm acestea”, vi se va părea… ultra-potrivită, căci tot este la mare vogă prefixul „ultra”, pentru a găsi o deplină justificare titlului. Ultra-stânga europeană și nu numai pare să fi sărit chiar „câteva clase” în lupta ei pentru „dreapta” cauză palestiniană, dispusă a se închina Profetului alături de fundamentalismul islamic care face ravagii în Europa.
Din acest amalgam care se tot pritocește de câțiva ani buni încoace în alambicul ideologic al Uniunii Europene, nu avea cum să rezulte și altceva decât un nor greu, imens și otrăvitor de antisemitism care se lățește și se îngroașă peste bătrâna Europă. Ceea ce părea în urmă cu vreo câțiva ani o „formă particulară” a antisemitismului, adică antisionismul, a devenit acum un sinonim aproape perfect al acestuia din urmă, și asta pentru simplul motiv că lexicologia nu vrea să existe sinonime… perfecte!
La ora când scriu aceste rânduri (o oră care se tot prelungește de niște ani buni – sau contrariul), titlul de campion al acestui tsunami de otravă pare să-l dețină Franța, urmată îndeaproape de Marea Britanie și concurată „la mustață” de Germania și de Italia.
Care ar fi „punctajul” cu care Franța conduce detașat deocamdată? Ne vom rezuma, în limita spațiului, la ultimele manifestări ale acestei mentalități-ideologii-religii, deși istoria ar conduce la „evenimente” mai îndepărtate. La jumătatea acestei luni s-a organizat la Paris, așa cum ultrastângiștii și fundamentaliștii islamici obișnuiesc să facă, o demonstrație anti-israeliană. Numărul manifestanților, după cum afirmă presa „normală”, s-a ridicat până la vreo 30.000. Dacă e Franța, atunci e… firesc Doamne iartă-mă, fiindcă vorbim de o țară unde organizațiile stângiste și islamiste sunt deosebit de puternice. „Nucleul” manifestației, alcătuit de aceștia, cărora li s-au alăturat capete înfierbântate care nu prea știau pentru ce… militează, a inițiat urlete de sloganuri pline de o violentă ură antisemită, precum „moarte evreilor” și „Hamasul va învinge”, printr-o pădure nebună de steaguri israeliene unde Steaua lui David a fost înlocuită de câte o zvastică. N-au lipsit nici lozinci care glorificau un ucigaș de copii evrei, precum „cu toții suntem Mohamed Mera”.
În articolul său intitulat „Între intifadă și Noaptea de Cristal”, publicat de agenția online „ Dreuze/Info”, cunoscutul ziarist-politolog Guy Millière folosește de mai multe ori, cu un ton neliniștit, locuțiunea adverbială „pentru prima oară”. În acest context, „a fost pentru prima oară când o mulțime de mii de oameni se identifică cu un ucigaș de copii evrei”.
În același articol, autorul nu ezită, pe bună dreptate, să pronunțe chiar cuvântul „pogrom”, relatând faptul că zeci de vitrine ale unor magazine și ale unor restaurante evreiești au fost sparte, lăsându-se eticheta „boicotați Israelul”.
După cum se știe, câteva sute de manifestanți au ajuns la sinagoga situată aproape de piața Bastiliei, pe strada Roquette, înarmați cu răngi de fier, cu cuțite machete și cu cocktail-uri Molotov, strigând „să-i căsăpim pe evrei” și „Allah’u Akbar”, iar cei șase polițiști aflați la fața locului s-au trezit depășiți de situație. După care, „procesiunea” s-a deplasat la alte sinagogi, vandalizând și jefuind tot ceea ce i-a ieșit în cale. Din nou, Millière subliniază că pentru prima oară de la cel de-al doilea război mondial, o sinagogă a fost atacată la Paris.
Cu toate că ministrul francez de interne Manuel Valls a interzis următoarea manifestație, decizând totodată să întărească protejarea lăcașurilor de cult iudaice, pe 19 iulie manifestația programată a avut loc. Prezența numeroasă a forțelor polițienești a împiedicat traversarea Parisului, dar grupuri organizate au atacat imediat poliția, reeditând „meniul” precedentei demonstrații. Martorii oculari au denunțat o atmosferă de război civil, iar fotografii de presă prezenți au vorbit de o Intifada. „Tot pentru prima oară”, după expresia lui Guy Millière, revoltele cu alură de război civil din Franța erau animate de o ură explicită și masivă contra evreilor și de o identificare cu teroriștii djihadiști. Numeroșii musulmani – în majoritate – veniți la manifestație purtau kefii cu care își mascaseră fața, precum militanții islamiști și purtau drapele ale Hamasului, ale Hizballah și Al-Qaida.
Ulterior, presa a comentat pe larg lipsa de fermitate a guvernului francez, dar alți politicieni l-au făcut responsabil de violențele care ar fi fost o reacție la „limitarea libertății de expresie”.
Fapt este că toți politicienii francezi adoptă o atitudine destul de pasivă față de dușmanii Israelului. Cu rare excepții, nici unul nu definește Hamasul ca o organizație teroristă cu obiective genocidare. Aproape toți, după cum afirmă Guy Millière, „închid ochii față de discursurile îmbibate de ură anti-israeliană și anti-evreiască răspândite de inamicii Israelului în Orientul Apropiat și tolerează fără să reacționeze faptul că Franța finanțează aceste demersuri”.
De altfel, mass-media franceză aproape că nu poate scrie un cuvânt asupra antisemitismului în ascendență rapidă, fără să riște o acțiune juridică pentru „discriminare și xenofobie”. Toate reportajele marilor canale de televiziune au prezentat acele tulburări ca susținerea „cauzei palestiniene”. Aceleași reportaje susțin punctul de vedere al Hamasului, dar nici unul nu vorbește despre programul genocidar al acestuia sau despre copiii arabi folosiți ca scuturi umane. Dat fiind că în ultimul deceniu asemenea revolte au pornit de la incidente minore ajungând la „explozii”, politicienii francezi nu mai sunt dispuși să riște.
Ocupându-se de manifestații similare care au avut loc, cu același obiectiv, la Londra, ziaristul Douglas Murray subliniază că „după revenirea musulmanilor britanici plecați în Siria pentru a lupta alături de rebelii djihadiști, aceștia celebrează acum ploaia de rachete care s-a abătut cu o frecvență cumplită asupra Israelului”. Astfel încât autoritățile britanice s-au văzut din nou nevoite să planteze bariere în fața ambasadei Israelului, dat fiind că demonstrațiile pro-palestiniene nu s-au lăsat așteptate nici acolo. Desigur, pe manifestanți nu-i macină grija pentru viața locuitorilor din Gaza, ei părând mai degrabă atrași de… acțiune.
Pe fețe li se citește ura al cărei obiect nici nu le era prea clar în minte. S-a mers până acolo încât să se strige „opriți Holocaustul din Gaza”, deși oricine poate constata că nu există nici o similitudine cu ceea ce se petrece acum acolo, între obiectivele precise ale „mașinii de război” din Gaza și genocidul sistematic, organizat, al naziștilor care au ucis cele șase milioane de evrei. Dar manifestanții știau foarte bine că noțiunea de Holocaust lovește din plin sensibilitatea evreiască și că, devenind așa-ziși „naziști”, evreii și-ar pierde orice drept de-a fi considerați ca făcând parte din omenire.
Cum se explică totuși că manifestațiile de la Londra, ca și din alte capitale europene, se multiplică? Un motiv, explică Murray, „ar fi pur și simplu că nu poți avea o țară unde populația musulmană se dublează cu fiecare deceniu (ca în Anglia), unde grupurile islamiste radicale îi deprind pe tinerii musulmani să facă din chestiunea Israel-Palestina o preocupare primordială, fără ca asta să aibă un impact asupra evoluției istorice”.
Desigur, Murray menționează că Israelul se poate descurca foarte bine și singur, dar politologii și analiștii neînregimentați în „gașca” multiculturalismului se neliniștesc nu pentru această țară contra căreia se urlă lozinci distrugătoare, ci pentru propria lor țară, în speță Anglia. Ei văd în aceste manifestări ale radicalilor islamiști simptomul dezastruos al problemei imigrării și al integrării. Tinerii stângiști britanici și mai cu seamă islamiștii imigranți nu pot face vreun rău Israelului, dar cu timpul pot declanșa un dezastru în țara-gazdă. După cum scrie Murray, „acești omeni turbați de ură nu sunt adevărata problemă a Israelului, dar sunt o problemă potențial majoră pentru Europa”.
După cum spuneam, valul de antisemitism a devenit critic și în Germania, odată cu ofensiva israeliană contra teroriștilor din Hamas. Acum două săptămâni, la Berlin, forțele polițienești au trebuit să protejeze câțiva israelieni de violența manifestanților. Apelurile la distrugere lansate de militanții pro-palestinieni au devenit monedă curentă și în Germania. Orice cetățean sau demnitar politic care și-ar exprima public solidaritatea cu Israelul se poate aștepta să devină ținta atacurilor tinerilor musulmani, ceea ce pentru Germania pare inacceptabil, sau „o adevărată rușine”,
„Tinerii furioși” susținători ai Hamasului au început realmente să-i vâneze pe cei care nu le împărtășesc opiniile. Totul – sub protecția neonaziștilor și a unor militanți din „Die Linke” (Stânga). Pentru a completa tabloul, un imam lansează, la rugăciunea de vineri de la o moschee din Berlin, apelul de „a ucide toți evreii”. Acest „monstru spiritual”, probabil un european “prin adopție” este sheikul Abu Bilal Ismail, care a ținut recent o predică la o moschee berlineză cu grațiosul titlu “Anihilarea evreilor”. Zice monstrul: „Gaza este o țară de glorie, țara djihadului, țara onoarei care înfruntă cea mai puternică mașină de război, pe evreii sioniști, acești criminali, acești ucigași de profeți”.
Situația devine similară și în Belgia, ca și în Suedia. Dacă se continuă spre sud pe harta antisemitismului drapat în antisionism, Italia se străduiește „să fie la înălțime”. Gianni Vattimo, cunoscut filosof italian, fost membru în parlamentul european, autodeclarat homo-comunist-catolic, adept al marxismului, este bine înțeles un antisionist jurat. 
Intervievat la “Radio24″, “filosoful” zice că i-ar place să tragă „în bastarzii sioniști și că s-ar bucura să vadă mai mulți israelieni morți”. El regretă numai că nu poate personal să tragă cu arma, deoarece fusese scutit de serviciul militar.
 În același interviu, el a împroșcat asupra evreilor invective ca „naziști, fasciști, mai răi decât Hitler” și a numit Israelul „statul canalie”. Intr-o carte recent apărută și dedicată antisionismului (se pare că-l obsedează), el scrie că își propune să lanseze o campanie de finanțare pentru cumpărarea de arme mai bune pentru Hamas, în locul rachetelor care nu izbutesc să omoare pe nimeni.

El propune chiar crearea de brigăzi internaționale europene care să lupte alături de Hamas, așa cum au luptat brigăzile în războiul civil din Spania. Supralicitând chiar că „Europa ar trebui să furnizeze gratuit arme sărmanilor palestinieni reduși de către israelieni la sclavie”. Din nou, trebuie cred, menționate avertismentele politologilor care deplâng viitorul statelor expuse „reducerii la sclavie” de către „oaspeții-eternizați”, fundamentaliștii musulmani!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 07.07.14 22:49

http://isramovie.blogspot.co.il/2013/09/blog-post_5538.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 01.07.14 6:35

STIATI  CA?.....                                               
. Daca e foarte aproape de ejaculare si vrei sa mai tragi de timp, strange-i usor varful penisului.
. Atingerile in zona laterala a trunchiului sau activeaza un nerv care ii contracta muschii pelvisului, provocindu- i o erectie si mai puternica.
. Daca iti pui putina sare pe limba inainte de a-i oferi sex oral, impiedici reflexul de inecare.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 14.02.14 9:25

STIATI  CA?.....   
 
• Cel mai mare fluture înregistrat este ochi de păun de noapte (Saturnia pyri) și are o avergură a aripilor de cca. 18 cm?
   
• Cel mai veninos păianjen este văduva neagră (Latrodectus tredecimguttatus) – a cărui mușcătură poate fi mortală dacă nu este tratată? Acesta a fost înregistrat în apropierea localității C. A. Rosetti (în anul 1961) și pe insula Popina (1965).
   
• Insula Popina este singurul loc unde găsim lacustra Isophya dobrogensis?
   
• Cel mai mic pește semnalat este un guvid (Knipowitschia cameliae), care a avut o lungime ce nu depășea 3.2 cm? A fost semnalat recent la Portița și nu s-a mai semnalat în altă parte a lumii.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 13.02.14 3:40

STIATI  CA?..... 
Primele castele se construiau din lemn. Cand normanzii au sosit in Anglia, au ridicat fortificatii de lemn pe coline, la care atat localnicii din vale cat si dusmanii ajungeau cu greu din cauza pantelor. Terenul era bine folosit, in schimb zidurile firave cedau repede unui eventual atac.

Cel mai vechi castel european inca locuit este castelul Windsor, in varsta de 900 de ani, una din resedintele reginei Elisabeta a II-a. Initial si acesta se incadra in tipologia forturilor de lemn, facand parte dintr-un ansamblu de 9 astfel de forturi ridicate de William I. Mai tarziu s-a transformat intr-o constructie de piatra, adaugandu-i-se inclusiv un turn rotund de catre Henry al II-lea, scrie historia.ro.

Un castel se construia strict in scopuri defensive. Toate accesoriile sale puncteaza acest aspect: santuri, turnuri, metereze, guri de pacura, ochiuri pentru sageti. Fiecare detaliu tehnic era menit sa tina inamicul la distanta. Asediul unui castel cerea mari eforturi, numai turnarea de lichide fierbinti si lansarea insesizabila de proiectile provocand pagube uriase.

Scarile din interiorul castelului serpuiau in directia acelor de ceasornic. Aceste design servea unui scop foarte concret, deoarece invadatorii care urcau erau dezavantajati la manuirea spadelor, cum majoritatea se foloseau de mana dreapta. Pe de alta parte rezidentilor le venea mai usor sa lupte la coborare. Daca nu aveau de-a face cu stangaci…

In Anglia exista in jur de 1500 de situri cu castele medievale, conform datelor din Castellarium Anglicanum, autoritatea suprema in materie de castele din Anglia si Tara Galilor. Se intrebuinteaza termenul de sit intrucat multe dintre fortificatii sunt in ruina aproape totala, 800 au ceva ramasite, iar 300 sunt inca in picioare si relativ intacte structural. Anumite locatii inca se afla in discutie pentru ca nu se incadreaza complet in definitia castelului.

Fortificatiile erau pe minus in materie de confort. Incaperile, ce-i drept spatioase, miroseau de obicei a grajd si a noroi. Iluminarea era foarte slaba, umiditatea atingea cote ridicate, iar aerisirea avea si ea de suferit. Asta deoarece pana la urma constructia valora mult mai mult ca arma defensiva decat ca resedinta propriu-zisa. Nu lipseau totusi covoarele frumos decorate, geamurile viu colorate si alte facilitati care contribuiau la crearea unei simbolici interioare care sa arate bogatia in aceeasi masura in care o arata exteriorul grandios.

Amuzamentul principal consta in banchete. Plictisul isi facea repede loc, tinand cont ca rezidentii erau in primul rand ingrijorati sa nu le ia nimeni din bunuri. Afara se mai ocupau de vanatoare sau antrenamente de lupta, dar inauntru atmosfera era destul de monotona. Se mai juca sah, dar metoda esentiala de distractie si relaxare era mancatul, organizandu-se mereu banchete fastuoase pe langa care isi facea numarul o pleiada de menestreli si bufoni.

Servitorii din castel primeau tratamentul…animalelor de casa. Iar in evul mediu asta nu era un lucru rau, pentru ca, de pilda, slugile dormeau in partea din castel unde se afla si nobilul, unde exista un semineu. Dormeau pe podea, dar aveau paturi. Alti localnici de conditie si mai joasa ocupau ungherele friguroase ale castelului, neprimind nicio atentie de la stapani.

Punctul vulnerabil al fortificatiilor era cu siguranta fantana. Sigur ca aparatorii inventau multe metode de a respinge inamicul, bombardandu-l cu tot soiul de substante, mentinand impenetrabilitatea fortaretei, dar daca fantana seca sau dusmanul reuseau sa o otraveasca, restul conta prea putin. O infrangere garantata caci la castel fantana este calcaiul lui Ahile.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 12.02.14 9:06

STIATI  CA?.....      
• Ambra cenușie se găsește în intestinele cașalotilor și se crede că este o formă de excrement? O bucată de 421 de kg a fost găsită într-un mascul prins în Oceanul înghețat. Ambra cenușie a fost folosită de fabricanții de parfum pentru „fixarea” aromelor delicate.
   
• Cererea pentru blana de jaguar a atins apogeul în anii 1960? Aproximativ 15.000 de jaguari erau uciși anual în regiunea amazoană din Brazilia, iar în 1968 s-au exportat în SUA peste 13.500 de blănuri.
   
• Numele de jaguar provine dintr-un cuvânt al indienilor americani care însemna „ucigaș care își răpune prada dintr-o singură săritură”?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 11.02.14 10:31

STIATI  CA?.....      
• Un membru al familiei ciorii dintr-un oraș din Japonia a fost filmat așezând nuci în calea camioanelor când luminile de trafic erau roșii, apoi aștepta până când luminile deveneau din nou roșii pentru a culege nucile sparte?
   
• Cașalotul este cel mai mare dintre cetaceele cu dinți? El este marea balenă albă descrisă în romanul Moby Dick al lui Herman Melville.
    
• Cașalotii se scufundă mai adânc decât orice balenă și pot să rămână scufundați timp de până la 90 de minute?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 10.02.14 9:44

STIATI  CA?.....     
• Deși penele de pasăre sunt foarte ușoare, împreună ele pot cântări mai mult decât scheletul?
   
• Păsările cântătoare mici zboară cu aproximativ 25 km/h, pescărușii 35 km/h și unele rațe cu până la 70 km/h?
    
• Multe păsări mici pot zbura cel puțin 3000 km fără oprire? Mierla de Groenlanda zboară aproximativ 4100 km peste Atlantic până la Nordul Africii.
    
• Cea mai mare pasăre zburătoare cunoscută a fost pasăre asemănătoare cu albatrosul, acum dispărută, care avea o anvergură a aripilor de până la 7,6 m?


• Cele mai grele păsări care pot să susțină zborul cu bătăi din aripi pentru perioade lungi de timp sunt lebedele, care cântăresc până la 15 kg și au o anvergură a aripilor de 2,5 metri?
   
• Un mascul de nurcă matur tipic cântărește aproximativ un kg, în timp ce femela cântărește doar 600 de grame? Nurcile nu au dușmani naturali în afara omului. E mai probabil ca numărul lor să fie redus de boli, paraziți decât de prădătorii mari
.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 09.02.14 10:55

• În 1914, firma lui W.C. Coleman a introdus lanterna care a schimbat viața rurală americană și l-a făcut pe Coleman celebru. Lanterna cu arc Coleman, cu o putere de 300 de lumânări, putea lumina la 300 de metri. Fermierii americani au putut să lucreze până târziu în noapte, mărind producția de mâncare și haine în al Doilea Război Mondial.
• Primul pantof din lemn provine din Olanda. În Olanda este foarte multă apă, așa că oamenii au avut nevoie de pantofi care să le țină picioarele uscate în timpul muncii în aer liber. Pantofii au fost numiți „klompen“ și au fost tăiați dintr-o singură bucată de lemn. Azi, „klompen“ sunt suvenirul preferat al turiștilor care vizitează Olanda.
• Din 11 invenții patentate de Nikolai Tesla, pentru industria hidroenergetică, azi sunt în folosință 9 dintre ele, neschimbate.
• Jocul de cărți a fost inventat de chinezi în 1120.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 08.02.14 14:46

• Întinzându-se pe parcursul a 7.000 km, fluviul Amazon din America de Sud este cel mai lung fluviu de pe glob. Fluviul își are izvorul în munții Anzi și se varsă în Atlantic. De asemenea, ocupă locul fruntaș la cel mai mare debit (200.000 metri cubi/s la vărsare) și cel mai mare bazin hidrografic (peste 6 milioane de km pătrați).
• Care este vârful cel mai înalt al planetei.
Punct culminant al masivului Himalaya, vârful Everest din Asia atinge 8.846 m (conform unor calcule recente), fiind cel mai înalt vârf al planetei. Acesta depășește cu 235 metri al doilea vârf al lumii, K2, situat tot în Himalaya.

• Deșertul Atacama din nordul Republicii Chile(America de Sud) este cea mai aridă zonă de pe glob. Aici, media anuală a ploilor este aproape nulă. Regiunea a cunoscut o perioadă deosebit de secetoasă (aproape 400 de ani), care s-a terminat în 1971.
• Situat la o altitudine de aproape 3.600 metri, pe întinsele podișuri ale Boliviei, deșertul Salar din Uyuni este cel mai mare deșert de sare al planetei, întinzându-se pe 10.000 km pătrați.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 07.02.14 10:25

- Lipiciul datează din timpuri străvechi. Artiștii combinau culorile cu ouă crude, sânge uscat și sevă de plante pentru a face vopseluri lipicioase pentru picturile murale. Mai târziu, egiptenii și alții au învățat să facă lipiciuri mai puternice fierbând oase de animale și piei.

- Numerotarea caselor a fost întâlnită prima oară în Paris, în anul 1463. În Anglia, numerotările nu au apărut până în 1708, când sistemul de numerotare a fost folosit pe o stradă în London’s Whitechapel. .

- În 1656, un inventator olandez numit Christian Huygens, lucrând independent, a construit primul ceas cu pendul. Ceasurile cu pendul au rămas cele mai exacte mecanisme pentru măsurarea timpului până în secolul 20.
 
- Când Eleanor Abbott din San Diego s-a însănătoșit de poliomielita în 1940, ea a început să fabrice jocuri și activități pentru tinerii bolnavi. Una din invențiile ei s-a numit „Candy Land“. Prietenilor ei tineri le-a plăcut jocul atât de mult încât ea s-a angajat imediat la Milton Bradley Company. De atunci, „Candy Land“ a fost internațional acceptat ca fiind primul joc pentru copii.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 06.02.14 9:23

• Autorul romanului „Spuma zilelor“, publicat în 1947, este Baris Vian.
• Ziua Națională a Austriei este pe 26 octombrie.
• O mașină (THRUST S.S.C.) a devenit supersonică atingând 1224km/h, parcurgând 8 km într-un minut. Recordul mașinii supersonice este de 1227km/h.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 05.02.14 9:45

• Cel mai mare portavion este de 300 m și înalt de 20 de etaje.
• În trecut, japonezii aveau avioane pline cu explozibil. Aceste avioane erau numite „KAMIKAZE“ și aveau scopul de a nimici portavioanele americane.
• Insula „Fraser“ este cea mai mare insulă nisipoasă din lume, pe care trăiesc câinii Dingo.
• În Evul Mediu, orașul Alba-Iulia era numit „Balgrad“.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 04.02.14 8:49

• Unii cercetători susțin că un vultur pleșuv african, vede un leu de la 6 km distanță.
• Se presupune că Egiptul datează dinainte de 5000 î.Hr..
• Egiptenii aveau 5 feluri de bere, fiecare cu numele său ( se bea dimineața, la prânz și seara) și care le dădeau puteri să construiască piramide.
• Panglicile albe, la egipteni înseamnă doliu.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 03.02.14 10:14

Iată o serie de caracteristici ceva mai bizare din lumea romanilor...

Soldații răniți purtau pe răni pânze de păianjen. Materia lipicioasă ajuta pielea să se regenreze. Îndesarea unor ierburi în bandaj era un alt truc – ajuta la uciderea microbilor.
Romanii au inventat încălzirea centrală. Cetățenii bogați beneficiau de astfel de facilități, căldura provenind din focuri care ardeau în subteran, întreținute de sclavi.
Romanii au fost primii care au produs cimentul amestecând cenușă vulcanică, calcar și apă. Singura problemă este că cimentul trebuia folosit foarte repede pentru că se întărea aproape instantaneu.
Încălțările romane aveau ținte! Asta pentru că soldații aveau nevoie de încălțaminte rezistentă pentru a rezista marșului. Tălpile de piele erau prevăzute cu ținte care să prevină uzarea rapidă.
Câinii de pază ai romanilor erau din sticlă și piatră…Mozaicurile canine îî avertizau pe hoți să facă cale întoarsă, fiind acompaniate uneopri de expresia “Cave canem” (Păzește-te de câine).
Romanii purtau inele de căsătorie. Iar miresele romane văluri și flori. Căsătoria avea valoare contractuală, la fel ca azi.
Învățătorii erau majoritatea sclavi greci foarte înțelepți, deci nu vorbitori native de limbă latină. Existau puține școli, copiii din familiile bogate beneficiind de învățători privați. Scrisul se practica pe tăblițe cerate care puteau fi refolosite.
Șoarecele rumenit cu miere reprezenta o delicatesă în Roma antică. Bucătarii obișnuiau să țină șoarecii în borcane de teracotă și să-i îngrașe câteva săptămâni, ca să le asigure un gust mai bun. 
Romanii obișnuiau să meargă la toaletă împreună. Se putea conversa ușor datorită apropierii latrinelor. Nu exista hârtie igienică, dar în schimb se foloseau bureți pe un băț…
Romanii nu întrebuințau săpun pentru igiena personală. În schimb frecau pe piele ulei de măsline, pe care îl îndepărtau apoi cu o bucată de metal. Astfel curățau praful și celulele moarte.
Superstițiile nu se limitau doar la oamenii de rand. De pildă împăratul Augustus își încălța mereu piciorul drept primul, din credința că stânga aduce ghinion. Cuvântul latinesc pentru “stânga” este “sinister”…
Vechii romani credeau că vederea unei bufnițe aducea ghinion, mirositul ciclamelor prevenea apariția cheliei, sunetul clopotelor înlesnea nașterea și prezența albinelor însemna că zeii sunt favorabili...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 02.02.14 9:09

• Tratamentul îndelungat cu mult Prednison duce la o decalcifiere puternică a oaselor.
    
• Durerile reumatismale se diminuează mult sau chiar dispar complet frecționând ușor locul dureros cu o loțiune obținută prin macerarea timp de 9 zile, în jumătate de litru de spirt medicinal, două lingurițe de sare de lămâie și două lingurițe de sare fină de bucătărie.
   
• Câteva picături de zeamă de lămâie puse în nări desfundă nasul, fără să dea dependență. Tratamentul este cam neplăcut, dar sigur.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 01.02.14 11:39

• Roșiile și ceapa sunt în lume cele mai folosite alimente naturale. Urmează bananele, merele, portocalele și pepenii. Germanii le mai spun roșiilor fructul paradisului, iar francezii fructul iubirii.
    
• Pensatul sprâncenelor devine nedureros dacă în prealabil se anesteziază arcada cu un cub de gheață.
    
• Crăpăturile mâinilor dispar după câteva zile dacă se freacă cu o jumătate de lămâie, se lasă circa 20 de minute să se usuce, se spală cu apă călduță, se usucă și se ung cu cremă de gălbenele.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 31.01.14 10:57

• Ochii noștri au întotdeauna aceeași mărime de la naștere, dar nasul și urechile noastre nu se opresc niciodată din creștere.
    
• David Prowse este actorul din costumul lui Darth Vader din „Războiul stelelor“. El a spus toate replicile lui Vader și nu a știut că urma să fie dublat de vocea lui James Earl Jones până când nu a văzut filmul la cinema.
    
• Mulți hamsteri clipesc doar cu un ochi pe rând.
    
• În fiecare episod din „Seinfeld“ apare un Superman pe undeva.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 30.01.14 10:36

• Autostrada Eisenhower din S.U.A. cere ca din fiecare cinci mile una să fie dreaptă. Aceste secțiuni drepte folosesc pe timp de război sau alte urgențe.
   
• Podul Universității din Boston (pe Commonwealth Avenue, Boston, Massachusetts) este singurul loc din lume unde un vapor poate trece pe sub un tren care trece pe sub o mașină care trece pe sub un avion.
   
• Pisicile au peste o sută de corzi vocale, pe când câinii au doar în jur de zece.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 29.01.14 9:57

• Locul cu cele mai multe precipitații de pe Pământ este Lloro, în Columbia. Precipitațiile ating aici valoarea medie de 13.000 mm anual.
• Cel mai secetos loc de pe Pământ este Arica, în Chile. Precipitațiile ating aici 0,76 mm anual. În acest ritm, ar trebui un secol pentru a umple o ceașcă de cafea. 
• Cea mai joasă porțiune de uscat de pe Pământ este țărmul Mării Moarte, care se găsește la 400 de metri sub nivelul de referința.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 11.10.13 10:47

• În Mexic sunt 300 de specii de insecte comestibile, care conțin elemente nutritive.
• Vechiul nume al Irlandei era „Erin“.
• Compania „Salvatorii de Comori“ a descoperit în 1985 argint în valoare de 100 de milioane de dolari, pierdut cu 400 de ani în urmă, o dată cu vasul spaniol „Nuestra Senora de la Acocha“, naufragiat în apropiere de Key West.


-------

http://talusa1946.forumculture.net/viewtopic.forum?t=12677
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 10.10.13 16:24

• Arahidele, cunoscute de cel puțin 3500 ani, sunt originare din America de Sud. În Europa, ele au fost semnalate în scris prima dată în secolul 15 și fac parte din familia leguminoaselor (sunt legume) și sunt înrudite cu mazărea.
   
• Luna noastră se îndepărtează de Pământ cu 3 cm/an.

• Pentru păstrarea tenului feței catifelat și tânăr se aplică zilnic o soluție obținută prin mixarea a 500 ml apă distilată cu 50 gr. castraveți verzi tăiați mărunt și 50 gr aloe proaspătă, curățată de coajă țepoasă. Soluția se păstrează la frigider și poate fi folosită 7 zile.
   
• Galaxiile călătoresc în spațiu și câteodată se ciocnesc, galaxiile mai mici dispărând și fiind     „mâncate” de cele mai mari. Galaxia din Andromeda se îndreaptă spre galaxia noastră, Calea Lactee.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 09.10.13 13:58

• Ceaiul verde este bogat în substanțe active care, asemeni vitaminelor, frânează procesul de îmbătrânire și atenuează efectele nocive ale razelor solare.
    
• Incidența cancerului este mult mai mică la consumatorii de ceai verde.
   
• Blugii Levi’s pot fi cumpărați la automatele din stațiile de metrou din Paris.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 07.10.13 9:44

  Fiecare tara are specificul ei, dar cu siguranta exista lucruri la care anumite popoare se pot lauda ca stau mai bine.
Vorbind de acele lucruri care nu sunt mai bune in nicio alta parte decat in Statele Unite ale Americii, se cuvine sa amintim locurile unice de care aceasta tara dispune, precum si oamenii de aici. CNN a realizat un top al lucrurilor la care americanii exceleaza, comparativ cu alte popoare.
Saluturile exuberante
"Ahoy!", "Aloha!", "Hey!", "Hola!", "Howdy!", "Hiya!", "Ho there!", "Well, look who it is!", "What's happenin'?!", "'Sup!", "Yo!" sau "Hello!" sunt doar cateva dintre saluturile cu care te poate intampina un american.
Varietatea si entuziasmul din aceste formule de salut vin din caracterul prietenos pe care europenii il pot considera impovarator, dar care pe altii ii surprinde in mod placut.
Fie ca treci printr-un hotel, printr-un magazin din care vrei sa iti cumperi o pereche de pantofi sau vrei doar sa te plimbi, nu prea ai sanse sa scapi fara o asemenea intampinare vesela.
Excursiile
Avand in vedere ca se intinde pe atatia kilometri patrati, ca are sosele care o strabat dintr-un capat intr-altul si ca are in spate o istorie a evolutiei automobilului, SUA nu poate sa nu exceleze in materie de excursii, celebrele "road trips".
Fie ca vrei sa strabati Texas-ul, sa mergi prin Nebraska sau Indiana, cu siguranta ai ce admira intr-o drumetie de cateva zile cu masina.
Derby-urile
Chiar daca isi trage denumirea de la un oras englez, derby-ul este inca unul dintre lucrurile pe care americanii si le atribuie pe buna dreptate.
Asta deoarece inca din anii '50, Statele Unite organizeaza tot felul de concursuri, pornind de la cursele de cai si ajungand pana la intrecerile sportive cu masini din zilele noastre.
Berea
Am putea spune ca nemtii sunt cei mai buni in materie de bere, dar ceea ce ii diferentiaza pe americani de restul natiilor consumatoare de bere este calitatea si modul de imbuteliere.
In plus, Statele Unite este tara care are cel mai mare numar de fabrici de bere din lume.
Diversitatea
SUA este tara in care regasim cate ceva din aproape fiecare cultura a lumii, peisaje din cele mai diverse si o clima variata.
De la plajele ce se intind din Cape Cod pana in Kaanapali pana la Muntii Stancosi si Apalasi, de la paduri verzi pana la deserturi aride, Statele Unite are de toate.
Si daca tot vorbim despre diversitate, nu se poate sa nu mentionam si de cea etnica. In pofida politicii restrictive privind imigratia, Statele Unite este unul dintre cele mai neomogene popoare din punct de vedere etnic.
Canioanele
Multitudinea formatiunilor geologice face ca peisajele de pe teritoriul american sa includa forme de relief dintre cele mai diverse.
Vaile adanci si inguste, inconjurate de pereti inalti de stanca fac deliciul a milioane de turisti din intreaga lume.
Rezervatiile
Statele Unite se pot lauda ca au nu doar Yellowstone-ul, primul parc national din lume, ci si alte 400 de areale protejate.
In total, este vorba despre aproape 340.000 de kilometri patrati de zone protejate ce includ vulcani, ghetari, fiorduri, gheizere, platouri sau dune.
Bucataria
Universul gastronomic american este aproape la fel de divers ca restul culturilor care se intalnesc in aceasta tara.
Totusi, americanii au meritul de a fi reinventat bucatele specifice altor tari, dar si de a avea deserturi memorabile pentru papilele gustative, cum ar fi briosele.
Sporturile
Majoritatea tarilor au cate un sport national, dar americanii sustin ca au mai multe, cel putin trei sau patru.
Daca ar fi sa lase canadienilor hockey-ul, americanilor le mai raman trei sporturi specifice: baseball-ul, fotbalul american si baschetul.
Filmele
Nu este vorba doar despre serialele de succes in toata lumea sau de filmele de Oscar, ci si de meritul de a fi sursa unor filmulete virale pe Internet, precum cele cu Harlem Shake sau cu surorile Kardashian.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 06.10.13 8:01

-Pentru a ameliora setea, atunci cînd  nu se poate bea nimic, puteți ține  în gură un obiect de argint.
-Corpul unui om de 70 kg conține  cam 0,07 mg de argint (0,0007% din  corp)
-Cei care poartă bijuterii de argint  sînt mai calmi.
-Argintul se folosește și sub formă  de aliaje cu alte metale, la confecționarea  monedelor, la protezarea dinților, la confecționarea  bijuteriilor și tacîmurilor.
-Soluțiile coloidale de argint se  utilizează în medicină ca mijloace antiseptice,  pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză.
-Pînă la descoperirea penicilinei, argintul  era extrem de valoros, fiindcă era singurul  dezinfectant cunoscut. Un kilogram de aur  prețuia cît 7 kilograme de argint. Azi,  cu un kilogram de aur, se pot cumpăra  74 kilograme de argint
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: STIATI CA?[2=====]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 41 1, 2, 3 ... 21 ... 41  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum