ARMATA ISRAELIANA...[TZAHAL]

Pagina 4 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4

In jos

ARMATA ISRAELIANA...[TZAHAL]

Mesaj Scris de Admin la data de 06.08.11 11:30

Rezumarea primului mesaj :

Femeile din Tzahal

O pauză, între două ore de antrenament special, a militarilor cu cosițe din armata israeliană. Este vorba de femeile care au optat pentru cursul intensiv destinat instructorilor pentru soldații din arma infanterie. Locul desfășurării acestora? În sudul Israelului.
Realizatorul fotografiei, Shay Wagner, din structura de relații publice a IDF/Forța Defensivă Israeliană, ne furnizează și informația că, după absolvirea cursului, aceste codane, cu surâsuri inconfudabile, vor instrui recruții cum să folosească diferite tactici utile în câmpul de luptă, cum să tragă precis cu armamentul individual și cum să conducă blindatele Tzahalului – armata neînvinsă a statului israelian.

Fotografia a devenit liberă la publicare pe 3 august. Asta înseamnă că, în momentul de față, domnițele din imagine fac deja instrucție…la cataramă, cu subordonații.
Asta da, discriminare pozitivă!

Nota bene: Tinere, temeinic motivate, crescute în ideea datoriei față de țară și a spiritului de corp tipic armatei, luptătoarele din Tzahal au un farmec natural, incontestabil, precum cel dovedit și în imaginile postate mai jos.

=====

Israelul își promovează imaginea cu femei-soldat în bikini
http://www.gandul.info/israelul-isi-promoveaza-imaginea-femei-soldat-bikini.html?3938;833799„Bombele în bikini” – femei-soldat în costume de baie – sunt arma prin care Israelul a trecut la ofensivă pentru a câștiga cât mai mulți turiști din SUA, după ce sezonul turistic de anul trecut a fost compromis de războiul din Liban. O fostă Miss Israel, în prezent instructor în armată, plus alte trei colege au fost „înrolate” de Consulatul Israelului la New York și trimise pe un câmp de luptă mai neobișnuit... în fața camerelor de fotografiat ale revistei Maxim. Fără să poarte vreo armă, dar prezentate în revistă drept capabile să dezmembreze și să reasambleze o armă automată Uzi în câteva secunde, misiunea fetelor e aceea de a atrage cât mai mulți vizitatori americani în Israel.
Ele trebuie să abată privirile potențialilor turiști de la grozăviile din teritoriile palestiniene prezentate seară de seară la televizor și să-i convingă că Israelul e o destinație de vacanță ideală. Ținta campaniei de imagine se suprapune cititorilor fideli ai revistei (bărbați între 18 și 35 de ani) „care nu au niciun fel de sentimente față de Israel, pro sau contra (în privința conflictului dintre israelieni și palestinieni – n.r.)”, a declarat pentru Associated Press un consultant media al Consulatului Israelului din New York. Oficial, misiunea diplomatică nu a plătit nimic pentru campania de imagine, oferind doar „asistență tehnică” revistei. Oricum, presa israeliană apreciază deja că a fost „o afacere bună”, pentru că fotografiile au născut multe controverse, așadar publicitate gratuită. Fetele au atras atenția și într-un alt mod asupra Israelului, atât prin ipostazele provocatoare pozate în diferite părți din Tel Aviv, cât și din scurtele prezentări incitante despre viața lor.

De pildă, cum să nu fie stârnită fantezia americanilor când una dintre „bomble în bikini” spune că a lucrat în serviciile de informații militare, având misiuni atât de secrete, încât nu poate face nicio referire la ele? În Israel, demersul publicitar a fost critcat de politicieni, cea mai vehementă fiind laburista Colette Avital, fostă consul la New York în anii 1990. „Știu că avem o problemă de imagine și sunt în favoarea soluțiilor creative, dar sunt o grămadă de lucruri frumoase și interesante de care ne putem folosi, nu să arătăm femei pe jumătate dezbrăcate într-o asemena revistă”, crede dna Avital, originară din România.
Ea consideră că „imaginea Israelului a fost pătată de scandaluri sexuale implicându-i pe înalți oficiali” (fostul președinte Moshe Katzav e cercetat pentru mai multe plângeri de hărțuire sexuală din partea unor colaboratoare – n.r.), așadar un mesaj de promovare a turismului cu conotații sexuale nu ar fi cel mai adecvat. În schimb, ministrul israelian al Turismului, deși a dat asigurări că din cele 11 milioane USD alocate anul acesta pentru promovarea a Israelului în SUA niciun cent nu a fost cheltuit cu imaginile din Maxim, consideră că abordarea revistei nu are de ce să dăuneze campaniei oficiale.
Cu cât mai mulți dintre cei 2,5 milioane de cititori americani ai revistei vor invada plajele, terasele și discotecile Israelului, cu atât va fi un an mai profitabil pentru industria turistică din Israel, crede ministul Yitzhak Aharonovich. În schimb, israelienii mai conservatori nu sunt deloc de acord cu imaginea construită femeilor-soldat în Maxim, fosta Miss Israel apărând deasupra titlului „Bucată din Orientul Mijlociu”. Revista a folosit un joc de cuvinte bazat pe paronimia dintre „piece” (bucată) și „peace” (pace), înlocuind sintagma „Peace in the Mideast”, adesea invocată de politicieni și jurnaliști, cu „Piece in the Mideast”.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 06.08.11 11:52, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Test militar reușit de armata israeliană

Mesaj Scris de Admin la data de 06.08.11 11:44

Test militar reușit de armata israeliană
http://www.realitatea.net/51389_Test-militar-reusit-de-armata-israeliana-.html
Ministerul israelian al Apărării a anunțat efectuarea cu succes al unui nou test cu sistemul de apărare anti-balistică de tip Arrow. Responsabilii militari evrei au declarat că acest exercițiu a fost destinat verificării preciziei parametrilor de zbor ai rachetei folosite de acest sistem.

Sistemul de tip Arrow constituie rodul unui proiect dezvoltat în comun de Statele Unite și Israel, capabil să intercepteze rachetele balistice cu rază medie și scurtă de acțiune. El a fost lansat după eșecul suferit în timpul războiului din Golf din 1991, când bateriile americane de tip Patriot nu au reușit să doboare niciuna dintre cele 39 de rachete lansate de armata irakiană asupra Israelului.

Israelul consideră Iranul, care deține numeroase rachete balistice și dezvoltă un program nuclear, drept cel mai redutabil adversar al său din regiune. Președintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a declarat în repetate rânduri că statul evreu ar trebuis să fie ras de pe hartă.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Armata israeliana a construit un fals oras musulman pentru e

Mesaj Scris de Admin la data de 06.08.11 11:43

Armata israeliana a construit un fals oras musulman pentru exercitii de razboi
Este compus din 500 de cladiri care ar putea adaposti aproximativ 5.000 de locuitori. "Exista si o moschee, un bazar, magazine, o piata centrala si chiar o tabara de refugiati", a relatat locotenent-colonelul Arik Moreh, comandant adjunct al Orasului de Antrenament Tactic care face parte din complexul militar denumit Centrul de Antrenament pentru Gherila Urbana. In decursul exercitiului, se aude muzica araba. Pentru a fi mai aproape de situatiile reale, peretii unor cladiri au mari deschizaturi, asa cum raman casele dupa ce militarii le ataca si le ocupa. In timpul exercitiului, 350 de militari se afla raspanditi in oras. Unii dintre ei joaca rolul civilor, iar cateva femei, imbracate in uniforme americane si inarmate cu automate cu laser, actioneaza ca luptatori Hezbollah. Potrivit reprezentantilor armatei israeliene, structura orasului a fost influentata de multe orase arabe, dar mai ales de orasul Ramallah din Cisiordania. Fiecare cladire este inzestrata cu camere de supraveghere, puse in functiune la inceperea exercitiului. Imaginile sunt apoi analizate pentru a se constata eventualele erori facute in timpul actiunilor de lupta si a le corecta.

Generalul de brigada Uzi Moscovici a explicat pentru "Jerusalem Post" ca este vorba despre cea mai extinsa facilitate de acest gen din intreaga lume, ocupand peste 20 de kilometri patrati. Constructia se va termina in iulie 2007 si va servi pentru punerea in aplicare a tuturor scenariilor posibile, de la rapiri la diferite actiuni teroriste si ambuscade. "Acest tip de antrenament masiv intr-un mediu care imita o situatie reala de lupta este una din invatamintele ultimului razboi, a declarat Moscovici "Se vor trage concluziile pentru fiecare unitate participanta. Stim ca pregatirea este un proces care se invata treptat", a declarat el, precizand ca in viitor aici se vor antrena si forte armate din alte tari. Potrivit lui, armata israeliana nu are moralul la pamant, asa cum s-a scris dupa retragerea din Liban. "Recunoastem ca s-au facut unele erori pe care trebuie sa le luam in considerare, dar, una peste alta, atmosfera este buna. Nu se prevede deocamdata un nou razboi, dar zona in care traim este instabila si armata israeliana trebuie sa fie pregatita cat de curand posibil", a conchis comandantul Centrului. eva.galambos@gandul.info
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

TENSIUNI. SUNDAY TIMES TOARNA GAZ PE FOC: ISRAELUL ARE PLANU

Mesaj Scris de Admin la data de 06.08.11 11:41

TENSIUNI. SUNDAY TIMES TOARNA GAZ PE FOC: ISRAELUL ARE PLANURI SECRETE PENTRU UN ATAC NUCLEAR IN IRANIsraelul a elaborat planuri secrete pentru distrugerea uzinelor iraniene de imbogatire a uraniului, prin atacuri cu arme nucleare tactice, au afirmat surse militare israeliene, citate de Sunday Times.
Doua unitati ale aviatiei israeliene se antreneaza pentru atacarea unei uzine iraniene cu asa-numite "bombe antibuncar", potrivit surselor citate.
Atacul israelian ar fi primul cu arme nucleare lansat dupa 1945, cand Statele Unite au folosit bombe atomice la Hiroshima si Nagasaki; armele pe care se pregateste sa le foloseasca armata israeliana au o putere echivalenta cu 1/15 din cea a bombei de la Hiroshima.
Tinta planului israelian este uzina iraniana de la Natanz, asupra careia ar urma sa fie folosite bombe conventionale ghidate laser, urmate de proiectile nucleare, care ar exploda in subteran, pentru a reduce riscul de contaminare radioactiva. "Imediat ce primim acordul, va avea loc o misiune, un atac, iar proiectul nuclear iranian va fi distrus", a declarat una dintre sursele citate de Sunday Times.
Elaborarea planurilor a fost determinata partial de evaluarea realizata de serviciile israeliene de informatii, conform careia Iranul este pe punctul de a produce suficient uraniu imbogatit pentru a fabrica arme nucleare in termen de doi ani.
Comandantii armatei israeliene considera ca atacurile conventionale nu mai sunt suficiente pentru a distruge uzinele de imbogatire a uraniului, insa planurile de atac prevad folosirea armelor nucleare numai in cazul in care un atac conventional este exclus, iar Statele Unite refuza sa intervina, au declarat sursele citate de saptamanalul britanic.
Analistii militari apreciaza ca dezvaluirea planurilor israeliene ar putea avea numai scopul de a intensifica presiunile asupra Teheranului in vederea stoparii programului de imbogatire a uraniului, de a determina Statele Unite sa ia masuri sau de a pregati opinia publica internationala pentru un posibil atac.
Israelul a identificat trei potentiale tinte principale, aflate la sud de Teheran, care ar putea fi implicate in programul nuclear iranian - uzina de la Natanz, unde au fost instalate mii de centrifuge pentru imbogatirea uraniului, uzina de la Isfahan, unde au fost stocate in subteran materiale pentru acest proces, si reactorul cu apa grea de la Arak. Pilotii israelieni au zburat in ultimele saptamani pana in Gibraltar, pentru a se pregati in vederea eventualului atac, si au fost elaborate trei posibile rute de acces catre Iran, una dintre acestea trecand pe deasupra Turciei.
Surse apropiate de Pentagon au afirmat ca este putin probabil ca Statele Unite sa aprobe folosirea de arme nucleare tactice, una dintre surse afirmand ca este posibil ca Israelul sa ceara aprobarea "dupa producerea evenimentului", asa cum s-a intamplat si in cazul atacurilor aeriene din 1981 asupra reactorului nuclear irakian de la Osirak.


avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Forța militară poate câștiga războiul, dar nu pacea

Mesaj Scris de Admin la data de 06.08.11 11:40

Forța militară poate câștiga războiul, dar nu pacea
Interviu cu Iulian Fota, director al Colegiului Național de Apărare

Ce se întâmplă în acest moment în Orientul Mijlociu?
Orientul Mijlociu este unul din marile dosare ale globalizării, a cărui vreme de a fi gestionat oricum ar fi venit, datorită incapacității regiunii, mai puțin Israelul, de a ține pasul cu ritmul modernizării. Problemele actuale din zonă, fie că ne referim la Irak, fie la relația între Israel și palestinieni, sau state precum Siria sau Iranul, ajungeau oricum pe primele locuri ale agendei de politică mondială.
9/11 nu a făcut decât să intensifice preocuparea statelor occidentale pentru regiune în urma unor clare ostilități și agresivități demonstrate de elmentele radicale, fundamentaliste ale lumii islamice. Ceea ce vedem azi în media nu reprezintă decât capitole ale acestui vast dosar intitulat “Modernizarea Orientului Mijlociu”.

Care sunt actorii implicați în situația actuală tensionată?
Fenomenul globalizării a dus la diversificarea listei actorilor. Avem actorii tradiționali, statele, iar aici am putea spune, pentru o mai bună înțelegere, că avem trei grupe distincte: a) marile puteri (Consiliul de Securitate al ONU + Germania); b) statele din zonă; c) statele care nu aparțin primelor două grupe, dar au interese strategice în zonă.
Globalizarea a dus însă și la afirmarea unor actori internaționali netradiționali, precum grupările non-statale, și chiar indivizi.
În prima categorie exemplele ar fi “Hamas” și “Hezbollah”, care prin acțiunile lor recente au generat această situație dintre Israel și Liban. La a doua categorie, de departe exemplul cel mai elocvent este Ben Laden, omul care a reușit să influențeze nu numai regiunea Orientului Mijlociu, dar și funcționarea sistemului internațional ca atare.

Ce se prefigurează pe termen scurt și mediu?
Nici unul dintre actorii tradiționali, nici măcar SUA, nu poate gestiona singur acest dosar fierbinte, deși stabilitatea întregii planete depinde de modul în care va fi gestionat acest dosar. Ca urmare, fiecare dintre marii actori își caută parteneri și aliați în vederea promovării unei anumite strategii de gestionare a regiunii. Ce se poate spune cu o anumită siguranță este că SUA împreună cu restul statelor occidentale au capacitățile politice, militare și economice de a spera măcar într-o stabilizare a situației, dacă nu într-o reglementare a ei pe termen lung. Este de ajuns să privim la cooperarea tot mai strânsă între SUA și Germania, și chiar SUA și Franța.

Putem vorbi de o prezență românească în acest “dosar”?
Da. În acest dosar, România se manifestă pe mai multe planuri: a) în plan multilateral, suntem preocupați și participăm la gestionare în cadrul NATO, ca membru al Alianței și în UE, ca foarte apropiat membru, alături de aliații noștri din NATO și UE, ne manifestăm și în cadrul ONU cu semnificative contribuții diplomatice, de pe vremea când dețineam președinția Consiliului de Securitate; b) militar, în baza relației speciale cu SUA și Marea Britanie și a participării la misiunile coaliției din Irak și NATO din Afganistan, contribuind direct la asistența umanitară pe care o oferim locuitorilor grav afectați de conflictele ultimilor ani și la reconstrucția acestor țări; c) bilateral, în baza relațiilor foarte bune atât cu Israelul, cât și cu statele arabe deschise cooperării cu Occidentul.

Ce credeți că este important pentru viitor?
În primul rând este important să convingem statele Orientului Mijlociu să adere și să sprijine acele valori și norme care au oferit Europei stabilitatea și prosperitatea ultimilor 60 de ani, în același timp însă cu respectarea specificului și tradițiilor regiunii, ferindu-ne de a impune un model străin, rigid. Avem nevoie ca Orientul Mijlociu să adere la un anumit tip de comportament internațional, fără riscul alterării culturale a acestei regiuni. Libia este un foarte bun exemplu în acest sens.
În al doilea rând, mesajul către radicalii din zonă, fie că sunt grupări fundamentaliste, fie indivizi, trebuie să fie lipsit de orice echivoc. Soluțiile pentru regiune trebuie construite în jurul dialogului, al respectului reciproc și în special sperând în dezvoltarea economică. Țări precum Iordania sau Egipt au înțeles încă de acum zece ani că pacea oferă mult mai mult decât războiul, așa cum și în Europa de Sud-Est s-a înțeles că nu există securitate fără prosperitate.
Și nu în ultimul rând forța militară, mai ales când vine vorba de radicali sau teroriști, nu trebuie exclusă din panoplia de instrumente, dar fără a uita că ea poate câștiga războiul, dar nu pacea.
CADRAN POLITIC NR. 41
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Va spulbera Israelul visul atomic iranian?

Mesaj Scris de Admin la data de 06.08.11 11:38

Va spulbera Israelul visul atomic iranian?

-- "De la revolutia islamica din 1979, singura optiune pe care o are
Iranul pentru Israel este simpla: distrugerea acestei tari. Acum, ca
Teheranul pare sa se indrepte spre infiintarea propriului arsenal
nuclear, planurile de amenintare a marelui sau inamic sunt indraznete
si radioactive", se arata intr-un comentariu al ziarului
britanic "The Telegraph". Corespondentul ziarului londonez in
Orientul Mijlociu subliniaza ca politica de stat a Iranului este
uneori impregnata de mesaje radicale, cum ar fi cel aflat la intrarea
Ministerului de Externe din Teheran: "Israelul trebuie sa arda".


In timp ce pericolul care ameninta Israelul este clar, dubiul
persista asupra a ceea ce trebuie facut pentru inlaturarea
amenintarii. Multi aduc in discutie atacul aviatiei israeliene din
1981 asupra centralei atomice irakiene Osirak. Sustinatorii acestui
plan spun ca Israelul trebuie sa procedeze la fel si acum, si sa
atace preventiv instalatiile nucleare iraniene.

"Insa Iranul si-a dezvoltat programul nuclear cu acest scenariu in
minte. In mod deliberat, facilitatile nucleare au fost imprastiate pe
tot teritoriul Iranului, la distante mari, in noua locatii diferite",
spun surse ale serviciilor de informatii. Fiecare instalatie nucleara
este "ingropata" sub tone de beton, fiind astfel foarte greu de
distrus chiar si de bombele anti-bunker BLU-109. Iranul se afla si la
distanta mai mare de Israel decat Irakul, punandu-se astfel sub
semnul indoielii posibilitatea folosirii avioanelor F15 si F16 ale
aviatiei israeliene in atacuri. Americanii controleaza spatiul aerian
al Irakului, dar pare de neconceput ca Washingtonul va permite
survolul unor avioane de lupta israeliene spre Iran, noteaza
analistii militari.

Cu toate aceste probleme, unii comandanti militari israelieni cred ca
pot lovi serios capacitatile nucleare iraniene. Rachetele de
croaziera lansate din avioane sau de pe submarine dau Israelului o
forta pe care nu a avut-o in 1981, cand a atacat reactorul Osirak cu
arme conventionale. "Cu Iranul este o provocare mai mare, dar
optiunea militara este una reala", spune David Ivri, ofiterul care a
comandat atacul din 1981.

Mai ramane de vazut cat timp mai are Iranul pana la a ajunge putere
nucleara. Atacul din Irak din 1981 a fost lansat numai cand
serviciile de informatii israeliene au ajuns la concluzia ca regimul
lui Saddam Hussein era la un an distanta de producerea unor arme
nucleare.

Operatiunea "Opera" din 1981 a fost precedata de o lunga campanie
diplomatica a Israelului, menita sa convinga Franta sa nu vanda
tehnologie nucleara Bagdadului. Cand mijloacele diplomatice au esuat,
agentii Mossad au aruncat in aer componente care urmau sa fie
transportate in Irak, aflate intr-un depozit din Franta.

Surse din ministerul israelian al Apararii cred ca Iranul nu poate
produce o bomba atomica mai devreme de 2008.

Si mai este un factor important in joc: nu este un secret (desi nu s-
a confirmat oficial) ca Israelul detine un puternic arsenal nuclear,
iar Iranul stie ca risca sa fie distrus daca va dezgropa securea
razboiului.

http://www.averea.ro/display.php?data=2005-08-13&id=5747
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

ARMATA ISRAELIANA...[TZAHAL]

Mesaj Scris de Admin la data de 06.08.11 11:30

Femeile din Tzahal

O pauză, între două ore de antrenament special, a militarilor cu cosițe din armata israeliană. Este vorba de femeile care au optat pentru cursul intensiv destinat instructorilor pentru soldații din arma infanterie. Locul desfășurării acestora? În sudul Israelului.
Realizatorul fotografiei, Shay Wagner, din structura de relații publice a IDF/Forța Defensivă Israeliană, ne furnizează și informația că, după absolvirea cursului, aceste codane, cu surâsuri inconfudabile, vor instrui recruții cum să folosească diferite tactici utile în câmpul de luptă, cum să tragă precis cu armamentul individual și cum să conducă blindatele Tzahalului – armata neînvinsă a statului israelian.

Fotografia a devenit liberă la publicare pe 3 august. Asta înseamnă că, în momentul de față, domnițele din imagine fac deja instrucție…la cataramă, cu subordonații.
Asta da, discriminare pozitivă!

Nota bene: Tinere, temeinic motivate, crescute în ideea datoriei față de țară și a spiritului de corp tipic armatei, luptătoarele din Tzahal au un farmec natural, incontestabil, precum cel dovedit și în imaginile postate mai jos.

=====

Israelul își promovează imaginea cu femei-soldat în bikini
http://www.gandul.info/israelul-isi-promoveaza-imaginea-femei-soldat-bikini.html?3938;833799„Bombele în bikini” – femei-soldat în costume de baie – sunt arma prin care Israelul a trecut la ofensivă pentru a câștiga cât mai mulți turiști din SUA, după ce sezonul turistic de anul trecut a fost compromis de războiul din Liban. O fostă Miss Israel, în prezent instructor în armată, plus alte trei colege au fost „înrolate” de Consulatul Israelului la New York și trimise pe un câmp de luptă mai neobișnuit... în fața camerelor de fotografiat ale revistei Maxim. Fără să poarte vreo armă, dar prezentate în revistă drept capabile să dezmembreze și să reasambleze o armă automată Uzi în câteva secunde, misiunea fetelor e aceea de a atrage cât mai mulți vizitatori americani în Israel.
Ele trebuie să abată privirile potențialilor turiști de la grozăviile din teritoriile palestiniene prezentate seară de seară la televizor și să-i convingă că Israelul e o destinație de vacanță ideală. Ținta campaniei de imagine se suprapune cititorilor fideli ai revistei (bărbați între 18 și 35 de ani) „care nu au niciun fel de sentimente față de Israel, pro sau contra (în privința conflictului dintre israelieni și palestinieni – n.r.)”, a declarat pentru Associated Press un consultant media al Consulatului Israelului din New York. Oficial, misiunea diplomatică nu a plătit nimic pentru campania de imagine, oferind doar „asistență tehnică” revistei. Oricum, presa israeliană apreciază deja că a fost „o afacere bună”, pentru că fotografiile au născut multe controverse, așadar publicitate gratuită. Fetele au atras atenția și într-un alt mod asupra Israelului, atât prin ipostazele provocatoare pozate în diferite părți din Tel Aviv, cât și din scurtele prezentări incitante despre viața lor.

De pildă, cum să nu fie stârnită fantezia americanilor când una dintre „bomble în bikini” spune că a lucrat în serviciile de informații militare, având misiuni atât de secrete, încât nu poate face nicio referire la ele? În Israel, demersul publicitar a fost critcat de politicieni, cea mai vehementă fiind laburista Colette Avital, fostă consul la New York în anii 1990. „Știu că avem o problemă de imagine și sunt în favoarea soluțiilor creative, dar sunt o grămadă de lucruri frumoase și interesante de care ne putem folosi, nu să arătăm femei pe jumătate dezbrăcate într-o asemena revistă”, crede dna Avital, originară din România.
Ea consideră că „imaginea Israelului a fost pătată de scandaluri sexuale implicându-i pe înalți oficiali” (fostul președinte Moshe Katzav e cercetat pentru mai multe plângeri de hărțuire sexuală din partea unor colaboratoare – n.r.), așadar un mesaj de promovare a turismului cu conotații sexuale nu ar fi cel mai adecvat. În schimb, ministrul israelian al Turismului, deși a dat asigurări că din cele 11 milioane USD alocate anul acesta pentru promovarea a Israelului în SUA niciun cent nu a fost cheltuit cu imaginile din Maxim, consideră că abordarea revistei nu are de ce să dăuneze campaniei oficiale.
Cu cât mai mulți dintre cei 2,5 milioane de cititori americani ai revistei vor invada plajele, terasele și discotecile Israelului, cu atât va fi un an mai profitabil pentru industria turistică din Israel, crede ministul Yitzhak Aharonovich. În schimb, israelienii mai conservatori nu sunt deloc de acord cu imaginea construită femeilor-soldat în Maxim, fosta Miss Israel apărând deasupra titlului „Bucată din Orientul Mijlociu”. Revista a folosit un joc de cuvinte bazat pe paronimia dintre „piece” (bucată) și „peace” (pace), înlocuind sintagma „Peace in the Mideast”, adesea invocată de politicieni și jurnaliști, cu „Piece in the Mideast”.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 06.08.11 11:52, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: ARMATA ISRAELIANA...[TZAHAL]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 4 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum