DIASPORA EVREIASCA

Pagina 1 din 5 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 20.10.15 18:56

Imigrația evreiasca atinge cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 24.07.15 9:12

Evreii din Belgia s-au revoltat impotriva unei conferinte despre suferintele prizonierilor palestinieni

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 23.07.15 16:42

http://www.frontpress.ro/2008/09/cel-mai-mare-centru-comunitar-evreiesc-va-fi-construit-in-ucraina.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 23.07.15 16:24

Una dintre cele mai mari scoli evreiesti din Europa va fi deschisa in Viena

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 16.07.15 19:45

https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/02/17/reprezentari-ale-evreilor-in-evul-mediu/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 15.07.15 18:23

https://racoltapetru6.wordpress.com/2015/01/29/de-ce-sunt-evreii-atat-de-puternici/
De ce sunt evreii atât de puternici?
Există doar 14 milioane de evrei în lume:  șapte milioane în cele două Americi, cinci milioane în Asia, două milioane în Europa și 100.000 în Africa. Pentru fiecare evreu din lume, există 100 de musulmani. Cu toate acestea, evreii sunt de o sută de ori mai puternici decât toți musulmanii la un loc. V-ați întrebat vreodată de ce?
Iisus din Nazareth a fost evreu. Albert Einstein, cel mai influent om de știință din toate timpurile, desemnat de revista TIME „Omul Secolului”, a fost evreu. Sigmund Freud – sinele, eul, supraeul – părintele psihanalizei, a fost evreu. La fel și Karl Marx, Paul Samuelson și Milton Friedman.
Iată câțiva alți evrei a căror activitate intelectuală a îmbogățit întreaga omenire:
Benjamin Rubin a dat lumii acul pentru vaccinuri. Jonas Salk a creat primul vaccin anti-polio. Alert Sabin a dezvoltat vaccinul anti-polio live îmbunătățit. Gertrude Elion ne-a dat un medicament împotriva leucemiei. Baruch Blumberg a creat vaccinul împotriva hepatitei. Paul Ehrlich a descoperit un tratament pentru sifilis (boală cu transmitere sexuală). Elie Metchnikoff a câștigat Premiul Nobel în domeniul bolilor contagioase. Bernard Katz a câștigat Premiul Nobel pentru descoperiri în domeniul transmisiei neuromusculare. Andrew Schally a câștigat un Nobel în endocrinologie (boli ale sistemului endocrin; diabet, hipertirodoism). Aaron Beck a pus bazele Terapiei Cognitive (psihoterapia pentru boli nervoase, depresie și fobii). Gregory Pincus a dezvoltat prima pilulă contraceptivă orală. George Wald a câștigat un Nobel pentru progrese în cercetarea ochiului uman. Stanley Cohen a câștigat Nobelul pentru activitatea în embriologie (studiul embrionilor și al dezvoltării lor). Willem Kolff a inventat aparatul de dializă.
În ultimii 105 ani, 14 milioane de evrei au câștigat 180 de premii Nobel, în timp ce doar trei premii Nobel au fost câștigate de musulmani (cu excepția celor pentru Pace).
De ce sunt evreii atât de puternici?
Stanley Mezor a inventat primul chip de micro-procesor. Leo Szilard a dezvoltat primul reactor nuclear în lanț. Peter Schultz, cablul de fibră optică; Charles Adler, semaforul; Benno Strauss, oțelul; Isador Kisee, filmele cu sonor; Emile Berliner, microfonul pentru telefon și Charles Ginsburg, înregistrarea video pe casetă.
Între finaliștii faimoși în întreaga lume ce fac parte din această religie se numără Ralph Lauren (Polo), Levis Strauss (Levi’s Jeans), Howard Scultz (Starbuck’s), Sergey Brin (Google), Michael Dell (Dell Computers), Larry Ellison (Oracle), Donna Karan (DKNY), Irv Robbins (BASKINS & Robbins) și Bill Rosenberg (Dunkin Donuts).
Richard Levin, președintele Universității Yale, este evreu. La fel și Henry Kissinger (secretar de stat american), Alan Greenspan (președinte al Rezervei Federale în mandatele lui Reagan, Bush, Clinton și Bush), Joseph Lieberman, Madeleine Albright (secretar de stat american), Maxim Litvinov (ministru de externe al URSS), David Marshal (primul prim-ministru al Singapore), Issac Issacs (guvernator-general al Australiei), Benjamin Disraeli (om de stat britanic și scriitor), Yevgeny Primakov (prim-ministru rus), Jorge Sampaio (președintele Portugaliei), Herb Gray (vice prim-ministru al Canadei), Pierre Mendes (prim-ministru al Franței), Michael Howard (ministru de interne al Marii Britanii), Bruno Kreisky (cancelar al Austriei) și Robert Rubin (fost secretar al trezoreriei al SUA).
În mass-media, printre evreii renumiți se numără:
Wolf Blitzer (CNN), Barbara Walters (ABC News(, Eugene Meyer (Washington Post), Henry Grunwald (redactor șef al Time), Katherine Graham (director al The Washington Post), Joseph Lelyyeld (redactor executiv, The New York Times) și Max Frankel (New York Times).
Cunoașteți numele celui mai prolific filantrop din istoria omenirii?
Este George Soros, evreu, care a donat până acum suma colosală de 4 miliarde USD, majoritatea pentru cercetători și universități din întreaga lume, și… „unul dintre cei care au declanșat criza mondială”…
Al doilea după George Soros este Walter Annenberg, un alt evreu, care a construit o sută de biblioteci, donând o sumă estimată la 2 miliarde USD.
La Jocurile Olimpice, Mark Spitz a stabilit un record, câștigând șapte medalii de aur. Lenny Kraycelburg a câștigat medalia olimpică de aur de trei ori. Spitz, Krayzelburg și Boris Becker sunt cu toții evrei.
Actori. Știați că Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Ben Kingsley, Kirk Douglas, William Shatner, Jerry Lewis și Peter Falk sunt cu toții evrei? De fapt, Hollywod-ul însuși a fost fondat de un evreu.
Dintre directori și producători, Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaron Spielling (Beverly Hills 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1/2/3), Michael Man (Starsky and Houtch), Milos Forman (Zbor deasupra unui cuib de cuci), Douglas Fairbanks (Hoțul din Bagdad) și Ivan Reitman (Ghostbusters) sunt tot evrei.
Cu siguranță, Washingtonul este principala capitală a lumii, iar la Washington, organizația de lobby care contează este American Israel Public Affairs Committee, sau AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian). Washingtonul știe că dacă premierul Ehud Olmert ar descoperi că Pământul este plat, AIPAC ar reuși să convingă Congresul american să adopte o rezoluție prin care să-l felicite pe Olmert pentru descoperire.
William James Sidis, cu un IQ de 250-300, este cel mai inteligent om din toate timpurile. Ghici cărei religii îi aparține?
Așadar, de ce sunt evreii atât de puternici? Răspuns: educația.
De ce sunt musulmanii atât de neputincioși?
Se estimează că sunt 1.476.233.470 de musulmani pe suprafața pământului: un miliard în Asia, 400 de milioane în Africa, 44 de milioane în Europa și 6 milioane în cele două Americi. A cincea parte din populația lumii este musulmană. La fiecare hindus există doi musulmani. La fiecare buddhist există doi musulmani. La fiecare evreu există o sută de musulmani. V-ați întrebat vreodată de ce sunt musulmanii așa lipsiți de putere?
Iată de ce: există 57 de state membre ale Organizației Conferinței Islamice (OIC), și toate la un loc au în jur de 500 de universități, adică o universitate la fiecare trei milioane de musulmani. SUA are 5.758 de universități. India are 8.407.
În 2004, Universitatea Shanghai Jiao Tong a publicat un „Clasament Academic al Universităților din Lume”, și, surprinzător, nici măcar una singură din statele musulmane nu era în top 500.
Conform datelor strânse de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), rata alfabetizării în lumea creștină este de aproape 90 la sută, iar 15 țări majoritar creștine au o rată a alfabetizării de 100 la sută. Spre deosebire de ele, un stat majoritar musulman are o rată medie a alfabetizării de aproape 40 la sută, și nu există nicio țară majoritar musulmană cu o rată a alfabetizării de 100 la sută. Cam 98 la sută din „alfabetizații” din lumea creștină au terminat școala primară, față de sub 50 la sută din „alfabetizații” lumii musulmane. Aprox. 40 la sută din „alfabetizații” lumii creștine au absolvit o universitate, în timp ce doar doi la sută din cei ai lumii musulmane au studii superioare.
Țările majoritar musulmane au 230 de oameni de știință la un milion de musulmani. SUA are 4.000 de oameni de știință la un milion de locuitori, iar Japonia 5.000. În întreaga lume arabă, numărul total de cercetători angajați full-time este de 25.000, și există doar 50 de tehnicieni la un milion de arabi (în lumea creștină există până la 1.000 de tehnicieni la un milion). Mai mult, lumea musulmană cheltuie 0,2 la sută din PIB pe cercetare și dezvoltare, spre deosebire de cinci la sută din PIB în lumea creștină.
Concluzie: lumea musulmană nu are capacitatea de a genera cunoaștere. Numărul de ziare cotidiene la mia de locuitori și numărul de cărți pe un milion de locuitori sunt doi indicatori ai măsurii în care cunoașterea este difuzată în societate. În Pakistan există 23 de cotidiene la mia de locuitori; în Singapore rata este de 360. În Marea Britanie numărul de cărți pe un milion de locuitori este de 2.000, în timp ce în Egipt este de 20.
Concluzie: lumea musulmană nu poate difuza cunoștințe. Exporturile de înaltă tehnologie ca procent din exporturile totale reprezintă un important indicator al aplicării cunoștințelor. Exporturile de înaltă tehnologie ale Pakistanului ca procent din exporturile totale reprezintă unu la sută. În cazul Arabiei Saudite, el este de 0,3 la sută; Kuweit, Maroc și Algeria sunt toate la 0,3 la sută, în timp ce Singapore a ajuns la 58 la sută.
Concluzie: lumea musulmană nu poate aplica cunoștințele. De ce sunt musulmanii lipsiți de putere? Pentru că nu produc cunoștințe.
De ce sunt musulmanii lipsiți de putere? Pentru că nu difuzează cunoștințe.
De ce sunt musulmanii lipsiți de putere? Pentru că nu aplică cunoștințele.
Iar viitorul aparține societăților bazate pe cunoaștere.
Un fapt interesant: PIB-ul total al celor 57 de membre OIC este de 2 trilioane USD. America singură produce bunuri și servicii în valoare de 12 trilioane USD. China de 8 trilioane, Japonia de 3,8 trilioane, iar Germania de 2,4 trilioane (pe baza parității puterii de cumpărare). Statele bogate în petrol – Arabia Saudită, EAU, Kuweit și Qatar produc în total bunuri și servicii (majoritatea petroliere) de 500 de miliarde USD; Spania singură produce bunuri și servicii în valoare de peste un trilion, Polonia catolică de 489 miliarde, iar Thailanda buddhistă de 545 miliarde. (PIB-ul țărilor musulmane, ca procent din cel mondial, este în scădere rapidă).
Așadar, de ce sunt musulmanii lipsiți de putere? Răspuns: lipsa educației!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 09.07.15 19:02

Una dintre nevestele Profetului Mahomed era… evreică!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 30.06.15 10:15

http://cultural.bzi.ro/arheologii-rusi-au-descoperit-capitala-khazarului-31515
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 29.08.14 21:09

Stiati că termenul de diaspora a vizat inițial strict poporul evreu
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 02.08.14 8:33

POVESTI ADEVARATE 
Prima poveste La inceputul celui de-al doilea razboi mondial, cand soarta evreilor din Europa era pecetluita, dar inca mai existau cai de salvare, cateva sute de evrei instariti au cumparat un vapor in scopul de a-si duce familiile in America. Dar aveau nevoie de viza, asa ca s-au adresat ambasadorului SUA de la Londra. In fond nu prezenta nici un obstacol obtinerea vizei, dar el a refuzat. Acei oameni curajosi, determinati sa-si salveze familiile, au plecat la drum pe ocean fara aprobarile necesare. Cand ambasadorul SUA a aflat, s-a grabit sa instiinteze guvernul american ca se apropie de tarmul tarii o nava cu emigranti ilegali. Evreii care reusisera sa scape din pericolele razboiului, s-au trezit la capatul drumului in imposibilitatea de a cobora pe tarm. Lipsiti de noroc au trebuit sa se reantoarca in Europa devastata de razboi unde au fost arestati si arsi in lagarele de exterminare. Cand s-a aflat aceasta, rabinul Londrei s-a dus la ambasadorul SUA in Londra si i-a spus: -Stimate domn ambasador, faptele tale sunt nedemne nu numai functiei pe care o ai, ci si ca om. De acum inainte, din cauza ca din vina ta s-a petrecut aceasta crima, tu si toti urmasii tai sunt blestemati ! Ambasadorul se numea Joseph Patrick Kennedy, iar despre blestemul familiei Kennedy cred ca toata lumea a auzit. 
 
A doua poveste Tot la inceputul celui de-al doilea razboi mondial cand oamenii au inteles soarta evreilor, in Lituania ambasadorul Japoniei era un om integru care nu admitea crimele nazistilor si a avut grija de evreii din Europa acordandu-le viza de intarre in Japonia de unde puteau pleca oriunde doreau. Astfel a salvat  doua mii de evrei. Cand au aflat nazistii, au ordonat Japoniei care le era aliata, sa il destituie pe ambasadorul nedisciplinat. Pana la termenul de parasire a functiei mai erau doua saptamani, timp in care s-a lucrat zi si noapte la editarea vizelor, ba chiar au fost luate si ajutoare echipe suplimentare de lucru, astfel ca au salvat inca multi evrei. Aceasta era o fapta de mare curaj. Inainte de plecarea ambasadorului a venit o delegatie de la Templul din Vilnius pentru a-i multumi. "Pentru faptele tale de bine pentru poporul evreu, vei fi pomenit vesnic si noi ne vom ruga ca Cel de Sus sa te binecuvanteze si sa-ti rasplateasca tie si urmasilor tai" Bunul ambasador s-a intors in Japonia si spre surprinderea lui nu a fost pedepsit, ci doar concediat si pensia anulata. Pentru a-si ocroti familia a deschis un mic atelier de reparatii masini. Acest atelier se numea Mitzubishi. 
 
A treia poveste In centrul orasului Kiev din Ukraina, se inalta statuia in memoria conducatorului national atotputernic Bogdan Hmelnitchi (Khmelnytsky). Este infatisat calare pe calul sau frumos, cu mana dreapta tinand sceptrul, simbol al puterii invincibile a Ukrainei. Hmelnitchi (1595-1657 fost hatman lituanian polonez crestinat si aliat cu cazacii) este mandria ukrainilor si toti vizitatorii se minuneaza de frumusetea statuii marelui conducator. Dar putin stiu ca el era antisemit salbatic, care are la activ multe pogromuri si incendieri de asezari pasnice de evrei nevinovati. Nu au fost crutati nici copiii nici femeile. Acestea sunt dovedite istoric. Multa cruzime si amar. Bogdan Hmelnitchi cel blestemat pe pamantul Ukrainei, dar intr-una dintre asezarile in care mercenarii lui cazaci au dezlantuit  focurile iadului, au omorat, au siluit, au jefuit, au fost stransi tineri si tinere in sinagoga asezarii si i-au dat foc cu oamenii inauntru. Din asezare a ramas numai numele. Bogdan a murit din accident cerebral, a fost inmormantat in Subotiv, in biserica ancestrala alaturi de fiul sau Tymish. Bogdan a avut numai un fiu, fara alti urmasi.  Un nobil polonez cucereste Subotiv si ordona deshumarea si dezonorarea lui Bogdan si a fiului sau Tymish, asa ca nu au ramas urmele lor pamantesti nicaieri.  Dar dupa sute de ani a venit si pedeapsa  adevarata, caci asezarea se numea Cernobil, iar centrala atomica nr 4 a fost construita exact pe locul fostului templu.

DE  LA  ELIAHU  GAL
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 04.04.14 18:45

http://www.gandul.info/stiri/cinci-israelieni-si-un-apropiat-al-lui-gigi-becali-judecati-intr-un-dosar-de-santaj-si-talharie-cum-isi-obligau-victimele-sa-le-dea-bani-12395353
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 06.03.14 10:41

http://adevarul.ro/international/europa/israel-delta-1_53171b070d133766a8a0eeb4/index.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 08.02.14 16:12

Președintele iranian Hassan Rouhani sprijină unicul spital evreiesc din țară
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 14.09.13 10:50

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013091390958/Economic-financiar/Casa-lui-Beny-Steinmetz-unul-dintre-actionarii-la-Gabriel-Resources-perchezitionata-de-politia-din-Geneva.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 30.07.13 18:43

[*]Sionism „à la française”… de ultrastânga de Rodica Grindea
Faceți cunoștință: Marc Lefèvre a fost ani de-a rândul purtătorul de cuvânt al mișcării de extremă stângă „La Paix maintenant” din Franța, care se revendică drept fermă susținătoare a organizației israeliene „Shalom ahshav”, de orientare similară.… (24-7-2013 – Polemica)
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Mintea lui Erdogan a luat-o cu sorcova ?!?

Mesaj Scris de Nemo la data de 02.07.13 18:47

"Diaspora evreiască a orchestrat manifestațiile din Turcia"


http://www.cotidianul.ro/diaspora-evreiasca-a-orchestrat-manifestatiile-din-turcia-217136/
avatar
Nemo

Numarul mesajelor : 103
Data de inscriere : 08/01/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 08.05.13 21:35

Ce s-a discutat la Congresul Evreiesc Mondial
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 27.02.13 9:22

De la cel mai bogat oligarh rus pana la primarul New York-ului, de la fondatorii Google pana la seful Microsoft, toti au ceva in comun, in afara de averea imensa: sunt evrei.


Iata un top al celor mai bogati evrei din lume.

Larry Ellison (39.5 miliarde de dolari)


Lawrence Ellison nu si-a terminat niciodata studiile. La 20 de ani, a decis sa se mute in California, unde s-a angajat la o companie care l-a pus in fata unei oportunitati pe care nu putea s-o rateze: crearea unei baze de date pentru CIA.

Titlul proiectului avea sa devina numele companiei pe care o infiinteaza: Oracle, gigantul software de mai tarziu.

Acum, Oracle are 200 de angajati in Israel. Totusi, Ellison a vizitat Israelul pentru prima oara abia in 2007.Sergey Brin (19.8 miliarde de dolari)Familia Brin s-a mutat in America, atunci cand Sergey avea doar sase ani. Tatal sau isi dorea o educatie aleasa pentru micul Sergey, iar Uniunea Sovietica i-ar fi negat aceasta sansa, devreme ce era evreu.

Mai tarziu, Sergey avea sa ajunga la Stanford, acolo unde il intalneste pe Larry Page, cu care incepe un mic proiect, acum un mare gigant de cautare: Google.

Google are birouri atat in Haifa cat si in Tel Aviv.

Larry Page ( 19.8 miliarde de dolari)La fel ca si in cazul lui Brin, si parintii lui Larry Page, amandoi profesori de informatica, au crezut in educatie.

Desi bunicii din partea mamei au fost evrei, printre primii locuitori ai orasului Arad din Negev, Larry Page nu a fost crescut in spiritul evreiesc si nu a avut nici macar bar mitzvah.

Totusi, l-a insotit de cateva ori pe Brin, in vizitele sale in Israel.

Michael Bloomberg (18.1 miliarde de dolari)Bloomberg se afla acum la al treilea mandat ca primar al New York-ului.

S-a nascut in Boston, dintr-o familie cu radacini rusesti. Mai tarziu avea sa ajunga partener la o importanta institutie financiara de pe Wall Street, de unde este concediat. Nu pleaca fara un cec de 10 milioane de dolari in buzunar, plati compensatorii.

Cu banii primiti isi fondeaza propria companie de stiri financiare.

Dupa ce castiga primaria "Marelui Mar", se retrage din fruntea companiei sale, in 2001.

Un filantrop dedicat, Bloomberg doneaza anual sute de milioane de dolari.

John Paulson (16 miliarde de dolari)A absolvit magna cum laudae Colegiul de Afaceri din New York si a terminat printre primii MBA-ul de la Harvard.

Paulson a facut cariera pe Wall Street, lucrand la Bear Stearns, inainte sa-si infiinteze propriul fond de hedging.

A raportat profituri de miliarde de dolari, in plina criza.Mikhail Fridman (15.1 miliarde de dolari)Fridman este unul dintre cei mai bogati oameni ai Rusiei. Nascut intr-un oras ucrainean, a absolvit Institutul de Otel din Moscova.

Este fondatorul Alfa Group, un holding cu activitati in sectorul bancar (Alpha Bank), constructii, petrol si telecom.

Are legaturi puternice cu Kremlinul, dupa ce un fost subordonat devine consultantul personal al lui Putin.

Michael Dell (14.6 miliarde de dolari)La fel ca Larry Ellison, Michael Dell a renuntat la studii, pentru a crea una dintre cele mai valoroase companii din lume.

Recunoscand avantajul vanzarii directe, Dell infiinteaza o companie care vinde PC-ul direct catre utilizatori, fara intermedierea retailerilor.

In numai opt ani de la lansarea companiei, devine unul dintre cei mai bogati americani.

Steven Ballmer (14.5 miliarde de dolari)CEO-ul Microsoft s-a alaturat companiei in 1980, fiind angajatul cu numarul 24.

Ballmer se imprietenise cu Bill Gates la Harvard. Dupa ce Gates se lasa de scoala, Ballmer continua sa studieze si ajunge sa lucreze la Procter and Gamble.

In scurt timp, Bill Gates il convinge sa i se alature.

George Soros (14.5 miliarde de dolari)Nascut George Schwartz in Budapeste, Soros supravietuieste ocupatiei naziste a Ungariei, dupa ce tatal sau plateste un angajat al guvernului sa pozeze drept nasul sau si sa-i ascunda originile evreiesti.

Dupa razboi, pleaca in Anglia, unde termina Scoala de Economie din Londra.

In anii '50 se muta la New York, unde isi incepe cariera de speculator. In 1992, in timpul crizei valutare din Anglia, speculatiile ii aduc 1 miliard de dolari si titlul de "omul care a spart Bank of England".

Un activist al liberalismului, are un rol semnificativ in trecerea Ungariei de la sistemul comunist la capitalism.

Roman Abramovici (13.4 miliarde de dolari)Inainte de a deveni oligarh, Roman Abramovici, nascut in Lituania, a fost mecanic.

Avand conexiuni politice foarte puternice, atat in regimul Yeltsin cat si in cel al lui Putin, Abramovici reuseste sa-si cladeasca o avere impresionanta.

Detine clubul de fotbal Chelsea Londra dar si cel mai mare iaht din lume.In 2004, Abramovici primeste titlul de Filantropul evreu al anului, in Rusia.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 18.01.13 17:20

Originea evreilor din Europa: Controverse clarificate cu ajutorul geneticii

Evreii din Europa își au originea într-un amestec de ascendențe, dintre care multe provin de la triburile din Caucaz care s-au convertit la iudaism, potrivit unui studiu genetic, ale cărui rezultate au fost publicate joi. Acest studiu ar trebui, potrivit autorului său, să clarifice controversele despre originea evreilor europeni, care datează de peste două secole. Evreii de origine europeană, denumiți așkenazi, reprezintă aproximativ 90% din cei peste 13 milioane de evrei care trăiesc în prezent în lume.
Potrivit ipotezei renane, așkenazii sunt descendenții evreilor care au părăsit Palestina după cucerirea musulmană din anul 638 e.n.
Potrivit aceleiași ipoteze, ei s-au instalat mai întâi în sudul Europei, apoi, spre sfârșitul evului mediu, aproximativ 50.000 dintre ei s-au deplasat din provincia germană Renania spre Europa de Est.
Unii dintre cercetători consideră că această ipoteză este puțin probabilă, întrucât scenariul este imposibil de demonstrat în termeni demografici. O astfel de teorie ar presupune o explozie a populației evreilor din Europa orientală de la 50.000 de indivizi în secolul al XV-lea la aproximativ 8 milioane de persoane la începutul secolului al XX-lea.
Rata de natalitate ar fi fost astfel de 10 ori mai mare decât rata de natalitate a populațiilor locale non-evreiești. Și acest fapt ar fi trebuit să se producă în ciuda dificultăților economice, a bolilor, a războaielor și a pogromurilor care au devastat comunitățile evreiești. Încercând să clarifice lucrurile, autorii acestui studiu, publicat în revista britanică Genome Biology and Evolution, au comparat genomurile (genele care alcătuiesc patrimoniul genetic) a 1.287 de indivizi neînrudiți între ei, provenind din opt grupuri de populații evreiești, cu genomurile a 74 de persoane din afara comunității evreiești. Geneticianul Eran Elhaik, de la Școala de sănătate publică John Hopkins, din orașul american Baltimore, a analizat cu mare atenție datele obținute, în căutarea mutațiilor suferite în codul ADN asociate cu originea geografică a unui grup.
Acești indicatori au fost deja folosiți în trecut pentru a face lumină asupra originii bascilor și a pigmeilor din Africa australă.
În rândul evreilor din Europa, geneticianul a descoperit semnături ancestrale care indică foarte clar regiunea Caucaz și, într-o mai mică măsură, spre Orientul Mijlociu.
Aceste rezultate, spune Eran Elhaik, sprijină teoria rivală ipotezei renane, cunoscută sub numele de "ipoteza hazară".
Potrivit acestei teorii, evreii din Europa orientală descind din acei hazari - un amestec de clanuri turce care s-au instalat în Caucaz în primele secole ale erei noastre și, influențați de evreii din Palestina, s-au convertit la iudaism în secolul al VIII-lea.
Evreii hazari au construit un imperiu înfloritor, atrăgându-i pe evreii din Mesopotamia și din Imperiul Bizantin.
Ei au prosperat atât de mult, încât au început să se extindă și să înființeze colonii în regiunile unde se află astăzi Ungaria și în România, plantând astfel semințele unei diaspore vaste.
Însă imperiul hazar s-a prăbușit în secolul al XIII-lea, atacat de mongoli și slăbit de epidemiile de ciumă neagră. Evreii hazari au fugit spre vest, instalându-se în regatul polonez și în Ungaria, unde compe­tențele lor din finanțe, economie și politică au fost foarte apreciate. Potrivit ipotezei hazare, ei s-au răspândit apoi în Europa centrală și în cea occidentală.
"Am ajuns la concluzia că genomul evreilor din Europa este un mozaic al unor populații străvechi, inclusiv hazarii iudaizați, evrei greco-romani, evrei din Mesopotamia și din Palestina", a adeclarat Eran Elhaik.
"Structura populației lor a fost formată în Caucaz și pe malurile Volgăi, cu rădăcini care se întindeau până în regiunea Canaan și pe malurile Iorda­nu­lui", a adăugat același gene­tician.
Eran Elhaik susține că istoria schițată în gene este sprijinită de descoperiri arheo­logice, de literatura evreiască ce descrie convertirea hazarilor la iudaism, dar și de limbă.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 10.08.12 8:58

Spania: fabrică de pălării salvată de la criză de evrei


De 127 de ani, fabrica de pălării Fernández y Roche din apropiere de Sevilla a reușit să supraviețuiască perioadelor dificile, chiar și în vremurile în care lumea nu mai purta pălării.

Astăzi, în pofida crizei care zguduie Spania, fabrica este mai înfloritoare ca oricând. Și aceasta datorită unei surse de venit mai puțin obișnuite - comenzi de mii de pălării negre, cumpărate în principal de evreii ultrareligioși ai sectei hasidice „Satmar" (Satu Mare) din Brooklyn, New York și din Ierusalim.

„Ne salvează de criză", a declarat pentru „New York Times" Miguel Garcia Gutierrez, directorul de producție al fabricii Roche, cunoscută oficial sub denumirea „Industrias Sombreras Espaniolas". „Avem o piață importantă în Spania pentru pălării tradiționale, dar, din cauza crizei, în ultimii trei ani, s-a redus cu aproximativ 30%. În schimb, am înregistrat o creștere a exporturilor de pălării pentru evreii ultrareligioși", a adăugat acesta.

Secta hasidică „Satmar" este una dintre cele mai numeroase grupări ultrareligioase, cu peste 150.000 de membri. Ei sunt descendenții credinicioșilor unui faimos rabin din Satu Mare (de-aici și numele sectei). Fabrica din Spania a început să furnizeze pălării pentru grupul din Brooklyn în 1980, după ce o întreprindere americană de profil s-a închis. Deși Roche produce și alte tipuri de pălării, dezvoltarea sa are la bază vânzările către evreii ultrareligioși. Roche produce anual 12.500 de pălării, cele mai multe fiind cumpărate de secta „Satmar", care devine tot mai numeroasă pe an ce trece.

Articol complet

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 30.07.12 10:24

HARTA EVREILOR: Câți mai sunt în lume și unde locuiesc Capital.ro

Iudaismul cunoaște o neașteptată revitalizare, conform unui raport care va fi publicat în revista The Economist.
Citeste mai mult pe Capital.ro


avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 26.06.12 18:48

Un cuplu regal evreiesc pe tronul Angliei?

Exista vreo sansă ca doi evrei să conducă de la Palatul Buckingham și
să descoperi că ei sunt regele și regina Angliei? Īndepărtată ai
spune. Unele fapte curioase, aflate în curs de dezvoltare, sugerează
însă că s-ar putea întâmpla. Cand Nunta Regala care-i unea pe Kate
Middleton și Prințul William a fost anunțată, detectivii de genealogii
s-au pus pe muncit. Pentru început, noutățile indicau că mama tinerei
Kate, Carole Goldsmith (numele de fată), era de origine evreiască.
Dacă Carole Goldsmith era evreică, atunci, în conformitate cu legea
evreiasca, fiica sa Kate Middleton va fi considerata evreica – și ar
putea deveni prima regina evreică (Consort) din Anglia. Dar vai,
anchetatorii care încă mai inclinau să creadă că a existat o
moștenire evreiască in neamul lui Kate au constatat că ultimele cinci
generații din familia ei s-au căsătorit în biserici .

Desigur, că asta nu exclude faptul că unii ar fi fost în secret evrei,
lucru care a fost valabil și în timpul Inchiziției pentru mulți evrei.
Alte surse suspectează încă descendența evreiască a Kate. Și, conform
spuselor unui Rabin ortodox sefard din Israel, ambii părinți ai mamei
lui Kate erau evrei. Deci, întrebarea daca Kate esta sau nu evreica
ramane deschisă în continuare.

Dar stai, că intriga se ingroasă. Ar putea Printesa Diana, mama lui
William, sa fi fost evreică? O sursă susține că mama Printesei Diana,
Frances Shand Kydd, a fost evreică – născută Ruth Frances Burke Roche,
o Rothschild.

Dacă, de fapt, este suficient ca Printesa Diana să fie certificată
evreică, atunci acest lucru este valabil și pentru fiul ei, William,
viitorul Rege al Angliei. O altă anchetă despre origini detaliază o
puternică conexiune davidică pentru Frances și descendenții ei .

Alte mici intrigante “probe” și speculații au fost descrise în
cotidianul londonez Daily Mail, care citează surse ce susțin că Diana
a fost concepută în timpul aventurii mamei sale cu evreul magnat
bancher Sir James Goldsmith (inițial Goldschmidt și nici o legătură
aparentă cu Carole Goldsmith) . Raportul spune că Frances se
înstrăinase de soțul ei, Earl Spencer (Vicontele Althorp), si a avut o
aventură cu Sir James Goldsmith tocmai în momentul în care Diana a
fost concepută. Consolidand cazul, un raport indică asemănările
izbitoare dintre Printesa Diana și ceilalți trei copii ai lui Sir
James Goldsmith: Zak, Ben si Jemima Goldsmith .

Dacă aceste vesti sunt adevărate, atunci Diana ar fi in intregime
evreică, cu o mamă evreică (Frances Ruth Burke Roche aka Rothschild)
și un tată evreu (Sir James Goldsmith). La rândul său William,
viitorul rege al Angliei, ar avea adânci rădăcini evreiești.

Comentariul meu: Nimic nou sub soare ar spune unii, altii ar căsca
ochii cat cepele iar cei mai multi ar spune si ce dacă. Chiar dacă la
prima vedere pare o bârfă demnă de coperta Cancan-ului, in realitate
lucrurile nu stau așa de simplu și au implicații politice mult mai
mari, ceea ce ne demonstrază, de parcă mai era nevoie, că nimic nu
este întâmplător și că fetele din ” popor” nu ajung datorită
providenței să fie neveste de prinți și viitoare regine. O lume
întreagă s-a holbat la nunta secolului fără să știe de fapt ce hram
poartă cu adevărat protagoniștii. Circ de lux pentru prostimea
însetată bârfe și avidă după ce nu poate avea. Preț de câteva ceasuri
lumea a uitat mizeria în care se scaldă iar fetele nemăritate s-au
putut visa în voie pășind spre altar la brațul prințului Harry,
neînsurat încă, că deh, in lumea democratică in care traim, basmul
Cenușăresei, tocmai a devenit o realitate, prin căsătoria Prințului
William cu Kate Middleton, “fata din popor” care l-a fermecat. Dar să
vedem cât de ” din popor ” este Kate, analizând pe rând evidențele, și
dacă ” cârcotașii ” au avut dreptate sau doar au vrut să fie rău
intenționați. Voi lua pe rand cuvintele bolduite din articol:

1. s-au căsătorit în biserici

În conformitate cu Actul de soluționare din 1701 , membrii familiei
regale sunt înlăturati de pe linia succesrală în cazul în care se
convertesc la catolicism sau se căsătoresc cu o romano-catolică. Actul
a fost pus în executare de mai multe ori. Printul Michael de Kent,
vărul reginei Elisabeta a II-a, și-a pierdut locul său în succesiune
atunci când s-a căsătorit cu baroneasa catolică Marie-Christine von
Reibnitz în 1978.

Nimic nu-l oprește însă pe Prințul William să-și ia o mireasă
musulmană, evreică, hindusă sau budistă. Principele însuși trebuie să
fie protestant în momentul aderării sale la tron pentru că regele
depune jurământul de apărător al credinței.

Desi s-au căsătorit in biserică si ” teoretic ” nu sunt evrei, Will si
Kate au avut parte de ceremonie nupțială si in Israel, organizatorii
acestei pseudo-nunți fiind un grup de isrelieni britanici din Israel.
La ceremonia stradală au participat mai mult de 200 de invitați.

La nunta lor, s-au practicat si ritualuri musulmane si evreiesti.

Au primit un cadou mai neobisnuit, un contract de căsătorie in stil
evreiesc ( Ketubah).

2. erau evrei

Trimisa de un Rabin ortodox (sefard) din Israel:

Este interesant de notat următoarele în arborele genealogic al lui
Kate Middleton, soția prințului William:

Mama lui Kate Middleton este Carol, fiica lui Ronald Goldsmith si
Harrison Dorothy (ambii evrei)

Părinții lui Dorothy Harrison sunt Robert Harrison și Elizabeth Temple
(ambii evrei), aceasta din urmă fiinun descendent al familiei Myers
( evrei englezi tradiționalisti din secolul 19)

În concluzie: Prințesa Kate este evreică pe linie maternă, și, în
consecință, viitorul rege al Angliei va fi un evreu în conformitate cu
Legea evreiască și tradiția.

3. O sursă

Sir James Goldsmith
TATĂL evreu al Printesei Diana

În cartea Tinei Brown, “Cronicile Dianei”, autoare susține că mama
Printesei Diana, Frances Shand Kydd, a avut o relatie de lunga durata
cu Sir James Goldsmith în timpul căsătoriei sale cu Earl Spencer. Ea
sugereaza ca Diana, care s-a născut în 1961, a fost copilul din
dragostea cu Goldsmith și nu fiica lui Spencer.

Răposatul James Goldsmith-un bancher evreu și editor-a fost văr cu
Rothschild-zii. James Goldsmith, bunicul lui Adolf Goldschmidt, a
venit la Londra ca un multi-milionar în 1895 și și-a schimbat numele
de familie din germanul Goldschmidt în englezul Goldsmith.

Goldschmidts, la fel ca vecinii lor și neamurile lor Rothschild , a
fost un prosper bancher negustor în Frankfurt , Germania, inca din
secolul al 16-lea. (Wikipedia). În 1773, Mayer Rothschild i-a invitat
pe Goldschmidt, (Goldsmith), Schiff, Oppenheimer, Warburg și alți opt
ambițioși oameni de afaceri evrei la magazinul lui Goldsmith. Împreună
au formulat un plan pe termen lung pentru a prelua controlul asupra
bogățiiilor lumii pentru multe generații. Au făcut un pact secret
pentru a aduce, prin banii și influența lor, în stare de faliment
națiunile lumii și de a crea o Noua Ordine Mondiala.

MAMA evreică a Printesei Diana

Oficial, Diana a fost fiica lui Edward John Spencer, al 8-lea Earl
Spencer, și Frances Shand Kydd … dar surse susțin că James Goldsmith a
avut o relatie pe termen lung cu Frances în perioada în care Diana a
fost concepută.

O poză in care asemanarea dintre Diana si Goldsmith este izbitoare
Nimeni nu contestă faptul că afacerea a avut loc “într-un moment când
Frances a fost profund nefericită în căsătoria ei cu Earl Spencer,
care ” bea foarte mult “și”se purta bestial cu ea “. Ea a divorțat de
el și s-a recăsătorit în 1969. Diana nu i-a semanat numai fizic lui
James Goldsmith “, dar, de asemenea, și în carisma și apetitul ei
sexual …”

Diana mama lui Frances Shand Kydd a fost evreu. Ea a fost născut Ruth
Frances Burke Roche.

Surorile si fratele Dianei pe linie Spencer


Nota mucenicul(n.m): Sarah Spencer a fost iubita printului Charles
inainte de casatoria acestuia cu Diana. Nu s-au casatorit deoarece
Sarah a mostenit patima bauturii de la tatal sau. La fel si Charles
Spencer. A fost un mare semn de intrebare pentru lumea occidentala,
in acele vremuri, cum de Diana a acceptat sa se casatoreasca cu un
barbat care fusese impreuna cu sora sa. Pentru mine personal ramane un
semn de intrebare in continuare, privit însă strict doar din punct de
vedere feminin și nu politic.

Frații vitregi EVREI ai Prințesei Diana

Diana are o izbitoare asemănare fizică cu copiii lui Sir James
Goldsmith – Zak Goldsmith, Ben Goldsmith si Jemima Goldsmith. Ei sunt
doar pe jumătate frați și soră cu Diana.

Urmând protocolul de încrucișare al Rothschild-zilor de a păstra
întreaga puterea și bogăție în familie, pretinsul frate vitreg al
Dianei, Ben Goldsmith, s-a căsătorit cu Kate Rothschild in 2003.

Celălalt pretins frate pe jumătate al Prințesei Diana, Zac Goldsmith,
a divorțat de soția lui după ce a fost ales deputat britanic. El
trăiește in prezent cu Alice Rothschild. Acest tânăr
Rothschild-Goldsmith este, de asemenea, de așteptat să se
căsătorească.

n.m. Nu-i asa ca seamănă prea bine Lady Di cu Zac?Sora vitregă evreică a Prințesei Diana

Jemima Goldsmith a fost cea mai bună prietenă și confidentă a
Prințesei Diana. Jemima este genetic legată de familia Rothschild si
este acum si cumnată cu Rothschild ( Online Daily Mail, 10 mai 2010
).

Revista săptămânală pentru femei New Idea Australia, a creat furori în
Marea Britanie atunci când a publicat povestea despre Jemima și Diana
ca fiind surori. Revista a citat o sursă anonimă, care pretinde că
știa de “secretul sorei” de 40 de ani. Zvonurile despre relația cu
sora adevărată s-au răspândit in rândurile aristocrației britanice.

Știrile că atât Diana și Jemima au fost concepute cu fanfaronul magnat
Sir James Goldsmith a incendiat toată Australia și Marea Britanie.
Faptele arată că, în timpul căsătoriei nefericite a Dianei cu Charles,
ea nu a căutat alinare la – și nici nu i-a fost oferită consolare de
catre- familia Spencer. Ea a căutat consolare la familia ei surogat –
Goldsmiths.

Jemima Goldsmith s-a convertit la Islam cand s-a casatorit cu retrasul
jucător pachistanez de cricket Imam Khan in 1995. Jemima este
declarată a fi cea care a inspirat-o pe Diana să întrețină legături cu
bărbați musulmani.

FIUL evreu al Printesei Diana

Definiția inițială și actuală a unui evreu “născut evreu” este o
persoană a cărei mamă este evreică. Iudaismul este transmis prin
filiație matriarhală. Mama Prințului William, prințesa Diana, a avut o
mamă evreică (Frances Burke Roche Ruth) și a avut probabil un tată
evreu. Asta l-ar face pe William – evreu.

n.m. Chiar dacă Diana este fiica lui Spencer ea tot fiica unui evreu
este deoarece familia Spencer se inrudește cu Sir Winston Churchill,
care dupa cum putini însă știu, a fost evreu prin naștere, mason și
homosexul, mama sa fiind o evreica americană, Janny Jacobson, tatăl
sau schimbandu-și ulterior numele in Jerome. “ Familia Spencer este o
familie nobilă britanică coborâtă în linie masculină de la Henry
Spencer, un descendent al ramurii mai tinere a Stravechii Case Le
Despencer (decedat c. 1478), strămoșul pe linie masculină al Earls
din Sunderland , deveniți mai târziu Duci de Marlborough , și al
Earls Spencer-ilor. Alți membri proeminenți ai familiei îl includ pe
Winston Churchill (nepotul celui de-al 7-lea Duce de Marlborough )
și pe Diana, Printesa de Wales (fiica lui Earl Spencer al 8-lea ). “

Tora interzice unui bărbat evreu să se căsătorească cu o femeie dintre
neamuri. Dacă totuși o face, copiii lui proveniți de la acea femeie
nu vor fi considerați evrei. William s-a căsătorit cu Kate Middleton.
Asta înseamnă că copiii lor nu vor fi evrei? (Incă cu vârf și
îndesat-n.m)

Mireasa EVREICĂ a Prințului WilliamKate Middleton, eventual următoarea Regină a Angliei, se zvoneste ca
ar fi oarecum evreică. Vezi tu, numele de fată al mamei este
Goldsmith. Ce? N-am mai auzit acest nume undeva inainte????

Având numele de fată evreiesc “Goldsmith” este de ajuns pentru a
sugera faptul că Kate are origine evreiască, în ciuda efortului
mass-mediei de a-l ascunde.

Gary Goldsmith este unchiul lui Kate și fratele mai mic mamei sale
Carole. El este un prosper dezvoltator imobiliar care a vandut firma
sa de recrutare Futures Computer pentru 275 milioane lire sterline în
2005.

Gary este descris drept gura-spartă, grosolan, hedonist și Playboy. A
fost filmat pe ascuns de reporterii sub acoperire ai News of the World
la imensa lui vilă de 5 mil. lire sterline amplasată pe insula
spaniolă a petrecerilor, Ibiza. Gary Goldsmith și-a numit vila “Maison
de Bang Bang”, care este un argou franțuzesc pentru House of Sex.

Păzit de agenții MI6, Prințul William și mireasa lui în devenire,
si-au petrecut vacanța si au făcut yachting la Casa de Bang Bang a lui
Gary, în 2006. Gary a făcut glume pe seama întâmpinării lui William cu
salutul “Oi, mă Fucker”. “Oi” este o expresie iudeo-idiș la fel ca și
“Oy vay”.

Reporterii sub acoperire ai News of the World au aflat că Goldsmith
îsi întreține oaspeții cu porno hardcore – achiziționate din Marea
Britanie – rulate pe masivul ecran de 52 de inch din vilă. De
asemenea, el le livrează marihuana, cocaină, ecstacy și curve și
oferă livrări door-to-door in stațiunea de la Ibiza și la Londra.
Goldsmith are o siglă GG cu inițialele sale tatuată pe bicepsi. Oare
crede cineva că William și Kate și-au petrecut timpul lor liber
ținâandu-se de mână și sorbind ceai englezesc în Casa pentru Bang Bang
a unchiului lor Gary?

Care este unchiul mai decăzut? Unchiul lui Kate, Gary sau unchiul lui
William, Andrew? Printul Andrew a fost recent expus în mass-media
deoarece:


◦este prieten cucondamnatul peofil evreu Jeffry Epstein, care i-a dat
Prințului 15000 de lire sterline pentru a-l ajuta să scape de plata
unora dintre datoriile masive ale șantajistei sale foste soții,
Fergie.
◦a fost implicat si fotografiat cu o prostituată copil
◦pentru legăturile sale cu fiul liderului libian Gadhafi
◦pentru că l-a gazduit pe fiul dictatorului tunisian recent demis
chiar inainte de caderea acestuia
Regina însăși a fost recent numită în răpirea a 10 copii aborigeni de
la o școală rezidențiale.

In concluzie: vedem cum regulile dinastiei Rothschild se respectă cu
strictețe, banii și puterea păstrându-se în familie cu orice preț. Pe
de altă parte sper că ați înțeles că fetele din popor ajung cu
adevărat prințese sau regine numai în povești sau telenovele. Sper că
ați mai înțeles că:

- zicala cu peștele de cap se împute nu e doar o vorbă în vânt iar
duhoarea pe care o emană acest fapt, chiar dacă este parfumată cu
Chanel, tot duhoare rămâne, ba chiar devine mai puturoasă pe măsură ce
timpul trece fără ca putregaiul să fie eliminat.

- oricum o întoarcem și o sucim ne lovim de evrei în posturile cele
mai importante, ei rămânând fideli țelurilor inițtiale, chiar dacă
si-au schimbat numele sau religia, vorba aceea ” lupul își schimbă
părul dar năravul ba”.

- că așchia nu sare departe de trunchi și că în spatele unor fețe
frumoase și carismatice (vezi Diana și William) se ascund secrete
urâte de familei și caractere găunoase.

- că este normal să avem o societate decăzută moral în așa hal încât
până și Sodoma și Gomora s-ar rușina cu ea. Un fapt perfect
inteligibil dacă stai și te gândești că cei care conduc destinele
lumii sunt așii depravării de orice fel.

- că nu putem spera că ciocoii noi ar pute fi mai buni decât cei
vechi, dat fiind faptul că încă din leagăn sunt educați la fel precum
părinții lor

si, cel mai important fapt, că IZBĂVIREA LUMII si a problemelor ei nu
va veni in nici un caz de la un conducător pământean, indiferent cum
se va numi el și de unde va proveni-pentru că toti sunt o apă și-un
pământ și frați cu dracul, ci numai și numai de la Fiul Ceresc, Iisus.
Nu există soluții lumești la problemele noastre ci doar iluzii și
amăgiri. Lăsați-le deoparte și rugați-va lui Dumnezeu să va deschidă
ochii, mintea și sufletul pentru că orb pe orb nu poate călăuzi fără a
risca să ajungă amândoi în groapă. Doar Unul ne poate călăuzi și salva
și EL nu este acel Mesia așteptat de evrei ci cel așteptat de
ortodocși. Lumea în care trăim este foarte amăgitoare și alunecoasă
iar oamenii pot fi cu ușurință înșelați. Din totdeauna lumea a fost
fascinată de bogătie, strălucire și opulență și a făcut din
reprezentanții acestora eroi si idoli, de urmat și adorat. Le- a fost
mai ușor oamenilor să se inchine la un vițel de aur care strălucea și
simboliza bogăția, căci Dumnezeu nu putea fi un coate-goale, decât să
urmeze un tânăr simplu și sărac pe din afară, dar uluitor de bogat în
interior. Cât de ușor îi va fi Antihristului să subjuge lumea,
avându-l in sine pe Satan-maestrul înșelăciunii și amăgirilor, când
lumea se lasă fermecată de o pereche regală, de o nuntă, de un Elvis
sau chiar de Lady Di? Câți vor rezista tentațiilor venite din partea
lui?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 23.05.12 10:22

(VIDEO) Concediată pentru că e prea sexy. Ce cred despre formele lui Lauren patronii evrei ultraortodocși
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 19.03.12 10:30

Atac armat în Franța: Doi copii, împușcați mortal în fața unei școli evreiești din Toulouse
Focuri de armă în fața unui colegiu evreiesc din Toulouse, în sud-vestul Franței. Un bilanț provizoriu al ministerului de Interne vorbește despre trei morți, dintre care doi copii, și o altă persoană rănită, probabil părintele unui elev, scrie Le Monde.

Colegiul "Ozar Hatorah" este situat în cartierul Jolimont, nord-est de Toulouse.

Autorul atacului a fugit pe scuter, potrivit martorilor oculari, sugerând o legătură cu autorul celor două atacuri asupra unor militari, care au avut loc săptămâna trecută la Toulouse și Montauban (sud-vest) și s-au soldat cu trei morți și un rănit.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: DIASPORA EVREIASCA

Mesaj Scris de Admin la data de 18.03.12 13:41

 • Înființarea Asociației Comunităților și Organizațiilor Evreiești din Europa Centrală și de Est. de Andrea Ghita
  Duminică, 11 martie, în Sala festivă Árpád a Casei Județene Hajdu-Bihar, din orașul Debrețin (Ungaria), a avut loc ceremonia semnării documentului de înființare a Asociației Comunităților și Organizațiilor Evreiești din Europa Centrală și de Est.… (10-3-2012 – Societate civila)
 • avatar
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 135929
  Data de inscriere : 15/12/2005

  Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

  Sus In jos

  Re: DIASPORA EVREIASCA

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


  Continut sponsorizat


  Sus In jos

  Pagina 1 din 5 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

  Sus


   
  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum