Pavarotti[v=]

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

In jos

Pavarotti[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 26.02.06 11:22

Rezumarea primului mesaj :

LUCIANO  PAVAROTTI-
Nu ai nevoie de creier ca sa asculti muzica.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 18.11.15 20:19, editata de 10 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Luciano Pavarotti și-a încheiat cariera pe Pământ

Mesaj Scris de Admin la data de 07.09.07 7:55

Luciano Pavarotti și-a încheiat cariera pe Pământ

Tenorul italian Luciano Pavarotti a murit, ieri dimineață, după ce starea sa de sănătate se agravase miercuri seară. Pavarotti, în vârstă de 71 de ani, fusese operat în iulie 2006 de cancer la pancreas și urma tratamente la o clinică din Modena.

Potrivit televiziunii italiene RAI, poliția a înconjurat vila artistului din Modena, imediat cu aflarea morții tenorului, și a format un cordon de securitate pentru a ordona mulțimea venită în număr mare să îi aducă un ultim omagiu. La data de 8 august, Pavarotti a fost spitalizat la Modena, din cauza unei „stări febrile“, iar la 25 august a fost externat și și-a continuat perioada de convalescență acasă. Intervenția chirurgicală pentru cancer pancreatic l-a forțat pe celebrul tenor să renunțe la turneul de rămasbun, care includea 40 de concerte în întreaga lume și care începuse în mai 2004. Ulterior, Luciano Pavarotti nu a mai fost văzut în public. Deși tenorul își exprimase dorința de a relua turneul la începutul anului 2007, acesta n-a mai reușit. La începutul verii, în cursul unei ceremonii muzicale organizate pe Insula Ischia, soția artistului anunța că acesta se simte bine și că pregătește un disc. Miercuri dimineață, Luciano Pavarotti exprima, într-un comunicat, „emoția“ pentru Premiul de „Excelență culturală“ care i-a fost decernat, în premieră. „Mă înclin, plin de emoție și gratitudine, în fața premiului care mi-a fost oferit, deoarece îmi permite să celebrez magia unei vieți petrecute în slujba artei“, spunea tenorul.

Luciano Pavarotti s-a născut la Modena, în nordul Italiei, la 12 octombrie 1935, fiind cunoscut drept unul dintre cei mai mari tenori ai timpurilor sale. În afară de muzica clasică, a abordat o varietate de genuri muzicale. Pavarotti și-a făcut debutul pe scenă în anul 1961 interpretând multe roluri celebre, printre care rolul din opera lui Donizetti, intitulată „La fille du regiment“, interpretat în 1972 la Metropolitan Opera din New York, unde a obținut un record de 17 bis-uri. A câștigat numeroase premii Grammy, discuri de aur și discuri de platină. De-a lungul timpului, tenorul a fost inițiatorul unor concerte anuale caritabile sub numele „Pavarotti and Friends“, în orașul său natal, Modena. Printre aceste concerte s-au numărat și cele dedicate victimelor din Bosnia, Guatemala, Kosovo și Irak. În 2001, Pavarotti a primit Medalia Nansen din partea Înaltului Comisariat pentru refugiați din cadrul ONU, pentru acțiunile sale caritabile. În 2004, a început turneul de adio, la vârsta de 69 de ani, însă operația la pancreas suferită anul trecut la New York i-a împiedicat planurile.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Ultimul interviu, Luciano Pavarotti

Mesaj Scris de Admin la data de 06.09.07 15:49

Ultimul interviu, Luciano Pavarotti

Revista rusă „Argumente și fapte” a republicat astăzi, în ediția electronică, ultimul interviu acordat de marele tenor Luciano Pavarotti. Pavarotti a răspuns sincer la întrebări, despre plecarea sa de pe scenă, secretele slăbirii și despre ocupațiile sale.

Interviul programat cu Pavarotti, prin intermediul managerului Terri Robson, s-a tot amânat. Motivul ține, evident, de starea precară a sănătății lui Pavarotti.

Într-un final managerul și-a cerut scuze “Îmi este frică, dar Luciano nu va putea anul acesta să se întâlnească cu dumneavostră. Nu poate primi pe nimeni. Însă, înțelegearea noastră este valabilă,. Vă rog să trimiteți întrebările și noi vă vom transmite răspunsurile”.

Deși revista nu precizează data acordării acestui interviu, se mentionează că tenorul se afla în recuperare, după ce a fost externat în luna august din spital. Pavarotti a răspuns sincer la întrebări, despre plecarea sa de pe scenă, secretele slăbirii și despre ocupațiile sale.Pot să-mi permit să fiu mai gras • Rep.: Este adevărat că periodic ține-ți un regim special pentru slăbit?

Luciano Pavarotti: Am o singură dietă. Trebuie să ai voință și să nu mănânci mâncare bună mai ales când îți dorești foarte mult să slăbești. Vrei să cinezi? Mai bine refuză această plăcere și te culcă flămând! Printre altele, eu am reuși de câteva ori să slăbesc dintr-o dată cu 30 de kg. Oricum nu am nevoie să fiu slab. Totuși sunt un cântăreț și nu un fotomodel.
 • Rep.: Există o teorie interesantă. Cu cât greutatea unui cântăreț de operă este mai mare cu atât este mai bună vocea lui. Pare a fi o teorie reală atâta timp cât mulți cântăreți de operă sunt supraponderali.

Luciano Pavarotti: Știți, am auzit și eu această teorie care spune că cu cât ești mai gras cu atât cânți mai bine. Acest lucru nu este adevărat. Cântăreții de operă nu sunt obligați să aibă grijă de siluetă așa cum o fac cei de muzică ușoară. Cântăreții de operă nu sar pe scenă, nu se filmează în reclamele de lenjerie intimă și nu participă la întreceri sportive. De aceea pot să-și permită să se îngrașe. Vocea nu are nicio treabă cu fizicul.
 • Rep.: Sunteți unul dintre cei mai de succes cântăreți. Vă mai amintiți valoarea primului onorariu?

Luciano Pavarotti: O să râdeți, dar îmi amintesc perfect. Deși au trecut atâția ani de atunci... În jur de doi dolari a fost recompensa primită pentru prestația mea. Oamenii, după război, nu erau bogați, plăteau puțin. Eu făceam bani încă de la 18 ani. Îi câștigam cântând la nunți. Interpretam cântece populare. Nu mă gândeam că am să devin cântăreț profesionist, era un hobby. Aveam de gând să lucrez ca profesor și într-un final mi-a reușit. Pe scena mare am ieșit la aproape de 30 ani, atunci când am înțeles că îmi place foarte mult să cânt.
 • Rep.: Ați fost nevoit să respectați vreo reguli pentru a păstra vocea?

Luciano Pavarotti: Sigur. Renunț la plimbările pe timp rece, nu mănânc înghețată și nu beau bere.
 • Rep.: Însă fumați...

Luciano Pavarotti: Da, dar încerc să reduc numărul țigărilor fumate. Trei țigări pe lună , asta este nu chiar atât de mult. Mai mult, nu încetez să-mi antrenez vocea. Pentru stabilitatea sonoră trebuie să cânt minim două arii în zi. Asta este tare, chiar și geamurile de la ferestre tremură. Însă am norocul de a nu avea vecini și nimeni nu bate cu teul în pod. Tatăl meu spunea “Antrenamentele nu trebuie întrerupte niciodată, altfel vocea va dispărea.” Tatăl meu a murit la 90 de ani și până în ultimul moment a avut vocea unui tenor extraordinar. Eu cred că el cânta mai bine decât mine, eu sunt departe de el și asta este adevărul curat.
 • Rep.: Anul acesta împliniți 72 de ani. Ați anunțat că vă retrageți de pe scenă prin organizarea unui turneu mondial. El nu s-a încheiat , l-ați întrerupt. După ce vă refaceți sănătatea, veți mai concerta?

Luciano Pavarotti: La început mă gândeam să ies la pensie cam la 60 de ani. Îmi tot spuneam: oare pot cânta după această vârstă? Cum voi arăta pe scenă, dacă în timpul concertului din mine va curge nisip? Acum primesc plăcere din concerte, vocea este încă puternică, oamenii vor să mă vadă. Ce-i drept nu mai pot să fac turnee lungi de doi ani, sănătatea nu-mi permite, dar câteodată voi cânta pentru plăcere personală. Însă acum am mai mult timp să stau cu familia și cu prietenii mei. Până la urmă e și asta un avantaj.Și eu am fost fluierat pe scenă! • Rep.: Ultima perioadă a fost dificilă pentru dumneavoastră, ați avut câteva operații complicate, ați fost nevoit să întrerupeți turneul mondial.

Luciano Pavarotti: Cu toții suntem în mâinele Domnului. Cu părere de rău spun căatunci când ești tânăr nu te gândești la sănătate, iar la bătrânețe trebuie să plătești pentru toate greșelile. Dar nu este nimic, eu sunt un băiat puternic, am avut de înfruntat probleme și mai mari. Imediat ce mă fac bine, voi ieși pe scenă. Deja îmi este dor.
 • Rep.: Ați avut parte de momente în viață când publicul v-a fluierat?

Luciano Pavarotti: Da. De două ori. Publicul este o ființă foarte fină. Imediat simte când pui tot sufletul în cântec și când nu. În acele momente cântam bine, dar puteam și mai bine. Publicul a simțit acest lucru. Nu este atât de groaznic, sunt lucruri și mai neplăcute. În viața unui om celebru tot timpul activitatea sa trebuie să fie însoțită de critică, altfel își va trăi viața plictisindu-se. Personal imi iubesc criticii și nu mă supăr pe ei.
 • Rep.: Pe perioada tratamentului în spital cu ce v-ați umplut timpul?

Luciano Pavarotti: Acordam mai multă atenție micuței mele fiice, atât cât puteam. Încercăm să nu ne despărțim, o iau în turnee de când era un prunc. Când plânge eu mă gândesc că peste 20 de ani va putea veni pe scenă în locul meu, are o voce superbă! Să ai un copil la o vârstă târzie este o senzație fenomenală. Nu pot să-mi revin din această bucurie. Nici nu vreau. Pe de altă parte este și un paradox. Am o nepoțică ce este mai mare decât fiica mea cea mai mică. În rest mă comport ca un pensionar italian obișnuit. Adică pierd timpul la cafea, cititul ziarelor și televizorul. Îmi place foarte mult să citesc romane polițiste, pot să stau în pat cu cartea toată noaptea și să nu închid un ochi. De obicei nu am timp pentru așa ceva. Și cea mai mare ocupație a mea este fotbalul. Sunt un fanatic suporter al echipei Juventus. Chiar revăd unele meciuri mai vechi acasă.
 • Rep.: Vă ascultați pripriile melodii când sunteți acasă?

Luciano Pavarotti: Doamne ferește. Să mă ascult pe mine, asta imi mai lipsea. Mai bine ascult Placido Domingo, jazz sau Beatles. E mai sănătos! Pentru muzica actuală am o atitudine mai complicată, însă eu iubesc să am diverse experimente,. Nu râdeți, o dată chiar am cântat rap.
 • Rep.: Ați spus că îl preferați pe Placido Domingo. Este drept că între tenorii de operă mondiali este o rivalitate ascunsă?

Luciano Pavarotti: Nu. Opera nu este o scenă pop, nu încercăm să atragem de partea noastră admiratorii pe care îi are alt cântăreț. Fiecare dintre noi are admiratorii săi. Înțeleg foarte bine că publicului i-ar place foarte mult să ne batem, dar asta nu se va întâmpla vreodată. De aceea eu concurez în viață numai cu mine însumi.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Tenorul italian Luciano Pavarotti a încetat din viață

Mesaj Scris de Admin la data de 06.09.07 10:24

Tenorul italian Luciano Pavarotti a încetat din viață
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Luciano Pavarotti a ieșit din spital

Mesaj Scris de Admin la data de 25.08.07 15:39

Luciano Pavarotti a ieșit din spital

Sâmbătă 25 august 2007, 14:06 Celebrul tenor italian Luciano Pavarotti a ieșit azi din spitalul din Modena, aflat în nordul Italiei. El fusese internat în data de 8 august pentru o "stare febrilă", potrivit reprezentanților policlinicii. Citește toată știrea continuare
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Luciano Pavarotti a fost internat în spital

Mesaj Scris de Admin la data de 09.08.07 13:07

Luciano Pavarotti a fost internat în spital
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Pavarotti, in forma

Mesaj Scris de Admin la data de 05.07.07 17:52

Pavarotti, in forma In timp ce presa internationala anunta ieri ca Luciano Pavarotti (71 de ani) este pe moarte, potrivit unui interviu acordat de fiica sa, Giuliana, revistei italiene "Diva e Donna", Terri Robson, managerul artistului, a declarat pentru BBC ca tenorul se simte bine si ca inregistreaza un nou album.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Luciano Pavarotti - pe patul de moarte

Mesaj Scris de Admin la data de 04.07.07 13:25

Luciano Pavarotti - pe patul de moarte
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Alexandra Coman, eleva lui Pavarotti

Mesaj Scris de Admin la data de 05.06.07 16:37

Alexandra Coman, eleva lui Pavarotti
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Pavarotti va fi premiat

Mesaj Scris de Admin la data de 02.12.06 21:31

Pavarotti va fi premiat Luciano Pavarotti, tenorul in varsta de 71 de ani, va primi saptamana viitoare Premiul Donizetti pentru interpretarea operei compozitorului italian in intreaga lume.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Pavarotti, marca inregistrata a italienilor

Mesaj Scris de Admin la data de 12.10.06 10:27

Pavarotti, marca inregistrata a italienilor
Luciano Pavarotti s-a nascut la data de 12 octombrie 1935 in Modena, Italia. Cel mai cunoscut cântaret din lume, nu doar in lumea operei, ci si din toate genurile muzicale, artistul a debutat in opera la data de 29 aprilie 1961, in rolul lui Rodolfo in La Boheme. Cinci ani mai târziu, aceeasi opera ii marcheaza debutul pe scena milaneza La Scala. Urmeaza apoi o serie de spectacole pe cele mai mari scene ale lumii, Royal Opera House si Metropolitan Opera. Este invitat tot mai des de televiziuni datorita audientei marite, câstiga discuri de platina si de aur si chiar un Premiu Grammy. Celebritatea lui Pavarotti s-a consolidat in momentul in care aria Nessun Dorma din opera Turandot a devenit cântecul FIFA World Cup 1990. Acesta a fost urmat de un succes rasunator de la finalul World Cup, un concert al celor trei mari tenori Placido Domingo, Jose Carreras si Luciano Pavarotti. In anii '90, Pavarotti a sustinut numeroase concerte in aer liber, adunând un public de peste 500.000 de persoane. Pavarotti este gazda anuala a spectacolului Pavarotti and Friends, concert in scopuri caritabile. El a fost prieten apropiat al Dianei, Printesa de Wales. Pavarotti a fost invitat sa cânte la funeraliile ei, dar a refuzat deoarece durerea l-a coplesit. La data de 12 decembrie 1998 tenorul italian a devenit primul cântaret de opera care a cântat intr-un spectacol alaturi de Vanessa Williams si Bono de la U2.
http://www.ultima-ora.ro/#Monden


Ultima editare efectuata de catre in 06.09.07 10:25, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Astazi, tenorul italian Luciano Pavarotti implineste 71 de a

Mesaj Scris de Admin la data de 12.10.06 8:28

Astazi, tenorul italian Luciano Pavarotti implineste 71 de ani. S-a nascut la Modena. A studiat pedagogia la Scuole delle Magistrale din Modena, unde a activat apoi timp de doi ani ca profesor la Scoala populara. Pentru a urma modelul tatalui sau de cantaret de cor, se decide sa-si cultive vocea. Din 1956 studiaza la Arrigo Pola, iar din 1958, la Ettore Campogalliani din Mantua. In 1961 atrage pentru prima data atentia la Festivalul International de la Reggio Emilia. Pavarotti a debutat in 1961 la opera din Reggio Emilia, in rolul lui Rudolf din opera "Boema". Dupa succesele repurtate in Italia, in 1962 obtine primul sau succes rasunator la Amsterdam, in rolul lui Edgardo din opera "Lucia di Lammermoor". Canta pe scena operelor din Viena, Hamburg si Zürich. In 1964, Pavarotti il inlocuieste pe Giuseppe di Stefano in "Boema". In 1966 debuteaza in "I Capuletti ed i Montecci" de Bellini pe scena Operei din Milano. Pavarotti este renumit nu numai pentru seriozitatea interpretarii artistice, ci si pentru inegalabila sa cordialitate. Printre cele mai bune interpretari ale sale se numara si rolul Nemorino din opera "Elixirul dragostei" de Donizzetti. S-a retras de pe scena in ziua in care a implinit 70 de ani. Ramane in istorie drept cantaretul care a reusit sa transforme opera in fenomen de masa.
http://www.jurnalul.ro/sectiunea_15/calendar.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Pavarotti[v=]

Mesaj Scris de Admin la data de 26.02.06 11:22

LUCIANO  PAVAROTTI-
Nu ai nevoie de creier ca sa asculti muzica.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 18.11.15 20:19, editata de 10 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Pavarotti[v=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 2 Înapoi  1, 2

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum