CULINARE[2=====]

Pagina 40 din 41 Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 02.12.09 7:31

Rezumarea primului mesaj :




Vinete la cuptor | O rețetă pe zi




Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.09.12 10:53, editata de 4 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 24.12.09 10:52

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 23.12.09 9:22

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de anita47 la data de 23.12.09 8:48

Termene de valabilitate

totii ne ghidam dupa termenele de valabilitate inscrise pe ambajele produselor pe care le consumam. Ce nu stiu multi e ca odata desfacute, termenele de garantie se schimba. Mai jos, sunt enumerate termenele de valabilitate ale principalelor produse pe care le consumam cu regularitate:


Termene de valabilitate pentru:
Amidon: 18 luni, indiferent daca e sau nu desfacut.

Bicarbonat de sodiu: nedesfacut: 18 luni. Desfacut: 6 luni.

Boia de ardei: 2 ani

Branza (solida): nedesfacuta: 6 luni, desfacuta: 3-4 saptamani. In congelator: 6 luni.

Cacao: nedesfacuta: perioada nelimitata. Desfacuta: 1 an

Cafea instant, la cutie: nedesfacuta: 12 luni. Desfacuta: 3 luni.

Cafea naturala, la cutie: nedesfacuta: 2 ani. Desfacuta: 2 saptamani, daca e refrigerata.

Condimente: 2-4 ani, indiferent daca sunt sau nu desfacute.

Dressinguri pentru salate: Nedesfacut: 10-12 luni. Desfacute: 3 luni (daca sunt refrigerate).

Faina: Nedesfacuta: pana la 12 luni. Desfacuta: 6-8 luni.

Gemuri, jeleuri si conserve nedesfacute: 1 an. desfacute: 6 luni, daca sunt refrigerate.

Iaurt: 1-2 saptamani. In congelator: 1-2 luni.

Miere: 1 an, indiferent daca e sau nu desfacuta.

Oua: 3-5 saptamani (in functie de conditiile de “recoltare”, curatare si pastrare).

Paste uscate cu ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1-2 luni

Paste uscate fara ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1 an

Peste gatit: 3-4 zile. In congelator: 4-6 luni

Peste: 1-2 zile. In congelator: 6 luni.

Praf de copt: nedesfacut: 6 luni. Desfacut: 3 luni.

Unt de arahide: nedesfacut: 6-9 luni. Desfacut: 2-3 luni.

Unt: In frigider: 1-3 luni. In congelator: 6-9 luni.

Zahar: nedesfacut: 2 ani. Zaharul nu se strica, insa isi poate schimba aroma.
avatar
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 22.12.09 15:33

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 22.12.09 9:48

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 21.12.09 8:12

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de anita47 la data de 20.12.09 9:14

SALATA VINETE



4 vinete mijlocii, 4 ardei rosii,1 capatina de usturoi, sare,piper,otet jumate de pahar, zahar , pahar, ulei



Vinetele se taie in cuburi nu mici si se firb in apa cu sare cca 5 minute

Ardeii se dau prin masina de tocat



Api totul se pune intr-o cratita inclusive usturoiul taiat marut, se sareaza pipereaza se adauga otetul in care s-a dizolvat zaharul

Oala se pune in cuptor si se lasa sa scada

Se maninca rece



SALATA DE FASOLICA LA CUPTOR

===============================

1 kg salofica verde , 2-5 rosii, 1 ceapa,4-5 catei de usturoi,4 linguri ulei,,patrunjel,sare,busuioc



Fasolea se firbe in apa cu sare, se strecoara , ciapa, usturoiul se toaca marunt si se cales 3-5 minute apoi se pune peste fasolea deja scursa, un vas se unge cu ulei se pune un strat de fasole unul de rosii( peste rosii se presara putin pesmet ca sa ia din umezeala ) si e deasupra patrunjel tocat si busuioc
Asta e tot
avatar
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 20.12.09 7:54

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.12.09 10:03

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de anita47 la data de 18.12.09 9:18

SALATA DE MORCOVI
==============

4-5 morcovi,se rad pe razatoarea mica, peste ei se pune o un sfert de pahar uleu incins si se lasa sa se raceasca cca 1 ora

Intretimp se face un sos

2 linguri otet, 1 lingurita paprika dulce ,1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita sare , ½ lingurita zahar, 3-4 catei de usturoi sfaraimati

Dupa ce s-au racit morcovii se pute pe deasupra amestecul de ingrediente se pune in borcan si se da la prigider pentru minim 5 ore
avatar
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 18.12.09 7:40

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de anita47 la data de 17.12.09 9:19

SALATA DE SURIMI CU PORUMB

========================

Ingrediente

10 batoane de surimi,

150 g cutie porumb,

1 mar verde,

3 rosii mici,

3-4 linguri maioneza(facuta in casa) cateva frunze de busuioc,

sare, piper,



Mod de preparare

Batoanelele de surimi se taie bucatele. Marul se curata si se taie cubulete, rosiile se taie felii subtiri. Se pun intr-un bol, se adauga porumbul scurs, maioneza, sare, piper si frunzele de busuioc. Se amesteca si se da la rece.


POFTA BUNA
avatar
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 16.12.09 8:38



Ultima editare efectuata de catre Admin in 27.07.12 10:30, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 15.12.09 8:03



Ultima editare efectuata de catre Admin in 27.07.12 10:29, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 14.12.09 8:04



Ultima editare efectuata de catre Admin in 26.07.12 10:51, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 12.12.09 8:45



Ultima editare efectuata de catre Admin in 25.07.12 6:54, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 11.12.09 6:36



Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.07.12 18:03, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 10.12.09 9:04



Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.07.12 18:00, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 09.12.09 7:56



Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.07.12 17:58, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 08.12.09 8:33



Ultima editare efectuata de catre Admin in 23.07.12 11:25, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 07.12.09 7:56



Ultima editare efectuata de catre Admin in 22.07.12 13:52, editata de 3 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 05.12.09 10:45



Ultima editare efectuata de catre Admin in 26.07.12 9:07, editata de 1 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 05.12.09 9:26



Ultima editare efectuata de catre Admin in 21.07.12 9:55, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 04.12.09 5:33



Ultima editare efectuata de catre Admin in 20.07.12 14:03, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Admin la data de 03.12.09 7:33



Ultima editare efectuata de catre Admin in 19.07.12 11:06, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE[2=====]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 40 din 41 Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum