VIITOR

Pagina 2 din 12 Înapoi  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatorul

In jos

VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 27.12.05 10:06

Rezumarea primului mesaj :

Orașele viitorului vor fi alimentate numai cu energie solară


Ultima editare efectuata de catre Admin in 16.07.11 17:53, editata de 5 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 10.06.14 16:01

http://www.revistamagazin.ro/content/view/11022/20/
Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca multe din aplicatiile tehnologice comerciale  au la origine aplicatii militare, de la aviatie la electronica si IT. Azi, paralel cu dezvoltarea tehnologiilor „civile”, are loc o dezvoltare fara precedent a tehnologiilor militare puternic sustinute de dezvoltarile erei digitale. Recent, la Geneva, ONU a organizat o dezbatere pe marginea noilor tipuri de arme, armele viitorului. Nu se putea ca dezvoltarea aplicatiilor IT sa nu-si puna amprenta si pe acest domeniu. Sa nu uitam ca armele de era digitala si-au facut aparitia in teren in urma cu mai bine de 10 ani cand au fost folosite in conflicte armate precum cele din fosta Iugoslavie si mai apoi din Irak.
Atunci s-a vorbit despre rachetele de croaziera controlate de computer, celebrele Tomahawk, proiectile ghidate prin laser sau de cele comandate prin satelit. Mai nou, armele eficiente par a fi dronele aeriene, avioane fara pilot, dar cu incarcatura exploziva, care „patruleaza” la mare inaltime pe cerul unor tari, ghidate de la sol prin intermediul computerelor si satelitilor.
 Tehnologiile IT sunt astfel puse in slujba razboiului, de fapt al unui razboi fara soldati. Un „razboi mai usor” inseamna, in viziunea strategilor militari un razboi care sa nu includa trupe la sol. Trupele la sol inseamna implicare directa si, ca urmare, pierderi de soldati. Viitorul inseamna razboaie castigate „din aer”, fara implicare directa la sol. Inceputul a fost facut in conflictele armate ale ultimilor 15 ani, este nevoie de un pas inainte. Si pasul inainte ar putea fi facut de... roboti.
Pasnicii roboti muncitori
 Robotii au reprezentat din anii 70 o alternativa pentru economia tarilor industrializate. Au reprezentat chiar o revolutie industriala. Robotul putea munci fara sa oboseasca, fara concediu, fara pauza de masa. Atunci, Japonia era  recunoscuta ca „plantase” cei mai multi roboti industriali, mai ales in industria automobilistica. Si cu toate ca la vremea anilor 70 se vorbea despre viitorul industriei ca un domeniu care putea fi dominat de roboti, dovada stau cele mai multe studii, analize si previziuni ale vremii, lucrurile n-au stat chiar asa.
 Robotii industriali sunt folositi si azi, poate pe scara mai larga decat in anii 70, dar nici pe departe nu domina lumea, semn ca omul n-a fost inlocuit de roboti. Si motivele sunt mai multe. Azi, Japonia s-a dedicat mai mult in crearea robotilor umanoizi, despre multi am scris si noi in revista Magazin, un fel de ajutoare cas-nice mult mai inteligente decat robotii industriali de ieri si de azi, care stiu sa mearga, sa discute, sa ajute, sa invete. Dar robotul care sa gandeasca, asa cum era visat prin anii 70 si previzionat pentru anul 2000, n-a aparut nici azi, desi eforturile financiare nu secatuiesc.
Roboti cu constiinta artificiala?
    Si daca Asimo, robotul japonez, stie sa fie un adevarat ajutor in casa, strategii americani gandesc la un soldat-robot care sa fie mereu gata de lupta, sa nu ceara de mancare, caruia sa nu-i fie sete si care sa stie sa ucida fara remuscari. Tocmai despre posibilitatea ca robotii viitorului (daca nu cumva exista chiar azi) sa devina ucigasi in serie s-a discutat  si la Geneva. Intrebarea fundamentala a fost aceasta: trebuie sau nu interzisi in razboi robotii-ucigasi autonomi? Pentru cine crede ca este o intrebare stiintifico-fantastica, studiile demonstreaza ca atat SUA, cat si Marea Britanie, Rusia, Israelul sau China, au lansat programe de cercetare menite sa inlocuiasca, pe termen mediu, o parte dintre soldatii de pe campurile de lupta cu roboti. Armata americana este deocamdata departe de a lansa, pe campurile de batalie, roboti de tipul Terminator, foarte spectaculosi in filmele de la Hollywood, insa se preconizeaza optiuni mai soft, cum ar fi, de exemplu, inlocuirea camioanelor de transport cu motoare teleghidate. Cercetarile merg si mai departe.
 In 2011, fostul subsecretar pentru aparare al SUA, Zachary Lemnios, preconiza „construirea de sisteme total automatizate”, in care robotii sa se poata adapta naturii schimbatoare a unui camp de lupta, procese asistate din satelit! Practic, din ce in ce mai multe operatiuni militare sunt controlate si uneori ghidate de sateliti. Acesta este motivul pentru care multi cercetatori se opun mutarii razboiului terestru in spatiu. Recent, 20 de laureati ai Premiului Nobel, printre care Desmond Tutu, Jody Williams si Shirin Ebadi, s-au raliat campaniei „To Stop Killer Robots” (Sa oprim Robotii ucigasi) pentru a opri proliferarea masinilor de ucis ale viitoarelor razboaie. Cu toate motivatiile umanitare, strategii isi vad de treaba. Chiar daca argumentele „contra”  sunt acelea ca robotul nu exprima nici compasiune, nici empatie (importanti inhibatori pentru evitarea uciderii inutile) si nu este capabil sa exerseze o judecata pe campul de lupta, fara a mai vorbi despre responsabilitatea penala a acestor masini in caz de razboi, sunt si argumente „pro” care duc cercetarile inainte.
 Adeptii robotilor sunt de parere ca acestia pot sa crute viata soldatilor si constituie un antidot la reducerea constanta a bugetelor militare. Ronald Arkin, specialist in robotica la Georgia Institute of Technology, considera ca este tehnic posibil ca robotii sa fie invatati sa distinga raul de bine si sa nu faca uz de violenta decat in cadrul redus al unor evenimente programate, un soi de constiinta artificiala, ceea ce suna la fel de fantezist ca ideea robotului neuronal HAL din filmul 2001: Odiseea spatiala al lui Stanley Kubrick, din 1968. In schimb, departamentul de cercetare DARPA al armatei americane este cat se poate de real. Aici s-au nascut multe inventii care au revolutionat lumea, precum precursorul de interfata grafica si internetul, dar si altele sunt in curs. Razboiul viitorului va insemna un razboi al tehnologiilor militare. Asa parca suntem mai in siguranta...
GEORGE CUSNARENCU
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 28.05.14 13:32

http://www.capital.ro/cea-mai-noua-masina-autonoma-de-la-google-nu-are-volan-si-nici-pedala-de-frana.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 27.04.14 15:59

http://www.evz.ro/navele-spatiale-nucleare-solutia-pentru-zborurile-intergalactice-.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 18.04.14 11:28

Solar Impulse 2, avionul uluitor care poate functiona fara oprire
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 03.03.14 10:04

http://www.evz.ro/detalii/stiri/orasul-viitorului-proiectul-futuristic-ce-cuprinde-masini-fara-soferi-si-gradini-suspenda-1085017.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 21.02.14 18:51

http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/ce-arme-sf-preg%c7%8ete%c8%99te-us-navy-213379.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 19.01.14 14:58

http://www.revistamagazin.ro/content/view/10699/20/
Dupa cum ne-a obisnuit, în fiecare an, revista Futurist alege 10 dintre cele mai interesante predictii si afirmatii ale oamenilor de stiinta pentru anul ce urmeaza. Recent, acestea, triate din reviste si publicatii de specialitate, au fost dezbatute si publicate într-un raport numit „Outlook”, tinându-se cont de impactul pe care l-au avut asupra cititorilor si de probabilitatea ca ele sa se si îndeplineasca.
Mediul va avea capacitatea de a ne anticipa fiecare miscare
 Predictia, publicata în „Mapping the Future with Big Data”, spune: „Capacitatea de a transmite informatii este încorporata în mediul fizic, dând nastere la ceea ce numim internetul lucrurilor. Informatiile care vin din retelele de senzori, cipuri RFID, camere de supraveghere, vehicule aeriene autonome si din postari social media care arata locatia, vor indica unde am fost si unde vom pleca. În viitor, aceste fluxuri de informatii vor fi integrate în servicii, platforme si programe care vor crea o fereastra în vietile si viitorul a miliarde de oameni”. Frumos, nu! Dar, dupa cum reiese dintr-un sondaj, aproximat, 68% dintre cei întrebati au fost de parere ca legile actuale care privesc internetul nu protejeaza suficient intimitatea clientului. Atunci când mediul aduna informatii despre tine, de ce o face?
Oamenii au început sa-si puna întrebari referitoare la acest fenomen. Ca urmare, Nicholas Negroponte, fondatorul proiectului One Laptop Per Child (Un laptop pentru fiecare copil), a subliniat într-un interviu, ca versiunea internetului lucrurilor, la care el a lucrat, unul în care obiectele din jurul nostru reactioneaza cu inteligenta, a fost dat la o parte, fiind înlocuit de un ecosistem bazat pe aplicatii care permite sa controlam totul de la distanta cu ajutorul smartphone-urilor. Si mai si..., nu? Speram sa ramâna doar o predictie care nu se va realiza.
Specii disparute care vor învia!
 Predictia: „Porumbelul voiajor (Ectopistes migratorius), spre exemplu, ar putea fi readus la viata dupa 100 de ani. Geneticianul Ben Novak descrie, prin Proiectul numit The Great Comeback (Marea întoarcere), o strategie ce implica o ampla cercetare, care nu e chiar pe placul multora. De aceea, poate aceasta predictie s-ar putea sa nu se întâmple niciodata. Cei care militeaza pentru conservarea speciilor nu sunt întru-totul de acord cu aceasta strategie de înviere a animalelor sau pasarilor, considerând ca ar trebui sa ne concentram atentia asupra celor ce mai sunt în viata si au nevoie de salvare.
Populatia si bogatia Pamântului vor scadea pâna în 2020!
 Predictia extrasa din „In Search of the Better Angels of Our Future”, de Kenneth Taylor, suna cam asa: Pâna în 2020, jumatate din rasa umana va trai în tari unde natalitatea va scadea sub rata mortalitatii si prin urmare populatia va scadea. Cauza este combinatia de adulti care traiesc mai mult si nasterea unui numar mai mic de copii. }arile se vor lupta cu taxe mai mari si cu forta de munca tot mai scazuta, în ciuda numarului de pensionari care vor dori securitate sociala si îngrijire medicala. Societatea va supravietui, dar PIB-urile vor scadea considerabil în întreaga lume si probabil ca nu vor mai creste niciodata”. Fara comentarii.
Vor fi identificate bolile cerebrale cu mult înainte de aparitie!
 Predictia, publicata în „The Brain as Health Forecaster”, de Rick Docksai, afirma: „Cu 10-15 ani înainte de aparitia simptomelor fizice, scanarile cerebrale îi pot avertiza pe medici daca un pacient va suferi de Alzheimer, dementa, Lou Gehrig sau alte boli cerebrale. Cercetatorii de la Washington University Scool of Medicine din St. Louis învata acum sa identifice diferiti biomarkeri chimici în corpul si functiile cerebrale ale pacientului. Apoi, medicii vor putea sa încetineasca ritmul de dezvoltare a bolii prin administrarea tratamentelor de preventie”. Ar fi bine sa se adevereasca aceasta predictie, tinând cont ca cifrele indica faptul ca pâna în 2050, jumatate din segmentul de populatie cu vârsta peste 85 de ani, va suferi de Alzheimer.
 Celelalte predictii alese sunt: Cumpararea si detinerea bunurilor nu va mai fi la moda!, Computerele cuantice ar putea deschide calea spre adevarata inteligenta artificiala!, Moartea fitoplanctonului va perturba ecosistemele marine!, Viitorul stiintei este pe mâinile amatorilor care fac strângeri de fonduri!, Rachetele alimentate de energie prin fuziune ar putea reduce în mod semnificativ timpul si costurile unei expeditii umane spre Marte! si Fabricarea atomica precisa va face ca masinariile, infrastructura si alte sisteme sa devina mai productive si mai ieftine!
 Sa fie aceste predictii stiintifice doar un exercitiu de imaginatie?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 12.01.14 10:52

http://www.gandul.info/it-c/cand-va-fi-lansata-tehnologia-care-permite-aparitia-unor-butoane-proeminente-pe-suprafete-touchscreen-video-11884265
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 08.01.14 10:32

http://www.evz.ro/detalii/stiri/glontul-viitorului-inventia-care-isi-propune-sa-omoare-mai-multi-oameni-dintr-un-singur-f-1075669.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 06.01.14 10:40

http://www.gandul.info/magazin/top-5-dispozitive-electronice-care-vor-disparea-in-urmatorii-cinci-ani-11849536
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 04.01.14 10:36

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/americanii-aproape-de-crearea-unui-computer-capabil-sa-sparga-orice-parola-190439.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 30.12.13 16:34

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-arata-viitorul-in-viziunea-samsung-190363.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 22.12.13 10:33

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-arata-televiziunea-viitorului-190154.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 03.12.13 20:22

http://www.ziuaveche.ro/magazin-2/life/c%c8%83nd-%c8%99i-unde-vor-circula-pe-str%c7%8ezi-primele-ma%c8%99ini-f%c7%8er%c7%8e-%c8%99ofer-199549.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 02.12.13 10:47

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013120294081/Life/Bucataria-viitorului-Frigidere-inteligente-tocator-cu-touchscreen-si-imprimanta-3D-care-sa-printeze-ravioli.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 01.12.13 15:54

http://www.criterii.ro/index.php/en/senzational/7822-vor-aparea-computerele-cuantice-cu-o-putere-de-calcul-practic-infinita
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 18.10.13 19:21

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/smartphone-ul-viitorului-desenat-de-romani--26577.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 01.10.13 8:31

LUCRURI CARE VOR DISPĂREA SAU SE VOR SCHIMBA RADICALDeși astăzi suntem încă obișnuiți cu ele, mai curând sau mai târziu
ele vor fi altfel! Este bine să ne adaptăm de acum, să acceptăm ideea
că ele sunt în curs de dispariție / schimbare - poate nu la fel de
repede în toate regiunile lumii...


1. Oficiile poștale

Trebuie să fim pregătiți pentru o lume fără oficii poștale. În
majoritatea țărilor, serviciile poștale clasice (susținute de stat)
sunt atât de adânc împotmolite în probleme financiare încât  nu se
întrevăd modalități ca ele să fie susținute pe termen lung. Firmele
private, de genul "FedEx" și "UPS", asigură transportul și
distribuirea coletelor pe plan național și mondial, cu un profit
uriaș, având fiecare câteva sute de mii de salariați. Ele se vor
dezvolta și ramifica, utilizând cele mai moderne mijloace de difuzare.
Deocamdată poșta "de stat" are încă, în majoritatea statelor, un
statut protejat. Prin lege, este garantată și responsabilă pentru
comunicația poștală. Bonul de trimitere/primire are valoare legală de
dovadă, și dacă trimiterea se pierde pe drum poșta poate fi trasă
legal la răspundere.


2. Cecul

Țări avansate, ca de ex. Marea Britanie,  se pregătesc deja să
desființeze cecurile (ca formă de plată) în următorii câțiva ani.
Aceasta din cauza costurilor mari ale procesării cecurilor. Ele vor fi
înlocuite în întregime de carduri din plastic și de tranzacțiile
online.
3. Ziarele

Sub forma tipărită, tirajul ziarelor este într-o scădere dramatică.
Deja câteva cotidiene mari au renunțat la versiunea tipărită. Tendința
este tot mai marcată. Tânăra generație pur și simplu nu citește ziarul
- ei preferă (dacă mai citesc vreun ziar) versiunea online. Acum
editorii de ziare și reviste caută o alianță cu Apple, Amazon și cu
companiile majore de telefonie mobilă pentru a dezvolta un model de
abonamente cu plată care să le salveze profiturile.


4. Cartea

Am discutat cu cineva care mi-a declarat că nu va renunța niciodată la
cartea tipărită, la senzația de a ține cartea în mână și de a-i răsfoi
paginile. Așa credeam și eu până când am accesat niște librării online
(librării virtuale) unde am văzut că pot citi gratuit chiar un capitol
întreg de previzualizare înainte de a cumpăra. Iar prețul era sub
jumătate din cel al unei cărți tipărite! Și, culmea, m-am obișnuit
foarte repede cu "e-book"-ul sau "rama digitală" și practic am uitat
că nu mai țin în mână o carte ci un "gadget"...


5. Telefonul fix

Deși la acest capitol părerile sunt încă împărțite, multă lume a ajuns
deja la concluzia că poate renunța la telefonul fix, păstrând numai
unul sau două telefoane mobile. Excepție vor face, poate, familiile
numeroase care efectuează zilnic un număr mare de convorbiri locale.
Însă mulți păstrează telefonul fix doar din obișnuință...

6. Muzica

Este un capitol mai complicat și mai neclar al schimbărilor. Se spune
că "industria muzicii" se află în mijlocul unui proces de moarte
lentă, impregnat de descărcările ilegale, de lăcomia și corupția
mediilor implicate, de dificultatea muzicii inovative în a ajunge la
ascultătorii care o așteaptă. Marile "mărci" (labels) și firmele de
radio se "auto-distrug"; aproape jumătate din ce se cumpără azi
reprezintă "bucăți de catalog", deja cunoscute de marele public. Mai
multe pot fi aflate din cartea "Appetite for Self-Destruction" de
Steve Knopper și documentarul video "Before the Music Dies."


7. Televiziunea

Și televiziunea trece prin transformări dramatice. Rețelele de TV prin
cablu au venituri tot mai mici, clienții se împuținează fiindcă mulți
preferă să privească TV-ul și filmele direct de pe computere. Pe de
altă parte, companiile de televiziune - pentru a rămâne profitabile -
își scad cheltuielile, în dauna calității programelor difuzate și
crescând până la limite uneori greu de suportat cantitatea de
publicitate. Răspunsul se pare că vine tot de la continentul american.
Așa cum în urmă cu o jumătate de secol americanii au lansat
televiziunea prin cablu, acum tot ei propun înlocuirea (sau
suplimentarea) ei cu ceea ce s-ar putea denumi "televiziune la
comandă". Exemplul tipic este "Netflix". Cum funcționează? Un
abonament de $10...15 lunar are două componente: (a) DVD-uri - care se
trimit prin poștă - și (b) livrare de programe / filme - prin
vizionare directă ("streaming").  Totul fără reclame, fără "rating",
la calitate maximă. Clientul are nevoie doar de un DVD-player pentru
componenta (a) și de un PC cu Windows instalat pentru componenta (b).
Clientul cere ceea ce dorește, costul celor mai multe comenzi este
inclus în abonament (suplimentar, contra cost, se pot comanda jocuri,
programe speciale etc.). Sună bine?8. Proprietatea (posesia)

Ideea de proprietate va suferi și ea modificări. Astăzi suntem
obișnuiți să fim posesorii unui PC cu hard-drive-ul lui pe care avem
stocate documente, imagini, muzică, filme etc. Ele se află în
proprietatea fiecăruia dintre noi, pot fi accesate folosind un
software adecvat și copiate, stocate pe medii ca CD-uri, DVD-uri,
HDD-uri sau memorii externe. Suntem "proprietarii" lor. Dar ce ne
propun Apple, Microsoft și Google? Sunt în curs de finalizare ultimele
"cloud services" (nu am găsit un termen potrivit în limba română).
Asta înseamnă că sistemul Dv de operare va fi organic legat de
internet. Dacă dați clic pe o icoană, se va deschide ceva din "norul"
internetului. Iar dacă veți salva un fișier, acesta va fi stocat tot
în acest "nor". Desigur, veți plăti un abonament lunar furnizorului de
"cloud". În această lume virtuală, avantajul va fi că veți putea
accesa cărțile sau muzica Dv de pe orice calculator, laptop sau
dispozitiv mobil, oriunde v-ați afla. Aceasta este partea "bună" a
lucrurilor. Dar, pe de altă parte, întrebarea firească este: cât de
stabil va fi acest întreg edificiu? Dacă, la un moment dat, totul va
dispărea? Scepticii vor prefera să se deplaseze până la raftul cu
albume foto, la biblioteca unde își păstrează cărțile sau să insereze
în calculator CD-ul dorit... În concluzie, cloud-ul își are rostul lui,
dar și limitele lui. Probabil nu va înlocui complet niciodată
"proprietatea" și "controlul" pe care le oferă un suport de informație
local. În final, o mică remarcă: calculatoarele "mainframe" de acum
30-40 de ani mergeau într-un fel pe aceeași idee, că utilizatorul nu
are nevoie decât de un "terminal" care să-i dea acces la resursele și
"inteligența" unui "server" mamut central. Cât de bine a rezistat
modelul acela s-a văzut odată ce au apărut primele calculatoare
personale...
9. Intimitatea

Iată un concept în curs de dispariție! Se înmulțesc camerele de luat
vederi pe străzi, în magazine, în clădiri și chiar încorporate în
calculatorul, laptop-ul sau mobilul Dv. Ca rezultat, veți putea fi
sigur că 24 de ore din 24 "ei" (adică cei interesați, cei care vă
urmăresc) vor ști cine sunteți, unde vă aflați și ce faceți. Vor fi
ajutați în mod decisiv de sistemul GPS și de programul "Google Street
View". Una din consecințele benefice (sau cel puțin inofensive) ar fi
că "ei" vă vor putea construi un "profil" cât mai fidel, care să
reflecte obiceiurile Dv și astfel să vă ofere produse / servicii
conforme acestui profil. În ce privește alte consecințe posibile,
puteți să le imaginați singuri...*  *  *

Pentru încheiere, aș menționa că singurul lucru care nu va putea fi
schimbat sunt "Amintirile" Dv. Dar aici își va spune cuvântul
"Alzheimer" !
 DE  LA  DAN  ROTARU
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 18.09.13 22:50

http://www.ziare.com/magazin/cercetare/previziuni-fabuloase-despre-viitor-1257058
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 11.09.13 19:44

http://www.ziare.com/magazin/inventii/aeronava-americana-aeroscraft-care-va-revolutiona-lumea-video-galerie-foto-1256096
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 13.08.13 19:37

Excentricitate de miliardar sau vehiculul viitorului? Hyperloop devine realitate! (Video&Galerie foto)
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 13.08.13 17:44

Vehiculul viitorului: "pastai" in care 500 de km sunt parcursi in 30 de minute (FOTO&VIDEO)
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 07.08.13 10:51

Arhitectura viitorului: Zgarie nori cu etaje rotative (Galerie foto)
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 25.07.13 15:45

Viitorul, vazut de personalitatile de la 1890
http://www.ziare.com/magazin/inedit/viitorul-vazut-de-personalitatile-de-la-1890-1247780
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 17.07.13 9:58

Cum vor arăta bancomatele viitorului. Automatele care te recunosc după față și știu cât vrei să retragi
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 12 Înapoi  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum