Ficatul

In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 07.01.14 15:52

http://www.obiectiv.info/alimente-minune-pentru-ficatul-tau_28210.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 25.10.13 12:28

http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/regim-ficat-ce-voie-mananci-ce-nu-37745.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 07.10.13 9:57

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013100791809/Social/Ficatul-este-o-victima-a-modului-gresit-de-a-ne-alimenta.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 23.09.13 10:39

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cum-pot-sa-mi-protejez-ficatul-ajuta-suplimentele--22918.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 05.07.13 11:04

Ficat uman funcțional, creat de cercetătorii japonezi pornind de la celule sușă
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 26.04.13 19:37

5 alimente care te ajută să-ți cureți ficatul de toxine
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 03.04.11 19:58

FICATUL -Puțin mai mare decât o carte obișnuită, ficatul nostru minunat știe totuși să realizeze simultan mai multe operații și reacții chimice decât ar fi capabile cele mai moderne și mai mari laboratoare, calculatoare sau uzine chimice. Acțiunile biologice ale ficatului, ca și participarea sa la manifestările noastre vitale sunt ceva mai importante chiar decât cele ale inimii. În numai o zecime de secundă, el este capabil să efectueze fără greșeală câteva sute de transformări chimice simultan. De el depind în mod direct digestia noastră, calitatea sângelui, bogăția memoriei și forța musculară. Ficatul are deci un rol foarte important în viața intimă- și total necunoacută de ființa umană obișnuită - a corpului nostru fizic care este un microcosmos în miniatură. De acțiunile sale complexe depind fără îndoială atât sănătatea cât și viața noastră.


Cele 9 proprietăți ale ficatului:

1. Ficatul secretă zilnic între 0,5 și 1l de bilă. Acest lichid amar, de culoare galbenă, ne permite în primul rând să digerăm grăsimile ; pe de altă parte, el ne dezinfectează intestinele și ne protejează împotriva diareei și constipației.

Un ficat obosit nu secretă în cantitate suficientă acest lichid miracol. Consecințe: digestia materiilor grase devine mai dificilă, insuficient evacuate, substanțele nocive stagnează în intestine, expunând organismul la pericolele rezultând din diaree și constipație.


2. Ficatul transformă și "umanizează" toate substanțele care intră în corp (el este acela care le face perfect compatibile cu structura noastră, modificându-le prin trasmutație și sublimare frecvența de vibrație pentru ca aceasta să fie la unison cu aceea a aurei noastre, numai astfel aceste substanțe devenind parte integrantă din corpul nostru și, într-o anumită măsură , din noi înșine), pentru ca ele să ne poată hrăni celulele fără a le agresa.

Un ficat slab sau obosit lasă să treacă în întregul organism substanțe străine netransformate (prin transmutație și sublimare) sau insuficient asimilate, care ne vor îmbâcsi în cel mai scurt timp cu toxine.


3. Ficatul primește totalitatea materiilor digerate și le controlează riguros el elimină excedentele și reziduurile alimentare, tot el interceptează, neutralizează și expulzează către intestin toate substanțele toxice, distruge bacteriile, așteaptă ca elementele nutritive să fie transformate prin acțiunea fermenților și enzimelor, pentru a le permite numai atunci să treacă în sânge.

Un ficat obosit ne asigură imperfect apărarea și imunitatea corpului. El lasă să treacă în sânge substanțe neverificate, încărcate încă de toxine și bacterii nocive. Ca urmare a acestui fapt, apar în timp diverse maladii și chiar otrăvirea corpului.


4. Ficatul neutralizează la fel de eficient otrăvurile datorate activității celulare cât și pe cele provenind din exterior: alcool, tutun, medicamente, carne etc.

Un ficat slab sau obosit se află în incapacitate de a face eforturi suplimentare, tocmai de aceea atunci el va elimina insuficient aceste otrăvuri care ne intoxică. Pe de altă parte, un mare număr de celule hepatice sunt distruse în contact cu alcoolul, tutunul, cu anumite medicamente sau cu unele substanțe chimice. Dacă această distrugere este cotidiană, ficatul nostru se va micșora și se va rigidiza gradat, riscând să fie atins de ciroză.


5. Ficatul normalizează circulația sanguină în același mod în care un baraj dirijează cursul unui fluviu. Asemenea unui burete, el reduce congestiile sanguine care ar putea stânjeni funcționarea inimii, putând absorbi până la 1,5l de sânge pentru a restabili o ciculație normală. Atunci când congestia a fost eliminată, el restituie din nou acest sânge organismului.

Unui ficat slab sau obosit îi lipsește suplețea necesară "înghițirii" temporare a unei asemenea cantități de sânge. Din această cauză, atunci organismul pierde un prețios normalizator al circulației lui sanguine.


6.Ficatul dozează totodată armonios cantitatea de hormoni din sânge, metabolizează grăsimile și proteinile, stochează vitaminele și zahărul în așa fel încât acestea să fie oricând gata să fie folosite. Printre altele, el fixează materialele de construcție necesare reclădirii și consolidării acelor părți ale corpului care au fost victimile unor leziuni sau ale uzurii. De asemenea, tot el este acela care elimină excesul de colesterol.

Un ficat slab sau obosit ne va lăsa corpul să îmbătrânească repede fără a-i aduce hormonii care îi sunt indispensabili. El nu mai digeră atunci grăsimile și proteinile de care avem nevoie. Vitaminile și zahărul nu mai ajung să fie stocate, părțile afectate sau uzate ale corpului nostru nici nu se mai consolidează și nici nu se mai reconstruiesc; iar colesterolul ne invadează vasele sanguine.


7. Ficatul ne asigură permanența sau constanța temperaturii interne.

Un ficat slab sau obosit nu-și mai poate îndeplini funcția termică, făcându-ne astfel să suferim de frig sau de căldură.


8. Ficatul produce un anumit număr de substanțe esențiale pentru sânge printre care amintim:protrombina și fibrina, care îi permit sângelui să se coaguleze; heparina care îl face fluid și globulina, substanță care îl protejează sau îl imunizează față de diverse infecții.

Un ficat slab sau obosit se privează de substanțele necesare coagulării sângelui, ne expune pericolului de hemoragie și lasă ca sângele să se îngroașe (să devină dens, vâscos), în dauna vaselor sanguine și a inimii. El ne abandonează astfel, fără apărare, în fața bolilor.


9. Ficatul este de asemenea direct răspunzător de echilibrul sanguin, el normalizează procentul de fier conținut de globulele roșii.

Un ficat slab sau obosit nu mai poate interveni pentru alinarea suferințelor celulelor noastre, care vor fi înfometate din cauza unui sânge dezechilibrat și anemiat.


O întreagă carte n-ar fi de ajuns ca să descrie cu precizie toate operațiile, transmutările, transformările, reconstituirile, fixările și sintezele elaborate de ficat, care este un organ nepereche. A-i pătrunde complet misterele tuturor acțiunilor sale ar echivala cu înțelegerea miracolului vieții.


Dimpotrivă, enumerarea maladiilor rezultând direct sau indirect dintr-o dereglare a ficatului poate fi de natură să ne facă mult mai responsabili față de acest agent esențial al vieții corpului nostru. Printre acestea se numără:
-digestie dificilă;
-constipație și diaree;
-apendicită;
-diabet;
-obezitate sau slăbirea exagerată a corpului,
-anamie,
-colibaciloză,
-inflamare, fermentații putrede și spasme la nivel intestinal;
-demineralizare;
-incapacitate de a suporta frigul;
-diverse tulburări auditive și vizuale;
-boli de piele și tulburări de pigmentare a pielii;
-arteroscleroză și reumatism;
-hipertensiune arterială;
-sinuzită, guturai și bronșită cronică;
-astm, boala fânului și alte manifestări alergice;
-picioare umflate sau roșii;
-dezechilibrul glandular;
-slăbiciune musculară;
-platfus;
-varice, hemoroizi;
-sterilitate și impotență;
-celulită, depresii;
-tulburări menstruale;
-paralizie datorată sclerozei;
-tuberculoză;
-cancer.


Din fericire însă, natura ne furnizează întotdeauna un anumit număr de indicii sau semnale care ne avertizează că sănătatea ficatului nostru este în pericol și am intrat deja pe panta periculoasă. Grație acestor semne, putem fi întotdeauna capabili să ne decelăm o eventuală oboseală hepatică. Aceste semne (care pentru yoghin ar trebui să fie niște semnale de alarmă) sunt următoarele:
- limba mai mereu foarte încărcată și miros urât al respirației;
- amețeli dese sau chiar senzații de sfârșeală;
- balonări și gaze de fermentație în exces;
- migrene și dureri de cap;
- insomnii, somn agitat;
- urină încărcată sau prea limpede;
- culoare galbenă a pielii și o privire obosită;
- nas roșu și pete de culoare închisă pe față.


Pentru a evita ca aceste semne de rău augur să se instaleze în organism și pentru a nu ne lăsa copleșiți de aceste infecții, trebuie să acționăm ca yoghini din timp, mai înainte ca ficatul, organ vital pentru noi să se degradeze. Știind toate acestea, noi trebuie, cu alte cuvinte, să-i cunoaștem "prietenii" și "dușmanii", în special printre alimentele pe care noi le consumăm zilnic. Astfel, într-o alegere conștientă și pe deplin responsabilă, ca yoghini care deja considerăm că avem o mai mare voință, ar trebui să spunem cu hotărâre:


NU: zahărului alb rafinat, produs chimic "pur", care ne agresează ficatul și pancreasul prin simpla sa concentrație. Neconținând nici unul dintre fermenții necesari bunei sale asimilări; el (zahărul) constrânge ficatul să acopere această carență cu prețul unui efort suplimentar care îl face să furnizeze el însuși substanțele deficitare. Acest zahăr alb ar trebui deci să fie permanent alungat de pe masa noastră, în locul lui putând fi utilizat (doar la mare nevoie), mai curând ca un condiment decât ca un aliment, zahărul roșu de trestie.


DA: mierii naturale, fructelor proaspete (în special lămâile) și fructele uscate dulci, care vor putea înlocui foarte avantajos zahărul alb. Ele alină totodată tulburările hepatice și favorizează funcționarea armonioasă a ficatului (în special lămâile, care îl drenează și îl stimulează în mod deosebit);


NU: sării recristalizate și rafinate, care este un alt produs chimic pur (clorura de sodiu). Întocmai ca și în cazul zahărului și făinii albe, rafinarea artificială îl privează de orice element viu. Din nefericire, acest tip de sare este folosit în exces în alimentația noastră.


DA: sării marine nerafinate, purtătoare de viață și vehiculatoare a unor subtile fluide benefice;


NU: uleiurilor rafinate, margarinei și grăsimilor animale, nefaste pentru sănătatea noastră. Primele, după cum se știe, sunt fabricate prin intermediul unor procedee care distrug complet enzimele și vitaminele, lăsând probabil diverse urme de catalizatori și conpuși chimici utilizați deja, foarte periculoși pentru ficat. În ceea ce privește grăsimile animale, ele sunt acelea care accelerează necroza celulelor hepatice.


DA: uleiurilor obținute prin presare la rece, fără solvenți chimici, care luptă eficient împotriva colesterolului; îndeosebi uleiul de măsline care este întotdeauna extraordinar pentru ficat și care, fiind emulsionat cu lămâie, expulzează în timp record calculii biliari.


NU: conservelor. Pentru a se păstra fără să se altereze, alimentele trebuie să fie fierte de mai multe ori, adăugându-li-se și anumite substanțe chimice de sinteză (conservanți). În urma acestui tratament, ele nu mai au nici o valoare alimentară biologică și ne iau totodată posibilitatea de a utiliza vitaminele conținute în alimentele crude.


DA: legumelor și plantelor crude sau fierte numai atât cât trebuie: morcovii, sfecla, varza, anghinarea, țelina, păpădia, prazul sau usturoiul care fluidifică secrețiile bilei, vindecă hepatita și restabilesc pe cale naturală funcțiile hepatice.


NU: pâinii albe, pastelor făinoase și produselor de patiserie. Diversele lor forme și preparări, adeseori foarte apetisante, ascund în realitate absența substanțelor vii și a vitaminelor, aceasta datorându-se lipsei grâului integral și a tărâței atât de pregnant revitalizante. În schimb, aceste produse sunt bogate în coloranți, arome chimice și diverse alcooluri. Prezența atâtor elemente nefaste, combinată cu carența în vitamine, enzime și săruri minerale obosesc rapid ficatul, care nu mai poate asigura digestia și neutralitatea lor.


DA: pastelor alimentare și pâinii integrale, care ar trebui să constituie baza alimentației noastre. Într-adevăr, toate vitaminele și aminoacizii pe care îi putem găsi în făina necernută protejează în mod natural celula hepatică împotriva agresiunii toxinelor.


NU: cărnurilor și mezelurilor. Să ne reamintim că ele sunt pline de proteine de proastă calitate, "de mâna a doua", cum s-ar spune, fiind deja folosite de animalele din care provin. Aceste proteine sunt însoțite de toxine și deșeuri a căror asimilare ne epuizează foarte mult organele digestive. În special mezelurile (dar și carnea, aproape la fel de mult) conțin diverse substanțe chimice care ne obosesc și ne mortifică ficatul. Să nu uităm de asemenea, că tocmai ca și bazele azotate, carnea acidifică sângele și că un organism acidifiat devine un teren propice dezvoltării unor maladii grave, cum ar fi chiar cancerul.


DA: cerealelor complete (cum ar fi soia), ciupercilor, legumelor uscate, brânzeturilor naturale și ouălelor, care în viitor vor înlocui cu succes cărnurile și mezelurile, proteinele lor pure sunt de primă calitate, ele îi permit ficatului să se refacă fără să-l polueze cu toxine.


NU: alimentelor sintetizate chimic, medicamentelor alopate (numai atunci când le putem înlocui cu remedii naturiste, total nenocive), tutunului și alcoolului. În contact cu aceste veritabile otrăvuri, un mare număr de celule hepatice mor, iar vasele sanguine se rigidizează, devenind mai fragile și peirzând și o parte din capacitatea lor circulatorie. Insuficient energizat, oxigenat și hrănit, ficatul suferă și se sclerozează. El nu mai are suficientă forță vitală pentru a reface celulele deteriorate, pentru a elimina colesterolul în exces, pentru a elabora anumite vitamine și a filtra substanțele nocive. Încetul cu încetul, se instalează astfel o intoxicație generală.


DA: alimentelor naturale care ne ajută să ne dezintoxicăm. Dacă vom înlocui otrăvurile alimentare cu elementele de construcție conținute în alimentația biologică, ficatul se va reconstitui și va funcționa din nou la parametrii săi normali.


NU: surmenajului și sedentarismului, suprasolicitării fizice și intelectuale, angoasei și fricii, care constituie tot atâtea otrăvuri ce ne intoxică celulele corpului. Lipsa mișcării sau exercițiului fizic (cum ar fi gimnastica sau posturile (asana-ele) Yoga) este parțial răspunzătoare de apariția constipației, ca și de insuficiențele respiratorii. În aceste condiții, ficatul nu mai ajunge să elimine din organism o cantitate suficient de mare de deșeuri. Acumularea lor ne poate afecta măduva spinării, durificănd-o, aceasta conducând la paralizie.


DA: relaxării profunde și exercițiilor fizice în aer liber (cel mai bine ar fi la mare sau la munte), sau practicii Yoga, care ne vor salva din acest pericol. Atunci când ficatul dispune de timpul necesar eliminării substanțelor nefaste, organismul se dezintoxică mult mai ușor. Aceste tehnici corporale ne aprofundează și capacitatea respiratorie, prin intermediul căreia ne putem debarasa de aerul viciat, rezidual din plămâni. Ele sunt deci foarte necesare purificării corpului și ficatului.


Unele dintre aceste reguli sau principii de bază ne pot părea prea severe și limitative. Trebuie însă să realizăm că ele constituie baza unei cunoașteri care ne este vitală. Este o prostie crasă să neglijăm aceste reguli pline de bun simț sub pretextul că suntem interesați în primul rând de spirit și mai puțin de trup (așa cum, din neînțelegere și lipsă de maturitate au tendința să facă și unii yoghini începători), pentru că un trup bolnav se va așeza implacabil de-a curmezișul spiritualizării noastre forțate. Să nu uităm acel înțelept dicton latin "MENS SANA IN CORPORE SANO" (Minte sănătoasă în corp sănătos"); bolile ne handicapează, frânându-ne dezvoltarea sau ascensiunea spirituală și concentrându-ne uneori foarte eficient realizarea aspirațiilor și idealurilor noastre înalte. De fapt, orice boală trădează un anumit dezechilibru în ființă. Cunoașterea mecanismelor prin care sănătatea noastră se poate deregla ne permite să învătăm și să folosim nenumărate metode pentru a o restabili. La fel cum un bun meșteșugar lucrează cu instrumente foarte bune, și noi trebuie să ne ameliorăm starea principalului nostru instrument: corpul. Redobândindu-ne sau păstrându-ne nealterată starea de sănătate, eliberăm forțele binefăcătoare care erau ascunse în noi înșine, putând de acum înainte să folosim inteligent aceste forțe pentru realizarea ideilor noastre creatoare.


Instrumentul este deci corpul, iar o piesă esențială a acestuia este ficatul, care îndeplinește atât funcția de"gară de triaj" cât și cele de centru distribuitor, uzină chimică și centru anti-otrăvuri în organismul nostru.Trebuie deci să-l protejăm cu deosebită grijă și să reținem foarte bine următoarele 10 precepte de aur care, dacă vor fi cu adevărat respectate, ne vor menține mereu ficatul într-o condiție excelentă:
1) Nu ne vom obosi niciodată ficatul aducându-i o alimentație plină de deșeuri și toxine;
2) Nu ne vom otrăvi ficatul lipsindu-l de alimentele bogate în celuloză, care accelerează evacuarea deseurilor;
3) Nu ne vom deteriora sau agresa niciodată ficatul cu alcool sau cu tutun;
4) Nu ne vom slăbi puterea de apărare a ficatului consumând numai alimente acide și azotate;
5) Nu ne vom distruge ficatul cu alimente denaturate sau printr-un abuz de medicamente chimice.
6) Nu ne vom surmena niciodată ficatul printr-un exces de hrană;
7) Nu vom cere niciodată ficatului eforturi suplimentare administrându-i alimente greu digerabile;
Cool Nu ne vom usca ficatul pritr-o circulație sanguină deficitară care nu-i aduce sânge proaspăt;
9) Nu ne vom sufoca niciodată ficatul privându-l de oxigen;
10) Nu ne vom congestiona niciodată ficatul refuzăndu-i o dietă hidrică care i-ar permite să respire și să se odihnească.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 28.02.11 9:04

Anghinarea ajută la regenerarea ficatului
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 15.02.11 9:57

Ficatul mărit
Ficatul are un rol fiziologic complex, fiind o adevă­rată uzină vie: secretă bila, care... Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 14.01.11 20:14

Ficat uman, creat în laborator
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 14.11.10 17:13


Primul ficat crescut in laborator
Oamenii de stiinta au reusit, pentru prima oara, sa obtina pe cale artificiala un ficat uman miniatural in laborator, facand astfel un urias pas inainte catre crearea de organe „la comanda” pentru pacientii aflati in insuficienta hepatica. Anterior, acelasi succes al bioingineriei fusese obtinut doar cu celule de cobai. Noile cercetari ofera perspectiva cresterii de organe hepatice care sa poata fi transplantate pacientilor sau sa fie utilizate la testarea unor medicamente experimentale, ce prezinta teoretic riscuri pentru ficat.
Organele umane, reproduse celula cu celula
O echipa de savanti din Statele Unite au creat organele artificiale „insamantand” celule umane intr-o structura de colagen provenind de la ficatii de animale. Colagenul, ramas dupa indepartarea tuturor celulelor animale cu detergent, ofera ficatului forma si structura specifica. Celulele originale sunt inlocuite cu celule hepatice umane nematurizate si cu celule endoteliale care strajuiesc peretii vaselor de sange. Dupa o saptamana de hranire cu nutrienti si oxigen intr-un „bioreactor” aflat in laborator, ficatii au inceput sa creasca si sa functioneze asemenea unui organ uman normal. Urmatorul pas, in aceasta experienta fantastica, va fi transplantarea organelor la animale de laborator, pentru a vedea daca organul functioneaza.
Doar daca aceasta faza va fi incununata de succes se va lua in considerare utilizarea ficatului artificial la om. Directorul de proiect, prof. Shay Soker, de la Institutul de Medicina Regenerativa Wake Forest din Carolina de Nord, afirma ca: „Suntem incantati de posibilitatile pe care studiul nostru le ofera, dar trebuie sa subliniem ca deocamdata ne aflam intr-un stadiu primar si va trebui sa depasim numeroase dificultati tehnice pentru ca bolnavii de ficat sa poata beneficia de aceste organe crescute in laborator. Nu doar ca trebuie sa invatam sa crestem miliarde de celule hepatice simultan, pentru a crea ficati suficient de mari, dar trebuie sa stabilim daca aceste organe pot fi transplantate fara probleme si pot fi functionale.”
Se pregatesc si pancreasul si rinichiul artificiale
La inceputul acestui an, cercetatorii de la Spitalul General Massachusetts din Boston au raportat realizarea unei tehnici similare pentru a construi grefe miniaturale de ficat, pentru cobai. Transplantate la cobai vii, grefele au permis insa supravietuirea acestora pentru doar cateva ore. Inovatiile celor de la Institutul de Medicina Regenerativa Wake Forest vor permite, spera realizatorii lor, o rata de viata mult mai mare. Ele au fost prezentate cu ocazia congresului anual al Asociatiei Americane pentru Studiul Bolilor Hepatice, care s-a desfasurat la Boston. Vor fi insa necesari, considera prof. Soker, cel putin inca cinci ani pentru ca descoperirea sa ajunga din laboratoarele de cercetare in spitale.
Pe viitor se spera ca celulele stem donate de pacienti ar putea fi folosite pentru cresterea de ficati de rezerva, care astfel nu vor fi respinse de sistemul imunitar al bolnavilor, asa cum din pacate se intampla astazi la multe transplanturi cu donator strain. Tot folosind metodele puse la dispozitie de bioinginerie, doctorii spera sa poata creste in laboratoarele viitorului si alte organe, precum rinichi si pancreas, de asemenea foarte solicitate in medicina de transplant. Profesorul Mark Thursz, de la Spitalul St Mary’s din Londra si purtator de cuvant al Fundatiei Hepatice Britanice considera ca realizarea primului ficat in laborator, fie el si miniatural, „reprezinta o descoperire cruciala pentru bolnavii de hepatita C sau cei cu ciroza, o sansa la viata normala data milioanelor de oameni suferinzi”.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 06.11.10 14:48

Liber la băutură: Cercetătorii au creat primul ficat artificial
La o conferință de specialitate care a avut loc la Boston a fost prezentat un ficat în miniatură, creat de cercetătorii de la Institutul de Medicină Regenerativă din Centrul Medical Baptist al Wake University Forest S.U.A. Citeste mai mult...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 22.10.10 1:33

Cum îți cureți ficatul de toxine
În fiecare zi, corpul uman este expus unor toxine dăunătoare, precum unele medicamente, poluarea și chimicalele ...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 04.10.10 9:52

Trateaza ficatul gras cu medicament din papadie
Pentru prima data, un hepatoprotector 100% natural s-a aflat in atentia medicilor specialisti, la cel de-al XX-lea Congres National de Hepatologie. Ceaiul Liverhelp s-a bucurat de aprecierile hepatologilor prezenti la congres, care au spus ca il vor recomanda pacientilor cu ficat gras. Liverhelp
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 29.08.10 17:21

Pentru refacerea după hepatită

O lingură rasă de rostopască, plantă uscată și mărunțită (cel mult 5 g), se opărește cu un litru de apă și se lasă o noapte "să tragă". A doua zi, se amestecă în lichid un sfert de kilogram de miere de albine polifloră. Se ține la rece și se consumă o lingură la fiecare oră, timp de 12 zile.

Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 28.08.10 2:38

Dieta care protejează ficatul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 28.08.10 2:38

Ce remedii sunt indicate pentru ficatul ...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 25.08.10 7:47

Cum îți dai seama că ai probleme cu ficatul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Remediu util în bolile grave ale ficatului

Mesaj Scris de Admin la data de 07.08.10 12:21

Remediu util în bolile grave ale ficatului

Seara, se pune la fiert un litru de apă și, după ce dă câteva clocote, se dă deoparte și se adaugă 5 g de rostopască uscată și mărunțită. Se acoperă vasul cu un capac și se așează la cald, până a doua zi dimineața, când se strecoară și se amestecă în 200 g miere de albine, până ce mierea se dizolvă complet.
Se strecoară prin tifon și se pune într-o sticlă.

Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 10.07.10 14:21

Remediu pentru "oboseala ficatului"

Un kilogram de lămâi se rad de coajă și se dau prin mașina de tocat carne, se adaugă 1/2 kg de miere de albine și 6 ouă. Peste aceste ingrediente se toarnă 1/2 l alcool de 96°, se amestecă bine, iar conținutul se pune în borcane cu capace etanșe, păstrându-se la frigider. Din acest amestec se ia câte o linguriță dimineața, pe stomacul gol.

Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Amestec din sucuri naturale, pentru bolnavii de ficat

Mesaj Scris de Admin la data de 10.07.10 14:20

Amestec din sucuri naturale, pentru bolnavii de ficat

Pentru bolnavii de ficat și nu numai este foarte indicat un amestec de sucuri preparat din următoarele legume: morcovi (200 g), țelină (50 g), păpădie (75 g), salată (75 g), pătrunjel (50 g), cartofi (100 g), ridichi (30 g). La acest suc se mai poate adăuga și suc de mere, portocale, grapefruit, lămâie și câte o linguriță de miere de albine polifloră.
Consumat timp de mai multe luni, acest suc ajută în vindecarea mai multor boli de ficat (insuficiență hepatică și biliară), boli renale (insuficiență renală) și de circulație a sângelui (artrita, hipertensiunea arterială).

Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Amestec de tincturi pentru tratamentul cirozei hepatice

Mesaj Scris de Admin la data de 10.07.10 14:04

Amestec de tincturi pentru tratamentul cirozei hepatice

Cea mai gravă boală a ficatului este ciroza, care este cauzată de o scleroză a ficatului ca urmare a consumului exagerat de alcool și hepatitei de tip B în antecedente. De remarcat că ciroza hepatică are o lungă perioadă fără manifestări clinice. Uneori trec ani de zile până apar anorexia, grețurile, vărsăturile, pierderea ponderală, balonarea și indispoziția generală.
Ca măsuri profilactice și de tratament, este interzis consumul de alcool, iar grăsimile animale vor fi reduse sau chiar interzise.

Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Remediu pentru "oboseala ficatului"

Mesaj Scris de Admin la data de 03.07.10 13:43

Remediu pentru "oboseala ficatului"

Un kilogram de lămâi se rad de coajă și se dau prin mașina de tocat carne, se adaugă 1/2 kg de miere de albine și 6 ouă. Peste aceste ingrediente se toarnă 1/2 l alcool de 96°, se amestecă bine, iar conținutul se pune în borcane cu capace etanșe, păstrându-se la frigider. Din acest amestec se ia câte o linguriță dimineața, pe stomacul gol.

Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Ficatul

Mesaj Scris de Admin la data de 30.06.10 15:23

Ficat artificial
Cercetătorii americani au reușit să dea naștere, in vitro, cu ajutorul celulelor stem, primului ficat artificial.

Ei au folosit ficatul afectat al unui șoarece, pe care l-au "curățat" mai întâi, printr-un procedeu numit "decelularizare", păstrând doar vasele sangvine și colagenul. Pe această "matrice" au fost însămânțate celule sănătoase din ficat. El a fost transplantat unui șoarece care a supraviețuit timp de câteva ore.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ficatul

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum