VIITOR

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 23.09.15 11:15

http://www.descopera.ro/dnews/14728093-seringile-vor-deveni-istorie-descoperirea-care-ne-va-scapa-de-durerea-provocata-de-ac
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 27.08.15 18:29

LUCRURI CARE VOR DISPĂREA SAU SE VOR SCHIMBA RADICAL
 

  • X1. Pensiile, căci varsta de pensionare va fi mai mare decat speranta de viata. Cine nu are noroc, inseamna, dupa cum spune presedintele Johannis, ca are GHINION.
  • X2. Scrisul de mana, căci urmatoarele generatii nu vor mai scrie, si nu vor mai invata asta la scoala.
  • X3. Invatamantul, care se va eficientiza, se vor pregati cadre dedicate unor activitati, restul vor fi reciclati ca biomasa.
  • X4. Sexul biologic, care se va inlocui cu sexul virtual, de aceea a aparut in acte al treilea sex, homosexuali in functii importante de decizie.
  • X5. Omul biologic, care va fi considerat ca fiinta cea mai distrugatoare de pe Terra, si va fi pastrat in putine exemplare in rezerva

 
ALTE LUCRURI CARE VOR DISPĂREA SAU SE VOR SCHIMBA RADICAL
Deși astăzi suntem încă obișnuiți cu ele, mai curând sau mai târziu ele vor fi altfel! Este bine să ne adaptăm de acum, să acceptăm ideea că ele sunt în curs de dispariție / schimbare - poate nu la fel de repede în toate regiunile lumii.
1. Oficiile poștale
Trebuie să fim pregătiți pentru o lume fără oficii poștale.
În majoritatea țărilor, serviciile poștale clasice (susținute de stat) sunt atât de adânc împotmolite în probleme financiare încât  nu se întrevăd modalități ca ele să fie susținute pe termen lung.
Firmele private, de genul "FedEx" și "UPS", asigură transportul și distribuirea coletelor pe plan național și mondial, cu un profit uriaș, având fiecare câteva sute de mii de salariați. Ele se vor dezvolta și ramifica, utilizând cele mai moderne mijloace de difuzare.
Deocamdată poșta "de stat" are încă, în majoritatea statelor, un statut protejat.
Prin lege, este garantată și responsabilă pentru comunicația poștală.
Bonul de trimitere/primire are valoare legală de dovadă, și dacă trimiterea se pierde pe drum poșta poate fi trasă legal la răspundere.
 
 
 

2. Cecul
Țări avansate, ca de ex. Marea Britanie,  se pregătesc deja să desființeze cecurile (ca formă de plată) în următorii câțiva ani.
Aceasta din cauza costurilor mari ale procesării cecurilor.
Ele vor fi înlocuite în întregime de carduri din plastic și de tranzacțiile online.
 
 
3. Ziarele
Sub forma tipărită, tirajul ziarelor este într-o scădere dramatică.
Deja câteva cotidiene mari au renunțat la versiunea tipărită.
Tendința este tot mai marcată.
Tânăra generație pur și simplu nu citește ziarul - ei preferă (dacă mai citesc vreun ziar) versiunea online.
Acum editorii de ziare și reviste caută o alianță cu Apple, Amazon și cu companiile majore de telefonie mobilă pentru a dezvolta un model de abonamente cu plată care să le salveze profiturile.
 
 

4. Cartea
Am discutat cu cineva care mi-a declarat că nu va renunța niciodată la cartea tipărită, la senzația de a ține cartea în mână și de a-i răsfoi paginile.
Așa credeam și eu până când am accesat niște librării online (librării virtuale) unde am văzut că pot citi gratuit chiar un capitol întreg de previzualizare înainte de a cumpăra. Iar prețul era sub jumătate din cel al unei cărți tipărite! Și, culmea, m-am obișnuit foarte repede cu "e-book"-ul sau "rama digitală" și practic am uitat că nu mai țin în mână o carte ci un "gadget".
 
 

5. Telefonul fix
Deși la acest capitol părerile sunt încă împărțite, multă lume a ajuns deja la concluzia că poate renunța la telefonul fix, păstrând numai unul sau două telefoane mobile. Excepție vor face, poate, familiile numeroase care efectuează zilnic un număr mare de convorbiri locale. Însă mulți păstrează telefonul fix doar din obișnuință.
 

6. Muzica
Este un capitol mai complicat și mai neclar al schimbărilor.
Se spune că "industria muzicii" se află în mijlocul unui proces de moarte lentă, impregnat de descărcările ilegale, de lăcomia și corupția mediilor implicate, de dificultatea muzicii inovative în a ajunge la ascultătorii care o așteaptă. Marile "mărci" (labels) și firmele de radio se "auto-distrug"; aproape jumătate din ce se cumpără azi reprezintă "bucăți de catalog", deja cunoscute de marele public. Mai multe pot fi aflate din cartea "Appetite for Self-Destruction" de Steve Knopper și documentarul video "Before the Music Dies."
 

7. Televiziunea
Și televiziunea trece prin transformări dramatice.
Rețelele de TV prin cablu au venituri tot mai mici, clienții se împuținează fiindcă mulți preferă să privească TV-ul și filmele direct de pe computere.
Pe de altă parte, companiile de televiziune - pentru a rămâne profitabile -  își scad cheltuielile, în dauna calității programelor difuzate și crescând până la limite uneori greu de suportat cantitatea de publicitate.
Răspunsul se pare că vine tot de la continentul american.
Așa cum în urmă cu o jumătate de secol americanii au lansat televiziunea prin cablu, acum tot ei propun înlocuirea (sau suplimentarea) ei cu ceea ce s-ar putea denumi "televiziune la comandă".
Exemplul tipic este "Netflix".
Cum funcționează?
Un abonament de $10.15 lunar are două componente: (a) DVD-uri - care se trimit prin poștă - și (b) livrare de programe / filme - prin vizionare directă ("streaming").
Totul fără reclame, fără "rating", la calitate maximă.
Clientul are nevoie doar de un DVD-player pentru componenta (a) și de un PC cu Windows instalat pentru componenta (b).
Clientul cere ceea ce dorește, costul celor mai multe comenzi este inclus în abonament (suplimentar, contra cost, se pot comanda jocuri, programe speciale etc.). Sună bine?
 

8. Proprietatea (posesia)
Ideea de proprietate va suferi și ea modificări.
Astăzi suntem obișnuiți să fim posesorii unui PC cu hard-drive-ul lui pe care avem stocate documente, imagini, muzică, filme etc. Ele se află în proprietatea fiecăruia dintre noi, pot fi accesate folosind un software adecvat și copiate, stocate pe medii ca CD-uri, DVD-uri, HDD-uri sau memorii externe. Suntem "proprietarii" lor.
Dar ce ne propun Apple, Microsoft și Google?
Sunt în curs de finalizare ultimele "cloud services" (nu am găsit un termen potrivit în limba română).
Asta înseamnă că sistemul Dv de operare va fi organic legat de internet.
Dacă dați clic pe o icoană, se va deschide ceva din "norul" internetului. Iar dacă veți salva un fișier, acesta va fi stocat tot în acest "nor".
Desigur, veți plăti un abonament lunar furnizorului de "cloud".
În această lume virtuală, avantajul va fi că veți putea accesa cărțile sau muzica Dv de pe orice calculator, laptop sau dispozitiv mobil, oriunde v-ați afla.
Aceasta este partea "bună" a lucrurilor.
Dar, pe de altă parte, întrebarea firească este: cât de stabil va fi acest întreg edificiu? Dacă, la un moment dat, totul va dispărea?
Scepticii vor prefera să se deplaseze până la raftul cu albume foto, la biblioteca unde își păstrează cărțile sau să insereze în calculator CD-ul dorit.
În concluzie, cloud-ul își are rostul lui, dar și limitele lui. Probabil nu va înlocui complet niciodată "proprietatea" și "controlul" pe care le oferă un suport de informație local.
În final, o mică remarcă: calculatoarele "mainframe" de acum 30-40 de ani mergeau într-un fel pe aceeași idee, că utilizatorul nu are nevoie decât de un "terminal" care să-i dea acces la resursele și "inteligența" unui "server" mamut central.
Cât de bine a rezistat modelul acela s-a văzut odată ce au apărut primele calculatoare personale.
 
 
9. Intimitatea
Iată un concept în curs de dispariție!
Se înmulțesc camerele de luat vederi pe străzi, în magazine, în clădiri și chiar încorporate în calculatorul, laptop-ul sau mobilul Dv.
Ca rezultat, veți putea fi sigur că 24 de ore din 24 "ei" (adică cei interesați, cei care vă urmăresc) vor ști cine sunteți, unde vă aflați și ce faceți.
Vor fi ajutați în mod decisiv de sistemul GPS și de programul "Google Street View". Una din consecințele benefice (sau cel puțin inofensive) ar fi că "ei" vă vor putea construi un "profil" cât mai fidel, care să reflecte obiceiurile Dv și astfel să vă ofere produse / servicii conforme acestui profil.
În ce privește alte consecințe posibile, puteți să le imaginați singuri.
 
 
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
Pentru încheiere, aș menționa că singurul lucru care nu va putea fi schimbat sunt ......... "Amintirile" Dv.
Dar aici își va spune cuvântul un oarecare domn Alzheimer !
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 26.08.15 19:25

Soldatul viitorului

Există state în care militarul, indiferent cărei structuri sau arme îi aparține, reprezintă o valoare, o investiție planificată pe etape, începînd de la procesul de selecție și antrenament pînă la „produsul final“ (luptător - infanterist, aviator, parașutist, tanchist, artilerist, polițist, agent secret, pompier etc.). De aceea, există o preocupare constantă pentru conceperea, dezvoltarea și perfecționarea tehnologiilor de vîrf care să protejeze viața și integritatea celor care și-au asumat riscul de a fi „scutul viu“, garantul securității și al independenței.
Nimic nu este prea mult sau prea scump dacă o viață de militar este astfel salvată. Chiar și la pensie, un militar este definit a fi „în rezervă”, deci o forță potențial utilă, care, în caz de urgență, poate fi reactivată și utilizată atît datorită cunoștințelor specifice, cît și experienței dobîndite în perioada de activitate.
„Si vis pacem, para bellum (Vegetius) - dacă vrei pace, pregătește-te pentru război. Sună, într-adevăr, antiuman, dar constituie realitatea zilelor noastre! Pe fondul diminuării resurselor energetice la nivel planetar, polarizarea lumii în mari blocuri de putere militară, politică și economică, dar și apariția marilor companii transnaționale (susținute de interesele acestor puteri) au diminuat pînă aproape de dispariție conceptele referitoare la independența de stat. Economii întregi au fost cumpărate, acaparate sau distruse, iar populațiile multor state, amăgite de „mirajul democrației”, au ajuns în situația tragică de a fi... tolerate în propria țară, ba mai mult, trebuie să mulțumească pentru favoarea de a fi lăsate (încă) să supraviețuiască. Un stat care nu mai are o industrie proprie, bănci naționale, resurse naturale care să-i aparțină etc. nu are cum să fie independent, iar orice schimbare de optică a celor care dețin aceste pîrghii economico-financiare vitale se repercutează dramatic asupra populației. Este evident faptul că, în ultimii ani, procesul de globalizare s-a accelerat, că există un interes vizibil pentru monopolizarea de către un grup restrîns a resurselor energetice (petrol, gaze), a rezervelor naturale de minereuri prețioase sau rare (aur, argint, uraniu, cobalt, wolfram, tantal, litiu etc.), dar și a apei potabile. Va urma un război devastator al resurselor? Se prea poate! Pe fondul declanșării și întreținerii controlate a crizei mondiale, prin canale mass-media verificate, au fost și sînt lansate „previziuni” (manipulări și diversiuni), cu rolul de a pregăti mentalul colectiv pentru... inevitabilul război. Cînd, cum și ce pretext va fi folosit poate vom afla în curînd, deoarece, referindu-se la recenta reuniune a Grupului Bilderberg, tot mai multe voci susțin că scopul îl reprezintă evaluarea impactului crizei mondiale (faza premergătoare pentru preluarea puterii la nivel planetar) și stabilirea momentului optim pentru declanșarea războiului.
In acest context, declarațiile marilor puteri vizînd reducerea arsenalelor nucleare strategice ar trebui să îngrijoreze. Chiar dacă (aparent) Pămîntul nu va mai fi în pericol de a fi dezintegrat de mii de ori, aceasta nu înseamnă că sîntem protejați, ci că există deja mijloace mult mai performante, mai inteligente, pentru distrugerea a tot ce înseamnă viață. Diversificarea arsenalelor militare a impus sau a perfecționat noi noțiuni: războiul stelelor, al dronelor, geo-climatic, genetic, PSI, informatic etc. au îmbogățit tacticile și strategiile din „arta conflictelor”. Industria morții funcționează la parametri maximi, iar din punct de vedere al cercetării militare parcă asistăm la o materializare a ideilor lui H. G. Wells, Isaac Asimov sau Frank Herbert, toți scriitori de literatură SF.
Generatoarele psihotronice, armele cu puls electromagnetic, cu infrasunete sau microunde au fost deja testate pe diferite teatre de război, iar miniaturizarea acestora va face posibilă utilizarea lor ca armament individual. Vă veți întreba ce rol mai are soldatul, luptătorul individual, în condițiile în care există atîtea metode și mijloace de neutralizare a adversarilor. In mod logic, pentru toate tipurile de arme sînt create (dacă există posibilitatea tehnică) și contramăsuri, de aceea, în concepția războiului modern, încă este valabilă acea teorie care spune că... un teritoriu poate fi considerat cucerit doar atunci cînd a fost călcat de bocancul infanteristului!
Cum va arăta acest infanterist? Va avea o uniformă ușoară, etanșă și impermeabilă, confecționată dintr-un material care va avea încorporate dispozitive de genul celor folosite de avioanele invizibile, ce vor bloca radiațiile emise de corp pentru a-l face indetectabil termic, și radar pe purtătorul acesteia.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 04.08.15 12:26

http://www.aktual24.ro/noul-avion-uluitor-de-la-airbus-va-ajunge-din-europa-la-new-york-in-doar-o-ora/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 12.07.15 18:03

http://www.revistamagazin.ro/content/view/11904/20/
Traim de doua decenii în ceea ce este numita deja era digitala, o lume virtuala care a deschis perspective nebanuite în urma cu o jumatate de secol. Noile tehnologii prind si ele viteza dar au mai ramas câteva vise ale omului care asteapta sa se împlineasca. Chiar daca cosmologii si futurologii, foarte la moda în anii 70 ai deceniului trecut, aveau viziuni îndraznete, un vis al omului, acela de a calatori spre alte planete din alte galaxii sau macar prin Calea Lactee, a ramas înca neîmplinit. Cel putin deocamdata, desi Arthur C. Clarke era convins la sfârsitul anilor 60 ca acest lucru va fi posibil pâna în anul 2000.
De atunci, visul de a întâlni alte fiinte asemanatoare noua, poate chiar mai evoluate tehnologic, pornit din ideea ca nu putem fi singurii oameni din Univers, nu da pace astrofizicienilor care sunt convinsi ca ar trebui sa reusim sa lasam amintire altor semeni din alte colturi ale galaxiei semnul trecerii noastre pe aceasta planeta care poate disparea la un moment dat împreuna cu tot Sistemul nostru solar.
 Singuratatea de care suferim vine si din perplexitatea în fata unui Univers incomensurabil, rece si tacut. Semnale vin dinspre el, asta ne spun cercetatorii, dar deocamdata nimeni nu le da de cap, sau ramân complet neinteresante pentru omenire. Programul SETI, o alta utopie nascuta acum cinci decenii, care se dorea o ureche uriasa îndreptata catre „soaptele” vidului cosmic, doar-doar am fi putut intra în contact cu semenii nostri din alte galaxii, s-a încheiat si el cu un esec. Marile investitii în resurse materiale, umane si inteligenta planetara s-au risipit pe apa sâmbetei. Între timp, Revolutia digitala, în miezul careia traim de vreo doua decenii si ceva, nu este un vis al omenirii precum este cel al zborului, de pilda. Este mai degraba o provocare tehnologica gândita de un grup de oameni interesati în schimbare.
 Nimeni, de-a lungul mileniilor, nu a visat la Internet, el exista astazi si este folositor tuturor precum a fost la un moment dat trenul sau masina. Desi a adus o multime de facilitati, atât de importante încât cei care folosesc azi Internetul, cam jumatate de planeta, nici nu îsi imagineaza cum ar putea trai fara el. Internetul e departe de a fi un vis al omenirii. Mai ales ca, alaturi de alte tehnologii digitate, telefonul, cardul bancar, fotografia sau retelele de socializare, au devenit între timp mijloace de supraveghere a utilizatorilor, ajutând la crearea a ceea ce de mai bine de un deceniu se numeste Big Brother, „urechea” care ne supravegheaza orice miscare si intra în cele mai tainice unghere ale vietii noastre private.
 Sigur, Internetul nu e ca apa, la o adica ne-am putea lipsi de el si întoarce la era analogica din urma cu cinci decenii, spre deosebire de apa, fara de care nu putem trai mai mult de sapte zile. Sunt voci care analizeaza impactul erei digitale asupra oamenilor si care observa ca, între timp, Internetul si Google au reusit sa ne faca mai „tâmpiti”, nicidecum mai cultivati. Nicholas Carr, de pilda, dedica o carte generatiei Internetului pe care o numeste tocmai „Superficialii”.
 Cultura digitala e subtire ca o apa de izvor, în comparatie cu o cultura temeinica, profunda, analogica, existenta în urma cu cinci decenii. În cartea sa, The Shallows, care a candidat la premiul Pulitzer în anul 2011, Nicholas Carr analizeaza unde ne duce Internetul si cum ne afecteaza el creierul. Si alte inovatii tehnologice ne fac uneori rau, desi initial ele au fost prezente ca mari ajutoare ale omului. Sa amintim, de pilda, becurile economice.
Otrava din noul bec electric
 Campaniile publicitare au promovat în toata lumea, inclusiv în România, becurile economice produse de marile firme Philips, Osram etc., fiind prezentate drept „verzi”, adica ecologice, dar si economice. Ecologice e mai greu de explicat de ce, dar economice sunt, în sensul în care ele consuma sa zicem 20 de wati si produc o lumina de 100 de wati, echivalentul unui bec „normal”, cu incandescenta. Din pricina acestei unice calitati, becurile economice au câstigat teren, inclusiv în România, ele putând fi gasite pe toate rafturile, de la supermarketuri la dughenele de cartier.
 Numai ca un studiu recent, preluat de situl dailymail.co.uk, atrage atentia ca în realitate lucrurile nu sunt atât de „verzi” pe cât se prezinta: becurile economice emit chimicale cauzatoare de cancere! Astfel, cercetatorii germani ridica noi semne de întrebare în privinta sigurantei lor. Ei sustin ca becurile economice nu trebuie tinute aprinse pe perioade lungi de timp sau plasate în apropierea capului pentru ca ele emit substante otravitoare. Culmea este ca UE a dezvaluit un plan care prevede eliminarea de pe piata a becurilor „normale”, cu incandescenta, pâna la sfârsitul anului viitor, sub pretextul reducerii emisiilor de carbon! Expertii atrag atentia ca becurile economice nu trebuie sa fie folosite de adulti la citit sau sa fie plasate în apropierea capului copiilor în timpul noptii. Asta deoarece, în afara de faptul ca se stia ca atunci când sunt sparte, becurile economice emit substante otravitoare precum mercurul. Ultimele cercetari arata ca si alte substante posibil cancerigene sunt emise sub forma de vapori atunci când acestea sunt aprinse.
 Aceste substante includ fenol (o otrava folosita de nazisti pentru exterminarea a mii de prizonieri în lagarele de concentrare ale celui de-al Doilea Razboi Mondial), dar si toxinele umane, naftalina si stirenul. Testele au demonstrat ca materialele folosite la producerea becurilor economice sunt potential periculoase, prin efectele secundare asupra sanatatii oamenilor.
 Andreas Kirchner, de la Federatia Inginerilor Germani, declara de curând: „Aceste lampi produc un adevarat smog electric. Eu le folosesc cu foarte mare zgârcenie. Ele nu trebuie folosite pe perioade lungi de timp în spatii neventilate si categoric niciodata în apropierea capului”.
Binele care face rau
 Alt gen de realizari tehnologice impresioneaza prin anvergura, dar ridica mari semne de întrebare pentru mediul în care traim. Asa e, de pilda, „fracturarea hidraulica”a sisturilor bituminoase intens mediatizata global, cu promisiunea, ca un vis frumos, ca aceasta tehnologie ar aduce laptele si mierea pentru cetateni, dar care provoaca o multime de neplaceri oamenilor din proximitatea exploatarilor.
 Un alt exemplu ar fi tehnologia fisiunii nucleare care produce de aproape cinci decenii energie cu resurse „neconventionale” si care reprezinta mereu un pericol major pentru mediu. Sa amintim doar Cernobîl si Fukushima. Sunt si alte tehnologii care au fost bune pentru ca au adus profituri colosale investitorilor, dar care au condus în final la un nivel de poluare globala inimaginabil, inexistent în urma cu un secol.
 Azi, specialistii considera poluarea ca pe raul maxim care afecteaza existenta viitoare a planetei. Asadar, tehnologiile sunt ca medicamentele: sunt un pas înainte pentru civilizatie (penicilina, chimioterapia), dar lasa în urma organisme debilitate de efectele secundare si lipsite de viitor.
GEORGE CUSNARENCU
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 04.07.15 11:07

http://www.mediafax.ro/life-inedit/cinematograful-viitorului-cum-transforma-aromele-un-film-slab-intr-o-productie-de-succes-video-14542883
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 02.07.15 21:23

Specialistii de la IBM au prezentat recent publicului un plan tehnologic de dezvoltare a stiintei actuale, care va duce la o evolutie vizibila a stilui de viata uman, in toate sensurile manifestarii sale

Cele mai plauzibile inventii la care fac referire cercetatorii, vizeaza energia alternativa, Internetul, comertul, medicina si corpul omenesc.

 

Deja aplicata la un nivel inca neperfectionat, energia solara reprezinta metoda favorita de exploatare a energiei “curate”.

Daca in prezent, folosirea sa este limitata, in viitorul apropiat, bateriile solare vor putea fi incorporate in vopseaua aplicata pe diferite suprafete, in peretii si pe acoperisurile caselor, in ferestre si chiar in tesatura hainelor.

Expertii spun ca celulele fotovoltaice vor deveni de 100 de ori mai subtiri si vor putea fi folosite in toate mediile.

Medicina va atinge de asemenea noi praguri multumita indeosebi progreselor facute in intelegerea structurii ADN.

Avansul le va permite medicilor sa anticipeze si sa previna bolile, iar companiile farmaceutice vor putea crea medicatii mai eficiente in tratarea afectiunilor.

Navigarea pe Internet pe care oamenii o practica astazi va deveni istorie.

Internetul va putea fi explorat fara ajutorul tastaturii si al mouse-ului, acestea urmand sa fie inlocuite de vocea umana. Noile tehnologii vor aduce schimbari fundamentale in perceperea si in crearea informatiilor.

In comert, asistentul digital de vanzari va scoate factorul uman din magazinele alimentare si de imbracaminte.

Cabinele de proba vor fi dotate cu monitoare cu senzori care ii vor ajuta pe cumparatori sa ia rapid decizii referitoare la marimea si la modelele noilor haine.

Totodata, capacitatea de memorare a creierului va fi masiv imbunatatita.

Oamenii vor putea memora simultan numeroase informatii, pe care le vor putea analiza mai profund si mai lucid cu ajutorul diverselor tehnologii si implanturi.

Sursa: Pravda. ru

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/category/divertsment/page/14/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 26.06.15 9:22

http://www.gandul.info/auto/ford-a-prezentat-bicicleta-electrica-a-viitorului-ce-dotari-are-mode-flex-14496902
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 21.06.15 8:23

http://www.gandul.info/magazin/aceste-dispozitive-reprezinta-viitorul-bateriilor-si-acumulatorilor-14478753
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 18.04.15 11:23

http://www.gandul.info/it-c/ce-fel-de-calculatoare-vor-folosi-pe-viitor-militarii-romani-in-cadrul-misiunilor-sub-egida-ue-14127354
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 24.01.15 13:15

Eric Schmidt, președintele executiv al Google, a declarat că internetul va dispărea în forma pe care oamenii o cunosc în prezent, informează hollywoodreporter.com,

La sfârșitul unei dezbateri organizate la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, Eric Schmidt a intervenit prin intermediul unei transmisiuni web.
Președintele executiv al Google a fost întrebat care sunt predicțiile sale privind viitorul internetului. “Voi răspunde foarte simplu că internetul va dispărea”, a declarat Eric Schmidt.
“Vor fi atât de multe adrese IP… atât de multe dispozitive, senzori, lucruri pe care le poți purta, lucruri cu care interacționezi fără să îți dai seama”, a explicat el.
“Aceste lucruri vor fi parte a fiecăruia tot timpul. Imaginați-vă că intrați într-o cameră și camera este dinamică. Și, cu permisiunea voastră, puteți interacționa cu lucrurile din cameră”, a spus Schmidt.
“O foarte personalizată, foarte interactivă și foarte, foarte interesantă lume se va dezvălui”, a adăugat acesta.


http://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/it/anunt-de-groaza-internetul-va-disparea-258323.html/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 12.01.15 13:21

http://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/it/o-sfera-televizorul-viitorului-257691.html/
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 28.12.14 13:56

http://turism.bzi.ro/cand-vor-fi-gata-turnurile-de-1-km-inaltime-care-vor-transforma-lumea-32370
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 21.12.14 16:29

http://www.revistamagazin.ro/content/view/11447/20/
Omul a visat secole de-a randul sa zboare, incercand sa imite pasarile si, de la desenele nepuse in practica ale lui Leonardo da Vinci, incercari nereusite au tot fost. Acum, cand avionul s-a impus ca regele vazduhului, oamenii incearca sa transforme regele soselelor, automobilul, intr-o struto-camila: masina zburatoare! Inca din anul 1928, pionierul masinilor comerciale, Henry Ford, spunea ceva ce atunci parea o gluma de weekend: „Ascultati-ma pe mine. O combinatie intre avion si automobil (in original, motor car, adica trasura cu motor) este pe punctul de a se naste!”. Si conceptul s-a nascut dupa mai bine de cinci decenii.
Pentru ca incercarile de construire a unui hibrid masina-avion dateaza de prin anii 70 ai secolului trecut. Cele mai noi incercari insa sunt cu totul altceva: aratoase, stilizate, modele care ating viteze de croaziera pe sosea rezonabile, construite din materiale compozite. Cea mai noua creatie in domeniu apartine unui grup de constructori sloveni si poarta numele de AeroMobil 3. Visul lui Ford a devenit realitate!
 Masina zburatoare AeroMobil 3 a fost prezentata recent la Viena, cu ocazia evenimentului Pioneers Festival. Vehiculul are o autonomie de zbor de 700 km si de aproximativ 500 km la sol. Pe sosea, masina consuma 4,5 litri la suta de kilometri si atinge o viteza maxima de 160 km/h. In aer, viteza maxima atinsa de AeroMobil 3 este de 200 km/h. Vehiculul are o greutate de 450 de kilograme si aripi cu o lungime de 8 metri, iar structura este realizata din otel si fibra de carbon. Deocamdata nu se stie cat va costa AeroMobil 3, dar pasul a fost facut: este vorba de posibilitatea zborurilor „de la usa la usa”, a zborurilor care nu mai au nevoie de aeroporturi sau piste de decolare si aterizare.
 De acum, spun constructorii, oricine se poate sui in masina din fata casei, iese pe sosea, desface aripile, decoleaza, apoi aterizeaza in localitatea de destinatie pe orice sosea, retransforma vehiculul in automobil si in final parcheaza la usa persoanei vizitate. Aeromobilul poate fi alimentat de la o statie obisnuita de benzina, poate rula pe orice sosea si poate fi parcat in orice parcare standard. Dar acesta nu e singurul exemplu.
Autostrazi in cer
 Daca modelul AeroMobil 3 este ultima creatie in materie de masini zburatoare, sa spunem ca dupa 2010 mai multe companii au prezentat concepte de masini hibride, inspirate parca din filmele s.f. clasice precum Blade Runner, Back to the Futures sau The Fifth Element. Convingerea constructorilor, dar nu numai a lor, este ca tot mai extinsa congestionare a soselelor si a autostrazilor lumii isi poate gasi rezolvarea prin reducerea numarului de masini conventionale si folosirea pe scara larga a masinilor-avion. „Avem nevoie de o decongestionare a soselelor noastre si una dintre solutiile potentiale este automobilul aerian”, spunea increzator Dr. Michael Jump, de la Universitatea Liverpool din Marea Britanie, care spera ca automobilele sa nu mai ramana prizonierele soselelor inca 100 de ani.
 O idee care pare la randul ei mai curand de domeniul s.f. decat de solutiile cu adevarat practice. Pentru ca o decongestionare a soselelor ar insemna practic o congestionare a spatiului aerian, intr-un mod greu de gestionat. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca orice accident minor pe sosea este catasrofal in aer! Si apoi, o simpla constatare a haosului articulat de pe soselele lumii ne face sa ne imaginam haosul dezorganizat al traficului aerian provocat de masinile zburatoare. Dar, dincolo de aceste idei „potentiale”, constructorii nu inceteaza sa se straduiasca.
 Un exemplu este modelul Transition, un avion care isi poate plia aripile pentru a rula pe sosea ca o masina obisnuita. Construit de compania americana Terrafugia, hibridul ar avea o autonomie de 740 km in aer cu un rezervor plin si ar putea transporta doi pasageri. In 2012, masina era estimata la un pret de 300.000 de lire sterline, iar soferii ar fi trebuit sa absolve 20 de ore de pilotaj pentru cazul in care masina se ridica in aer.
 PAL-V (vehicul aerian si terestru personal) pare mai curand un mini-elicopter decat un avion. Masina conceputa de o firma olandeza e de fapt un auto-giro dotat cu un motor cu elice in spate, care sa asigure inaintarea si cu un rotor cu pale, care sa asigure ridicarea. Pe sol, hibridul functioneaza ca un triciclu cu motor. Are o autonomie de 560 km si o viteza maxima de 180 km/h, la un pret de 300.000 de dolari. Uniunea Europeana are si ea un proiect de hibrid, numit myCopter, care se vrea o regandire a conceptului. Asta inseamna in conceptia amintitului Dr Jump, un Vehicul Aerian Personal (PAV) impreuna cu autostrazi aeriene dedicate. „Acest proiect, spune Dr Jump, priveste in viitor, spre cum va arata industria de transporturi aeriene in urmatorii 150 de ani”.
 Ambitiile fiind atat de mari, si problemele sunt pe masura, recunoaste Dr Jump. Cele mai simple sunt cele legate de tehnologie, dar complicatiile apar atunci cand se vorbeste despre siguranta traficului aerian. Mai este si opinia publica, in general nefavorabila ideii unor masini care sa zboare peste capetele oamenilor si mai ales sa cada, in caz de accident, peste casele lor. Cu alte cuvinte, conceptele se realizeaza destul de usor, insa marile probleme raman in privinta securitatii spatiului aerian in care aceste masini zburatoare ar urma sa evolueze. Vor fi posibile aceste zboruri in urmatorii 150 de ani sau sunt toate aceste incercari minunate doar frumoase exercitii de stil?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 07.12.14 15:50

http://www.gandul.info/it-c/supercomputerul-viitorului-creat-de-agentiile-secrete-americane-13705767
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 22.10.14 10:06

http://cultural.bzi.ro/secretele-avionului-antigravitational-21082
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 03.10.14 12:35

http://www.promotor.ro/masini-noi/masini-eco/iata-legatura-dintre-iphone-ul-scump-si-masina-electrica-low-cost-13360346
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 29.09.14 17:07

Descoperirea care poate revolutiona operatiile din viitor
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 27.09.14 10:58

http://www.promotor.ro/masini-noi/masini-eco/betavoltaic-este-tehnologia-bateriilor-nucleare-ale-masinilor-electrice-de-maine-13350780
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 25.09.14 19:12

10 inovatii care vor schimba universul

Unele dintre cele mai mari descoperiri din stiinta vor schimba omenirea. Business Insider a intocmit un top al celor mai importante lucruri care vor ajuta la imbunatatirea stilului de viata.


Iata cele 10 inovatii care vor schimba lumea:
 
1. Plasticul va fi eliminat din ambalajele produselor alimentare. Un professor de la Harvard a inventat WikiCelles, un ambalaj reclicabil care va ocupa locul plasticului. WikiCell arata precum coaja unei portocale sau a unei nuci de cocos si are proprietatea de a proteja mancarea si bauturile precum: inghetata, iaurt, cascaval, suc cu budinca.
 
2. Datorita noilor tehnologii, testul ADN va fi mai accesibil. Oxford Nanopore Technologies lucreaza deja la niste sisteme care ar putea fi disponibile pe piata in a doua jumatate a acestui an. Curand, testul ADN va fi comercializat sub forma de stick si va costa aproape 900 de dolari.
 
3. Centura gonflabila. Acest tip de centrura a aparut anul trecut, fiind comercializata pe piata de Ford Explorer. Curand insa va fi extinsa la alte modele Ford, precum si la autoturismele Mercedes-Benz. In cazul de impact, centura se umfla timp de 40 de milisecunde, suficient pentru a-ti salva viata.
 
4. Transplantul de ovare: femeile supuse unui tratament impotriva cancerului isi pot pierde fertilitatea, dar sa li se preleveze tesut ovarian. Tesutul va fi pastrat la rece, iar cand pacienta va termina tratamentul si se va decide sa aiba copii, medicul ii va putea face tranplantul. Pacienta va produce din nou ovule. Transplantul dureaza 20 de minute, iar pacienta poate pleca acasa in doua ore de la interventie.
 
5. Microbii vor fi folositi pentru a produce energie: cercetatorii lucreaza pentru a gasi o modalitate ca acestia sa poata fi folositi pentru a produce un combustibil numit isobutanol, ce ar inlocui benzina.
 
6. Cursele in spatiu: presedintele Barack Obama incurajeaza operatorii aerieni sa ofere cat mai multe calatorii in spatiu. Numeroase companii private au inceput deja sa se ocupe serios de acest lucru, achizitionandu-si nave spatiale care vor fi puse la dispozitia clientilor. Acest lucru va putea fi posibil din 2013.
 
7. Microscopul care va fi atasat telefonului mobil: el a fost inventat de Aydogan Ozcan, inginer si profesor la Universitatea din California, Los Angeles, in 2010. Microscopul va putea salva vieti omenesti deoarece cu ajutorul lui oamenii vor putea transmite unui centru de specialitatea toate informatiile sale de natura medicala, printr-o simpla fotografiere a salivei. Totodata, oamenii vor descoperi daca sufera sau nu de boli grave. Pretul microscopului va fi de doar 10 dolari.
 
8. Laboratorul in care s-ar putea produce carnea ar duce la sfarsitul foametei globale. Un cercetator olandez, Mark Post, lucreaza la o modalitate de a creste carne in laborator. Ideea lui nu este una revolutionara, iar cei de la NASA au facut asemenea experimente pentru a le oferi astronautilor o sursa de hrana permanenta in spatiu. De asemenea, PETA sustine proiectul.
 
9. Cipul care poate reda vederea. Profesorul Eberhart Zrenner, fondatorul Institutului de cercetare oftalmologic din Tubingen, Germania, a inventat cipul care ar putea reda vederea. Dispozitivul masoara trei milimetri si 1.500 de pixeli si este plasat sub retina. Pana acum, s-au facut deja 27 de implanturi.
 
10. Zborurile supersonice vor revolutiona calatoriile, asa cum sunt ele intelese astazi. Zborurile vor dura mult mai putin. Din nefericire insa, dispozitivele care vor face posibil acest lucru vor fi gata in aproape 40 de ani.
Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

Publicat de -mircea -olaru la sâmbătă, septembrie 01, 2012
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 02.09.14 10:10

http://www.evz.ro/pe-vaporul-sf-cum-arata-vacanta-viitorului-calatoria-ta-pas-cu-pas.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 19.08.14 7:39

http://www.descopera.ro/dnews/13106673-idee-spectaculoasa-cum-va-arata-avionul-de-lux-al-viitorului-fara-ferestre-dar-cu-vedere-panoramica-fotovideo
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 17.06.14 10:27

http://cultural.bzi.ro/rusii-inventeaza-prima-pusca-de-asalt-din-lume-15777
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 13.06.14 11:37

http://www.capital.ro/deutsche-welle-razboiul-viitorului.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Admin la data de 11.06.14 18:46

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/2050-vom-zbura-avionul-transparent-495598.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: VIITOR

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum