Ai auzit-o pe asta ?[2]

Pagina 39 din 41 Înapoi  1 ... 21 ... 38, 39, 40, 41  Urmatorul

In jos

Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 15.12.05 17:25

Rezumarea primului mesaj :

Povestea despre eroul national elvetian Wilhelm Tell, obligat sa-si arate maiestria de a trage cu arcul riscind viata propriului sau fiu, nu e prima de acest gen. In "Istoria Europei", Jambulari relateaza un caz asemanator intimplat unui oarecare Toko – un excelent arcas aflat in slujba regelui Arnoldo. Deseori, Toko se lauda ca e atit de iscusit, incit ar putea despica din prima lovitura un mar asezat in virful unui baston. Auzind despre asta, regele hotari sa-l pedepseasca pe arcas in modul cel mai crud cu putinta: asezind marul pe crestetul fiului acestuia. Toko se concentra si isi indeplini promisiunea exemplar, despicind marul in doua jumatati cu doar o singura sageata. Vazind insa ca arcasul isi pregatise trei sageti in loc de una, regele l-a intrebat care a fost motivul.

– Pentru a putea cu celelalte doua sa indrept o eventuala greseala facuta cu prima sageata – a raspuns Toko. Una era pentru Majestatea Voastra, iar cealalta – pentru mine.

Autorul satiric german Liechtenberg era renumit nu numai prin critica sa ascutita, ci si prin urechile neobisnuit de lungi. Odata, un adversar iritat de ironia sa acida, l-a luat peste picior in public, rizind de urechile sale.

– E adevarat – a raspuns Liechtenberg, pentru a nu-i ramine dator – ca pentru un om urechile mele sint lungi, asa cum pentru un magar urechile tale sint scurte.

*

Compozitorul austriac Franz Schubert (1797-1828) era vesnic urmarit de creditorii sai. Odata, si-a agatat pe balcon redingota cu buzunarele scoase in afara. Privelistea s-a dovedit a fi atit de convingatoare, incit un timp acestia nu i-au mai dat tircoale.

Scriitorul american Sinclair Lewis (1885-1951) era un om uritel, agresiv si, pe deasupra, neindeminatic. Odata, fiind invitatul doamnei Mercedes de Acosta, voind s-o ajute, i-a impins atit de stingaci scaunul, incit stapina casei s-a asezat alaturi, cazind la pamint, pe cit era de lunga.

– Va rog sa ma scuzati – a murmurat jenat Lewis.

– Nu face nimic, a spus amfitrioana, care si-a recapatat repede calmul. Fac cu placere miscare inainte de a lua masa!

*

Refugiat din fata nazismului, scriitorul austriac Stefan Zweig (1881-1942) s-a oprit la Londra, unde avea citiva amici. Intr-o dimineata, calatorind cu un scriitor englez pe imperiala unui autobuz, Zweig si-a scos palaria cind a trecut prin City.

– Pe cine saluti? – s-a mirat amicul.

– Banca Angliei – a oftat Zweig.

– Si de ce, ma rog?

– Eu o salut ori de cite ori trec prin fata ei. Aici zace jumatate din ce-i mai de valoare in lume!...


Ultima editare efectuata de catre Admin in 16.02.13 14:41, editata de 3 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 30.04.07 16:54

Diplomatul si literatul italian Giacomo Casanova (1712-1798), asa-zisul cavaler de Séingalt, s-a intilnit intr-o zi cu imparatul german Iosif al II-lea.
– Dispretuiesc profund - spunse imparatul - pe cei ce-si cumpara titluri de noblete.
– Si-i dispretuiti oare mai putin pe cei care le vind, Majestate?, intreba sarcastic Casanova.
\
Scriitorul, dramaturgul si regizorul francez Jean Cocteau (1892-1960), care era cult si talentat, dar amator al unei vietii libere si neincatusate de prejudecati, si-a atras multe clevetiri asupra lui, mai mult sau mai putin justificate. Intr-o zi, el fiind la curent cu toate rautatile nascocite pe seama lui, suspinind adinc a spus:

– Au creat din mine un personaj caruia m-as feri sa-i string mina!
\
La Cazinoul din Frankfurt pe Main, unde filosoful german Arthur Schopenhauer (1788-1860) se afla in prezenta unor cunoscuti, un tinar infumurat si nu prea destept a afirmat:

– Sa stiti ca-i asa cum va zic: daca Dumnezeu ii da cuiva un post, ii da si inteligenta necesara!
Replica filosofului nu s-a lasat mult asteptata:
– Domnul meu, rugati-l pe ingaduitorul dumneavoastra Dumnezeu, cit se poate de fierbinte, sa va faca rost de un post, dar cit mai repede posibil!
*
Un tinar laudaros, vizitindu-l pe Diogene, s-a pornit sa-si insire toate insusirile presupuse, trecindu-si apoi in revista invatatorii, fiecare cu defectele lui si sfirsind prin a-i spune marelui ginditor grec:
– Maestre, la dumneata cu ce incep?
– La mine incepi cu sfirsitul! - i-a spus filosoful. Esti atit de priceput, incit nu ai ce invata. Pleaca!
*
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.04.07 17:33

Pavarotti si Domingo

Pavarotti si Domigo isi disputa intaietatea in lumea muzicala.
Pavarotti: "Am cantat la Milano in fata a 400.000 de spectatori si la sfarsit Sf. Maria a plans!"
(Statuia se afla in virful catedralei din Milano, la 108,5 m).
Domingo: "Am cantat la Rio in fata a 800.000 de spectatori si la sfarsit Iisus a coborit si mi-a spus: "Ce muzica! Nu ca ala de la Milano, care a facut-o pe mama sa planga!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 10.04.07 17:29

In anul 1931, Nicolae Iorga fusese insarcinat cu formarea unui nou guvern. Stiind ca domeniul sanatatii - si nu numai acesta - se afla in grea suferinta, a hotarit sa-l atraga ca ministru al sanatatii pe savantul neurolog Gheorghe Marinescu. Fin psiholog, Iorga s-a gindit ca ar obtine mai usor consimtamintul acestuia mergind sa stea de vorba cu el, ca intre colegi, la Spitalul Central, unde profesorul Gh. Marinescu era director. S-a intimplat insa ca, dupa ce si-a anuntat vizita, furat de unele treburi, proaspatul prim-ministru sa intirzie cam multisor... Cind, in sfirsit, masina oficiala a tras in fata intrarii spitalului, Gheorghe Marinescu l-a primit pe Iorga cu bratele deschise, rostind cuvintele care s-au raspindit imediat si au facut deliciul bucurestenilor:
– Domnule, de cind te astept sa vii aici!
\
Odata, cineva rautacios l-a intrebat pe fizicianul german Albert Einstein (1879-1955) cum isi explica faptul ca nimeni pina la el nu si-a dat seama de uriasa cantitate de energie ascunsa in orice firicel de materie pe baza celebrei formule: E=mcČ. Marele fizician a raspuns prompt:

– Foarte simplu. Atita timp cit energia nu iese la iveala, ea nu poate fi observata. La fel cum un om poate fi extrem de bogat, dar daca nu cheltuieste, aceasta e imposibil de stiut.
*
Intr-un cerc de prieteni, in momentul in care discutia facea referire la un paralitic, criticul literar francez Nicolas Boileau (1636-1711) a spus:
– Diferenta intre un paralitic si un mort este una singura: paraliticul e un mort care sufera, pe cind mortul e un paralitic care nu mai sufera.
*
Renumitul critic francez Nicolas Boileau era pe patul de moarte. Dar nici in asemenea tragica situatie se spune ca nu i s-a lasat o clipa de tihna. Le Verrier a tinut cu insistenta sa citeasca o noua tragedie a lui, ca sa afle parerea marelui maestru. Cind a terminat de citit, Boileau i-a spus:
– Prietene, poate mi-ai grabit momentul fatal, dar, pe de alta parte, ma gindesc ca daca pina acum ma retrageam din lumea asta cu mare regret, dumneata m-ai facut sa-mi para mai putin rau, vazind ca lumea e din ce in ce mai stupida.
*
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 27.03.07 19:34

Spre sfirsitul secolului al XIX-lea, in timpul unei sezatori literare, Titu Miorescu, aflind ca tatal Aristitzei Romanescu - actorul Costache Dimitriade - a publicat o apreciata carte de medicina, iar doctorul Obedenaru, o piesa de teatru, aflata in repetitie la Nationalul bucurestean, a exclamat nedumerit:
– Ciudata tara e Romגnia: doctorii scriu piese de teatru, iar actorii, carti de medicina!
\
Filosoful materialist francez Claude Adrien Helvיtius (1715-1771) era unul dintre autorii preferati de Schopenhauer. Intr-una din scrisorile pe care le-a adresat unui preot evanghelist, filosoful scria printre altele: "... Faptul ca dvs. il cititi pe Helvetius nu va fi socotit drept pacat de bunul Dumnezeu, caci si el il rasfoieste adesea".

*
Filosoful german Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770-1831) cazuse la pat. Ultimele cuvinte ale muribundului, spun cei prezenti, ar fi fost urmatoarele:
– Dintre toti elevii mei, numai unul m-a inteles - dar si acela m-a inteles gresit!
\

In urma publicarii, la 30 septembrie 1943, a vitriolantului pamflet "Baroane" - care-l viza pe Manfred von Killinger, ambasadorul Germaniei hitleriste in Romגnia - Tudor Arghezi este internat, timp de trei luni de zile, in lagarul detinutilor politici de la Tirgu Jiu. Aici, el a scris "Seringa", piesa de teatru ce-i fusese ceruta mai demult de catre Liviu Rebreanu, directorul Nationalului din Bucuresti. Cum regulamentul lagarului prevedea ca orice corespondenta a detinutilor trebuie citita si cenzurata, Arghezi a dat "Seringa" spre lectura colonelului Leoveanu, comandantul lagarului. Incintat, dupa citirea ei, acesta a aprobat expedierea piesei pe adresa teatrului amintit, cu urmatoarea rezolutie, parafata cu semnatura lui si stampila lagarului din Tirgu Jiu: "1.XI.1943. Citita de subsemnatul, nu contine nimic suspect. Colonelul Leoveanu". Piesa avea sa vada lumina rampei in aprilie 1947, din dispozitia lui Zaharia Stancu, noul director al Teatrului National.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 24.03.07 10:15

Intr-o zi insorita, Socrate se plimba filosofând pe strazile Atenei antice si, la un moment dat, vede venind in fuga din fata un urmarit si un urmaritor care striga din rasputeri: „Prinde asasinul! Prinde asasinul!“. Socrate si-a continuat linistit deplasarea. Urmaritul a trecut mai departe, iar urmaritorul s-a oprit si l-a intrebat: „De ce nu ai prins asasinul?“
La care Socrate intreaba linistit: „Ce este un asasin?“
- E unul care ucide oameni.
- A, e cumva ostas?
- Nu, pentru ca nu-i ucide in lupta!
- Atunci e calau?
- Nu, pentru ca-i ucide la ei acasa.
- Am inteles, zice Socrate, e doctor.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 20.03.07 8:16

Pavarotti si Domingo isi disputau intâietatea in lumea muzicala.
- Am cântat la Milano in fata a 400.000 de spectatori si la sfârsit statuia Sf. Maria a plâns!, zice Pavarotti.
- Am cântat la Rio in fata a 800.000 de spectatori si la sfârsit Iisus a coborât si mi-a spus: „Ce muzica! Nu ca a aluia de la Milano, care a facut-o pe mama sa plânga!“, ii raspunde Domingo.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.02.07 18:07

In timpul unei batalii, regele Prusiei Frederic cel Mare (1740-1786) a atacat un fort de sapte ori fara a izbuti sa-l cucereasca. Dupa ultima incercare nereusita, un grenadier s-a apropiat de imparat si i-a aratat citeva greseli facute in lupta.
– Soldat, cum indraznesti sa-l critici pe comandantul tau? Stinga-mprejur, mars!...
– Grenadierul nu si-a pierdut cumpatul, insa, si a ramas calm:
– Maiestate, pentru a cuceri fortul, aveti nevoie de soldati indrazneti! Iar dvs. ii izgoniti tocmai pe acestia!...
*
Regele Carol al V-lea al Frantei (1364-1380) se simtea puternic atras de femei, insa stia sa-si stapineasca pasiunile. Odata, s-a indragostit de frumoasa sotie a unuia dintre cei mai bravi generali ai sai. In acelasi timp, nici doamnei respective nu-i era indiferent regele. Observind toate acestea, un sfetnic al regelui l-a intrebat pe monarh de ce nu da friu liber sentimentelor. Carol al V-lea s-a gindit o clipa si a raspuns:
– Nu se cade sa patez onoarea cuiva care o apara pe a mea, si asta cu arma in mina.
\
De ziua sa de nastere, umoristul francez Tristand Bernard (1866-1947) a primit de la admiratorii sai citeva sute de mesaje de felicitare. Tuturor le-a raspuns la fel: "Din miile de scrisori primite, a dvs. mi-a produs cea mai mare placere".

*
In apogeul gloriei sale literare, scriitorul francez Honoré de Balzac (1799-1850) nutrea iluzoria dorinta de a fi primit membru al celebrei Academii franceze. Dupa ce s-a asigurat de sprijinul lui Victor Hugo, el face o vizita protocolara si academicianului Charles Nodier (1780-1844), om cu multa influenta printre colegi. Bolnav, Nodier il primeste intins in pat si dupa ce afla motivul venirii autorului "Comediei umane" ii replica:
– Ei, prietene, tu imi ceri votul, iar eu iti dau... locul!
*
In timp ce lua masa la un mare feudal, romancierul François Rabelais (1494-1553), cunoscut si ca medic anatomist si preot, este ironizat de catre amfitrion:
– Ce-ti pasa, domnule: dumneata iti tratezi bolnavii si tot dumneata ii duci la groapa...
Autorul lui Gargantua si Pantagruel i-a raspuns cu un ton foarte firesc:
– Dar este stiut, senioria voastra, ca anumite lucruri delicate trebuie facute de una si aceeasi persoana!
\
Filosoful german Immanuel Kant (1724-1804) era de o punctualitate matematica atit la inceperea, cit si la terminarea prelegerilor. Un coleg i-a reprosat aceasta tinuta rigida:

– Prea dai mare importanta...
– Eu nu lecturez pentru genii, acestia isi au propria lor orbita pe care graviteaza, nici pentru prosti, caci stradania ar fi zadarnica. Eu ma ostenesc pentru cei multi, media aurita, aceia care au nevoie de stiinta pentru ajutorarea oamenilor. Fata de acestia nu pot fi decit... punctual.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 10.02.07 18:18

Chopin a acceptat sa dea lectii de pian unei doamne pe cat de bogata, pe-atat de lipsita de talent. Exasperat de "rateurile" elevei, Chopin i-a spus acesteia:
- Doamna, pur si simplu nu inteleg ce se intampla. Eu apas cand pe clapele albe, cand pe cele negre. Dumneavoastra, insa, apasati permanent pe spatiile dintre ele!

*
Un snob din inalta societate l-a invitat pe Mark Twain la inaugurarea propriului sau club de golf. Dupa ceremonie, oaspetii au fost invitati sa joace o partida, in care gazda, neindemanatica, facea brazde in iarba la fiecare lovitura. La un moment dat, cateva fire de pamant zboara in gura lui Twain.
- Ei, cum va place terenul meu de golf?, l-a intrebat gazda pe marele scriitor.
- Trebuie sa recunosc, domnule, ca este unul dintre cele mai bune pe care le-am gustat vreodata...

*

Intrebat de un ziarist care sunt cei mai valorosi 10 scriitori din toate timpurile, George Bernard Shaw a raspuns: "George Bernard Shaw, G.B. Shaw, George B. Shaw, G. Bernard Shaw, Shaw George Bernard, Shaw Bernard George, George Bernard S., G. Bernard S., George B.S., G.B.S. In privinta ordinii, nu pot sa ma pronunt".

*
Citind intr-un ziar o stire despre propria-i moarte, Kipling a trimis redactiei urmatorul mesaj: "Intrucat m-ati declarat mort, abonamentul meu la ziarul dumneavoastra nu-si mai are rostul si, prin urmare, trebuie sa inceteze".

*
Mark Twain a fost rugat sa citeasca romanul unui tanar debutant, intitulat "De ce oare mai traiesc?". Dupa lectura primelor 10 pagini, scriitorul impacheteaza manuscrisul si il trimite inapoi autorului, cu urmatorul mesaj: "Pentru ca n-am avut timp sa va inapoiez personal romanul".

*

Un pianist plin de aere i s-a laudat lui Paganini:
- Stiti, la concertele mele se vand atat de multe bilete, incat lumea se calca in picioare la intrarea in sala.
Violonistul a replicat:
- Pentru mine, situatia se prezinta cum nu se poate mai prost. Vine atat de multa lume la concerte, incat tocmai eu sunt nevoit sa stau in picioare.

*
Pentru a-si testa aptitudinile muzicale, regele Portugaliei l-a invitat la curte pe Rossini. Dupa ce a interpretat la pian o bucata de cateva minute, regele l-a intrebat pe marele compozitor:
- Ei, ce parere ai?
- Pentru numele lui Dumnezeu, maiestate, sunteti rege! Nu trebuie sa dati socoteala nimanui pentru ceea ce faceti
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 31.01.07 5:07

La ceremonia incoronarii tarului rus Alexandru I (1801-1825) au participat ministri si diplomati din multe tari. Napoleon Bonaparte l-a trimis, sa-l reprezinte, pe Talleyrand. La intoarcerea din Rusia, diplomatul francez a scris pentru imparatul sau urmatorul raport: "Tarul Alexandru I a intrat in sala precedat de ucigasii unchiului sau, inconjurat de ucigasii tatalui sau si urmat de propriii sai viitori ucigasi". Napoleon si-a felicitat ministrul de Externe pentru spiritul sau fin de observatie.

Odata, Voltaire a fost solicitat sa recenzeze manuscrisul unui autor mediocru, intitulat "Sufletul animalelor". Dupa ce a parcurs lucrarea, total lipsita de valoare stiintifica si expusa intr-un stil agramat, Voltaire a notat: "O lucrare excelenta. Fiecare cuvint vorbeste despre legatura de singe a autorului cu tema abordata!".

Un tribunal din Anglia a trimis in judecata un bancher, acuzindu-l ca planuise sa-l rapeasca pe regele George al III-lea (1760-1820).
– Ce aveti de spus in apararea dvs.? - l-a intrebat la sfirsit judecatorul.
– Onorata Curte, inteleg perfect de ce un rege are nevoie de bancheri, insa nu pot intelege de ce un bancher ar avea nevoie de un rege!
In urma acestei interventii, inculpatul a fost achitat.
\
Imparateasa Rusiei Ecaterina a II-a (1762-1796) avea un ministru de razboi lenes si nepriceput. Desi razboiul ruso-turc, din perioada 1768-1774, era in toi, el nu stia ce se intimpla pe cimpul de lupta. Dupa batalia de la Cesme, din iunie 1770, unde rusii au zdrobit corabiile turcesti, comandantul flotei ruse a raportat despre marea victorie direct imparatesei, si nu ministrului. Extrem de bucuroasa, Ecaterina a II-a, desi era trecut de miezul noptii, a chemat ministrul. Surprins si buimac de somn, nestiind de ce il chema imparateasa, acesta s-a ivit tremurind de frica.

– Domnule ministru, stii ce s-a intimplat cu flota noastra la Cesme?
Incurcat, ministrul a incercat sa se dezvinovateasca:
– Stiu, maiestate, insa n-am nici o vina! Va jur!
– Bineinteles ca n-ai nici o vina, domnule ministru! - a raspuns imparateasa, dind ordin sa fie eliberat din functie.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 07.12.06 18:06

• Prezentand un spectacol la Tecuci, Constantin Tanase si ansamblul Carabusul fura condusi la bufetul statiei CFR de catre agentul teatral al localitatii, Ilie Brinza. Dar la bufet in afara de paine si rosii nu se afla absolut nimic de mancare si, deci, oaspetii se multumira cu numita leguma. Amuzandu-se de intamplare, Tanase povestea tuturor "cazul" si adauga:
- Iac-sa bre, am mancat toata seara rosii cu... Brinza !
• La Helsinki, intr-un spectacol cu "O scrisoare pierduta", Farfuridi si Catavencu si-au tinut discursurile in fata unei intruniri compusa pe trei sferturi din ... fete (ne informeaza Sica Alexandrescu, regizorul spectacolului).
Cauza ? Planificarea neasteptata a premierei care inlocuia o opereta. Cum in teatru se aflau mai ales coristele si fetele din balet, regizorul le-a imbracat barbateste, le-a pus peruci, mustati, ciocuri si barbi si a umplut cu ele sala de intrunire. A fost o adunare destul de disciplinata; numai in final - speriate de bastoanele si scaunele ce se agitau prin aer - au luat-o la fuga tipand. Si au tipat ca... fetele !
• Bernard Shaw ceru relatii unui librar despre o carte:
- Este interesanta ? intreaba autorul lui Pygmalion.
- Habar n-am !
- Cum, dumneata vinzi carti fara sa le citesti ?
- Dar ce, daca as fi farmacist, mi-ai pretinde sa gust din toate medicamentele ?!
• Doua turiste americane, dupa un spectacol de cabaret, la Paris, confidential intre ele:
- My darling, sunt de trei zile aici si inca n-am fost la Luvru !
- Nici eu ! Probabil din cauza felurilor de mancare cu care noi nu suntem obisnuite !
• Intreband la telefon de prietenul sau Barbu, doamna Delavrancea il informeaza pe Caragiale:
- Vai, e in pat. E putin cam bolnav. Are temperatura !
- Aaa! Magarul are temperatura ! Spune-i ca vreau sa-l vad numai-decat, sa-mi deie si mie cateva grade, ca eu n-am deloc temperatura ! - replica autorul "Scrisorii pierdute" !
• Fabulistul La Fontaine uita sa se duca la un dineu la care fusese invitat de printul Conde, viteaz conducator militar. Un prieten al poetului, cunoscand caracterul printului, il sfatui pe La Fontaine sa se duca sa-i ceara scuze. Dar, cand il vazu intrand in cabinetul sau, printul ii intoarse spatele.
- Va multumesc din inima, domnule, ca nu sunteti suparat pe mine si ca nu-mi purtati dusmanie, zise La Fontaine.
- De ce crezi asta ? intreaba printul mirat.
- Deoarece, monseniore, dumneavoastra nu intoarceti niciodata spatele unui dusman.
• Poti sa dovedesti ca esti nevinovat ?
- Da, dar va rog dati-mi un timp sa ma gandesc !
- Bine, iti dau cinci ani...
• Afland dintr-un ziar stirea despre moartea sa, umoristul Jerome K.Jerome telefona redactorului sef pe care il intreba:
- Ei, John, ai citit azi dimineata stirea despre moartea mea ?
- Da, raspunse John, dar... de unde telefonezi ?
• Carusso a avut o tinerete plina de lipsuri. Intalnindu-se cu un prieten, pe care nu-l vazuse de mult timp, acesta il intreba:
- Ei, cum iti mai merge ?
- Ca unei molii - raspunse cantaretul.
- Adica, cum vine asta ?
- Simplu. Iarna imi mananc haina si vara paltonul.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 30.11.06 13:03

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 29.11.06 8:11

După abdicare, retras într-o mânăstire din Spania, Carol Quintul se ocupa cu ceasornicăria, pasiunea sa. Un lacheu neatent, dărâmând masa pe care erau vreo treizeci de ceasuri, călugărul-împărat exclamă: "Ai găsit secretul ca să le faci pe toate să meargă la fel!"
=====
Richelieu dorea întotdeauna să-i cunoască personal pe cei care erau mult vorbiți de rău, spunând: "Au merite din moment ce sunt ponegriți cu atâta înverșunare!"

=====
Un lingușitor îi atrase atenția lui Cromwell, care intra biruitor în Londra, ce multă lume se strânsese să-l vadă.
"Tot atâția ar fi fost și dacă m-ar fi dus la eșafod", fu răspunsul.

=====
Măscăriciul reginei Elisabeta a Angliei fusese dat afară pentru cutezanța sa. După un timp însă, suverana îl iertă și-l reprimi la curte.- Cred, zise regina, că de acum încolo n-o să ne mai reamintești mereu de greșelile noastre.- Nu, maiestate, răspunse el: eu n-am obiceiul să repet lucruri despre care toată lumea vorbește.

=====
Pe patul de moarte, regretat de toți, Traian încerca să-și încurajeze prietenii și soldații care plângeau: "Am trăit destul, căci mor neînvins!"
Ludovic al XIV-lea este anunțat că Mazarin și-a încredințat sufletul lui Dumnezeu, căci murise de câteva clipe. "Mă îndoiesc însă că Dumnezeu va accepta", spuse regele.

=====
Carol al XII-lea al Suediei, regele "cap de fier", pierdea cu regularitate la șah. Motivul era simplu: dintre toate piesele jocului el folosea cel mai mult regele.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 22.11.06 15:51

Autorul si regizorul de film englez Charles Chaplin (1889-1977) a fost intrebat unde ar vrea sa ajunga dupa moarte: in Rai sau in Iad. Dupa o clipa de gindire, marele artist a zis:
– E greu de raspuns: din punct de vedere al confortului, as prefera in Rai, dar in ceea ce priveste anturajul...
=====
Un renumit medic s-a adresat pictorului spaniol Pablo Picasso (1881-1973):

– In calitate de cunoscator al anatomiei corpului omenesc, pot sa afirm ca din punct de vedere medical personajele din tablourile dumitale ridica multe semne de intrebare.
– Se poate, a raspuns genialul pictor, insa pot sa va incredintez ca acestea vor trai mai mult decit pacientii dvs.
=====
La o conferinta de la Teheran, desfasurata la sfirsitul lunii noiembrie si inceputul lui decembrie 1943, Roosevelt, Churchill si Stalin si-au luat angajamentul ca pe durata discutiilor sa nu comunice intre ei prin biletele. Propunerea venea din partea lui Iosif Visarionovici, care se temea de un eventual complot al liderilor Statelor Unite si Marii Britanii impotriva sa. Desi acceptata, conventia a fost incalcata chiar a doua zi. Si iata cum. Roosevelt, observind ca prin slitul pantalonilor lui Churchill iesise o bucata din camasa acestuia, insfaca un toc si-i scrise prietenului sau: "Winston, ti s-a deschis cuibul. Inchide-l". Churchill arunca o privire spre "cuib", zimbi complice si, aplecindu-se peste biletel (devenit intre timp un document istoric ce se pastreaza la Foreign Office - Londra), sopti:
- Domnule presedinte, vulturul e batrin, nu mai poate zbura!
Observind cele intimplate, Stalin, cu un aer serios, a rugat sa se traduca textul biletelului si in ruseste si apoi sa fie inclus in protocol. Astfel, cei doi "complotisti" au fost... demascati.
=====
Cind se ducea la repetitii la "Scala" din Milano, tenorul italian Enrico Caruso (1873-1921) cumpara ziare mereu de la acelasi vinzator. Intr-o dimineata, insa, cintaretul trecu mai departe fara sa se opreasca.

– Signore, ati uitat sa cumparati ziarele! – striga vinzatorul.
– N-am uitat, insa n-am portmoneul la mine.
– Nu-i nimic, signore! O sa-mi platiti miine.
– Si daca mor pina atunci?
– Ei, mare paguba!
=====
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 09.11.06 18:07

Balzac se intalneste cu un prieten.
- Ce mai faci ?
- Sunt nefericit, ii raspunse amicul. O femeie ingrozitor de urata s-a indragostit de mine. Poate fi ceva mai rau ca dragostea unei slute ?
- Fara indoiala, riposta scriitorul. Prietenia unei femei frumoase !...
• • •
- Il vezi pe asta ? - ii spuse intr-o zi cineva lui Balzac. Isi arunca banii pe fereastra.
- Nu cumva stii unde isi are ferestrele ?
• • •
In tinerete, Balzac a suferit mult de foame. Saptamani de-a randul se hranea doar cu paine uscata. Asezandu-se la masa, punea in fata farfuriile goale iar pe marginea lor scria denumirea mancarurilor sale preferate. In felul acesta, scriitorul imbogatea realitatea, delectandu-se in gand cu cele mai delicioase bucate !
• • •
Balzac primeste o scrisoare de la unul din numerosii sai creditori.
- Va rog sa-mi restituiti imediat banii pe care vi i-am imprumutat - ii scria acesta. Maine trebuie sa platesc o datorie urgenta.
- Aceasta e curata nerusinare - ii raspunse Balzac. Vreti sa platiti datoriile cu banii mei ?
• • •
In locuinta lui Balzac patrunse intr-o noapte un hot. Romancierul, care suferea de insomnie, il surprinse cum incerca sa descuie cu un speraclu biroul. In timp ce-i urmarea cu interes miscarile, Balzac, izbucni intr-un ras cu hohote. Speriat hotul se intoarse brusc.
- De ce radeti, domnule ?
- Rad fiindca dumneata cauti noaptea, pe intuneric, in biroul meu, ceea ce nu izbutesc sa gasesc nici la lumina zilei
...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 08.11.06 7:37

Văzând că semnarea tratatului de la Versailles este precedată de consilii din ce în ce mai mici Consiliul celor zece, Consiliul Suprem al celor cinci, Consiliul celor patru și, în fine, Consiliul celor trei mari puteri George Bernard Shaw a exclamat: "Parcă ar fi povestea celor zece negri mititei!"
=====
În bătălia de lângă Delhi, în anul 1398, indienii aveau 120 de elefanți îmbrăcați în zale, de colții cărora erau legate săbii otrăvitoare. Tamerlan a risipit această "divizie blindată" a elefanților gonind împotriva lor bivoli cu făclii aprinse legate de coarne.

=====
În timpul războiului de secesiune, un conte german care dorea să lupte în rândurile armatei nordiste se prezintă la Abraham Lincoln (foto). Președintele ascultă cu răbdare lunga listă a strămoșilor contelui, începând cu Cruciadele, și-i spuse: "Nu vă faceți sânge rău degeaba. Fleacurile astea nu ne împiedică să vă angajăm cu gradul de soldat!"

=====
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 03.11.06 9:59

În bătălia de la Waterloo, în timp ce mareșalul Ney citea statului său major ordinul primit de la Napoleon, un glonte găuri hârtia pe care o ținea în mână. Netulburat, Ney se scuză că este nevoit să sară peste un cuvânt și continuă citirea!
=====
În ajunul unei bătălii din războiul de șapte ani, lui Frederic cel Mare i se aduse un soldat prins pe când încerca să dezerteze. - De ce ai vrut să dezertezi?- Pentru că, până acum, am fost mereu înfrânți, răspunse soldatul.- Ai răbdare până mâine. Dacă pierdem și bătălia asta, dezertăm împreună, oftă Frederic.

=====
În vizită la Abraham Lincoln, un lord este șocat găsindu-l pe președinte curățându-și singur ghetele.- În Anglia, lucrurile nu se petrec la fel?- Oh, nu, Sir! Există servitori care curăță ghetele stăpânilor. Pe fața lui Lincoln se citește o mare curiozitate:- și, atunci, stăpânii, ale cui ghete le curăță?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 02.11.06 13:19

O frumoasa lady ii zise candva lui Bernard Shaw, caruia Jerome K. Jerome ii spunea "Chitara smochinita" din cauza legendarei sale uratenii:
- Ce pereche potrivita am fi noi doi. Gandeste-te, un copil care sa aiba inteligenta dumitale si frumusetea mea !
- Mi-e frica, i-a raspuns celebrul dramaturg. Cine-mi garanteaza ca nu va avea frumusetea mea si inteligenta dumitale ?
• • •
Un ziarist, luandu-i un interviu lui Shaw, il intreba daca crede in existenta iadului.
- E foarte greu sa vorbesc despre aceasta - raspunse scriitorul - am atatia cunoscuti acolo...
• • •
Shaw a fost invitat ca punct de atractie la masa unor aristocrati. Amfitrioana, cunoscuta pentru inteligenta sa cam subreda, facu imprudenta sa-l intrebe:
- Spuneti-mi, va rog; am auzit ca pestele regenereaza materia cenusie. Ce peste ma sfatuiti sa consum ?
- Balena ! - raspunse prompt Shaw.
• • •
Intorcandu-se de la o petrecere la care fusese invitat, un cunoscut l-a intrebat pe B.S., cum s-a distrat.
- Daca n-as fi fost eu prezent,as fi murit de plictiseala...
• • •
B.S. intra in frizerie si se asaza pe scaun.
Frizerul il intreaba amabil:
- Cum doriti sa va tund ?
- In liniste !
• • •
B.S. era condamnat sa asculte la o serata interpretarea unui violonist fara talent.
- Cum vi se pare ? - intreaba incet amfitrioana.
- Imi aminteste de Paderewski - raspunse Shaw.
- De Paderewski ? Dar dupa cate stiu acesta nu e violonist.
- Nici acesta nu e, doamna, spuse cu un zambet sarcastic Shaw.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 31.10.06 20:41

Ganduri despre burlacie si casatorieGanduri despre burlacie si casatorie

Toate femeile sunt bune - bune de nimic sau bune la ceva.
Miguel De Cervantes

Nu poti sa cunosti o femeie pana nu o intalnesti la tribunal.
Norman Mailer

Hotii iti cer banii sau viata; femeile le vor pe amandoua.
Samuel Butler

Cred ca barbatii care au cercel in ureche sunt mai bine pregatiti pentru casatoria. Au suferit si au cumparat bijuterii.
Rita Rudner

Tine ochii bine deschisi inainte de casatorie si pe jumatate inchisi dupa.
Benjamin Franklin

Casatoria este triumful imaginatiei asupra inteligentei. A doua casatorie este triumful sperantei asupra experientei.
Oscar Wilde

Casatoria este singura aventura accesibila lasilor.
Voltaire

Casatoria nu este un proces de prelungire a iubirii, ci de mumificare a cadavrului.
P G Wodehouse

Casatoria este cimitirul intelepciunii.
Margaret Cavendish

Dragostea: nebunie temporara ce poate fi vindecata prin casatorie.
Ambrose Bierce

Toate nuntile sunt la fel, dar fiecare casnicie este diferita.
John Berger

Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza.
Joseph Barth

Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof.
Socrate

Nu am aflat ce este fericirea decat in momentul in care m-am casatorit. Dar atunci era deja prea tarziu.
Max Kauffman

Burlacul: singurul barbat din lume care nu si-a mintit sotia.
Anonim

Verighetele: cele mai mici catuse din lume.
Anonim

Cand un barbat iti fura sotia, cea mai buna razbunare este sa il lasi sa o patreze.
Sacha Guitry, Elles et toi, 1948

Femeile spera ca barbatii se vor schimba dupa casatorie; barbatii spera ca femeile vor ramane la fel dupa casatorie.
Bettina Arndt, Private Lives, 1986

Burlacii stiu mai multe despre femei decat barbatii casatoriti; in caz contrar, ar fi si ei casatoriti.
H.L. Mencken

Casatoria este moartea pasiunii - dintr-o data te trezesti in pat cu o ruda.
Anonim

Dumnezeu a creat sexul. Preotii au creat casatoria.
Voltaire

Casatoria este o greseala pe care ar trebui sa o faca fiecare om.
George Jessel

Femeile se plang de sindromul premestrual, dar eu cred ca este singura perioada din luna cand pot fi eu insami.
Roseanne

Barbatii au decsoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el.
Sarah Jessica Parker (in Carrie din Totul despre sex)

Femeile sunt pasionate de matematica. Isi impart varsta la 2, dubleaza pretul hainelor si adauga intotdeauna 5 ani la varsta prietenei cele mai bune.
Marcel Achard
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 31.10.06 20:39

Clinton a mintit. Un barbat poate uita unde parcheaza sau chiar unde locuieste, dar nu uita niciodata o partida de sex oral, indiferent cat de nereusita a fost.
Barbara Bush

Potrivit unor cercetari recente, femeile spun ca se simt mai comfortabil daca se dezbraca in fata unui barbat, decat daca ar face-o in fata unei femei. Aceasta din cauza ca femeile sunt foarte critice, in timp ce barbatii sunt doar recunoscatori.
Robert DeNiro

Se zice ca ar fi aparut un nou scandal in lumea medicala. Doctorii semnaleaza faptul ca barbatii au reactii alergice la prezervativele din latex. Acestea provoaca umflarea puternica a penisului. Si, care-i problema?
Dustin Hoffman

Cunoasteti privirea aceea pe care o au femeile cand vor sa faca sex? Nici eu.
Steve Martin

Sa faci sex e ca si cum ai juca bridge. Daca n-ai un partener bun, ar fi bine sa ai o mana buna.
Woody Allen

Femeile sunt capabile sa mimeze orgasmul. Barbatii pot mima o intreaga relatie.
Sharon Stone

Bigamia inseamna sa ai o nevasta in plus. Monogamia e acelasi lucru.
Oscar Wilde

Vedeti, problema e ca Dumnezeu i-a dat barbatului un creier si un penis, dar nu i-a dat suficient sange pentru a le folosi pe amandoua deodata.
Robin Williams

Iubirea este raspunsul, dar in timp ce astepti raspunsul, sexul ridica niste intrebari bunicele.
Woody Allen

Cand am ajuns in America , nu stiam sa vorbesc engleza, dar viata mea sexuala era perfecta. Acum engleza mea e perfecta, dar viata mea sexuala e groaznica.
Julio Iglesias

Ultima data cand am fost inauntrul unei femei a fost cand am vizitat Statuia Libertatii.
Woody Allen

Sunt un amant atat de bun, pentru ca exersez foarte mult singur.
Woody Allen

Sexul si golful sunt singurele doua lucruri de care te poti bucura fara sa te pricepi la ele.
Kevin Costner, Tin Cup

Daca Dumnezeu nu ar fi dorit ca noi sa ne masturbam, ne-ar fi facut bratele mai scurte.
George Carlin

Il iubesc mai mult pe Mickey Mouse decat pe orice femeie pe care am cunoscut-o.
Walt Disney

Sexul la 90 de ani este ca si cand ai juca biliard cu o funie.
George Burns

Nimeni nu va castiga razboiul sexelor; se fraternizeaza prea mult cu inamicul.
Henry Kissinger

Personal, nu stiu nimic despre sex, deoarece am fost maritata tot timpul.
Zsa Zsa Gabor

Marea diferenta dintre sexul platit si sexul gratis este ca sexul platit costa mai putin.
Brendan Francis

De ce ar trebui sa primim sfaturi despre sex de la Papa? Daca stie ceva despre sex, nu ar trebui sa stie!
George Bernard Shaw

In America sexul este o obsesie, in alte parti ale lumii este o realitate.
Marlene Dietrich

Pentru a avea succes la sexul opus, spune-i ca esti impotent. Va face tot posibilul sa iti demonstreze contrariul.
Cary Grant
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 25.10.06 8:15

Învins și făcut prizonier de către Marius, Jugugurtha, regele Numidiei, fu condus la Carcer Mamertinus, închisoarea Romei, căreia i se dusese faima în toată lumea că nimeni nu poate să scape de acolo. Pe atunci, închisoarea nu avea trepte, iar prizonierii erau aruncați de sus în subterana pe unde curgea un firicel de apă. Ajuns jos, neînduplecatul dușman al Romei a strigat: "Pe Jupiter! Ce rece e baia voastră!"
=====
Pasionat pescar amator, lui Marcus Antonius îi era ciudă pe nobilii egipteni din suita reginei, mai norocoși la pescuit decât el, care în ziua aceea nu prinsese nimic. Pentru a-l îmbuna, Cleopatra îi zise: "Egiptenilor le e dat să prindă pești, iar romanilor să prindă regi".
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.10.06 15:04

Celebrul scriitor Mark Twain fusese invitat într-o seară, la un banchet organizat de către unul din bancherii New York-ului. La masă, lângă el, se nimerise să fie soția unui bogătaș american, cam prostuță și incultă. Aflând că vecinul său nu-i nimeni altul decât renumitul scriitor Mark Twain, bogătașa intră în vorbă:
- Domnule Twain, nu mi-am putut imagina că puteți fi așa urât la chip?!
Scriitorul o privi o fracțiune de secundă, după care îi răspunse în stilul său:
- Doamnă, uitându-mă în adâncul sufletului dvs. mă simt obligat să-i mulțumesc lui Dumnezeu. Putea fi și mai rău!

*
Filologul englez Richard Bengly era atit de timid, incit atunci cind nimerea printre oameni straini isi pierdea autocontrolul. Odata, invitat de o contesa la o petrecere, vazind in jur atitea persoane de vaza, din cauza emotiei, in loc sa se aseze pe scaun, a cazut pe covor. Stinjenit de incident, s-a grabit sa plece acasa.
– Cine este acest domn asa de neindeminatic? - au intrebat musafirii pe gazda.
– O, domnilor, a raspuns contesa, e unul dintre cei mai renumiti filologi. El stie cum se spune la scaun in toate limbile pamintului, insa cind se afla printre oameni necunoscuti nu stie cum sa se aseze pe acesta.
*
Cind era elev, Heinrich Hertz, viitorul savant si fizician german, invatase sa lucreze la strung de la un mester ce locuia in apropierea casei parintilor sai. Aflind ca Hertz s-a inscris la facultatea de fizica, batrinul mester a regretat mult plecarea acestuia. De aceea spunea deseori:
– Imi pare rau ca Heinrich, care avea atit talent, nu s-a gindit sa devina strungar. Ar fi putut ajunge cel mai bun din oras!
\
Dupa un concert al compozitorului si virtuozului pianist ungur Franz Liszt (1811-1886), o tinara doamna l-a intrebat:

– Maestre, e adevarat ca pianistul e nascut pianist?
Fara sa se gindeasca, Liszt a raspuns:
– Da, e adevarat, pentru ca un pianist nenascut nu poate sa cinte!
*
Odata, marele comic francez Louis de Funes l-a intrebat pe frizerul sau:
– Daca tratamentul contra cheliei pe care mi-l recomanzi e miraculos, de ce capul dumitale e neted ca un bostan?
– Maestre, eu folosesc cremele firmei concurente pentru a demonstra cit de neeficiente sint!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 12.10.06 11:45

Un discipol al lui SOCRATE l-a inrebat daca nu stie un leac impotriva dragostei la prima vedere.
- Stiu, a raspuns SOCRATE. Sa nu te mai uiti si a doua oara.
***
SOCRATE fiind intrebat daca recomanda casatoria a raspuns:
- Daca ai noroc sa dai peste o femeie buna vei fi fericit; in caz contrar vei deveni filozof. Omenirea iti va multumi.
***
Intr-o dimineata elevii au venit sa-l ia pe SOCRATE de acasa.
Mare le-a fost mirarea cand l-au gasit pe filozof chinuindu-se sa descifreze taina unei titere.
- Cum, maestre, s-a mirat elevul preferat, acum, la varsta aceasta inaintata va straduiti sa invatati a canta ?
- A invata, a spus inteleptul, e mai bine mai tarziu decat niciodata !
***
O femeie, mama unui copil rau crescut, care ii aducea numai necazuri, a venit la SOCRATE cu odrasla de mana si i-a zis:
- Inteleptule ! Cum as putea sa readuc pe acest copil la ratiune ?
Fara sa spuna un cuvant, SOCRATE a luat toiagul si i-a ars femeii cateva lovituri zdravene. Apoi s-a asezat jos, spunandu-i:
- Ai priceput ? Sau vrei sa-ti repet ?
***
SOCRATE incepuse la un moment dat sa se ocupe de sculptura, dar in curand renunta, desi vadea un oarecare talent. El spunea:
- Mi se pare o mare stupiditate, ca un om sa piarda vremea ca sa dea unei bucati de piatra aspect uman, in timp ce atatia oameni se straduiesc sa para bucati de piatra.
***
SOCRATE a fost intrebat odata de catre un prieten al sau:
- Ce este Zeus ?
- Ce nu este El, - raspunse filozoful - stiu; dar ceea ce este, nu stiu.
Regele Macedoniei, Archelaus, invita la curtea sa pe SOCRATE, incercand sa-l ademeneasca oferindu-i o suma imensa in aur.
Dispretuind bogatia ce i se oferea, SOCRATE raspunse:
- Painea este ieftina la Atena, iar apa nu costa nimic !
***
Un strain i se adresa lui SOCRATE:
- Tu inveti pe oameni sa fie mai intelepti ?
- Eu invat - raspunse SOCRATE. Daca spui atata e de ajuns si este mai exact.
***
Se spune ca SOCRATE o lua pe Xantipa ori de cate ori se deplasa in oras sau chiar cand era vorba de distante ceva mai lungi. Un cetatean il intreaba pe filozof de ce face aceasta ?
- In felul acesta - raspunse SOCRATE - nu trebuie s-o imbratisez nici cand plec, nici cand ma intorc.
***
Inainte de a bea otrava, Apollodorus ii oferi o haina frumoasa, ca sa moara imbracat cu ea (se stie ca SOCRATE umbla intotdeauna imbracat simplu). Refuzand haina sclipitoare, inteleptul raspunse:
- Cum asa ? Haina mea a fost destul de buna cat am trait, si acum nu-i buna ca sa mor ?
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 11.10.06 17:15

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 07.10.06 11:48

Citate celebre in lumea show-bizz-ului
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Admin la data de 27.06.06 16:43

De fata cu un elev de-al sau, Johann Sebastian Bach executa la orga un preludiu compus de el.

– Minunat ! Incredibil! Uluitor!

In cele din urma, Bach il intrerupe:

– Nu-i nimic incredibil in asta, e suficient sa apesi la momentul potrivit clapele. Restul il face orga.
\
Odata, observind cum fumega Vezuviul, compozitorul italian Giuseppe Verdi

(1813-1901) a exclamat:

– Si Dumnezeu mai greseste! Germanilor le-a dat carbunele, iar noua, italienilor,

fumul!

* * *

Aflat intr-un hotel din Chicago, cunoscutul scriitor american Mark Twain

primea vizita neanuntata a unui ziarist ce dorea sa-i ia un interviu. Vazindu-l linga pian, ziaristul l-a intrebat:

– Cintati la pian, domnule Twain?

– O, nu, zice scriitorul, m-am asezat aici pentru ca nu cumva sa-i vina cuiva ideea sa cinte.
\
Fizicianul si matematicianul francez Arthur Morin, foarte econom cu timpul sau, obisnuia sa spuna:

– Cei care ma viziteaza imi fac cinste, dar cei care nu ma viziteaza imi fac placere!

*

Filosoful si matematicianul german Gottfried Wilhelm Leibniz (1646-1716) era credincios in felul sau. Pentru el, posibilitatea de a scrie toate numerele cu ajutorul simbolurilor 0 si 1, in cadrul sistemului binar, constituia demonstratia matematica a creatiei lumii din nimic. Dumnezeu fiind 1, iar nimicul fiind 0.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Ai auzit-o pe asta ?[2]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 39 din 41 Înapoi  1 ... 21 ... 38, 39, 40, 41  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum