CULINARE--------------------[1]

Pagina 38 din 41 Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40, 41  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 02.09.06 10:06

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 28.02.07 17:37

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 27.02.07 10:42

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 25.02.07 16:48

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai neobisnuite restaurante din lume

Mesaj Scris de Admin la data de 20.02.07 18:35

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 15.02.07 13:11

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 12.02.07 20:38

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 09.02.07 10:46

Canalul branzei Gurmanzii care navigheaza pe internet au de acum ocazia sa admire, in timp real, procesul de maturare a branzei de tip Cheddar, gratie initiativei apartinand unui grup de fermieri britanici - West Country Farmhouse Cheesmakers.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 08.02.07 10:48

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 05.02.07 18:06

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 30.01.07 19:54

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 28.01.07 17:48

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 24.01.07 16:08

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.01.07 17:13

"A la petite chaise" - cel mai vechi restaurant din capitala Frantei

Fondat in anul 1680 in timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea, ''A la petite chaise“ se poate mandri cu titulatura de cel mai vechi restaurant din Paris. Numele celebrului local, care poate adaposti 20 de persoane la parter si 50 la etaj, vine de la vechiul cuvant francez ''cheze“, care inseamna casa sau catun izolat. Imobilul in care functioneaza restaurantul a fost construit in anul 1610 si se afla situat pe strada Garnelle. Potrivit actelor de vanzare ale imobilului, in anul 1680, ''A la petite chaise“ ii apartinea lui Georges Rameau, care, [pe larg]
=====
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 17.01.07 18:43

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 10.01.07 13:22

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 03.01.07 18:15

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 21.12.06 8:33

Raspandire - Prajitura traditionala italiana.Panettone se gaseste si in supermarketurile din Romania
Traditia de Craciun asaza pe masa romanului un cozonac dulce si bine crescut. Italienii insa se bucura in preajma acestei Sarbatori de panettone, o prajitura si mai bine crescuta, pe care mai toti europenii o apreciaza din ce in ce mai mult, si pe care romanii o pot cumpara si ei din supermarket.

=====
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 19.12.06 15:01

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 18.12.06 18:04

Traditii - Masa de Craciun in lume.Fiecare popor sarbatoreste Craciunul dupa traditii vechi de mii de ani. Vechimea lor este foarte mare, iar diferentele sunt date de apartenenta lor la o anumita religie. Insa toti se strang in jurul mesei impreuna cu familia si cu toti cei dragi.
=====
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 16.12.06 12:08

Elogiu închinat porcului
Puțini știu probabil că Alexandre Dumas - tatăl (1802-1870), creatorul celor patru mușchetari și al reginei Margot, a fost un rafinat gastronom care a onorat cu talentul său literar arta culinară. Dumas era și un foarte bun bucătar. Își gătea singur, prepara carnea, sosurile, vânatul și dulciurile. Rezultatul acestei pasiuni? Grand dictionnaire de cuisine, publicat post-mortem, un compendiu de peste o mie de pagini, în care se regăsesc rețete culinare dintre cele mai alese, ritualuri de servire a preparatelor și a vinurilor, dar și multe povestiri amuzante care fac din această carte o capodoperă în domeniu, de o savoare aparte. Un fragment captivant este închinat porcului, un adevărat elogiu adus acestui animal, fără de care nu ar exista nici untură, nici jambon, nici salam, nici cârnați și, în general, niciun fel de mezeluri. și nici Sărbători de iarnă ca la noi! "Totul este bun la el", scrie Alexandre Dumas. "Prin ce uitare vinovată am putut face din numele său o injurie grosieră? (...) Porcul este, dintre toate animalele, cel mai folosit în bucătărie, căci în aproape toate felurile de mâncare, fie aperitive, fie fripturi, se folosește slănina sau jambonul. De la acest animal nu se aruncă nimic: din sânge se face sângerete, din intestine - caltaboș, din bucățele de carne - cârnați și tobă."
Cotlet de porc cu crustă de portocale
Pentru 6-8 porții
Ingrediente: 2 1/2 kg cotlet de porc cu os, sare, piper, 4 linguri ulei, 1 lingură pastă de tomate, 200 ml vin roșu, 400 ml zeamă de vită, 23 crenguțe cimbru, 2 foi de dafin, 1-2 linguri făină, 70 g portocală, 100 g unt, 4 gălbenușuri, 80 g pesmet

Mod de preparare: Se sărează, piperează cotletul și se frige câte 2-3 minute pe fiecare parte, în ulei încins (eventual, în tranșe). Se scoate și, în grăsimea rămasă, se pune pasta de tomate, se toarnă apoi vinul și se dă un clocot. Se adaugă carnea, zeama de vită, 200 ml apă, 18 crenguțe de cimbru și dafinul. Se pun toate într-o tavă, în cuptorul încălzit, și se frige carnea cca 1 oră, întorcând-o de câteva ori. Portocala curățată se taie cubulețe foarte mici, restul de cimbru se toacă mărunt. Untul se bate spumă, se încorporează gălbenușurile, portocala, cimbrul, pesmetul, sare și piper; se ține la rece. Se scoate friptura din cuptor, se învelește în folie și se ține la cald în cuptor. Zeama lăsată în tavă se strecoară, se mai dă un clocot și se leagă sosul cu făina desfăcută cu puțină apă; se sărează, piperează. Se scoate friptura din folie, se unge cu glazura de portocală și se mai lasă 1-2 minute în cuptor. Se servește cu sos și garnitură la alegere.
http://www.adevarulonline.ro/2006-12-16/Adevarul%202/elogiu-inchinat-porcului_210845.html
=====
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 06.12.06 7:59

`Polonium Restaurant` face furori in Marea Britanie.

Dupa ce povestea spionului care a murit din cauza ca a fost otravit cu poloniu, Alexandr Litvinenko, a facut inconjurul lumii, un polonez stabilit in Marea Britanie, Boguslaw Sidorowicz, a avut ideea stralucita de a-si reboteza micul restaurant pe care il are in Sheffield exact cu numele substantei radioactive: polonium. Vestea despre "noul" restaurant s-a raspindit foarte repede, astfel ca polonezul a inceput sa primeasca telefoane si mii de mesaje pe site-ul personal din multe colturi ale lumii. "Marie Curie a fost de origine polone ...continuare
=====
Visul calatorului
http://www.sfin.ro/articol_7092/mapamond_culinar.html
=====
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 29.11.06 18:38

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 25.11.06 17:51

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CULINARE--------------------[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 23.11.06 16:39

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Pagina 38 din 41 Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40, 41  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum