SPARANGHELUL

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: SPARANGHELUL

Mesaj Scris de Admin la data de 09.11.13 17:07

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SPARANGHELUL

Mesaj Scris de Admin la data de 24.08.10 8:08

avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sparanghelul, bun pentru ficat

Mesaj Scris de Admin la data de 13.05.10 9:36

Sparanghelul, bun pentru ficat


Substanțele active importante din compoziția sparanghelului – vitaminele B1 și C, minerale precum seleniul, magneziul, fierul și fosforul – recomandă această legumă ca remediu complementar în tratamentul a peste 40 de boli.
Printre acestea, cele mai importante sunt afecțiunile hepatice, pulmonare, cardiace, renale și reumatismul. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, recomandă sparanghelul celor care suferă de astenie fizică și intelectuală.
Rețeta săptămânii:Salată de sparanghel cu sardine
Timp de preparare: 30 de minute
Calorii: 90/porția
Ingrediente: 200 g de muguri de sparanghel, 6 ouă de prepeliță, 200 g de sardine, 5 linguri de ulei de măsline, sucul unei lămâi, o linguriță de cimbru, 100 g de caș, o legătură de pătrunjel.
Preparare: Fierbeți mugurii de sparanghel înăbușit cu puțină apă și cu o lingură de ulei. Tăiați ouăle fierte și decojite în cubulețe. Sardinele și cașul, de asemenea, se taie mărunt. Turnați aceste ingrediente într-un castron și asezonați-le cu un sos preparat din ulei, suc de lămâie, cimbru și pătrunjel.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

SPARANGHELUL

Mesaj Scris de Admin la data de 02.03.10 8:38

Ceaiul de sparanghel, un bun depurativ


Apreciat în arta culinară mediteraneeană, sparanghelul este o plantă legumicolă cu certe valențe terapeutice.
Datorită substanțelor active din compoziție: vitaminele B1, C și betacaroten, minerale precum fosforul, magneziul și seleniul, sparanghelul are un excelent efect depurativ. Datorită calităților depurative, ceaiul de sparanghel poate fi folosit în curele de detoxifiere.
Remediile fitoterapeutice din sparanghel sunt eficiente în combaterea afecțiunilor renale, stimulând activitatea rinichilor. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, recomandă această plantă și în afecțiunile hepatice. De asemenea, ceaiul de sparanghel are efecte benefice în tratarea cistitei și constipației.
Mod de administrare
Se consumă sub formă de infuzie, care se prepară astfel: se pun trei lingurițe de sparanghel deshidratat în 250 ml de apă, la foc potrivit. Când ajunge la punctul de fierbere, ceaiul trebuie strecurat. Se consumă câte o cană după fiecare masă principală, timp de 10 zile. După o pauză de patru săptămâni, tratamentul se poate repeta.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135923
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: SPARANGHELUL

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum