CELE MAI/CEI MAI..............[1]

Pagina 40 din 41 Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41  Urmatorul

In jos

CELE MAI/CEI MAI..............[1]

Mesaj Scris de Admin la data de 13.02.10 15:28

Rezumarea primului mesaj :

Top 10 cele mai ciudate filosofii din lume
http://www.descopera.ro/stiinta/5490667-top-10-cele-mai-ciudate-filosofii-din-lume

Cu toate ca numarul acelora care considera filosofia o preocupare inutila si o pierdere de timp este, din nefericire, mare, aceasta stiinta a fost dintotdeauna un foarte bun mijloc de analizare si clasificare a vietii si a obiceiurilor noastre. Fie ca ne dam sau nu seama, prin natura noastra, ne face o anumita placere sa ne punem intrebari fara raspuns si sa ne angajam cu noi insine in dezbateri a caror finalitate si concluzie – aparent – nu exista. De-a lungul istoriei, o parte a acestor cugetari au ajuns sa imbrace forme oficiale de sisteme, dogme sau cai spirituale. In randul lor, cateva au sens si ofera, intr-adevar, idei captivante asupra carora orice intelect s-ar opri sa mediteze, dar altele par complet rupte de realitate. Asa cum marele Cicero (filosof la randul sau) spunea in urma cu 2000 si ceva de ani, “Nu exista nicio afirmatie atat de absurda incat sa nu se gasesca un filosof care sa o faca”. Iata lista celor mai bizare zece filosofii inventate de-a lungul timpului.
10. Idealismul - spiritul bate materia!

Orientare fundamentala in filosofie, principala caracteristica a idealismului este aceea de a i se opune materialismului, prin solutia pe care o propune in cazul raportului dintre spirit si materie. Gruparile filosofilor idealisti considera astfel spiritul ca fiind primordial, natura realitatii bazandu-se pe ratiune si idei. Orientarea idealista plaseaza materia pe un loc secund, dependent de spirit, iar in unele cazuri chiar respinge cu totul existenta materiei. In cadrul acestui curent, tot ceea ce exista si percepem, apare pe cale de consecinta a fiintarii spiritului. Ramura obiectiva a idealismului considera ca entitatea primordiala, spiritul, este extern si independent de constiinta individuala, iar cealalta, ramura subiectiva, sustine ca esenta lumii imbraca exclusiv forma spiritului si tot ce contine realitatea care ne inconjoara reprezinta numai produsul constiintei individuale careia omul ii este condamnat.

Cei mai importanti filosofi care au cochetat cu idealismul:

 • Platon (428/427 - 348/347 i.Hr.)

 • Gottfried Leibniz (1646 - 1716)

 • Immanuel Kant (1724 - 1804)

 • Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770 - 1831)

 • Arthur Schopenhauer (1788 - 1860)9. Nativismul - 1+1 fac 2, o stie toata lumea

Avandu-si radacinile in psihologie, curentul filosofic nativist avanseaza ideea conform careia mintea umana se naste si este gata incarcata, de la bun inceput, cu idei, ratiune si cunoastere. Optica nativista a aparut drept ca o reactie opusa ideii filosofilor englezi empiristi John Locke (1632 - 1704) si David Hume (1711 - 1776), care decretau mintea umana drept o entitate "tabula rasa", o foaie alba sau un burete uscat, dispunand de eventualitatea imbibarii ulterioare cu experiente si cunostinte, de-a lungul vietii individului. Teoria nativista atesta ca noi, oamenii, cunoastem de la bun inceput adevaruri matematice elementare, ca de exemplu cazul 1+1=2, precum si adevarul despre Divinitate. In cadrul nativismului se vorbeste despre posibilitatea ca unele concepte ce nu pot fi suplinite prin experienta, asa cum este cauzalitatea, trebuie sa existe anterior oricaror interactiuni alte individului cu viata, si deci trebuie sa fie innascute si ereditare.

Cei mai importanti filosofi care au avut idei ce pot fi considerate nativiste:

 • René Descartes (1596 - 1650)

 • Gottfried Leibniz (1646 - 1716)
8. Animismul - si copacii au suflete, nu-i asa?

Animismul sustine ca atunci cand ne referim la notiunea de suflet sau de spirit, nu ar trebui sa ne limitam la a crede ca aceasta este o caracteristica strict umana si, eventual, animala. Ci, dimpotriva, si obiectele, fie ele pietre, plante, fulgere sau munti, ar trebui percepute ca fiind insufletite. Multi critici considera, in mod eronat, ca animismul s-a dezvoltat numai in acele culturi ale caror societati nu au fost construite pe socluri ale stiintei, ratiunii si matematicii. Este adevarat - curentul animist este stravechi si a aparut ca un rezultat al gandirii omului primitiv care a incercat sa dea un sens lumii, in sens religios, prin personificarea obiectelor si a fenomenelor naturale. In prezent, animismul este prezent, intr-o varietate de forme de expresie si manifestare, la majoritatea popoarelor tribale ale lumii, insa a jucat un rol fundamental si in religiile mari, precum hinduismul si budismul. De altfel, astazi, sincretismul religios dintre budism si shintoism face ca Japonia sa fie tara cu cei mai multi animisti din lume, marea majoritate a japonezilor crezand in acest curent.

Cei mai importanti ganditori care au avut idei de natura animista:

 • Platon (428/427 - 348/347 i.Hr.)

 • Aristotel (384 - 322 i.Hr.)

 • Georg Ernst Stahl (1659 - 1734)

 • Friedrich Schelling (1775 - 1854)


7. Atomismul logic - lumea e simpla... si logica

Popularizat de Bertnard Russel (1872 - 1970) la inceputul secolului XX, deodata cu dezvoltarea filosofiei analitice, acest curent filosofic se sprijina pe teoria conform careia lumea consta din "fapte" logice (sau "atomi") care nu pot fi subdivizate. Asemenea nativismului, si atomismul logic a aparut sub forma unei reactii, de aceasta data la ceea ce se numea "holism logic": credinta ca lumea opereaza in asa fel incat partea nu poate fi cunoscuta fara cunoasterea prealabila a intregului. Principiul fundamental al atomismului logic este acela ca lumea contine "fapte". Acestea sunt structuri complexe constand din obiecte, carora li se adauga "judecati" (credinte), aflate in relatie cu faptele si care, prin aceasta relatie, pot fi adevarate sau false. Atomismul logic sustine ca toate adevarurile sunt dependente de un strat de fapte atomice si ca lumea este alcatuita din fapte extrem de simple, usor de inteles.

Cei mai importanti exponenti ai atomismului logic:

 • Bertnard Russel (1872 - 1970)

 • Ludwig Wittgenstein (1889 - 1951)

 • Rudolf Carnap (1891 - 1970)6. Deconstructivismul - cititorul nostru, regele nostru

foto: Andreea-Doria Costin
Denumita astfel de filosoful francez Jacques Derrida (1930 - 2004), teoria deconstructivista sustine, in estenta, ca observarea unui fragment oarecare de text este lipsita de orice rost. Acest concept urmareste insemnatatea unui text in sensul desfiintarii opozitiilor pe baza carora este aparent fundamentat si in sensul demonstrarii complexitatii ireductibile, instabile si imposibile a fundamentelor sale. Deconstructia incearca sa demonstreze ca niciun text nu este un tot armonios, ci contine mai multe intelesuri contradictorii si ireconciliabile; ca orice text are mai multe interpretari pe care el insusi le leaga si a caror incompatibilitate este nereductibila. De aceea, o citire interpretativa nu poate depasi un anume prag in ceea ce priveste valoarea de adevar a textului, cititorul fiind cel care decide in ultima instanta intelesul lecturii, si nu textul in sine. Altfel spus, niciun text nu poate transmite la modul pur obiectiv si absolut o informatie.

Cei mai importanti ganditori care au influentat deconstructivismul:

 • Martin Heidegger (1889 - 1976)

 • Sigmund Freud (1856 - 1939)

 • Friedrich Nietzsche (1844 - 1900)

 • Jacques Derrida (1930 - 2004)


5. Fenomenalismul - masa nu exista!

Fenomenalismul este curentul filosofic conform caruia obiectele fizice nu exista ca atare, ci ca fenomene perceptive sau stimuli senzoriali cu diverse localizari in timp si spatiu. Cu alte cuvinte, nu putem verifica valoarea de adevar a nimic decat in masura in care il putem percepe prin intermediul celor cinci simturi de care dispunem. In optica fenomenalista, obiectele sunt constructii logice rezultate din proprietati perceptuale. Fenomenalismul se bazeaza pe operatiuni mentale, aceste operatiuni in sine nefiind cunoscute sau conditionate in vreu fel de experiente senzoriale. Pentru aceasta teorie, nu putem spune ca in camera alaturata exista o masa, daca acolo nu exista o persoana care sa o perceapa. De asemenea, daca un copac batran si uscat se rupe sub propria greutate si se prabuseste in padure, intr-un moment in care nici o vietate nu se afla acolo, din perspectiva fenomenalista putem afirma ca sunetul prabusirii nu exista, intrucat nu a existat nimeni acolo care sa-l auda.

Cei mai mari filosofi care au abordat fenomenalismul:

 • George Berkeley (1685 - 1753)

 • Immanuel Kant (1724 - 1804)

 • John Stuart Mill (1806 - 1873)

 • Arthur Danto (n. 1924)


4. Egoismul etic - sa ne vedem fiecare de treaba noastra

Egoismul etic indeamna orice individ sa isi perceapa propria existenta ca avand valoare fundamentala, suprema. Acest curent filosofic sustine ca apologetii moralitatii isi sunt lor insisi datori sa faca numai ceea ce le serveste intereselor proprii. Egoismul etic difera de egoismul psihologic, pentru care directia de baza este ca oamenii actioneaza doar in interes personal, nesugerand ca asa si este corect. Se distanteaza, de asemenea, de egoismul rational, care sustine ca acelasi tip de actiune este perfect normala, urmarirea interesului propriu fiind o trasatura a ratiunii. Egoismul etic nu le cere neaparat moralistilor sa lezeze in vreun fel interesele si bunastarea celorlalti in urma deliberarilor morale; interesul personal se poate dovedi, pur aleator, neutru, in detrimentul sau in beneficiul unui tert, ca efect al satisfacerii sale. Acest individualism permite demolarea sau tolerarea intereselor si bunastarii altora, atat timp cat alegerea facuta de individ serveste satisfacerii interesului propriu. In plus, egoismul etic nu marseaza neaparat pe ideea ca individul sa faca tot ceea ce isi doreste pe moment; pe termen lung, indeplinirea unor dorinte imediate se poate dovedi in detrimentul sinelui.

Cei mai importanti filosofi care au formulat principii ce se pot incadra in egoismul etic:

 • Thomas Hobbes (1588 - 1679)

 • Friedrich Nietzsche (1844 - 1900)

 • Max Stirner (1806 - 1856)


3. Absolutismul moral - alba, neagra

Teoria absolutismului moral intretine ideea ca exista adevaruri absolute, asa cum exista erori absolute, indiferent de context si de actiune. Altfel spus, aceasta filosofie afirma staruinta unor norme si criterii universal valabile, perfect corecte sau perfect gresite, independent de pozitia lor. Absolutismul moral se opune teoriilor care atesta ca moralitatea unei actiuni depinde de consecintele sau de contextul manifestarii sale. In general, adeptele cele mai inflacarate ale acestui curent de gandire sunt sistemele religioase, care adopta pozitii absolute cu privire la morala, pozitii nascute din poruncile explicite ale unei zeitati. Ca urmare, principalele sisteme religioase privesc normele morale ca fiind absolute, perfecte si neschimbabile. Si multe filosofii seculare si-au anexat credintele acestei premise, afirmand ca legile absolute ale moralitatii sunt transmise ereditar fiintelor umane, precum natura vietii in general, sau universul insusi. Spre exemplu, cineva care crede absolut in nonviolenta considera gresita folosirea ei chiar si in cazul auto-apararii.

Principalii sustinatori ai absolutismului moral:

 • iudaismul, crestinismul si islamul

 • Immanuel Kant (1724 - 1804)


2. Monismul neutru - ciorba spiritualo-materialista


Monismul neutru este o conceptia filosofica potrivit careia la baza tuturor fenomenelor lumii si a intregii manifestari a existentei se afla un singur principiu, fie el material sau spiritual. Acest curent filosofic afirma ca fizicul si mentalul sunt doua moduri de organizare si descriere ale acelorasi elemente, ele insele "neutre", adica nici fizice, nici mentale. Aceasta optica neaga ideea ca materia si spiritul ar fi doua aspecte fundamental diferite si pretinde ca universul este format dintr-un singur ingredient, ce imbraca forma unor elemente neutre. Aceste elemente pot avea proprietatea culorii si a formei, dar ele nu exista intr-o minte a unei entitati absolute, ci exista pe cont propriu, fiind de sine statatoare. Monismul neutru este o forma de reconciliere a idealismului cu materialismul, sustinand ca natura intrinseca a realitatii ultime nu este nici mentala, nici fizica, ci o combinatie neutra a celor doua.

Promotorii monismului neutru:

 • Baruch Spinoza (1632-1677)

 • David Hume (1711-1776)

 • William James (1842 - 1910)1. Solipsismul - Matrix, frate!

Solipsismul reprezinta o atitudine conceptuala extrema care declara ca numai propria individualitate exista, iar tot ceea ce se afla in afara ei reprezinta proiectii in personalitate, constructii ale perceptiei sau ale intelectului. O versiune radicala afirma ca nu exista decat subiectul impreuna cu perceptiile si mintea sa, iar intreaga realitate inseamna un produs al acestor perceptii, neexistand ceva independent de ele. Din aceasta perspectiva, toate formele, procesele, indivizii si evenimentele cu care ne confruntam, tot ce se intampla cu noi si in jurul nostru, sunt numai impresii create de perceptie/reprezentare si raportarile conceptuale la aceasta; realitatea neavand existenta in afara sinelui care o percepe. Intr-o varianta mai "blanda", solipsistul admite existenta altor subiecti, independenti unul de celalalt, fiecare avand propria personalitate reflectata de propria realitatea, dar realitatea continua si generala ramane o creatie individuala. In concluzie, solipsismul este acea teorie filosofica ce atesta ca o persoana nu poate sti nimic sigur exceptand propria existenta si faptul ca sinele este singurulul lucru real.

Cei mai importanti filosofi care au imbratisat solipsismul:

 • Gorgias (483-375 i.Hr.)

 • René Descartes (1596 - 1650)

 • plus mistici si ganditori hindusi si budistiUltima editare efectuata de catre Admin in 05.01.12 14:49, editata de 2 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Cele mai grave cutremure au fost in…

Mesaj Scris de Admin la data de 23.02.10 18:43

Cele mai grave cutremure au fost in…
Tangshan – China, anul 1976, magnitudine 8, 655000 morti,
Nan-Shan – China, anul 1927, magnitudine 8,3, 200000 morti,
Kansu – China, anul 1920, magnitudine 8,6, 180000 morti,
Messina – Italia, anul 1908, magnitudine 7,5, 160000 morti,
Tokyo-Yokohama – Japonia, anul 1923, magnitudine 8,3, 99000 morti,
Luetta – Belucistan, anul 1935, magnitudine 7,5, 60000 morti,
Peru, nord, anul 1970, magnitudine 7,7, 50000 morti,
Erzincan – Turcia, anul 1939, magnitudine 7,9, 40000 morti,
Armenia, anul 1988, magnitudine 6,9, 25000 morti,
Dasht-e Bayaz – Iran, anul 1968, magnitudine 7,4, 12000 morti.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai dezastruoase 8 cutremure din istoria omenirii (2 v

Mesaj Scris de Admin la data de 23.02.10 17:37

Cele mai dezastruoase 8 cutremure din istoria omenirii
Cutremurul reprezintă unul dintre cel mai de temut dezastre, ce poate avea efecte devastatoare pentru omenire. Pe lângă mulțimea de morți și răniți, cutremurele mai produc și o mulțime de pagube materiale. Cei mai religioși, văd în cutremure drept pedepse ale lui Dumnezeu pentru păcatele oamenilor, pe când oamenii le știință le văd ca mișcări normale ale scoarței terestre.
Site-ul “Recordurile lui Lovendal” vă prezintă o listă cu cele mai dezastruoase 8 cutremure din istoria omenirii.
1) Cutremurul din Tangshan / China (1976)

Se crede că cutremurul din 1976 (ce a avut magnitudinea de 8,3 grade pe scara Richter) din provincia Tangshan, China, a fost cel mai cumplit din secolul al XX-lea, însă guvernul chinez nu a publicat niciodată bilanțul exact al dezastrului. China a declarat inițial că numărul morților se ridică la 655.000, dar după aceea a susținut că acesta a fost între 240.000 și 255.000, cifră pe care mulți experți o consideră prea scăzută. Într-o carte scrisă în 1988 de Serviciul Chinez de Seismologie se afirmă că în acest cutremur nu au murit decât 242.419 oameni.
Activitatea fizică a pământului din Tangshan în timpul cutremurului din 1976 a fost o înspăimântătoare dovadă a forțelor incredibile prinse în adâncurile Terrei. După cum relatează rapoartele, la ora 3.42 A.M., ora locală, cam la 10 km adâncime, pământul a început să se miște în Tangshan. Energia mișcării s-a transmis prin straturile de pământ, iar când a ajuns la suprafață, aceasta s-a rotit în sensul acelor de ceasornic câteva secunde, apoi în sens invers, după care s-a repezit în sus.
Acest gen de mișcări violente ale solului au dărâmat 96 din 100 de case (650.000 în total), și 90 din 100 de fabrici.
Sute de mii de oameni care dormeau în paturile lor au murit pe loc; sute de mii au fost răniți și mii de decese au fost provocate ulterior de răni și boli, în special de febră tifoidă, dizenterie, gripă și encefalită. Toate cele patru spitale din Tangshan au fost făcute una cu pământul, omorându-i pe toți cei dinăuntru.
Tributul de morți a crescut și din cauza distrugerilor provocate de replica cutremurului care s-a produs în după-amiaza zilei următoare și a avut o magnitudine de 7,1, desăvârșind astfel opera cutremurului inițial. În timp ce supraviețuitorii săpau printre ruine încercând să mai salveze răniți sau să-și recupereze obiectele, cutremurul cu magnitudinea de 7,1 a lovit nemilos, spulberând aproape tot ce mai rămăsese în picioare.
A fost distrusă o centrală hidroelectrică importantă, podurile s-au prăbușit, rezervoarele de apă s-au dărâmat. Toate șoselele din regiune au fost distruse și peste 400 de kilometri de șine de cale ferată au devenit inutilizabile din cauza cutremurului, ceea ce a îngreunat sarcina echipelor de salvare care încercau să ajungă la Tangshan. Liniile telefonice și radio au fost distruse, și locuitorii capitalei chineze, Beijing, au aflat de cutremur abia după câteva ore.
2) Cutremurul din Armenia (1988)

Acest cutremur ce a avut loc la 7 decembrie 1988 a produs circa 55.000 de victime. Epicentrul acestui cutremur, care a avut magnitudinea 6,9 pe scara Richter, s-a situat la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de orașul armean Leninake. Din nefericire, s-a produs la ora 11.41 dimineața, când toate fabricile și școlile erau pline. Cutremurul a durat mai puțin de un minut, iar patru minute mai târziu a urmat altul, cu magnitudinea de 5,8. A fost cea mai cumplită catastrofă de acest gen după cutremurul din 1976 din Tangshan, China, care a avut o magnitudine de 7,8 pe scara Richter și care a ucis 655 000 de oameni.
În interiorul unei circumferințe de patruzeci și cinci de kilometri în jurul epicentrului cutremurului, toate clădirile cu mai mult de două etaje s-au prăbușit, zdrobind mortal sau îngropînd de vii pe toți cei aflați în interior. Cei mai mulți dintre oamenii îngropați sub tonele de ciment, lemn și sticlă au murit acolo.
3) Cutremurul din Lisabona (1755)

Acest cutremur care a lovit Portugalia pe 1 noiembrie 1755 a fost unul dintre cele mai puternice din Europa. Se crede că ar fi avut magnitudinea de cel puțin 8,6 pe scara Richter și a făcut între 50.000 și 100.000 de victime.
Raza lui de acțiune a fost uluitoare. În Spania s-au prăbușit clădiri. Mișcările pământului au fost resimțite până în Scoția și Suedia. Valuri cu o înălțime de aproape 30 de metri au lovit orașul Helsinki pornind din Golful Finic; în Fez și Meknes, în Maroc, au murit 10 000 de oameni. În Devonshire, Anglia, pământul s-a crăpat. Nu exagerăm când afirmăm că o treime din Europa și unele părți din Africa au simțit cutremurul.
Dar Lisabona avea de înfruntat mult mai mult decât cutremurul catastrofal cu magnitudinea de 8,6. Ca urmare a celor trei valuri masive de cutremure din oraș, apa din portul Lisabona s-a retras cu aproximativ un kilometru, lăsându-i pe supraviețuitorii înmărmuriți să vadă fundul mării. Acest fenomen a fost urmat curând de un val tsunami cu o înălțime de aproximativ 20 de metri care a distrus aproape tot ce mai rămăsese din structura orașului și a înecat mii de oameni care supraviețuiseră cutremurului.
4) Cutremurul din San Francisco (1906)

Deși n-a făcut prea multe victime (3.000), totuși acest cutremur a produs pagube economice uriașe.
San Francisco este situat pe falia San Andreas care are o lungime de 900 de kilometri: este joncțiunea dintre plăcile tectonice care formează treimea de vest a continentului nord-american și care se întinde din nord-vestul Californiei până în Golful California. Aceste plăci tectonice plutesc pe metalul topit de sub ele și se află într-o continuă mișcare. Când uriașele plăci de rocă se lovesc una de alta se produc cutremure. De cele mai multe ori, vibrațiile unui cutremur sunt de scurtă durată, dar pierderile de vieți omenești nu sunt niciodată date uitării și uneori, este, nevoie de ani de zile pentru repararea stricăciunilor catastrofale.
Cutremurul cu magnitudinea 8,3 care a lovit orașul San Francisco i-a trezit pe locuitorii săi la ora 5.13 într-o dimineață de miercuri, 18 aprilie 1906. Primul val de mișcări seismice a durat treizeci sau patruzeci de secunde. După o pauză de zece secunde a urmat un al doilea val, care a durat douăzeci și cinci de secunde. Asta a fost tot. În aproximativ un minut, orașul San Francisco avea să fie distrus.
Cutremurul a demolat 28188 de clădiri, inclusiv primăria „antiseismică”, în valoare de 5 milioane de dolari, precum și nenumărate hoteluri, teatre, blocuri de apartamente, școli, fabrici, biserici, mii de case individuale și alte imobile importante.
5) Marele cutremur din China (1556)

utremurul din Shensi, China, din 1556 deține tristul record de a fi (deocamdată) cel mai cumplit cutremur din istoria omenirii. Au murit 813.000 de oameni și cutremurul s-a simțit în 212 provincii din China. Experții consideră că, pe scara Richter de la 1 la 10 utilizată astăzi, cutremurul din Shensi a fost cel puțin de intensitatea 8, poate chiar 8,3. Câteva mii de oameni au murit îngropați de vii în timpul acestui cutremur.
6) Cutremurul din Antiohia / Siria (526)

Antiohia era o metropolă religioasă și culturală înfloritoare din lumea antică, reprezentând a treia componentă a triumviratului încheiat cu Alexandria din Egipt și Roma din Italia. Orașul avea multe biserici, piețe, băi publice, monumente glorioase, esplanade frumoase. Creștinismul fusese adus în Siria de către Apostolul Pavel în preajma anului 38, iar religia înflorea în Antiohia. Constantin cel Mare construise în 327 Marea Biserică din Antiohia, dedicată „Armoniei, Puterii Divine care unește Universul, Biserica și Imperiul”.
Cutremurul, care avusese probabil magnitudinea 7, dacă nu mai mult, s-a produs la începutul serii, cam pe la ora șase, pe data de 20 mai 526. Pagubele au fost de dimensiuni apocaliptice. Aproape toate clădirile din Antiohia s-au prăbușit în timpul cutremurului, zdrobind și omorând sub dărâmăturile lor aproape 250.000 de oameni. După șocul inițial, s-a așternut liniștea și calmul, urmată la scurt timp de o replică, ceea ce a desăvîrșit dezastrul. Aproape imediat au izbucnit incendii, arzându-i de vii pe cei prinși sub dărâmături.
7) Marele cutremur din Kanto / Japonia (1923)

Marele cutremur din Kanto, căruia i s-a spus astfel după numele câmpiei Kanto, ce se întinde între Tokio și Yokohama, s-a declanșat exact cu un minut după ora 12, în ziua de sâmbătă, 1 septembrie 1923. Se estimează că a avut o magnitudine între 7,9 și 8,3 pe scara Richter, eliberând o forță egală cu aceea a unei explozii nucleare de o megatonă.
În următoarele trei zile, peste 1700 de cutremure au lovit această zonă, iar Universitatea Imperială din Tokio a înregistrat 237 care au fost simțite de populația din Tokio și Yokohama precum și de oamenii care locuiau în zona dintre cele două orașe.
Cutremurul inițial a distrus 75% din clădirile din Tokio. Aproximativ 20% din clădirile din Yokohama au fost demolate în mod similar. După cutremur au izbucnit incendii - uriașe furtuni de foc și tornade de flăcări care i-au făcut pe japonezi să creadă că se află la porțile infernului. Unii încercau să fugă de foc, dar s-au produs rafale de vânt care puteau ridica un om de la pământ pentru a-l incinera apoi ca pe niște frunze sau bucățele de hârtie.
Se estimează că acest cutremur a produs 156.000 de morți.
8 ) Cutremurul din România (1977)

Cutremurul din 1977 a fost poate cel mai puternic cutremur din România secolului al XX-lea, aducând locuitorilor țării mai multe pagube materiale și pierderi de vieți omenești decât cel din 1940, a cărui magnitudine a fost destul de apropiată de cel din martie. De asemenea, a fost printre puținele cutremure, poate unicul, care a afectat zone foarte întinse pe teritoriul țării, numeroase centre urbane, cele mai afectate județe fiind, după Municipiul București, Dolj, Iași, Prahova și Teleorman.
Marea amploare geografică, precum și faptul că au fost afectate destul de multe zone urbane, deci zone cu densitate a populației ridicată și cu mari aglomerări de clădiri au făcut ca acel cutremur din 4 martie 1977 să rămână ca cel mai dezastruos din istoria dezastrelor României. Pe lângă pierderile materiale impresionante, un număr la fel de memorabil a fost cel al morților: peste 1500 de persoane. Iar mulți dintre acești morți erau artiști de mare clasă, actori, ale căror cariere s-au sfârșit în plin avânt, curmate în mod brutal atunci, în seara de 4 martie. Îi amintim numai pe câțiva dintre ei: Toma Caragiu, Alexandru Bocăneț, Alexandru Ivasiuc, Mihai Gafița, Doina Badea, Veronica Porumbacu, Mihai Petroveanu.
Pagubele materiale s-au ridicat, la nivelul pe care îl avea dolarul în anul 1974, la peste două miliarde de dolari. De asemenea, s-au înregistrat 11 000 de răniți. Peste 33.000 de locuințe au fost avariate.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Iată cele mai scumpe medicamente din lume!

Mesaj Scris de Admin la data de 23.02.10 17:27

Iată cele mai scumpe medicamente din lume!

Revista Forbes a realizat un top cu cele mai scumpe produse farmacetice la nivel mondial. Jurnaliștii americani spun că cu cât este mai rară este afecțiunea, cu atât mai costisitor medicamentul.

Pe primul loc se regăsește Soliris, produs de compania Alexion Pharmaceutical și un curs anual cu acest medicament costă 409.500 de dolari. Soliris este destinat celor care suferă de o boală foarte rară a sistemului imunitar, denumită "parozysymal nocturnal hemogloginuria": atunci când omul doarme, globulele roșii din sângele său sunt distruse. Există 8.000 de cazuri de bolnavi doar la nivelul Statelor Unite.

Pe locul al doilea se regăsește Elaprase, care costă 375.000 de dolari pe an și care este destinat celor care suferă de sindromul Hunter. Această boală este cauzată de absența sau deficiența enzimei iduronat-2-sulfatază.

Medicamentul Naglazyme, produs de BopMarin Pharmaceuticals s-a clasat pe locul al treilea. Acest preparat este folosit în cazul unor afecțiuni extrem de rare ale proceselor metabolice și costă pacienții 365.000 de dolari pe an.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Americanii sunt cei mai leneși din lume

Mesaj Scris de Admin la data de 23.02.10 14:42

Americanii sunt cei mai leneși din lume

Poate că americanii sunt cei mai frumoși, dar cu siguranță sunt și cei mai mari trântori de pe planetă. Pentru consumul de calorii în exces și orele petrecute în fața televizorului s-au ales cu primul loc în topul celor mai puturoase națiuni.

Studiul a fost realizat pe baza consumului zilnic de calorii, timpul petrecut în fața televizorului, proporția celor care fac sport regulat și a celor care folosesc Internetul, potrivit site-ului living.oneindia.in.
SUA a fost pe primul loc la consumul de calorii și se pare că americanii nu se clintesc din fața televizorului. Au fost condiții suficiente ca să ajungă în capul clasamentului.

Canadienii au fost pe locul doi mai ales pentru că folosesc Internetul foarte mult.

Belgienii sunt cunoscuți pentru delicatesele lor așa că au ajuns pe locul trei, în timp ce turcii au aterizat pe locul patru.

Pe ultimul loc se clasează Elveția. Locuitorii ei își petrec cel mai puțin timp în fața televizorului din cele 24 de țări de pe listă.
Astfel, top 5 arată cam așa:
1. SUA
2. Canada
3. Belgia
4. Turcia
5. Marea Britanie
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cei mai vânați infractori din România

Mesaj Scris de Admin la data de 21.02.10 11:07

Cei mai vânați infractori din România
Unii ajung în topuri pentru bogăția sau frumusețea pe care o au. Alții, însă, pentru infracțiunile grave și pentru modul în care reușesc să se țină departe de închisoare. Într-un top realizat de Poliția Română, cu cei mai căutați infractori, se află, la un loc, criminali, evazioniști, traficanți de droguri și de carne vie, chiar și un terorist. Pasionați de Al Capone și de Hitler, baroni ai drogurilor sau criminali anonimi, acești indivizi au întors spatele polițiștilor și s-au făcut nevăzuți. Căutările lor durează de ani de zile, chiar și de un deceniu.


Cei care și-au permis, și-au cumpărat libertatea în SUA sau America Latină. Alții au preferat Europa, iar despre destinațiile multora nu se mai știe nimic.

Opinia publică este departe de aceste cazuri. Informația este atractivă atunci când persoana are notorietate, iar publicul este mai puțin receptiv la fețele anonime. Din rândul acestor infractori, doar doi pot fi ușor recunoscuți: Mihai Necolaiciuc și Omar Hayssam. Ceilalți pot trece cu ușurință pe lângă noi fără să bănuim ce se ascunde în spatele acestori chipuri și ce notorietate au în dosarele poliției.

Cum să furi 70 de milioane de euroPrimul loc al unui top întocmit de Poliția Română cu cei mai căutați infractori, Mihai Necolaiciuc ocupă primul lor. Acesta are întocmite 16 dosare penale, este căutat pentru infracțiuni economice și pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Fostul director general al CFR este acuzat că a adus un prejudiciu total de aproximativ 70 de milioane de euo companiei, în timp ce ocupat această funcție. Arestat în SUA, în iunie 2009, pentru încălcarea legii emigrației, a fost cerut de autoritățile române pentru extrădare, astfel încât să fie pus sub acuzare în țară.

Ca răspuns, autoritățile americane au informat, în luna decembrie, că "este probabil ca instanța competentă a statului Florida să stabilească data audierii cetățeanului român Mihai Necolaiciuc pentru luna februarie 2010". Însă, până astăzi, nu au mai venit informații cu privire la prezența numelui românului pe agenda autorităților din SUA.

În urmă cu un an, pe 16 februarie, Necolaiciuc, în vârstă de 57 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, printre care și foști directori ai CFR. Motivele - abuz în serviciu contra intereselor publice.

Conform procurorilor, în perioada 2000-2003, ca director general, administrator și ordonator de credite la CNCF-CFR-SA, a efectuat cheltuieli cu titlul de investiții, fără aprobare, și a achiziționat produse la prețuri supraevaluate.

Ancheta pe numele său a început din 2004, însă, în februarie 2005 a reușit să plece din țară. Autoritățile nu au avut atunci un mandat de arestare, astfel că fostul director din CFR a putut ieși din țară fără probleme.
Citiți mai multe despre afacerile lui Necolaiciuc aici


"Moartea Albă", din Columbia via România
Valeriu Dorel Popa este unul dintre cei mai importanți capi ai unei rețele de droguri căutat de poliție. Are pe numele său trei mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind urmărit și internațional. În total, Popa trebuie să execute 30 de ani de pușcărie, pentru trafic de stupefiante, viol și sustragere de sub sechestru.

Bihoreanul, care a împlinit miercuri 43 de ani, a fost capul unei rețele de traficanți de droguri, care aducea stupefiantele din Columbia. În ceea ce privește acuzația de viol, a fost reclamat la poliție de o tânără, pe care a agresat-o sexual în mașina personală, la marginea unei păduri.

Născut Flonta, Valeriu Dorel a luat numele nevestei sale, Daniela Popa, pentru a-și pierde urma în alte infracțiuni pe care le săvârșise înainte de mariaj, respectiv viol și complicitate la furt, pentru care era condamnat la patru ani de închisoare.

Căsătorit cu secretara senatorului Vasile Duță, Popa, poreclit "Baronul drogurilor", și-a implicat soția în aceste afaceri ilegale, fiind cea care prelua de la poștă pachetele de droguri expediate din străinătate. În cele din urmă, soții Popa au divorțat, însă nu au întrerupt și "colaborarea".

În afacerea de familie a fost implicată și mama bărbatului, în casa căreia au fost găsite pungi de cocaină. Rețeaua lui Popa a fost descoperită în 2001. În momentul arestării, Daniela Popa a ales să-și toarne fostul soț, soacra și pe alți membri ai grupului, în schimbul unei înțelegeri cu procurorii pentru a-i fi redusă pedeapsa. Astfel, Valeriu Popa a primit 25 de ani de închisoare, la care s-au mai adaugat și alte condamnări. Mama sa a primit 15 ani de pușcărie.

Dintre cele șapte persoane implicate, două au fost arestate, însă alte cinci, printre care și Valeriu Popa și mama sa, au reușit să se sustragă.

Ulterior, s-a aflat că românul fugise în Ecuador, unde a intrat în afaceri cu cartelurile de droguri de acolo. După destrămarea rețelei sale, bihoreanu a creat alte două filiere, în care a implicat nouă persoane, șapte români și doi croați. Drogurile erau trimise din Ecuador, prin Columbia, apoi ajungeau în Croația, România și în cele din urmă în Ungaria. În acest moment se crede că Valeriu Dorel Popa se află în Columbia.


Din România, bani pentru Bin Laden


Căutați pentru infracțiuni economice, cetățenii cu dublă cetățenie, româno-siriană, Hassan Nanaa, în vârstă de 37 de ani, și fratele său, Ammar Nanaa, de 43 de ani, au adus prejudicii de peste 100 de miliarde de lei vechi. Pe numele fiecăruia a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Aceștia sunt suspectați de spălare de bani și transfer de fonduri în străinătate. Una dintre speculații este că acești bani au fost intermediați, peste hotare, de banca SBA (Societatea Bancară Arabă), cu sediul la Paris, sub influența familiei Bin Laden, iar banii erau folosiți pentru a finanța activitățile organizației teroriste Al-Qaeda. Această informație a fost negată de cei doi frați, la fel ca și restul acuzațiilor aduse la adresa lor.

Hassan (foto dreapta) a achiziționat, la finele anului 2002, pachetul majoritar de acțiuni (aproape 95%) a companiei Terom Iași de la APAPS (Autoritatea pentru Privatizare și Administrarea Participațiunilor Statului), actuală AVAS.

În cadrul fostului Combinat de Fibre Sintetice trebuia să facă investiții de 3,4 milioane de euro. Hassan a lăsat impresia că a investit peste 1,6 milioane de euro, însă procurorii au descoperit în timpul anchetei că era vorba despre date contabile fictive, cu circuite financiare în care au fost incluse firme fantomă. S-a demonstrat că în loc să investească, cei doi frați au vândut, bucată cu bucată, terenurile combinatului și clădirile aferente, la prețuri sub cele stabilite de piață.

Procurorii susțin astfel că prin această afacere au fost spălați peste 23 de milioane de euro.

La un an de la tranzacție, în 2003, combinatul a suferit schimbări semnificative: aproape 140 de angajați din cei 2.298 au fost concediați. Iar de la profitul de 88 de milioane de lei vechi, în momentul achiziției, s-a ajuns, în numai 12 luni, la pierderi de peste 53 de milioane de lei vechi. Și terenurile combinatului au fost vândute. Astfel, de la o suprafață de aproximativ 41 de hectare, în 2002, s-a ajuns la numai 25 de hectare, în 2005.

O parte dintre terenuri, inclusiv o secție a combinatului, au fost vândute, cu 13 milioane de lei către Romtex Trade, o companie din Ilfov, în spatele căreia se suspectează că se află Ammar, chiar dacă numele său nu apare în acte. La adresa Romtex, s-a înregistrat o altă companie a sirianului și tot acolo era trecută în acte reședința sa.

Procurorii susțin că în perioada 2003-2004 cei doi frați au actionat, contrar intereselor Terom Iași, favorizând alte firme de care cei doi erau direct interesați. Prejudiciul se ridică la aproape 9 milioane de lei.

Primul care a dispărut din țară a fost Hassan, în 2003, urmat de Ammar, la câteva luni.

Poliția a constatat dispariția lui Ammar la sfârșitul lui 2004. Faptul că era cetățean român, era căsătorit, avea un copil, se stabilise în București și avea "investiții de milioane de euro la care nu putea renunța", au reprezentat argumente pe care avocatul lui Ammar le-a oferit instanței pentru a nu pune în aplicare interdicția de a părăsi țara.

Mandatele de arestare au fost emise în același an, în decembrie, când cei doi se aflau deja în Siria.De 12 ani, nevăzut de poliție

Sebastian Decebal Cionca
, de 32 de ani, este căutat de poliție pentru că a omorât, un cetățean turc. Pe 24 ianuarie 1997, acesta și-a lovit cu o bâtă de baseball, iar în urma rănilor puternice în zona capului, victima a murit.

Pe numele său, poliția a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, iar judecătorii au decis condamnarea la 15 ani de închisoare.

Orădeanul, care avea 20 de ani în momentul în care a comis fapta, prezintă, pe baza descrierii din 1997, următoarele semnalmente: 1,80 m înălțime, ochii căprui, păr brunet, constituție atletică.


Din contrabantist cu cafea, teroristCel de-al treilea sirian din rândul celor mai căutați infractori cu cetățenie română este Omar Hayssam.

Devenit celebru în cazul răpirii celor trei jurnaliști români, în Irak, în 2005, omul de afaceri a fost condamnat, în iunie 2007, la 20 de ani de pușcărie pentru acte de terorism.

Hayssam, care va împlini în câteva zile vârsta de 47 de ani, trebuie să mai plătească și o despăgubire de câte 2 milioane de euro, pentru fiecare dintre cei trei ziariști, Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian și Sorin Mișcoci.

Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă. Căutat de interpol, are și un mandat pentru terorism, întrucât este suspectat că din afacerile sale ilegale a sponsorizat terorismul internațional.

Sirianul a ajuns în România la începutul anilor '80, ca tânăr student la Institutul de Construcții din București. Până în 1989, când a obținut și cetățenia română, s-a căsătorit cu Adela, împreună cu care are șapte copii.

La câțiva ani de la Revoluție, a ajuns în vizorul Gărzii Financiare, cu primele afaceri ilegale. A importat, prin vama de la Chitila, tiruri pline cu țigări și cafea, pentru care nu a plătit taxe vamale și nici impozitul pe profit aferent.

Acuzat de trafic de influență și corupție, a încheiat înțelegeri cu persoane importante de la Vamă și de la Garda Financiară, pentru a-și acoperi operațiunile ilegale. Acestea au fost doar o parte dintre afacerile sirianului. În scurt timp, a început să exporte marfă, cherestea și pal și a solicitat chiar rambursarea TVA-ului pentru transporturi fictive. Treptat, și-a extins domeniul de activitate și apărut și într-o afacere cu mașini furate.

Din lumea afaceriștilor corupți din România, Hayssam a intrat și în cercurile politicienilor. Astfel, în 2001, jurnalistul Dan Badea scria despre legăturile sirianului cu membri de elită ai PSD, în perioada în care Ion Iliescu se afla la Cotroceni, iar Adrian Năstase în fruntea Executivului. Tot în acea perioadă se plimba și cu avionul prezindețial, ca membru al delegației care-l însoțea pe Iliescu în diferite vizite oficiale.

Imperiul său financiar, construit pe o serie întreagă de ilegalități, a ajuns în atenția autorităților, însă arestarea a fost întârziază din cauza cercului politic de influență în cadrul căruia se afla. Ulterior, sirianul și-a lărgit aria preferințelor politice și s-a apropiat de PNL.

25 martie 2005, răpirea din Irak

Anticipând problemele cu legea, procurorii susțin că sirianul a început să planifice răpirea jurnaliștilor. Ulterior, Hayssam urma să se implice și să contribuie la salvarea celor trei români, devenind astfel "erou național". Ar fi câștigat o bilă albă în fața celor care urmăreau să-l aresteze pentru mai multe dosare de fraudă.

Pe 25 martie, la Bagdad, pe lângă cei trei jurnaliști, a mai fost răpit și ghidul lor, Mohammad Munaf. După patru zile de captivitate, răpitorii i-au transferat într-o altă locație, unde au stat în celulă alături de jurnalista cotidianului Libération, Florence Aubenas. Cererea formulată de răpitori era ca România să-și retragă cei 860 de militari detașați în Irak.

După 55 de zile de captivitate, românii au fost eliberați.

În aprilie 2006, Hayssam a fost arestat, complice alături de Munaf, în dosarul răpirii. Instanța a decis judecarea sa în stare de libertate, din motive medicale, sirianul fiind diagnosticat cu cancer de colon. La scurt timp nu a mai fost găsit, iar pe 26 iuni 2006 s-a emis un mandat de urmărire internațională.

Se speculează că a fugit din țară ascuns la bordul unui vas care a plecat din portul Midia, cu destinația Orientul Mijlociu. Fuga s-a lăsat cu demisia șefului SRI și a Procurorului General.

Indicii privind destinația aleasă arată spre Siria, aceasta fiind și cea aleasă de soția lui Hayssam și a celor șapte copii ai săi, după ce au obținut hotărârea judecătorească prin care i s-a permis să părăsească România. În timpul unui interviu prin telefon, acordat unui post de televiziune din România, în vara lui 2007, a declarat că se află într-un oraș din Beirut, însă informația a fost infirmată de surse judiciare, care au indicat Siria.


Criminal în cultura de lucernă, căutat de Interpol

Pentru omor este căutat și Vasile Arindaș, cu domiciliul în Țăndărei, un oraș care a ajuns cunoscut prin localnicii săi, țigani care din cerșitul în Marea Britanie și-au construit adevărate palate. Arindaș trebuie să execute o pedeapsă cu închisoarea de 18 ani, pentru omor.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost, inițial, închis pentru că a omorât un paznic al unui teren cultival cu lucernă, din apropiere de Țăndărei. A beneficiat de întreruperea pedepsei, însă nu s-a mai prezentat pentru reîncarcerare.

În noaptea în care a avut loc crima, Vasile Arindaș se afla la furat, alături de alte persoane. Paznicul i-a descoperit, iar în urma unui conflict cu hoții a fost rănit. Anchetatorii au stabilit că Arindaș l-a lovit cu furca în cap.

Prins de poliție, a fost închis timp de șapte ani. Între timp, starea sa medicală i-a permis să înainteze o cerere de eliberare temporară. Astfel, în perioada 22.12.1998-22.02.1999 a fost pus în libertate de la penitenciarul Slobozia. A stat două luni în afara gratiilor, apoi s-a întors, după cum prevedea ordinul.

Motivând aceleași probleme medicale, Arindaș a mai înaintat o cerere, un an și jumătate mai târziu. Luând în considerare faptul că s-a dovedit de încredere, magistrații i-au acordat, și de această dată, eliberarea temporară. Numai că bărbatul nu s-a reîntors în pușcărie. În câteva luni se vor împlini nouă ani de când autoritățile sunt pe urma sa, fără succes. El este căutat național și internațional.


Lucian Boicea se sustrage și el urmăririi penale. La fel ca și Arindaș, a fost încarcerat, însă, autoritățile au decis învoirea sa temporară.

Condamnat la o pedeapsă de opt ani de închisoare, pentru tentativă de omor, Boicea a fost eliberat de autorități pentru trei luni, între 30.11.1999-28.02.2000.

Deținutul, care a împlinit în urmă cu o lună vârsta de 36 de ani, nu s-a reîntors în penitenciarul Craiova, așa cum era prevăzut. Se împlinesc de 10 ani de când este căutat de poliție, la nivel național și internațional. Cazul celor doi, Boicea și Arindaș, care au fost eliberați temporar și au mai revenit după gratii pentru a-și continua pedeapsa nu este singular. Aproximativ 130 de infractori sunt căutați de autorități pentru a fi readuși în închisori.


Proxentul din Bacău, fanul lui Al Capone și Hitler

Un alt infractor care reușește să scape de poliție de ani buni este Ioan Clămparu. Bărbatul în vârstă de 41 de ani este căutat pentru infracțiuni legate de proxenetism și prostituție, prin intermediul unei rețele pe care o constituise.

În mai 2004, ziarele din țară au început să relateze despre arestarea membrilor unuia dintre cele mai vânate clanuri. În total, 14 persoane au fost reținute, în urma unei operațiuni de supraveghere și strângere de informații care a durat mai bine de un an, pentru infracțiuni legate de traficul de carne vie și proxenetismul. Dintre acestea, opt au primit mandate de arestare.

În 2005, secția penală a Tribunalului din Sibiu a decis înlocuirea acestor mandate cu obligația de a nu părăsi țara. Întrucât Parchetul de la lângă Tribunalul Sibiu a fost uimit de lejeritatea cu care s-a luat această decizie și a faptului că nu s-a ținut cont de multiple probe din dosar, prin care se dovedeau traficul de persoană, spălare de bani și alte infracțiuni grave, a decis să declare recurs.

În cele din urmă, în 2008, aceste persoane au fost condamnate la închisoare, iar pedepsele au variat de la trei la cinci ani de pușcărie, pentru constituire, "aderare și sprijinirea unui grup infracțional organizat, în scopul comiterii de infracțiuni grave, proxenetism, trafic de persoane și spălare de bani", potrivit rechizitoriului.

Câteva mii de euro și mai multe arme au fost confiscate, în timpul descinderilor. În casa lui Clămparu au fost descoperite filme despre Al Capone, cărți despre Hitler și Mussolini, infractorul român fiind descris de apropiați ca un fan al acestor personaje.

Liderul organizației a reușit să fugă din țară cu luni bune înainte de arestări. Perspectiva unei astfel de afaceri în țările din vest l-a atras pe Clămparu să mizeze pe piața din Spania și a deschis o filieră chiar în Madrid. Zeci de tinere românce, dar și de alte naționalități, au trecut prin rețeaua sa și au ajuns să se prostitueze într-un parc din vestul orașului.

Ulterior, afacerea cu prostituate s-a extins și în Barcelona, în cluburile de lux.

Conform unor informații de la Ambasada României în Spania, Clămparu apărea în documentele unei mici firme, unde primea, fictiv, un salariu de 350 de euro.

Mai târziu, doar câteva fete care s-au prostituat pentru infractorul român au acceptat să depună mărturie împotriva membrilor clanului. De frica acestora însă, s-a apelat la tehnica celor de la SRI, pentru audieri și declarații, a căror aparatură deformează chipul și vocea martorului.

Prezența românului în Spania a adus, de câteva ori, tensiuni în relațiile dintre cele două state, iar președintele Traian Băsescu s-a referit, indirect, la acest dosar în timpul ședintei de bilanț a Consiliului Suprem al Magistraturii, din 11 ianuarie 2006. Băsescu a precizat că nu este normal ca după ce autoritățile române, în colaborare cu altele străine, să prindă infractori pentru ca instanțele de judecată să-i pună în libertate și să anuleze astfel eforturile cooperării la nivel internațional.
[Citeste]
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

VIDEO: Cele mai populare scuze publice!

Mesaj Scris de Admin la data de 20.02.10 15:31

VIDEO: Cele mai populare scuze publice!

Scuzele publice prezentate de Tiger Woods sotiei sale si fanilor, transmise in direct de marile televiziuni, sunt cele mai mediatizate de la cele prezentate de Bill Clinton in 1998, in urma aventurii acestuia cu Monica Lewinsky In SUA, declaratia jucatorului de golf, aflat in centrul unui scandal mediatic de cand au fost dezvaluite aventurile sale extraconjugale, a fost transmisa in direct de aproape toate posturile mari de televiziune, precum si de numeroase site-uri, relateaza AFP.

Coborarea "in infern" a lui Woods, care isi construise cariera pe o imagine ireprosabila, i-a fascinat pe americani.
In sala de presa a Departamentului Trezoreriei din Washington, circa 15 jurnalisti au urmarit conferinsa de presa, punctand interventia cu comentarii, citeza NewsIn.
In Las Vegas, jurnalisti acreditati la Casa Alba care il insoteau pe Barack Obama si-au intrerupt micul dejun pentru a urmari declaratia lui Tiger Woods. Chiar si postul de televiziune financiar CNBC a difuzat declaratia jucatorului de golf, in timp ce pe Wall Street, angajatii urmareau cu nesat ecranele care transmiteau scena.Recent, si alte personalitati americane, precum starul TV David Letterman, s-au dedat la un exercitiu de mea culpa public. Insa un caz de mediatizare comparabil cu cel al lui Tiger Woods, este interventia televizata a lui Bill Clinton, din 1998. Dupa dezvaluirea aventurii sale cu Monica Lewinsky, Clinton a fost nevoit sa recunoasca, in fata a milioane de telespectatori, o relatie "deplasata" cu aceasta.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai sexy, frumoase celebrități din anii '90 - VEZI FOTO

Mesaj Scris de Admin la data de 20.02.10 15:06

Cele mai sexy, frumoase celebrități din anii '90 - VEZI FOTO


Cindy Crawford, Christina Applegate, Carmen Electra sau Claudia Schiffer făceau parte în anii '90 dintre vedetele considerate sexy, frumoase și faimoase.


Carmen Electra, cunoscută din serialul Baywatch în care a jucat în 1997 și în 1998

Carmen Electra, cunoscută din serialul Baywatch în care a jucat în 1997 și în 1998 , dar și datorită mai multor apariții în revista Playboy, este una dintre cele mai sexy vedete ale anilor '90. În 2008, actrița care a apărut în mai multe filme de serie B s-a logodit cu Rob Patterson, fost membru al trupei americane Korn. Acesta ar fi cel de-al treilea mariaj pentru actriță, care a mai fost căsătorită cu rockerul Dave Navarro și cu starul NBA Dennis Rodman, potrivit Mediafax.
Shannon Doherty s-a remarcat odată cu interpretarea Brendei Walsh în serialul "Beverly Hills, 90210" ce a apărut la începutul anilor '90. În 2008, actrița a acceptat să joace în noile episoade ale spin-off-ului "90210". În noul serial de televiziune, Brenda, devenită o regizoare de teatru celebră, se va întoarce la liceul la care a învățat, West Beverly Hills High, pentru a pune în scenă un musical. Alături de Shannen Doherty, a revenit și actrița Jennie Garth, care a jucat-o din nou pe Kelly Taylor, devenită consilier educativ la liceul la care a învățat, West Beverly Hills High.


Sarah Michelle Gellar a devenit cunoscută după ce a fost distrugătoare de vampiri Buffy, dar și după mai multe apariții în diferite filme. Pentru interpretarea rolului Buffy Summers din serialul de televiziune "Buffy - Spaima Vampirilor ", Sarah Michelle Gellar a câștigat șase Teen Choice Awards, un Saturn Award pentru cea mai bună actriță dintr-un serial tv și o nominalizare la Globul de Aur. Pe 23 septembrie 2009, actorii americani Sarah Michelle Gellar și Freddie Prinze Jr., care sunt căsătoriți de șapte ani, au devenit părinții unei fetițe care a primit numele de Charlotte Grace.


Cu peste 1000 de apariții pe copertele revistelor, top modelul Cindy Crawforda fost cu siguranță una dintre cele mai apreciate femei din anii '90. Într-un interviu acordat recent, Cindy Crawford, care este mamă a doi copii, a declarat că se simte mulțumită de cum arată. "Cred că mă mențin într-o formă destul de bună", a spus ea. Fostul model s-a declarat împotriva chirurgiei estetice, motivând că acestea fac femeile să pară artificiale.


Blonda Claudia Schiffers-a bucurat de foarte multă atenție ca top model în anii '90. La sfârșitul lunii ianuarie, top modelul în vârstă de 39 de ani a acceptat să fie protagonista campaniei ce va promova colecția primăvară-vară 2010 a casei de modă Salvatore Ferragamo. Starul german este unul dintre cele mai de succes top modele din lume și a apărut pe copertele a peste 500 de reviste. Forbes estimează că ea are o avere de 55 de milioane de dolari. Schiffer are în prezent contracte foarte avantajoase cu L'Oreal, cu firma de ceasuri Ebel și a fost imaginea Chanel.


Christina Applegate s-a remarcat în anii '90 datorită interpretării din "Familia Bundy", considerat cel mai de succes serial de televiziune. În urmă cu doi ani, actrița a fost diagnosticată cu cancer mamar. Ea a câștigat admirația editorilor revistei People, după ce a decis, în 2008, să vorbească deschis despre lupta cu cancerul mamar și despre dubla mastectomie pe care a suferit-o, determinându-i pe jurnaliști să o desemneze lider al topului celor mai frumoși 100 de oameni din lume pe 2009.


Winona Ryder s-a remarcat nu numai prin actorie. Relația pe care a avut-o la începutul anilor '90 cu Johnny Depp și acuzațiile prinvind furtul din magazine au contrbuit la celebritatea vedetei. Winona Ryder fost de două ori nominalizată la premiile Oscar, pentru "Vârsta inocenței" (1993) și "Fiicele doctorului March" (1994), și a obținut două Globuri de Aur, pentru rolurile ei din "Vârsta inocenței" (1993) și "Sirene" (1990).


Heather Locklear a devenit celebră după ce a jucat în serialul "Dinasty", în anii '80, după care, în anii '90, a jucat într-un alt serial de succes "Melrose Place". În 2007, actrița a divorțat de chitaristul trupei Bon Jovi, Richie Sambora, după 11 ani de căsnicie, cu care are o fiică, Ava Elizabeth. Un an mai târziu, actrița americană a fost pusă sub acuzare pentru conducere sub influența medicamentelor antidepresive.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai urâte aeroporturi din lume

Mesaj Scris de Admin la data de 20.02.10 12:04

Cele mai urâte aeroporturi din lume

Aeroportul internațional John F. Kennedy, din New York, a fost numit cel mai urât din lume, fiind catalogat în paginile revistei americane Travel and Leisure drept un loc al iadului, cu coridoare și scări fade și interminabile.
„Mai mult decât disfuncțional, aeroportul e un adevărat haos”, a precizat Paola Antonelli, custode al Muzeului de Artă Modernă din New York, unul dintre specialiștii în design cărora publicația americană le-a cerut părerea.
Cele mai inestetice zone ale aeroportului sunt terminalele Delta, pe care designerul industrial David Gresham le numește „mizere, delapidate și neclare atunci când vine vorba de semne și direcții”.
John F. Kennedy International Airport este urmat în top de aeroportul Charles de Gaulle din Paris, descris ca „un simbol al diabolicei lumi tehnocrate, unde nimic nu funcționează dar nimănui nu-i pasă”.
Designerul britanic John Thackara, care trăiește în sudul Franței, crede că „aeroportul i-a transformat pe cei care lucrează acolo în sociopați”. „Angajații săi sunt practic incapabili să aibă sentimente de empatie pentru experiențele îngrozitoare pe care le pricinuiesc pasagerilor”, a adăugat Thackara, adăugând că singurul aspect pozitiv sunt iepurii care par să se bucure de zonele cu iarbă din zonă.
Aeroportul internațional Șeremetievo din Moscova s-a clasat pe locul trei al deloc măgulitorului top. Arhitectul newyorkez și designerul Constantin Boym, născut la Moscova, observă: „Șeremetievo a fost construit în anii 70 în stilul eroic al vremurilor și pe o platformă hexagonală. Este un coșmar să navighezi prin el, întrucât pereții și călătorii se află la un unghi de 60 de grade unii de alții”.
Printre aeroporturile urâte ale lumii au mai fost enumerate: Heathrow din Londra și Vrajdebna din Sofia.

Citeste articolul
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai ninse regiuni din lume (I)

Mesaj Scris de Admin la data de 19.02.10 19:09

Iarna din România a dat destule bătăi de cap cetățenilor, iar mulți au crezut că mai rău ca la noi nu se poate. Și totuși în lume au existat zone, orașe care au fost mai ninse decât noi. Au fost chiar îngropate în omăt.

Un peisaj „epic“, undeva în Elveția
Furtună de zăpadă în Norislk, Siberia

Tunel între munți de zăpadă în nord-estul Canadei
O situație similară, de această dată în Japonia
Snowmaggedon sau „Apocalipsa zăpezii“... în Italia
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai spectaculoase asasinate ale ultimului secol

Mesaj Scris de Admin la data de 19.02.10 18:05

Cele mai spectaculoase asasinate ale ultimului secol

Revista Time a intocmit un clasament al celor mai spectaculoase asasinate, pe primul loc fiind uciderea in ianuarie a cadrului Hamas din Dubai, care a provocat un scandal international, relateaza NewsIn.

 • Pe locul 1 de afla asasinarea cadrului Hamas Mahmoud Al-Mabhouh, in ianuarie, crima in legatura cu care este acuzat Mossadul. Politia din Dubai a anuntat ca 11 persoane, care au folosit pasapoarte europene false pentru a comite acest asasinat, sunt implicate. Scandalul a cuprins Marea Britanie, Franta, Irlanda, care cer explicatii Israelului pe tema presupusei implicari a Mossad si a circumstantelor folosirii pasapoartelor false.


 • Pe locul 2 se afla asasinarea de catre un nationalist sarb a arhiducelui Austriei Franz Ferdinand in 1914, care a dus la declansarea Primului Razboi Mondial.


 • Pe locul 3 este eliminarea lui Trotki in august 1940 de catre un agent KGB. Mai intai, rusii au trimis asasini care au deschis focul asupra casei lui Trotki, dar nu au reusit sa-l omoare. Ei au incercat din nou in august 1940, cand agentul KGB de origine spaniola Ramion Mercader l-a atacat pe disident in biroul sau. Trotki a agonizat doua zile inainte de a muri. Sovieticii au negat orice implicare, iar Mercader a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare.


 • Pe locul 4 se afla tentativa de asasinare a lui Hitler la 20 iulie 1944. In acea zi, colonelul Claus von Stauffenberg a plasat intr-o sala de conferinte din Prusia o servieta cu explozibili. Explozia s-a soldat cu patru morti si 20 de raniti. Hitler a suferit rani minore.


 • Asasinarea lui Gheorghi Markov, jurnalist bulgar si scriitor disident, otravit la Londra in 1978, se afla in acest top pe locul 5. La 7 septembrie 1978, Markov se afla intr-o statie de autobuz din Londra, incercand sa ajunga la sediul BBC. El a simtit o intepatura in coapsa dreapta si apoi a vazut un barbat ridicand o umbrela cazuta pe jos Barbatul si-a cerut scuze si a urcat intr-un taxi. Patru zile mai tarziu, Markov a murit. Investigatia a conchis ca a fost folosita o umbrela cu varful muiat in otrava.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai fascinante 9 proiecte de orașe iluzorii

Mesaj Scris de Admin la data de 18.02.10 15:29

Cele mai fascinante 9 proiecte de orașe iluzorii
De mii de ani, orașele au fost manifestarea caracterului artistic și a imaginației umanității. Ele simbolizează puternicile noastre dorințe sociale pentru a crea capodopere monumentale. Londra, Paris, Roma, New York…sunt citadele ce merită a fi vizitate. De-a lungul timpului, au existat și proiecte pentru crearea și deschiderea unor orașe utopice…ce n-au mai fost construite niciodată. Cu ajutorul site-ului listverse.com să facem împreună o călătorie în aceste orașe iluzorii.
1) Dongtan (China)

N-au trecut mai bine de câteva luni de când s-a anunțat că orașul planificat a fi construit de către China, Dongtan, nu va mai fi realizat. Acestuia i s-a făcut o mare reclamă, din moment ce ar fi fost primul mare oraș ecologic de acest fel. Proiectat a avea de două ori mărimea Manhattan-ului, locul ales pentru oraș era o insulă de lângă Shanghai. Orașul și-ar fi produs întreaga energie necesară doar din resurse regenerabile (energie solară, eoliană, energie din combustibil bioecologic sau din deșeuri). Transportul public ar fi fost 100% ecologic (pe bază de celule de hidrogen), și ar fi existat o întinsă rețea de culoare pietonale și culoare pentru bicicliști, astfel că emisiile poluante ale mașinilor ar fi fost limitate. Acest proiect ar fi trebuit să fie un “model verde” pentru întreaga lume, dar criza globală a afectat și acest “oraș de vis”.
2) Triton City (SUA)

Buckminster Fuller a fost un strălucit om de știință, filozof și vizionar, care a proiectat în anii 1960 un oraș denumit Triton City, având capacitatea de 5.000 de locuitori, și care ar fi trebuit să-i încurajeze pe oameni să învețe cum să împartă resursele și cum să conserve energia. Triton City s-a născut în machete din dorința unui bogătaș japonez de a proiecta un oraș plutitor pentru portul Tokyo.Triton City era rezistent la tsunami, apa era oferită din activități de desalinizare, oferea intimitate fiecărui locuitor și avea o formă poliedrică ce oferea cea mai mare suprafață posibilă, la cel mai redus nivel de volum.
Triton City oferea absolut totul: de la distracții, până la servicii de sănătate sau învățământ. Costurile de întreținere ar fi fost foarte mici, ceea ce ar fi asigurat un înalt standard de trai. Fuller a murit în 1966, iar orașul său plutitor n-a mai fost realizat niciodată.
3) Broadacre (SUA)

Proiectat de către unul dintre cei mai faimoși și mai respectați arhitecți din istorie, Frank Lloyd Wright, în anul 1932, Broadacre ar fi trebuit să fie un nou oraș. El prezenta multe din caracteristicile acelor timpuri, fiind bazat pe principiile națiunii agricole a lui Thomas Jefferson. În esență, Wright ar fi dorit să abandoneze orașul aglomerat, mașinizat și industrial, dar și comunitatea tradițională de la țară. La fel ca și Thomas Jefferson, care credea că fiecare cetățean trebuia să aibă “copacul și via sa”, Wright a proiectat orașul astfel încât fiecare locuitor al său să-și poată produce mâncarea pe bucățica sa de pământ.
În Broadacre casele, fabricile, birourile și clădirile municipale ar fi fost despărțite între ele prin parcuri mari, plantate cu pajiști și arbori. În oraș, n-ar fi trebuit să existe industrie grea, iar toate utilitățile ar fi fost împământate.
4) Orașul Grădinii (Marea Britanie)

Sir Ebenezer Howard, un cunoscut utopic britanic, a publicat în 1902 o carte denumită “Orașele-grădină ale zilei dce mâine”, unde își imagina niște orașe ale viitorului, în care locuitorii săi s-ar fi bucurat atât de beneficiile orașului (ca de exemplu, distracții, utilități pentru o viață mai ușoară, magazine) cât și cele ale zonelor rurale (aerul proaspăt, curățenia, naturalețea). El și-a ilustrat această idee cu faimoasa sa diagramă “cei 3 magneți”, în care la întrebarea “unde se vor duce oamenii?”, alegerile puteau fi “oraș”, “țară”, “oraș-țară”.
5) California City (SUA)

Acest oraș, deși a fost într-un fel construit, totuși față de proiectul original, nu s-a realizat nici 5% din el. Nat Mendelsohn a fost un dezvoltator imobiliar care a visat să construiască un oraș care să rivalizeze cu Los Angeles în termeni de grandoare. El a început ambițiosul său plan cu 320 de kilometri pătrați în mijlocul deșertului californian Mojave, realizând un uriaș parc și un lac artificial. Însă, deși au fost construite sute de străzi, perfect aliniate, totuși e ceva ce frapează în California City: lipsesc casele, ca și cum ar fi un oraș-fantomă! Mendelsohn a avut aceeași idee ca și a altor dezvoltatori imobiliari. A cumpărat o cantitate imensă de pământ, pe care l-a împărțit în parcele, acestea din urmă urmând a fi vândute familiilor ce ar fi dorit să-și construiască în acest oraș o casă. Dar lucrurile n-au mers așa cum și-a dorit dezvoltatorul, iar de 50 de ani străzile sunt încă goale. Una din explicații ar fi furtunile de nisip ce apar des în oraș, dar și suprastimarea cererii.
6) Orașul experimental Minnesota (SUA)

Orașul experimental Minnesota (The Minnesota Experimental City - MXC) s-a născut dintr-un parteneriat între Universitatea din Minnesota și guvernul american în anii 1960, fiind o combinație de idei experimentale ce n-au fost puse niciodată în aplicare într-un mare oraș. Orașul ar putea găzdui circa 250.000 de oameni, și ar conține spații deschise ca parcuri, ferme și locuri sălbatice. Doar 1/6 din oraș ar fi asfaltat și pavat, iar orașul ar fi parțial acoperit de un “dom geodezic”. Orașul pare dintr-un film SF: un sistem automat de circulație pe autostrăzi ar permite utilizarea mașinilor fără șoferi. Poate că cea mai utopică idee al acestui oraș experimental ar fi aceea că în MXC nu vor exista școli! În locul acestora, va exista așa-zisă “practică a învățării pe termen lung”, în care fiecare va fi și profesor și elev, iar procesul de învățământ va avea loc prin intermediul interacțiunilor sociale, observațiilor, alăturarea unor grupuri sau cluburi.
7) Welthauptstadt (Germania)

Welthauptstadt ar fi trebuit să fie bijuteria celui de-al Treilea Reich. Adolf Hitler era convins că Germania va deveni centrul Europei sau chiar al lumii, așa că a început să viseze la viitoarea capitală a Germaniei, chiar înainte de declanșarea celui de-al doilea război mondial. Scopul său era acela de a întrece în splendoare capitale europene ca Paris sau Londra.
Planurile pentru acest oraș grandios cuprindeau un stadion gigantic (în care ar putea încăpea 400.000 de oameni), o Cancelarie de două ori mai mare decât Palatul Versailles, Arcul de Triumf (mult mai mare decât originalul din Paris) și o uriașă piață deschisă, înconjurată de mari clădiri guvernamentale. Capodopera acestui oraș ar fi constituit-o Volkshalle, sau Casa Poporului, o clădire gigantică, sub forma unui dom, proiectată de însuși Hitler. Dacă ar fi fost construită, Volksalle ar fi fost cea mai mare clădire din lume, de 16 ori mai mare decât domul Sf. Petru! Hitler plănuia ca după câștigarea războiului, și terminarea orașului, în 1950 să țină aici o mare expoziție mondială.
8 ) Succesul lui Seward (Alaska, SUA)

Acest oraș utopic a fost numit după William Seward, secretarul de stat al SUA care a aranjat cumpărarea Alaskăi de la Rusia. Orașul Seward ar fi fost un proiect absolut unic în lume, pentru că ar fi implicat construirea unui dom colosal din sticlă care ar fi acoperit tot orașul și ar fi putut controla astfel cât mai bine climatul aspru din Alaska. În oraș, în care ar fi încăput peste 400.000 de locuitori, s-ar fi putut construi o arenă de sport, un mall și școli. În oraș n-ar fi existat mașini, iar pentru transport ar fi existat mașini deplasabile prin cabluri aeriene, precum și un metrou. Până la urmă Succesul lui Seward, s-a dovedit a fi un eșec.
9) BoozeTown sau Orașul Bețivilor (SUA)

Ideea acestui oraș a apărut în anii ‘50, ca fiind o citadelă care s-ar fi bazat pe cultura alcoolului, un loc unde băutura ar fi fost îmbrățișată și iubită. Proiectul acestui oraș a apărut din inițiativa unui om pe nume, Mel Johnson, căruia îi plăcea mult băutura. El și-a imaginat BoozeTown ca un oraș plin de baruri și nightcluburi, fiecare bar având diferite teme. Numele străzilor aduceau aminte de alcool: Gin Lane sau Bourbon Boulevard. Transportul celor băuți până acasă (sau până la un alt bar) era asigurat cu ajutorul unui sistem de troleibuze electrice.
Marea majoritate a băuturilor ar fi fost direct produse în oraș, ceea ce ar fi asigurat orașului venituri consistente. Fiecare bar ar fi fost deschis 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, iar băutul ar fi fost permis oriunde, inclusiv în bănci sau în biserici. Orașul ar fi avut propria monedă (BoozeBucks), și propria poliție (care în loc să-i aresteze pe bețivi, i-ar fi ajutat). Johnson își imagina că acest oraș ar fi fost locuit permanent de pensionari, artiști și actori celebri care s-au retras din activitate. În mijlocul orașului s-ar fi aflat o clădire imensă sub forma unui pahar de Martini, în care Johnson și-ar fi instalat cartierul său general.
Deși era moștenitorul unei averi însemnate de la tatăl său, totuși Johnson nu a dispus de toți banii necesari construirii orașului, așa că și-a creat o mulțime de postere și prospecte pentru a-și atrage investitorii în demararea unei asemenea oraș. În 1960, el a renunțat la idee, s-a internat la spital unde a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoică. Cu ocazia aceasta, orașul său al bețivilor a rămas doar o simplă utopie!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Topul celor mai cautate masini second-hand la inceput de 201

Mesaj Scris de Admin la data de 18.02.10 13:45

Topul celor mai cautate masini second-hand la inceput de 2010In primele 31 de zile ale anului, au fost inmatriculate in Romania circa 12.000 de autoturisme second-hand, dublu fata de ianuarie 2009, cand au fost inregistrate sub 6.000 de masini, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Ford: 1.201 masini : Ford este pe locul 3 in Romania la inregistrari masini rulate in ianuarie cu 1.201 unitati, in urcare cu 92%, de la 624 unitati in aceeasi luna din 2009.

Opel: 2.986 unitati : Opel este in ianuarie pe locul 2 in piata auto second-hand din Romania cu 2.986 unitati, in crestere cu 158% comparativ cu ianuarie 2009.

Volkswagen: 3.312 masini : Marca auto germana Volkswagen ocupa in ianuarie primul loc la inmatriculari autoturisme rulate in Romania cu 3.312 de masini, dublu fata de ianuarie 2009 cand au fost inregistrate 1.626 unitati.
citeste
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Top 10 enigme ale istoriei

Mesaj Scris de Admin la data de 18.02.10 13:41

Top 10 enigme ale istoriei
Ducem in spate o istorie plina de farmec dar si covarsitoare. In ciuda avansului tehnologic ce caracterizeaza omenirea ultimelor secole dar si a sangelui de exploratori ce ne curge prin vene ne mai uitam inca spre trecut si nu reusim sa-i dam de cap.

Kudika ne propune cateva raspunsuri la eternele intrebari: Cum au construit egiptenii piramidele? Care e originea ansamblului de la Stonehenge? Oare Atlantida a existat cu adevarat? Deocamdata tot ce avem sunt presupuneri si jumatati de adevar. Tocmai asta le transforma in cele mai mari mistere ale omenirii.

10. Atlantida, continentul disparut

Continentul disparut reprezinta una dintre marile enigme ale lumii, chiar existenta acestuia fiind pusa la un moment dat sub semnul intrebarii. Conform legendelor, Atlantida e un fel de paradis pe pamant, leaganul civilizatiei umane. In jurul ei s-a tesut o panza deasa de povesti care de care mai fanteziste dar si fascinante. Aflam de Atlantida din scrierile lui Platon. Prin dialogul dintre Timaeus si Critias Platon ne vorbeste despre o insula pierduta distrusa de un cutremur sau de un tsunami cu aproximativ 9 000 de ani inainte de vremea filosofului grec. Catastrofa a dus la scufundarea continentului. Conform acestuia povestea Atlantidei vine de la preotii egipteni.

Dupa cum indica si numele, insula Atlantida ar fi pozitionata in Oceanul Atlantic, totusi teorii mai noi sustin ca localizarea acesteia ar putea varia de la insulele Azore, Madeira sau Canare pana la Bahamas si chiar insulele grecesti Creta si Santorini. Mai mult decat atat, cand au fost descoperite ruinele scufundate din Japonia (pe care vi le prezentam mai incolo) primul impuls a fost sa fie identificate cu Atlantida. De asemenea, se mai crede ca Atlantida ar fi pozitionata undeva in infamul Triunghi al Bermudelor. Chiar daca Platon este singurul care a vorbit expres de Atlantida, mai multe civilizatii au facut trimiteri la insula misterioase din Oceanul Atlantic. Acestea apar mentionate sub un nume diferit in scrierile geografilor arabi si in codexurile maiase si toltece. Chiar daca idea unui continent disparut sub ape e luata adesea in deradere, Atlantida ramane un fel de Sfant Graal al civilizatiei noastre pe care multi altii vor incerca sa il gaseasca.

9. Statuile de pe Insula Pastelui

Insula Pastelui (Rapa Nui) e localizata in Pacificul de Sud si face parte din arhipelagul Polineziei. Insula e faimoasa pentru seria de statui (aproximativ 900 in diverse faze de constructie) cunoscute sub numele de 'moai' descoperite in 1722 de catre un echipajul unui vas sub pavilion olandez. Intalnirea dintre europeni si populatia bastinasa, in numar destul de mic, a fost una sangeroasa. Olandezii au fost insa extrem de surprinsi sa constate ca insula e locuita in ciuda izolarii acesteia. De unde a venit populatia insulei? Cum au facut monumentalele statui si de ce?

Top 10 enigme ale istorieiTreptat au inceput sa vina si raspunsuri, completate de teorii si banuieli. Cu ajutorul testelor ADN s-a stabilit ca bastinasii intalniti pe insula erau urmasii unei civilizatii infloritoare, Rapa Nui, creata in urma colonizarii insulei de catre polinezieni in jurul anului 700. Odata ajunsi pe insula s-au dezvoltat treptat profitand de bogatiile ei. In perioada de apogeu populatia nativa a ajuns la 12 000 de oameni. Ce s-a intamplat cu civilizatia candva infloritoare?

Una dintre cele mai convingatoare teorii sustine ca in jurul anului 1600 Rapa Nui a inceput sa resimta efectele suprapopularii si defrisarii. Utilizarea lemnului pana la ultimul copac a insemnat sfarsitul navigatiei; in plus, alunecarile de teren datorate defrisarii le-au distrus culturile. Nu dupa mult timp au fost nevoiti sa recurga la canibalism pentru a supravietui. Cei care au reusit sa supravietuiasca secole de-a randul pe insula de acum pustie si uscata au fost partial decimati o data cu venirea europenilor, datorita bolilor epidemice aduse de acestia. Statuile, intruchipari ale stramosilor veghind asupra civilizatiei Rapa Nui, nu si-au implinit rolul. Conform acestei teorii infloritoarea populatia Rapa Nui este considerata prima civilizatie disparuta datorita unei catastrofe ecologice.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Americanii, cel mai frumos popor

Mesaj Scris de Admin la data de 18.02.10 11:41

Americanii, cel mai frumos popor

Toată lumea știe că peste 50% din americani suferă de obezitate. Însă ceea ce nu se știe este că a fost considerat cel mai sexy popor din lume. Ironic sau nu, în urma unui studiu efectuat de către un grup de cercetători din Marea Britanie, s-a dovedit că statul din care provine George Clooney sau Jessica Simpson o duce cel mai bine în privința frumuseții.

După americani, brazilienii îi urmează pe aceștia în frumusețe, apoi spaniolii. Și cu toate că studiul a fost făcut de către englezi, bătrâna Anglie nu stă chiar atât de bine la capitolul frumusețe. În mod ironic, britanicii au ieșit pe „norocosul” loc 13 în topul celor mai „chipeșe” popoare din lume.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

TOP 10 cele mai șocante transformări ale actorilor în filme

Mesaj Scris de Admin la data de 18.02.10 11:26

TOP 10 cele mai șocante transformări ale actorilor în filme
E normal să vi se pară că vedetele de la Hollywood duc o viață idilică. Lucrul la care puțini oameni se gândesc este că aceștia muncesc enorm pentru a pune pe picioare un rol. De multe ori perfecțiunea unei interpretări nu ține doar de talent, dar și de efort fizic și chiar punerea în pericol a sănătății. Dietele drastice sau urâțirea pe marele ecran sunt destul de frecvente în multe filme de succes, iar unele trasformări ale actorilor celebri te lasă cu gura căscată. Un top 10 cu cele mai șocante trasnformări din toate timpurile.

10. Pentru rolul din Chopper, Eric Bana a fost nevoit să pună pe el, nu mai puțin de 15 kilograme, astfel încât să nu mai rămână nimic sexy. În afară de burta mărită substanțial, Eric mai avea o freză și o mustață care îl dezavantajau maxim. Rolul presupunea și un efort zilnic destul de mare pentru că actorul petrecea patru ore doar pentru a-și aplica o serie de tatuaje.

09. Nici Jared Leto, un alt sex simbol masculin, nu s-a sfiit să se îngrașe de amorul artei. Leto a pus pe el cam 28 de kilograme pentru rolul din Chapter 27. El a recunoscut că a reușit acestă performanță consumând pizza în fiecare zi, chiar dacă această alimentație îi dădea o stare de greață continuă. Din păcate, filmul a fost un fiasco.

08. Vă imaginați până acum că Matt Damon ar putea arăta rău? Dacă nu, uitați-vă la Courage Under Fire, filmul pentru care Damon a scăpat de 18 kilograme în urma unei diete drastice.Regimul respectiv i-a pus serios sănătatea în pericol, iar actorul a avut nevoie de câteva luni bune de supraveghere medicală pentru a se repune pe picioare.

07. Hillary Swank a fost nevoită să se transforme în "băiat" pentru a căștiga un Oscar. Rolul din Boys Don't Cry s-a dovedit extrem de benefic pentru cariera actriței, dar nu și pentru look-ul acesteia. Swank arăta ca un băiețel de 14 ani după ce mai bine de o lună și-a turtit sânii cu bandă adezivă. În timpul filmărilor purta o pereche de șosete în chiloți.

06. În Curious Case of Benjamin Button, Brad Pitt arată în toate felurile, lucru apreciat și de critici, el primind o meritată nominalizare la Oscar. Astfel, Pitt a avut posibilitatea să vadă și cum va arăta bătrân peste 40 de ani, dar și să-și amintească de cum era acum 20. Pentru că un machiaj bun face o mare parte din treaba actorului...

05. Vă mai amintiți ce durdulie era Renee Zellwegger în Bridget Jone: The Edge of Reason? Sigur că vă amintiți și asta pentru că ea a luat în greutate pentru rolul respectiv, nu mai puțin de 13 kilograme. La greutatea ei normală de 46, e enorm. Chiar ea spunea la vremea respectivă, că sânii i s-au mărit de 4 ori!!!! Renee mânca, cu precădere, hamburgeri.

04. Pentru rolul din American History X, Edward Norton a pus pe el 14 kilograme de mușchi mâncând dublu decât de obicei și petrecându-și cea mai mare parte din timp la sală. Dar toți mușchii aștia nu ar fi însemnat nimic fără zvastica de pe piept, grimasele de nazist și părul din cap ras complet!

03. În istoria filmului, rolul lui Robert De Niro în Raging Bull este unul de referință. În primul rând datorită unei interpretări impecabile, iar în al doilea rând pentru efortul depus de actor. De Niro a fost nevoit pentru început să se antreneze cel puțin 10 ore pe zi pentru a părea un boxeur profesionist. Apoi, a trebuit să se îngrașe 28 de kilograme în timpul filmărilor pentru ca lookul lui să fie cât mai fidel procesului de îmbătrinire a sportivului respectiv.

02. A cam bătaie pe locul 1, iar Charlize Theron a pierdut. Dar nici locul 2 nu e de lăsat deoparte. În Monster, Theron a fost nu urâtă, ci de-a dreptul hidoasă. Totul cu ajutorul unui machiaj de excepție, al unei proteze dentare și uneia nazale, dar și datorită interpretării unui personaj scârbos și plin de ură.

01. După ce veți citi cele ce urmeză, veți putea spune despre ... Christian Bale că e nebun. Actorul aajuns să cântărească doar 45 de kilograme la 1,85 pentru rolul din The Machinist. Asta după ce a slăbit 30 de kilograme. El și-ar fi dorit să mai slăbească, dar s-a opus regizorul filmului care se temea să nu moară. Imediat după terminarea filmărilor la The Machinist, Bale a pus imediat înapoi 45 de kilograme pentru rolul din Dark Knight.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai ucigătoare 5 plante din lume

Mesaj Scris de Admin la data de 17.02.10 17:55

Cele mai ucigătoare 5 plante din lume
Natura are legile ei și de câte ori omul, din ignoranță sau aroganță, încearcă să intervină, rezultatele sunt, de cele mai multe ori, dezastruoase. Vom urmări în cadrul acestui articol un top al celor mai mari dezastre biologice cauzate de plante.
1) Copacul raiului

Un import din China, popular în Europa, în secolul 18, a fost “copacul raiului”, Ailanthus altissima, care a devenit foarte căutat în Franța, Germania, Anglia, Italia și, mai târziu, în Europa de Est, ca un copac ornamental. Spre surpriza tuturor, s-a descoperit că acest copac e extrem de toxic pentru speciile locale de arbori și plante perene. A distrus coniferele și esențele de lemn tare (stejar, fag) peste tot unde a fost introdus. Un copac extrem de prolific, acesta este dotat cu o secreție de chimicale, din familia allianthonelor, care ucid plante.
Aceste toxine se află în sevă, în coajă, prin frunze și semințe. Un singur copac elimină vegetația pe 100 de hectare în 3-4 ani. Având un miros specific, respingător, îndepărtează păsările și animalele, iar paraziții de plante nu-l vor afecta.
2) Iarba canadiană de gârlă

Iarba canadiană de gârlă, Elodea Canadensis, e o plantă subacvatică originară din America de Nord, care a ajuns, într-un fel sau altul, în Anglia, Irlanda, Germania, Polonia, România, Ucraina, Bulgaria, Egipt și Spania. Se bănuiește că semințele acestei plante au fost răspândite de către păsările migratoare. În America această plantă este răspândită, de la un lac la altul, pe fundul bărcilor care sunt trase pe remorci.
Prezența acestei plante distruge fauna acvatică printr-un consum intens de oxigen. Peștii, viermii și moluștele dispar, iar păsările care se hrănesc în aceste ape mor, de asemenea. Pagubele economice și ecologice sunt evidente, în multe țări din Europa, Asia și Africa, unde s-a stabilit iarba canadiană de gârlă.
3) Buruiana japoneză cu noduri

Una dintre cele mai periculoase specii invadatoare de plante vine din Japonia: mică buruiană japoneză cu noduri, Fallopia japonica. Are o tulpină scundă, cu noduri, care seamănă cu cele de bambus, dar nu e înrudită cu acesta. Comisia de Conservare a Naturii, din cadrul ONU, a definit această plantă că cel mai mare dezastru biologic al secolului XX. Metoda de răspândire a acestei plante nu e clară.
Având rădăcini extrem de adânci și de puternice, produce daune semnificative drumurilor, clădirilor, culturilor agricole în Europa, America și Africa. Rezistând bine iernilor grele, planta își revine după cosit, tăiat sau după tratamente chimice cu ierbicide.
4) Floarea gheții

Floarea gheții, Carpobratus edulis, vine din Africa de Sud și prin mecanisme de răspândire absolut necunoscute a împânzit bune părți din Europa, America și Australia. Planta produce un fruct similar smochinei, amar la gust, care în Africa se consuma sărat, cu bere.
Planta își formează o rețea densă de rădăcini care face supraviețuirea imposibilă pentru alte plante. Așa se explică atâtea pășuni sterile în Franța, Anglia sau Elveția. Recent, floarea gheții s-a descoperit în Polonia și Ucraina și probabil există și în România. Adaptată bine la condițiile locale, este extrem de greu de eliminat.
5) Kudzu

Planta considerată numărul 1 în dezastrele biologice e, fără îndoială, kudzu, Pueraria lobata, un emigrant din Japonia. Inițial importată în Statele Unite și Anglia, ca un agent de consolidare a solurilor instabile, pentru prevenția eroziunilor, a fost considerată, un timp, furaj. Este o vită, similară viței de vie sălbatică, prefera umezeala, căldura și alte plante pe care se cațăra.
În unele cazuri s-a constatat o creștere extrem de rapidă, în exces, de peste un metru pe zi. În final, terenurile acoperite de kudzu încetează producția agricolă, fie vorba de cereale, fructe sau legume. Găsită acum în Africa de Vest, Europa și Australia, această plantă oferă adăpost excepțional pentru reptile și are urmări negative din punct de vedere economic. La ultima examinare s-a constatat că aceasta kudzu e nocivă pentru vite și nu se poate folosi ca sursă furajeră.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cea mai mare carte din lume are 3,2 metri

Mesaj Scris de Admin la data de 17.02.10 17:41

Cea mai mare carte din lume are 3,2 metri

Cea mai mare carte din lume, ale cărei pagini au o lungime de 3,2 metri și o lățime de 2 metri, cântărind 250 de kilograme, poate fi admirată, începând de ieri, la Târgul Internațional de Carte de la Havana (Cuba).
Cartea "Cele mai bune dintre gândurile universale" cuprinde 160 de pagini și conține diverse aforisme și maxime provenind de la peste 2.000 de scriitori și personalități precum Confucius, Gabriel Garcia Marquez, Shakespeare, Gandhi și Maica Tereza.
Cartea este expusă în fortăreața istorică Cabaña, unde este organizată cea de-a 19-a ediție a Târgului de Carte de la Havana care se va încheia pe 21 februarie.
Editura care se mândrește cu recordurile pentru cea mai mică, dar și pentru cea mai mare carte din lume este din Peru și se numește "Cele mai mici cărți din lume

[...]
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Top 10 golgheteri

Mesaj Scris de Admin la data de 17.02.10 16:09

Top 10 golgheteri

Primavara europeana a inceput cu 3 meciuri spectaculoase, cu goluri de senzatie atat la Everton-Sporting, cat si la Milan-Manchester si Lyon-Real. Un bun moment pentru o recapitulare, facuta de sport.ro, a primilor 10 golgheteri all-time din cupele europene, dintre care 6 inca sunt in activitate.

 • 10. Alfredo di Stefano (Real Madrid) - 50 goluri. Geniul argentinian care a adus in vitrina celor de la Real 5 Cupe ale Campionilor Europeni a fost starul unei echipe in care mai jucau Puskas si Gento. Multi dintre cei care l-au vazut jucand sustin ca a fost mai bun decat Pele sau Maradona.
 • 9. Alessandro del Piero (Juventus) - 51 goluri.O prezenta obisnuita in cupele europene de mai bine de 15 ani. In 1997/8 a fost golgheterul Ligii Campionilor, sezon in care a reusit si un hatt-trick impotriva celor de la Monaco, iar in 1996 a fost campionul Europei.
 • 8. Eusebio (Benfica) - 54 goluri. Dupa unii, cel mai complet atacant din istorie: puternic, cu explozie, viteza, tare pe picioare, un joc de cap excelent si un sut imparabil. "Perla Mozambicului" a stralucit in superba echipa a Benficai, campioana a Europei in '61 si '62.
 • 7. Henrik Larsson (Feyenoord, Celtic, Barcelona, Manchester United, Helsingborg) - 59 goluri.Probabil cel mai subevaluat atacant din generatia sa. Larsson a dovedit in cupele europene ca forma sa excelenta de la Celtic nu se datoreaza faptului ca joaca intr-un campionat slab. La sfarsit de cariera, a avut ocazia sa joace si pentru o echipa mare, iar intrarea lui pe teren in finala cu Arsenal in 2006 a schimbat soarta partidei.
 • 6. Thierry Henry (Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona) - 59 goluri.A aparut pe scena europeana la Monaco, pe care i-a dus in 1998 pana in semifinalele Ligii. La varful carierei, era de neoprit. A fost finalist in Europa League si Champions League cu Arsenal, iar anul trecut a castigat trofeul cu Barcelona.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Topul celor mai frumoși oameni din lume: Românii nu se află

Mesaj Scris de Admin la data de 17.02.10 12:54

Topul celor mai frumoși oameni din lume: Românii nu se află în primele 20 de locuri


Americanii sunt cei mai atractivi oameni din lume, potrivit unui sondaj realizat de onepoll.com. Brazilienii și spaniolii, reprezentați de nume precum Gisele Bundchen, și Penelope Cruz, au obținut locurile 2 și 3 în acest top. Locuitorii Australiei au obținut locul al patrulea, iar locul al cincilea a fost ocupat de italieni. Top 10 a fost completat de suedezi, englezi, indieni, francezi și canadieni.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cei mai înfricoșători zei ai iubirii

Mesaj Scris de Admin la data de 16.02.10 11:52

Cei mai înfricoșători zei ai iubirii

Mulți dintre noi sunt familiarizați cu acei cupidoni grăsuți care apar pe toate felicitările fie ele de Valentine's sau nu, dar și strămoșii noștri au apelat deseori la zeități care să împrăștie dragostea mai rapid decât orice săgeată trimisă de arcul lui Cupidon.

1. Tlazolteotl

Aztecii aveau întotdeauna la-ndemână condimentele necesare pentru a trezi un zeu plictisit. La urma urmei de ce să fie doar un simplu zeu al iubirii când ar putea să fie un zeu al iubirii murdare?
Tlazolteotl simbolizează fărădelegi sexuale și păcate. Dacă Cupidon vrea să te îndrăgostești, Tlazolteotl vrea să faci sex pe o saltea murdară aruncată pe o alee. Despre Tlazolteotl se spune că e responsabil pentru bolile cu transmitere sexuală, pentru că până și aztecii au știut că orice act obscen poate avea consecințe, chiar dacă un zeu te împinge să faci sex, conform asylum.com.
2. Aisha Qandisha
Direct din Maroc vine o zeiță sexuală, mai exact un djinn, un spirit amintit în Coran și care îți împlinește dorințele.
Zeița poate fi invocată într-o coajă de nucă, dacă ai dureri de spate, gândești mai lent, ești frigidă sau ai probleme cu prostata, ea te poate vindeca. Însă o dată ce zeița pune stăpânire pe tine, nu te mai lasă, deci vei avea un djinn din foc cosmic cu picioare de capră ascuns în prostată pentru tot restul vieții.
3. Ix Chel

Panteonul maiaș este terifiant în adevăratul sens al cuvântului. Ca să vă faceți o idee, imaginați-vă că seamănă cu Martin Landau îmbrățișând o caracatiță, cu un șarpe în cap.
Ix Chel este zeița fertilității și este deseori înfățișată cu o gură mare gata să mănânce oameni.
4. Erzulie

Provenită din binevoitoarele școli de voodoo, Erzulie este un spirit, sau Ioa, al dragostei, frumuseții și luxului. Erzulie este patronul homosexualilor și lesbienelor. Are trei aspecte ale aceluiași spirit, deci trebuie să specifici de care dintre aspecte ai nevoie. Toate reprezintă iubire, unul este reprezentativ pentru virgini, altul simbolizează maternitatea și un altul pasiunea. Zeița este cunoscută pentru faptul că apreciază ofrandele cu porc prăjit, rom și țigări fără filtru. Din păcate îi place să poarte cuțite și să amenințe oamenii.
5. Aine
În Irlanda, Aine este o zeiță a iubirii și a verii. Până aici e ok, însă în fiecare poveste care o implică pe Aine, ea sfârșește violată ca apoi să-i omoare pe cei care comit actul. Într-una dintre povești mușcă un rege, în stilul Mike Tyson, iar în alta îl transformă pe violator în gâscă. Aine a devenit o zână a basmelor locale și patronul culturilor și turmelor de vite.
6. Ndauthina

Zeii sunt derutați de foarte multe ori pentru că oamenii devin leneși și încep să le dea șase joburi complet diferite.
Un zeu al vieții și morții ar putea să se ocupe de toate. Ndauthina este un zeu al adulterului și al pescarilor care‑și petrec mult timp pe mare. Este un zeu polinezian a marinarilor, înfățișat cu o torță înfiptă în cap, jucând rol de far. Cu toate acestea odată ce luminile se sting, Ndauthina face probleme, își dezvăluie dubla îndatorire ca patron al adulterului, arătând că până și oamenii care miros a pește au nevoie de o putere mai mare la care să apeleze când vine vorba de sex.
7. P'an Chin-lien

În China Antică, P'an Chin-lien era zeița prostituatelor, o femeie foarte prietenoasă când era încă în viață.
Atât de prietenoasă încât după ce a rămas văduvă socrul său a omorât-o. După moartea sa a devenit zeița prostituatelor pentru că acest post era liber. Capacitatea ei de zeiță constă în a-i ademeni pe tinerii bărbați cu biciul. Cel mai adesea apare foarte ciufulită și încearcă să-i abată din drum pe tineri.
8. Rangda

De departe cea mai înfiorătoare apariție din listă, Rangda este un demon balinez cu gheare, cu ochii umflați, sâni atârnând și este considerat canibal. Rangda simbolizează moartea și distrugerea, dar este și un simbol al fertilității și sexualității. Faptul că zeița conduce o armată de vrăjitoare și este cel mai înfricoșător mit, nu i-a oprit pe mulți să apeleze la ea ca să-și facă de lucru.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai tari 8 forțe speciale din lume (1 vizualizari) / N

Mesaj Scris de Admin la data de 15.02.10 18:17

Cele mai tari 8 forțe speciale din lume
Foarte mulți dintre noi am auzit probabil de “Legiunea franceză”. Celor care le place sportul și milităria, și sunt, desigur, persoane foarte sănătoase, a ajunge în Legiunea franceză reprezintă aproape un vis. În lume, însă, sunt și alte forțe speciale, în care viața de militar...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cele mai fantastice 10 fotografii cu aurore polare (1 vizua

Mesaj Scris de Admin la data de 15.02.10 18:05

Cele mai fantastice 10 fotografii cu aurore polare

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat și pe alte...
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cel mai romantic cuvant din lume

Mesaj Scris de Admin la data de 15.02.10 16:46

Cel mai romantic cuvant din lume
Cuvantul francez "amour", echivalentul dragostei in limba lui Stendhal, a fost votat drept cel mai romantic cuvant din lume, in cadrul unui sondaj realizat de cativa experti lingvisti, inainte de Valentine's Day.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Topul celor mai ieftine credite imobiliare ...

Mesaj Scris de Admin la data de 14.02.10 9:52

Topul celor mai ieftine credite imobiliare ...


Volksbank, BRD, Emporiki Bank, Banca Românească și ATE Bank oferă românilor credite imobiliare în euro la cele mai reduse costuri din piață, dobânda anuală efectivă (DAE) situându-se sub 7,6% pe an, potrivit portalului financiar Conso.ro.
Pe baza unei simulări ce are în vedere un credit imobiliar în valoare de 60.000 de euro, contractat pe o perioadă de 30 de ani, am realizat un top al celor mai ieftine împrumuturi pentru locuințe. Am exclus din comparație creditele acordate prin programul guvernamental "Prima Casă", având în vedere că acesta presupune condiții suplimentare pentru solicitanți.
Astfel, creditul imobiliar standard în euro de la Volksbank are cea mai mică dobândă anuală efectivă (DAE - compusă din rata dobânzii și comisioane) din piață, respectiv 6,86% pe an, în condițiile în care solicitantul își rulează lunar veniturile prin conturile deschise la bancă. Rata dobânzii este variabilă în funcție de evoluția indicelui EURIBOR la trei luni. Pentru un credit de 60.00 de euro, contractat pe 30 de ani, solicitantul va avea de plătit o rată lunară de 375,8 euro.
Pe poziția a doua în topul celor mai ieftine credite imobiliare în euro se situează BRD cu împrumutul "Habitat", cu o DAE de 6.97% pe an și o rată lunară de 382,3 euro, urmată de Emporiki Bank care percepe o dobândă efectivă de 7,16% pe an, prima rata lunară fiind de 366 de euro.
Ultimele două poziții în top cinci al celor mai ieftine împrumuturi pentru casă sunt ocupate de Banca Românească, respectiv ATE Bank. În cazul acestora, dobânda anuală efectivă se situează cu puțin sub nivelul de 7% pe an, rata lunară fiind de 395,7 euro în cazul Băncii Românești și de 398,9 euro în cazul ATE Bank.
Avans de minimum 15%
Dacă în cazul programului guvernamental "Prima Casa", la care nu au acces toți cei care vor să-și achiziționeze o locuință (solicitantul nu trebuie să mai fie proprietar în totalitate sau parțial asupra vreunui alt imobil), avansul cerut de bancă este de 5% din valoarea imobilului ce urmează a fi achiziționat, în cazul creditului standard, acesta crește simțitor.
Astfel, trebuie avut în vedere că băncile solicită un avans cuprins între 15% și 30% din prețul proprietății imobiliare. În plus, potrivit estimărilor Conso.ro, venitul minim necesar contractării unui împrumut de 60.000 de euro pe 30 de ani depășește 4.000 de lei (aproximativ 975 de euro).
Volksbank BRD Emporiki
Credit Casa Euro Habitat Credit imobiliar
Rata dobânzii 6,41% 4,17% 6,16%
DAE 6,86% 6.97% 7,16%
Rată lunară 375,8 euro 382,3 euro 366 euro
Avans minim 25% 20% 20%
Sursa: Conso.ro
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

TOP 5 CELE MAI TOXICE ALIMENTE DIN MENIUL TAU

Mesaj Scris de Admin la data de 13.02.10 15:34

TOP 5 CELE MAI TOXICE ALIMENTE DIN MENIUL TAU
http://www.healthy.ro/articol/Dieta-alimentatie/75/slideshow/4/4-Branza-topita-Parca-tot-ce-contine-grasimi-este-atat-de-delicios.html
In general alimentele toxice sunt si foarte gustoase fiindca ele contin toti aditivii, aromele si colorantii necesari pentru a stimula maximal pofta si placerea atunci cand sunt consumate. Pentru a le asigra si mai mult consumul, acestor alimente li s-au adaugat substante care creaza indirect dependenta, de exemplu pot stimula secretia de endorfine sau serotonine, hormoni care ne fac sa ne simtim bine si fericiti, astfel ca vom tinde sa consumam cat mai des alimentele care ne fac sa ne simtim astfel, fara a constientiza acest aspect. Multe din aceste alimente sunt consumate zilnic de tot mai multe persoane, cu precadere de cele care traiesc in orasele dezvoltate si nu au gradini pentru propria aprovizionare.

1. Mezelurile

Mezelurile sunt consumate dimineata la micul dejun de majoritatea persoanelor, acestea avand o aroma irezistibila si un gust placut. Insa mezelurile contin multi aditivi, multi coloranti care mentin culoarea de carne proaspata un timp indelungat si multe substante care confera aroma irezistibila a acestora. Toate aceste chimicale nu fac decat sa ne afecteze profund metabolismul, chiar daca aceasta afectare se produce lent. Astfel riscul de cancer, boli digestive dar si alte afectiuni creste considerabil.

2. Margarina - Obtinuta initial in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand untul era greu de procurat, margarina nici macar nu este un produs lactat. La acea vreme, o echipa de cercetatori americani au adunat diverse uleiuri vegetale, le-au incalzit la 150 de grade Celsius (vitaminele si alte componente benefice din uleiuri sunt distruse la aceasta temperatura) iar mai apoi le-au hidrogenat in prezenta unor catalizatori de nichel, pentru a de intari. Printre efectele nocive se numara resterea tensiunii arteriale, formarea placii de aterom, cresterea colesterolului dar si la alte patologii mai grave, cum ar fi cancerul. De asemenea, nichelul continut de margarina provoca probleme pulmonare si renale.

3. Cartofii prajiti - Asocierea grasimilor cu glucide (amidonul din cartofi) nu este indicata, din cauza perturbarii metabolismul, cresterii in greutate si binenteles aparitia bolilor. Mancarurile prajite constituie astfel o otrava pentru organism, in special din cauza uleiurilor (grasimilor) modificate termic. Uleiul incins produce substante cu potential cancerigen, precum glicidamide, cetone si acrilamide, substante care prezinta risc si pentru alte boli, inclusiv cele cardio-vasculare sau obezitate.

4. Branza topita

Parca tot ce contine grasimi este atat de delicios... Si branza topita contine foarte multe grasimi din categoria celor nesanatoase. De fapt, producatorii de branza topita obtin acest produs prin combinarea lactatelor de calitate inferioara cu grasimi, mai adauga niste arome si coloranti, cativa aditivi cu rol de conservare si gata deliciosul produs. Se recomanda sa consumati branza ca atare, eventual o amestecati acasa cu marar si alte condimente dupa gust. Multi parinti cumpara copiilor mezeluri si mai ales margarina, alimente destul de nocive mai ales in perioada dezvoltarii corpului cum se intampla in cazul copiilor.
5. Sucurile

Sucurile naturale obtinute acasa sunt o minune pentru sanatate. Insa cele din comert abia daca au “vazut” fructul si acesta fiind cazul sucurilor care prezinta pe eticheta cuvantul “natural”caci celelalte sucuri nu au nici o legatura cu fructele. In rest prezinta apa, multe glucide, si mai multi coloranti, arome cu generozitate si conservanti. Concluzionand, sunt mai mult o combinatie gustoasa de toxine. Culmea este ca aceste toxine pe care le contin stimuleaza dupa ingestie centrul setei, determinand consumatorii sa bea si mai mult pentru a-si potoli setea. Evident ca predisozitia spre pietre la rinichi si multe alte afectiuni creste considerabil in cazul celor care consuma zilnic aceste sucuri.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: CELE MAI/CEI MAI..............[1]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 40 din 41 Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum