Cohen[V=]

Pagina 2 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos

Cohen[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 25.02.06 19:55

Rezumarea primului mesaj :

LEONARD  COHEN-
3]Poezia este doar dovada vieții. Dacă viața arde bine, poezia este cenușa.
2]Nevoia e mama poeziei.
1]Si inca un lucru care n-o sa-ti placa: ceea ce urmeaza dupa America.
=====
MORRIS  RAPHAEL  COHEN-
2]Inerția este prima lege a Istoriei, la fel ca în fizică.
1]Crudele persecutii si intoleranta nu sunt simple accidente, ele stand la baza propriei religii.
=====
Sacha
Eli
Lea
Morris/Lona
Avishai 
BELLA


Ultima editare efectuata de catre Admin in 23.09.15 15:10, editata de 47 ori
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos


Re: Cohen[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 16.11.11 22:30

Консорциум AlternusBulgaria anului 1941: datorită unui plan genial, industriașul evreu Jules Calderon reușește să-și salveze imperiul economic de la exproprierea de către statul ce încheiase un pact cu Hitler. Împreună cu fiul, procuristul și avocatul său, îl trece pe numele unui consorțiu internațional necunoscut – „Alternus“. Apoi se sinucide. De averea lui însă nu se ating nici fasciștii, nici, mai târziu, comuniștii. O jumătate de secol mai târziu, serviciile secrete bulgare du în sfârșit de urma miliardelor. Léa Cohen a scris un thriller politic captivant despre o incredibilă, dar autentică încercare de expropriere.

Romanul Консорциум Alternus [Imperiul Calderon] de Léa Cohen a apărut în versiunea germană (probă de lectură) a lui Thomas Frahm, sub titlul Das Calderon Imperium, la Paul Zsolnay Verlag din Viena.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Cohen[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 16.11.11 22:30

Născută în 1942 la Sofia, Léa Cohen a studiat pianul în orașul ei natal și istoria muzicii la Utrecht. A fost pianistă și directoare a Filarmoniei din Sofia. După 1989 a devenit cunoscută ca publicistă, iar mai târziu a fost ambasadoare în Belgia, Luxemburg și Liechtenstein. În prezent locuiește în Elveția (în apropiere de Neuchâtel) și la Sofia. Léa Cohen a publicat numeroase cărți, printre care romanul Консорциум Alternus, tradus și în germană cu sprijinul TRADUKI.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Cohen[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 17.08.11 9:46

Leonard Cohen se întoarce anul viitor
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Eli Cohen

Mesaj Scris de Admin la data de 11.08.11 9:22

Eli Cohen
ELI COHEN: erou al ISRAEL

La data de 18 mai 1965, Guvernul a Siriei-a executat om care, deși un prieten al presedintelui Siriei, a avut totuși salvat statul Israel de la a fi distruse.

Mai mult decât oricare alta un singur om, Eli Cohen, un egiptean născut evreu, Serviciul Secret israelian Earned, cunoscut sub numele Mossad, reputației sale ca cel mai bun serviciu de informații din lume și a deschis calea pentru Israel să câștige Războiul de Șase Zile "din iunie 1967.

Eli Cohen a fost profund mutat ca un tânăr în Cairo prin Procesul de Doi membri ai Grupului Stern și Eliahu Bet-Zour Hakim Eliahu. Hakim și Bet-Zour Au fost asasinii a comisarului anti-semite de înaltă britanic din Orientul Mijlociu, Lordul Moyne.

Cohen a ajutat la tineri organizează demonstrații în sprijinul Bet-Țur și Hakim. Demonstrații sa dovedit un esec. Bărbați au fost condamnați să stea, pe Hatikvah sânge schelă ei.

După liceu instrumental Cohen SW în crearea unui "Underground Railroad" că evreii de contrabandă Egiptului în țara lui Israel. La inceputul anilor 1950 Cohen, a fost recrutat de Mossad de a participa la operațiunea Spiedi ani de spionaj Aceasta este a lui Nasser nazist de stiinta încercarea de a construi rachete și sa angajat în sabotaj.

Activitățile după Mossad au fost descoperite și Majoritatea membrilor au fost rotunjite în sus Cohen Aliyah făcute în 1956. Dupa o scurta perioada de adaptare la viața în Israel și un serviciu în cadrul Forțelor de Apărare Israeliene a fost abordată Cohen sa devii un analist de informare pentru Mossad.

Mossad acceptate În cele din urmă cererea lui Cohen pentru taxe teren. Cohen ADOPTĂ persoana unui negustor arab bogat care a emigrat în Argentina, sa întors în istoria patriei și apoi sirian, de asteptare rol Kamal Amin Taaba, acest agent Mossad a câștigat Acces la sectoarele cele mai influente ale societății Damasc. Ca "Kamal" Eli Cohen a intrat în Arabe Socialist Ba'ath Partidul Revoluționar.

Cohen a reusit sa devina foarte active în liderii Partidului Baas și prietenos cu ITS. După o lovitură de stat fără vărsare de sânge de la Partidul Ba'ath cam de la putere. Printre oamenii imprietenit el a devenit mai mulți oficiali, în noul guvern Mulți ofițeri de rang înalt militari au fost de natură capul de inteligenta, colonelul Ahmed Suweidan, și președintele sirian Hafez al-Amin.

Cohen WS Civilii Printre numai vreodată de a inspecta instalațiile în Heights sirian Golan. El a fost capabil să trimită fotografii și schițe ale Frontlines sirian întreaga înapoi la Mossad. Într-un caz el a fost capabil să-i avertizeze Israel de ani iminentă de încercarea Siria să treacă frontiera.

Atunci când Cohen în cele din urmă a fost descoperit, destul de accident, echipamente radio istorică a fost detectat de către agenții KGB, el a fost considerat in mod serios pentru a deveni fie ministru al Apărării al ministrului adjunct de externe.

După două procese de lungă durată Eli Cohen a fost condamnat definitiv la moarte prin spânzurare pentru. Cohen a fost de 41 de ani, si a lasat o văduvă, trei fiice și un sunet. În scrisoarea sa finală de nevastă-sa de soția sa ET a scris "Te implor să nu pierdem timpul plâns pentru mine întotdeauna gândesc la viitor.."

Prin istorie de aproape patru ani ca un spion în Siria Eli Cohen a reușit să trimit într-un flux constant de extrem de valoroase înapoi în Israel.

Cohen stânga sfaturi pentru viitorii lideri din Israel. Sfatul pe care Menachem Begin târziu în 1981 la istened Atunci când i sa ordonat prim-ministru și Forțele Aeriene israeliene să bombardeze centrala nucleara irakiene din Bagdad. Eli Cohen a spus: "Împotriva arabe nu trebuie să te apără. Trebuie să atace ...."

Pentru informații suplimentare despre Mossad si rezervati in Eli Cohen ESTE recomandat următoarele:

Mossad-ul de Dennis Eisenberg, Dan Uri, Eli Landau si exista doua biografii despre Eli Cohen disponibile:

Silence Shattered de Zwy Aldouby și Ballinger Jerrold
Omul nostru din Damasc: Elie Cohn de Eli Ben-Hanan
[url=http://www.saveisrael.com/martyred/elicohen.htm]http://www.saveisrael.com/martyred/elicohen.htm
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Cohen[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 11.08.11 9:16

Morris Cohen, fiul cel mai mare supraviețuitor de Leah Fein și Dov Ber Cohen, sa născut în Kupiskis în 1868. El a murit în New York în anii 1940. Morris a decis să se întoarcă în Kupiskis de a trăi cândva în timpul, fie la sfârșitul lui 1920 sau inceputul lui 1930, dar a descoperit că el nu se mai "în formă în" și sa întors "acasă", la New York, după aproximativ un an.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Leonard Cohen - artistul fără vârstă

Mesaj Scris de Admin la data de 03.07.11 16:11

Leonard Cohen - artistul fără vârstăLeonard Cohen- artistul fără vârstă

ȘI PESTE NOI POATE SĂ TREACĂ O DESPĂRȚIRE LUNGĂ
Dansează cu mine până las capătul vieții


Cântecele interpretate, scrise, compuse de Leonard Cohen sunt iubite de milioane de oameni. S-a născut în 1934, la Montreal, într-o familie de emigranți din Rusia, a studiat la Columbia University din New York, a debutat cu versuri în 1956, fiind premiat în Canada. Romanul „ Joaca preferată” a
fost publicat în 1963. În 1964 a apărut volumul de versuri „ Flowers for Hitler”, apoi, în 1966, „ Parasites of Heaven”, în același an, romanul „ Frumoșii învinși”. A avut ca prieteni pe Bob Dylan, Andy Warhol, alte celebrități din SUA. În 1967 lansează primul album de cântece, care îl face imediat celebru. Își continuă activitatea literară și muzicală, dar în 1996 se retrage la o mănăstire Zen de lângă Los Angeles. Apare rar în public. La noi i s-a publicat o parte din proză, versuri, iar Mircea Mihăieș a scris o monografie. Leon Wieseltier și Leonard Cohen au fost o perioadă nedespărțiți, o etapă „fierbinte” din viața lor, pentru că i-a apropiat și slăbiciunea pentru droguri și alcool. Desigur, nu se pune problema valorii acestora, opera lor este la fel de apreciată. „ E cel mai generos, calm și plin de umor om din câți știu… Un vagabond înțelepțit… un filosof prețios, pedant și ușor ridicol, un Lord Byron al rock”n roll-ului”, scria Wieseltier despre prietenul său. Și astăzi , Leonard Cohen este
o vedetă a muzicii pop, alături de cei mai mari. În tot ce a scris, a compus, a interpretat se simte un har neobișnuit, o dăruire fără preget, vocea sa ușor răgușită, căldura pe care o degajă îl fac oriunde prețuit și iubit. Deși este un roman de debut, „ Joaca preferată” dă în mare măsură altitudinea talentului lui Leonard Cohen. Voi exemplifica – „ Pentru un bărbat cu tromboză coronariană, e reconfortant să aibă o rană din război… Mama sa își privea întregul trup ca pe o cicatrice acoperind cine știe ce splendoare apusă… E ușor să te lauzi cu o rană, urma eroică din luptă. E greu să-ți arăți coșurile de pe față…Tatăl își petrecea cea mai mare parte a vieții în pat sau într-un cort de oxigen la spital. Când era în picioare, mințea…Filmul rulează zi și noapte. Ai grijă, sânge, ai grijă…Un șobolan e mai viu decât o țestoasă…Copiii visau, comentau, mimau orgii de tortură…În imaginație, vergile dansează deja pe trupul Lisei…Căpșuni, i-a strigat mama în chip de la revedere…Aveau un joc minunat, de-a târfa și soldatul…Porția de viață de la șapte la unsprezece ani e uriașă, plină de amorțeală și de uitare …Dragă Anne, aș vrea să-ți văd degetele de la picior, când ești goală”.
Acesta este stilul ușor de imitat, dar greu de egalat, al lui Leonard Cohen.
Tilurile cântecelor, textele, muzica, spectacolele cu Leonard Cohen sunt de neuitat. „Songs from the road”, „ Halleluijah”, „Strange Song”,„Susanah”, „The Guests”, ș.a. sunt numai o mică parte din repertoiul său cunoscut și la noi.
One by one the guests arrive,
The guests ar coming trough,
The open- hearted many,
The broken-hearted few
…………………………………….
Let all my guests com in”.
Sună ca îndemnul unui nou Mesia – „Lăsați copiii să vină la mine”- cum era îndemnul cristic. Cohen are în el ceva omenesc și mistic totodată.

Boris Marian
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Cohen[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 17.09.10 12:07

Sacha Baron Cohen, în rolul lui Freddie Mercury
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Cohen[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 14.09.10 14:35

Isla Fisher și Sacha Baron Cohen au devenit părinți pentru a doua oară
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Cohen[V=]

Mesaj Scris de Admin la data de 03.08.10 18:48

Sacha Baron Cohen și-a luat o vilă de 15 milioane de euro
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Actorul Sacha Baron Cohen s-a căsătorit

Mesaj Scris de Admin la data de 23.03.10 13:53

Actorul Sacha Baron Cohen s-a căsătorit
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Leonard Cohen și-a amânat turneul european

Mesaj Scris de Admin la data de 06.02.10 17:59

Leonard Cohen și-a amânat turneul europeanCântărețul canadian s-a rănit în zona lombară în timp ce făcea exerciții fizice, iar medicii i-au recomandat să urmeze un regim de recuperare fizică de patru până la șase luni. [Citeste]
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Sacha Baron Cohen, dat în judecată pentru calomnie

Mesaj Scris de Admin la data de 08.12.09 9:34

Sacha Baron Cohen, dat în judecată pentru calomnieAyman Abu Aita, un băcan palestinian din Betleem, a dat în judecată studiourile NBC Universal și pe actorul și regizorul britanic Sacha Baron Cohen... citește mai mult
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Leonard Cohen

Mesaj Scris de Admin la data de 23.11.09 16:23

Leonard Cohen


Leonard Cohen revine la București


Cunoscut mai mult prin cântecele sale, comparat cândva cu Bob Dylan, Leonar Cohen a oferit un concert la începutul lunii septembrie a.c. în centrul Capitalei. Dar el este prozator, poet, dramaturg, compozitor, a fost călugăr budist, a locuit pe insula grecească Hydra, înainte de a trece la budism, timp de șapte ani, cu soția și fiul său, Axel, a făcut multe în viață și are , acum, 75 de ani. Mircea Mihăieș l-a prezentat, cu entuziasm în cartea sa , „Viața, patimile și cântecele lui Leonard Cohen” ( cu 32 de poeme traduse de Mircea Cărtărescu). Editura Polirom care a publicat cartea, a mai oferit publicului cititor două romane ale lui Cohen, „Jocul preferat” și „Frumoșii învinși”, în anii 2004-2005. Critica literară l-a comparat cu James Joyce. Autorul s-a născut la Montreal( 1934). A debutat cu poezie în 1956, dar volumul care a trezit interes deosebit a fost „Flowers for Hitler”, un ecou al Holocaustului, în sufletul unui evreu care nu i-a fost martor direct. Un fan al lui Cohen, în România a fost și regretatul Florian Pitiș. Mircea Mihăieș afirmă că pe insula Hydra, Cohen era însoțit de o româncă, Mihaela, devenită Michelle, care i-a dăruit un copil. Cu o voce inconfundabilă, un timbru de fumător oarecum obosit, Cohen știe să interpreteze multe genuri, din folclorul afro-american, american, couintry, imnuri religioase, ca Hallelujah, sentimentale, de dans, ș.a. De muklte ori textele spun ceva important, trebuie să fii atent, să-l asculți. Este numit de fani „marele poet al melancoliei”, cântecul „Suzanne” a făcut înconjurul lumii. Poeme ale lșui Cohen au apărut adesea în reviste de cultură din România, mai puțin în revista noastră, nu se știe de ce. Cităm din ciclul „Flori pentru Hitler” – „ Avea o mustață neagră și păr lucios/ vorbeam despre țigani/Nu-ți mânca unghiile, i-am spus/ Nu te scăpa în uniformă/ CU-cu, bau-bau, domnișoară Săpun- de- OM/ Nu s-a întâmplat niciodată/ Cred cu tărie în al Doilea Război Mondial / Nu sunt sigur de Primul/ Cred în dinții de aur/ cred cu tărie în toată istoria/ dar este din ce în ce mai greu să-ți amintești multă istorie”. Uneori este chiar pesimist și are de ce – „Am văzut viitorul și vă spun, este un asasin”. Alteori, melancolic – „ Precum o pasăre pe sârmă, precum un bețiv în noapte, încerc să fiu liber”. Impresionant este poemul „Everybody Knows” (traducere Mircea Cărtărescu)- cităm două versuri – „Toată lumea știe că barca ia apă/Cârmaciul a mințit”. Versurile au fost reluate, de unii comentatori, după atacul din 11 septembrie 2001. Mai cităm din alte poeme – „ Dansează cu o vioară-n flăcări”, „ Focul ți-a răcit sângele” ( Joan of Arc). „O poetică a supraviețuirii” a numit un comentator arta lui Cohen. Născut într+o familie de imigranți din Polonia (tatăl) și Lituania (mama), el declara că, fiind Cohen, deci din casta cohanim, a preoților, el are un rol mesianic. Desigur era o autoironia, dar de câte ori ironia nu drapează o cunoaștere a propriei valori. Iar valoarea este incontestabilă.

BORIS MARIAN
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

LEONARD COHEN

Mesaj Scris de Admin la data de 11.10.09 10:57

LEONARD COHEN
Un artist cu har unic

Oare cati dintre cei mai inflacarati admiratori ai cantautorului canadian s-ar fi gandit ca-l vor putea asculta din nou in concert, la mai putin de un an dupa ce lasase la Bucuresti o impresie de neuitat? Intors pe scena dupa un deceniu si jumatate de pauza, Cohen a prins gustul confruntarii directe cu publicul, astfel ca in luna in care implineste 75 de ani, el a pornit un nou turneu european, urmand ca apoi sa treaca Atlanticul. Odata ce concertul de pe 4 septembrie a fost anuntat, intrebarea ce se punea era daca muzicianul va reusi, cu aceeasi trupa si aceleasi cantece, sa-s

i egaleze performanta de anul trecut. Ei bine, Leonard Cohen a reusit recidiva. Multi dintre cei aproape 8000 de spectatori prezenti pe Stadionul "Iolanda Balas Sotter", care il vazusera si anul trecut, au trait sentimentul ca de aceasta data a fost si mai bun. Succesul "batranului" are mai multe chei, este o imbinare intre cantece geniale, bucuria sa pura de a se afla pe scena, stilul sau inca seducator. Generozitatea si caldura ce emana dinspre scena spre public si inapoi au si ele un cuvant greu de spus in aceasta ecuatie, la fel si inspiratia cu care a fost ales fiecare membru al trupei sale fantastice. Pentru ca Leonard Cohen este regele, starul, dar nu si stapanul scenei.


Spre deosebire de anul trecut, Sharon Robinson, vechea sa colaboratoare, atat de importanta incat apare alaturi de el pe coperta celui mai recent album de studio, s-a aflat pe scena, iar la "Boogie Street", vocea sa l-a facut pe Cohen sa stea umil, cu palaria in mana si sa faca el... backing vocals. La finalul piesei, cand s-a stins lumina, am vazut-o pe Sharon stergandu-si discret lacrimile. Cohen si-a prezentat, de cel putin trei ori, colegii de scena, si i-am banuit munca grea depusa pentru a face fata, dupa atatia ani de pauza, unei asemenea orchestre, in care fiecare sunet este slefuit si pus la locul cuvenit. Totul este bine gandit, decorurile si luminile discrete, insa dincolo de partea programata, ceea ce conteaza sunt gesturile simple, felul in care Cohen a rostit de fiecare data "Bucuresti" si nu "Bucharest", faptul ca nu a lasat din maini buchetul de flori primit din public, veselia generala izbucnita pe scena atunci cand, la capatul unui solo, bateristul a scapat un bat printre degete... La cateva zile dupa concert, aveam senzatia ca i-am cunoscut personal pe tipii astia, iar cu Cohen am purtat o conversatie placuta, la o plimbare. Impresia asta nu ti-o poate da decat un artist cu un har unic.
http://www.formula-as.ro/2009/886/eveniment-17/frunze-ruginii-si-voci-de-aur-11619
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cum l-am cunoscut pe L. Cohen

Mesaj Scris de Admin la data de 25.09.09 7:29

Cum l-am cunoscut pe L. Cohen
Și după ce a cântat despre luna care le transpirase pe cearșafuri,
despre Jane care trecuse pe la el cu o șuviță din părul altui bărbat și
Suzanne care l-a hrănit cu ceai și portocale venite tocmai din China,
Leonard Cohen s-a retras cu zâmbetul pe buze de pe scena Palatului Sant
Jordi din Barcelona. La 75 de ani, sprinten și luminos, reușește să
transforme fiecare concert al său într-o experiență unică.

O
experiență pe care ai vrea să o repeți la nesfârșit, fie că îi primești
amintirile adunate într-un hotel din New York, fie că ți-l imaginezi
zâmbind trufaș în "turnul cântecului".

După ce a ieșit de pe
scenă, însoțit de trandafiri roșii, am alergat și eu spre culise unde
avea loc o recepție la care participau copiii lui Leonard, prietenii
apropiați și câțiva membri privilegiați ai forumului leonardcohen.com.
Doar
că în timp ce eram îndrumată spre locul cu pricina, l-am zărit într-una
dintre cabine. Purta pălăria și avea ochelarii cu lentile gri și lame
groase pe nas. Își împacheta lucrurile. M-am oprit și m-am uitat
fascinată la el. Timpul s-a oprit în loc pentru câteva secunde.

Am bătut la ușă timid și a ridicat privirea. A zâmbit și mi-a zis să intru.
Nu
l-am lăsat să spună nimic și am început să mă scuz și să-i spun că știu
că poate nu vrea să vadă pe nimeni și că e obosit și stresat și că îmi
pare rău, dar nu m-am putut abține să intru, mai ales că nu eram
absolut sigură că va veni la recepție. A început să râdă și mi-a luat
mâna într-a lui. M-a îndemnat să mă așez și a reînceput să împacheteze
o cămașă albă, în același timp punându-mi întrebări despre mine.

A
fost încântat să afle că sunt din România și că acum locuiesc în
București și mi-a spus că i-au plăcut clădirile Capitalei pentru că au
un aer... nobil.
L-am întrebat dacă vrea să-l ajut să împacheteze și
mi-a răspuns că nu, mai ales că împachetatul e unul din puținele
lucruri pe care știe să le facă. Am râs amândoi cu poftă. Pe urmă i-am
mărturisit că eu de fapt n-aș fi știut cum să-l ajut, dar am încercat
să fiu drăguță.

Leonard Cohen: Așadar, ești o persoană drăguță, scumpo?
Rozana Mihalache: Nu știu, în unele momente încerc să fiu drăguță, însă în general sunt doar sinceră.

L.C: Da, ești o persoană onestă, îmi dau seama.
R.M: Dar dumneavoastră?

L.C: Ah, eu sunt extrem de drăguț.
Și modest.(râde)
Continuă să împacheteze și îmi oferă să mestec o scobitoare cu aromă
de arbore de ceai. Îmi spune că e excelentă. Conversația curge ciudat
de firesc. Îl las pe el să pună majoritatea întrebărilor. Îi face
plăcere.

L.C: Și, îți place Barcelona, darling?
R.M: Da, am apucat să vizitez câte ceva și e un oraș foarte frumos într-adevăr.
Tremur toată.

L.C: Și mie îmi place. Am ieșit din hotel să-mi iau o supă, dar strada pe care am văzut-o arăta minunat, zău.
Da, are un superb simț al umorului.


L.C: Știi, e așa de ciudat, am la hotel un panou prin intermediul căruia ar trebui să aprind luminile. E foarte greu de folosit.
R.M: Trebuie să fii profesionist.

L.C: Da, trebuie să fii inginer profesionist pentru asta.
La ușă au bătut Dominique Issermann, fosta lui iubită din anii '80
și Sharon Robinson. Ne-a făcut cunoștință și a invitat-o pe Dominique
să ni se alăture "pentru puțin".
Am convins-o că nu facem un interviu și nu ne deranjează.
E
o femeie fermecătoare și se simte că îi leagă o prietenie profundă. Îi
reproșează că nu a cântat "Chelsea Hotel", iar eu uit să îi spun cât de
mult îmi place "Famous Blue Raincoat".
Începem să vorbim despre incidentul de vineri. El spune că s-au mai îmbolnăvit alte șase persoane, printre care și Sharon.
În
timp ce vorbește, Dominique îi face o fotografie, apoi mă roagă și pe
mine să o las să-mi facă una. Leonard vrea să se apropie, dar ea îi
spune că nu, vrea una doar cu mine.
El se predă.
Dominique se retrage și ne spune că ne așteaptă la recepție.
E foarte diferit atunci când e singur, când nu-l cocoloșește nimeni.
E așa cum l-am cunoscut prin intermediul cântecelor și cărților lui. E
acel Leonard veritabil și nu artistul celebru pe care toți simt nevoia
să îl ocrotească și el pare că acceptă doar pentru că e într-adevăr
prea drăguț.
L. Cohen e un om și mai frumos atunci când e singur.

L.C: Auzi, dar tu ai o viață?
Asta de unde-a mai venit?
R.M: Păi...

L.C: Pentru că eu nu am.
R.M: Eu...nu
știu. Sincer, habar n-am. Puneți întrebări dificile, domnule Cohen...
Adică ...studiez, scriu, plătesc facturi la sfârșitul lunii, dar nu, de
fapt nu cred că am o viață în adevăratul sens al cuvântului...
Este chemat insistent la recepție.
Îmi spune că vrea să ne luăm
rămas-bun în cabină, înainte să ne vedem cu toată lumea. Ne îmbrățișăm
și îi mulțumesc pentru onoarea de a mă fi lăsat să pășesc puțin prin
lumea lui.
Când ajungem în cealaltă cameră și este asaltat îmi dau seama că aș
fi avut atât de multe să-i mai spun și că de fapt da, am o viață, am o
viață secretă care îl implică și pe el și toate clipele în care mi-a
fost alături și m-a ajutat fără să fi știut asta, însă e o viață pe
care ceilalți n-ar recunoaște-o niciodată.
Dar ne pierdem amândoi printre oameni, ca să ne regăsim pentru
câteva fotografii pe care ni le face Dominique cu aparatul meu digital
pe care îl urăște din prima, pe urmă ciugulește câte ceva, spune ceea
ce e corect și ne luăm din nou rămas-bun, în fața tuturor, păstrând de
fapt amintirea celor câteva minute în care eu am fost sinceră și el a
fost L. Cohen.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Leonard Cohen a leșinat pe scenă, în timpul concertului din

Mesaj Scris de Admin la data de 20.09.09 7:18

Leonard Cohen a leșinat pe scenă, în timpul concertului din Valencia
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cohen primit cu Rotenberg

Mesaj Scris de Admin la data de 12.09.09 21:09

Cohen primit cu Rotenberg
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Leonard Cohen a readus muzica si poezia la romani Celebrul c

Mesaj Scris de Admin la data de 07.09.09 12:16

Leonard Cohen a readus muzica si poezia la romani

Celebrul cantaret canadian Leonard Cohen a concertat, in week-end, pentru a doua
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Roscoe Beck despre eternul Leonard Cohen

Mesaj Scris de Admin la data de 07.09.09 8:11

Roscoe Beck despre eternul Leonard Cohen
Leonard Cohen a revenit în România și ne-a oferit din nou o lecție de perfectă galanterie, eleganță, prietenie și iubire.
L-am
privit respectuos și l-am adorat la unison, atunci când a îngenuncheat
în fața noastră, și-a scos pălăria și sub o lună plină, cu ochii
închiși, a cântat. A cântat pentru noi, dar și pentru cei ce au pierit,
pentru cei rătăciți și pentru cei care trec prin clipe grele.
LeonardCohen a părăsit scena lăsând în urma lui câteva mii de oameni amuțiți de fericire și îmbătați de dragoste."Lui
Leonard i-au plăcut ambele concerte din România. Știi, de obicei nu ții
minte cum a fost în toate locurile în care mergi, să zicem că îți
amintești audiența, dar cam atât. Însă ambele concerte de la București
sunt memorabile. Primul pentru că Leonard și-a sărbătorit ziua de
naștere aici și cel de acum pentru că publicul a fost tăcut, ceea ce
ne-a făcut pe noi să cântăm mai încet. Cel mai greu este să cânți
încet, dar am simțit nevoia să facem asta și Leonard a ales să mai
cânte câte ceva în plus față de ceea ce aveam programat.

"Lover,
lover, lover" este un exemplu în acest sens, primul set durând mai mult
decât de obicei. Deci da, Leonard a adorat să cânte din nou aici."
Roscoe Beck, basistul și directorul muzical al lui Leonard Cohen îmi spune asta în culise, după spectacol.

Zâmbește
și ia o înghițitură din vinul roșu pus la dispoziție de organizatori.
Îi place vinul românesc. Tuturor le place. Și le place felul în care au
fost primiți aici.

Câteva clipe mai devreme Leonard trecuse în fugă pe lângă noi. Purta încă pălăria și se grăbea să ajungă la hotel.
Roscoe
s-a scuzat și a mers să se schimbe. Cât timp l-am așteptat a venit
lângă mine Javier Mas, "din Barcelona" și am schimbat câteva vorbe în
spaniolă, împărtășindu-ne pasiunea comună pentru...filmele lui Pedro
Almodovar. Roscoe și Javier, ca tot restul echipei, sunt foarte
sociabili și absolut minunați.

Mike Scoble, managerul de turneu
al lui Cohen, trece pe lângă noi și îmi face cu mâna. Cu o seară
înainte îl întâlnisem la recepția organizată la Palatul Ghika în
cinstea sosirii lui Leonard.
"Este artistul cu care am lucrat cel
mai ușor. Nu are pretentii absurde, spune direct ceea ce dorește și noi
îi oferim cu plăcere, mai ales că, din nou, cererile lui în general
sunt foarte ușor de îndeplinit." Mike îmi spunea asta și din când în
când trăgea cu ochiul la ecranul pe care era proiectat dvd-ul cu
concertul lui Leonard de la Londra.


Roscoe Beck zâmbește când menționez de "faimosul" DVD.
"Știi,
nu ne-am imaginat niciodată că acel concert va ajunge pe un dvd. Eram
toți convinși că nu o să iasă foarte bine pentru că avusesem probleme
cu sunetul. Și Leonard era îngrijorat. Eu încă nu am apucat să văd
toată înregistrarea și acum când mă gândesc la asta, îmi dau seama că a
fost singura dată când mi-am ținut tot timpul ochelarii de soare la
ochi."
I-am spus că partea mea preferată din concert e atunci când
Leonard recită "A Thousand Kisses Deep. "Da, dar în general face asta
numai când e vorba de un public vorbitor de limba angleză. Nu se
întâmplă la toate concertele".


Sharon Robinson iese din camera destinată echipei și merge spre autocarul care aștepta lângă stadion.
"Anul
trecut ea nu a reușit să ajungă în România. Avea niște probleme de
sănătate și a rămas să-și facă analize. Dacă-ți vine să crezi, Sharon e
căsătorită de un sfert de secol și are un băiat de 20 de ani. Eu i-am
cântat la nuntă."

Toți sunt foarte uniți. Îl au ca "punct" comun pe Leonard și iubesc ceea ce fac.
"Da,
ai dreptate, nu doar pare, ci avem o viață frumoasă. Nu e ușor
într-adevăr să-i lași în urmă pe cei dragi, dar asta e ceea ce facem și
întâmplător ne place foarte mult. Eu am un băiețel de 11 ani și
recunosc că mi-e foarte dor de el, dar când are vacanță îl mai iau cu
noi în concerte. E o ocazie pentru el să vadă Europa. Noi toți iubim
acest continent, care ne-a primit întotdeauna mult mai călduros."
Roscoe
scoate dintr-o geantă un plic cu vederi care îl portretizau pe Leonard.
"Acestea sunt niște fotografii făcute de Dominique Issermann în anii
'80. Atunci ea și Leonard erau iubiți. Ei i-a dedicat I'm Your Man."

Îmi
atrage atenția una în care el stă la o masă în fața unei mașini de
scris și îi spun noului meu prieten că acolo Leonard arată de parcă ar
fi la închisoare. Începe să râdă.
"Nu, este o fotografie făcută în
apartamentul lui Leonard din Los Angeles. Am locuit și eu acolo pentru
an. Era mobilat doar cu un pat, o masă, o chitară și mașina de scris.
California
este și locul unde l-am cunoscut pe Leonard în urmă cu trei decenii.
Aveam 24 de ani și am mers într-un studio de înregistrare unde am fost
surprins să-l văd chiar pe el. Am cântat, i-a plăcut și m-a acceptat cu
tot cu orchestra mea. Acela a fost începutul unei frumoase prietenii."


Alți membri ai trupei trec pe lângă noi și salută. Îl întreb pe Roscoe cum sunt toți înainte de spectacol.
"Păi,
cu 15 minute înainte de show ne strângem toți în camera verde, adică
locul în care ne schimbăm și ne lăsăm lucrurile și cântăm ceva
împreună. Este o incantație scurtă în limba latină pe care o rostim
într-un fel deosebit, fiecare continuând ceea ce a început să spună
celălalt. Formăm un cerc, de fapt. Și cam atât. Evident că în timpul
zilei facem probe de sunet ș.a., dar ne-am obișnuit deja cu tot."


Încep
să vorbesc despre Anjani și îmi spune că ea este celebră datorită
asocierii cu Leonard și acum nu prea mai sunt împreună de fapt. Îmi dau
seama că e un subiect sensibil.
Roscoe este strigat să meargă spre
autocar. Face semn că mai stă cinci minute și îi zâmbesc cu înțelegere
și recunoștință. Mă invită la ultimul lor concert din Europa, care va
avea loc tot de ziua lui Leonard, în Barcelona, unde speră că voi avea
ocazia să vorbesc și cu el. Ne dăm seama că acea seară reprezintă și
pentru noi începutul unei prietenii pentru că in definitiv, toți
oamenii care îl iubesc pe Leonard sunt prieteni.
Ne îmbrățișăm și
pleacă. Mă uit în urma lui cu lacrimi în ochi, așa cum am privit și tot
concertul și realizez că faptul că l-am descoperit pe Leonard Cohen
este cel mai frumos și mai pur lucru care ni se putea întâmpla, în
această lume guvernată de haos și superficialitate, dar avem noroc,
căci "există o spărtură în toate și pe acolo intră lumina".
So, thank you and God bless you, Mr. Cohen!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Leonard Cohen: lecția de modestie

Mesaj Scris de Admin la data de 06.09.09 9:07

Leonard Cohen: lecția de modestie
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Leonard Cohen? Seducator. Impecabil

Mesaj Scris de Admin la data de 05.09.09 11:19

Leonard Cohen?
Seducator. Impecabil

Dupa
ce i-a cucerit pe romani anul trecut, marele artist canadian a avut
vineri seara o alta prestatie coplesitoare. De aceasta data, intregul
spectacol a fost schimbat, anume pentru a-i satisface pe cei aproape
7000 de spectatori, multi dintrei ei venind pentru a doua oara la
concertul Cohen.
Impartit in doua acte, show-ul a durat trei ore fara cinci minute, a
fost mai dens, piesele au avut o orchestratie mai ampla,
instrumentistii au iesit mai mult in evidenta, iar Sharon Robinson a
completat magistral prestatia talentatelor surori Webb. "Acest barbat
din Barcelona", Xavier Mas, a impresionat audienta cu extraordinara
dexteritate interpretativa, atat la chitara cu 12 corzi, cat si la
banjo.
Cu timbrul sau coplesitor, Cohen ne-a fascinat din nou, cantand
hituri binecunoscute, dar si piese inedite, a dansat, ne-a recitat, iar
la final ne-a multumit pentru c-am pastrat vie intreaga sa opera. Dupa
doua ore si jumatate a incercat sa puna capat concertului, dar publicul
, ridicat in picioare, l-a "fortat" sa dea bis dupa bis (cinci in
total!). La un moment dat a spus ca "e ora inchiderii", si-a inserat in
versurile sale intentia "incerc sa ma despart de voi", culminand cu
"sper ca sunteti multumiti acum".
In plus, publicul a creat o atmosfera fantastica, a aplaudat si a
ovationat, a tacut exact cand trebuia, a reactionat cu multa caldura la
tot ce se intampla pe scena. Spre deosebire de anul trecut, s-a simtit
de acesta data prezenta mai mult a cunoscatorilor, decat a curiosilor.
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Senzualul inimilor se întoarce

Mesaj Scris de Admin la data de 30.08.09 7:40

Senzualul inimilor se întoarce
Dacă avem noroc, îmbătrânim... Dar ar fi bine ca acest "noroc" să nu ne
atingă la 4 septembrie. Deoarece, la acea dată, cel care se referea
într-una dintre confesiunile sale la noroc și îmbătrânire concertează
pentru a doua oară în România: Leonard Cohen. Nu l-a satisfăcut
nicidecum transa în care ne-a adus în toamna anului trecut, când a
concertat pentru prima oară la noi.
Domnule Cohen, chiar nu vă e milă? Chiar trebuie să vă spunem că de
anul trecut, de când ați venit prima oară la noi, vedem în fața ochilor
numai fata îmbrăcată în zdrențe culese de pe tejghelele Armatei
Salvării, care te hrănește cu ceai și portocale venite tocmai din
China, în timp ce soarele se scurge ca mierea peste biserica din port,
fata despre care știi că e pe jumătate nebună, dar de care vrei să te
apropii, fiindcă te-a atins cu mintea ei... Chiar trebuie să vă
mărturisim că de anul trecut ne aflăm într-o permanentă zodie a
Fecioarei, fraternizând aspru, straniu și pervers-afectiv cu semnul
dumneavoastră zodiacal? Oare de asta aveam noi nevoie pe străzile
"ploioase" ale unui oraș rareori senin?!? Da, pentru că domnul Cohen nu
are milă! Ne va răscoli din nou la 4 septembrie în Piața Constituției,
făcându-ne să intrăm în toamnă ca o pasăre pe sârmă, ca un bețiv în
corul bisericii urlând "Like a bird on the wire,/ Like a drunk in a
midnight choir/ I have tried in my way to be free", strigând - cu
mintea în crăcile unui copac ce nu ne aparține - "Ay, Ay, Ay, Ay/ Take
this waltz, take this waltz", împrimăvărați de furia lozincii "Trăiască
amorul liber!", creată ad-hoc de la prea mult "If you want a lover/
I'il do anything you ask me to/ And if you want another kind of love/
I'll wear a mask for you/ If you want a partner/ Take my hand...".

Din nou

În
ianuarie 2008, Cohen anunța că pornește într-un nou turneu mondial -
"The Fall Tour", primul din ultimii 15 ani. Turneul a început cu
show-ul din 21 septembrie 2008 de la București, demn de menționat fiind
faptul că spectacolul a avut loc în ziua în care artistul a împlinit
74 de ani și la scurt timp după ce Jurnalul Național a sărbătorit 15
ani de la prima apariție (de altfel, Jurnalul Național împreună cu
Events au organizat acest concert extraordinar de la București). Cu
două ore înaintea spectacolului au început să vină oamenii la
spectacol, în fața intrărilor cu accesul publicului larg formându-se
două cozi imense, care s-au întins pe câteva sute de metri. Aproape
10.000 de spectatori l-au văzut și l-au ascultat pe Cohen și alte
câteva sute au urmărit show-ul de dincolo și chiar de pe gardurile
stadionului, iar în prima parte a concertului treptele Mănăstirii Cașin
erau complet ocupate de cei care, nereușind să-și mai cumpere bilet
(nici măcar la negru), s-au așezat pe treptele bisericii, sunetul
muzicii răzbind până la ei.

21 septembrie 2008 a fost să fie
într-o duminică. Excepțional concertul susținut de Leonard Cohen în
acea duminică pe Stadionul Arcul de Triumf. Alături de muzicieni
desăvârșiți, având în spate perdeaua cerului violet și irealitatea
momentului, vocea lui a scrijelit în măduva minților, a trupurilor și a
sufletelor. Se poate spune, oricât ar suna de neaoș, că atunci Cohen
i-a fericit pe români.

Acum, la 4 septembrie va fi altfel, mai
mult. "Cohen și în 2009. Asta pentru că atât America de Nord, cât și
Europa îl vor pe maestru. Organizat de Events, spectacolul face parte
din etapa a II-a a turneului mondial 2008-2009, început anul trecut în
Canada și continuat în Marea Britanie și Europa. Dacă anul trecut
Leonard Cohen a avut peste 700.000 de spectatori, anul acesta cu
siguranță vor fi mai mulți, pentru că peste tot cântă în spații mai
generoase", spune Sorina Burlacu, director general Events. "Iată de ce
am făcut toate demersurile pentru a asigura publicului român un
spectacol și în a doua parte a turneului internațional al lui Leonard
Cohen. Astfel, la 4 septembrie, în continuarea turneului său
internațional, Leonard Cohen se va afla la București, în Piața
Constituției, într-un spectacol-eveniment organizat de Events. Locația
a fost aleasă astfel încât să asigure o capacitate suficientă, care să
satisfacă cererea de bilete atât din partea celor care nu au mai reușit
să prindă un bilet anul trecut, cât și pentru cei care vor să
retrăiască emoțiile de atunci", adaugă Sorina Burlacu. "Toate biletele
sunt cu loc, iar prețul lor este în funcție de poziția față de scenă,
de 124, 248 și 399 RON." Trebuie știut că biletele de 124 lei sunt
aproape epuizate, dar se mai găsesc cele de 248 și 399 lei, disponibile
pe www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, la
Sala Palatului, dar și în rețelele Diverta și Germanos. Printre
partenerii media ai evenimentului se numără Jurnalul Național, Antena 1
și Europa FM.

Aplauze
"Am
avut deosebita plăcere să stau de vorbă cu Leonard Cohen anul trecut,
la primul concert pe care l-a susținut în România. A fost o discuție
caldă, cu un om care te impresionează pur și simplu prin lumina care-i
strălucește în ochi. Concertul lui a fost spectaculos prin simplitate,
naturalețe și emoție. Cu o voce care înfioară a povestit și a cântat
despre Marile Adevăruri ale Lumii, despre iubire, tristețe și moarte.
Am văzut oameni cu lacrimi în ochi în fața scenei, e un sentiment pe
care n-am să-l uit ani la rând. La fel și fiorul care a străbătut cei
10.000 de spectatori prezenți pe Stadionul Arcul de Trimuf când și-a
luat "la revedere", după aplauze prelungite. Iată de ce e o mândrie
pentru noi să organizăm acum această revenire a lui Leonard Cohen în
România. Pentru mine personale un prilej de bucurie imens, sunt fanul
numărul 1 al lui Leonard - îi știu versurile pe de rost, m-am
îndrăgostit pe muzica lui și mi-a schimbat într-un fel viața!",
rememorează cu emoție Sorina Burlacu.

"Venirea lui Leonard
Cohen la București este un MARE eveniment. Aproape incredibil, dar
adevărat. Nu știu de ce am sentimentul că vine la noi un prieten, și nu
marele artist. Un prieten tainic, un prieten adevărat, un prieten de
care nu ne-am îndoit niciodată, un prieten care a fost de fiecare dată
lângă noi atunci când am avut nevoie de el", declara anul trecut Marius
Tucă. Să te usture palmele de la aplauze la un concert precum cel
oferit de Leonard Cohen la București, ce nobil disconfort! Un domn
modest prin prezență, totodată impozant, un domn în adevăratul sens al
cuvântului, care și-a respectat publicul și la mai puțin de opt minute
după ora 19:00, când fusese anunțat spectacolul, i-a luat de mână pe
români și i-a plimbat în lumea muzicii create de el. A fost punctual!
"Vă mulțumesc, prieteni, e o mare onoare să cânt pentru voi în această
seară", a declarat artistul la scurt timp după ce a urcat pe scenă,
scoțându-și respectuos pălăria de fiecare dată când primea încă un rând
de aplauze, iar în final spunând: "Nu stați în ploaie, prieteni, să nu
răciți, mergeți acasă. Dumnezeu să vă binecuvânteze!". Așa și-a
încheiat Leonard Cohen concertul pentru români duminică, într-o seară
de septembrie ploioasă pe final, parcă pentru o triumfală întărire a
afirmației artistului: "Cred că pesimistul e cel care așteaptă mereu să
plouă, iar eu mă simt ud până la piele".

Promisiunea
Un
artist complex. Evoluția lui de la poezie, roman până la incantațiile
tulburătoare datorită cărora a cunoscut târziu celebritatea e complexă.
Se poate spune că Leonard Cohen "a intrat" în viața românilor pe la
mijlocul anilor '70, mulți fiind aceia care l-au auzit cântând prima
oară într-o emisiune de la Radio București a Moțului Florian Pittiș.

I
se tot spune "trubadurul angoaselor". De fapt, nu se știe bine "al cui"
trubadur e, totul e un mister și, dacă nu înțelegeți, urmăriți-i, dacă
puteți, zâmbetul: ceva nedefinit, trist, ironic, delicat, blând,
senzual-intelectual, cu energie ascunsă în colțul gurii, deslușind pe
drept doar unul dintre mistere cu o singură frază: "V-am avut la
degetul mic al poeziei și muzicii mele". Desigur, drogurile, băutura,
femeile și-au depus fiecare câte o cută pe zâmbetul său, dar l-au făcut
creativ. Ceea ce ar trebui să înțelegem odată pentru totdeauna este că
el n-are nimic de-a face cu iubirea, pentru simplul motiv că nu a
descoperit-o! Pe acest copleșit de ciudățenii, generos și apatic, plin
de umor și vizitat de duhurile sinuciderii, detașat și obsedat,
dizolvator al etichetei de VIP, contrariat, respins, dezamăgit,
înșelat, abandonat ar trebui să îl ascultăm destul de treji, fără
meandrele unui sentiment pe care nimeni nu știe să îl definească,
pentru a înțelege mai bine de ce trăim, mâncăm, dormim, facem sex,
visăm, credem și, în cele din urmă, îmbătrânim - sau poate nu și murim
- sau poate nu. Nici nu ne mai interesează că anul trecut a cerut o
cameră simplă și mâncare vegetariană obișnuită, că nu a avut vreo
solicitare specială în afară de aer condiționat și o instalație de
iluminat cu intensitate reglabilă. Nici nu ne pasă că el și-a făcut un
obicei din a nu întâlni în perioada concertelor pe nimeni: "No
backstage list - no social scene at all". Toată palma lui, deschisă
către un cer pe care numai el îl știe, ne cheamă la 4 septembrie să fim
păsări pe sârmă.

Ce ne face să îl suportăm până la nemurire pe
acest călugăr cu acte în regulă, care în 1996 și-a luat numele
"Jikan", adică "Tăcutul"? Faptul că e un "tăcut" senzual și rapace?
Bine că a renunțat la viața monahală (de altfel, o situație paradoxală
pentru el) în 1999, pentru că viața îl obligă să vorbească mai mult ca
oricând în situații publice. Totuși... ce ne face să fim drogați cu
Cohen? Poate aflăm dacă avem norocul să îmbătrânim... Dar dacă,
Leonard, la 4 septembrie vom întineri brusc, senzuali și rapace,
promiți să dansezi cu noi la infinit?

Muzician de prim rang
Leonard
Cohen s-a născut la 21 septembrie 1934 la Montreal. În timpul liceului,
ambiția lui Cohen era să devină cel mai bun orator din lume (la
Universitatea McGill era președintele Cercului de Dezbateri). A fost
poet și romancier înainte de a deveni vedetă pop. Albumul său de debut
din 1967 poartă numele "Songs of Leonard Cohen". Printre hiturile
lansate de Cohen de-a lungul timpului se numără "Dance Me To The End Of
Love", "The Future", "Suzanne" și multe altele. De-a lungul timpului i
se decernează premii, devine referință culturală curentă în nenumărate
cărți și filme. Dar, mai presus de orice, continuă să compună. Scriitor
de forță, dar și celebritate a muzicii, Leonard Cohen a stârnit mereu
controverse, de la primele versuri, considerate a fi la limita
pornografiei, până la retragerea sa, la sfârșitul secolului trecut,
într-o mănăstire budistă (autoizolare întreruptă brusc pentru a reveni
spectaculos la început de mileniu în lumea muzicii cu un nou album,
"Ten New Songs"). Apreciat mai întâi ca scriitor și abia spre bătrânețe
recunoscut ca un muzician de prim rang, Cohen s-a dovedit original și
în felul în care a decis să-și trăiască viața. În 2008, după 15 ani de
absență de pe scene, primul lui turneu internațional s-a bucurat de
aplauze fulminante din partea criticilor. Tot anul trecut, Leonard
Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York,
o dată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five și The
Ventures. La sfârșitul lui martie 2009, Cohen a lansat albumul "Live in
London", care conține 25 de piese din spectacolul susținut în 2008 pe
faimosul stadion londonez O2 Arena.

Superioritatea bărbatului îmbrăcat...
Scriitorul
Mircea Mihăieș notează că în 1979, Cohen, atunci practic necunoscut pe
scena muzicală a lumii, "și-a petrecut împlinirea celor 45 de ani pe
Insula Hydra. Nu singur, ci în compania unei frumoase românce. În ciuda
eforturilor depuse, n-am reușit să aflu amănunte despre misterioasa
noastră compatrioată, o frumusețe cu păr negru cârlionțat și de-o
avangardistă dezinvoltură - din moment ce s-a lăsat fotografiată
«topless» întinsă pe pat, într-o poziție acut provocatoare, promițând
nemaivăzute desfătări. În fotografie, picior peste picior, desculț,
îmbrăcat cu pantaloni negri și tricou alb, Cohen privește, sprijinit cu
antebrațul de o masă, cu o figură pe care citești mulțumirea de sine a
masculului și superioritatea bărbatului îmbrăcat asupra femeii
despuiate. Numele acestei nimfe era Michelle (probabil, Mihaela) și a
reprezentat pentru o vreme - susțin biografii - un port în care s-a
odihnit acest neobosit navigator în căutarea «femeii desăvârșite»". N-a
găsit-o. Cărțile și cântecele sale de până acum sugerează că n-a
găsit-o niciodată. Mai bine pentru el, mai bine pentru... ele?!? Mulți
"căutători" prin biografia lui se întreabă ce au găsit femeile la el -
un maniaco-depresiv de multă vreme, un bărbat arătos, dar nu un Adonis.
Probabil este aceeași situație cu a psihologilor care încearcă să
explice ce găsesc femeile la strungarii talentați, de exemplu.

Deși
Cohen spune că nu a fost niciodată căsătorit, pe motiv că îl sperie,
biograful și regizorul canadian Harry Rasky pretinde că ar fi fost
însurat cu Suzanne Elrod. Oricum, cei doi au împreună un băiat, Adam
(născut în 1972), și o fată, Lorca (1974), botezată astfel după numele
poetului Federico Garcia Lorca. "Nu vorbesc despre amantele mele sau
despre croitori", spunea Cohen la un moment dat, dar, de exemplu,
despre Janis Joplin a vorbit în "Chelsea Hotel No. 2". Și nu numai
despre ea, a mai vorbit despre câteva femei, conform principiului
artistul nu e artist dacă nu scrie despre ceea ce i se întâmplă în
patul nefăcut!

La începutul anilor '90, Cohen a avut o relație
destul de îndelungată cu frumoasa actriță Rebecca de Mornay, creditată
ca... producător al albumului "The Future" (1992), tot ea semnând și
aranjamentele muzicale ale acestui remarcabil disc. Prietena actuală a
muzicianului este Anjani Thomas, care a studiat chitara, pianul și
canto înainte de a urma faimoasa Berklee College of Music, o "tânără de
modă veche", născută în Honolulu, Hawaii. Ce va urma? Pentru că, nu-i
așa?, nici la 75 de ani (pe care Cohen îi va împlini la 21 septembrie)
nu e prea târziu să ai o femeie care te hrănește cu ceai și portocale
venite tocmai din China... There ain't no cure,/ There ain't no cure,/
There ain't no cure for love.

Versuri
Bird
On The Wire (Songs From A Room, 1969) Like a bird on the wire,/ Like a
drunk in a midnight choir/ I have tried in my way to be free./ Like a
worm on a hook,/ Like a knight from some old fashioned book/ I have
saved all my ribbons for thee./ If I, if I have been unkind,/ I hope
that you can just let it go by./ If I, if I have been untrue/ I hope
you know it was never to you./ Like a baby, still born,/ Like a beast
with his horn/ I have torn everyone who reached out for me./ But I
swear by this song/ And by all that I have done wrong/ I will make it
all up to thee./ I saw a beggar leaning on his wooden crutch,/ He said
to me, you must not ask for so much./ And a pretty woman leaning in her
darkened door,/ She cried to me, hey, why not ask for more?/ Oh like a
bird on the wire,/ Like a drunk in a midnight choir/ I have tried in my
way to be free.

http://www.jurnalul.ro/stire-spectator/senzualul-inimilor-se-intoarce-519307.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Leonard Cohen revine la București

Mesaj Scris de Admin la data de 16.08.09 12:47

Leonard Cohen revine la București


Anul trecut, 10.000 de oameni au
fost încântați pe un stadion de rugby din București de vocea
fermecătoare a lui Leonard Cohen. La 74 de ani, artistul canadian
revenea pe scenă după o absență concertistică de 15 ani. Turneul din
2008 a avut un succes fulminant (700.000 de spectatori!) și a rămas
documentat video prin DVD-ul Live in London, care conține concertul
susținut pe O2 Arena pe 17 iulie anul trecut. Printre piesele prezente
pe DVD se numără Dance Me to the End of Love, The Future, Everybody
Knows, Tower of Song, Suzanne; din păcate, lipsește superba Famous Blue
Raincoat, pe care Cohen a cântat-o la București... Tot anul trecut,
Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din
New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five și The
Ventures.
Pe 4 septembrie, Leonard Cohen revine la București, într-un
spectacol-eveniment organizat de Events. Cum anul trecut concertul a
fost sold-out cu o săptămână înainte, organizatorii au făcut eforturi
pentru a-l aduce din nou pe artist în România, dându-le celor care nu
au mai prins bilete în 2008 posibilitatea să-l vadă pe Leonard Cohen,
iar celor care au fost anul trecut la concert să se bucure încă o dată
de muzica lui.
Biletele se găsesc pe site-urile www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro,
precum și la Sala Palatului, în rețeaua magazinelor Diverta și la
punctele de vânzare Eventim din rețeaua magazinelor Germanos. Prețurile
biletelor (toate cu locuri) variază în funcție de categorie: 124 RON,
248 RON și 399 RON.
Pentru concertul lui Leonard Cohen din Tel Aviv, de pe 24
septembrie, toate cele 47.000 de bilete au fost vândute într-o singură
zi. Pentru concertul din București încă mai găsiți bilete. Nu vreți
să-l ratați!
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Cohen si chitara sa

Mesaj Scris de Admin la data de 16.08.09 8:18

Cohen si chitara sa

Leonard Cohen este un
ganditor care scrie poeme, un poet care compune muzica, un cantaret
care se daruieste publicului, in timp ce se cauta pe sine.O
cautare nevrotica, dureroasa, pentru care a fost numit "poetul laureat
al pesimismului", "printul deceptiei", "nasul melancoliei", "negustorul
disperarii". Paradoxal, tristetea lui aduce, de peste 50 de ani,
bucurie milioanelor de oameni care ii citesc versurile si proza si, mai
ales, il asculta cantand. Cohen si vocea sa unica au construit un mit,
pe cat de seducator, pe atat de enigmatic.


Considerat
de multi cel mai de succes compozitor al anilor `60, Cohen s-a nascut
in 1934, intr-o familie de evrei din Montreal. La 13 ani incepe sa
cante la chitara si curand ajunge sa-si interpreteze creatiile proprii,
prin cafenelele orasului. Primele incercari literare, din timpul
facultatii, ii sunt rasplatite cu premiul McNaughton pentru creatie,
iar la un an dupa absolvire publica primul volum de poezie, Let Us
Compare Mythologies, primit cu entuziasm de public, dar si de critici.
Atitudinea iconoclasta, dar mai ales romanele sale, Joaca preferata
(1963) si Frumosii invinsi (1966) il fac cunoscut dincolo de granitele
Canadei, pana in America, unde ziarul Boston Globe anunta: "James Joyce
nu a murit. Traieste in Montreal si se numeste Cohen". Fiind convins ca
muzica ii va aduce mai multi bani decat proza si poezia, la 32 de ani
incepe sa scrie partituri. Judy Collins, nume celebru in folk-ul
anilor `60, ii inregistreaza o versiune a piesei Suzanne, care urca
rapid in top-urile americane. Un an mai tarziu are loc debutul oficial
la Newport Folk Festival, urmat de doua concerte la New York si o
aparitie la CBS NETWORK unde Cohen isi interpreteaza cantecele si isi
recita poeziile. John Hammond, de la Columbia Records, il cheama la o
auditie si, dupa primele strofe, exclama: "Pazea, Dylan!", dupa care
incheie imediat un contract cu noua vedeta. In 1968 se lanseaza primul
album, The Songs of Leonard Cohen, care starneste valva in mediile
muzicale si devine hit folk, vanzandu- se, in al doilea an de la
aparitie, in 100.000 de exemplare. Urmeaza un adevarat maraton
al albumelor inregistrate: Songs From A Room (1969), Songs Of Love And
Hate (1971), Live Songs (1973), New Skin For The Old Ceremony (1974),
The Best of Leonard Cohen (1975), Death Of A Ladies’ Man (1977), Recent
Songs (1979), Various Positions (1984), Night Magic - the musical
(1985), I’m Your Man (1988), The Future (1992), Cohen Live (1994),
Field Commander Cohen (2001), Ten New Songs (2001), Dear Heather
(2004), Night Magic, remastered soundtrack (2004), Blue Alert by Anjani
(2006), Book of Longing (2007), The Collection (2008), Live in London
(2009). Fie ca scrie proza sau poezie, fie ca sufletul sau pluteste in
nostalgii sumbre sau se zbate intr-o disperare lucida, Cohen exploreaza
temele cele mai sensibile si profund umane: iubirea si sexualitatea,
religia, izolarea si cautarea de sine, complexitatea relatiilor
interumane. Cohen a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame, in 2008,
an in care revine si pe scena, pentru prima data dupa 15 ani, in fata
publicului din Canada. La sfarsitul lui martie 2009, a lansat albumul
Live in London care contine 25 de piese din spectacolul sustinut in
2008 pe faimosul stadion londonez O2 Arena. De la Suzanne la Dance Me
To The End of Love si Hallelujah, Live in London contine toate piesele
care i-au adus lui Cohen reputatia legendara de care se bucura astazi.

http://www.revistaflacara.ro/index.php?an=2009&luna=august-septembrie&nr=8-9&articol=Cohen_si_chitara_sa.xml
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Despre mari artiști, Leonard Cohen

Mesaj Scris de Admin la data de 15.08.09 8:44

Despre mari artiști, Leonard Cohen

Toți ne facem planuri pentru viața noastră: fie că avem adânc
înrădăcinat în minte un drum care trebuie parcurs, fie că avem o listă
cu lucruri care ne dorim să le vedem realizate… Unul din lucrurile pe
care mi le-am dorit eu realizate este să îl întâlnesc pe marele Leonard
Cohen. Nu cred că vreun alt artist contemporan a avut curajul să își
pună sufletul și viața pe tavă așa cum o face el și mai ales să
privească totul cu satisfacția unui lup care își privește viața ca o
pradă. Ce caracter trebuia să ai să îmbini cele două principii: al
puterii si al iubirii într-o singură viață? Fie că citim Beautiful
Losers (Frumoșii Învinși) sau The Favourite Game (Joaca preferată)
Cohen ne forțează sinceritatea față de propria noastră conștiință doar
prin confesiunile vieții lui. După 15 ani în care Leonard Cohen nu a
atins scândura scenei, a început un tur al lumii, iar în România ne-a
încântat urechile pe data aniversării a 74 ani. Considerat cel mai mare
compozitor de cântece și poet al timpurilor noastre, a obținut
importante recunoașteri de peste tot din lume. Fără doar și poate,
Cohen a surprins în scrierile lui prin îmbinarea celor patru elemente
care ne ghidează viața: iubirea, sexul, moartea și religia. L-am
ascultat pe Leonard Cohen cu tot sufletul, m-am pierdut printre
versurile și muzica lui și chiar am plâns de doi ori de-a lungul
concertului anul trecut. Este artistul care l-ar face și pe cel mai
crud om să simtă dăruirea și trăirea din muzica lui. Vă recomand cu
căldură, oricare dintre melodiile lui, iar dacă aveți ocazia să luați
parte la concertul lui de anul ăsta vă asigur că vă va cuceri pentru
totdeauna. Alina Radu

http://www.atac-online.ro/14-08-2009/Despre-mari-artisti-Leonard-Cohen.html
avatar
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

Vezi profilul utilizatorului http://talusa1946.forumculture.net

Sus In jos

Re: Cohen[V=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum